מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיעוט מי שפיר קיצוני בהריון תאומיםאופירה13/07/2010
אני בת 35 הריון שלישי בשבוע 26+1 בהריון תאומים , בשבוע 17 עברתי דיקור מי שפיר והחל מהשבוע ה-19+3 אני סובלת מדליפת מי שפיר ממושכת (אני כרגע מאושפזת בבית חולים בשמירת הריון ,קיבלתי כבר אנטיביוטיקה ומידי יום מבוצעת בדיקה דם לשלילת זיהום) , בשבועות הראשונים כמות המים הייתה תקינה ואילו מזה כ-3 שבועות ה-AFI בשק אחד הוא 2 ובשק השני הוא 4 , העוברים מתאימים לשבוע ההריון, ברצוני לשאול האם נגרם נזק לעוברים (מומים וכו') במצב הנוכחי, ואם כן מה הוא? מתי כדאי לבצע לידה על מנת לא לסכן את העוברים? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאופירה
ד``ר רון ברדין14/07/2010אופירה היקרה
קצרה היריעה כאן לדון באופן ניהול ההריון שלך נוכח הנסיבות שציינת ואין פורום זה מתיימר לדון בכך. אני בהחלט ממליץ שתבקשי בהקדם שיחה עם רופא מהצוות המטפל בו יובהר מצבך כולל פירוט והסבר ישיר לכל אפשרויות טהיפול והמעקב על משמעויותיהם השונות
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית.לורן13/07/2010
אני שבוע 13+1
אתמול עשיתי שקיפות עורפית שיצאה 1.1. תוצאה תקינה לדברי הרופא.
שאלתי למין העובר והרופא אמר שהעובר בתנוחה שאי אפשר לראות, וניסה בכל זאת גם באולטרסאוד הוגינלי.
רוב מי שאני מכירה כן נאמר לה את מין העובר בשבועות כאלה ואפילו שבוע שבועיים יותר מוקדמים.
(שבוע 11+ ושבוע 12)
מה הסיכוי שבאמת לא ניתן לזהות את המין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
ד``ר רון ברדין14/07/2010רוני שלום רב
אין מקום להיות מוטרדת מכך שלחברות נאמר מין העובר ואצלך לא ניתן היה לראות . מיותר להסיק לכיוון בעייה כל שהיא מה עוד שקביעת מין העובר איננה ממרכיבי בדיקת השקיפות.
אני מציע שתתאזרי בסבלנות לסקירה המוקדמת אז מקובל לקבוע את מין העובר
תשמחי עםה שקיפות התקינה
בהצלחה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל עובר לא תואם לתאריך הביוץלימור12/07/2010
שלום,
אני בשבוע 7+4 וגודל העובר תואם ל-6+6. אני יודעת שסטייה זו יכולה לנבוע מביוץ מאוחר, אבל במקרה שלי, מכיוון שביקרתי אצל גניקולוג יום לפני הביוץ אני יודעת שהביוץ התרחש בדיוק בזמן - שבועיים מתאריך הווסת. אם כך, מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם יש סיבה לדאגה?
תודה רבה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
ד``ר רון ברדין14/07/2010לימור שלום רב
עד פער של שבוע ימים אנו מתייחסים כסטייה בתחום הנורמה ולא כמימצא מעורר דאגה . כך שאין מקום בפער כזה לתקן את גיל ההריון
בהצלחה רבה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל של עוברליטל12/07/2010
שלום, אני בשבוע 38+3 . היום ביצעתי הערכת משקל של העובר והנה התוצאות:
BPD- 95 מתאים לשבוע 38+5
HEAD CIR. -330 מתאים לשבוע 37+4
AB.CIR- 345 מתאים לשבוע 38+4
FEMUR LENGTH- 77 מתאים לשבוע 39+4
הערכת משקל העובר 3540 גרם.
