מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרותם25/05/2010
שלום,
בשבוע 23+3 עברתי סקירת מערכות מורחבת מאוחרת.
EDD(LMP) = 23+3
EDD(AUA) = 24+2
גיל הריון קובע 23+3 לפי וסת.
המדדים של כל האיברים היו מעל 23+3 -בטווח הנורמה)
בעוד שהצרבלום היה קטן מהשבוע והתאים לשבוע 22+0
1. האם העובדה שהצרבלום קטן בשבוע ושלושה ימים מה- EDD(LMP) ושבועיים ויומיים מה- EDD(AUA) מעידה על מצב תקין (בהתחשב בעובדה שיתר האיברים שנמדדו היו גדולים ביחס לשבוע)?
2. האם יש צורך במעקב נוסף, אם כן אז מתי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רותם
ד``ר רון ברדין26/05/2010רותם שלום . לא ניתן ללמוד ממדידה אחת על בעיה בצרבלום. כך שהערכה נוספת מתבקשת כשבועיים מבדיקה קודמת. כמו כן חשיבות למראה הצרבלום -תקין?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רותם27/05/2010תודה על תשובתך.
מראה הצרבלום כנראה היה תקין - הרופא לא ציין אחרת.
מעבר לכך, גם לגבי הסטייה במדידה הרופא לא התייחס כלל ואני לא שמתי לכך לב עד היום והיום אני כבר בשבוע 33...
אם בבדיקה הקרובה אצל הרופא הוא ימדוד שוב את הצרבלום ונראה שגודלו תקין, סימן שאכן הצרבלום תקין? (למרות שהמדידה הנוספת התבצעה בטווח של הרבה יותר משבועיים?)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרותם
ד``ר רון ברדין27/05/2010רותם שלום
ברפואה אנו מנסים להיות יותר פרקטיים ולכן לא נכון יהיה לדון כעת מה יקרה אם......
בעקבות הבדיקה הבאה אשמח לענות לשאלה אם תתעורר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרדות קרומיםנינט24/05/2010
אני בשבוע 15 רופה אמר לי שיש לי היפרדות קרומים לאורך כול הקיר הקידמי
מימדים 17*70 בנוסף מעלה הפה הפנימי של צוור הרחם ניצפה איזור היפואכרגני עכור
20*32 מ"מ היכול להתאים לאיזור דימום מה זה אומר??האים ישנם המלצות לביצוע??
מחכה ומתפללת לטוב ב"ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנינט
פרופ` ישראל מייזנר24/05/2010הפרדות קרומים הינה מצא מוכר שאינו חייב להסתיים ברע. להיפך, בכ 80% מן המקרים, תוצאות ההריון תהיינה תקינות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוףעינב24/05/2010
שלום.
טופלתי בעזרת איקאקלומין עקב חוסר ביוץ שנבע מאז הפלה לפני כ9 חודשים. לפני כשבוע וחצי בדיקה ביתית הראתה תוצאה חיובית. 4 ימים אחר כך בדיקת בטא הראתה 4992. 6 ימים אחר כך בדיקת בטא הראתה 28800. נכון ליום בדיקת הבטא השנייה, נצפה באולטראסאונד רק שק הריון.
אני יודעת שבעקבות האיקאקלומין ערכי הבטא עלולים להיות גבוהים. האם זה בסדר? הרופא שלי מתחשב ביום הדימום האחרון, שנבע בכלל בעזרת כדורי הורמונים אחרים, על מנת לחשב את גיל ההריון. הדימום האחרון היה ב3 לאפריל. אך בידקת דם שעשיתי כחודש אחרי הייתהשלילית. יכול להיות שהיה ביוץ מאוחר ולכן נצפה רק שק? האם יש סיכוי שעוד אראה דופק??
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
עינב24/05/2010בהמשך: לפני כשבועיים וחצי בדיקת דם שלילית.
אתמול הייתה 28800.
