מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כורואיד פלקסוס ציסטשירלי09/05/2010
בסקירת מערכות מאוחרת נצפתה כורואיד פלקסוס ציסט.שלא נצפתה בסקירה המוקדמת. האם אפשרי שתופיע מאוחר יותר? כמו כן מה קורה אם היא לא נספגת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקטי
ד``ר רון ברדין11/05/2010קטי שלום רב
אכן ציסטה בכורואיד פלקסוס נחשבת למימצא חולף , איננו מהווה מום ולרוב ניראה בסקירה מוקדמת ועד למאוחרת נעלם. ייתכן ולא הודגם בסקירה 1 אלא רק בשנייה. צפוי שתספג ולכן דיון מוקדם הוא מה יקרה אם. ..... .אשמח להיתייחס אם בבדיקה הבאה עדיין קיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזר ציסטי בשחלה הימניתשני09/05/2010
שלום,
אני בשבוע 10+2 שבועות, ובצעתי אולטרה סאונד. אורך העובר-34 מ"מ .
הוא כתב הערה-בשחלה הימנית נצפה החזר ציסטי של 26 מ"מ .
מזה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
ד``ר רון ברדין11/05/2010שני שלום רב
לרוב החזר ציסטי במימדים אלה קשור במימצא פונקציונאלי שנעלם בהמשך. אם מאפיניו של ההחזר הם נוזל צלול אז סביר להניח שאכן בזה מדובר. לא רואה מקום לדאגה מהתיאור שנתת. הזכירי לרופא הבודק ל"העיף" מבט נוסף בבדיקה הבאה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי כליות באותו צדרועי08/05/2010
שלום.
רעייתי בת 27 בשבוע 24 להריון ועד כה נמצאו מס' ממצאים המעלים חשש בקרבנו.
1. בסקירה הראשונית (שבוע 13) נמצא כי לעובר יש רק 2 כלי דם בטבור במקום 3.
2. הופננו לאקו לב עוברי ושם נמצא כי לעובר יש נקב קטן בין חדרי הלב (קראו לזה VSD).
3. בסקירה המורחבת נמצא כי לעובר יש שתי כליות באותו הצד(ימין), כאשר אחת מהכליות נקראת כלייה אגנית. נמסר לנו כי גודל הכליות תקין וכך גם תפקודן. מה זה אומר לגבי בריאותו העתידית של העובר?
לאור ממצאים אלו ביצענו דיקור מי שפיר (שבוע 24 כאמור) לשלילת תסמונת דאון ומס' נוסף של תסמונות, ואנו כרגע מחכים לתשובות מהמעבדה.
האם במידה ואין תסמונת דאון,האם יש קשר לפיגור שכלי?
לצערנו, עקב ממצאים אלו אנו שוקלים הפסקת הריון.
נשמח לתשובה בנושא ואף להפנייה למומחה שיוכל לתת לנו תשובות מפורטות.
בברכה,
רועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרועי
פרופ` ישראל מייזנר08/05/2010כל ממצא בנפרד אינו מהווה אינדיקציה להפסקת הריון. ה VSD בדרך כלל נסגר ספונטנית, והכליה האגנית "הולכת" יחד עם 2 כלי דם טבוריים. השילוב של הממצאים, חייב דיקור מי שפיר שאם יהיה תקין, מדוע להפסיק את ההריון? אני ממליץ על ייעוץ גנטי חוזר לאחר תשובת מי השפיר! בכל מקרה, המקרה שלכם, אינו מצביע בהכרח על עובר פגוע. בנוכחות סקירה תקינה ותשובת מי שפיר תקינה - רוב הסיכויים הם לילד בריא. יש כמובן מקום למעקב במרפאה לייעוץ טרום לידתי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מורחבת בשבוע 24מלי08/05/2010
שלום,
ערכתי לפני מס' ימים סקירה מורחבת. אני נמצאת בשבוע 24 להריון .בסקירה נמצאו מס' פרמטרים: מיעוט מי שפיר, עיכוב התפתחותי של העובר בחודש(גודל האברים מתאימים לשבוע 19.3 בערך-ראש,רגליים ,ידיים וכו'),שיליה בעובי 3.5 סמ' ומיעוט תנועות עובר.
