מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקיפות עורפיתאורנית03/05/2010
עשיתי שקיפות עורפית בבדיקה ראיתי צופציק האים זה מעיד על בן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורנית
ד''ר ראובן שרוני03/05/2010שלום אורנית,
לא בהכרח
בשבוע המדובר המבנה והזוית חשובים יותר. הגודל יכול להטעות
יש לסמוך על הפירוש שניתן ע"י הרופא המבצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלהצפונית03/05/2010
שלום וברכה,
בת 37 , בהריון שבוע 13 (ווסת אחרונה 2.2.10) עשיתי לפני מספר ימים שקיפות עורפית
הרופא ראה בשחלה ימנית ציסטה 7.8 ס"מ - עם בליטות ריקמה ומשקע.
אני מבינה שזה לא מצב אידיאלי
שאלתי - גם בהריון הקודם היתה לי ציסטה בשחלה בערך באותו גודל ואפילו עם מבנה אקוגני.
בסופו של דבר בניתוח קיסרי שעברתי לא מצאו אותה היא "נעלמה"
מה יכולה להיות המשמעות של ציסטה כזו?
האם יכול להיות שזה פשוט הגופיף הצהוב ? {אם כן, כ"כ גדול?...]
האם יכול להיות גוף "שמייצר" ציסטות?
אשמח לתגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצפונית
ד''ר ראובן שרוני03/05/2010שלום צפונית,
יש מצב של נטיה לייצר ציסטות
ישנן מספר נקודות אשר חשובות לצורך המעקב ע"י הרופא כגון:
האם הריון אחר טיפולי פוריות? בהריון קודם זה נראה באותו שלב?
עדיין יתכן כי מדובר בציסטה הורמונלית
קרוב לודאי תספג אך יש לעקוב אחר גודלה ואם לא תיצור בעיה בשיזור שלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומה שניה- מי שפירנס02/05/2010
שלום.
יש לי בקרוב מי שפיר. אני גרה בקומה שניה ללא מעלית, האם זה בעייתי לעלות ברגל אחרי הבדיקה? האם עדיף ללכת לאמא שגרה בקומת קרקע?
תודה
נס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
ד``ר רון ברדין02/05/2010נס שלום רב
בהצלחה בדיקור מי השפיר
אין מניעה מלהגיע לביתך למרות הקומה 2 ללא מעלית. לגבי ההנחיות בביתך אנא פעלי על פי הנחיות הרופא שיבצע הדיקור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה לבנהבחדר שמאל בלבגילת02/05/2010
שלום רב
שמי גילת אני בשבוע ה-24 להריוני , עשיתי את כל הבדיקות האפשרויות ועד עכשיו הן יצאו תקינות
שקיפות תקינה, סקירת מערכות מוקדמת תקינה , חלבון עוברי משוקלל לפי הגיל 1:1100 לפי הגיל ושש הבדיקות 1:20000 . היום הייתי בסקירת מערכות מורחבת גם היא יצאה תקינה אבל נאמר לי כי קיים נקודה לבנה בחדר שמאל של הלב וכי ממצא זה מגדיל/מכפיל את הסיכון לתסמונת דאון. מה זה אומר ?
(בנוסף ערכתי בדיקות גנטיות לפני ההריון וגם הן יצאו תקינות .. )
הרופא לא הסביר הרבה רק הפנה לייעוץ גנטי בבקשה אשמח לקבל חוות דעת האם אני צריכה לעשות גם דיקור מי שפיר ?
תודה רבה אשמח לקבל תשובה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה לבנה בלב
ד``ר רון ברדין02/05/2010גילת שלום
נקודה לבנה בלב איננה הוראה לדיקור מי שפיר. במיוחד בנוכחות סיכון נמוך כל כך כשלך משיקלול כל הבדיקות. נקודה זו איננה מהווהה מום לבבי ואיננה פוגעת בתפקוד הלב. נכון הוא שמקובל להפנות לייעוץ גנטי שם מבצע היועץ הגנטי שיקלול מחודש לסיכון לתסמונת דאון. מניסיוני בנתונים הנ"ל את לא תקבלי המלצה לדיקור מי שפיר
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מאוחרת - CPC בצד שמאל במוחאירה02/05/2010
שאלה לפרופ' מייזנר -
שלום רב,
אשמח מאוד לקבל את חוות דעת בנדון: בסקירה המאוחרת שעשיתי בשבוע ה-23, הרופא גילה ציסטה בצד השמאלי של המוח בגודל 3.6 מ"מ (הציסטה לא הייתה בסקירה המוקדמת).
