מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקיפות עורפיתאורית11/02/2009
שלום ד"ר, ביצעתי שקיפות עורפית ומאוחר יותר התברר לי שצריך לבצע גם חישוב סיכון סטטסטי שהרופא שלי לא חישב. תוצאות הבדיקה: 6 ס"מ- CRL 0.18 ס"מ- NS שבוע- 12 ו- 3/7 גיל- 32 האם יש אפשרות לקבל את הנתון של הסיכון הסטטיסטי? אני קצת בלחץ.... אודה לך מאוד!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב הסיכון בשקיפות עורפית
ד``ר רון ברדין12/02/2009אורית שלום . אשמח לתת לך התשובה על פי נתונים אלה מחר עם " חבירתי " לתוכנה
אז המתיני עד מחר
בהצלחה
בכל מקרה כערך אבסולוטי 1.8 ממ הוא בתחום הנורמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקיפות עורפית
אורית12/02/2009תודה על ההתייחסות החמה!! אני אשמח לקבל את תוצאות החישוב... הלחץ הורג אותי. תודה מקרב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקיפות עורפית
ד``ר רון ברדין13/02/2009אורית שלום
את מוזמנת להתקשר למרפאתי מחר בשעות הבוקר ראי מספר לעיל ואתן לך הסיכון הסטטיסטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עובריאילנה11/02/2009
שלום, אתמול עשיתי אולטראסאונד ראשון בהריון כשאני בשבוע 5 +6. נצפה שק הריון קטן עם שק חלמון וכן קוטב עוברי אולם טרם הודגם דופק. הבטא שעשיתי לפני כ 5 ימים הייתה מעל 6000. הבינותי כי דופק נצפה כבר בבטא 1000-2000. אני ממש מודאגת. האם יתכן שההריון לא מתפתח ולא יהיה דופק? הרופא ביקש שאחזור עוד שבועיים וחצי - לא נראה לי שאעמוד במתח. אנא תשובתכם. תודההההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק בגיל הריון צעיר
ד``ר רון ברדין12/02/2009אילנה שלום . סביב שבוע 6 אמור להופיע דופק עוברי. לעיתים הביוץ מאוחר יותר מהערכה של ההרה כך שההריון צעיר יותר. אכן מתח להמתין שבועיים ובנתונים הנ"ל גם בדיקת דופק עוד שבוע ובטח שעם "גיבוי " של בדיקת בטא בדם אמורים לכוון לאן פני הדברים הולכיםכל זאת בתיאום עם רופא נשים מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא ציסטיים דו דדי בכורואיד פלקסוסטל- יה09/02/2009
שלום לצוות הפורום אני בשבוע ה-16 וגילו בסקירה ממצאים ציסטיים בכורואיד פלקסוס בשני הצדדים עד 4.5 ממ כמובן שזה מלחיץ מאוד(בילד הראשון לא היה שום דבר כזה והכל היה בסדר גמור ) בשאר הסריקה הכל בסדר .... מה אני אמורה לעשות והאם זה משהו שחולף או / ו אני אמורה לעשות בדיקות נוספות ומעקבים והאם לא עלינו זה יכול לגרום לפיגור או כל דבר קיצוני כזה אנא חיזרו אליי בדחיפות נמודאגת מאוד טל - יה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל יה
פרופ` ישראל מייזנר10/02/2009הממצאים אותם את מתארת קרויים CPC - choroid plexus cyst. הממצאים קיימים בחדרי המוח הצדדיים ונעלמים תוך מספר שבועות. נוכחותם והעלמותם אינם כרוכים בשום נזק עכשווי או עתידי לעובר ולילוד. בסקירה השנייה הם לא ייצפו.
