פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקיפות עורפית
    נטול
    13/05/2010

שלום
    קבעתי תור לשקיפות עורפית כאשר אהיה בשבוע 13 פלוס יום. האם זה בסדר? לא מאוחר מדי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקיפות עורפית

הוספת תגובה

• לנטול

ד''ר ראובן שרוני
    15/05/2010

שלום נטול,
    הבדיקה יכולה להתבצע ( 11 שב - 13+6 שב)
    יש לוודא שתאריך ההריון לפי אולטרה סאונד תאם את הגיל לפי מחזור אחרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיסי שיליה
    אושרת
    13/05/2010

שלום רב,
    עליי לבצע בדיקת סיסי שיליה בשבוע ה-11 להיריוני.
    את הבדיקה אני אבצע בבית חולים העמק בעפולה, ומשם, אני צריכה לקחת את הבדיקה,
    ולנסוע לבית חולים בני ציון בחיפה, מאחר ורק למחרת יש להם הובלה לבית חולים בני ציון חיפה.
    כל זאת בזמן שאני אחרי הבדיקה.

בעלי נמצא עימי, ואני יושבת לצידו, לא נוהגת בפועל.

האם אני יכולה לבצע נסיעה שכזו לאחר בדיקת סיסי שיליה?
    לא כרוך בכך סיכון כלשהו?

תודה מראש,
    אושרת.

לקביעת תור
    סגירה
    סיסי שיליה

הוספת תגובה

• לאושרת

ד''ר ראובן שרוני
    15/05/2010

שלום אושרת,
    תלוי איך תרגישי
    אני ממליץ להימנע ממאמצים והייתי מעדיף שתנוחי אבל גם הביתה יש לנסוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת מי שפיר
    פנינה
    13/05/2010

שלום רב. שבוע 16 בת 36 נקבעה בדיקת מי שפיר לעוד שבוע וחצי. האם ישנו קושי מסויים בביצוע הבדיקה בשל משקל עודף ובטן שמנה והאם ישנו סיכון גדול יותר בבדיקה עצמה. חוששת מכך שהמחט לא תספיק או לא ניתן יהיה לבצע את הבדיקה. בתודה מראש לתשובתכם. אורית.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת מי שפיר

הוספת תגובה

• לאורית

ד''ר ראובן שרוני
    15/05/2010

שלום אורית,
    יש קשר למשקל עודף אך ניתן להתגבר על הבעיה ע"י בחירת המקום לדיקור או בעזרת מחט ארוכה יותר. לעיתים אני דוחה הבדיקה. מדבריך - נקבע לשבוע 17.5 ויש מקום לבצע בשלב מאוחר יותר למשל בשבוע 19

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטראסאונד וגינלי בהריון
    מאי
    13/05/2010

שלום רב,
    אני בשבוע 7 עם תאומים לאחר IVF , האם זה תקין לבצע אולטראסאונד וגינלי ?
    האם לא ניתן לבדוק שהכל "בסדר" ע"י אולטראסאונד חיצוני בשלב זה?
    אודה על תשובתכם,
    תודה רבה

הוספת תגובה

• למאי

ד''ר ראובן שרוני
    15/05/2010

שלום מאי,
    מומלץ שבדיקה בשבוע זה תעשה בגישה וגינלית. הראיה בגישה חיצונית אפשרית אך מוגבלת. אין 100% אך בבדיקה הפנימיית ייראו פרטים רבים יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי מי שפיר
    מאיה
    12/05/2010

שלום רב,

אני בשבוע 25 להריון שלישי.

עד כה כל הבדיקות שנעשו היו תקינות (שקיפות עורפית, סקירה מוקדמת ומאוחרת אקו לב עובר ומי שפיר) והעמסת סוכר משלשום אשר התקבל ערך של 90.
    היום בבדיקה שגרתית אצל רופא הנשים (לאחר שהתלוננתי על הפרשות בריח של מי שפיר) התגלה כי יש לי ריבוי מי שפיר.

לטענת הרופא זהו לא מי שפיר.
    הרופא טען שכאשר מדובר במקרה כשל מישהיא כמוני שעשתה את כל הבדיקות ריבוי מי שפיר הוא "כלום" ואין לי מה לדאוג.

כאשר המשכתי ללחוץ בנושא ולנסות להבין לעומק את מהות הבעיה, הרופא הזמין אותילעשות סקירה בקופה בעוד 3 שבועות (כמובן כי אין תורים לפני...)

האם יש איזשהן בדיקות שכדאי לעשות כדי לוודא כי אכן הכל כשורה ?
    מה זה אומר ? האם עלי לעשות בדיקות נוספות? סקירות נוספות פרטיות? מעקב כלשהוא אחר?

בתודה מראש,
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    ריבוי מי שפיר

הוספת תגובה

• למאיה

ד''ר ראובן שרוני
    15/05/2010

שלום מאיה,
    יש להגדיר את כמות מי השפיר
    בעיקרון הסיבות הן אחת משלוש: תקין, סיבה אימהית (כגון סכרת הריונית) , סיבה עוברית (כגון בעיה לבבית או בעיה בושט)
    אם מדובר בריבוי קל למשל 24-30 AFI רוב העבודות מציינות סיכון קטן לעובר במיוחד לנוכח הבדיקות התקינות שבצעת
    במקרה שלך מומלץ סקירה מכוונת אשר תגדיר את כמות מי השפיר ובמידה ומדובר על ריבוי, תסקור מערכות אשר עלולות לגרום לכך
    בהמשך יסוכמו הממצאים ביעוץ גנטי ויאמר לך האם יש ומה הן הבדיקות האפשריות הנוספות
    כל הבדיקות יכולות להעשות במסגרת ביטוח הבריאות שלך. אני מאד מבין את הרצון לזרז הבירור והשיקול לבצע בדיקות במסגרת פרטית לצרך כך הוא שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי מי שפיר - המשך

מאיה
    16/05/2010

תודה על המענה המהיר .

שכחתי להוסיף פרט שאולי יכול להיות משמעותי - נלדתי עם vsd ובגיל 15 היה לי sbe שגרם לפגיעה (דליפה משמעותית) במסתם הטריקוספידלי , פגיעה הגורמת לאי ספיקה בינונית . בכל מקרה, לא נוטלת שום תרופה בגין כך ומתפקדת כרגיל.
    מחיפוש באינטרנט הבנתי שאי ספיקה לבבית של האם יכולה לגרום גם לריבו ימי שפיר בעובר? האם זה נכון? אם כן, מה עלי לעשות בשל כך?

לגופו של ענין - האם כל רופא יכול לעושת סקירה מכוונת או שיש רופאים המתמחים בבדיקה כזו ? איך אני מגיעה לייעות גינטי בעקבות כך?

דבר נוסף - ציינת במענה כי ביטוחים פרטיים יכולים/אמורים לממן את הבדיקות? הבנתי נכון? תוכל לפרט קצת בנושא (מתנצלת מראש אבל אני גרועה בפרוצדורות)?

תודה,
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי מי שפיר - המשך

מאיה
    16/05/2010

תודה על המענה המהיר .

שכחתי להוסיף פרט שאולי יכול להיות משמעותי - נלדתי עם vsd ובגיל 15 היה לי sbe שגרם לפגיעה (דליפה משמעותית) במסתם הטריקוספידלי , פגיעה הגורמת לאי ספיקה בינונית . בכל מקרה, לא נוטלת שום תרופה בגין כך ומתפקדת כרגיל.
    מחיפוש באינטרנט הבנתי שאי ספיקה לבבית של האם יכולה לגרום גם לריבו ימי שפיר בעובר? האם זה נכון? אם כן, מה עלי לעשות בשל כך?

לגופו של ענין - האם כל רופא יכול לעושת סקירה מכוונת או שיש רופאים המתמחים בבדיקה כזו ? איך אני מגיעה לייעות גינטי בעקבות כך?

