מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום, מין העובר באולטראסאונדהילה03/07/2010
שאלה שמטרידה אותי, אשמח לתשובה:
שבוע 14+3, הריון שני תאומים לא זהים. עשיתי לפי יומיים בדיקת אולטראסאונד לגילוי מין העוברים.
הרופא ניסה גם תלת מימד וגם וגינאלי והראשון היה ללא ספק לדבריו בן. את השני היה קשה לגלות ואחרי מאמצים רבים (תודות לרופא המקסים שלי) הוא ראה בוגינאלי שזו בת.. בגלל הספקות ושהיה קשה לראות אני שואלת: מה הסיכוי שטעה? אני יודעת שלפעמים חושבים בן ואז רואים בת אבל האם ההיפך גם יכול לקרות? לפי מה שהוא אומר הוא בטוח 98% אבל משהו בי לא שקט... בבקשה תגידו לי אם יש פה מקום לטעויות... תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה
ד``ר רון ברדין04/07/2010הילה שלום רב
לרוב ניתן לראות מין העובר בשבוע הנ"ל. ישנם מצבים בהם לא ניתן לקבוע בבירור ומחכים לגדילת העובר אלא אם ישנה בעייה ספציפית . מאחר ובתחום הרפואה לא ניתן לדבר במושגי שחור/לבן תמיד או אף פעם אזי יכולות להיות טעויות אך אם הרופא המבצע ציין שראה ונקב במיני העוברים הרי שהסבירות שצודק היא המובילה........
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בדופקיעל02/07/2010
שלום,
אמנם ילדתי לפני מס' חדשים אבל זה עדיין מטריד אותי..
היו לי צירים (שהפסיקו) משבוע 34 וכשהגעתי למיון היו ירידות בדופק. הייתי בבי"ח שבוע
עד ששוב ירד הדופק ונכנסתי לזרוז. בחדר לידה ירד הדופק 3 פעמים. פעם אחרונה עד ל-80 ואז ילדו לידה מכשירנית.
התינוק בסדר גמור אבל אני עדיין מודאגת ועוקבת אחר ההתפתחות שלו קצת בהיסטריה. האם יש עוד סיכוי לבעיות ? או שאם עד כה הכל בסדר (נבדק ע"י רופא ילדים) אז אני יכולה להסיר דאגה מליבי ?
האם הסיכוי שגם בהריון הבא שלי יהיו ירידות בדופק גדול יותר ממשהי שזה לא קרה לה בעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללי
ד``ר רון ברדין04/07/2010לי יקרה
מזל טוב
מיותר ולא רלוונטי נושא היאטות בהריון 1 והשלכה להריון הבא
מאחל לך הנאה רבה עם תינוקך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בצוואר העוברשרון01/07/2010
שלום רב,
בסקירת מערכות מוקדמת (שבוע 14+2) נצפתה ציסטה בגודל 2 מ"מ בצוואר העובר.
פרט לכך, כל הבדיקות תקינות (שקיפות 0.8 מ"מ)
מדובר בהריון IVF עם היסטוריה של דימומים והמטומה שעדיין שם.
1. מהי המשמעות של הציסטה והאם יש מקום לדאגה?
2. שאלה נוספת - בגלל ההמטומה יצא שהיינו במעקב אחת לשבוע. במדידות שנעשו בסביבות שבוע 11 העוברית הייתה גדולה מגיל ההריון לפי ווסת בכ-5 ימים (מדידות אורך). היום במדידת אורך - העוברית התאימה בדיוק לשבוע (ציפיתי שתהיה גדולה במקצת לאור התוצאות בעבר). התוצאות מהעבר הם ממס' רופאים שונים. האם יש חשש כלשהו להאטה בגדילה או שזה נורמאלי וקצב הגדילה אינו תמיד אותו דבר?
תודה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד``ר רון ברדין04/07/2010לשרון שלום רב
לגבי שאלה 2 מרחיק לכת להיתייחס לצימצום הפער בגיל ההריון לכזה " המתאים, לשבוע בבדיקה אחרונה כ התפתחות פער בגדילה!! . חלק מהפערים יכול להיות טמון במה שציינת את כבדיקות על ידי יותר מרופא אחד.