תואר קשר בין ממצאים אלו למום כרומוזמלי מסוג טריזומיה 18, בו יש כרומוזום עודף במקום 18. בתסמונת זו קיימים מומים רבים בעובר שלא נצפו בסקירה. לכן, הסבירות הרבה היא שאין לעוברך את התסמונת. בכל מקרה הייתי שוקל דיקור מי שפיר, ומתייעץ עם יועץ גנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים בסקירה מוקדמתמיה09/02/2009
כליה שמאלית נצפתה אקטופית ודיספלסטית, אגן הכליה 4 ממ, פרנכימה אקוגנית, נצפה עורק טבורי בודד משמאל. כליה ימין תקינה. מה זה אומר?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיה
פרופ` ישראל מייזנר10/02/2009בקצרה מדובר בעובר בו קיים סיכוי שכליה אחת לא תתפקד כראוי אם בכלל, עקב מיקום ומרקם לא תקין שלה. במקרה כזה - מומלץ ייעוץ נפרולוג ילדים, במסגרת מרפאת ייעוץ למומים בעובר. מרפאה כזו, קיימת ביחידת האולטראסאונד בבילינסון, ושם אשמח לייעץ לך עם הצוות המקצועי היועץ לנו. בל נשכח, כי ניתן לחיות חיים רגילים גם עם כליה אחת, ואנשים תורמים כליה לבני משפחתם! בכל מקרה, יש לעקוב אחר הכליה החשודה ואולי נופתע לטובה לגבי תפקודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרית שלום
תמי27/11/2010ראיתי את ההודעה שלך ולמאיה ואני מודעת לעובדה שחלף זמן רב ממנה אך אשמח אם תוכליי בבקשה לתת לי מייל/טלפון ליצור איתך קשר יש לי מקרה ממש דומה ואשמח לשמוע כל תגובה ועצה, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור מייזנר-חשד לאונפלוצלהמאיה09/02/2009
ערב טוב אני בשבוע 10.3 עם תאומים לאחר טיפולי IVF . היום 09/02 עשיתי אולטרה סאונד ובאחד העוברים יש חשד לאונפלוצלה. מאחר ומחר זה יום שבתון ואין עם מי לדבר ואני מאוד מודאגת אני אודה לך אם תסביר לי יותר במפורט על החשד הנ"ל. האם זה משהו שיכול להסתדר במהלך ההריון? מה זה בכלל? האם זה יכול לסכן את ההריון? תודה רבה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אונפלוצלה
מאיה09/02/2009שכחתי לציין שהעוברים בשני שקי הריון נפרדים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמאיה
פרופ` ישראל מייזנר10/02/2009באופן נורמלי, במהלך התפתחות העובר, המעי העוברי מצוי מחוץ לגוף העובר ועם התקפלות העובר הוא נכנס לחלל הבטן. התהליך מושלם סביב שבוע 12 להריון. אומפלוצלה מתייחס למום בדופן בטן העובר שלא נסגרה כראוי - ולכן חלק מתוכן המעי מצוי בתוך חבל הטבור. במקרה שלך, בהחלט ייתכן כי לא מדובר במום מסוג אומפלוצלה אלא במצב התקין הקרוי midgut herniation והוא כמצויין לעיל - המצב התקין. הייתי ממתין עוד שבועיים וחוזר על האולטראסאונד ואם המעי עדיין מחוץ לגוף העובר - אשמח לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיה
מאיה10/02/2009תודה רבה לתשובתך המהירה אני ישמח לקבל את עזרתך במידת הצורך (הלוואי וזה יסתדר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות מדאיגות ביותר-פרופסור מייזנר
מאיה20/02/2009שלום פרופסור מייזנר לאחר שקיפות עורפית החשד לאומפלוצלה הפך לגסטרוסקיציס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מאיה20/02/2009הלב נצפה בגבול שבין הבטן לאיברים שיוצאים מתוכו בנוסף היגרומה ציסטית 6.5 מ"מ זה הריון תאומים לאחר טיפולי IVF אני בת 36.5 אני אמורה לעשות הפחתה כנראה בשבוע הבא לאחר יעוץ גנטי השאלות שלי הן: האם בזמן ההפחתה כדי לעשות סיסיי שלייה לעובר השני או שלא כדי לעשות את שתי הפעולות בו זמנית (סיכון לפי שקיפות עורפית+גילי ביום הלידה 1:1393 לעובר התקין) האם לחכות עד שבוע 18 ולעשות את ההפחתה ומי שפיר יחד? האם לעשות את ההפחתה ובזמן המתאים לעשות את מי השפיר? מה הסיכון של ההריון לאחר ההפחתה? ושאלה אחרונה האם אתה מקבל רק באופן פרטי? תודה רבה לתשובתך מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בשבוע 12
מאיה20/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומפלוצלה
פרופ' מייזנר23/02/2009מאיה שלום, על הרופא המטפל להפנותך למסגרת של בית החולים לאיבחון סופי של הבעייה ולהמשך טיפול. נשמח לטפל בך בבי"ח בילינסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמאיה - דחוף!!!!
