מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מין העוברנעמי01/04/2010
1. מאיזה שבוע ניתן לראות את מין העובר?. מאיזה שבוע מדובר בתשובה ודאית? (באולטרסאונד)
2. יש טעויות באבחנות אלו? מה האחוזים?
האם אחוזי הטעויות גדלים ככל שהאבחנה נעשתה בשבוע מוקדם יותר?
תודה על* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמי
ד''ר ראובן שרוני03/04/2010שלום נעמי,
במקרים קיצוניים ניתן לראות כבר שבוע 10
תשובה ודאית בסקירה מוקדמת
בבדיקת השקיפות הדיוק הינו כ 90%
בסקירה המוקדמת קרוב ל 100%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריוןנעמי01/04/2010
תאריך וסת אחרון היה ב-22.11.09
בתאריך 17.01.10, ביצעתי בדיקת אולטרסאונד לפיה גודל העובר 10 מ"מ ומתאים לשבוע 7+1 (במקום שבוע 8, ע"פ תאריך וסת)
בתאריך 24.03.10 ביצעתי בדיקת אולטרסאונד נוספת ש...התאימה לגודל ההריון ע"פ הוסת:
37.9 = B.P.D מתאים לשבוע - 17+4
143= H.C מתאים לשבוע - 17+4
24.1 = FEMUR מתאים לשבוע - 17+3
143 = AC מתאים לשבוע - 16+1
170 גרם W.E
למיטב ידיעתי (הדלה) אולטרסאונד עד שבוע 10 אמין יותר לגבי גיל ההריון.
מה האמת?
(נקודות חשובות - אולטרסאונד ראשון בוצא חיצוני {לא וגינלי} אולטרסאונד שני נעשה ע"י טכנאית מקצועית יותר שעושה גם סקירת מערכות. אם יש צורך, אשלח גם את תדפיס התמונות)
תודה מראש!
בתאריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמי
ד''ר ראובן שרוני03/04/2010שלום נעמי,
ההפרש בין הבדיקות הינו של מספר ימים בלבד וגם בבדיקה השניה קיים הבדל של מעל שבוע בין המדדים (!)
נכון שאולטרה סאונד מוקדם אינו נתקל בבעיות של שינויים מוקדמים בגדילה, אך במקרה זה הייתי נוטה לסמוך יותר על הבדיקה השניה:
יותר מדדים
בודק יותר מנוסה
גישה מיטבית
אולי מכשור עדיף גם כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 8 ללא דופקחובזה01/04/2010
אני בשבוע 8 להריון ( תאריך מחזור 1.2.10) היום ביצעתי בדיקת US - לא נצפה דופק. בתוצאת הבדיקה נרשם:
מבנה שק: סדיר ברחם
רקמה עוברית: נצפתה
דופק עוברי: לא הודגם
CRL: 3.7 מ"מ
מתאים לשבוע 6.
האם עלי לדאוג ?? מה הסיכוי שזהו הריון לא תקין?? הרופא המטפל ביקש שאחזור אליו תוך מס' ימים לבדיקה חוזרת.
אשמח לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחובזה
ד''ר ראובן שרוני03/04/2010שלום חובזה,
בגודל עובר כזה הייתי מצפה לראות דופק אך יתכן שיופיע בהמשך
בדיקת המעקב תתן את התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש עובר קטן בus שבוע 39נאווה משיח01/04/2010
בת 32.8, הריון ראשון לאחר ivf, עובר בודד. מהלך הריון תקין. סקירות מערכות תקינות
בבדיקה שיגרתית בשבוע 39+3 נמצא: היקף ראש תואם שבוע 36.1,היקף בטן וירך מתאימים לשבוע 38.6. רופא מעקב לא רואה בכך בעייה. אשמח לחוות דעתכם ולהסבר. בתודה מראש וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנאווה
ד''ר ראובן שרוני03/04/2010שלום נאווה,
במידה ולא נמוך ב 2-3 סטיות תקן מהממוצע לשבוע ההריון, ובהנחה שכל מעקב ההריון היה תקין, קרוב לודאי ממצא תקין
יש מקום לבדוק את תקינות מבני המוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת מסביב לגולגולתמרינה01/04/2010
אני בת 33, הריון השני, שבועה 11.4
אתמול עשיתי שקיפות עורפית , תוצאה היתה 2.3.
אבל רופא אמר שיש בצקת קלה מסביב לראש של העובר. מה זה יכול להיות? האם זה אומר שיש בעיה עם העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרינה
ד''ר ראובן שרוני03/04/2010שלום מרינה,
ערך השקיפות נראה גבוה לשבוע ההריון
אם בנוסף יש ממצא של בצקת סביב הגולגולת - יש לבצע יעוץ גנטי בהקדם בו יומלץ בין השאר על בירור כרומווזמלי של העובר (סיסי שליה או דיקור מי שפיר). במקביל יש לבצע בדיקת דם של השליש הראשון כדי לקבל סיכון מדויק יותר וכן להיות זכאי לבדיקת כרומוזומים ע"ח הקופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימת מעי גס בעוברלולי31/03/2010
אני בהריון ראשון, אמצע שבוע 37, בת 33, הקפדתי על כל הסריקות כולל הגנטיקה (בעלי אינו נשא של CF) ועברתי 2 סקירות מורחבות. בהמשך לתוצאות תקינות של intgrated test לא עשיתי דיקור מי שפיר.
הגעתי אתמול לאולטרסאונד אצל הרופא שלי להערכת משקל ובקורת ונצפה אצל העובר מעי גס מורחב ב- 16מ"מ. הרופא ציין שייתכן שמדובר בחסימה (קשרים בלולאות) ושברוב המקרים העניין מסתדר בעצמו. הוא ביקש לבוא בעוד שבוע עד 10 ימים לאולטראסאונד נוסף. יש לציין שכמות מי השפיר הייתה תקינה. מה ההשלכות אם יש חסימה? האם ניתן ללדת כך והאם זה מסוכן לילוד? האם דברים יכולים להסתדר לבד ? אודה מאוד על תשובה
בברכה
לולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללולי
ד''ר ראובן שרוני03/04/2010שלום לולי,
חסימת מעי יכולה גם להיות חולפת. במידה ומדובר על ממצא קבוע יהיה צורך בהשגחה כולל פתיחת החסימה לעיתים בטיפול שמרני או ניתוחי. ניתן ללדת כך והתשובה תהיה ודאית אחר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןנטול31/03/2010
יש לי איחור במחזור של שבוע. הבדיקה הבייתית הראתה קו חלש . אך קיים קו. היום הגעתי לרופא הוא לא ראה שק הריון. שלח אותי לעשות בדיקת דם. יש לי מחשבות שאולי מדובר בהריון חוץ רחמי. האם עליי לחשוש? איך ייתכן שלא ראה שק הריון? המחזור שלי סדיר מאוד. מה הסיבות לכך? (לפני שלושה חודשים עברתי הפלה לאחר שנמצא שק ללא עובר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטול
ד''ר ראובן שרוני03/04/2010שלום נטול,
יש לבדוק מה רמת הורמון ההריון ולפיכך לשקול את המשך הבירור
יתכן שמדובר בהריון צעיר יותר המצופה ולכן עדיין לא נראה באולטרה סאונד
אם אין לך כאבים או דימום ולא נראה הריון מחוץ לרחם או נוזל חופשי באגן, הסיכון להריון חוץ רחמי הגם שאינו אפסי, הינו נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם ירך קצרה וראש גדול בהערכת משקלדליה31/03/2010
שבוע 31+5
BPD- מתאים לשבוע- 33+0 (82 מ"מ)
HC- מתאים לשבוע 32+0 (290 מ"מ)
AC- מתאים לשבוע 30+6- (267 ממ)
FL- מתאים לשבוע 29+6 (57 מ"מ).
