מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוקד אקוגני- הריון תאומיםקרן07/06/2010
שלום,
אני בת 32.8 בהריון תאומים (IVF).
השקיפות עורפית תקינה לחלוטין, וביצעתי סקירת מערכות אצל פרופסור מומחה ונמצא כי באחד העובדים יש מוקד אקוגני בדידי.
מעבר לזאת, הכל נצפה תקין.
בתפיסת עולמי אני בעד מי שפיר (בהריון ראשון עם עובד אחד עשיתי) אבל היות ואני יודעת שבתאומים אם עובר אחד נפגע אז גם השני ייפגע, ולכן אני יותר מהססת.
אני יודעת שבעבר היו מחקרים שהעידו על קשר בין זה לתסמונת דאון ואני יודעת שהדעות חלוקות.
אודה להתייחסות כלשהי כי אני בדילמה קשה ואשמח לייעוץ.
תודה רבה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
פרופ` ישראל מייזנר14/06/2010הממצא של מוקד אקוגני בלב שבעבר נחשב לגורם סיכון לתסמונת דאון, כממצא בודד, אינו מהווה אינדיקציה לדיקור מי שפיר. הנטיה כיום היא לשלול את המוקד האקוגני כסמן לסיכון לתסמונת דאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה שנייהפנינה06/06/2010
רציתי לדעת האם סקירת מערכות שנייה מבוצעת על הבטן או וגינלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאלה
ד``ר רון ברדין06/06/2010דניאלה שלום
כעקרון הבדיקה מבוצעת בגישה בטנית. אם העובר במצג ראש לעיתים לא ניתן לקבל הדמייה אופטימלית שלו בגישה בטנית ויש להשלים חלק זה וגינלית. בדר"כ "מסתדרים " מהבטן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת אגני כליותג'נט04/06/2010
אני בשבוע 37 ובאלטרסאונד שעשיתי נצפה הרחבת אגי כליות 7 מ"מ ואחד 8 מ"מ יש לציין שלאורך כל ההריון הכל היה תקין הערכת משקל היתה 2700. הרופא שלח אותי שוב לאולטרסאונד אחי יומים וניצפה הרחבת אגני כליות 11 מ"מ והערכת משקל 3400 האם זה הגיוני.? שזה עלה מ 7 מ"מ ל11 מ"מ תוך יומים.
בבקשה מה עלי לעשות האם לפנות לבית חולים , הרופא הפנה אותי ליעוץ גנטי אבל אני ממפחדת שכבר מאוחר מידי בבקשה תתנו לי תשובה מפורטת אני לא יודעת מהלעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגתם עלי|
ג'נט10/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלג'נט
ד''ר ראובן שרוני14/06/2010שלום ג'נט,
הגיוני מאחר והבדיקה נעשתה ע"י בודקים שונים ויתכן כי השתמשו בחתכים שונים
אם מדובר בממצא מבודד קרוב לודאי הבירור יהיה אחרי לידה
ההפניה ליעוץ גנטי היא במטרה לשלול ממצאים נילווים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת הפחתת עוברעדי04/06/2010
אני בשבוע 15 וחצי מIVF, ההריון החל כשלישיה כשלאחד העוברים פסק הדופק בשבוע 9 בערך, שקיפות עורפית תקינה אצל 2 העוברים, על פי שקלול תוצאות השקיפות וגיל נאמר לי שאין צורך במי שפיר ובסקירה מוקדמת אצל אחד מהם נתגלה הידרוצפלוס חדרי מוח 12-14 מ"מ עם כורואיד פלקסוס קטן מאוד ואמורה לעבור הפחתה בשבוע שבועיים הקרובים.
נאמר לי לפנות לבית החולים לועדה להפסקת הריון לעובר זה.
1. האם לא כדאי ללכת לחוות דעת נוספת אצל מומחה למוח עובר או שההבחנה הזו מספיקה?
2 האם זה משהו שמצריך עכשיו ייעוץ גנטי ומי שפיר לעובר התקין שכרגע גם הסקירה יצאה אצלו תקינה?
3. מה הסיכוי שלעובר התקין יתגלה חס וחלילה משהו דומה בהמשך למרות שעכשיו הכל תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עלי??
עדי07/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי
פרופ` ישראל מייזנר14/06/2010תמיד טוב ללכת לחוות דעת שניה, אלא אם כן הממצא ודאי.
יעוץ גנטי תמיד טוב, ויכול לשפוך אור על ממצאים אחרים העלולים להתגלות בעובר השורד. בגדול, הסיכוי שלעובר השורד, בו הסקירה תקינה תהיה בעיה עתידית קטן, אך הנבואה נתנה לאחרים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדרי מח העובראדר03/06/2010
שלום,
היום הייתי אצל הרופא(שבוע 28 + 5)בהריון בסיכון גבוהה שעשה סקירה לעובר ואמר שחדרי המח שלו גבוליים (שמאל- 9 מ"מ, ימין- 7 מ"מ)והפנה אותי לסקירת מערכות מכוונת למח
מה זה אומר שחדי המח גבוליים?!
תודה
אדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדר
ד``ר רון ברדין06/06/2010לאדר שלום רב
ראשית רוחב חדרי המח שציינת נימצא בתוך תחומי הערכים התקינים!. הגבול העליון להגדרת נורמה הוא 10 ממ. נכון לנקוט אמצעי זהירות ולהמליץ על מעקב לראות שאין הרחבה נוספת של חדרי המח.
אם אנטומיית המח שניסרקה סוכמה כתקינה הרי שאמור להרגיע מאוד. אכן ביקורת מומלצת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרה סאונד בשבוע 6חן03/06/2010
האם ניתן לראות דופק ושק עובר בשבוע שש +1 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוייה
ד``ר רון ברדין06/06/2010לחסוייה
אכן זה השבוע שמצפים לראות דופק. במידה ועדיין לא ניצפה ייתכן שהעובר קטן יותר ולכן מומלץ לדחות את ביצוע האולטרהסאונד ל 7-8 שבועות וכך להימנע מעוגמות נפש מיותרות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילייה קדמיתאורלי03/06/2010
(שבוע 14) רציתי לשאול אם לשיליה קדמית יש משמעות כלשהו בהמשך ההריון? או לקראת הלידה? האם השיליה "מתהפכת" במהלך ההריון?
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורלי
ד``ר רון ברדין06/06/2010אורלי שלום רב
מיקום השלייה מבטא את מיקום השתרשות ההריון . אם קיר קדמי , תישאר שם. שלייה איננה "מטיילת" במהלך ההריון. אין כל בעייה ששליה קדמית . חשוב לדעת שאיננה מכסה הפתח.
משמעות יכולה להיות למי שעברה בלידה קודמת ניתוח קיסרי והשלייה בדופן קדמי נמוכה. אני מבין שזה לך הריונך ה 1
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייליאל03/06/2010
אני בשבוע 37 ומבדיקת גודל העובר התגלה שעצם הירך מתאימה לשבוע 35
גם היקף הראש והבטן לא תואמים ל- 37 יותר ל- 36.
השאלה שלי היא מה זה יכול לאמר שעצם הירך מתאימה לשבוע 35 ולא המשיכה לגדול (עד עכשיו הגדילה וכל השאר התפתחו בסדר גמור).
ודבר שני מדוע בעצם נוצר מצב שהמידות של העובר אינם תואמים את שבוע ההריון ?
אודה מאוד מאוד לתשובות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאל
ד``ר רון ברדין06/06/2010ליאל שלום רב
כככל שמתקדמים בשבוע ההריון לקראת המועד ייתכנו פערים בין מדדים לגיל הריון . היקף הראש לדוגמא הופלך למדד הפחות אמין בחשיוב שכן טווח הטעות יכול להגיע עד שלשה שבועות. לתת הסבר ענייני וחד לפער של אורך ירך , בדיקה ראשונה , לא ניתן . קשור כניראה בכך שבוצע על ידי 2 בודקים שונים , מכשירים שונים. . לגבי האם לבצע הערכה נוספת כעת אינני רואה מקום. פער זמנים של לפחות שבועיים רצוי בין הערכת משקל אחת לבאה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל עוברעדי03/06/2010
שלום,
אני נמצאת בשבוע 32+0, היום עברתי אולטרסאונד להערכת משקל העובר.
להלן התוצאות:
אינדקס מי שפיר: 180 מ"מ
שליה: קדמית
דרגת שליה: 2;3
מדידות:
BPD: 84.46 - מתאים לשבוע 33.6
HC: 305 - מתאים לשבוע 34.3
AC: 290 - מתאים לשבוע 33.0
Femur: 63.98 - מתאים לשבוע 32.4
ממוצע גיל ההריון ע"פ HC ו- FL:
33.4
יחסים/משקלים:
HC/AC: 1.05
AC/Femur: 4.53
BPD/Femur: 1.32
HC/BPD:3.61
FL/HC:0.21
הערכת משקל ע"פ Hadlock1 - 2154
הערכת משקל ע"פ Hadlock4 - 2161
בבדיקת סקר סוכר - Glucose Challenge Test 1h התקבלה התוצאה - 125.6
האם תוצאות אלו תקינות? האם יש צורך בבירור נוסף או מעקב?
אודה לתשובתך.
בברכה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
ד``ר רון ברדין06/06/2010עדי שלום
אמנם המדדים תואמים עובר הגדול בכ 10 ימים בהשוואה לגיל הריון על פי וסת אחרונה אך זה איננו פער "דרמטי" . יש לודא שהפער לא קיים מבדיקות קודמות ובפועל העובר גדול ממה שידוע .
מומלץ לבצע הערכת משקל נוספת עוד כ 3 שבועות לראות האם הפער נישמר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכת משקל עובר - תוצאות קודמות
עדי07/06/2010ד"ר רון שלום,
תודה על תגובתך.
הסקירות הקודמות נערכו בשבוע 14+5 ו- 21+5, להלן התוצאות:
סקירה ראשונה:
BPD: 30.20 מתאים לשבוע 15+4
HC: 113.10 מתאים לשבוע 15+3
AC: 88.90 מתאים לשבוע 15+2
Femur:16.10 מתאים לשבוע 14+5
סקירה שניה:
BPD: 53.20 מתאים לשבוע 22+1
HC: 202.20 מתאים לשבוע 22+3
AC: 174.60 מתאים לשבוע 22+1
Femur:39.50 מתאים לשבוע 22+5
בהתייחס לתוצאות הבדיקות הקודמות, האם הפער הקיים בבדיקה הנוכחית הינו בגדר הנורמה?
שוב תודה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לעשות US ?חן03/06/2010
וסת אחרונה - 28/04/10
בטא ראשונה- 30/05 - 201
בטא שנייה- 01/06- 410
האם אני בשבוע חמישי?
מתי אפשר כבר לעשות US ראשון כדי לזהות שק עוברי ומתי לעשות כדי לזהות דופק?
אני כבר חסרת סבלנות כדי לדעת שהכל תקין...
האם ניתן גם במסגרת פרטית לעשות US ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוייה!
ד``ר רון ברדין06/06/2010שלום רב
על פי ערכי הבטא שציינת ניראה שאת במהלכו של השבוע ה 5 ( כלומר 4 + מספר ימים )
שק הריון עם שק חלמון בתוכו צפוי שיראה ב 5 + שבועות. דופק בשבוע 6 + . זאת בבדיקת אולטרהסאונד וגינאלית. מבחינת ערכי הבטא שק הריון ניצפה בערכים של 1000-1500 בגישה וגינלית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון הבאמלי01/06/2010
שלום רב,
שאלה לי נוספת בהמשך להודעה הקודמת,
לאחר הפסקת הריון שהיתה לי מה עליי לעשות על מנת להבטיח את ההריון הבא?
האם להיות במעקב צמוד יותר עם הרופאים?
תודה רבה,
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למלי
ד''ר ראובן שרוני02/06/2010שלום מלי,
כדאי לבצע יעוץ גנטי עם התוצאות שם תקבלי הנחיות להריון עתידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתיחת עוברמלי01/06/2010
שלום רב,
אני בת 33, עברתי לפני כשבועיים הפסקת הריון בשבוע 25+3 עקב האטה קיצונית בהתפתחות עובר,מיעוט מי שפיר ומיעוט תנועות עובר.
הפסקת ההריון התבצעה בלידה רגילה ולאחר מכן הוצאת השיליה בגרידה.
שאלתי היא:ביקשתי ניתוח גופת העובר על מנת לנסות למצוא מה היתה הסיבה לכל ההידרדרות הפתאומית הזו.
האם באמת נתיחת הגופה יכולה להעלות סיבה אמיתית למה שקרה?
במידה וזה היה זיהום,מה שנראה לי הכי הגיוני,האם ניתן למצוא זאת בנתיחה?
תודה רבה,
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למלי
ד''ר ראובן שרוני02/06/2010מלי שלום,
הנתיחה אנחנו מקבלים ב 30% יותר מידע ולעיתים המידע הזה תורם להבנת הסיבה. במידה ויש חומר גנטי מהעובר DNA ניתן בחלק מהמקרים לאשר זאת וכך נוכל לאמר מה הסיכון לחזרה או אף לבצע אבחון מוקדם
ניתן לראות סימני זיהום בנתיחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש גדול וחדר לטרלי מורחביעל01/06/2010
שלום,
אני בשבוע 31 +4 עם בן
בסריקת אולטרסאונד מוכוונת מוח שביצעו לי נצפו הממצאים הבאים:
BPD - 86 מ"מ
היקף ראש 319 מ"מ
היקף בטן 293 מ"מ
62 מ"מ femur length
חדרי מוח צדדיים: ימין 9 מ"מ ושמאל 5.8 מ"מ
הסקירה הוגדרה כתקינה מלבד הרחבה גבולית של חדר לטרלי
והיקף ראש שהוגדר מעל אחוזון 98
נא חוות דעתכם על הממצאים. מה עליי לעשות על מנת לשלול תסריטים רעים?
ברצוני לציין שעברתי שתי סקירות תקינות, בדיקותגנטיות ובדיקת מי שפיר תקינה.
אולי גם שווה לציין שבעלי נולד בזמנו במשקל 4.5 עם ראש יחסית גדול.
איזה דברים עליי לשלול לאור הנתונים בכדי להיות רגועה?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף..
יעל01/06/2010לגבי הרחבת החדר הימני-
רציתי להוסיף שבבדיקות אולטרסאונד קודמות שבוצעו לפני 3 שבועות ולפני שבוע נמדד חדר ימני:
בשבוע 28 + 3 נמדד 9-10 מ"מ
ובשבוע 30+3 נמדד 10.9
ושאלתי - האם כאשר אין התרחבות מתמשכת זה נתון חיובי ?
לגבי היקף הראש החריג רציתי לציין עוד מדידות שבוצעו קודם:
בשבוע 28+3 - קוטר ראש 77, היקף ראש 280מ"מ, בטן 251 מ"מ, ירך 56 מ"מ
בשבוע 30+3 - קוטר ראש 85.5 מ"מ, היקף 303 מ"מ, בטן 280 מ"מ, ירך 57.2 מ"מ
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
ד''ר ראובן שרוני02/06/2010שלום יעל,
הרחבה גבולית חד צדדית של חדרי מוח לטרליים קרוב לודאי ממצא תקין. בשל הקף ראש על אחוזון 98 שווה לבדוק את היקפי הראש של ההורים לפי דבריך יתכן נטיה משפחתית. אבל בנוסף במקרה זה - סקירה של תקינות איברי המוח. במידה ומתעורר ספק לשקול MRI של מוח העובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתיחת עובר לאחר גרידה מאוחרתבליר01/06/2010
עידכנתי כאן בהודעה אחרת לגבי המשך הבדיקות (עם הכותרת -'חדרי מח מורחבים -עידכון').
שאלה חדשה-
האם לאחר גרידה שמבוצעת בשבוע 20-22, לא ניתן אף פעם לבצע נתיחה בעובר(לעומת לידה )?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבליר
ד''ר ראובן שרוני02/06/2010שלום בליר,
לא בונים על אפשרות זאת כי מה שכתבת נכון ברוב המקרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידות עוברליטל31/05/2010
שלום,
בשבוע 30+3 ביצעתי הערכת משקל ומדידות לעובר ולהלן התוצאות:
BPD-80 מתאים ל-32+3
HC- 298 מתאים ל-32+4
AC- 255 מתאים ל-29+5
FL- 60 מתאים ל-31+0
הערכת משקל: 1630 גרם.
בשבוע 32+3 (לאחר שבועיים) שוב ביצעתי הערכת משקל ומדידות לעובר ולהלן התוצאות:
BPD- 85 מתאים ל-34+5
HC- 298 מתאים ל-32+4
AC- 280 מתאים ל-32+1
FL- 64 מתאים ל-32+6 . הערכת משקל: 2020 גרם.
שמתי לב כי היקף הראש (AC) לא השתנה כלל בשבועיים אלו. האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליטל
ד''ר ראובן שרוני02/06/2010שלום ליטל,
יתכן בודקים שונים/מכשירים שונים
זאת אחת הבעיות בהערכות משקל תכופות
אולי השניה מדויקת והראשונה היתה מוטית
במידה ולא יש לחזור על הבדיקה ואם מתעוררת שאלה לגבי הגדילה לשקול הוספת מבחני זרימות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)