מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Amniotic Sheetנועה11/04/2010
שלום רב!
אני בשבוע 4+16, הריון ראשון ללא הפלות. ביצעתי סקירת מערכות מוקדמת השבוע.
ממצאי הבדיקה: ע"פי הרופא העובר תקין אך אובחן אצלי "Amniotic Sheet" כאשר הרופא הוסיף (בכתב ובעל-פה) כי "בד"כ ללא משמעות רפואית".
לשאלתי האם יש צורך לעשות מעקב נוסף ותדיר יותר עד לסקירת המערכות המאוחרת, נעניתי בשלילה ונאמר לי שאין לי מה לדאוג בעיקרון.
אנא, עזרו לי לעשות סדר בבלאגן, מה ההבדל בין "Amniotic sheet" ל "Amniotic Band" והאם בכל זאת יש מקום לדאגה?!? (בכל זאת, הבנתי שההיסטריה שאני שרויה בה לא בדיוק תורמת לקטנצי'ק...)
תודה מקרב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה
פרופ` ישראל מייזנר12/04/2010יש לשאול את הרופא למה התכוון. ברוב המקרים, מה שנרשם כ amniotic band אינו הבנד האמיתי שעלול לגרום לבעיות בעובר כולל פגיעות רבות בעיקר בגפיים. הרופא התכוון ככל הנראה לפס של קרום השפיר או לקפל שלו, שהינו באמת ממצא חסר משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל עובר נמוךשמרית10/04/2010
השבוע ביצעתי אולטרסאונד להערכת משקל העובר בשבוע 33+1
התקבלו הנתונים:
BPD : 80.90 מ"מ מתאים לשבוע 32+4
OFD : 98.40 מ"מ
HC : 282.60 מ"מ מתאים לשבוע 31+0
AC/HC : 1.04
AC : 271.70 מ"מ מתאים לשבוע 31+2
FL : 59.70 מ"מ מתאים לשבוע 31+0
HL : 53.60 מ"מ מתאים לשבוע 31+1
OOD : 47.90מ"מ מתאים לשבוע 30+1
הערכת משקל העובר (BPD, HC, FL,AC)- גר' 1734
הערכת משקל העובר (FL,AC)- גר' 1766
מתחילת ההריון פער של 3 ימים פחות
זרימת דם בעורק הטבור - תקין
בנוסף התגלה כי יש חשד להיפוספדיאס קל עקב שילוב של האטה בצמיחה העוברית.
עקב כך המליץ הרופא לגשת לייעוץ גנטי, משם הפנו אותנו לבדיקת אקו לב עוברי, תוצאות האקו לב
היו תקינות לחלוטין.
אני עדיין דואגת ומקווה לשמוע בשורות טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמרית
פרופ` ישראל מייזנר12/04/2010העובר קטן כולו מהצפוי. יש לבדוק את עקומות הגדילה (ע"י הרופא המטפל) שלו מתחילת ההריון וראות את הנטיה של הגדילה ומה קורה עימה. אין קשר ככל הנראה בין הגדילה להיפוספדיאס שיחייב טיפול לאחר הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקלת סקירה מערכות ראשונהאילנית10/04/2010
שלום,
אני שוקלת אם לעבור בדיקת סקירת מערכות ראשונה באופן פרטי. רציתי לדעת האם ניתן לראות הפרעות/מומים בסקירה הראשונה שלא מופיעים בסקירה המאוחרת? אם כן, אודה אם תפרט.
תודה ויום טוב,
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילנית
פרופ` ישראל מייזנר12/04/2010היצרון שבסקירה המוקדמת הינו בעובדה שגילוי מוקדם של מומים יאפשר הפסקת הריון בגרידה ולא בלידה. בנוסף, מומי כפות ידיים ניתנים עפי"ר לזיהוי קל יותר בסקירה המוקדמת שכן העובר אינו קופץ בד"כ את כפותיו בבדיקה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל עוברדנה08/04/2010
שלום,
הוחזרו שלושה עוברים ב 1.3, נקלט אחד.
בשבוע 5, היו מעט דימומים שנפסקו, באולטראסואנד גודל העובר היה תקין.
בשבוע 6+- גודלהעובר היה תואם.