דבר נוסף - ציינת במענה כי ביטוחים פרטיים יכולים/אמורים לממן את הבדיקות? הבנתי נכון? תוכל לפרט קצת בנושא (מתנצלת מראש אבל אני גרועה בפרוצדורות)?

תודה,
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יעל
    12/05/2010

שלום וברכה. בת 37 הריון לאחר IVF.
    ברקע הפלה בשבוע 7 לאחר IVF
    אנדומטרוזיס במצב מפושט , בוצע ניתוח לפרסקופיה אך ככל הנראה נשארו הידבקויות באגן וכן מוקדים באגן.
    תוצאות תבחין משולב
    MOM 1/15 MIU/ML 2.99 PAPP-A
    MOM 0.60 IU/ML 19/5 AFP
    MOM 1.4 1.71 PG/ML 2.66 INHIBIN-A
    MOM 0.91 MM 1 NT
    סיכון לפי גיל 1:200
    סיכון לפי גיל ושש הבדיקות 1:290
    האם העובדה שהסיכון לפי גיל ושש הבדיקות ירד עומדת לטובתי?
    האם העובדה שיש אנדומטריוזיס והידבקויות מהוה קונטראינדיקציה לביצוע דיקור מי שפיר? בשל החשש לזהום או סיבוך?
    האם לאור העובדה שהיתה הפלה הבדיקה מסוכנת יותר
    האם במקרה זה האינדיקציה לבצוע הדיקור גבוהה או לא??

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תוספת

יעל
    12/05/2010

סקירת מוקדמת תקינה למעט מוקד אקוגני זעיר בלב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

יעל
    12/05/2010

מתנצלת על התוספות
    פרטים נוספת שנשכחו עקב הלחץ
    וסת אחרונה על פי שאיבה 5.1 10
    ב.דם בוצעה ב3/5/10
    חושב לפי 16 שבועות שלמים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצם ירך קצרה ומשקל נמוך
    מעין
    11/05/2010

דר. מייזנר שלום רב
    אני בשבוע 34+1 גרה בהולנד וערכתי חלק מהבדיקות בארץ וחלק בהולנד

בסקירה שביצעתי בהולנד בשבוע 16 עלה:
    AC 101 מתאים לשבוע 16
    HC 126 מתאים לשבוע 16+3
    FL 18.2 מתאים לשבוע 15+5

בשבוע 22+3 בסקירה שביצעתי בארץ עלה :
    BPD 50.5 מתאים לשבוע 21+2
    66.4 OFD
    184.8 HC מתאים לשבוע 20+6
    172.1 AC מתאים לשבוע 22+1
    34.5 FEMUR מתאים לשבוע 20+6

בסקירה משבוע23+5 שבוצעה בהולנד עלה:
    AC 187 מתאים לשבוע 23+2
    217 HC מתאים לשבוע 23+5
    41 FL מתאים לשבוע 23+2
    CD 27 מתאים לשבוע 24+3

בוצעו בארץ שקיפות עורפית תקינה וחלבון עוברי תקין
    בדיקה משולבת שבוצעה בהולנד העלתה סיכוי של 1:20000 לתסמונת דאון

בדיקה נוספת שבוצעה ב7.5.10 שבוע 33+4 עלו הנתונים הבאים:
    BPD 76.4
    HC 298.8
    AC 269.3
    FL 55.8
    HC/AC 1.11  
    משקל 1618 גר'

נערכו בדיקות נוספות שאין לי את המימדים מהן אך קיבלתי גרפים של עקומות גדילה אותן אני מצרפת כאן.
    אושפזתי לשמירה לשבוע לפני שבועיים ובה תנועות העוברית היו תקינים בבדיקות שנערכו פעמיים ביום כל בוקר וערב.
    ביעוץ שקיבלתי כאן בהולנד הסבירו לי שעצם הירך והיקף הבטן של העוברית שלי קטנים וייתכן שהיא אינה בריאה.
    אני מעוניינת לקבל את חוות דעתך על הנתונים שמסרתי כאן וכמו כן אני מתכוונת לבוא לארץ ולעבור דיקור מי שפיר (אותו אני מעוניינת לעבור אצלך)