האם כבר מצופה לראות דופק?? לא יכול להיות שיש רק שק הריון בשבוע כזה צעיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעינב
פרופ` ישראל מייזנר24/05/2010שם המשחק הוא סבלנות. בהחלט יתכן שק הריוני צעיר ללא עובר וללא דופק. תוך מספר ימים, אולטראסאונד חוזר יפתור את השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעינב
פרופ` ישראל מייזנר24/05/2010לכלשאלותייך התשובה היא כן. בהחלט יתכן שמדובר בביוץ מאוחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה ראשטניה24/05/2010
שלום רב!
אני בשבוע 34 (ו.א. 28.9.09) כשביצעתי את הסקירה השניה בשבוע 22+6 BPD היה 47 מ"מ מתאים לשבוע 20.1 והיקף ראש 197 מ"מ מתאים לשבוע 21.6. נשלחתי לבצע בדיקות וירוסים שיצאו תקינות (גם החלבון העוברי גם השקיפות וגם הסקירה הראשונה שם היו התאמות בין המדדים לגיל ההריון).
בשבוע 28.1 ביצעתי בדיקה מכוונת לראש\מוח העובר BPD היה 6.5 מתאים לשבוע 26.1 וכל שאר המדדים התאימו לגיל ההריון הרופא כתב כי בדיקה מכוונת של המוח תקינה ונצפו סוטורות הנראות פתוחות וזה כנראה רק מבנה צר של הראש.
בשבוע 30.3 אושפזתי עקב צירים מוקדמים ונבדקו מדדי העובר לאור ההיסטוריה ה- BPD היה 7.4 מתאים לשבוע 29.4 וכל שאר המדדים תואמים את גיל ההריון.
ביום שישי האחרון שבוע 33.5שוב אושפזתי בגלל צירים ושוב נלקחו מדדי העובר BPD 8.4 מתאים לשבוע 34 וכל שאר המדדים תקינים, הערכת משקל 2300 גרם.
השאלה שלי האם זה תקין? יתכן שראש העובר גדל וצמצם את הפער של השבועיים שנוצר בהתחלה?
האם ניתן לדעת מה יהיה משקל העובר בלידה?
סליחה על אורך השאלה, תודה מראש והמשך יום מקסים ונפלא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל ט'
פרופ` ישראל מייזנר24/05/2010בהחלט יתכן שראש העובר מעט צר והיקפו תקין. בל נשכח כי מדידות קוטר הראש אינן מספקות ומדידת היקף הראש היא החשובה. יתכן ומדובר במצב של דוליקוצפליה בו אחד הקטרים של הראש גדול מהשני. המצב נחשב לתקין ובנוכחות אנטומיה מוחית תדינה אינו מהווה סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' מייזנר
טניה25/05/2010ברצוני להודות לך על התייחסותך, על ההסברים והתשובות על הסבלנות!
שיהיה המשך שבוע טוב!
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מורחבתמרינה24/05/2010
יש לי שאלה נוספת, יש לי 2 כלי דם בחבל הטבור קיבלתי הפנייה לבצע סקירה מכוונת בבית חולים איכיולב. וגם קבעתי תור לסקירה מורחבת פרטית. האם יש צורך לעשות בדיקה מכוונת בבית חולים או בדיקה מורחבת מספיקה. ואם כן איזה בדיקה לעשות קודם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרינה
פרופ` ישראל מייזנר24/05/2010שתי הבדיקות להערכתי זהות. לכן זוהי בחירתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב עוברמרינה24/05/2010
יש לי 2 כלי דם בחבל הטבור ויש לי הפנייה לעשות אקו לב. תור שנקבע לי בשבוע 23.0 .
האם זה כבר מאוחר ועדיף לקבוע תור מוקדם יותר במקום אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרינה
פרופ` ישראל מייזנר24/05/2010זהו גיל הריון מצויין לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון קטןתהלה23/05/2010
שלום רב!
אני בת 34 בריאה בהריון ראשון.