לפני כחודש ביצעתי הערכת משקל בה משקל העובר היה 2470 גרם. האם העובר לא גדל יותר מדי בארבעת השבועות הללו? יש לציין כי עשיתי את כל הבדיקות הנדרשות: סקירות, שקיפות עורפית, חלבון עובר, העמסת סוכר 50 גרם והכל יצא תקין. מה יקרה אם אעבור את שבוע 40? (בינתיים אין שום סימן מקדים ללידה) האם אצטרך ניתוח קיסרי בגלל שהעובר יהיה גדול מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליטל
ד``ר רון ברדין14/07/2010ליטל שלום רב
מהערכת משקל של 3500 גרם לא ניתן עדיין לנבא את מהלך לידתך במידה ותתחיל ב 40 שבועות. אם אכן לא תלדי עוד 10-14 יום רצוי שתבצעי הערכת משקל נוספת.
הפער מבדיקה קודמת וכביכול גדילה מואצת הוא פונקציה של מספר משתנים כמו האם הבדיקה בוצעה על ידי אותו רופא/טכנאית , אותו מכשיר אולטרהסאונד. ?
לגבי הגדרת "עובר גדול" ומאיזה משקל ממליצים ניתוח קיסרי נתון לפרוטוקול המקובל במחלקה בא את מתכונת ללדת.
בשלב זה אין מקום להערכתי לקבל החלטה על אופן היילוד
אני יוצא מהנחה שזו לידתך הראשנוה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהותודה מראש11/07/2010
האם זה בסדר לבצע בדיקת הריון בשבוע 16+6? או שכדאי לאחר אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה לשאלה הקודמת שלי
ותודה מראש11/07/2010אני צריכה לעשות בדיקה לטיי זקס (אני ובן זוגי נשאים) השאלה האם יהיה מספיק מים שם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית וסקירה מוקדמתתמר08/07/2010
שלום רב,
לפני מספר ימים, כשמלאו להריון בדיוק 12 שבועות עשיתי בדיקת שקיפות עורפית.
אני בת 30 (סיכוי לפי גיל 1:866) ותוצאות הבדיקה היו סיכוי של 1:2070 לתסמונת דאון.
שני הממצאים שקצת הדאיגו אותו היו
לא נראתה עצם אף
נוזל השקיפות היה בעובי 2.1 מ"מ
אני חיה בלונדון והתנאים פה פחות מחמירים.
הייתי רוצה לדעת אם התוצאות נחשבות לטובות, והאם אני צריכה להיות מודאגת משני הנתונים הנ"ל.
מה ההמלצה להמשך בדיקות בשלב זה?
עוד שאלה היא לגבי הסקירה המוקדמת (קבעתי את הסקירה ל15 שבועות ו4 ימים) איזה סימנית ניתן לראות בסקירה שיכולים להעיד על סיכוי נמוך או גבוה לתסמונת דאון? קבעתי את הסקירה ל15 שבועות ו4 ימים.
למשל- האם הנושא של עצם אף עדיין רלוונטי בשלב הזה?
איזה עוד סימנים עשויים להעיד על סיכוי לכאן או לכאן?
המון תודה על העזרה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
תמר15/07/2010שלום,
כתבתי את ההודעה לפני כשבוע ועדיין לא קבלתי תשובה.
מקורות ההתייעצות שלי מוגבלים כיון שאני חיה בחו"ל והשיטה פה היא שונה, לכן תשובתך תעזור לי להחליט לגבי הצעד הבא שלי.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתמר
ד``ר רון ברדין17/07/2010תמר שלום רב
תוצאות הסיכון בהתבסס על גילך ועל הבדיקה תקינים בהחלט. כך גם עובי העורף. יתכן ולא הודגמה עצם האף ותראה בהמשך . מעבר לכך גם באוכלוסיית העוברים הבריאה לא תמיד מודגמת עצם האף.
סקירת המערכות אליה קבעת , מכוונת בין השאר לחיפוש סמנים לתסמונת דאון. רשימת סימנים שלא כאן המקום לפרטה . בכל מקרה נקודת הפתיחה שלך בבדיקות הסקר טרימסטר 1 כפי שצירפת תקינות!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא בסקירה מוקדמתענת08/07/2010
ד"ר/פרופ' שלום רב,
ביצעתי את בדיקת הסקירה המוקדמת בשבוע 15+1. התגלה הממצא הבא:
"לולאות מעי דק עם נוזל".
יש לציין כי ביצעתי בדיקות גנטיות בטרם הכניסה להריון ונשללה אפשרות ל - CF.
על מה זה יכול להעיד ועד כמה ממצא זה אמור להדאיג?