שרית25/02/2009שלום שמי שרית ואני מרגישה שמשמיים קראתי את ההודעה שלך! גם אני עברתי IVF והיו לי תאומים כשלאחד מהם נצפה אומפלוצל בשקיפות עורפית בשבוע 12 בערך. אני אשמח מאוד לשתף אותך במה שעברי ובדיעות השונות שנתקלתי בהם במהלך ההריון. ואני מקוה שזה יהיה לפני שתחליטי החלטה כלשהי כדי שיהיה לך חומר למחשבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמאיה
שרית25/02/2009אם תקראי אנא שלחי לי את המייל שלך או כל דרך אחרת עמ"נ שנתקשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' מייזנרמיטל09/02/2009
פרופ' מייזנר שלום, אני אמורה לעבור דיקור מי שפיר אצלך בעוד עשרה ימים. אני לוקחת כדור קרטייה כל ערב בשל חשש לבעיה בקרישיות דם (לאור 2 הפלות רצופות בשבוע 6 להריון). מתי עלי להפסיק את נטילת הכדורים לצורך הדיקור והאם ההיסטוריה של ההפלות הנ"ל מעלה את הסיכון שבבדיקה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
פרופ` ישראל מייזנר10/02/2009רצוי להפסיק את הקרטייה כשבוע טרם הדיקור. יש המטולוגים הטוענים שגם 5 ימים זה מספיק. אם את מקבלת גם זריקות של קלקסן - את הזריקה האחרונה יש לבטל יום טרם הדיקור.
ההיסטוריה של הפלות, אינה מעלה את הסיכון להפלה. נעבור את הפעולה יחד ואני מאמין שהכל יהיה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיטל10/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור מייזנרלירי09/02/2009
בבדיקת שקיפות עורפית שנערכה לי, בה יצאה תוצאה תקינה, נאמר לי כי ה CRL של העובר הוא 4.5 וכי כיל העובר מתאים לשבוע 11+3. שאלתי היא האם העובר לא קטן מדי ביחס לגיל ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירי
פרופ` ישראל מייזנר10/02/2009לצערי אין לי את הטבלה עימי (אני כרגע ביפן), אך למיטב זכרוני, CRL של 45 מתאים לגיל ההריון שציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, תהנה ביפן!!
לירי11/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל לאחר קיום יחסי מיןאני09/02/2009
שלום שלום, ביום שישי הייתי בבדיקת אולטראסאונד שבו נקבע שאני בשבוע 6 כאשר הייתי אמורה להיות בשבוע 7 ו - 5 ימים (פער של 12 ימים) נצפה דופק וכל שאר הפרמטרים תקינים למעט העובדה שגיל העובר אינו תואם את השבוע שהייתי אמורה להיות בו, ומה שהכי מטרדי זה שההריון הגיע כתוצאה מטיפול באיקקלומין וזריקת אוביטרל והזרעה, כך שיום הביוץ היה וודאי וידוע....היה מעקב זקיקים אמש קיימנו יחסי מין, ומיד לאחר מכן הבחנתי בניגוב כי ההפרשות הן בצבע ורדרד זו לא הפרשה דמית מרובה אבל בבירור דם ובנוסף... יש לי כאבי בטן מאוד מאוד קלים יותר נכון תחושת אי נעימות יש לי בדיקה עוד שבוע וחצי אבל עד אז... רציתי לדעת מה זה אומר? האם יש חשש ש....? מניסיונך, למה אני צפוייה? האם המצב לא נראה כל כך טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין
פרופ` ישראל מייזנר09/02/2009קודם כל, גם בנוכחות טיפול פוריות מסוג זה שקבלת, הביוץ יכול להתאחר במספר ימים!
לגבי הפרשה דמית - זו תופעה שכיחה לאחר קיום יחסי מין בהריון, כאשר רירית צואר הרחם מכילה כלי דם נימיים גדושים היכולים להקרע בשפשוף. בכל מקרה, לא הייתי מחכה שבוע וחצי לבדיקת הרופא, אלא פונה אליו לבדיקה מוקדמת ככל האפשר לגבי תקינות ההריון, כל שכן, על מנת להרגיע גם אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דר'!!!
אני09/02/2009הצלחת להרגיע אותי מחרתיים אלך לבדיקה תודה ושוב תודה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרידה?!
אני13/02/2009שלום פרו' ... היום הייתי בבדיקה אצל רופא תורן במטרה לבדוק את מהות הדימום מיום רביעי האחרון ולצערי לא נצפה דופק כאשר לפני שבוע היה דופק והופנתי על ידי הרופא התורן לעשות גרידה מה אתה ממליץ לי לעשות עוד כדי שאהיה בטוחה שאכן האבחנה שלו מדוייקת? רציתי לדעת איפה אתה ממליץ לי לעשות את הגרידה? האם ניתן לעשות אותה גם בלי הרדמה? אני מפחדת מהרדמה נוראאאא אני שייכת לקופת חולים כללית... תודה על העזרה והתמיכה אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפיר-דחוף!!מור08/02/2009
אני נמצאת בשבוע 32. החל מהסקירה השנייה - שבוע 23 ועד היום אובחן AFI=23 (הערך נשמר פחות או יותר ולא גדל ). בכל הבדיקות עד עתה: חלבון עוברי, סקירה ראשונה ושנייה אקו לב לא התגלה ממצא חריג שיכול להעיד על בעיה כלשהי. כמו כן הודגמה קיבה והודגמו תנועות בליעה. הרופא שלי אמר שכדאי לשקול לבצע דיקור מאוחר כולל fish למרות שהסיכוי לבעיה כרומוזומלית קטן. אני בדעה שאם עד עתה כל הבדיקות הראו שהסיכוי נמוך ולא התגלתה בעיה באולטראסאונד אז בדיקת מי השפיר בשלב זה מיותרת. אני די מבולבלת ולא יודעת מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למור
פרופ` ישראל מייזנר09/02/2009אני מניח שגם בצעת העמסת סוכר שהייתה תקינה. הבירור שערכת נשמע לי תקין במקרים שכאלו לגבי דיקור מי השפיר - אני מציע לפנות ליועץ גנטי. אישית, הייתי שמח לו היו בידי תוצאות תקינות של הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיבה לדאגהmimi108/02/2009
ביום שלישי שבוע 7 ניצפה דופק אך ההריון מתאים לשבוע 6 היום שבוע 7 פלוס 7 לאחר הפרשה דמית עברית שוב אולטרסאונד ניצפה דופק אך עדיין מתאים לשבוע 6 האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למימי
פרופ` ישראל מייזנר09/02/2009כלזמן שנצפה דופק עוברי - העובר חי. יש למדדו היטב, ולזהות את גיל ההריון האמיתי, ולעקוב לפיו אחר התפתחות העובר. הממצא יכול להיות נורמלי לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל - ראש עובר גדול מידירוית גולדשטיי08/02/2009
שלום רב, גיל הריון 32.4 מצג עובר : עכוז 85BPD מ"מ מתאים לשבוע 34.1 321HEAD CIR מ"מ מתאים לשבוע 36.2 293AB.CIR מ"מ מתאים לשבוע 33.2 יחס HC/AC 1.09 femur length 66 מתאים לשבוע 33.6 גיל הריון 36.2 us הערכת משקל 2294 גר' מתאים לשבוע 33.4 אחוזון 82 הערות הרופא : היקף ראש באחוזון 0.95 שאלתנו: האם קיים סיכון כלשהו לאור הממצאים לגבי היקף הראש או כל ממצא אחר. האם יש צורך בבדיקת מי-שפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוית
פרופ` ישראל מייזנר09/02/2009העובר גדול מהצפוי כאשר הירך והיקף הבטן גדולים בשבוע והראש ב 4 שב'. הפרש של שבוע אינו מהותי, ואילו לגבי הראש, יתכן ומדידתו גדולה עקב מצג העכוז. מנסיוני, מדידת היקף הראש במצג עכוז תמיד נותנת ערכים מעט גדולים מהצפוי בהפרש של שבועיים אפילו. במקרה שלכם, הייתי חוזר על ה US לאחר שבועיים בידיים אמונות. אינני רואה סיבה לדיקור מי השפיר, אלא אם יועץ גנטי המליץ על כך, ומעניין מדוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדר קוצב עוברי-פרופ מייזנרברבי08/02/2009
שלום, אני בשבוע 7+5. לפני שבוע הייתי אצל הרופא נישם שלי לצורך בדיקת דופק נאמר לי כי יש שק הריון אך אין עובר. היום הייתי בבדיקה נוספת (פחות משבוע מהבדיקה הקודמת) לא נצפה קוצב עוברי הרופא הכין אותי שככל הנראה מדובר בהריון לא תקין ושאני אצטרך לעבור גרידה רציתי לשאול מספר שאלות: 1. יש לי תור נוסף ביום חמישי. האם יש עוד סיכוי שנראה משהו. ווסת אחרונה 16.12.2008 2. מה ההשלכות לעשות את הגרידה. האם עדיף להמתין להפלה טבעית ואם כן עד מתי זה ניתן 3. ראתי שניתן לקחת כדורים ? האם זה מומלץ? 4. אני חברת קופ"ח מכבי ויש ליבטוח פרטי בנוסף . אני שוקלת לבצע באופן פרטי. ראשית הייתי שמחה לדעת האם אתה מבצע (אני מקווה שאתה יכול לענות או לפחות להפנות אותי לגורם מוסמך) ובכלל איך אני יכולה לקבל המלצות. ממה שאני קוראת דרך בית חולים זה יכול לקחת זמן ואני ממש ממש לא מסוגלת להמשיך כך תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לברבי
פרופ` ישראל מייזנר09/02/2009אם אינך מדממת, בשלב זה לא הייתי עושה כלום, אלא מחכה בסבלנות. לעיתים, הביוץ מתאחר וההריון צעיר יותר. כל זמן שאין סימנים קליניים להפלה, ניתןלהמתין ולחזור על ה US לאחר שבוע ימים. רצוי לבדוק גם את הורמון ה hCG באופן כמותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
ברבי10/02/2009ראשית תודה על התגובה.. אין לי דימום . אבל, הווסת האחורנה החתה ב-16.12.2008-לפי החישוב אני אמורה להתחיל שבוע 8 בנוסף , אודה לך אם תוכל להרחיב מה תיתן לי בדיקת HCG כמו כן עד מתי ניתן לחכות להפלה טבעית והאם זה לא מסוכן שהשק הריון עדיין בגופי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור מייזנר מתי אתה חוזר מהכינוסקרן08/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לקרן
פרופ` ישראל מייזנר09/02/2009בתחילת השבוע הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , אקבע אליך תור . תהנה :-)
קרן09/02/2009מחכה לך בקוצר רוח שתרגיע אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק היריוןחן08/02/2009
שלום, אני בהיריון לאחר הזרעה עם הורמונים (פיוריגון) שלושה שבועות ויומיים לאחר ההזרעה נצפה שק היריון הרופא לא אמר שום דבר על חלבון הוא אמר שזה מתאים לשבוע 5 יכול להיות שזה לא תקין? כבר תריך לראות שק חלבון בשלב הזה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן
פרופ` ישראל מייזנר09/02/2009קודם כל תיקון קטן: מדובר בשק חלמון ולא שק חלבון. את שק החלמון רואים ב US ב5 וחצי שבועות הריון. אי צפייה בו אינה מרמזת על אי תקינות ההריון. יש להמתין עוד מס' ימים בסבלנות ולחזור על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוחה לאחר מי שפירהילה08/02/2009
עשיתי בדיקת מי שפיר ונחתי 3 ימים.האם הסכנה מזיהומים/הפלה חלפה כליל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
פרופ` ישראל מייזנר08/02/2009מקובלים 3 ימי מנוחה לאחר הדיקור. הסיכון להפלה עדיין קיים, אפילו עד שבועיים מהדיקור, אם כי אם לא קרה מאומה עד עתה, הסיכוי שיקרה משהו מזערי ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)