שבוע 8 באולטראסאונד שעשיתי נמצא הריון תקין ונשמע דופק אך לטענת הרופא ההריון קטן בשבוע ז"א מתאים לשבוע 7 הוא מבקש להרבות בשתייה .
רציתי לדעת אם יש לכך משמעות נוספת.
אשמח לקבל תשובה.
תהלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתהילה
פרופ` ישראל מייזנר24/05/2010יתכן והביוץ היה מאוחר ולכן העובר קטן בשבוע.
אין קשר בין השתייה לתקינות ההריון. השתיה טובה תמיד בימי הקיץ החמים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת דאוןמילה23/05/2010
שלום רב,
אני בת 26 , יש לי מכרים עם דאון סינדרום בני 9-13 שנים,ולאחרונה יש לי פחד שיוולד לי ילד עם סינדרום דאון, יש לציין כי המשפחה שלי ושל בעלי בריאים לגמרי.מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למילה
פרופ` ישראל מייזנר23/05/2010הדרך היחידה האולטימטיבית לשלילת תסמונת דאון הינה דיקור מי שפיר. לכן אם את כל כך מודאגת - שקלי את הבדיקה. קיימות בדיקות נוספות שאינן פולשניות להקטנת הסיכון לתסמונת דאון כמו שקיפות עורפית, חלבון עוברי ועוד - כל אלו אינן נותנות ביטחון של 100%. התייעצי עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיריעל23/05/2010
שלום, כמה זמן אחרי דיקור מי שפיר יש צטרך בביקורת?
מה בודקים בבקורת זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ` ישראל מייזנר23/05/2010הביקורת נערכת בד"כ לאחר מספר ימים מהדיקור. הסיבוכים של זיהום, הינם בד"כ מוקדמים, תוך יומיים מהדיקור. בבדיקה מזהים דופק עוברי ושכמות מי השפיר תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון להדבקות באדמדמת לפני מי שפירירדן23/05/2010
שלום רב,
אני בהריון בשבוע 17 ואמורה לעבור בדיקת מי שפיר בעוד יומיים.
בתי בת השנתיים חולה מזה מספר ימים כנראה באדמדמת.
רציתי לשאול אם במידה וחלילה אדבק במחלה (הבנתי שתקופת הדגירה עד 17 יום) האם יש סיכון לעובר בכלל, ובפרט, האם יש סיכון בביצוע דיקור מי שפיר בעוד יומיים.
אשמח לקבל תשובה מהירה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירדן
פרופ` ישראל מייזנר23/05/2010באם מדובר בוירוס הקרוי roseola infantum - שהוא בד"כ הגורם ככל הנראה לאדמדמת, הרי מדובר בוירוס שאינו משמעותי כלל (מקבוצת הרפס 6) ושאין בד"כ כל סיכוי שיפגע בהריון. לכן לא צריכה להיות בעיה עם דיקור מי השפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל - בטן קטנהאורן23/05/2010
היום ערכה אשתי הערכת משקל שנייה, גי הריון 36.3. זה הריון ראשון שלנו וזאת בעזרת IVF.
התוצאות:
פרופיל ביופיסי 8/8
89מ"מ BPD מתאים לשבוע 36.1
318 מ"מ HEAD CIR מתאים לשבוע 35.6
279 מ"מ AB.CIR מתאים לשבוע 32
יחס HC/AC 1.13
אורך ירך 67 מ"מ מתאים לשבוע 34.3
גיל הריון 35.6
הערכת משקל 2199 גר'
הרופא שערך את הבדיקה אמר שצריך לבדוק את זה.
האם יש חשש ממשי? האם יש משהו שעלינו להתמקד בו בבדיקות?
בהערכת משקל קודמת בשבוע 32.3
גודל הבטן התאימה לעובר בן 30 שבועות, האם הפער הגדל מעיד על בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורן
פרופ` ישראל מייזנר23/05/2010לפי המדידות, היקף הבטן קטן משמעותית. הדבר מחייב בירור ע"י הרופא המטפל, על מנת לשלול הפרעה בתפקוד השיליה, כמו גם בעיות אחרות. יש פנות לרופא העוקב אחריכם בהריון והוא יבצע את הנדרש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם ירך קצרה בהערכת משקלמירי23/05/2010
בהערכת משקל שעשיתי בשבוע 31.6 נאמר שלעוברית יש עצם ירך קצרה, גם בסקירה המאוחרת וגם במוקדמת שמו לב לזה אבל נאמר שזה עדיין בטווח הנורמא וכנראה היא תצא נמוכה. הרופא שלי קצת הפחיד אותנו כשאמר אחרי ההערכת משקל שצריך לבדוק שוב כי זה לעיתים נדירות מראה על גמדות...
אשמח לתשובה ולחוות דעתכם המקצועית.
גובהי 1.53 בעלי 1.74. הילד הראשון נולד 50 ס"מ.
ההערכת משקל 1.522 (לפי HADLOCK1) ו 1.551 (לפי HADLOCK 4)
המדידות: BPD 79.8(מתאים לשבוע 32)
OFD 102
HC 289.5 (מתאים ל 31.6)
AC 256.3
FEMUR 57.5 (מתאים ל 30.1)
ממוצע גיל ההריון 31.0 לפי FL ו HC
יחסים: 1.13- HC/AC
4.16- AC/FEMUR
1.39- BPD/FEMOR
HC/BPD- 3.36
0.2- FL/HC
בסקירה המוקדמת שבוע 15.6
BPD 31.10 (מתאים ל 15.6)
OFD 42.00 (מתאים ל 15.6)
HC 115.50 (מתאים ל 15.4)
AC 94.90 (מתאים ל 15.5)
HC/AC 1.22
FL 17.10 (מתאים 15.0)
HL 17.9 (מתאים ל 15.1)
OOD 23.10 (מתאים ל 15.1)
CM 3.47
LVW 7
CEREB 14.6
ממוצע הריון 15.3 הערכת משקל לפי AC,FL,HC,BPD- 122
ההערכת משקל לפי AC,FL 117
בסקירה המאוחרת בוצעה בשבוע 22.1
BPD 50.30 (מתאים ל 21.2)
OFD 69.60 (מתאים ל 22.1)
HC 189.50 (מתאים ל 21.1)
AC 168.00 (מתאים ל 21.4)
HC/AC 1.13
FL 35.80 (מתאים ל 21.3)
HL 34.20 (מתאים ל 21.5)
OOD 35.20 (מתאים ל 22.3)
CM 4.46
LVW 7
CEREB 23.7 (מתאים ל 21.6)
ממוצע הריון 21.5
הערכת משקל לפי AC,FL,HC,BPD- 432
הערכת משקל לפי AC,FL 440
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי
פרופ` ישראל מייזנר23/05/2010על פניו, נראה לי כי אין סיבה לדאגה. הפרש כזה בגודל עצם הירך, אינו מרמז ככל הנראה, לתסמונת של הפרעה בהתפתחות השלד. בהתחשב בעובדה שכבר בסקירות המוקדמות עצם הירך הייתה מעט קטנה מהצפוי לפי גיל ההריון, ההפרש הגדל הינו פונקציה של התרחבות העקומה הנורמלית של מדידת העצמות. לכן, הפרש של מספר ימים בסקירה המוקדמת, יכול להיות הפרש של שבועיים בשלב ההריון בו את נמצאת. חשוב לחזור על הבדיקה בהפרש של שבועיים ימים, ולראות אם העצמות הארוכות גדלו בהפרש זה. אם גדלו כצפוי - לא מדובר בבעיה כלשהי ויש להמשיך במעקב הריון רגיל. אם העצמות לא גדלו - יש מקום להמשך בירור במרפאה להריונות בסיכון גבוה ובמקביל לשקול ייעוץ גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלייה קדמית בשבוע 23סוזי21/05/2010
ערב טוב
רציתי לשאול אתכם אני בת 35 שנה יש לי 4 ילדים
אני בהריון בשבוע 23 3ימים משקל העובר 800 גובה 48 מצב טוב אמר הד"ר לי
אתמול השליה קדמית אמר לי שהעובר גדול יותר מגילו האם זה יפריע בלידה ?
לי כאבים בבטן התחתון אין הפרשות ואין דימום
האם זה מסוכן ? מה עלי לעשות ? תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסוזי
ד''ר ראובן שרוני22/05/2010שלום סוזי,
שליה קדמית הינו ממצא תקין
לא ברור למה הכוונה ב"גובה 48"
אם העובר גדול לגיל ההריון יש לוודא שאכן גיל ההריון הינו מדויק ובהמשך לשקול העמסת סוכר מקפת
לגבי כאבים בבטן תחתונה יש למדוד את אורך צוואר הרחם ולוודא שאין המדובר בצירים
את כל הבדיקות ניתן לבצע דרך הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר מוח מורחב- עזרהיעל21/05/2010
שלום,
אני בשבוע 23 להריון, כל הבדיקות עד כה יצאו תקינות. לפני מס' ימים עברתי סקירת מערכות מאוחרת בה נמדד חדר ליטראלי שמאלי 9.3 מ"מ והומלץ לי מעקב עוד שלושה שבועות. אני מעוניינת לבצע בדיקה נוספת אבל אני לא יודעת איזו בדיקה מתאימה כדי לשלול בעיות מוחיות אצל העובר. עוד שבוע וחצי יש לי תור לרופא הנשים שלי אבל אני במתח עצם, מה זה אומר? האם זה שכיח? האם שווה לחכות שלושה שבועות או לפעול כבר עכשיו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר ראובן שרוני22/05/2010שלום יעל,
הרחבה של חדרי המוח מוגדרת מעל 10 ממ במשך כל ההריון. אולם במידה וקיימת קרבה לערך זה מומלץ מעקב לוודא שחדרי המוח לא ממשיכים בהתרחבות
בהנחה שמהך ההריון היה תקין ושכל שאר הבדיקות כולל סקירת המערכות באולטרה סאונד הינן תקינות (מה רוחב החדר השני?), יש להמתין לבקורת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדקתי...
יעל22/05/2010לא מצויין בדפי הסקירה שקיבלתי מה רוחב החדר השני... במצב כזה עדיף ששני החדרים יהיו באותו גודל או שהחדר השני יהיה קטן יותר? האם גודל הרש מושפע מכך? מכיוון שכל הנתונים תקינים לשבוע בו אני נמצאת...
מנסה למצוא דרך להירגע... (הריון ראשון אחרי טיפולי פוריות של שנתיים).
תודה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב.....עינב21/05/2010
שלום.
בבדיקת בטא יצא 4997 ובאולטראסאונד נצפה שק הריון ועוד נקודה שהרופא לא הצליח להבין מהי.
האם בערך כזה של בטא זה בסדר לראות רק שק הריון?
כמה זמן לאחר שנוצר שק הריון אמורים להיות כבר שק חלמון וקוטב עוברי?
שאלה אחרונה: האם זה בסדר לחוש התכווצויות בשבועות הראשונים של ההריון?
תודה רבה!!!!
מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינב
ד``ר רון ברדין21/05/2010עינב שלום רב
בערכי בטא של 1000-1500 אמורים לראות כבר שק הריון (בבדיקה וגינלית )
שק חלמון מודגם בשבוע 5 ועוד 3-5 ימים
לגבי התכווצויות בבטן תחתונה , התשובה כללית שכן יכולות להיות סיבות רבות לתלונה זו אך בהחלט ייתכן . גדילת הרחם באגן יכולה לעורר גם סוג זה של תחושה. במידה והתכווצויות/כאבים או אי נוחות מתגברים או לא חולפים נכון יהיה שתבדקי על ידי הרופא המטפל שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)