תודה מראש,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה
ענת12/07/2010אודה מאוד לתשובה לשאלתי.
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות שקיפות עורפיתדנה07/07/2010
שלום
הריון תאומים, שבוע 12.4 BB שקים נפרדים
עובר 1:
CRL 60 מ"מ
שקיפות עורפית: 1.3
הסיכון לתסמונת דאון לפי גיל האישה במועד הלידה: 1:1165
הסיכון לתסמונת דאון לפי הגיל והשקיפות: 1:7281
עובר 2:
CRL 54 מ"מ
שקיפות עורפית: 1.3
הסיכון לתסמונת דאון לפי גיל האישה במועד הלידה: 1:1165
הסיכון לתסמונת דאון לפי הגיל והשקיפות: 1:6132
שאלותיי הן:
1) האם גודל העוברים תקין? (אני מבינה שהם קטנים מעט לגיל ההריון)
2)האם הפרש הגודל בינהם משמעותי?
3)הרופא לא דיבר איתי על בדיקת הדם המתלווה לשקיפות (PAPP FREE B
בפעם הבאה שאוכל ליצור איתו קשר או לפגוש אותו אהיה בשבוע 13.2. האם יהיה מאוחר מידי לערוך בדיקה זו? האם זה בסדר שהוא החליט לוותר עליה או שעלי להתעקש לבצע אותה?
מבקשת תשובות מפורטות ככול שניתן
תודה, מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורן
ד``ר רון ברדין10/07/2010מורן שלום רב
תוצאות בדיקת שקיפות עורפית בשני העוברים תקינה . כלומר גם עובי השקיפות והן שיקלול הסיכון לתסמונת דאון. הרופא לא הציע לך את בדיקת הדם כי פיענוחה ומשמעותה בהריון תאומים לא ברורה. . פערי הגודל בין העוברים ללא ניראה משמעותי בשלב זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מדיי העוברדנה06/07/2010
שלום
היום אני בשבוע 34.
בשבוע 31 הממצאים היו:
ראש- מתאים לשבוע 33
בטן- מתאים לשבוע 31
ירך - מתאים לשבוע 31
היום הייתי אצל הרופא והממצאים הם כאלו:
ראש- מתאים לשבוע 35.5
בטן- מתאים לשבוע 33
ירך - מתאים לשבוע 33.5
הערכת משקל: 2.090 ק"ג
האם העובדות שהראש גדול והבטן קטנה צריכים להדאיג אותי? האם מומלץ ללכת לייעוץ נוסף ולבצע עוד US?
מה לגבי מוניטור? מתי מומלץ לבצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר ראובן שרוני07/07/2010שלום גנה,
הפרש של שבוע לערך בשבוע 34 נחשב תקין ובנוסף קיימת צמיחה בין הבדיקות שהוא נתון תקין
בדיקה נוספת יכולה להיעשות בהפרש של כשבועיים לוודא גדילה תקינה
מוניטור נעשה מסיבות שונות למשל העדר גדילה או כמות מי שפיר מופחתת
שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד ראשון לסובלת מוסטיבוליטיאנונימית06/07/2010
שלום, בת 36 סובלת מוסיבוליטיס ראשוני, שבוע 8 , עלי לעבור אולטרסאונד. האם יהיה אפשר לראות את העובר, למדוד דופק ולוודא שהכל בסדר באולטרסאונד חיצוני או שרק בוגינלי ? יצויין, כי לפני כ-3 חודשים עברתי אולטרסאונד חיצוני בשתיית מים מרובה לצורך בדיקת זקיקים, אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנונימית
ד''ר ראובן שרוני07/07/2010אנוניימית שלום,
אם הראות טובה (משקל האישה ניתוחים קודמים מנח העובר)- ניתן לבצע במרה שלך אולטרה סאונד בגישה בטנית
שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמתhagar06/07/2010
נקבע לי תור לסקירה מוקדמת לשבוע 14+5 האם זה לא מוקדם מדיי? אמרו לי שזה בסדר..