אנא ענה לי בהקדם, אני מודאגת ומרוטת עצבים בשלב זה.
    תודה מראש
    מעין

לקביעת תור
    סגירה
    עצם ירך קצרה ומשקל נמוך

הוספת תגובה

• עקומת גדילה בקובץ מצורף

מעין
    11/05/2010

משום מה הקובץ של עקומת הגדילה לא עלה בהודעה הקודמת ... אבל עכשיו הוא מצורף!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראש גדול מהממוצא
    ליה
    11/05/2010

שלום...עד עכשיו כל הבדיקות היו טובות...היום הלכתי לU.S ערכת משקל ומצאו BPD-89 (מתאים לשבוע 36.5)וקוטר הראש 331מ"מ(מתאים לשבוע 37.5) כל השאר תקין...אני בשבוע 33.5 בסוף רשום שזה מתאים לאחוזון 97 לשבוע 38.
    רציתי לדעת מה קורה מה יכול להיות במצב הגרוע?

לקביעת תור
    סגירה
    ראש גדול מהממוצא

הוספת תגובה

• לליה

פרופ` ישראל מייזנר
    12/05/2010

הכל תלוי במיקום הראש בזמן הבדיקה. אם הראש נמוך וקשה למדידה אזי התוצאות יכולות להיות לא מדויקות ולהתפרש כלא תקינות. הפרש בן 3 שבועות אינו ממצא נדיר וברב הפעמים אינו מצביע על בעיה בעובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליה

ד''ר ראובן שרוני
    15/05/2010

שלום ליה,
    ראשית לגבי הנתונים, נראה לי שציינת פרטים לא מדויקים. הקף הראש 331 ממ ולא קוטר הראש. לא ברור האם תואם אחוזון 50 לשבוע 37.5 או אחוזוןן 97 לשבוע 38
    לכן יש להביא את סיכום הבדיקת ליעוץ גנטי מסודר. ביעוץ יבוררו פרטים אלה. בהנחה שאכן מדובר בהגדלה של הקף הראש, יש לודא מה הקף הראש במשפחה (הורים ילדים נוספים אם יש) ובהמשך לשקול לבצע אולטרה סואנד מכוון למבני המוח. כמו כן תקבלי הסבר מדויק לגבי האפשרויות השונות בהקף ראש גדול של העובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליה יקרה אני רוצה לכתוב לך משהו

יונית מטרסו
    17/05/2010

שלום לך
    זה נראה נהדר עובר והיקף ראש
    תשמחי
    תעקיפי את הראש שלך ושל בעלייך ותראי ,ראש גדול או קטן ותראי שזה גדול
    פשוט העובר נתן גדילה יפה
    וזה בגדר הנורמה
    וזה לפי הסקריים והקריאה שלי
    ואני אמתין לתשובה של המומחים פה לראות עם אני צודקת
    חוץ מי זה עםהיו בעיות היו מפנים אותך לבדיקות
    אלללללללללל לתדאגייייייייייייייייייייייייי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזל פלאורלי חד צדדי - עובר
    אור
    11/05/2010

שלום ,

הייתי היום בסקירה 1 ,שבוע 15 +1, הסקירה תקינה למעט נוזל פלאורלי חד צדדי בריאה ימנית בכמות קטנה .
    נתבקשתי לבצע בדיקת חלבון עוברי ופרופיל ויראלי מלא.

האם ניתן לדעת ממה זה נגרם או שיכולות להיות מספר סיבות לכך?

האם זה משהו שיכול להסתדר ??

תודה.

הוספת תגובה

• לנעמה

פרופ` ישראל מייזנר
    12/05/2010

הממצא מוכר לי ויש אפשרות לטיפול מסוים ברחם. אשמח להפגש עמך, לבדוק את הממצא וליעץ בהתאם!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבת אגני הכליה
    אינסה
    11/05/2010

שלום, אני בת 29 ואני בשבוע 22.6 עם בן זכר.
    היום ביצעתי סקירה בסיסית ונמצא כי יש הרחבת אגני הכליה של 6.1 מ"מ. נאמר לי שזה די שכיח אצל זכרים, אך אם זאת יש להקדים ולהגיע לרופא המטפל.
    לצערי הרופא שלי נמצא בחו"ל בשבועיים הקרובים וטרם פניתי לרופא אחר.
    בסקירה המוקדמת גודל הכליות היה תקין, גם שקיפות עורפית ותבחין משולש היו תקינים ורחוקים מהערכים הגבוליים.
    האם יש מקום לדאגה ולחץ? האם אני צריכה להקדים ולפגוש רופא אחר או שזה יכול לחכות שבועיים עד שהרופא שלי יחזור?
    אודה לכם על תשובתכם!

לקביעת תור
    סגירה
    הרחבת אגני הכליה

הוספת תגובה

• לאינסה

פרופ` ישראל מייזנר
    12/05/2010

הרחבת אגני כליות הינה ממצא שכיח בעוברים, בייחוד בזכרים. אין סיבה להקדים את התור אצל הרופא, אך יש לחזור על בדיקת האולטראסאונד בהפרש של שבועיים מהבדיקה הקודמת. על פי רב, הממצא של הרחבת אגני הכליות אינו מהווה בעייה לעובר/ילוד, בתנאי שאינו עובר על 7 מ"מ בשבוע זה..לכן, נדרש מעקב בלבד.מומלץ גם ייעוץ גנטי לממצאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלפוחית היפוטונית/אטונית
    הדר
    11/05/2010

שלום,

בסקירה מוקדמת (שבוע 16) התגלו אגני כליות מורחבים וכן שלפוחית שתן מוגדלת. גודל הכליות היה 4 מ"מ ימין, ו-3 מ"מ שמאל, המצא חזר גם בשבוע 18, כלומר הכליות ושלפוחית השתן גדלו באופן פורפורציונאלי לגדילת העובר, המצב לא הוטב אך גם לא החמיר.

היום (שבוע 21) בוצע מעקב. נמצא שלפוחית שתן מוגלת ללא דפנות מעובות. כליה שמאלית מוגלת מעל אחוון 95, אך באקוגניות תקינה והרחבה קלה של האגן. כליה ימנית אקוגנית מאוד עם מצאים ציסטיים ואורכה מעל אחוזון 95. שמלבד הממצא של הכליות ושלפוחית השתן שאר הממדים תקינים (גדילה, כמות מי שפיר וכו').
    נאמר לנו כי נראה שהשלפוחית היא אטונית, והכליות גדולות בשל מצב זה.
    הוזמנו לבדיקה נוספת בעוד שבועיים אז יערך דיון משותף עם נפרולוג ילדים.

יש לציין שתוצאות החלבון העוברי לא היו תקינות וערכנו בדיקת מי שפיר לפני שבוע. אנחנו מודעים לקשר האפשרי בין תסמונת דאון לבעיית כליות. הדיון המשותף עוד שבועיים יערך לאחר קבלת תוצאות מי השפיר בהנחה שהתוצאה תקינה.

אני מבינה ממעט חיפוש באינטרנט שהמשמעות של שלפוחית אטונית היא שלפוחית שאינה מתכווצת כלל. אני מנסה להבין מה המשמעות של הדבר מבחינת איכות חייו של העובר. האם מדובר על ילד שיהלך תמיד עם חיתול? תמיד עם קטטר? רציתי גם לדעת מה הסיכוי שכרגע נראה שהשלפוחית היא אטונית אך בסופו של דבר יתברר שהמצב טוב יותר, הפיך וכו'.

אשמח לכל מידע.
    תודה
    הדר

הוספת תגובה

• להדר

פרופ` ישראל מייזנר
    12/05/2010

אני מבין את קשת הממצאים, אך קשה ליעץ במקרה זה ללא בדיקה, שכן השינויים בכליות יכולים להות קריטיים. אני ממליץ על בדיקה מכוונת לממצאים ע"י מומחה ויעוץ תואם, או במסגרת בית חולים או במסגרת פרטית הנותנת מענה לשאלות אלו .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בקביעת מועד סקירה שניה
    אמא בקרוב
    11/05/2010

שלום,
    עקב עורק טבורי יחיד שהתגלה בסקירה ראשונה עברתי ייעוץ גנטי. כרגע לא מעוניינת לעשות מי שפיר (שקיפות ותוצאות סקר ביוכימי טובות מאד).
    היועצת הציעה לשקול לערוך סקירה שניה בשבוע מוקדם יחסית (21) על מנת שאם יצוצו בעיות ניתן יהיה לעשות מי שפיר+פיש מיד לאחר הסקירה.
    האם ניתן בשבועות כאלה לראות מומים שיכולים להצביע על בעיות שידועות כקשורות לSUA?
    או שעדיף בכל זאת להמתין לשבוע מאוחר יותר?

הוספת תגובה

• עורק טבורי יחיד

ד``ר רון ברדין
    11/05/2010

שלום רב
    סקירת מערכות 2 מבוצעת לרוב בין השבועות 22-23. הומלץ לך לבצע ב 21 שבועות . לא רואה ייתרון גדול בכך ויחד עם זאת אם תבצעי ב 21 שבועות גם כן עיתוי המאפשר הדמייה טובה של העובר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירה ראשונה ממצאים - אנא עזרתכם
    פנינה
    11/05/2010

שלום, בת 35.6 הריון ראשון ספונטאני לאחר 5 שנים, שבוע 16. סכרת טרום הריונית מאוזנת משבוע 6 באינסולין. אתמול סקירה ראשונה בה נמצאו כליה אגנית ושני כלי דם בחבל הטבור. הופננו ליועץ גנטי. קראתי מספר מאמרים באינטרנט שאומרים שבמצב כזה בין 20%-60% מהעוברים נושאים תסמונת כזו או אחרת והתינוד עלול להיוולד פגוע. מאתמול חוששת ובוכה ללא הפסקה. תשובות של בדיקות דם משקיפות עדיין לא הגיעו אוטרסאונד בשקיפות תקין. חלבון עוברי רק ב- 25.05.
    אנא אם ישנה מישהי שעברה את אותם ממצאים והתינוק בריא עודדו אותי אני בלחץ נוראי. אשמח גם לחוות דעת רפואית. תודה רבה ורק בריאות.

הוספת תגובה

• למירב

ד``ר רון ברדין
    11/05/2010

מירב שלום
    לפני קביעה של תסריט " שחור" יש להבהיר מספר נקודות. המימצאים כשלעצמם האחד 2 כלי דם בחבל הטבור אינו מהווה מום. מימצא זה מכוון לביצוע מעקב גדילה תכוף יותר מהרה ללא המימצא . כמו כן ביצוע אקו לב.. לגבי כלייה אגנית אכן המיקום השכיח יותר לכילייה שאיננה במקומה הוא באגן. לא ידוע תבנית אופיינית של מומים נוספים ההולכים ביחד עם הכלייה האגנית. אם כי יידרוש סקירה מכוונת מורחבת בשבוע 22-23 מכוונת ללב, מערכת העיכול , לב ושלד.
    בכל מיקרה בצעי כמקובל ייעוץ גנטי הן בהיבט של דיקור מי שפיר והן לגבי שילוב המימצאים.
    מאחר ושאר הסקירה סוכמה כתקינה הרי שבהחלט מצטמצמים שורת מומים נוספים שהייתה מקנה משמעות אחרת למימצאים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר רון ברדין

פנינה
    12/05/2010

תודה רבה מקרב לב - האמת שמאוד הלחיץ אותי הנושא ועכשיו הרבה יותר רגועה.

שוב תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראש עובר גדול!
    רובא
    10/05/2010

אני בשבוע 36 להריוני, עשיתי בדיקת אולטרהסאונד בשבוע 36.2, להלך התוצאות:
    מצג: ראש
    BPD: 95 מתאים לשבוע 38.4
    HC: 336 מתאים לשבוע 38.4
    A.B CIR: 327 מתאים לשבוע 36.4
    FEMUR LEN : 71 מתאים לשבוע 36.2
    משקל עובר 3080 גר'
    מיקום שילייה : פונדלית

הרופא רצה לחכות עוד שבועיים על מנת לבדוק שוב את היקף ראש העובר שלכאורה גדול יחסית לגיל ההריון. לדבריו, במידה והמדידה תעלה על 10 אז רוב הסיכויים כי אצטרך ללדת בניתוח קיסריץ

אני הייתי מעדיפה באמת לחוות את חווית הלידה, מה הסיכונים שאני לוקחת בלידה טבעית עם היקף ראש גדול?? האם יש סיכוי באמת שהעובר לא יעבור דרך האגן? לציין, זהו הריון ראשון.

אשמח לקבל תשובות

לקביעת תור
    סגירה
    ראש עובר גדול!

הוספת תגובה

• לרובא

ד``ר רון ברדין
    11/05/2010

רובא שלום
    לפני פסיקה על דרך הלידה יש בהחלט מקום להמתין להערכת המשקל הבאה ולמימדי הראש
    מאחר ואת מאוד מעוניינת לחווות לידה חשוב להדגיש שגם BPD של 10 סמ אינם הוראה חד משמעית ללידה בניתוח קיסרי ואיסור ניסיון לידה וגינלית. בהחלט לגיטימי להתחיל בתהליך הלידה. במידה ויש מהלך היתקדמות שעל פי הגדרות איננו תקין יש לדון בכיווון הלידה בניתוח קיסרי.
    אם כן המתיני להערכה הבאה וקבלי החלטות בעצה עם הרופא המטפל
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן עובר קטנה -לפרופסור מייזנר וש
    יעיש שי טלי
    10/05/2010

שלום פרופסור מייזנר מה שלומך.

אני לא בטוחה שאתה זוכר אותי היינו אצלך בהריון הנוכחי בשני סקירות +מי שפירץ

אז ככה-כל הבדיקות עד היום אצלך +קופ"ח +מי שפיר תקינות
    שני הסקירות שביצענו אצלך היו תקינות כולל גודל עובר.
    הערכת משקך שבוע 30 -תקינה תואמת בול את גיל הריון.
    הערכת משקל שבוע 33ו4 ימים-הכל תקין למעט גודל קיבה קטן מהמצופה.
    AB CIR -31.6 -קטן מגיל ההריון.
    רופאת קופ"ח שלחה אותנו לבצע ב27.5 מעקב גדילה חדש +דופלר שלייתי.

האם התופעה מסוכנת להמשך הריון?
    האם הדבר מציין שהעובר שלי לא תקין.
    האם הדבר יכול להגיע לא עלינו לאיבוד הריון.

לחוצה מאד -עד בכי
    אודה לתשובתך המהירה

טלי יעיש שי

הוספת תגובה

• לטלי

פרופ` ישראל מייזנר
    12/05/2010

על פניו, לפי הבדיקות שבצעת עד עתה, רוב הסיכויים שהעובר בריא, אולי יותר קטן.יש בהחלט מקום למעקב אולטראסאונד ואם העובר קטן מהצפוי - לבצע בדיקת דופלר לתקינות הזרימה בכלי הדם הרחמיים. בהעדר ריבוי מי שפיר ובנוכחות מבנה כרומוזומים תקין, הסיכויים למום עוברי קטנים ביותר. מומלץ מעקב גדילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה