מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון בגיל מאוחראילנה28/01/2009
שלום לכם, אני בת 39 בהריון בשבוע 4 ועקב גילי 'המופלג' חוששת לתקינות ההריון ולהימצאות מומים שונים בעובר. החלטתי לעשות בדיקת סיסי שילייה מאחר והיא מתבצעת בשלב יחסית מוקדם (שבוע 10) וכך אהיה פחות זמן במתח וחרדה (שכן דיקור מתבצע כמה שבועות אח"כ). הרופא שלי נתן לי להבין שהיום הבדיקה כבר כמעט עם אותם אחוזי סיכון כמו דיקור מי שפיר ושאדאג לבצע אותה אצל מומחה לעניין . אנא דעתכם. אשמח גם לקבל המלצה לרופא שמבצע בדיקה זו. המון תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילנה
פרופ' מייזנר28/01/2009נכון שהסיכון בבדיקת סיסי שיליה קטן ומתקרה לזה של מי שפיר, אך עדיין יש בבדיקה מספר מגבלות: אין בה בדיקה של החלבון העוברי, ויש סיכון לפסוידו-מוזאיקה, כלומר ערבוב בין תאי אם לעובר (10% מהמקירם לפי הספרות). למה לא לחכות למי שפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מוקדמתבעילום שם28/01/2009
שלום רב, בשבוע 18 + 2 עשיתי סקירה מוקדמת להריון ( קצאת באיחור מהרגיל) אצל רופא מומחה. בכל אופן, בסקירה ראה הרופא הרחבה בחדר המוח (נאמר לי 8.5 מ"מ החדר השני נרשם 7.2). הבנתי שזה גבוה לשבוע בו אני נמצאת ויידרש מעקב בהתאם. הרופא המליץ סקירת מערכות מכוונת למוח לאחר סקירת מערכות מורחבת. שאלתי היא האם ניתן או רצוי לבדוק לפני ולא לחכות לשבוע 22-23? קבעתי תור למי שפיר . אני מאוד מוטרדת . אודה לייעוץ ממכם מה עליי לעשות. בברכה חסויה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסויה
פרופ' מייזנר28/01/2009הייתי ממתין לשבוע 22 להריון. בכל מקרה, מדדי החדרים בעוברך נחשבים עדיין לתקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב שבוע הריון לפי גודל העובראפרת27/01/2009
שלום, הייתי בבדיקת U.S בשבוע שעבר, בה נאמר לי שלפי גודל העובר ( 16 מ"מ), אני נמצאת בשבוע השמיני + יום להריון. השאלה היא האם הכוונה היא שעברו 8 שבועות מיום הביוץ או שעברו 8 שבועות מהוסת האחרונה? אדה על תשובתך, אפרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוחים
ד``ר רון ברדין27/01/2009אפרת שלום
הכוונה מוסת אחרונה ו 8 שבועות ויום אומר שאת השלמת 8 שבועות מלאים ואת ביום ה 1 של השבוע ה 9
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליה חסרהחוה מאיר27/01/2009
באולטראסאונד בשבוע 16 לא נמצאה כליה שמלית{נעשה ע"י רופא מומחה}. כל הפרמטרים האחרים תקינים ואין במשפחה אף אחד עם בעיה גנטית. מה המשמעות של לידת ילד עם כליה אחת והאם יש עדיין אפשרות שהכליה תמצא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלייה אחת
ד``ר רון ברדין27/01/2009חווה שלום רב
כאשר לא מזהים כלייה ראשית יש לחפשה במיקום חריג מהרגיל למשל באגן . ניקרא כלייה אקטופית. במידה ולא נימצאת אזי אכן האבחנה המובילה היא היעדר היתפתחות של הכלייה. ילדים עם כלייה אחת חיים רגיל בהחלט. בכל מיקרה מומלץ שתבצעי ייעוץ עם נפרולוג ילדים כבר בשלב זה על מנת לקבל המידע המלא.לגבי האבחנה
לגבי זיהוי הכלייה בהמשך ובכן כלייה לא מתפתחת באיחור . האפשרות לזיהוי הכלייה בהמשך אפשרי אם האבחנה הראשונית מוטעית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באולטרא סאונד שבוע 12רונה26/01/2009
תוך כדי שקיפות עורפית בשבוע 12 גילו על האף של העובר בלוטה מתחת לעור ,כרגע עוד לא מכנים אותה בשם כולשהו, נתבקשתי להגיע בשבוע 13 שוב לראות את הממצא. האם אתם מכירים תופעה כזאת? האם יש לה השלכות על מומים אחרים? תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונה
פרופ` ישראל מייזנר27/01/2009לא ברור לי במה מדובר. צריך לצפות בממצא או בעובר על מנת להבין במה העניין, וקשה להעריך במה מדובר ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרמואיד ציסט
רונה27/01/2009dermoid cyst
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונה
פרופ' מייזנר28/01/2009לא נתקלתי בדרמואיד בשבוע 12. נראה לי שמוקדם לקבוע אבחנות בגיל הריון כה צעיר. יש להמתין לסקירה המוקדמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! אחכה....