האם יש הבדל במועד זה לעומ מועד מאוחר יותר בגילוי מומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל hagar
ד''ר ראובן שרוני07/07/2010שוב שלום hagar
התארוך הינו תקין
בכל מקרה יש לבצי גם סקירת מערכות בשבוע 22 לערך להתפתחות תקינה של המערכות
ושוב בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית- האם לעשות?hagar05/07/2010
אם אני מתכננת לעשות בדיקת מי שפיר בהמשך ההריון האם כדאי לעשות שקיפות עורפית
הרי ממילא המי שפיר נותנים תוצאה טובה יותר סטטיסטית לא?
אשמח לחוות דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לhagar
ד''ר ראובן שרוני07/07/2010שלום |hagar
בודאי שיש לבצע
המידע המתקבל רחב יותר ואינו קשור רק לבעיות כרומוזומליות עליהן תקבלי מידע מדויק יותר בבדיקות מי השפיר
שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נוכחות חיידקיתמאיה05/07/2010
שלום רב,
קראתי בכל מיני מקומות על איזושהיא בדיקה של משטח וגינלי כמדומני שמומלץ לעשות לקראת סוף ההריון , על מנת לבדוק הימצאות חיידקים מסויימים בדרכו של התינוק החוצה דרך הנרתיק. ואם אכן נמצאים כאלה יש לטפל לפני הלידה.
אשמח לקבל פרטים על הבדיקה הזו. מה היא בכלל? האם היא הכרחית ונחוצה? האם עושים אותה דרך הקופות? האן ההפניה היא דרך הרופא נשים?
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיה
ד''ר ראובן שרוני07/07/2010שלום מאיה ,
כנראהה הכוונה ל GBS
תקבלי פרטים בפורום ניהול הריון או מהרופא שלך כי לא ממש קשור לאולטרה סאונד
שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מי שפירמאיה05/07/2010
שלום רב,
אני בת 38 הריון שלישי שבוע 31 .
תוצאות בדיקת מי השפיר שעשיתי בשבוע 17 הגיעו והן כדלקמן: (עד כה לא שמתי לב לזה כי אישור לי טלפונית שהכל תקין ולא קראתי את המסמך לגמרי :( ).
1. בדיקת כרומוזומים קריוטיפ זכרי תקין
2. רמת חלבון עוברי: 9.58 מקג/מל = MOM 1
סיכום (רמה תקינה עד : 3.0 MOM)
מה זה אומר לגבי הmom שלי? שהתוצאה היא 1 והכל תקין או שהתוצאה היא 9.58 ואז יש להמשיך לבדוק?
למולתר לציין כי הסקירה השניה היתה תקינה אם כי אחכ גם ראו ריבוי מי שפיר שבבדיקה חוזרת נעלמו. בנוסף העובר גדול יחסית לשבוע שלו בממוצע בין שבוע לעשרה ימים.
תודה,
מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיה
ד''ר ראובן שרוני07/07/2010שלום מאיה,
התשובה הינה תקינה
הריכוזים משתנים לאורך שבועות הריון אך ערך MOM מתקן לשבועות וערך של 1 הינו תקין לחלוטין
שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל העוברמילה03/07/2010
שלום,
אני בהיריון שני שבוע 34+6 לפני יומיים ביצעתי הערכת משקל ויצא שמשקלו של העובר 2580 , האם הוא גדול מידי, הרופאה שלי אמרה שהוא קצת גדול והטכנאית אמרה שמשקלו תקין, (כמו כן יש לי בטן די גדולה).
אשמח לתשובה אם משקלו גדול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למילה
ד``ר רון ברדין04/07/2010מילה שלום רב
על פי משקל ושבוע ההריון שציינת העובר באחוזון 75 לגילו כלומר 25 אחוז מעליו בשבוע כזה וכ75 אחוז מתחת. זה בתחום התקין. אם את /בן זוגך גדולים .הריון קודם עובר גם באחוזון גבוה? יכול להסביר . ממליץ לך לבצע הערכה נוספת לקראת הלידה. בכל מיקרה המשקל בתחום התקין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמילה
ד''ר ראובן שרוני07/07/2010שלום מילה,
הטכנאית מסתמכת על עקומות גדילה של המכון בו היא עובדת ונתנה לך את הנתונים לפי זה
כמו כל משתנה ביולוגי הוא יכול לנוע בתחום והוא לדבריה בתחום התקין
הרופאה כנראה התיחסה למיקומו בתוך התחום התקין
שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)