יש להדגיש כי לא נמצאו כלל מומים בעובר,דופק לב תקין,זרימת דם תקינה וכל האברים נצפו.
כיצד להמשיך מכאן? האם ממולצת הפסקת הריון?
תודה,
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למלי
פרופ` ישראל מייזנר08/05/2010הממצאים חמורים דיים על מנת שתופני לדיון מולטידיסיפלינרי בבית חולים! אין זה נכון כלל להמליץ על הפסקת הריון אלא לתאר בפנייך את הממצאים, את הפרוגנוזה ואת האופציות הטיפוליות. אם קיימת אופציה של הפסקת הריון, היא ודאי תוצג גם כן. הבחירה הינה שלכם ולא של הרופאים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CPC בקוטר 2 מ"מ בחדר שמאל במח העוברי08/05/2010
שלום פרופ',
אני בת 27 ו-6 חודשים, הריון ראשון מתוכנן.
בסקירה מוקדמת שביצעתי השבוע, נמצא בחדר שמאל במח העובר, CPC בקוטר 2 מ"מ.
נתונים נוספים:
חדרי מח ליטראליים: 5.2 מ"מ
צרבלום: 13.9 מ"מ
גומה אחורית: 1.5 מ"מ.
ו.א. 26/1/2010 - גיל הריון לפי וסת 14+3.
FL נמצא 16 מ"מ (גיל הריון לפיו 14+6)
AC נמצא 87 מ"מ (גיל הריון לפיו 15+0).
HC נמצא 106 מ"מ (גיל הריון לפיו 15+1).
BPD נמצא 29 מ"מ (גיל הריון לפיו 15+2).
משקל: 111 גרם.
גיל הריון ממוצע שנאמר לי: 15+1.
למעט CPC, ברוך-השם הסקירה היתה תקינה. ראינו כף יד פתוחה של העובר, השניה היתה באגרוף, וכן ראינו שתי עצמות אף.
ברקע: שקיפות עורפית באולטראסאונד 2.7 מ"מ.
(נמסר לי כי סיכון לפי גיל בלבד: 1:828, סיכון לפי אולטראסאונד: 1:457)
סיכון משוקלל עם בדיקה ביוכימית: לפי גיל בלבד: 1:1200, לפי גיל ובדיקות: 1:1900).
בדוח סיכום של הסקירה המוקדמת, הומלץ ייעוץ גנטי. כמו כן נכתב צוואר רחום סגור 40מ"מ.
שאלות:
1. האם יש מקום לדאגה לאור השילוב של נתוני ה-NT וה-CPC?
2. האם יש אינדיקציה רפואית במקרה זה לדעתך לביצוע דיקור מי שפיר. לאור נתוני שקיפות העורפית, CPC ונתוני הסקירה המוקדמת.
3. כמה חשיבות יש לייחס לכך שראינו כף יד פתוחה של העובר, השניה היתה באגרוף, וכן ראינו שתי עצמות אף?
4. האם זה תקין שנתוני FL, AC ו- HC מעידים על גיל הריון נמוך מ-15+1? מה משמעותם בשילוב נתוני השקיפות העורפית וה-CPC?
5. מה המשמעות של נתון צוואר הרחום הסגור?
6. אני מניחה כי כדאי להגיע לייעוץ הגנטי לאחר ביצוע תבחין מרובע. נכון?
