פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצם ירך קצרה
    אלה
    22/01/2009

שלום לצוות הרופאים המקסים! ביצעתי הערכת משקל בשבוע 36+6 להלן הממצאים: היקף ראש מתאים ל-37+2 היקף בטן מתאים ל-36 אורך עצם ירך מתאים ל-34+1 הערכת משקל 2.660 הודגמו תנועות וכמות מי שפיר תקינה. בדיקת מי שפיר שבוצעה בשבוע 21 גם היא תקינה. מה עליי לעשות לגבי המדד של עצם הירך שכפי הנראה קצרה בשלושה שבועות? תודה! אלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצם ירך קצרה

הוספת תגובה

• אורך ירך קצרה

ד``ר רון ברדין
    24/01/2009

אלה שלום
    ראשית בשבועות מתקדמים טווח הטעות בהערכת גודל העובר על מדדיו השונים עולה עד ל 10 % ויותר. ספציפית לאורך הירך נכון יהיה לקבל מידע במדידת שאר העצמות הארוכות האם ירך בלבד או גם זרוע , עצמות השוק והאמה קצרות. יש להשוות לבדיקה של הערכת משקל המבוצעת בד"כ ב 31 שבועות . האם אז הירך הייתה קצרה. כמו כן גובהך שלך ובן זוגך להם משמעות לא קטנה באורך הגפיים .
    לגופו של עניין זהו שבוע מתקדם לבירורים אך ניתן לבצע בבדיקה הבאה גם מדידה של כל עצמות העובר להשוואה לירך. רוב הסיכויים שלמימצא אין משמעות רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבה בחדרים +2 כלי דם בטבור
    אריאלה
    21/01/2009

שלום רב, אני בת 33.5 בשבוע 23. לפני יומיים עשיתי סקירה מורחבת שממנה עלו שני ממצאים בעיתיים: האחד, הרחבה של חדרי המוח 9.7 מ"מ ו- 9 מ"מ, וכן שני כלי דם מן הטבור (במקום 3) בעקבות זאת, הומלץ לי לעשות בדיקת מי שפיר, אותה עשיתי אתמול. כ"כ הומלץ לי על מעקב עוד שבועיים בקשר להרחבה בחדרי המוח. יצויין, שבסקירה הראשונה צוינו 3 כלי דם מן הטבור והיא היתה תקינה. כ"כ גם שקיפות עורפית וגם חלבון עוברי היו תקינים, ולכן לא עשיתי מי שפיר במועד הרגיל. אין לי נוגדנים ל- CMV, אך נכון לבדיקת דם שנערכה לפני שבועיים וחצי אני לא חולה ב - CMV (יצויין, שאני סובלת כמה חודשים מהצטננויות חוזרות ונשנות ובעיקר משיעולים, ויש לי בת קטנה בת 2.5 שגם סבלה משפעת לאחרונה). האם יש מקום לערוך סקירה נוספת, לצורך חוו"ד שניה. האם יש מקום לאקו לב או לבדיקת MRI האם שני הממצאים יכולים להתישב עם מום ספציפי או שאין קשר בין הממצאים... אודה לתשובה אריאלה

הוספת תגובה

• לאריאלה

פרופ` ישראל מייזנר
    21/01/2009

הממצא של חדרי מוח הנמדדים תחת 10 מ"מ, נחשב לתקין, אם כי מתקרב לגבול הנורמה העליון. נהוג לעקבן בגודל זה ע"נ לוודא שההרחבה אינה פרוגרסיבית, עם משמעות שונה. בהחלט ניתן לטעות במספר כלי הדם בטבור בבדיקה הראשונה. אין קשר להצטננויות בתך או לשלך ול CMV . אין כרגע מקום ל אקו לב ול MRI - מתייחסים לבדיקת עזר זאת רק בהרחבה מעל 10 מ"מ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי סקירה ראשונית
    גלית
    21/01/2009

