מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שק חלמוןטלי20/06/2010
שלום, לאחר החזרה של מוקפאים, שבוע 5+2.
us ראשון היום נצפה שק הריון. האם בשלב זה נהוג לראות כבר גם שק חלמון?
ממתי בד"כ רואים שק חלמון?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי
ד``ר רון ברדין25/06/2010טלי שלום רב
שק חלמון מצפים לראות סביב 5שבועות + 5ימים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש גדול לעובר- דחוף!מיכל20/06/2010
שלום,
אני בשבוע 35+3 והייתי בהערכת משקל היום (לא במקום הקבוע בו אני בדר"כ עושה).
BPD 90 מ"מ. מתאים לשבוע 36.6
HEAD CIR 331 מ"מ. מתאים לשבוע 37.5
AB CIR 329 מ"מ. מתאים לשבוע 36.6
יחס HC/AC 1
FEMUR LENGTH 71 מ"מ. מתאים לשבוע 36.5
גיל הריון US- 37.5
הערכת משקל 3055 גרם.
אחוזון 75.
עד היום הכל היה תקין והתאים לשבוע (לפני חודש ביצעתי הערכת משקל והכל היה תקין. ), ותמיד העובר היה באחוזון ה- 80.
האם יש מקום לדאגה שהראש גדול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
ד``ר רון ברדין25/06/2010מיכל שלום רב
למעשה ענית בעצמך על השאלה תוך ניתוח הנתונים הגיונית
כל העובר גדול יותר. היקף הראש אמנם גדול משבוע ההריון אך נימצא בתחום התקין
מהנתונים שציינת לא רואה מימצא מעורר דאגה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל עוברשרה20/06/2010
שלום רב,
ביצעתי אולטראסאונד להערכת משקל בשבוע 32+5 הרנטגנאית אמרה שהמשקל המשוער 2300 האם זה לא יותר מדי?<
האם ייתכן שטעו בחישוב שבוע ההריון שלי או לחילופין שטעו בהערכה?
אשמח לתשובה,
ותודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרה
ד``ר רון ברדין25/06/2010שרה שלום רב
עוברך נימצא באחוזון 82 לגיל הריון . זה בתחום התקין. לקראת המועד בצעי הערכת משקל עדכנית לקראת הלידה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תנועות ודופקשרון19/06/2010
שלום,
אני בהריון בשבוע 3+12 אחרי IVF.
משבוע 7 היו דימומים והמטומה - מזה שבועיים נפסקו הדימומים וההמטומה 1.5 ס"מ על 7 מ"מ..
ביום חמישי עקב כאבים נבדקתי במוקד - שם ראו את העובר עם דופק - אבל הוא לא זז בכלל.
מאז אינני רגועה כי בכל הבדיקות האחרונות הוא היה מאוד פעיל וזז כל הזמן (איני מרגישה בכך מן הסתם, אבל זה כן נראה באולטראסאונד).
האם זה בסדר שהעובר לא זז כלל?
הוא נראה ממש סטטי - רק עם דופק......
ניסינו קצת להרעיד את הבטן אבל גם זה לא עזר - - והרופא אמר פשוט להמשיך במעקב....
האם יש חשיבות לתנועות בעלקול בשבוע כזה? או ל"נשימות"?
או שאכן ייתכן בדיקה תקינה אם אין תנועות כלל ודופק תקין?
תודה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון
ד``ר רון ברדין25/06/2010שרון שלום רב
דופן תקין כבר סימון טוב. אם גודלו תואם את שבוע ההריון מעיד על התפתחות גדילה תקינה. משמעות לנשימה לא קיימת כלל ועניין התנועות גם הוא לא שחור /לבן תלוי גם משך הבדיקה. ולכן מאחר ואין קסמים בנושאים אלה לא יהיה מנוס מלחכות להערכה הבאה. אני הייתי לוקח שואב עידוד רב נהמימצאים החיוביים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד מזיק?רונית3119/06/2010
שלום רב,
אני בשבוע 13+1 ועברתי שקיפות עורפית ע"H אולטראסאונד וגינלי.
ממצאי הבדיקה: CRL:67 ממ, שקיפות: 1.1 מ"מ.
לפי הגיל: 1:662 ולפי הבדקיה: 1:3440.
1.האם זה נחשב טוב או שכדאי סיסי שיליה?