אקדים את תודתי והערכתי על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CPC
פרופ` ישראל מייזנר08/05/2010הממצא של CPC בודד הינו בד"כ חסר משמעות והוא נעלם עם התקדמות ההריון לאחר מספר שבועות. אם הממצא עדיין קיים, יש לבצע בירור נוירולוגי ויש לשקול דיקור מי שפיר. השילוב של CPC ו NT מוגדבר, מכוון לביצוע דיקור מי שפיר. יש לבצע ייעוץ גנטי ולשקול דיקור מי שפיר. בסקירה הבאה יש לבדוק פתיחת שתי כפות הידיים. צואר רחם סגור הינו תיאור של צואר תקין ללא פתיחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח MRI דחוףהדסה06/05/2010
אני בת 32 בהריון שני (הריון ראשון תקין) בשבוע 29 לבן זכר
הופנתי לMRI
לאחר חשד למום במח העובר
קיבלתי את התוצאות ואני בחץ נוראי אשמח לקבל הסבר
מודגמת הרחבה של חדרים לטרליים לכדי 12 מ"מ באיזור הטרידון
הקרניים הפרונטאליות והטמפורליות אינן מורחבות
קוום ספטום פוליציודיום תקין
סלוקציה תקינה קורפוס קולוסום למרות תזוזות (שלא נראה בחתך אחד לכל אורכו) נראה שקיים לכל אורכו
גומה אחורית תקינה
אין עדות לאוטם או דימום
אין עדות למל פורמציה
בסדרת הדיפוזיה אין עדות לאוטם חריף
לסיכום: הקורפוס קולוסום הודגם למרות תזוזות בבדיקה לא אידיאלית
החדרים הליטראליים רחבים בחלקם האחורי לכדי 12 מ"מ
אין עדות לממצאים נוספים.
אנא עזרו לי להבין את התוצאות ואת המשמעות להן
תודה מראש הדסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להדסה
פרופ` ישראל מייזנר08/05/2010למעט הרחבה קלה של חדרי המוח הצדדיים ל 12 מ"מ, התשובה תקינה. יש להתייעץ עם נוירולוג ילדים לגבי משמעות הרחבת החדרים הקלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות אבל...
הדסה09/05/2010קודם כל באמת תודה על ההתייחסות
כולנו פה בלחץ משום שההריון מתקדם מאוד ואני מרגישה את העובר כל הזמן
ההתלבטות היא האם זה יכול לגרום לנזק ולילד בעל מום או שזה שכיח אצל זכרים כפי ששמעתי ואין בזה לפגם
אשמח אם תוכל לתת לי תשובה יותר ברורה על מה זה יכול להשפיע והאם יש ממה לחשוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן שליה ימני מורחבויקי שנדלוב06/05/2010
שלום ,
אני בשבוע ה-34 להריון. לאחר אולטרא-סאונד גילו כי ישנו אגן כליה ימני מורחב לכ-8.6 ואמרו כי הדבר מצריך מעקב.
על מה זה יכול להשפיע ומה זה אומר ? מה הגודל התקין לגיל ההריון שלי ? האם בעיה זו יכולה להצביע גם על איזושהי תסמונת?
יש לציין כי בדיקות החלבון העוברי , השקיפות העורפית , סקירת מערכות מוקדמת ואולטרא סאונד בשבוע 30 היו תקינות. אם כך, מהם באמת הסיבוכים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויקי
פרופ` ישראל מייזנר08/05/2010רוב הסיכויים שאגן כליה בגודל כזה בשבוע 34 הינו ממצא חסר משמעות. יש הטוענים שעד 10 מ"מ בשבוע כזה - זהו ממצא ללא משמעות. יש מקום למעקב כמובן, ולאחר הלידה לבצע אולטראסאונד לילוד לאחר מספר ימים כשכבר השתין מספר פעמים. הממצא בד"כ הינו פיסיולוגי ובד"כ כממצא בודד אינו משוייך בסיכון יתר לתסמונת דאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לבצע מי שפיר?ליאת06/05/2010
שבוע 20 , הריון שלישי, שקיפות עורפית תקינה, חלבון עוברי 1/336 1/6113
AFP 1.00
HCG 0.63
ESTIROL 1.35
האם עליי לבצע בדיקת מי שי שפיר????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
ד''ר ראובן שרוני07/05/2010שלום ליאת,
לא ציינת האם הסיכון הראשון לפי גילך1/336 והשני 1/6113 הוא המשלב גיל ובדיקות?
במקרה זה הסיכון הסטטיסטי נמוך אך יש להתחשב בגיל בכניסה להריון. אם מעל 35 - יש מקום לבצע דיקור מי שפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלסיון06/05/2010
שלום,
בשבוע 22+2 בסקירה שנייה העובר היה 500 ג' אחוזון 50.
בשבוע 28+2 העובר (זכר) היה 1.300 והרופאה לא חישבה אחוזון רק אמרה שהכל תקין.