כל הבדיקות עד עכשיו היו תקינות ולכן הרופא אמר שכנראה מדובר בממצא חסר משמעות אשר אמור להיעלם עד השבוע ה-26.
כיוון שהיה לנו מקרה של מיקרוצפליה במשפחה, אני לא יכולה להתעלם מהממצא הנ"ל.
רופאת הנשים המטפלת הפנתה אותי לבירור גנטי (אני ממתינה לתוצאות של בדיקת קריוטיפ) ולסקירה חוזרת מכוונת למוח בבלינסון (בשבוע 25).
מתי הציסטה אמורה להיעלם? בהנחה שהיא אכן תיעלם, האם מדובר בממצא חסר משמעות או שיש לכך השלכות שאנו אמורים לדעת?
בנוסף, האם יש אפשרות לקבוע את הסקירה אצלך או שרק אם אנו פונים באופן פרטי?
תודה רבה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאירה
פרופ` ישראל מייזנר02/05/2010שוחחנו היום בטלפון. נשוחח שוב בבדיקתך בבילנסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםלינה02/05/2010
ד"רשלום.הנני סובלת מל"ד גבוה, מאוזנת ע"י טרנדייט,לפני שבוע הוחל טיפול מונע באספירין.היום שבוע 29+5.בוצע דופלר זרימות+הערכת גדילה.
בהערכת גדילה עובר תואם שבוע 30+0,כול המדדים סביב שבוע הנ"ל +/-4.זרימת בעורק תבור-1.9-תקין,זרימות ברחם תקינות.משקל העובר 1400.
שיליה-דרגה 2-3 עם מעט הסתיידויות.
האם לדעתך העובר מתחיל IUGR?זה לא מוקדם מדי להופעת דרגות שיליה הללו בשלב הזה?
בתודה לינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללינה
ד``ר רון ברדין02/05/2010ליה שלום .
מהנתונים שצירפת הערכת משקל של 1400 גרם בשבוע 30 איננה התפתחות האטה בגדילה ונימצאת בתחום התקין לשבוע זה. זרימת הדם בעורק הטבור אף היא תקינה. ילד לחץ דם ברקע הוא הסיבה למעקב יותר קפדני מהרה ללא י.ל.ד ולכן סביר שתבצעי הערכות משקל נוספות עד הלידה
כרגע נתונים אלא מצביעים על תקינות!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מוקדמים ומדדיםטניה30/04/2010
שלום רב!
אני בשבוע 30+4(ו.א.28.9.09) עשיתי בדיקה מכוונת לראש העובר בשבוע 28+1כי בסקירה השניה שבוצעה בחודש פברואר נמצא קוטר בין רכתי קטן לגיל ההריון, אך היקף הראש תקין וכן כל הבדיקות תקינות כולל TORCH (נמצא שלילי) בבדיקה הרופא כתב: "מרחק בין רכתי קטן לגיל, שאר המדדים בתחום הנורמה לגיל. מדדי הראש במונחי סטיית תקן מתחת לממוצע:
BPD -2.9, HC -0.1, H/A -0.5
בדיקה מכוונת של המוח תקינה, כולל גומה אחורית, מוחון, CC, CSP, וחדרי מוח. הודגמו סוטורות הנראות פתוחות."
המדדים כפי שנמדדו בבדיקה:
BPD 7.4
HC 28.4
AC 26.4
FL5.8
EFW1 1570
HC/AC 1.075
ביום רביעי האחרון (ש30+2) אושפזתי בבי"ח בגלל צירים מוקדמים קיבלתי טיפול ונלקחו ממדים נוספים של העוברף
BPD 6.5
HC 26.2
AC 23.1
FL 5.2
EFW1 1101
HC/AC 1.130
האם הגדילה של המדדים תקינה?
ושאלה נוספת לגבי הצירים המוקדמים:
ביום האישפוז TVS צוואר סגור באורך 2.6 ס"מ
PV צוואר אחורי מאוד שמור פעור ל1 ס"מ
ביום השחרור : US חוזר לאורך צוואר סגור אורכו 44 ממ
האם זה בסדר? האם זה מעיד חלילה על לידה מוקדמת?
אני מצטערת על אורך ההודעה ועל ריבוי השאלות, אך אני לחוצה מאוד!
תודה רבה, סליחה נוספת ושבת שלום!
מה הסיכוי שהצירים יחזרו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון המדדים
טניה30/04/2010מרוב הלחץ התבלבלתי בין המדדים
המדדים השניים מתאימים לבדיקה הראשונה (שבוע 28.1)
ואילו המדדים הראשונים נלקחו בשבוע 30.3
סליחה על הבלבול
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל ט
ד``ר רון ברדין02/05/2010שלום ט
ראשית לגבי אורך תעלת צוואר רחם הרי שתקין . אורך זה איננו נחשב כ" מאיים " בלידה מוקדמת!
לגבי הסיכוי שהצירים יחזרו זו שאלה שלא ניתנת לניבוי . באורך תעלת צוואר רחם נ"ל בהחלט מרגיע.
לגבי מדדי העובר הרי שהיקף הראש בתחום הנורמלי לשבוע זה . איננו נחשב ראש קטן מה גם שמהנתונים שצירפת הסקירה המכוונת למח נימצאה תקינה.
היעדר הגדילה של הראש ייתכן וקשורה בכך שבוצעה על ידי 2בודקים שונים , מכשירים שונים. ? בכל מיקרה לאור זאת יש מקום לביצוע הערכה נוספת כשבועיים מבדיקה אחרונה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמתענת30/04/2010
אני בשבוע 10 עם תאומים לא זהים כך שיש לי זמן לקבוע את הסקירה המוקדמת לאיזה שבוע שאני רוצה, השאלה היא באיזה שבוע הכי מומלץ לבצע אותה בתאומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
ד``ר רון ברדין02/05/2010שלום ענת
עיתוי ביצוע סקירת המערכות הוא בדר"כ בין שבועות 14-16 . כל רופא וגישתו הוא לרוב בטווח שבועות זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
פרופ` ישראל מייזנר02/05/2010שבוע 15 מלא הוא הזמן האופטימלי מבחינתי. העובר מספיק גדול לצפייה ומספיק קטן למניפולציות אם אילו נדרשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר מייזנר
ענת04/05/2010שבוע 15 מלא, זה אומר יום אחרי שבוע 14+6 או יום אחרי שבוע 15+6?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה מתקנת לפרופ' מייזנר
ענת04/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגו עלי ממתינה לתשובה
ענת09/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפיר ומרחק מהביתלי29/04/2010
שלום,
אני בת 35, בשבוע 14 של ההריון (הריון שני). תכנתתי לעשות את בדיקת מי השפיר אצל רופא מומחה בתל אביב ולאחרונה עברתי לגור באזור השרון-ליד נתניה.
רציתי לשאול האם המרחק הגיאוגרפי שדורש נסיעה "יחסית ממושכת" לאחר הדיקור הביתה מהווה בעייה או סיכון? והאם כדאי לי לחפש רופא באזור מגוריי שיבצע את הבדיקה?
אשמח לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללי
פרופ` ישראל מייזנר02/05/2010מקום מגורייך לא צריך להוות בעיה. נתניה ות"א לצורך העניין באות בחשבון למי שפיר ללא כל בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...לולה29/04/2010
הריון שבוע 12 + 5 ימים לפי ווסת (31.1.10)
בכל בדיקות האולטסאונד שבצעתי
גודל העובר היה גדול יומיים בכל פעם
בבדיקת שקיפות עורפית שביעצתי ב 22 לאפריל גודל העובר התאים לשבוע 12 + 4 ימים
היום 29 לאפריל לאחר דימום קל ניגשתי לבדיקה והכל היה תקין וגודל העובר התאים לשבוע 13 כך שישנו פיגור מלפני שבוע של מספר ימים
משום שהיית אמור להיות היום 13+ 3 ימים
מה דעתתך? האם קורים כאלה דברים? או שבהקשר לדימום הקל מתחיל פיגור כלשהו בגדילת העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללולה
פרופ` ישראל מייזנר02/05/2010הערכת גיל ההריון בשליש הראשון מושתתת על מדידת אורך העובר בתנוחה מסוימת. כל "קיפול" או "יישור" גוף העובר יכול להביא לטעות במדידה של חלקי מילימטר - אך השינוי בגיל ההריון יכול להיות בן מספר ימים. לכן, טעות כזו של מספר ימים למעלה או למטה הינה חסרת משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפירמרינה28/04/2010
שלום
האם יש הבדל בין ביצןע מי שפיר בשבועה 17 ל19?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרינה
פרופ` ישראל מייזנר02/05/2010לא צריך להיות כל הבדל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת חלבון עובריירדן27/04/2010
שלום
תוצאות חלבון עוברי:
בת 25 גיל ההריון 17+3
חלבון עוברי בין 0.20-2.00 -(0.90)
NG/ML 41.14
גונדוטרופין בין 0.15-3.00 -(1.43)
IU\ML 28.51
אסטריול מעל 0.15 -(0.90)
NG/ML 1.53
הסיכון לפי גיל בלבד 1:1331
סיכון משולב גיל ובדיקות 1:1597
האם התשובות בסדר? האם היית ממליץ על מי שפיר?
לתשובתך אודה
ירדן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירדן
פרופ` ישראל מייזנר27/04/2010התשובה הינה תקינה, ןעל פניו אין סיבה לבצע דיקור מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משלישיה לתאומיםעידית27/04/2010
אני בשבוע 10+1מ-IVF עם הריון שהיה ובעקרון עדיין של שלישיה, באולטראסאונד מאתמול 2 עוברים מתאימים לגיל עם דופק ותנועות והשלישי שהיה מלחתחילה קטן ב-3 ימים מגיל ההריון גם אתמול הוא היה קטן בשבוע וללא דופק.
הבנתי שהוא אמור להספג ברחם, כמה זמן זה אמור לקחת והאם עד השקיפות בעוד שבועיים כבר לא יהיה.
האם כדאי בגלל זה לדחות את השקיפות עד שיעלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעידית
פרופ` ישראל מייזנר27/04/2010אין סיבה לדחיה של השקיפות. העובר המת, יספג תוך מספר שבועות, ויראה קטן ביותר בזמן השקיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית בתאומיםהילה27/04/2010
אני יודעת ששקיפות עורפית יש לבצע בין שבוע 10 לשבוע 13+6, כיוון שאני יכולה לבחור את המועד אשמח לדעת באיזה שבוע הכי אידאלי לבצעה בכלל ובהריון תאומים בפרט אם זה שונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
פרופ` ישראל מייזנר27/04/2010הזמן האופטימלי הוא סביב שבוע 12 להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עוברי- דחוףהדס27/04/2010
להלן התוצאות אשמח לתגובה
גיל 28.9
C.R.L.- 72 מ"מ
תאריך וסת אחרונה -7.12.09
PAPP-A 3.40 MLU/ML 0.74 MOM
AFP- 60.7 IU/ML 1.38 MOM
HCG- 91.2 IU/ML 3.25 MOM
UE3- 1.25 NG/ML 1.01 MOM
INHIBIN-A- 378 PG/ML 1.83 MOM
NT- 2.1 MM 1.51 MOM
הסיכון לדאון :
לפי הגיל ושש הבדיקות- 1:700
לפי הגיל בלבד- 1:1100
בבדיקה נרשם HCG גבוה
מה זה אומר? מה אני צריכה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להדס
פרופ` ישראל מייזנר27/04/2010תוצאות הבדיקה למעשה תקינות, אם כי היה צפוי שהסיכון ןלתסמונת דאון בעוברך יהיה קטן מהסיכון לפי הגיל. אם את חוששת, פני ליעוץ גנטי לקבלת הסבר על התוצאות והשלכותיהן. בכל מקרה, דיקור מי שפיר יוכל להפיג את חששותיך לגבי תסמונת דאון בדיוק המירבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)