מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד לVSDהילי27/04/2010
שלום, אני בשבוע 22, עשיתי סקירה שנייה ובא נמצא כניראה חשד לחור קטן במחיצת הלב vsd בגודל 2 מ"מ האם הגודל נחשב באמת קטן? או ש לא בסדר? נשלחתי לעשות אקו לב עובר אצל קרדיאולוג עוברי... כל הבדיקות שלי בסדר גמור, הרופא העולמי שעשיתי אצלו סקירה ראשונה אמר שאם הוא לא ראה את החור בסקירה הראשונה, אז 90% מדובר במשהו קטן שייסתם עד ללידה.... מה דעתכם? אני קצת במתח עד לבדיקת אקו לב? תודה ויום נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילי
פרופ` ישראל מייזנר27/04/2010חור קטן במחיצה בד"כ הינו ממצא שנסגר ספונטנית לאחר הלידה, ואין לו השלכות לגבי תפקוד לב הילוד. הקרדיולוג יתן לך את היעוץ התואם. בכל מקרה, לא נראה לי שצריך להבהל מהממצא. רצוי יעוץ גנטי לגבי הצורך בביצוע דיקור מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד ראשוןלי26/04/2010
שלום, אני בת 27 הריון ראשון וכמובן שהלחץ מרובה וישנן הרבה שאלות.
אתמול הייתי אצל הרופאה והיא עשתה לי אולטרסאונד ראשון,
היא אמרה שההריון צעיר ושלחה אותי לעשות אולטרסאונד נוסף במכון (כלומר, לא אצלה).
ב- us שהיא עשתה אתמול נמצאו: שק היון 15 מ"מ, שק חלמון, טרם נצפה קוטב עוברי,
האם זה אומר שזה בסדר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללי
פרופ` ישראל מייזנר26/04/2010התיאור שמסרת לגבי בדיקת האולטראסאונד מתאים לגיל הריון של 5.5 שב' הריון. בד"כ דופק יופיע בבדיקה וגינלית, לקראת שבוע 6 להריון. אם גיל ההריון מתאים, רוב הסיכויים שההריון תקין לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיסי שיליהאושרת26/04/2010
שלום רב.
אני נשאית של X שביר.
עליי לעבור בדיקת סיסי שיליה.
מאיזה שבועות ניתן לבצע את הבדיקה ומהו השבוע המומלץ ביותר?
האם ביצוע הבדיקה שולל בדיקות אחרות במהלך ההיריון?
תודה,
אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאושרת
פרופ` ישראל מייזנר26/04/2010בד"כ מבוצעת בדיקת סיסי השיליה בין 10-12 שב' הריון. לא מומלץ לבצע לפני 10 שבועות מחמת הסיכון למומי שלד בקצות אצבעות הגפיים. הזמן האופטימלי הוא זה שצויין לעיל. ביצוע הבדיקה שולל את הצורך בביצוע דיקור מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפירעינת26/04/2010
שלום רב,
אני בת 24 בשבוע ה-36 להריוני. לפני חודש בערך אמרו לי שיש לי ריבוי מי שפיר נשלחתי לבדיקות- סכרת, אקו לב ואולטרסאונד מכוון כל הבדיקות ייצאו תקינות לאחר ביקור אצל הרופא המטפל הוא הפנה אותי לייעוץ גנטי ולדיקור מי שפיר (כמות מי השפיר - 270 מ"מ) מה הסיכויים שיש לעובר מום לאחר שכל הבדיקות תקינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת
פרופ` ישראל מייזנר26/04/2010הסיכוי למום סטרוקטורלי קטן ביותר, וכנ"ל לגבי מום כרומוזומלי. אין לי ספק שביעוץ הגנטי יתנו לך את המספרים המדויקים לסיכון, ואז תוכלי לשקול אם תחפצי בדיקור בשבוע כה מאוחר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאחר ודילגו שואלת שובטניה25/04/2010
שלום רב!
אני בשבוע 29 + 6 (ו.א.28.9.09) עשיתי בדיקה מכוונת לראש העובר כי בסקירה השניה שבוצעה בחודש פברואר נמצא קוטר בין רכתי קטן לגיל ההריון, אך היקף הראש תקין וכן כל הבדיקות תקינות כולל TORCH (נמצא שלילי) בבדיקה הרופא כתב: "מרחק בין רכתי קטן לגיל, שאר המדדים בתחום הנורמה לגיל. מדדי הראש במונחי סטיית תקן מתחת לממוצע:
BPD -2.9, HC -0.1, H/A -0.5
בדיקה מכוונת של המוחתקינה, כולל גומה אחורית, מוחון, CC, CSP, וחדרי מוח. הודגמו סוטורות הנראות פתוחות."
האם סטיית התקן שמתחת לממוצע היא תקינה? האם יש מקום לבירור נוסף?
אני מאוד לחוצה, אודה לתשובתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ט
ד``ר רון ברדין25/04/2010שלום ט
חסרים לי הערכים עצמם בס"מ של הBPD , של OFD אם מצויין ושל HC. אם תשלחי לי אותם אתייחס למדדים.. בכל מיקרה הסקירה האנטומית כפי שפרטת מכוונת למימצאים תקינים ומעודדים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת ממדים
טניה26/04/2010קודם כל אני רוצה להודות לך על תשובתך והתייחסותך, אז תודה!
המדדים כפי שנמדדו בבדיקה:
BPD 6.5
HC 26.2
AC 23.1
FL 5.2
EFW1 1101
HC/AC 1.130
האם הממדדים תקינים למרות שסטיית התקן שלילית? האם העובר בטווח הנורמה לשבוע ההריון? הבדיקה נעשתה בשבוע 28.1 ?
אני בלחץ.....
מצפה לתשובה בהקדם, תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מוקדמתאפרת25/04/2010
שלום בת 28 אחרי 5 הפריות היום בהריון תאומים . המחזור אחרון היה 11.2 השאיבה היתה ב25.2 והחזרה ב28.2 נכון למחר 26.4אני יהיה בשבוע 11 . ב 8.6.2010 יום שלישי יש לי סקירת מערכות מוקדמת שזה יוצא בשבוע 17 האם זה לא מאוחר לעשות את הסקירה אני קרובה לחודש 4 אבל הפקידה של הסקירה אמרה שזה בסדר לעשות בשבוע 17 בגלל שזה תאומים .
האם זה בסדר לעשות סקירה בשבוע 17 ? בתודה אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיתוי סקירת מערכות
ד``ר רון ברדין25/04/2010שלום אפרת
לא ניתן להתייחס במונחים של טוב או לא. שבוע 17 יש המבצעים סקירה. אחרים מבצעים בין 15 -16 שבועות ואף פחות מכך. את יכולה לפנות ישירות לרופא עימו קבעת ולשאול את דעתו על עיתוי הבדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש גדול בעובר הערכת משקלmaya25/04/2010
שלום בהערכת משקל שבוע 32 נמצאו מדדי של היקף ראש התואם תחיל שבוע 36 אך עם זאת ירך ובטן תואמים שבוע 34 - כלומר העובר כולו גדול אך הראש במיוחד. יש לציין כי לבעלי היקף ראש של 60 ס"מ, אין סוכרת הריון. האם בהנחה שחדרי המוח והצרבלום במבנה תקין הכל בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שאני מטופלת באלטרוקסין
maya25/04/2010שכחתי לציין שאני מטופלת באלטרוקסין בשל תת פעילות גבולית של בלוטת התריס - האם יש לזה קשר לראש הגדול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"ראש גדול"
ד``ר רון ברדין25/04/2010מיה שלום
ערכי היקף הראש היו מאפשרים לי להתייחס באופן מדוייק יותר להאם יש משמעות כלשהיא בפער. אכן בנוכחות אנטומיה תקינה וראש גדול לאחד מבני הזוג כניראה שזהוא המיטען הגנטי של העובר כלומר מכוון לכך שהעובר גדול ללא בעיית רקע. רצוי שתמשיכי מעקב גדילה ואם תרצי התייחסות נוספת שילחי לי מדדי היקף הראש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיקף ראש גדול במיוחד
שי13/07/2010אתמול היה לנו בדיקה בתל השומר במחלקת אולטרסאונד והממצאים לגבי המשקל וגודל הראש הם כדלהלן
אנו בשבוע 35 ו2 ימים
משקל 3.450 מתאים לשבוע 38
היקף ראש 35.4 ס"מ מתאים לשבוע 41
היקף הראש שלי ושל אשתי 58 ס"מ (מעל הממוצע)
לא מצאו נוזלים, גודל החדרים במוח : 1 8.2 מ"מ 2. 9 מ"מ
האם יש הסבר לתופעה, מה כדאי לבדוק?
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה21/04/2010
היי...
בשבוע 26 ביצעתי הערכת משקל והכל היה תקין כמו כן אציין שכל הבדיקות של הסקירות והשקיפות יצאו תקינות.
בשבוע 30 ביצעתי שוב הערכת משקל ובתוצאה יצא שהראש גדול בשבועיים מהשבוע שאני צריכה להיות... וכול השאר היו תקינים לשבוע.
אציין שגם אמרו לי שהעובר גדול טיפה.
האם יש לי סיבה לדאגה עקב קפיצת גודל הראש בשבועיים?