לאחרונה ביצעתי סקירה ראשונית בשבוע 15+3 להריון תאומים. הבדיקה יצאה תקינה למעט ורמיס לא מושלם (לא הודגם) באחד העוברים. אני בחרדה מאוד קשה, הייתי מעוניינת לדעת עד כמה הנושא שכיח ומה מידת מובהקות ממצא זה בהקשר של מום, והאם נדרשת תשומת לב נוספת מעבר לבדיקה חוזרת בשבוע 18 - 19 כפי שדרש הרופא. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי סקירה ראשונית

הוספת תגובה

• לגלית

פרופ` ישראל מייזנר
    21/01/2009

ורמיס לא מושלם בסקירה המוקדמת הינו על פי רב ממצא תקין, שהינו חלק מצורת התפתחות המוחון והגומה האחורית במח. חכי בסבלנוץ לבדיקה הבאה, ואני משוכנע שתהיה תקינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרופ' מייזנר- דיקור מי שפיר
    יהיהי
    20/01/2009

שלום רב, קבעתי תור אליך לדיקור מי שפיר - ייתבצע בשבוע 17+1 (גיל ההריון נקבע לפי א"ס). האם יש סיבה מדוע לא לבצע שבוע קודם? האם זה מוקדם מדי? (הסיבה מצידי היא לדעת מה שיותר מהר) גילי 35.5 תודה מראש.

הוספת תגובה

• ל יהיהי

פרופ` ישראל מייזנר
    21/01/2009

בבדיקת מי שפיר ממצים מהנוזל תאים שנשרו מעור העובר. טרם 16 שב' הריון, יתכן ולא יהיו מספיק תאים, ומשך הזמן בתרבית יהיה רב. המינימום המקובל הוא 16 שבועות. אישית, אני מעדיף שבוע 17 שכן אז יש מספיק תאים בנוזל, לצורך האנליזה המדויקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגן כילה מורחב+חדר לטראלי
    אחת
    20/01/2009

שלום, ביצעתי סקירת מערכות בשבוע24. כל הממצאים תקינים הוזמנתי למעקב עוד שבועיים בגלל: אגן כיליה שמאלית - 3.5 (ימנית אינו מורחב) חדר לטראלי שמאלי - 8.1 (ימני 5.2) ברצוני לציין שבהריון קודם 'טורטרתי' למעקבים נוספים (כ-3) עקב חדר לטראלי ברוחב 8 מ"מ ואף הופניתי לייעוץ גנטי. ב"ה התינוק בריא ושלם שאלתי היא כזו: גם אם חס ושלום מוצאים מום מסוים, אינני מתכוונת לעשות הפלה, ומצד שני אני לא ששה לבצע בדיקות אולטרה סאונד כשהן לא הכרחיות. האם יש טעם ללכת למעקב נוסף, בפרט שהבנתי שהנתונים תקינים? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אגן כילה מורחב+חדר לטראלי

הוספת תגובה

• לאחת

פרופ` ישראל מייזנר
    21/01/2009

לא ברור לי בדיוק מה רוצים ממך. כל הבדיקות תקינות, ואינני מוצא סיבה למתח הכרוך בבדיקות חוזרות לנתונים שמסרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופסור מייזנר
    מיכלי
    20/01/2009

שלום, אתמול בלילה בשבוע 28+4 התעוררתי בארבע לפנות בוקר עם כאבים עזים ברגליים והתקשויות של הבטן שהופיעו כל מס' דקות. בשעה שש וחצי הגעתי למיון כשהרגשתי כבר הרבה יותר טוב, ולאחר ששתיתי הרבה. במוניטור ראו שני צירים משמעותיים ופעילות רחמית ספורדית. אורך צוואר הרחם היה 34 מ"מ, סגור, אחורי, ומחיקה של 40%. שוחררתי הבייתה למנוחה. האם זה תקין, וכל כמה זמן עלי לשוב לבדיקה? רציתי לצין כי לאחר שהגעתי הביתה חשתי שוב בצירים תכופים שעברו עם שתייה. תודה, מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    לפרופסור מייזנר