רונה29/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרמואידציסט
רונה02/02/2009אכן הלכתי לאולטראסאונד חוזר בשבוע 13, הממצא עדיין קיים,דרמואיד ציסט, הוא אומנם קטן במילימטר אחד משבוע שעבר. האם אתה מכיר את התופעה? האם אתה ראית במהלך הריון דרמואיד ציסט שהולך ונעלם?האם יש השלכות אחרות לתופעה, אילו עוד בדיקות עלי לעשות?זה מצדיק הפסקת הריון? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה היפואקוגנית בלב העוברהילה26/01/2009
אני בשבוע 20+5, בסקירה מוקדמת נמצאה נק' היפואקוגנית לבנה בחדר שמאלי בלב העובר. חלבון 1:3900 שקיפות (כולל דם) 1:8800. אקו לב עובר תקין. אני מאד חוששת כי זה סימן לתסמונת דאון ושוקלת מי שפיר. מה דעתך? האם כדאי לבצע מי שפיר? עד איזה שבוע אפשר לבצע הבדיקה? תודה,תודה,תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
פרופ` ישראל מייזנר26/01/2009קיימים חילוקי דעות לגבי הקשר בין הנקודה האקוגנית ותסמונת דאון. בכל מקרה, אם החלטת לבצע דיקור מי שפיר, אני תמיד בעד. מועד הדיקור - רצוי עד סוף שבוע 21 להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה יקרה
אורית30/01/2009הילה שמי אורית....גם לי נצפתה אותה נקודה ובנוסף השקיפות שלי היתה גבולית (תקינה אך גבולית) הרופאה הסבירה לי שהנקודה היא די נפוצה אך שיש שני ממצאים כגון נקודה + שקיפות לא תקינה ישנם סיכויים שהעובר סובל מתסמונת דאון (סטיסטיקה בלבד לא תמיד זה נכון ) אותי זה לא סיפק , היו לי מליון חששות לא ישנתי לילות שעות על גבי שעות באנטרנט.....כל אחד אמר משהו אחר ולבסוף הבנתי משהו חשוב ....עדיף לדעת עכשו עם יש משהו ולא אחרי הלידה. נכון יש סיכוי 1/200(סיכון להפלה) בדיקור והסיכויים היותר קטנים שתלדי (חס וחלילה ) עובר חו... אך אני ממליצה בחום לעשות דיקור זאת בדיקה אמינה מאוד.מאוד חששתי אבל זה פשוט כלום הצפייה לתשובות הורגת אבל זה גם מגיע. היום אני בשבוע 23 והכל בסדר. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו לי בבקשהההההההההעירית לוי26/01/2009
היי שמי עירית,לפני כשבוע היתי בסקירה מוקדמת אני כרגע בשבוע 17 להריוני בסקירה נצפה נוזל סביב הריאה הימנית של העובר הרופא אמר לי לבוא לבדיקה חוזרת בעוד כשבועיים בכדי לראות אם זה יספג או שמא יתפתח יש לי כמה שאלות: 1) על מה הדבר מעיד? (נוזל סביב הריאה) 2)יכול להיות שבתקופה כל כך קצרה(שבועיים) הנוזל יספג? 3)אני צריכה להילחץ? מה אני צריכה לעשות? איך לפעול? אני אשמח לתשובות אני מודה לכם על הכל, אתם עושים עבודת קודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעירית
פרופ` ישראל מייזנר26/01/2009עייני בתשובתי לעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריון לקביעת בדיקותלירי25/01/2009
שלום רב, שאלתי היא האם יש לקבוע את בדיקות האולטראסאונד (שקיפות עורפית וסקירת מערכות מוקדמת) לפי גיל ההריון המחושב לפי הגלגל (יום ראשון של וסת אחרונה) או לפי גיל הריון מתוקן שחושב ע"פ האולטראסאונד???? במקרה שלי יש הפרש של 5 ימים !!! תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירי
פרופ` ישראל מייזנר25/01/2009מומלץ לפי האולטראסאונד. לעיתים הביוץ אינו בדיוק ביום ה14 ואז הגלגל אינו רלוונטי לחישוב לפי וסת אחרונה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
לירי26/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעט נוזל סביב ריאת העוברעירית לוי25/01/2009
היי היתי בבדיקת סקירה מוקדמת אני בשבוע 16 ובבדיקה ניצפה מעט נוזל סביב ריאת העובר אני ממש מפחדת הרופא אמר לי לחזור בעוד שבועיים לקליניקה בכדי לראות אם זה יספג או שזה חלילה יתפתח רציתי לדעת מה זה אומר??? בבקשה תענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעירית
פרופ` ישראל מייזנר25/01/2009קשה להבין אם מדובר בנוזל סביב הריאה או סביב הלב. אין פרטים לגבי מיקום ואופי הבדיקה. בכל מקרה, אם יש ספק, יש לחזור על הבדיקה במרכז המתמחה בבדיקות כאלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור מייזנר היקר
עירית לוי25/01/2009לא הבנתי את מה שכתבת הרי הרופא הבחין בנוזל שנמצא מסביב לריאה ולא מסביב הלב אז לא הבנתי למה רשמת שאין מיקום מדוייק בכל מקרה אם זה נוזל מסביב לריאה אז מה זה אומר? רק שאני אבין יותר לעומק אני מודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעירית
פרופ' מייזנר26/01/2009לעיתים, ניתן לטעות במיקום הנוזל, לכן התייחסתי ללב. בכל מקרה, נוזל סביב הריאה יכול להוות סימן ראשוני לבעיה קשה בעובר, בעייה לבבית, בעיה כרומוזומלית, מחלה מטבולית ועוד. במקרה שכזה, יש לעבד את המקרה בבית חולים לו ניסיון בטיפול במצבים שכאלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון..שחר24/01/2009
הזרעה בוצעה ב30.12. 16 יום לאחר הזרעה הייתה בטא 330 ו4 ימים אח"כ עשיתי אולטר' ראשון ולא נצפה שק. מאז עבר כבר שבוע ולא נבדקתי. האם יש טעם לעשות בטא או לשוב ישר לאולטר' נוסף? האם הגיוני שבשבוע 4+ 5 ימים לא יראה עדיין שק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשחר
פרופ` ישראל מייזנר25/01/2009הכל מוקדם מידי. הבטא נמוך עדיין, ובגיל הריון כזה עדיין לא מאבחנים שק הריון. הייתי ממתין עוד שבועיים וחוזר על האולטראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר וטיסותלילי23/01/2009
שאלה נוספת: לאחר ביצוע מי שפיר , כמה זמן לא אוכל לטוס? האם מי שפיר בשבוע 27 מסוכן יותר משבועות אחרים? תודה רבה לילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבויכי דיקור מי שפיר
ד``ר רון ברדין24/01/2009לילי שלום
מקובל שלאחר 3 ימי מנוחה אחרי הדיקור (במידה ולא התפתחו הסימנים בעקבותיהם יש להגיע למיון כחום , דימום , ירידת מים וכאבי בטן ) חוזרים לשיגרה.לגבי טיסה אין הגדרות מדוייקות . הייתי ממתין מספר ימים נוספים
לגבי שאלתך השנייה באופן כללי יש להפריד בין הדיקור בשבועות המקובלים קרי 17-19 שאז מדובר בסיכון להפלה לסיכונים בעקבות דיקור מאוחר כ 27 שבועות אז הסכנה היא ללידה מוקדמת. ההיערכות לכך היא ע"י מתן 2 זריקות סטרואידים לבשלות ריאות העובר.פערי הסיכון אינם משמעויתים מיספרית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדרים לטראליםלילי23/01/2009
ערב טוב פרופסור מייזנר. אני גרה בחו"ל - מזרח אירופה בשליחות. אני בת 33 עם שני ילדים. אני בשבוע 25 ובסקירת מערכות שנעשתה היום (בחו"ל)התגלה כי החדרים הלטראלים אינם סימטריים. כל שא הסקירה תקינה לחלוטין חדר ימני 11.9 מ"מ חדר שמאלי 9.4 מ"מ. בסקירה נוספת שעשיתי בישראל לפני 3 שבועות , הייתהכבר אסימטריה בחדר השמאלי 8.7 והימני 6.4 . סקירה ראשונה שגם ביצעתי בישראל , הייתה תקינה לחלוטין. אני מבינה שהנתונים אינם טובים ואני אגיע לישראל בשבועיים הקרובים. מה עליי לעשות? האם כדאי לתאם מי שפיר? מה קורה והחדרים ממשיכים לגדול? על מה הדבר יכול להעיד? באיזה מצב מפסיקים היריון? אשמח לקבל תשובה דחופה ובהתאם לכך לתכנן את בדיקותיי בישראל. תודה רבה לילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילי
פרופ` ישראל מייזנר24/01/2009אני מאמין לבדיקת האולטראסאונד שבוצעה בארץ. בבדיקה זו, נצפתה אסימטריה בגדר הנורמה של חדרי המוח, המחייבת מעקב אולטראסאונד בלבד, בהנחה ששאר האנטומיה העוברית תקינה, ושבדיקות דם לזיהומים, תקינות (CMV וטוקסופלזמה). בביקורך בארץ, רצוי לחזור על האולטראסאונד לחדרי המוח, ולשקול ביעוץ גנטי דיקור מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש עובר - דחוףיהלי22/01/2009
היי, שבוע 29+4 בבדיקת אולטרסאונד US נמצאו ממצאים חריגים: BPD: 79 מ"מ מתאים לשבוע 31+2 HC: 292 מ"מ מתאים לשבוע 32+4 AC: 249 מ"מ מתאים לשבוע 29 FEMUR: 53 מ"מ מתאים לשבוע 28+1 ממוצע גיל הריון על פי HC-FL : 30+3 סיכום הבדיקה: רוחב האטריום של חדר לטרלי שמאלי 10.4-10.9 מ"מ. חדר לטרלי ימני תקין, לאור MILD VENTRICULOMEGALY ואסימטריה - המשך טיפול..... חשוב לציין כי כל הסקירות הקודמות כולל חלבון עוברי נמצא תקין. מה הבדיקה אומרת? כמו כן הבנתי כי הנורמה היא 10 מ"מ והחריגה יכולה להראות על בעיה. מה למשל? אשמח לתשובה מפורטת עד כמה שאפשר כיוון שאני מאוד לחוצה :-( ערב טוב, יהלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבה של חדרי המח
ד``ר רון ברדין24/01/2009יהלי שלום
נתחיל בכך שרוחב חדרי המח אכן מורחב קלות מעל הנורמה. אמנם סקירה מוקדמת ומאוחרת תקינים אך רוחב חדרי המח נתון לשינוי במהלך הריון . ראשית יש מקום להערכה נוספת וביקורת לראות האם דינמיקה במימצאים , האם הרחבה עיקבית . בהתאם יש להתקדם בבירור בין אם לשקול בירור כרומוזומלי כולל ייעוץ גנטי , סקירה מכוונת למח כולל הצורך באמצעי הדמייה נוספים כ MRI , ,בדיקת דם לשלול זיהום כדוגמת CMV
בשלב ראשון הייתי מציע בדיקה חוזרת מכוונת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרימה מוגברת בחבל הטבורמירי22/01/2009
עשיתי היום בדיקת הערכת משקל לתאומים זהים ובבדיקה התגלה כי לאחד יש זרימה מוגברת בחבל הטבור (עורק השריר) אני בשבוה ה 35 ולאחד הזרימה היא 2.7 ולשני היא 3.5 נאמר לי לעשות בדיקה חוזרת בעוד שבוע האם עלי לדאוג ממצא זה? האם עלי לעשות משהו בנוסף לבדיקה חורת בעוד שבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרימת דם בעורק הטבור
ד``ר רון ברדין24/01/2009מירי שלום
זרימת דם בעורק הטבור הינו אחד ממבחר הכלים להערכת העובר ברחם. כאשר שאר המדדים תקינים כגון ה משקל עובר תואמת השבוע ,כמות מי שפיר , תנועות הגוף , ניטור עוברי ועוד מס מדדים תקינים משמעות הזרימה בעורק הטבור שולית . כאשר "מתלבש" על מימצאים נוספים יש לדון לגופו של עניין. בכל מקרה ראי נחמה שאת בהחלט בשבוע מתקדם ובמיקרים אלה אם אכן מתגלות מספר בעיות שוקלים ליילד. כערך בודד מירי , איו לך לדאוג מעבר לדאגות הרגילות שלך...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקרקעית השק ובתוכו נצפה ממצא אקוגנימרינה22/01/2009
שלום דוקטור! עשיתי US היום ואלה התוצאות:מספר עוברים בשק: 1 ,שק חלמון הודגם ממוצע 3.7 מ"מ,יש דופק , CRL: 506 מ"מ מתאים לשבוע 6.3. ובקרקעת השק ובתוכו נצפה ממצא אקוגני בקוטר 5.2 מ" ללא דופק, לא נצפתה מחיצה בתוך השק... מה זה אומר????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מימצא בשק ההריון
ד``ר רון ברדין24/01/2009מרינה
גם לי מהתיאור קשה להיתייחס . במיקרים אלה מראה עיניים הרבה יותר טוב. האם הכוונה להריון שהתחיל תאומים ורק אחד התפתח , האם הכוונה לדימום /קריש דם .
אני מציע לך גם הפעם ובעיקר להבא עם קבלת תשובת בדיקה לקרוא אותה ומייד לשאול המבצע לפשר מימצא לא ברור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)