ציסטה צווארית הינו מימצא המתגלה בסקירה מוקדמת ונעלם בדר"כ בשלב מעט מתקדם יותרכך שבסקירה 2 לא מופיע. ספק לגבי משמעות המימצא . יש המייחסים לו העלאה מסויימת בסיכון לתסמונת דאון אם כי העלאה לא משמעותית לרוב מומלץ ביצוע ייעוץ גנטי בשאלה של הצורך בדיקור מי שפיר . . מהנתונים של שקיפות תקינה וסקירה תקינה חוץ מהמימצא בצוואר לא ניראה כאינדיקציה לדיקור אם כי לא ציינת את גילך ואת הסיכון המשוקלל .
נוכח אסוציציה מסויימת למומי לב מומלץ ביצוע אקו לב עובר בהמשך ההריון .בנוכחות סקירה תקינה סבירות לכך יורדת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמתשלום01/07/2010
שלום רציתי לשאול רק האם התור שקבעו לי בשבוע 18 לסקירה מוקדמת לא מאוחר מידי? (יש לי תאומים) תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלום
ד``ר רון ברדין04/07/2010שלום רב לשלום
מקובל שסקירת מערכות מוקדמת מבוצעת מוקדם מהנקוב בשאלתך. ייתכן וההדמייה לא הייתה מספיק טובה קודם לכן ולכן ניקבע לכם עיתוי זה. אתה גם מוזמן לשאול את הרופא המבצע את הסקירה האם זו סקירה מוקדמת מבחינתו?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום עובר ברחם דו קרנימירב30/06/2010
שלום רב,
שאלה תמוהה אולי, אבל חשובה לנו מאוד (לצורך הרגעת חששות בעתיד):
האם יש אפשרות לדעת לפי סקירת מערכות באיזה צד של רחם דו קרני היה העובר ? הסקירה בוצעה ב 2003, יש בידינו קלטת וידאו.
בתודה מראש,
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
ד``ר רון ברדין04/07/2010מירב שלום רב
בזמן אמת בהחלט תוך כדי הסקירה ניתן לראות באיזה קרן ממוקם ההריון. לגבי קביעת מיקום על פי וידאו מבדיקה בעבר ניכנסים מרכיבים נוספים שאינני יכול בודאות לומר האם ניתן לקבוע המיקום בודאות . עם זאת בהחלט ייתכן שכן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלשירן29/06/2010
הייי שלום רב
אני בהריון שבוע 34 ביצעתי היום הערכת משקל
והטכנאית אמרה שהעובר קטן ונמצא באגן נמוך במצב ראש
מנח אורכי
מצג ראש
מיקום שיליה אחורי
תיאור בשלות 2GREAD
מי שפיר כמות תקינה
מדידות?
BPD 85
AB CIR 282
יחס HC/AC NA
FEMUR LENGTH 63
גיל ההריון US 32.5
הערכת משקל 2055
בשבוע 32+5 העובר היה במשקל 1897
בשבוע 31+5 העובר היה במשקל 1788
הטכנאית טוענת שהתינוק לא ממש גודל טוב וכנראה יש עיכוב בגדילה
האם העובר קטן לגיל ההריון
האם יש סיכוי שייעשו זירוז עקב איטיות בגדילה .
אני בשמירת הריון מחודש חמישי עקב צירים מוקדמים ושרירן בגודל 5 מ"מ בקיר קידמי ברחם.
האם יש סיבה לדאגה?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירן
ד``ר רון ברדין29/06/2010שירן שלום רב
הערכת משקל של 2055 גרם מהווים אחוזון 31.5 לשבוע 34. זה תקין בהחלט!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהמאיה28/06/2010
שלום רב ,
ביצעתי יום שישי שקיפות עורפית שבוע 13+1,
התוצאה היא- היה רשום 2.2 מ"מ,1.9 מ"מ,2.3 מ"מ 2.1 מ"מ.
כל כך הרבה מדדים והוא הסתכל על הגבוה ביותר 2.3.
סיכון לתסמונת דאון לפי גיל האישה 1:1019
סיכון משולב לתסמונת דאון לפי גיל ושקיפות 1:1455
האם זה בסדר?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה
ד``ר רון ברדין29/06/2010מאיה שלום רב
רשאית שיקלול הנתונים של גילך , השקיפות וגיל ההריון מצביעים על סיכון בהחלט תקין ובתחום הנורמה.
לגבי מספר מדידות אכן מקובל לחזור על הבדיקה יותר ממדידה אחת ולבחור את זו העונה על כל הקריטריונים לביצוע הבדיקה . מתוך אלה נהוג לבחור את הערך הפחות אופטימי על מנת לנקוט ב"שוליים בטוחים"
בכל מיקרה הסיכון שציינת לעיל בתחום התקין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור
מאי30/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!! ראש קטןאפי24/06/2010
שלום רב!
אני בשבוע 36+5. בבדיקת אולטראסאונד שביצעתי היום נצפתה סטיית תקן של 3 מדדים בראש העובר. להלן הנתונים:
82 מ"מ BPD- מתאים לשבוע 33+2
70 מ"מ FL- מתאים לשבוע 35+6
29 מ"מ HC- מתאים לשבוע 34+6
315 מ"מ AC- מתאים לשבוע 35+4
בעקבות הבדיקה, נשלחתי ליעוץ גנטי ולMRI של ראש העובר.
מה זה אומר ומה ביכולתי לעשות בשלב זה?
האם יש מקום לדאגה?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפי
ד``ר רון ברדין25/06/2010אפי שלום
אנא בידקי שוב מה היקף הראש על פי נתוני הבדיקה. ( HC) שכן רשמת 29 ממ ויש כאן טעות.בהתאם להיקף הראש אוכל להיתייחס לסטיות התקן ולודא אם אכן מינוס 3 סטיות תקן ולענות לשאלותייך
ממתין לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
אפי25/06/2010שלום ד"ר,
אני קצת מבולבלת, כיוון שע"ג האולטראסאונד כתוב לי 29 מ"מ ובתדפיס שהוציאה לי הרופאה כתוב 230 מ"מ HC. אני ממש לא יודעת מה זה בדיוק המדידה הזאת, ומה מהם זה הנכון. (מה זה מ"מ??) בכל אופן הרופאה ציינה שזה מרחק של 3 סטיות תקן.
מהי המלצתך? כמו כן אשמח לשמוע קצת יותר על מהי בדיקת MRI.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאפי
ד``ר רון ברדין29/06/2010אפי שלום
היקף ראש של 230 מ"מ הוא היקף ממוצע של 25 שבועות.!!.... איפה שהוא מישהו טועה במספרים
אם עדיין זקוקה להתייחסותנו אנא צרפי או בררי הערך הנכון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתאורית24/06/2010
שלום רב,
אני כמעט בת 34 ווצאות בדיקת השקיפו מצביעות על הנתונים הבאים:
שבוע הריון - 12+4
עובר אחד
נראה דופק, תנועות גוף + גפיים
CRL - 72 מ"מ
מיקום השליה - אחורית
עצם האף- נראה
שקיפות - 1.8 מ"מ
סיכון לגיל - 1:458
סיכון לפי גיל ובדיקה: 1:2081.
הרופא הפנה אותי לבדיקת PAPPA A .
האמת שאני די בלחץ לאור התוצאות. האם יש סיבה להמשיך ולהילחץ לאו התוצאה של 1:2081 ?
או שזוהי תוצאה סבירה לגיל 34 ?
אודה מאוד על עזרתכם.
אורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית
ד``ר רון ברדין25/06/2010אורית שלום רב
תשובה קצרה ועניינית לשאלתך: הסיכון הסטטיסטי שקיבלת תקין בהחלט כך גם הערך האבסולוטי של עובי השקיפות ועצם אף שניצפתה .
בהצלחה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת עוברשירן24/06/2010
שלום רב,
מדובר בתוצאות גדילת עובר שבוע 32 + 0
אשמח לדעת באם הערכים הנ"ל תקינים , קצת מודאגת...
תודה רבה....
מדידות:
BPD
86 מ"מ מתאים לשבוע 34W5D
HC
307 מ"מ מתאים לשבוע 34W 3D
AC
294 מ"מ מתאים לשבוע 33W 4D
FEMUR
64 מ"מ מתאים לשבוע 33W 0D
ממוצא גיל ההריון על פי HC ו FL :
33W 5D
יחסים/משקלים:
HC/AC 1.04
AC/FEMUR 4.59
BPD/FEMUR 1.34
HC/BPD 3.57
FL/HC 0.21
הערכת משקל העובר עפ"י HADLOCK1:
2209 גר
הערכת משקל עובר עפ"י HADLOCK4:
2235 גר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירן
ד``ר רון ברדין25/06/2010שירן שלום רב
על פי המדדים עוברך אמנם מעט גדול לשבוע הריון אך בתחום התקין ! ממליץ שתעברי על בדיקות קודמות לראות אם תמיד היה מעט גדול יותר .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלת מימד לאיתור מחיצה ברחםאילנה23/06/2010
שלום
הריון תאומים, שבוע 10+ 4 ימים. כרגע ישנו חשד לרחם דו קרני עמוק מאוד שנחלק ל 2 רחמים או מחיצה. באולטרסאונד רגיל הרופא אינו מצליח לראות בוודאות: בשבוע ה 8 אמר שישנה מחיצה ואילו עכשיו הוא אינו רואה כלל את המחיצה. הרופא הפנה אותי לאולטרסאונד תלת מימד.
1) האם בתלת מימד יוכלו לתת אבחנה ודאית לגבי מבנה הרחם?
2) האם יכול להיות שהעוברים מכסים את המחיצה ולכן הרופא אינו רואה אותה פתאום, או שסביר יותר שהייתה טעות באבחנה המוקדמת?
תודה רבה, מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מור
ד``ר רון ברדין25/06/2010מור שלום
אכן אולטרהסאונד 3 מימדים בעל ערך אבחנתי עם תרומה משמעותית לזו שב 2 מימד. לכן מומלץ לבצע הבדיקה. חשוב לבצעה מוקדם ככל האפשר שכן בשלבים מתקדמים יותר קשה יותר להגיע לאבחנה ( רחם גדול יותר , נוחכות הריון מתקדם שעלולה להקשות על האבחון)
לשאלתך למיקום העוברים הרי שלא " מסתירים" ומעבר לכך לא פעם ברפואה מתרשמים ממימצא כלשהוא בנקודת זמן אחת ובאחרת ניראה שמדובר במשהו אחר.......
מקווה שהבדיקה שתבצעי אכן תיתן תשובה ברורה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- u.sתיחלת הריוןיאירה23/06/2010
מחזור אחרון ה6.5.10, לפי החישוב הזה אמורה להיות בשבוע 6.6
אתמול ערכו לי U.S. ראשון ראו שק תוך רחמי עם שק חלמון תואם 5.5 שבועות
זהו הריון שני, והמחזור תקין אצלי בד"כ
מה זה אומר, האם עלי לדאוג?
בתאריך 9.6 ערכתי בדיקת הריון, והתוצאה הייתה 488 IU/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יאירה
ד``ר רון ברדין25/06/2010יאירה שלום
אינני רואה בשלב זה כבר מקום לדאגה. ייתכן והביוץ שלך היה מאוחר יותר ולכן העובר קטן.אין מנוס מלהחזיק מעמד עד לבדיקה הבאה. עובר שמתאים בגודלו ל 7 שבועות כבר מודגם דופק ולכן כווני הבדיקה הבאה לעיתוי זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עובריממתינה לשישי21/06/2010
שלום,
בטא 17.06.10= 4011
תור לרופא ביום שישי - כשאהיה שבוע 6 +3
האם זה זמן לראות דופק עוברי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לממתינה
ד``ר רון ברדין25/06/2010שלום רב
סביב שבוע זה מודגם דופק. חשוב שתדעי שזה די הגבול בו מופיע דופק עוברי . על מנת למנוע אכזבות וחרדות יש גם הגיון להמתין עוד כמה ימים מעבר לזה שנקבת
בכל מיקרה, בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר רון ברדין-חדשות טובות!
ממתינה לשישי27/06/2010ביום שישי האחרון ביצעתי אולטראסאונד (6+3) ואכן נצפה שק הריון ודופק עוברי!
היה מדהים לראות את ה"שעועית" הקטנה מפמפמת....
שיהיה הריון קל ומשעמם....
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר קטן שבוע 22אינה21/06/2010
ד"ר שלום,
עשיתי סקירת מערכות בשבוע 22+0 ונאמר לי כי העובר קטן :
BPD– 4.9 (מתאים ל- 20+2), FEMUR – 3.4 (מתאים ל- 20+6),
היקף ראש 18.4 (מתאים ל- 20+5), היקף בטן 16 (מתאים ל- 21+1)
היקף ראש / בטן 1.15 הערכת משקל :391 גר' (2SD=82)
התוצאות בשבוע 15+0 היו:
BPD– 2.8 (מתאים ל- 14+5), FEMUR – 1.6 (מתאים ל- 14+4),
היקף ראש 9.9 (מתאים ל- 14+4), היקף בטן 8.6 (מתאים ל- 14+6)
היקף ראש / בטן 1.15 הערכת משקל : 112 גר' (2SD=24)
השאלות הן:
1. באילו תחומי אחוזים אני נמצאת בפרמטרים השונים?
2. האם חל שינוי בסטייה מהנורמה מהסקירה המוקדמת למאוחרת (מבחינת האחוזים באוכלוסיה)? או שהיא מתפתחת לאט יותר באופן עיקבי?
3. ממה התפתחות איטית יכולה לנבוע?
בתודה מראש,
אינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה אחוזון
אינה23/06/2010רציתי גם לשאול באיזה אחוזון הייתי ובאיזה אני נמצאת היום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינה
ד``ר רון ברדין25/06/2010אינה שלום רב
ראשית הטבלאות עימן אנו נעזרים לחישוב אחוזוני גדילה מתחילים מ 400 גרם ומעלה.
מהפער של כשבועיים עדיין לא ניתן לקבוע אם בעייה כלשהיא. בהנחה שסקירות תקינות , כך גם בדיקות החלבון העוברי ובדיקות השקיפות עורפית וסקר ביוכימי תקינים הרי שסבירות להמשך מהלך תקין גבוהה. חשוב לבצע הערכה נוספת כשבועיים שלשה מבדיקה קודמת ולבחון האם יש כאן מגמה כלשהיא או הערכת המשקל הבאה תתאים לשבוע הריון או שפער יצטמצם. בכל מיקרה הייתי מציע לשוב לאולטרהסאונד משליש 1 ושם לבדוק האם היה פער כל שהוא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצעי אולטראסאונדים ראשונים
אינה26/06/2010שבוע 9+3 גודל עובר 2.3 ס"מ
שבוע 12+0 גודל עובר 5.1 ס"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתגובה
אינה30/06/2010רון שלום,
צירפתי לבשתך את ממצאי האולטראסאונגים הראשונים, האם הם גם חלק מהמגמה של עובר קטן יחסית או שחלה האטה בגדילה בהמשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי תבחין מרובעלירון21/06/2010
שלום, אני בשבוע ה19 להריון ביצעתי בדיקת חלבון עוברי - תבחין מרוב. 3 הבדיקת של תבחין משולש יצאו בגבולות הנורמה מלבד בדיקת inhibin-a שחרגה מהנורמה. התוצאה לפי הגיל שלי (25) וארבע הביקות הינה : 1:330
לפי הגיל בלבד: 1:1300 בדיקות שקיפות העורפית הינה 0.8 מ"מ ולפי שיקלול עם הגיל 1:8453 . ההמלצה שקיבלתי לפי הנתונים הללו הינם לגשת לייעוץ גנטי. האם זה אומר כי עליי לחשוש מהסיכון לתיסמונת דאון? האם לפיהנתונים הללו ועל פי גילי עלי לבצע בדיקת מי שפיר? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון
ד``ר רון ברדין25/06/2010לירון שלום רב
אין ספק ששיקלול סטטיסטי המביא אותך ל 1: 8453 הוא "עמוק בתוך התקין"! גם השקיפות עצמה תקינה ביותר. אם ביצעת סקירת מערכות מוקדמת הסיכון ירד עוד יותר. לכן סיכון נמוך לתסמונת דאון. לגבי כן או לא דיקור מי שפיר אכן בצעי הערכת גנטיקאי ובהתאם קבלי החלטה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)