היום, שבוע 7 ושלושה ימים נצפה עובר עם דופק בגודל 0.89 ס"מ, נאמר לי שמתאים לשבוע 6.5.
האם תקין? האם יש סיבה לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעלי
ד``ר רון ברדין08/04/2010יעלי שלום רב
פער של עד שבוע ימים נחשב תקין .
זיכרי שריבוי הבדיקות שביצעת בטווח זמן יחסית קצר יכול להיות הסיבה להבדל בעיקר אם לא בוצעו תמיד על ידי אותו בודק
החלק החשוב והמעודד בשלב זה הוא שיש דופק והעובר מתפתח. אם אין סיבה מיוחדת לבדיקה אני מציע שתרחיבי , את הפער הזמנים בין הבדיקות. ............
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות לא תקינה של הריון - שבוע 8גלי08/04/2010
שלום רב,
אני בשבוע 8+0 להריון שהושג בטיפול IVF, וההתפתחות נראית לא תקינה. להלן הנתונים:
תאריך וסת אחרונה (מחושב): 11.2.10
(שאיבה: 25.2.10, החזרה: 28.2.10)
מעקב בטא:
11.3 - 44
14.3 (אחרי 3 ימים) - 99 (הכפלה של פי 1.7 ליומיים)
16.3 אחרי יומיים נוספים) - 210
18.3 (אחרי יומיים נוספים) - 499
22.3 (אחרי 4 ימים נוספים) - 2,988 (שבוע 5+4)
פרוגסטרון באיזורי 50-70
מעקב אולטרסאונד:
שבוע 6+0:
שק הריון ושק חלמון
גודל שק ההריון מתאים לשבוע 5+0
(פיגור בגדילה של 7 ימים)
שבוע 6+6:
דופק חלש ואיטי מאד
שק חלמון קצת בצקתי
עובר בגודל 2.3 מ"מ, מתאים לשבוע 5+5
(פיגור בגדילה של 8 ימים)
שבוע 8+0:
דופק חלש וקצת איטי
שק חלמון תקין
עובר בגודל 5.6 מ"מ, מתאים לשבוע 6+2
(פיגור בגדילה של 12 יום)
שאלותי הן:
1. האם יש סיכוי כלשהו לתפנית חיובית עם הנתונים הנוכחיים?
2. מה נכון לעשות, אם גם בעוד שבוע תהיה תמונה דומה - יש דופק אבל עיכוב גדל בהתפתחות?
תודה רבה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלי
ד``ר רון ברדין08/04/2010גלי שלום רב
על פי הנתונים שפירטת , אם בבדיקה הבאה בעוד כ שבוע -שבועיים העובר לא יתפתח אכן זה מהלך לא תקין. בשלב זה " אין שפנים לשלוף מהכובע" אלא להמתין לבדיקה הבאה. בשבועות מוקדמים אלה עם כל הקושי לנבא המהלך הרי שעובר שעוצר התפתחותו סביר שגם דופק יעלם............
אין מנוס מלהמתין לבדיקה הבאה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לד"ר ברדין
גלי09/04/2010קודם כל, תודה רבה על התשובה.
רציתי להבין - מדוע בעצם מחכים? מדוע לא לעשות הפסקת הריון יזומה כבר עכשיו? האם זה שמחכים להפסקת דופק ספונטנית זה כי יש סיכוי קלוש לתפנית, או שזה מין 'נימוס' כזה או משהו שקשור לצד הבירוקרטי של הפסקת הריון?
אני כמובן לא שואלת כי בוער לי לרוץ לגרידה, אלא מתוך נסיון להבין טוב יותר.
שוב תודה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב גדילה תאומיםריקי08/04/2010
שלום רב
במעקב גדילה לתאומים בשבוע 35+6 נמצאו התוצאות הבאות: רציתי לשאול האם הן תקינות, במיוחד הפער בעובר העליון בין ה-HC לFL
עובר עליון:
BPD מתאים לשבוע 37.6 (93 ממ)
HC מתאים לשבוע 38.1 (334 ממ)
AB.C מתאים לשבוע 35 (310 ממ)
יחס HC/AC 1.07
FL מתאים לשבוע 34.1 (66 ממ)
הערכת משקל-2650, מתאים לשבוע 35.2
עובר תחתון:
BPD מתאים לשבוע 37. (91 ממ)
HC מתאים לשבוע 36.1 (321 ממ)
AB.C מתאים לשבוע 34.5 (307 ממ)
יחס HC/AC 1.04
FL מתאים לשבוע 35.4(69 ממ)
הערכת משקל-2650, מתאים לשבוע 35.2
תודה רבה
:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לריקי
ד``ר רון ברדין08/04/2010ריקי שלום רב
ראשית משקלי העוברים בהחלט "טובים" והיעדר פער בין העוברים מצביע על התפתחות טובה של שניהם.
לגבי היקף הראש הגדול יותר לעובר העליון הרי שאמנם גדול בשבועיים לגיל ההריון אך השאלה היא האם ראש גדול מידי? . התשובה לכך היא שלא! מעיון בטבלאות היקפי הראש הרי שהיקף הראש שציינת נימצא בתחום הנורמלי לשבוע זה. גם אורך הירך בתחום התקין לשבוע למרות הפער בשבועות.
בהצלחה בלידה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!
ריקי09/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה לגבי בדיקות דםלורין08/04/2010
יש לי שאלה לגבי עשיתי שקיפות עורפית ואמרו לי הבדיקה תקינה הבדיקה של השקיפות שלי התוצאה היא תקינה ואני עבדתי בדיקת דם בנוסף
ואמרו לי אם אני רוצה להוסיף עוד בדיקות דם משהו תבחין משלוש
האם כדאיל י לעשות
אם אמרו לי שהבדיקה שלי היא תקינה
של השקיפות
עובר 1
דופק נצפה
תנועות נצפו
שק הריון תוך רחמי
כמות מי שפיר תקינה
שיליה קדמית
הסיכון הסטטיסטי ל DSלפי גיל האישה 1:122
הסיכון הסטטיסטי לDSלפי גיל האישה והבדיקה 1:7486
גשר אף תקין
ורופא אמר לי זה תקין ואני רחוקה מהסיכון ובכול זאת עשיית בדיקת דם של שקיפות עורפית עכשיו אני מטלבטת לגבי הבדיקת דם של התבחין המשולש הZה עכשיו הבנית שבכללית זה עולה לי 46 שקלים
ובמרפאות שרן מעבדות זר זה עולה לי
250 שקלים
בבקשה תעני לי על שאלתי הדחופה ביותר תודה רבה והמשך יום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללורין
ד``ר רון ברדין08/04/2010לורין שלום רב
הסיכון המשוקלל שציינת נחשב קטן מאוד כך שהבדיקה תקינה בהחלט
לגבי בדיקת הדם המשולבת הרי שייתרונה בהעלאת הדיוק בהערכת הסיכון לעובר עם תסמונת דאון עד כדי 95-97% כך ששילוב של בדיקות שמרניות נותן לך הערכת סיכון מדוייקת ביותר.
מכאן נשאר לך להחליט האם לבצע הבדיקה אם לווא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף בטן קטן במעקב גדילהאתי07/04/2010
שלום רב,
אני בהריון ראשון ספונטני עוברית אחת.בגיל 28.
ו.א 1.8
החל מסקירת מערכות שניה אני במעקב הריון מאחר וההעוברית קטנה להלן המדדים.
בשבוע 28.2
קוטר ראש 68
היקף ראש 256 ממ
היקף בטן 225
אורך ירך 50
משקל 1028
מדידות בשבוע30.3
BPD 74.2
HC273.3
AC 243/8
FEMUR 55.6
משקל 1339
שבוע 33.3
BPD 81.1
HC 296.9
AC 275.6
FEMUR 60.3
משקל 1834
היום עשיתי שוב שבוע 35.4
BPD87
HC312
AC286
FEMUR 68
משקל 2261
לפני לקיחת המדדים היום עשו לי מוניאור והוא היה תקין ללא צירים.
כפי שניתן לראות במדידה האחרונה הפער הצטמצם כמעט בכל המדדים,אך בבטן הפער גדל.
הרופא שבדק אותי היום שמדובר במכשירי מדידה אחרים ורופא אחרולכן יתכן פער וקבע לי מעקב לעוד שבועיים.
יש לציין שבסקירות שעשיתי,בהעמסת סוכר וכן בשקיפות עורפית הכל יצא תקין.
לא עשיתי מי שפיר כי לא הומלץ לי(בשל גילי לדעתי).
מדוע הבטן קטנה?
מה יכולות להיות הסיבות לכך?
האם לדעתך יש לבצע עוד בדיקה חוץ ממעקב?
אני מאד מודאגת .
אשמח לדעתך.
תודה.
אתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי
ד''ר ראובן שרוני09/04/2010שלום אתי,
הסיבה העיקרית היא כדברי הרופא
יש לברר לאיזה שבוע המדדים שציינת תואמים ולוודא שהשתמשו באותן טבלאות גדילה
ברוב המקרים הבעיה היא שליתית ועל פי רוב יש גדילה בין הבדיקות
אם היו חושדים בבעיה משמעותית בגדילה היו מבצעים גם תבחיני זרימות בעורק הטבור ואולי בעורק המוח (אני מניח שכמות מי השפיר תקינה) כדי לוודא אם יש תמיכה לבעיה שליתית ובנוסף היית מופנית ליעוץ גנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד בשבוע 7 ללא דופקליאת07/04/2010
ב-25/2 היתה השאיבה
ב- 28/2 החזרה של שני עוברים
בדיקת דם ראשונה (11/3) - בטא 18 פרוג' 33
בדיקת דם שנייה (14/3) - בטא 55 פרוג' 26.5
הרופא הוסיף לקרינון גם גסטון
בדיקת דם שלישית (18/3) - בטא 297 פרוג' (77.5)
לפני שבועיים נצפה שק הריון
אתמול, באולטראסאונד השני, הרופא טען שאין דופק ואני צריכה לעשות גרידה.
האם לחכות קצת ולעשות שוב אולטראסאונד אצל רופא נוסף או ללכת מחר ולעשות גרידה?
מה ההמלצה במקרים כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחכות או להפיל
אנה07/04/2010היי, אני במצב דומה, אומנם לא שולטת בתוצאות של בטא וכ'.
אפילו רופא לא הצליח לדייק בגיל ההריון. לפי גודל של השק שבוע -7.
נעשו 4 אולטרסאונד, היום קיבלתי הפנייה למיון עם בטחון מלא של הרופא להפלה.
אני חורשת את הפורומים והגעתי למסכנה לחכות שבוע ואז לעשות בדיקה נוספת אצל רופא אחר,
יש הרבה מקרים של טעויות לעומת הריונות לא מתפתחים שגם אותם הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאת
ד``ר רון ברדין08/04/2010ליאת שלום רב
יתרונו של הרופא שבדק אותך היא שהוא ראה את המימצאים ויתכן שמשהוא במבנה שק ההריון לא תקין . לזה אין לי היכולת להתייחס שכן לא ראיתי! יחד עם זאת מאחר ואת בשבוע הריון צעיר כל כך לא ניראה לי על פניו טעות להמתין כשבוע ולבצע בדיקת אולטרהסאונד חוזרת- בהתאם לקבל החלטה. אלא אם יופיע דימום וגינלי המצריך פנייה דחופה. רמת בטא בדם אף היא יכולה לתת " כיוון"
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עובריאמא06/04/2010
שלום, מצב תוצאות בדיקות חלבון עוברי
שאלתי היא לגבי
Risk (Age+Biochem) 1/9999
המספר 9999 לא נראה לי הגיוני , לא שאני מבינה בזה כ"כ, אני רק יודעת שבהריון הקודם הערכים היו דומים וסיכון משוכלל היה 1 על 1350 בערך
העם המספר הזה הגיוני ???
יכול להיות ש9999 זא טעות מעבדה???
תודה מראש.
=================================
ירבוע ןובלח רקס/ןושאר רטסמירט רקס
=================================
18- גיל הריון לפי וסת אחרון weeks
US גיל הריון לפי - 17.6 weeks
18- גיל הריון לחישוב סיכוןweeks
========================
משקל 65 kg
ןילוסניאב תלפוטמ אל
םירבוע רפסמ 1
=========================
A.F.P. for Pregnancy 1.13 MoM 0,20 - 1,99 .(....*.....).
A.F.P. for Pregnancy 48.65 ng/ml
HCG (Pregnancy) 0.35 MoM 0,16 - 2,99 .(*.........).
HCG (Pregnancy) 6.98 U/ml
Estriol (uE3, pregnancy) 0.75 MoM 0,35 - 4,00 .(*.........).
Estriol (uE3, pregnancy) 1.25 ng/ml
==========================
Maternal age-related risk 1/853
סיכון סטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון לפי גיל נבדקת
Risk (Age+Biochem) 1/9999
סיכון סטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון לפי גיל נבדקת ביחד עם תוצאות בדיקות ביוכימיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אמא09/04/2010לא קיבלתי תגובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאירה
ד''ר ראובן שרוני09/04/2010שלום אירה,
הגיוני
הסיכון המשוקלל נמוך מ1:9999* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מוקדמתמרינה06/04/2010
אני קבעתי תור לסקירה לשבוע 14.2. האם זה מוקדם ועדיף לקבועה לשבוע 15. יש דברים שיכולים לראות בשבוע 15 וב14 עוד לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרינה
ד''ר ראובן שרוני09/04/2010מרינה שלום,
התארוך מתאים
יש רק לוודא שאכן גודל העובר תואם לגיל הריון על פי המחזור האחרון (לפי אולטרה סאונד מוקדם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין העובר - האם אלה אשכים?פרופ` ישראל מייזנר06/04/2010
החלטתי שאני לא רוצה לדעת את מין העובר עד הלידה ובסקירה מערכות הרופא צילם לי כמו שני עיגולים או שפתיים או אשכים כששאלתי אותו הוא אמר לא זה חבל טבור האם זה יכול להיות חבל טבור?
איך נראה איבר מין בת או בן ?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסויה
ד''ר ראובן שרוני09/04/2010חסויה שלום,
יכול להיות חבל הטבור
איבר מין בשבוע זה שונה בעיקר בזוית (תלולה יותר בבנים)
תמונות לדוגמא ניתן למצא באינטרנט (למשל מצ"ב)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסויה
ד''ר ראובן שרוני09/04/2010המשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה ראישונהחסויה06/04/2010
הלכתי לסקירה ראישונה העובר היה הפוך באותו יום היה לי כאבים והרופא רשם שהסקירה היתה קשה עקב רגישות בבטן הרופא פשוט ניסה להעיר את העובר עם המכשיר של האולטרסאונד ביקש שאתן מכות בבטן שהעובר יתהפך ואמרתי לו ד"ר בוא נדחה את הסקירה הבדיקה קשה לי והוא
המשיך וסימן את האברים לא יודעת אני פשוט לא שקטה מהסקירה האם לבצע סקירה או לחכות לסקירה המורחבת ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסויה
ד''ר ראובן שרוני09/04/2010שלום חסויה,
אם הרופא סיכם את הבדיקה נראה שראה את כל המערכות לשיטתו
אני מבין שברצונך לבצע סקירה נוספת לצורך השקט הנפשי שלך ושיפור החוויה
האם לבצע סקירה נוספת זו החלטה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך...
חסויה15/04/2010בכל זאת לאור תשובתך החלטתי לבצע למזלי סקירה חוזרת אצל רופא אחר למרות היותי בשבוע 17 וחמישה ימים רק הרופא שם את המכשיר ולא נראה דופק העובר מת בבטן לפני שבועיים ביום הסקירה הראישונה שהוא לא זז התברר שהתינוק היה במצוקה ומת בסקירה הוא היה מנופח ונזדקקתי ללידה - אז למה הרופא לא ראה זאת אם רשם שהבדיקה קשה טכנית עקב מנח העובר האם אפשר היה לראות את מצוקתו לפי זה זלא זז בבדיקה מה אפשר לעשות בשבוע 16 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובתך ??????
חסויה18/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסויה
ד''ר ראובן שרוני23/04/2010שלום חסויה,
ראשית אני משתתף בצערך וצר לי על הנסיבות בהן אנו מתכתבים
אינני יודע מה היו ממצאי הבדיקה הראשונה אולם התוצאה הסופית הינה נדירה יחסית לעומת סקירות בהן העובר אינו מתהפך כשזה ה"סימן" היחיד
נכונה הנקודה שהעלת בסוף שמה כבר ניתן לעשות בשבוע 16
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר קטן לגיל הריוןאלה05/04/2010
שלום, אני יודעת שדיברו על זה כבר הרבה, אבל כמו כל אמא דואגת יש לי כמה שאלות.
מתחילת ההריון גודל העובר היה קטן בשבוע מ"מחושב" - גם הופעת שק החלמון, הופעת עובר עצמו ודופק. בשקיפות עורפית גיל עובר ממוצע גם היה קטן בשבוע אך CRL רק ביומיים. עשיתי 2 סקירות מוקדמות שגם הראו הפרש של שבוע. עשיתי סקירה מאוחרת ב שבוע 24.9 וגודל העובר התאים ל23.7, ז"א הפער טיפה גדל. בנוסף יש הפרש בגודל הכליות. תוצאות בדיקות מי שפיר וחלבון עוברי תקינות. רופא שביצע US המליץ לפנות ליועץ גנטי, בדיקות למחלות ויראליות והמשך מעקב.
האם יש מקום לדאגה או פשוט הפריה היתה שבוע מאוחר יותר? מה יכל לגרום לתוצאות האלה? מה הסטיה "המותרת" בין גיל ההריון מחושב ונצפה ? מאיזה שבוע בדכ מתחילים הפרשי גודל ומשקל בין עוברים שנולדים גדולים לאלה שנולדים קטנים?מתי אמורים לשנות תאריך לידה צפוי?
תודה מראש על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
אלה05/04/2010לפי רופא שביצע US ,הערכת משקל תואם אחוזון 3 (!!!!) לשבוע היריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלה
ד''ר ראובן שרוני09/04/2010שלום אלה,
כנראה הרית מאוחר יותר
הפרש עד שבוע בסקירה מוקדמת ועד שבועיים בסקירה מאוחרת - נחשב במגבלות
מעבר לכך יש לוודא תארוך ההריון והרופא המטפל יחליט על בסיס כלל הבדיקות שבוצעו אם יש צורך לשנות את תאריך הלידה הצפוי
הפרשים במשקל הלידה מתחילים בדרך כלל בשליש השלישי של ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
אלה09/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלה
פרופ` ישראל מייזנר12/04/2010על פניו, נראה כי אין לך כל סיבה לדאגה. ההפרש מתחילת ההריון, מסביר את כל הבדלי המדידות. סביר להניח שמדובר בביוץ מאוחר ומועד הלידה שלך ידחה בהפרש של שבוע ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Gut Herniation - שבוע 10טל02/04/2010
שלום רב,
תאריך מחזור אחרון הנו 09.01.10, תדירות מחזורים בממוצע כל 32-34 יום.
בתאריך 23.03 (שבוע 10+3 לפי הגלגל) בוצע אולטראסאונד אבדומינלי ובו נמצא חשד ל: Gut Herniation - Abdominal Wall Defect. הרופא שלי הסביר לי שייתכן כי הממצא מצביע על מום בעובר או לחילופין שישנו פער בין גיל העובר לפי וסת אחרונה ובין האולטראסאונד ובמצב כזה הימצאות המעי מחוץ לחלל הבטן הנה נורמלית בשלב זה.
נקבע לי תור לאולטראסאונד נוסף בעוד כשבועיים. האם יש משהו שאני יכולה לעשות עד אז?
תודה וחג שמח,
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
ד''ר ראובן שרוני03/04/2010שלום טלי,
יתכן ממצא פיסיולוגי (תקין) בשבוע 10
יש להמתין ("בלי סבלנות")לבדיקת המעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טל04/04/2010תודה רבה ד"ר שרוני, על התגובה המהירה.
מה שלא ברור לי, הוא שאם מדובר במצב פיזיולוגי נורמלי לשלב זה, מדוע מזהירים אותי לגבי מום בטני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל
ד''ר ראובן שרוני09/04/2010שלום טל,
יש דמיון מה ולשם הודאות מבוצעת בדיקת ביקורת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)