מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מי שפיר גבוליליאת15/04/2010
אני בשבוע 34 במהלך ההריון אמרו לי כי הכיבה של העובר גדולה והיום בבדיקת אולטראסאונד נאמר לי כי יש ריבוי מי שפיר (22) ושהכיבה נראת בסדר
אני מאוד חוששת האים אני צריכה לבצע בדיקות נוספות ומה ההשלכות של ריבוי מי שפיר
תודה
ליאת המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
פרופ` ישראל מייזנר17/04/2010למיטה ידיעתי, קיבה מורחבת, אינה לכשעצמה ממצא בעל משמעות, אלא אם היא מלווה בחסימת מעייים. ריבוי מי שפיר, יכול בראש ובראשונה לנבוע מסכרת, ולכן כדאי לבדוק לכיוון זה. ריבוי מי שפיר הינו ממצא בו יועץ גנטי ימליץ על דיקור מי שפיר!.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי ומי שפיר-פרופסור מייזנרהילה15/04/2010
שלום רב,
אני בת 30 עד כה כל הבדיקות עד לחלבון העוברי וכולל החלבון העוברי טובות
שקיפות עורפית תקינה
סיכון לפי גיל בלבד -1:890
לפי הגיל ושש הבדיקות-1:20000
אני עדיין מתלבטת לגבי מי שפיר למרות התוצאות המצויינות.מה המלצתך בנושא?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליערה
פרופ` ישראל מייזנר17/04/2010אני חסיד של מי שפיר שכן הבדיקה א. בודקת את כל הכרומוזומים ולא רק את מס' 21 (דאון), וב. התשובה הינה מדויקת ביותר ואינה סטטיסטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לעשות!!!!!!!!!!!!!!!!!
אור14/05/2010לא לעשות!!!!!!!!!!!!!!!!! תחשבי טוב טוב האם שווה לסכן את העובר בגלל סיכוי אפסי שכזה?
אני לא עשיתי בגיל 35 עם תוצאות דומות מאוד לשלך, יצא ילד מדהים. רוצה עוד כמה כמוהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרא סאונד שאינו תואם גיל הריוןש15/04/2010
שלום!
אני בשבוע 5+4. לפני יומיים עשיתי US ונצפה שק הריון ושק חלבון. הרופא אמר שזה מוקדם מדי ושההריון נראה כמו שבוע שלישי, ושעלי לחזור עוד שבועיים לבדיקה נוספת.
אני לא כ"כ מבינה כי לפי מה שראיתי בשבוע שלישי רק מתרחשת ההפריה.
אני קצת דואגת. האם ההריון נראה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל ש'
פרופ` ישראל מייזנר17/04/2010לפי המתואר במכתבך, מה שנצפה באולטראסאונד תואם לגיל הריון של 5 וחצי שבועות. בשלב זה, רואים רק את שק החלמון ללא רקמה עוברית. ממצא זה תואם את הצפוי לפי גיל ההריון, בשלב מוקדם זה. יש לחזור על הממצאים ולדון לפיהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר עקביות בלקיחת גלולותdafi14/04/2010
שלום,
ברצוני לדעת האם חוסר עקביות בלקיחת הגלולות במהלך החודש (כאשר לא מקיימים יחסי מין) יכולה לפגוע במערכת -אילו השלכות יש לזה אם בכלל?
אני מדברת על מצב בו אני מחסירה בערך בין 2-3 במקרים חריגים 4 גלולות בחודש בהפרשים לא קבועים ,במשך כמה חודשים ,כאשר איני מקיימת יחסים בחודשים אילו. חשוב לי מאוד לדעת האם זה יכול לפגוע בסיכויים להיכנס להריון בעתיד.
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל dafi
פרופ` ישראל מייזנר17/04/2010התשובה לשאלתך הינה לא! אין כל קשר בין החסרת גלולות ואפשרות להרות בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש קטן שבוע 37פרופ` ישראל מייזנר14/04/2010
אני בשבוע 37+2.
בבדיקת US :
BPD - 84 מתאים 34+1.
HC - 312 מתאים לשבוע 34+3
FL - 73 מתאים ל - 37+1
יום למחרת עוד בדיקה:
BPD - 82 מתאים 34+1.
HC - 315 מתאים לשבוע 34+3
FL - 71 מתאים ל - 37+1
הרופאים נראו לי מוטרדים - מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
פרופ` ישראל מייזנר17/04/2010היקף ראש קטן, כפי שהינו מתבטא בעוברך, ושאינו מגיע ל 3 סטיות תקן, הינו מצא הנחשב לתקין. יש לבצע בדיקות מסוימות לשלילת זיהום וירלי ב CMV וטוקסופלזמה, ולעקוב אחר גדילת העובר. ידוע גם כי בדיקת האולטראסאונד למדידת ראש העובר, אינה מדויקת בשלהי ההריון. על פניו, המדדים לא מתאימים לראש קטן - מיקרוצפלוס, ויתכן וקיימת טעות מה בבמדידות בנוכחות ראש עובר נמוך באגן, ככל שגיל ההריון מתקדם יותר, מדידת הראש הופכת לפחותו מדויקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב אחר ציסטות בזמן הריוןמישל13/04/2010
שלום
בתחילת מרץ עברתי US ראשון לאחר IVF נצפה עובר ודופק המתאים לשבוע 6 + 3 ימים . ובנוסף נצפו בשחלה הימנית בגודל 46*64 מספר ציסטות שהגדולה בגודל 35*43. לאחר ה- US הראשון הלכתי לרופא הנשים שלי לצורך מעקב והוא בכלל לא התייחס לציסטות. ב- US השני הוא גם לא התייחס . ובפעם נוספת שהייתי אצלו בגלל בעייה אחרת אמרתי לו שיש לי דקירות בצד ימין , ושאלתי אם זה מהציסטות הוא אמר שאין מה לעשות ולא בדק מה המצב שלהן.
אני יודעת שזה לא אמור להפריע להריון , אך שאלתי היא האם אכן צריך לעקוב אחרי גודל הציסטות , ולוודא שהן נספגו ולא גדלו. כל צד ימין אצלי הוא קצת בעייתי בגלל ניתוח תוספתן שעברתי בילדות , יש התרחבות בחצוצרה הימנית בגדר הנורמה , וגם הדבקויות , אבל המעברים תקינים ובמשך לכל אורך הטיפולים 9 חודשים שאני יודעת , יכול להיות שזה נמשך שנים היו לי 2 ציסטות ליד השחלה צלולות , שלא שינו את גודלם, למרות שנטלתי גלולות פעמיים.
אני לא יודעת מה לעשות , האם עלי להתעקש עם הרופא שיעקוב יותר טוב אחר הציסטות , או פשוט להחליף רופא . אני מרגישה שאני מדברת לקיר.
ושאלה נוספת - האם בבדיקת שקיפות עורפית וסקירת מערכות , גם בודקים את מצב הציסטות ומתייחסים לכך ?
תודה
נ.ב. - היום אני בשבוע ה- 12* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישל
פרופ` ישראל מייזנר13/04/2010את צודקת, ויש מקום לצפות בשחלות ולראות שהציסטות נסוגות. הדבר לא חייב להיערך כל שבוע, אך יש לבדוק את השחלות ולוודא נסיגת הציסטות במהלך ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור ישראל דחוףקרן ויוסי13/04/2010
שלום שמי קרן וסט אחרון בתאריך 17/9 הריון של תאומים בן + בת שליה נפרדת לכל עובר היום בבדיקה שביצעתי נאמר לי כי העצמות הארוכות קטנות בשלושה שבועות סטייה קצת מעט ל 2 סטיות תקן הנושא מפחיד אותנו מאוד יש לציין כי זהו הריון שני לתשובתכם הדחופה אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן ויוסי
פרופ` ישראל מייזנר13/04/2010לא אוכל לתת לכם כל אינפורמציה ללא בדיקה של העוברים. בחשד לקיצור עצמות תתכנה תסמונות שונות ויש לבדוק את העוברים ולא להסתמך על בדיקות המציינות רק קיצור גפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדד Femur length קטןיפעת13/04/2010
שלום פרופ' מייזנר,
אני בשבוע 32.3 ובהערכת משקל נתקבלו המדדים הבאים:
BPD 82 - שבוע 33.1
HC 302 - שבוע 33.4
AB.Cir 293 - שבוע 33.2
Femur length 58 - שבוע 30.3
Humerus 53 - שבוע 31
Tibia 54 - שבוע 32
ב US בשבוע 27.0 Fl היה 49 מתאים לשבוע 26.2
ב US בשבוע 23 Fl היה 39.5 מתאים לשבוע 23.0
האם יש מקום לחשש לננסות ?
תודה רבה על עזרתך,
יפעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפעת
פרופ` ישראל מייזנר13/04/2010בחשד לגמדות אנו דורשים שהעצמות תהיינה קטנות מהנורמה בלפחות 4 סטיות תקן! לא זה המצב בעוברך. בכל מקרה, קשה לי לענות ללא בדיקה של העובר והערכה של פרמטרים נוספים ולא רק את אורך העצמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פער בגיל הריוןעדי12/04/2010
שלום
קיבלתי תוצאות בדיקת חלבון עוברי, כאשר גל הריון לפי US: 19.6 וגיל ההרון לפי ו.א- 17.0
אני א מבינה אך נוצר פער של כמעט שלוה שבועות.
בבדיקת שקיפות עורפית לפי ו.א -11.0 ולפי US- 11.6.
בסיקרת מערות מוקדמת לפי ו.א- 14.5 ולפי US-15.4.
תמיד היה פער של ארבעה חמישה ימים בין ו. לאולטרסאונד אבל לא של שלוה שבעות.
תוצאות בדיקת חלבון עוברי:
AFP0.81
HCG1.24
UE3 0.85
1:1613 סיכו ללדת תינוק עם תסמונות דאון בשילוב גיל ובדקה.
אשמח להבין את הער ולפי אזה גיל הריון אני בודקת.
תודה
עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
פרופ` ישראל מייזנר12/04/2010האולטראסאונד הוא הקובע את גיל ההריון האמיתי. ככל שההריון מתקדם, הפער שהיה קטן בתחילה יכול לגדול שכן עקומות הגדילה בעלות טווח טעות גדול יותר עם העליה בשבועות ההריון. מעבר לזה, אינני יכול לומר דבר אלא לקוות שהבדיקות נעשו כיאות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש קטן בשבוע 39+ 3רעות12/04/2010
עכשיו הייתי אצל הרופא שאמר שהיקף הראש קטן והפנה אותי לייעוץ גנטי... עד כה כל הבדיקות היו תקינות, וגם עכשיו היקף הבטן והירך מתאימים לגיל ההריון. בהיקף הראש כתוב שמתאים לשבוע 35.6 כשעשיתי את האולטרסאונד בשבוע 39.
האם זה ממצא מדאיג? מדוע הוא הפנה אותי לייעוץ גנטי- מה אני יכולה לעשות עם מידע כזה 4 ימים לפני התאריך לידה שלי? הרופא הגנטי לא הסכים לקבל אותי אז עכשיו מה אני עושה ולמי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרעות,
פרופ` ישראל מייזנר12/04/2010הפער אותו את מציינת אינו מחייב בהכרח בעיה בעובר. ככל שהעובר גדול יותר ונמוך באגן, כך מדידתו קשה יותר ובהחלט יתכן שהראש לא נמדד כיאות עקב המגבלה הטכנית.
ללא קשר לכך, בשבוע בו את נמצאת ברור שאין מה לעשות, ולכן לא הייתה כל סיבה להפחידך לפני הלידה. מנסיוני, הפרש כזה של מדדי הראש בשבוע בו את נמצאת, בד"כ הינו בגדר התקין, בגבול הנורמה התחתון, ואינמ מצביע על מיקרוצפלוס = ראש קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 7דנה12/04/2010
שלום,
בשבוע 7 +3להריון עשיתי
בדיקת א.ס ,נאמר שהעובר מתאים לשבוע 6+6 ושהיחס בין שק ההריון לעובר מעט קטן.יש דופק.
מה המשמעות של ממצאים אלו?
האם יש סיבה לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
פרופ` ישראל מייזנר12/04/2010בנוכחות דופק עוברי, רוב הסיכויים שהעובר תקין. יתכן ועקב ביוץ מעט מאוחר, גיל ההריון צעיר יותר. חכי עוד שבוע-שבועיים וחזרי על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שלא נענתה - מהנה ראשטניה12/04/2010
שלום!
אני בת 29 נמצאת עכשיו בהריון שלישי בשבוע 28 (בבית יש לי בן בריא שנולד בזמן ובמשקל תקין) בסקירה השניה שעשיתי נאמר לי שהקוטר בין הרכות אינו תואם את היקף הראש (נשלחתי למגוון בדיקות שאני עושה אותם כמובן) בבדיקות הגנטיות שעשעתי נמצא כי אני נשאית של גן דיסאוטונומיה משפחתית, האם יש קשר למבנה הראש?
נאמר לי שלתופעה זו קוראים: דוליכוצפלוס.
השאלה שלי מה זה אומר בידיוק? האם זה מעיד על מום (חס וחלילה) כלשהו? והאם בהמשך ההריון ואח"כ גדילה של התינוק זה מסתדר?
תאריך וסת אחרון 28.09.09 ובדיקת US אחרונה נעשתה בתאריך 26.3.10 (שבוע 25.5):
BPD 57.8 מ"מ מתאים לשבוע 23.5
HEAD CIR 23.3 מ"מ מתאים לשבוע 25.3
AB.CIR 205.4 מ"מ מתאים לשבוע 25.1
יחס HC/AC 11
FEMUR LENGTH 46.9 מ"מ מתאים לשבוע 25.4
גיל הריון US 25.3
הערכת משקל 788 גרם
ושוב אני שואלת (אני מאוד לחוצה) האם זה תקין? האם יש מקום לדאגה?
סליחה על אורך ההודעה ותודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לט'
פרופ` ישראל מייזנר12/04/2010דוליקוצפלוס הינו ראש פחוס, כאשר קוטר אחד שלו צר יותר מהצפוי. מצב זה, אינו מחייב פתולוגיה כלשהי, ויתכן והינו תנוחתי עקב מצג העובר. בנוכחות היקף ראש תקין, רוב הסיכויים שהממצא חסר משמעות. הממצא אינו מצביע על מום, ואם סקירות המערכות היו תקינות, יש מקום למעקב בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה בשליהגילה12/04/2010
שלום לרופא,
שבוע 15+3, הריון IVF, מטופלת בקלקסן+אספירין עקב בעית קרישיות.
השבוע בסקירה נמצא המטומה בשליה בגודל 27*33. אני חושבת שהרופא ציין בע"פ שהיא ממוקמת בתחתית השליה.
ברצוני לדעת עד כמה המטומה שכזו מסכנת את ההריון? האם גודל כזה אינו "חוסם" את המעבר בשליה?(מהו עובי השליה בד"כ?)? מהם הסיכויים להספגות שלה ובאיזה קצב? האם יש סיכון לגדילת ההמטומה בגלל לקיחת התרופות?
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילה
פרופ` ישראל מייזנר12/04/2010בהחלט יתכו שהסיבה להמטומה הינה הטיפול בנוגדי הקרישה. בד"כ המטומה כזו אינה אמורה לסכן את ההריון ואמורה להיספג. קשה לי לומר אם הטיפול נוגד הקרישה ימנע את ספיגתה - קרוב לודאי שלא. עובי השיליה תלוי בגיל ההריון, ואין קשר בינו להמטומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי פרופ' מייזנרמירי11/04/2010
שלום רב: עשיתי בדיקת שקיפות עורפית והתוצאות הן- 1.6 מ"מ והסיכון המשוקלל יחד עם בדיקת הדם יצא 1:13000. בנוסף בשבוע 17 עשיתי תבחין מרובע והתוצאות שקיבלתי הן- AFP-2.86 MOM כשהנורמה היא 2.5. HCG-1.35 MOM ו U-E3 1.00 MOM . הסיכון לתסמונת דאון לפי ארבעת הבדיקות הוא 1:9999 . הבנתי שהחלבון העוברי גבוה מהנורמה וזה מאד מדאיג אותי. בסקירה המוקדמת לא נמצא שום דבר והכל היה תקין (כולל סקירה של עמוד השדרה). האם כדאי לעשות דיקור מי שפיר? מחכה לתשובתך. תודה רבה, מירי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי
פרופ` ישראל מייזנר12/04/2010חלבון עוברי גבוה מחייב סקירת מערכות מורחבת תוך התייחסות למומים פתוחים בגוף העובר ולכליותיו. בעבר, הומלץ דיקור מי שפיר לחלבון עוברי במי שפיר. בהעדר כל ממצא בבדיקות הדם, עולה הספק באשר לביצוע דיקור מי שפיר. אך במידה וקיים ממצא חריג כבעוברך - הייתי שוקל דיקור מי שפיר, אפילו בנוכחות סקירה מוקדמת תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כליה ימני מורחב עם שני צינורותמיטל כהן11/04/2010
לאחר סקירה שניה נשלחתי לבדיקה נוספת בה רשם הרופא כך:
כיליה ימני רושם למערכת מאספת כפולה כאשר חלק התחתון מורחב עד 5.8 מ"מ
גודל 22*30 מ"מ
כיליה שמאל גודל ומראה תקין.
מה זה אומר לגביי העובר שממין זכר, האם זה מהווה בעיה עתידית ומה ניתן לעשות ?
אשמח לתגטבה מהירה אני ממש הלחץ מנושא זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל כהן
פרופ` ישראל מייזנר12/04/2010מערכת מאספת כפולה מצביעה על ניקוז כפול מן הכליה לשופכן, בדרך אל השלפוחית. הממצא אינו מסכן את העובר או את הילוד. קיימת עליה בשכיחות של זיהומים בדרכי השתן בילדים, ולכן יש צורך באיתור מוקדם של כל חשד לדלקת בשתן, ולטפל בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)