בבדיקה ביתית במחשבון באינטרנט ראיתי שזה באחוזון 65-73.
האם הקפיצה באחוזון אמורה להדאיג?
היריון ראשון ... ולא מבינה בזה.
העמסת סוכר 50 משבוע 24+0 יצאה תקינה (94).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוי
ד``ר רון ברדין07/05/2010נוי שלום רב
גם אם יש קפיצה מסויימת באחוזון לגבי משקל העובר עדיין בתחום התקין , לא מוצא מנתונים אלה סיבה ודאגה. העמסת סוכר תקינה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טובמאיה06/05/2010
מחזור 28/3 לפי חישוב שבועיים לפני החזרה עוברים טריים 4 תאים.
11/4 עברתי שאיבה ו- 13/4 החזרה.
בטא ראשונה 65 12 יום אחרי החזרה
בטא שנייה 102 14 יום אחרי החזרה
בטא שלישית 958 19 יום אחרי החזרה.
בשבועות 5+2 נצפה שק הריון יפה
בשבועות 6+2 יש לי טור בבית חולים לאולטרסאונד האם בשלב זה אני יראה כבר דופק?
והאם 5+2 זה נחשב שישי?
בתמונה של הus שביצעו לי היה כתוב למטה מצד שמאל 7.2 זה גודל השק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה
ד``ר רון ברדין07/05/2010מאיה שלום
בדר"כ כשגיל הריון אכן מדוייק הרי שבשבוע 6 + מצפים לראות כבר דופק עוברי. לגבי מה משמעות 5 ועוד יומיים הכוונה שאת ביום השני של השבוע ה 6* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוקסופלסמה ומי שפירנס05/05/2010
שלום.
אני בשבוע 13+5.(תאריך וסת אחרונה 29.01.10)
יש עדות להדבקת טוקסופלסמה באפריל 2009 (IGMחיובי).- הדבקה משוערת פברואר 2009.
בזמנו התייעצתי לפני טיפולי פוריות ונאמר לי שבחודש יולי 2009 אוכל להכנס להריון.
בתחילת פברואר בדיקות המעבדה הראו IGM שלילי IGG חיובי.בשיטת ליאזון ובשיטת וידאס.
הרופא אליו עברתי כנכנסתי להריון נתן לי סידרת בדיקות ומשום מה הפעם 03.05.10 בדיקת הטוקסופלסמה הראתה נתון של IGM בורדרליין בשתי השיטות.
האם יש סיכוי שהעובר נדבק? יהאם ניתן לראות משהו בסקירת מערכות מורחבת? האם ניתן לעלות על בעיה במי שפיר? אני קבעתי בדיקה לשבוע 16+6- האם הזמן נכון כדי לבדוק זאת?
מצטערת על השאלה הארוכה.
תודה
נס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבס
פרופ` ישראל מייזנר08/05/2010בעיקרון, בבדיקת אולטראסאונד, לא ניתן לזהות בד"כ מומים בעובר, למעט הופעות סימנים במוח בהריון מתקדם. בסקירת המערכות, אין בד"כ כל אפשרות לגלות סימני טוקסופלזמה בעובר. בכל מקרה, לגבי מי שפיר, ולגבי תוצאות הבדיקות, הייתי מתייעץ עם מומחה למחלות זיהומיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות שקיפות עורפיתמאיה05/05/2010
שלום,
האם תוצאת שקפיפות עורפית היא תקינה
CRL 5.45
שקיפות עורפית 1.5 מ"מ
לפי גיל בלבד 1:983
גיל+שקיפות 1:3640
ויש לי שאלה נוספת לפי ת.ו.א אני בשבוע 13+1 ולפי US אני בשבוע 13+3
תיאמתי תור לסקירה ל- 23.5.2010 האם זה לא מאוחר מידי
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיה
ד``ר רון ברדין07/05/2010מאיה שלום
הן השקיפות העורפית עצמה והן שיקלול הפרמטרים תקין בהחלט !
על פי התאריך שנקבת , לא , העיתוי לא מאוחר לביצוע הסקירה
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל בטן העוברהריונית בלחץ04/05/2010
שלום רב,
אני בשבוע 29+0, היום עשיתי בדיקת אולטרסאונד.
בכל המדדים (BPD, HC, FL) העובר קטן בכשבוע מגיל ההריון, אני יודעת שזה נורמלי בסה"כ אבל מדד AC מתאים לשבוע 30+5, שזה גדול בכמעט שבועיים מהגיל...
יש לציין שבבדיקה לפני חודש בדיוק בשבוע 25 AC דווקא היה קטן בשבוע ופתאום תוך חודש הוא גדל ואף "חורג" בעודף שבועיים.
עוד יש לציין שאני לא סוכרתית אבל לעובר כן יש VSD בגודל 3 מ"מ (לא בטוחה שזה קשור בהכרח).
מה יכולות להיות המשמעויות של בטן גדולה אצל העובר? האם יש סיבה לדאגה?
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להריונית
ד``ר רון ברדין07/05/2010מבדיקה אחת של היקף בטן גדול לא ניתן להסיק מסקנות מה גם שבדיקה קודמת הייתה עם היקף בטן קטן בשבוע. ייתכן והפער נובע מכך ששתי הבדיקות על ידי 2 בודקים שונים , מכשירים שונים? . לכן בשלב ראשון מתבקשת בדיקה כשבועיים מבדיקה קודמת ובהתאם לראות האם מקום לבירור נוסף או המשך מעקב שיגרתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מעקב גדילת עוברעופרי03/05/2010
שלום, אני בשבוע 27 ורציתי לשאול כל כמה זמן אני צריכה ללכת לבדיקת מעקב הריון החל מעכשיו?
קבעתי בדיקת מעקב גדילת עובר לשבוע 32, אבל קראתי שהחל מהשבוע ה - 28 צריך ללכת לבדיקה אחת לשבועיים. מה נהוג?
ומה הבדיקות הבאות אחרי השבוע 32?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעופרי
ד''ר ראובן שרוני03/05/2010שלום עופרי,
נושא תדירת מעקב ההריון תלויה בסווג ההריון בסיכון גבוה או נמוך והרופא המטפל מזמן בהתאם
אחרי שכוע 32 המעקב נועד למנוע סיבוכים אימהיים כגון יתר לחץ דם או לידה מוקדמת או עובריים כגון האטה בגדילה
פירוט רב יותר בפורום מעקב הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקין?שיר03/05/2010
שלום רב!
אני בהריון חמישי: הריון רביעי הסתיים בהפלה לפני שלוש חודשים, הריון קודם (שלישי) לפני 9 שנים. (שלושה ילדים בבית ב"ה).
חזרתי עכשיו מאולטרסאונד ראשון, הלכתי אליו במתח עצום לדעת שהכל בסדר. אני בשבוע 9+4 לפי הווסת אבל למיטב ידיעתי העובר אמור להתאים ל9 פלוס 2.
הטכנאית אמרה לי "יש דופק והעובר מתאים ל9 שבועות). הקלה גדולה ושמחה ענקית.
אבל- בדף שהיא הדפיסה לי היא רשמה כך:
תאריך וסת אחרון: 25.02.2010 גיל הריון: (4)9 שב' (לפי וסת
07.12.2010:תאריך לידה משוער
1 :מס' שקי הריון
1 :מס' עוברים בשק
48.33 :MSD 55 מ"מX 39X 51:גודל שק
WOOD (מתאים ל: (6)7 שב' (+4 יום
21 מ"מ:(CRL) אורך העובר
HADLOCK (מתאים ל: (5)8 שב' (+5 יום
שק חלמון-הודגם
:ממצאים_אנטומים_וביופיזיים
דופק................ הודגם
אם הבנתי נכון, שק ההריון מתאים ל7 שבועות פלוס 4 ימים והעובר מתאים ל8 שבועות פלוס 5 ימים.
האם זה תקין??? האם ישנה בעיה בהתפתחות?
דואגת מאד מאד!
אנא, מנסיונכם ...
שיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיר
ד''ר ראובן שרוני03/05/2010שלום שיר,
ישנם טווחים גדולים ומדובר בערכים שתואמים את אמצע הטווח התקין
מבין את הדאגה אך קרוב לודאי תקין
במידה ויש לטכנאית ספק תזמין לבדיקת בקורת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)