הוספת תגובה

• למיכלי

פרופ` ישראל מייזנר
    21/01/2009

צירים מוקדמים הינם תופעה מוכרת בהריון, וטיפול בנוזלים עוזר, כשאין מדובר בצירי לידה.
    התופעה מטרידה ומפחידה, ולכן אם הופעתה, במידה ושתייה מרובה לא עוזרת - יש לפנות לחדר מיון יולדות לקבלת טיפול והערכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירה מוקדמת
    סיגל
    20/01/2009

בבבקשה מי יכולה לעזור לי, אני לא מבינה את המושגים בסקירה מוקדמת: Head cir Ab cir HC\AC fermur len באמת שאני לא מבינה לא כותבים לנו ב"קודים" ..... תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    סקירה מוקדמת

הוספת תגובה

• לסיגל

פרופ` ישראל מייזנר
    21/01/2009

Head cir - היקף הראש
    femur len- אורך עצם הירך
    ab cir - היקף הבטן
    HC/AC - היחס בין היקף הראש להיקף הבטן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• US מעקב גדילה(שבוע 31) למה לשים לב
    סיגלבל
    19/01/2009

כשהייתי בסקירה המאוחרת אמר לי פרופ' מייזנר שצריך להמשיך ולעקוב אחרי התפתחות המוח ועוד כמה דברים גם באולטראסאונד שבטרימסטר השלישי. אני לתומי חשבתי שזה רק הערכת משקל והוא אמר לי מה פתאום, צריך לבדוק עוד כמה דברים! מחר אני הולכת לא.ס. של הערכת משקל. למה עליי לשים לב? האם עליי לבקש משהו מיוחד מהבודק/ת? אני עושה את הבדיקה בקופה, אפילו לא יודעת אצל מי. לא היו ממצאים חריגים/בעייתיים בסקירה המאוחרת שאליהם הוא התכוון... הבנתי שמדובר על בדיקת האיברים החיוניים כדוגמת המוח. על איזה עוד איברים מדובר? האם כל בודק יכול לבדוק זאת, או שמומלץ לגשת לבדיקה פרטית?

הוספת תגובה

• לסיגל בל

פרופ` ישראל מייזנר
    21/01/2009

מעבר להערכת הגדילה השגרתית בשלב זה של ההריון, מומלץ לבדוק את האנטומיה המוחית, את הלב את הכליות ואת הבטן. הבדיקה אינה אורכת זמן רב, ויכולה לעיתים לזהות בזמן ממצאים חריגים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב גדילה
    שרון
    19/01/2009

שלום לפרופסורים, ביצעתי השבוע מעקב גדילת עובר, בוצע בשבוע 31+1 התוצאות: BPD מתאים לשבוע 33+2 OFD 111.5 (לא מצויין איזה שבוע) HC מתאים לשבוע 34+1 AC מתאים לשבוע 31+4 FL מתאים לשבוע 35+4 הערכת משקל כ 2150 גר אגני כליות 3 ממ סקירה 2 בוצעה ב 23+6 התוצאות היו: BPD מתאים ל 21 שבועות HC מתאים ל 24+5 AC מתאים ל 24+4 FL מתאים ל 25+3 עשיתי מי שפיר בגלל גיל- יצא תקין חלבון עוברי גם תקין האם יש לי סיבה לדאוג מההאצה בגדילה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעקב גדילה

הוספת תגובה

• לשרון

פרופ` ישראל מייזנר
    21/01/2009

על פניו, לא נראית סיבה לדאגה. העובר שומר בעקביות על גודלו העולה על הצפוי בגיל ההריון, אך השומר על קצב גדילה דומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום פנימי וגיל ההריון
    *עדי*
    19/01/2009