בגלל שיש לי המטומה אני נחשפת אחת לשבועיים אצל הרופא לבדיקת אולטראסונד וגינלי.
2.האם אולטראסאונד כשלעצמו לא מזיק לעובר והאם הבדיקה הוגינלית אינה מזיקה באיזשהו שלב של ההריון?
בדיקת סקירת המערכות מתבצעת בשבוע 15+5.
3.האם לא מאוחר מדיי?יש הבדל אם זה יבוצע בשבוע 14 או 16?
תודה מראש,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית
ד``ר רון ברדין25/06/2010
רונית שלום רב
1. תשובת בדיקת השקיפות תקינה בהחלט!
2 זה איננו סיכון בוא ממליצים לנבדקת ביצוע דיקור מי שפיר
3. לא נימצא שאולטרהסאונד הוא אמצעי הדמייה המזיק לעובר
4 . עיתוי סקירת המערכות אליו זומנת נימצא בתחום המקובל ובהחלט לא מאוחר מידי !
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת מי שפירמאיה19/06/2010
שלום רב,
אני בת 38 הריון שלישי שבוע 29 .
תוצאות בדיקת מי השפיר שעשיתי בשבוע 17 הגיעו והן כדלקמן: (עד כה לא שמתי לב לזה כי אישור לי טלפונית שהכל תקין ולא קראתי את המסמך לגמרי :( ).
1. בדיקת כרומוזומים קריוטיפ זכרי תקין
2. רמת חלבון עוברי: 9.58 מקג/מל = MOM 1
סיכום (רמה תקינה עד : 3.0 MOM)
מה זה אומר לגבי הmom שלי? שהתוצאה היא 1 והכל תקין או שהתוצאה היא 9.58 ואז יש להמשיך לבדוק?
למולתר לציין כי הסקירה השניה היתה תקינה אם כי אחכ גם ראו ריבוי מי שפיר שבבדיקה חוזרת נעלמו. בנוסף העובר גדול יחסית לשבבוע שלו בממוצע בין שבוע לעשרה ימים.
תודה,
מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מי שפיר - דיגלתם עלהשאלה
מאיה26/06/2010שלום רב,
נראה לי שדילגתם בטעות על השאלה שלי.
אשמח לק'בל תשובה.
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה
מאיה29/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכת משקלמעיין18/06/2010
שלום רופאים נכבדים
עברתי הערכת משקל בשבוע 30.4
ואלה התוצאות:
מנח אורכי
מצג עכוז "פרנק"
מיקום שיליה בקיר קדמי
דרגת בשלות 2
כמות מי שפיר תקינה
מדידות
BPD מ"מ 76 מתאים לשבוע: 30.3
HEAD CIR מ"מ 285 מתאים לשבוע 31.2
AB.CIR מ"מ 264 מתאים לשבוע : 30.4
יחס HC/AC 1.07
FEMUR LENGTH מ"מ 59 מתאים לשבוע 30.5
גיל ההריון לפי US הוא: 31.2
הערכת משקל: 1614 גר'
ביומטריה והערכת משקל בוצעו לפי עקומות HADLOCK
האם תקין? האם הראש לא גדול מדי(הבדל של 8 ימים יותר משבוע ההריון)?
ובנוסף האם יש סיבה לחשוש ממצג עכוז פרנק או שיש סיכוי שהוא יתהפך עד ללידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
פרופ` ישראל מייזנר19/06/2010כל מדדי העובר הם בגדר הנורמה לגיל ההריון.
מצג העכוז יכול להשתנות כבר בחודש הקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מעקב גדילהמודאגת17/06/2010
לרופאי הפורום היקרים,
הריון שבוע 31.1 ביצעתי מעקב גדילה שיצא לא תקין לטענת טכנאית ה- US ואני מאוד מודאגת:
אינדקס מי שפיר 270 מ"מ (ריבוי מוחלט)
BPD: 82 מ"מ מתאים לשבוע 33.0
HC: 303 מ"מ מתאים לשבוע 33.3
AC: 316 מ"מ מתאים לשבוע 35.4
Femur: 60 מ"מ מתאים לשבוע 31.2
הערכת משקל עובר 2330 גר'
דרגת שילייה 2
זו הפעם הראשונה שיש מדד חריג לגבי מי השפיר והמשקל, כמו כן בדיקת העמסת סוכר הייתה תקינה, האם יש מקום לדאגה ואם כן מה צריך לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למודאגת
פרופ` ישראל מייזנר19/06/2010המקרה שלך מצביע על עובר גדול מהצפוי בנוכחות ריבוי מי שפיר, ובהעדר סוכרת הריונית - העובר כרגע באחוזון 92! לגיל ההריון. בנוכחות סקירת מערכות תקינה, לא סביר שיופיע פתאום מום עוברי, אך מאידך גיסא, לא ניתן לשלול הופעת מומים מאוחרים כמו חסימת מעיים בעובר. יש לבצע בדיקת אולטראסאונד לשלילת סימנים או סיבות לריבוי מי שפיר, בדיקות דם לוירוסים, לשקול ביצוע אקו-לב עובר ויש לגשת לייעוץ גנטי משתי סיבות: א. בירור המקרוסומיה (עובר גדול) - שלילת תסמונות ספציפיות לכך, וב. שקילת הצורך בדיקור מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיס מרה במיקום תחתון לורידמרינה16/06/2010
שלום וסליחה על שאלה קצת ארוכה.
אני בשבוע 22, אתמול עשיתי סקירת מערכות מורחבת הכול תקין חוץ מכיס מרה במיקום תחתון לוריד. יש לציין שיש לי עורק טבורי בודד. עשיתי גם מי שפיר וחלבון הכול תקין.
האם מיקום של כיס המרה מעיד על איזה בעיה בריאותית שיכולה להיות או שזה רק אנאטומיה שונה.
ושאלה נוספת האם בגלל עורק טבורי בודד כדי לבצע עוד סקירה בשלב יותר מתקדם של הריון.
אודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרינה
פרופ` ישראל מייזנר19/06/2010מיקום תחתון לוריד הינו מושג הקרוי PRUV - וריד טבורי ימני פרסיסטנטי. במקרה זה, הוריד הטבורי הימני שבד"כ מתנוון, שריר וקיים ואז כיס המרה מצוי אמצעית לו (מתחתיו). במקרה זה, מומלץ לשקול דיקור מי שפיר, לאור דיווחים על בעיות כרומוזומליות בשכיחות יתר במצב זה. אני ממליץ לך לפנות לייעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרא סאונד ראשוןממתינה לשישי15/06/2010
שלום,
וסת אחרונה ב-11.5.10
בטא ב- 6.6.10 = 171
בטא ב- 9.6.10 = 911
האם הבטא תקינה?
ומתי אני יכולה לעשות אולטרא סאונד לראות שק הריון תוך רחמי ודופק עוברי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
פרופ` ישראל מייזנר19/06/2010מעכשיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלסיון15/06/2010
שלום,
רציתי לשאול לגבי הערכת משקל ב US חיצוני ע"י הרופא המטפל.
שבוע 34+1 עובר ממין זכר הוערך 2.200
באיזה אחוזון הוא נמצא?
ושאלה נוספת, כשבודקים נתונים במחשבונים שונים ברשת, האם אני אמורה להקליד שבוע 34 או שבוע 35?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנוי
פרופ` ישראל מייזנר19/06/2010את נמצאת בשבוע 34 (למחשבונים), ומשקל העובר באחוזון 41 לגיל ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותme14/06/2010
שלום,
אנחנו מתגוררים באירופה ורצינו להתייעץ. ע"פ המחשבון אני אמורה להיות בשבוע השביעי. הלכתי לעשות בדיקת אולטראסאונד פרטית (מאחר וכאן עושים בדיקה ראשונה רק בשבוע ה-12). לפי הבדיקה הם טוענים שאני נמצאת בשבוע החמישי וארבעה ימים. האם זה הגיוני?
כמו כן, הם ראו רק שק הריון. אנחנו קצת לחוצים וצריכים להמתין עוד חודש עד לאולטרסאונד של קופת החולים.