FL/BPD - יצא 69.1, כאשר הטווח הוא 71-87
האם יש סיבה לדאגה, או לבדיקה נוספת אצל מומחה? האם יש מה לעשות בשלב כזה של ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדליה
ד''ר ראובן שרוני02/04/2010שלום דליה,
נראה שההפרש הינו סביר בהנחה שגיל ההריון 31+5 וההפרש עד שבועיים
יש כמובן להתחשב בגובה ההורים, גובה ילדים קודמים אם יש, איך היו בדיקות קודמות ואולטרה סאונד קודם ומה אורכן והמבנה של שאר העצמות הארוכות
אם הבודק היה מוטרד היה מפנה לבדיקות נוספות כגון מעקב גדילה או יעוץ גנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנים בסקירה מוקדמתגורית31/03/2010
שלום וחג שמח! הייתה לי סקירה מוקדמת לפני יומיים בערך. בסקירה הרוםא אמר שהכל בסדר, אבל, הוא לא ראה את הפנים של העובר. הוא ניסה רק קצת (ניער את הבטן פעמיים) ולא הצליח, וגם לא התעקש. בסוף הבדיקה אמר שנראה את הפנים בסקירה המאוחרת.
האם זה תקין? האם כדאי שאלך לסקירה נוספת בשביל הפנים? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופאים יקרים- אשמח לתגובתכם!
גורית01/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנורית
ד''ר ראובן שרוני03/04/2010שלום נורית,
אם בדו"ח הבדיקה לא מצוין שנראו הפנים - יש לבצע סקירה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמאלה מחר יש לי שקיפותלורין30/03/2010
אנימ אוד מפוחדת מה עושים מה איך עושים אמאלההההההההההההההההההההההההה ממש אמאלה אני לא יודעת באמת וזה על הבוקר מה הם עושים לי שם שמעתי שזה אוטרסאונד ואבל מה עושים לי אמאלההההה מה אני שבוע 11+3 האם יגידו לי מין העובר או שזה מוקדם שמעתי שגם אפשר לדעת את מין העובר האם זה נכון אודה לכם על תשובה מהירה אשמח כי מחר אני על הבוקר מתייצבת לי שם מתה מפחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להודית
ד''ר ראובן שרוני30/03/2010הודית שלום,
בדיקת שקיפות עורפית מתבצעת כמו כל בדיקת אולטרה סאונד אותה ודאי כבר עברת. כך שאין מה להילחץ מהבדיקה עצמה
בבדיקה ימדד עומק הנוזל באיזור העורף לפיו יחושב הסיכון לעובר לא תקין כגון בשל בעיות כרומוזומליות (תסמונת דאון)
בחלק מבדיקות ניתן לראות את איבר המין ולקבוע בדיוק של 80-90% מה יהיה מין העובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US חיצוני על הבטןעמית30/03/2010
חג חרות שמח לכל
רציתי לדעת באיזה שבוע ניתן לבצע US חיצוני ולא פנימי? אני בשבוע 10
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעמית
ד''ר ראובן שרוני30/03/2010עמית שלום,
ככלל בסריקה המוקדמת 14-16 שבועות הבדיקה היא בעיקרה פנימית ובסקירה המאוחרת 21-23 שבועות בעיקרה חיצונית
הגישה תלויה בתנאי הבדיקה כגון גודל העובר, גודל האישה ו"מוכנות" העובר לשנות את תנוחתו בעת הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחג שמח
עמית01/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתלורין26/03/2010
אניל א יודעת מה לעשות בבקשה עזרו לי האם לבצע אותה או שלא אמאלה אני ממש בחדרה כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית
ד``ר רון ברדין26/03/2010הודית שלום רב
שקיפות עורפית הינה בדיקה מומלצת בהחלט . שעלובה עם בדיקת הדם -סקר ביוכימי מומלצת אף היא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב שיליהדבי24/03/2010
שלום,
אני בשבוע ה30 להריוני, בשבוע 24- בסקירה מאוחרת, העיר הרופא שבשיליה אגמים רבים עם זרימה איטית ביניהם.
עקב כך נשלחתי לביצוע בדיקת אולטראסאונד למעקב- בשבוע 27- שבה צוין שהחללים ההיפואקוגניים עדיין נצפים, אבל העובר מתפתח כשורה.
השבוע (שבוע 30) הוערך משקל העובר ע"י הרופאה בבדיקת אולטראסאונד- כ1616 גר'.
הרופאה הפנתה אותי למעקב נוסף בעוד 3 שבועות, ולאחר מכן כל שבועיים.
כיון שביצעתי במהלך ההריון בדיקות אולטרא סאונד רבות (6 בינתיים), הייתי מעדיפה להימנע מחשיפה לאולטרא סאונד שאינה נצרכת, ולכן שאלתי היא- האם נראה לך שיש צורך במעקב אולטראסאונד בעוד 3 שבועות, או שאפשר להסתפק במעקב שיתבצע ע"י הרופאה בעוד 5 שבועות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדבי
ד``ר רון ברדין26/03/2010דבי שלום
ראשית, אכן גדילת העובר שלך טובה ותואמת בדיוק את שבוע ההריון. אין מניעה מביקורת כעבור 3 שבועות. אין מניעה מלבצע הבדיקה בטווחים מרוחקים יותר אך כל זאת בתיאום עם הרופא המטפל שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל שבוע 32יעל24/03/2010
אני בשבוע 32 ואתמול עשיתי הערכת משקל, הפרמטרים יצאו גדולים יחסית לשבוע שלי, ריבוי מי שפיר ושליה מתקדמת ורציתי לדעת אם הם בתחום הנורמה או שכדאי לבצע ברור נוסף/ סקירה נוספת?
שליה - קידמית דרגה 3
מי שפיר - 25
BPD - 87 מתאים ל35
HEAD CIR - 308 מתאים 34+3
AB CIR - 315 מתאים 35+3
יחס HC/AC .97
FEMUR LENGTH - 65 מתאים 33+5
הערכת משקל 2575
בנוסף אציין שלפני כ 4 ש' ביצעתי העמסת סוכר 50 והתוצאה הייתה 76.
מבחינת US ראשון התאריך היה תואם לווסת אחרונה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר גדול וריבוי מי שפיר
ד``ר רון ברדין26/03/2010יעל שלום
אכן מימדי העובר גדולים לשבוע ההריון וכמות מי השפיר מצביע על ריבוי קל. בנתונים אלה יש לשקול לבצע העמסת סוכר מלאה 100גרם לשלילת סכרת הריונית. כמו כן ריבוי מי השפיר מצריך בדיקת אולטרהסאונד מכוונת לריבוי. יש לבדוק בדיקות קודמות , האם גם בהן העובר היה גדול לשבוע ההריון? . במידה וריבוי מתמיד בבדיקה הבאה יש לשקול בעצה אחת עם הרופא המטפל את הצורך בייעוץ גנטי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש עוברנועם24/03/2010
שלום,
להלן תוצאות הערכת משקל שונות שביצעתי:
שבוע 32+1
BPD- מתאים לשבוע- 33+4 (8.37 ס"מ)
היקף ראש- HC- מתאים לשבוע 35+3 (31.6 ס"מ)
היקף בטן AC- מתאים לשבוע 31+0- (26.9 ס"מ)
עצם ירך - FL- מתאים לשבוע 31+4 (6.08 ס"מ).
שבוע 22+2
BPD- מתאים לשבוע 22+6 (55 מ"מ)
HC- מתאים לשבוע 21+2 (191 מ"מ)
AC- מתאים לשבוע 21+1 (162 מ"מ)
FL- מתאים לשבוע 21+5 (38 מ"מ).
ה- BPD וה- HC גדולים.
מה המשמעות? האם יש איזשהו סיכון בהיקף ראש עובר גדול?
האם יש בדיקות נוספות מומלצות שעליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש גדול
ד``ר רון ברדין26/03/2010נועם שלום
היקף ראש העובר שלך אמנם גדול משבוע ההריון אך בבדיקת טבלת מימדי הראש הרי שנימצא בתחום המוגדר תקין לשבוע . אנו משתמשים במושג של סטיות תקן כלומר בכמה סטיות גדול או קטן ראש העובר. לשבוע שלך גדול מ 2 סטיות תקן הם 336 מ"מ ואצלך היקף הראש קטן יותר
בכל מיקרה נכון יהיה לבצע בדיקה מכוונת למח. ייתכן ואם ימדדו היקף הראש שלך או של בעלך יהיו אלה אף הם גדולים. במידה ופער יגדל יש מקום לשקול בתיאום עם הרופא המטפל שלך ייעוץ גנטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)