שלום, לפי חישוב הווסת האחרונה (20.11.08) אני כרגע נמצאת בשבוע ה8+4. כבר בשבוע ה6 החל דימום שלאחר 5 ימים נפסק. אתמול (שבוע 8+3) עשיתי אולטרא סאונד שבוא נאמר לי שיש לי עדיין דימום פנימי ולפי אותה הבדיקה העובר נראה בשבוע ה6+ (בגודל של 5 מ"מ) ולא מתאים לשבוע ה8+. למרות זאת כן נמצא דופק (גם בבדיקה שנעשתה 5 ימים לפני היה דופק) מה הסיכוי שההריון יימשך? האם זה שהדימום החיצוני הפסיק זה סימן טוב או שהדימום הפנימי הוא הקובע? האם הפרש של שבועיים בין הווסת לבדיקה יכול להיות בסדר ושהעובר יצליח "להדביק את הקצב"? תודה רבה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    דימום פנימי וגיל ההריון

הוספת תגובה

• לעדי

פרופ` ישראל מייזנר
    21/01/2009

קשה להגיד מתי יפסק הדימום. הסיכוי להריון שימשך גבוה בנוכחות דופק עוברי. נחזיק לך אצבעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האטת צמיחת עצמות ירך החל מהשבוע ה31
    אורלי.א
    18/01/2009

אני בת 36 + 2 ילדים מקסימים.כרגע נמצאת בשבוע 35+6 ימים.החל מהשבוע ה31 התגלתה האטת בצמיחת עצמות הירך בעובר .עברתי מספר אולטרסאונדים אשר בהן חזרו אותן תוצאות+התבצעה סקרה מכוונת לעצמות הארוכות. בבדיקה כעת FL לאחרי מדידות חוזרות - אחוזון 7 , מה הכוונה?והאם יש סיבה לדאגה? עצמות ארוכות - HL :אחוזון 43 , TIBIA / FIBULA אחוזון 31 , RAD / ULNA אחוזון 49. מה הסיבות להאטה?האם יש זריקות/תרופות להגברת קצב הצמיחה? אני אמורה לעבור ניתוח קיסרי עוד שבועיים, האם יש צורך להקדימו ? ערב טוב, מחכה דחוף להסבר, בברכה, אורלי

הוספת תגובה

• לאורלי

פרופ` ישראל מייזנר
    18/01/2009

עצמות ארוכות: פמור באחוזון 7 משמעותו שהמדידות מתאימות למה שקיים ב 7% מן האולוסיה, וברור שאין כולם נמוכי קומה....
    בעיקרון, גמדות תקבע אם הערכים של המדידות, קטנים משמעותית, קרי תחת 4 סטיות תקן לגיל ההריון. אין זה המצב אצלך. ברגע ששאר העצמות הארוכות בטווח הנורמה, ככל הנראה, לא מדובר בגמדות. לעיתים, אנו צופים ומודדים עצמות ירך קצרות מהנורמה, ולאחר הלידה מתברר שהגדילה שלהן תקינה. אינני יכול לפרט עוד, שכן לשם כך יש לבדקך, ולראות את בעלך שכן במקרים רבים, העובר מחקה את הוריו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רנטגן והריון
    רן
    18/01/2009

שלום, נשלחתי לביצוע בדיקות אולטסאונד איברים וצילום רנטגן בקרסול עקב בעיה ברגל. אשתי בהריון בשבוע ה-12. מן הסתם היא לא תיכנס איתי לחדר הרנטגן, אך האם בטוח עבורה לשהות בקרבתי בשעות שלאחר הצילום?

לקביעת תור
    סגירה
    רנטגן והריון

הוספת תגובה

• לרן

פרופ` ישראל מייזנר
    18/01/2009

אין שום בעיה, ואשתך לא חשופה לשום קרינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל פר מייזנר- אסמטריה בחדרי המוח
    עינת
    18/01/2009

שלום רב, אני בת 29 שבוע הריון 28 ,בסקירה מורחבת (שבוע הריון 22 )הומלץ לעשות מעקב אחר חדר מוח ליטרלי כאשר בבדיקה (אצל דר ברדין רון) שנערכה בשבוע ה 28 נימצא כי רוחב חדר ליטרלי שמאלי 8.5 מ"מ במספר מדידות. הכורואיד פלקסוס מעט צנוח בחדר.חדר לטרלי ימיני ברוחב של עד 3 מ"מ . חדר שלישי אינו מרוחב. גומא אחורית ,צרבלום וורימיס מראה תקין ,קורפוס קלוזום הודגם בשלמותו . כורואיד פלקסוס: הודגם תקין דו צדדי. צרבלום:הודגם. גומה אחורית :הוגמה תקינה . הבדיקה נערכה גם בטנית וגם ווגינלית . הוזמנתי לסקירה מכוונת לחדרי המוח כאשר נצפתה אסימטרייה בין חדרי המוח הלטרליים . המלצת הרופא היא בדיקת US, ממליץ לשקול יעוץ נוירולוגי ילדים,ויעוץ גנטי. בהמשך הלכתי לפרופ שוחט יועץ גנטי אשר אמר גם הוא כי אני בטווח הנורמל וייעץ לעקוב תוך 2-3 שב' ב-US אם יתנקזו הנוזלים וכי הוא אינו ממליץ על דיקור מי שפיר שאלותיי הן: 1-מהן ההשלכות של הממצאים הנ"ל ? (האם חלילה זה יכול להיות הפסקת הריון?) 2-האם יש קשר לתסמונת אפרט ? 3-מה יודעת הספרות הרפואית על הממצאים הנ"ל האם עליי להיות מודאגת ? ידוע לי כי רוחב החדר הלטרלי נימצא בגבול הנורמל (אינו עולה על 10 מ"מ ) אך עדיין אני נורא מודאגת . 4- האם ללכת ל-US פרטי של מומחה מוח או US של הקופה מספיק (ההבדל הוא 3000 ש"ח אך זוהי בריאות ילדי ולכן אשלם כל סכום) אשמח לתשובתכם הרפואית העיניינית והכנה...:) תודה רבה רבה, עינת

הוספת תגובה

• לעינת

פרופ` ישראל מייזנר
    18/01/2009

באופן עקרוני, האסימטריה אותה את מתארת הינה בגדר התקין. נכון הוא שאין מספיק ספרות בנושא, אך נתקלתי ביחידת האולטראסאוד בבילינסון ובמרפאתי במקרים רבים כאלו, ובהעדר ממצאים נוספים - הילדים נולדו בריאים. אינני חושב שיש מקום לבדיקת מומחה מח תמורת תשלום כה רב. החשוב ביותר הוא שרוחב החדר הלטרלי בבדיקות חוזרות, נשמר תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלות לפר מייזנר

עינת
    19/01/2009

שלום רב לך פרופ' מייזנר דבר ראשון, אני מאוד רוצה להודות לך על תשובתך הכנה דבר שני, שאלה שמאוד מטרידה אותי בנושא הנ"ל הוא האם וכאשר חלילה בהמשך המעקב חדר מוח לטרלי שמאלי של עוברי אינו קטן ואף גודל ועובר את ה-10 מ"מ, וכיוון שאני כבר נמצאת בהריון מאוד מתקדם אני משארת שכבר אהיה בשבוע 32/31, אני מאוד מפחדת שיהיה לעובר מום או פיגור מסויים כתוצאה מאי ניקוז הנוזל בחדר המוח וגדילתו, ולכן שאלתי היא, בפחד נוראי, היא האם יש במקרים כאלה אפשרות להפסקת הריון כי אינני רוצה להתאכזר ולהביא לעולם (חלילה חלילה) ילד מוגבל. אני נקרעת רק מעצם המחשבה על אפשרות כזו אך אני חייבת ליהיות מציאותית לכל מהפך שיכול לקרות. אני מנסה לחשוב חיובי ולקוות לטוב אך עדיין אני בנאדם נורא ראלי, ורוצה לדעת האם נתקלת במצבים של הפסקת הריון לאור גדילה יתרה של חדרי המוח? והאם אני במקרה הפסימי ביותר יוכל להפסיק הריון בשלבים כה מתקדמים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת אופטימית
    אורית
    17/01/2009