יש לי שבוע הבא הערכת משקל נוספת לראות אם עדיין יש פער.
אודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר ראובן שרוני23/04/2010שלום דנה,
קרוב לודאי תקין. יתכן גם שהבודקים היו שונים והשתמשו במכשירים שונים
יש לוודא שהפער נשמר ושבתחום 2 סטיות תקן
תשובה יותר מקיפה ואם יש צורך בבירור המשכי - לאחר בדיקת ההמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' מייזנר- המטומהעלמא21/04/2010
בוקר טוב,
אני בשבוע 19
היו לי דימומים ובסקירה ראשונה נראתה המטומה בדופן שמאל של הרחם,
בבדיקת חלבון העוברי יצא יחס של 1:16 עקב הדימומים היתה אכן קיימת האפשרות שבדיקות החלבון עוברי יצאו לא תקינות.
שקיפות היתה ביחס של 1:450
האם מומלץ לי לעשות בדיקת מי שפיר או שעקב הדימומים (שקיימים עדיין באופן מוחלש ביותר- הפרשות חומות רק בבוקר) הסיכון הינו גדול מידי ועדיף לחכות עם הבדיקה לשבוע מאוחר יותר?
תודה רבה והמשך יום טוב
עלמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעלמא,
פרופ` ישראל מייזנר26/04/2010המטומה בקיר הרחם, אינה חייבת להיות הסיבה לחלבון העוברי הלא תקין, ולכן הייתי מבצע דיקור מי שפיר בכל מקרה. יש לבצע בדיקת אולטראסאונד קפדנית למיקום ההמטומה, או שרידיה, על מנת להחליט מתי והיכן להחדיר את המחט. מנסיוני, יש להקפיד לא לדקור אם ההמטומה גדולה או שהדמם אקטיבי. מקרי ההפלות הכרוכים בהמטומה מחייבים בחירה קפדנית של עיתוי הדיקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון ללא קוטב עוברימיכל19/04/2010
שלום רב,
אבקש את עזרתם בייעוץ - סטאטוס מצבי המדוייק
בבדיקת ביטא לפני שבוע בדיוק נמדד 8700
כעבור 4 ימים בצעתי אולטרסאונד בו נצפה שק 19*5 אך ללא קוטב עוברי.
כעבור עוד יומיים בדקתי שוב ביטא ,ויצא 25800 ( 6 ימים בדיוק מאז הבדיקה האחרונה )
2 שאלות :
1. האם לאור הנתונים להלן - ישנה בעיה כלשהיא בהתקדמות ההריון , במיוחד לאור אי הופעת העובר ?
2.האם קצב התפתחות הביטא (קפיצה מ 8700 ל - 25800 תוך 6 ימים) מלמדת על מגמה כלשהיא?
אשמח אם תוכלו לענות לי על שאלותי ,
בברכה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
ד''ר ראובן שרוני23/04/2010שלום מיכל,
אולטרה סאונד בשלב זה יענה על שאלותיך
העליה של ערכי ההורמון אינה לינארית לחלוטין ויכולה להתאים להריון תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ראובני שרון
מיכל24/04/2010תודה על התשובה
באולטרה סאונד נוסף שעשיתי קוטר השק 19mm , ועדין אין שק חלמון ולא עובר
במקביל אין התכווצויות או דימומים.
על פי האולרה סאונד אני בשבוע 5+
האם יש מקום להמשיך ולעשות אולרה סאונדים , ועד מתי ?
או פשוט ליזום הפלה מלאכותית
אשמח לקבל את תשובתך
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוחון בסקירת מערכות שניהרחלי18/04/2010
שלום,
אני בת 33, בהריון ראשון באמצעות IVF (מתרומת זרע).
עשיתי אולטרסאונד בשבוע 22+2
כל הפרמטרים יצאו תקינים ןתןאמים לגיל ההריון למעט גודל המוחון שיצא תואם לשבוע 20+5- קוטר 22 מ"מ, גומה אחורית בקוטר 4.3 מ"מ.
כל בדיקות ההריון היו תקינות, כולל מי שפיר למעט בדיקת HCG שנערכה במסגרת "התבחין המרובע" וערכה יצא מאוד גבוה- 5.
מה משמעות העובדה שהמוחון הינו קטן? האם צריך לעשות מעקב מיוחד?
תודה
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנחמה
ד''ר ראובן שרוני23/04/2010שלום נחמה,
יש לכל מדד טווח של שבועות אליהם מתאים ואני חושב שאמנם האמצע הינו 20+5 אבל יתכן שמתאים גם לשבוע הריון אם כי באחוזון נמוך יותר
בודאי הוסבר על סיכון מוגבר לסיבוכי הריון בנוכחות hCH 5
אינני רואה בשלב זה קשר מיידי בין העובדות. בהריון כזה מקובל לבצע מעקב גדילה צמוד יותר של העובר ואולי יתגלו ממצאים נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OFD לשבוע מאוחר יותרליאת18/04/2010
כל המדיים כמעט מתאימים לשבוע פחות ו OFD לשבוע יותר, אני כעת בשבוע 36 +4 האם זה נחשב נורמלי והאם יש מקום לחשש ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
ד''ר ראובן שרוני23/04/2010שלום ליאת,
כנראה לא כי זהו הפרש קטן. הבודק היה מציין אם לדעתו יש צורך במעקב או בבדיקות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלזואי18/04/2010
שלום,
אני בשבוע 27. עד כה הייתי די מאורגנת מבחינת ההבנה של אלו בדיקות עלי לעשות. שקיפות עורפית, סקירה מוקדמת, מאוחרת, מי שפיר, העמסת סוכר - תקינים.
יש לי תחושה שרופא המעקב שלי חסר סבלנות ואנטי בדיקות באשר הן ולכן חשוב לי להבין גם בעצמי. קראתי על בדיקת הערכת משקל, אך לא הבנתי אם היא נעשית כחלק מבדיקה שגרתית אצל הגניקולוג או שמדובר בבדיקה נפרדת. אם נפרדת אשמח לדעת היכן ומתי מומלץ לעשותה. בנוסף אשמח לדעת אם יש עוד דברים שכדאי לעקוב אחריהם בהמשך ההריון.
תודה,
זואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזואי
ד''ר ראובן שרוני23/04/2010שלום זואי,
הערכת משקל סביב שבוע 30-32 הנעשית במכון אולטרה סאונד
יש בדיקות נוספות במעקב הריון שגרתי - כיון שרובן (תלוי במהלך ההריון) אינן מערבות אולטרה סאונד, תקבלי המידע בפורום מעקב הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאד לחוצהמירב18/04/2010
שלום,
אני בשבוע 11 של הריון ולפתע כל התסמינים של בחילות ועייפות נעלמו.ביום אחד.
אני לא מפסיקה לחשוב מה עם העובר ולא ישנה ....איפה אני יכולה ללכת לאולטראסאונד?
אני כבר הייתי אצל הרופא שלי פעם אחת "מיותרת" ולא אוכל שוב...
האם אני מגזימה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
ד''ר ראובן שרוני23/04/2010שלום מירב,
את בזמן של ביצוע שקיפות עורפית אז גם תבדק תקינות ההריון
אם הפתרון לא מתאים תמיד את יכולה לפנות מרצונך לבדיקה אצל כל רופא בעל מכשיר אולטרה סאונד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מורחבתגליה17/04/2010
אני בת 37.11 .בעלת תסמונת מרפן.הריון שני [הריון ראשון תקין מלבד מיעוט מי שפיר שגרם לאישפוזים בבלינסון וללידה בשבוע 35. ללא מציאת הגורם למיעוט לאחר ביצוע כל הבדיקות בעניין שהיו תקינות כולל דיקור חבל הטיבור-לא היו מי שפיר לשאיבה]
בהריון הנוכחי עד עתה שקיפות עורפית תקינה כמו כן חלבון עוברי וסקירת מערכות ראשונה.ואקו לב עובר לא מבצעת דיקור מי שפיר.
הסקירה של ההריון הנוכחי בוצעה בשבוע 23 ונימצאו נתוני ראש קטנים ביחס לשבוע ההריון:
bpd=51 מתאים 21.3 : היקף ראש 198 מתאים 22.0
נימצאו נתוני גפיים ארוכים ביחס לגיל ההריון :
עצם ירך 43 מתאים 24.0 : טיביה 38 מתאים 24.4 : הומרוס 42 מתאים 25.2 :אולנה 39 מתאים 25.5 : רדיוס 35 מתאים 24.4
נימצא כי בשתי הכליות אגן הכליה הוא 5מ"מ
לא מבצעת בדיקת מי שפיר.
ברצוני לדעת האם יש מקום לדאגה? האם הנתונים מעידים על בעיה כלשהי בעובר? האם יש צורך לבצע סקירה נוספת?
אודה למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה למענה
גליה23/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע מדלגים?
גליה26/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירב
פרופ` ישראל מייזנר26/04/2010אין לי ספק כי המקרה מחייב יעוץ גנטי, על מנת לנסות ולשלול תסמונת מרפן בעובר. הגפיים הארוכות, יכולות להחשיד והיעוץ הגנטי יכול להועיל לגבי בדיקות אבחנתיות למחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)