אשמח לשמוע ממכם.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל me
פרופ` ישראל מייזנר14/06/2010ההסבר ההגיוני היחיד הוא שגיל ההריון צעיר מהצפוי ולכן השק ההריוני קטן ולא נצפה עובר. הייתי חוזר על הבדיקה לאחר שבוע ימים ואז צפוי להיראות עובר, יתכן אפילו עם דופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי טכני בסקירה מורחבתסיגל14/06/2010
היום ביצעתי סקירה מורחבת , הרופא טען שלא ראו מספיק טוב, הזמין אותי לבדיקה חוזרת בעוד חודש. ממה דבר זה יכול להיגרם ? מה יכול להצביע דבר זה ? האם יש מקום לדאגה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגל
פרופ` ישראל מייזנר14/06/2010תתכנה מספר סיבות לאי צפיה טובה בעובר בעת סקירת המערכות: א. דופן בטן עבה המנחיתה את גלי הקול, ב. תנוחה לא טובה של העובר, ג. ריבוי או מיעוט מי שפיר, ד. ריבוי עוברים, ה.צלקות בדופן הבטן, ו. רחם שרירני. הדבר אינו צריך להוות סיבה לדאגה, שכן הקושי הוא אובייקטיבי. צריך לנסות שוב ושוב אלא אם אין תוספת אינפורמציה בין הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי התוצאותלורן14/06/2010
ני בת 27 הריון ראשון שלי
שבוע 21+3 עשיית אתמול סקירה עובר
שאלי היא כזו את האמת היא ממש כאבה לי לא יודעת למה
זה אחד
מוזר כי אני יודעת בסקירות זה לא כואב אבל מישום מה זה מאוד כאב לי זה היה על הבטן
זו סקירה שניה שלי
שאלה ראשונה של היא כזו
1}מה זה אומר מצג: ראש VERTEX
2} מה זה אומר מיקום שליה : בקיר אחורי הא זה בסדר 3} מה זה אומר קיום כפות ידים (לא כולל אצבעות} הודגמ
4} קיום כפות הרגלעים {לא כולל אצבעות} הודמו מה זה אומר מה אין לו אצבעות אמא לה מפחידדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד
מה זה אומר זה BPD 51מ"מ מתאים לשבוע 21.2
head cir 189 מ"מ מתאים לשבוע 21.3
ab.cir164 מ"מ מתאים לשבוע 21.4
יחס HC/AC 1.15
FEMUR LANGTH 35 מ"מ מתאים לשבוע 21.2
גיל הריון US21.3
הערכת המשקל 412 ג"ר האם זה תקין אני מאוד חוששת מאודשהוא רשם לא כולל אצבעות ז ה מפחיד אתוי מה זה אורמ מה זה פליז תעזרו לי אני מאוד אשמח עם יש כאן רופא שיענה לי כמה שיותר מהר אני ממש חסרת סבלונות
מה זה הכוונה ראש ביציאה מה זה אומר לא תקין אני צריכה ללדת כבר אני רק חודש חמישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללורן
פרופ` ישראל מייזנר14/06/2010את שואלת יותר מידי שאלות, וקשה לענות על כולן. אשתדל:
מצג vertex הוא מצג ראש. שיליה אחורית הינה שיליה שהתפתחה בחלק האחורי של הרחם, וזהו ממצא תקין לחלוטין.
לפי הנחיות האיגוד לאולטראסאונד במיילדות וגינקולוגיה, בזמן הסקירה יש לראות קיום כפות ידיים ורגליים ואין חובה לספור אצבעות.
מדדי העובר שלך, כולם תקינים לגיל ההריון בו את נמצאת, וכנ"ל לגבי המשקל.
אינני מבין למה התכוונו ב "ראש ביציאה" האם התכוונו למצג ראש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי לPDD אצל אחים של ילד שאובחןבליר13/06/2010
קראתי ושמעתי שתי גירסאות לגבי הסטטיסטיקה של חזרה של PDD בקרב אחים של ילד שאובחן.
כל אחת מהגירסאות מופיעה ביותר ממקור אחד.
גירסה אחת מדברת על סיכוי של 6% להופעה של PDD אצל אחים של ילדים שאובחנו,
בעוד השנייה מדברת על סיכוי של 20% לחזרה כזו.
התוכלו להאיר את עיניי או להפנות אותי למקור/מישהו שכדאי לשאול אותו בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבליר
ד''ר ראובן שרוני14/06/2010שלום בליר,
המספר המקובל הינו סביב 10%
יש קשר למין
הגיוני שבעבודות שונות לא יתקבלו מספרים זהים
הסבר נרחב יותר כולל מקורות יתקבל ביעוץ גנטי מוסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)