בוקר טוב.... לאחר שהומלץ לי לעשות מי שפיר (תשובות גבוליות בשקיפות ומוקד אקוגני בלב)עשיתי, אך עדיין לא קיבלתי תשובות (עברו שבועיים ויומיים)....ישנן בנות שאומרות לי שזה טוב כי עם היה משהו היו מתקשרים אלי....מרוב יאוש אני רוצה להאמין להן......אז השאלה (כמה טיפשית שתשמעה..)האם זה נכון? מתי אני אמורה לקבל תשובות.? אני מרגישה שאני מבזבזת זמן אני בשבוע 21+4 יש עוד בדיקות (חוץ מסקירה מורחבת ) שצריך / רצוי לעשות? תודה... .

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת אופטימית

הוספת תגובה

• לאורית

ד''ר ראובן שרוני
    17/01/2009

שלום אורית:
    התשובה אמורה להיות כעבור כשלושה שבועות
    רב הזמן הוא בשל הצרך בצמיחה של התאים במי השפיר ללא קשר לאופי התוצאה. נכון הוא שכאשר התשובה אינה תקינה האישור שלה הופך דחוף יותר
    אני בטוח שביעוץ המליצו על בדיקות נוספות פרט לדיקור מי שפיר. הייתי ממלא את המלצותיו ובודאי הונחית לשוב ליעוץ חוזר עם התוצאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אורית
    17/01/2009

ד"ר שרוני הנכבד.... תודה רבה על התשובה המהירה. אבל לא תתפלא לא המליצו לי על שום בדיקה נוספת....נהפוך הוא הרופאה שלי אמרה שבגלל הממצאים / תוצאות הקופה נותנת לי "צופר" סקירה מורחבת על חשבונה (אולי בעלות של 20 ש"ח/ זה אחרי שניצלתי את זכותי בקופה בסקירה ראשונה..)אם יהיה משהו נעשה מי שפיר היא טענה, אני שתשובה זו לא סיפקה אותי שאלתי והתיעצתי עם כל מי שיכולתי והמסקנה מכולם (כולל הפרום) לעשות מי שפיר ועשיתי באופן פרטי לחכות שיאשרו לא היה לי נראה נכון בכלל..... אבל תודה על ההסבר באמת אמרו לי שבועיים שלושה אני אמתין.........אורית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת אופטימית
    אורית
    17/01/2009

בוקר טוב.... לאחר שהומלץ לי לעשות מי שפיר (תשובות גבוליות בשקיפות ומוקד אקוגני בלב)עשיתי, אך עדיין לא קיבלתי תשובות (עברו שבועיים ויומיים)....ישנן בנות שאומרות לי שזה טוב כי עם היה משהו היו מתקשרים אלי....מרוב יאוש אני רוצה להאמין להן......אז השאלה (כמה טיפשית שתשמעה..)האם זה נכון? מתי אני אמורה לקבל תשובות.? אני מרגישה שאני מבזבזת זמן אני בשבוע 21+4 יש עוד בדיקות (חוץ מסקירה מורחבת ) שצריך / רצוי לעשות? תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת אופטימית

הוספת תגובה

• לאורית

פרופ` ישראל מייזנר
    17/01/2009

סדר הגודל של קבלת תשובות מי שפיר הינו כ 3 שבועות (יכול להשתנות מעט בין המעבדות השונות). אין קשר בין ההמתנה לתשובה לתקינותה. בכל מקרה מדובר בתרבית תאים האורכת לפחות שבועיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה