פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חבל תבור
    קטיה
    08/02/2009

קראתי אתמול כי אסור להרים את הידיים בהיריון, כדי שחבל הטבור לא ייכרך סביב העובר. אבל לפני זה תליתי והורדתי כולב עם בגד מאוד קל מהמעקה באמבטיה שהממוקם בגובה 2 מטר+ קצת ,בערך.האם הפעלתי לחץ על העובר וחס וחלילה חבל תבור ייכרך סביב הטבור? האם לגשת לבדיקת US דחופהאו שזה סתם מיתוס?חשוב לציין כי אני בגובה 1.65 , כלומר התאמצתי קצת כדי לתלות את הכולב. שבוע 34. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חבל תבור

הוספת תגובה

• לקטיה

פרופ` ישראל מייזנר
    08/02/2009

אינני יודע ממי שאבת את האינפורמציה הזו לגבי חבל הטבור, אך היא אינה נכונה ומגוחכת. אנא התעלמי מכך. אין כל קשר להרמת ידיים או פעולה אחרת של האם ולכריכת חבל הטבור סביב צואר העובר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' היקר- המון תודה

קטיה
    08/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקף בטן קטן - מודאגת!
    אמאלה
    08/02/2009

כרגע בשבוע 30+2, בסקירות שנעשו בשבוע 21 ובשבוע 24 נצפו מדדים תקינים (ירך וראש), פרט להיקף בטן שהיה קטן בשבוע מגיל ההריון. בהערכת משקל שעשיתי היום שוב נצפו שאר המדדים תואמים את גיל ההריון, שוב, פרט להיקף הבטן שהפעם היה קטן בשבועיים מגיל ההריון. כרגע המשקל המוערך הוא 1246 גר'. (HC-279 BPD-77 FEMUR-56 AC-227) הופניתי להמשך מעקב גדילה בהריון. שאלתי: מה הגורמים? מה המשמעויות? האם מדובר במום עוברי או "רק" בסיכון ליילוד מוקדם אם הגדילה מתעכבת? הערה: בבדיקה צויין BPP 8.8.

לקביעת תור
    סגירה
    היקף בטן קטן - מודאגת!

הוספת תגובה

• לאמאלה

פרופ` ישראל מייזנר
    08/02/2009

לפי תיאורך, ההפרש בממדי הבטן, עדיין בתחום הנורמה לגיל ההריו, אם כי בגבול התחתון. יכולותלהיות לכך סיבות רבות, החל מהפרעות גדילה לעובר (אי ספיקה שליתית למשל), סיבות גנטיות והפרעות בזרימת הדם בכלי דם טבוריים או עובריים. ניתן לבדוק חלק מן הסיבות בבדיקות שונות, כולל מעקב גדילה אולטראסוני, דופלר עוברי ויעוץ גנטי באשר לצורך בדיקור מי שפיר. אם הגדילה נשמרת על אותו אחוזון, הרי שכל הנראה, מדובר בגדילה תקינה של עובר שלא יהיה גדול מדי בלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודל עובר בשבוע 6 +4
    הריונית טריה
    07/02/2009

שלום דוקטור הריון IVF. נמצאת בשבוע 6 + 4 ימים. לפני 4 ימים בוצע אולטרה סאונד ראשון ונצפה דופק. CRL 3.6 מ"מ היום הייתי במיון בעקבות חום וכאבים בגרון. עשו לי אולטרה סאונד שוב וגודל העובר היה 5 מ"מ והרופאה רשמה שזה מתאים לשבוע 6 +1 למרות שאני בשבוע 6 +4 ימים. האם יש סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    גודל עובר בשבוע 6 +4

הוספת תגובה

• להריונית הטריה

פרופ` ישראל מייזנר
    08/02/2009

אינני חושב שעלייך להיות מודאגת. בגיל הריון כה צעיר, המדידות יכולות להטעות (תלוי בניסיון הבודק), וכל שינוי של מ"מ בודד במדידה עלול להטעות במספר ימים. אנא, חזרי על הבדיקה עוד מספר ימים, בידיים מוסמכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופסור מייזנר ת-ה-נ-ה.
    אורית
    07/02/2009

לפרופסור מייזנר...... אנחנו מעריכות מאוד את כל העבודה המיקצועית שלך גם מהארץ..... תהנה מגיע לך.............. אורית.

לקביעת תור
    סגירה
    לפרופסור מייזנר ת-ה-נ-ה.

הוספת תגובה

• לאורית

פרופ` ישראל מייזנר
    07/02/2009

תודה על הפירגון...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע 6 אין דופק ויש דימום
    אילנה
    07/02/2009

שלום! אני בהריון בשבוע 6, ווסת האחרונה 25.12 .בשבת שעבר התחיל אצלי הדימום. לא היה חזק, אבל מאוד נלחצתי והגעתי לרופא המטפל שלי, הוא אמר שהכל בסדר ואין מה לדאוג בקשר לדימום. נרגעתי לכמה ימים, עד שלא התחיל דימום חזק יחסית בערב ביום רביעי, כל הלילה לא ישנתי ובבוקר נסעתי למיון. רופא במיון בדק אותי ואמר שהוא רואה רק שק חלמון ולא רואה עובר ואין דופק. הוא היכין אותי לכך שיהיה לי הפלה ספונטנית בגלל שעובר לא מתפתח או שאני אצתרך לעבור גרידה....... בדקו לי הורמון BETA HCG - היה 3220 (5.02.09 ) בשבוע 4 היה לי 184 (25.01.09) כאשר הוא ידע את התוצאות של הBETA הוא אמר שמצפה לרואת דופק. אני צריכה להוסיף שהדימום שהיה ,לפי הכמות הרבה פחות ממה שיש במחזור.. אני מאוד מפחדת שזה ההריון הראשון שלי מאוד רצוי ויגמר ככה.... אני אשמח מאוד לקבל תשובה.... תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שבוע 6 אין דופק ויש דימום

הוספת תגובה

• לאילנה

ד''ר ראובן שרוני
    07/02/2009

שלום אילנה:
    הצדק עם הרופא במיון: בערכים כאלה של bHCG הייתי מצפה לראות דופק בנוסף לשק ההריון ושק החלמון שנראו בתוך הרחם (אלא במקרים מיוחדים, אם מדובר בהריון רב עוברים למשל)
    בדיקת אולטרה סאונד נוספת תוודא את המצב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

אילנה
    07/02/2009

רציתי לשאול..... איך זה יכול להיות שבהרבה מקרים מוצאים דופק רק בשבוע 7, ורופא מדבר איתי על גרידה בשבוע 6???? אני יודעת שאני צריכה להיות מוכנה להכי גרוע, אבל אני לא צריכה להאמין שיכול להיות וזה היסתדר? יש סיכוי???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינה

ד''ר ראובן שרוני
    07/02/2009

שלום אילנה:
    בדרך כלל נראה דופק בשבוע יותר מוקדם אך מדובר בשבוע הריון שהוא שונה משבוע אל וסת לעיתים קרובות
    לרמה של bHCG יש חשיבות כי קיים תחום שמעליו מצופה לראות עובר עם דופק אם מדובר בהריון תקין (עובר בודד תוך רחמי)
    אוכל להרגיעך שבכל מקרה יבוצע אולטרה סאונד נוסף לפני המלצה ולא ילקחו החלטות פזיזות ולא מקצועיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרופסור מייזנר
    קרן
    05/02/2009

אני מטופלת בבית חולים הדסה . אני בשבוע 28 ויום . בעקבות עוברית קטנה אך תקינה אני עושה בדיקות שגרתיות . באחת הבדיקות היה לי לחץ דם מאוד גבוהה 150/100 . נשלחתי למנוחה וכרגע אני בשמירת הריון . לחצי הדם שלי תקינים , אני מודדת לחץ דם כל 3 שעות , אין חלבון בשתן ואין בצקות . באולטרסונד זרימת דם לעוברית נצפה SEVERE NOTCHING דו צדדי בעורקי הרחם MAX PSV OF MCA=42CM/S תקין לשבוע ההריון זרימה תקינה ב DV PULSATILITY INDEX PI 1.2 UMB אני מוזמנת לביקורת חוזרת שבוע הבא. כרגע אני בשמירת הריון אני רוצה להגיע אליך להתייעצות נוספת האם אני צריכה להיות בחרדה כי אני הולכת לקראת אי ספיקת שילייה? האם נתקלתה במקרים בהם היה צפי ללידה מוקדמת אך האם סיימה הריון תקין? אני בחרדה נוראית, זה הריון שלישי שלי , יש לי שתי בנות בריאות בבית ולא חוויתי דברים אילו בהריונות קודמים

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופסור מייזנר

הוספת תגובה

• לקרן

פרופ` ישראל מייזנר
    07/02/2009

אין ספק כי הצוות המטפל בך חושב נכון, והשילוב של עובר קטן עם יתר ל"ד ושינויי תנגודת לזרימה בעורקי הרחם, יכול להצביע על אי ספיקה שיליתית. לא כל מקרה כזה נגמר בלידה מוקדמת או חיתוך דופן, וקיימים מקרים רבים המגיעים ללידה קרוב למועד או למועד עצמו. אין סיבה לחרדה, שכן בד"כ בנשים שכבר ילדו ולדים בריאים הסיכוי לפגיעה קטן יותר, לפחות לפי הניסיון שלי.נכון,הסיטואציה מלחיצה - מדידת לחצי דם תכופה בדיקות דם ועוד - אך אני משוכנע שתתגברי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק לא נצפה..
    גילה
    05/02/2009

הייתי בבדיקה ראשונה לפני שבועיים שלא ראו דופק עוברי,עשיתי שבוע אחרי זה בדיקה במרפאה ורופא אחר אמר שהוא רואה דופק איטי.באתי היום אחרי שבוע ויום לרופא הראשון שלי שלא זיהה דופק בפעם הראשון,גם הפעם בבדיקה לא ראה דופק אבל נראה לו מוזר שהוא רואה התפתחות. לפי המחזור האחרון הייתי צריכה להיות שבוע 8 לפי הבדיקות שבוע שעבר עם הדופק האיטי זה התאים לשבוע 5.5 כלומר עכשו אני צריכה להיות כבר קרוב ל7. הרופא אמר לי שבוע הבא לבוא שוב,להחליט... ברור לי שהמצב לא תקין,פתאום יגלו דופק סדיר?? איך בכלל יש התפתחות??? מה הפרוצדורה בגרידה?? מתי ניתן להיכנס שוב להריון?? אשמח לקבל תשובות על הכל.תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    דופק לא נצפה..

הוספת תגובה

• לגילה

ד''ר ראובן שרוני
    07/02/2009

שלום גילה:
    לפעמיים נראים ריצודים כדופק איטי. מצד שני לחץ בבדיקה יכול לגרום להופעת דופק איטי. אני בטוח שהבודקים היו מודעים לכךו
    גרידה היא פעולה בהרדמה כללית, שטחית וקצרה בה מנוקה חלל הרחם כהכנה למחזור/הריון הבא
    ככלל, ללא סיבוכים נוספים, ניתן להיכנס להריון לאחר מחזור סדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היריון
    ש
    05/02/2009

28/12 הפריה, 30/12 החזרה. 28/01 אולטראסאונד ראשון לא נראה דופק והעובר היה בגודל של 5 שבועות ו-6 ימים. אתמול ה-4/01 לאחר שבוע נראה דופק והעובר בגודל של 6 שבועות ו-יום אחד. כלומר הוא במשך שבוע שלם הוא התפתח רק יומיים. האם יש סיכוי להיריון תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    היריון

הוספת תגובה

• ל ש

ד''ר ראובן שרוני
    07/02/2009

שלום ש:
    כן. יכול להיות שהיתה טעות קטנה בשתי הבדיקות כך שלא הייתי סומך על גיל ההריון המדויק לאור פער זה. בדיקה נוספת תודא התפתחת מוקדמת תקינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין קוטב עוברי
    מעין
    05/02/2009

שלום, אני בהריון שבוע 7+1 , ווסת אחרון ביום 17.12.2008 (הווסת שלי מאוד מאוד לא סדירה והביוץ האחרון היה (לפי הבדיקה הביתית ביום 1.1.2009). הייתי היום בבדיקת אולטראסאונד ראשונה וזיהו שק הריון ושק חלמון אך לא קוטב עוברי. האם יש סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    אין קוטב עוברי

הוספת תגובה

• למעין

ד''ר ראובן שרוני
    07/02/2009

שלום מעין:
    אפשר לקבוע לפי מימדי השק לאיזה שבוע ההריון תואם. בשבוע 7 הייתי מצפה לראות קוטב עוברי
    בכל מקרה לאור חוסר הודאות בגיל ההריון נראה לי שיש להמתין לבדיקה החוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור מי שפיר- שאלה לפר' מייזנר
    רויטל
    05/02/2009

בת 36 ,נקבע לי תור לדיקור מיי- שפיר בבי"ח בילינסון בשבוע 17.5 במה עליי להצטייד ? האם חובה מלןווה? האם אוכל לדעת מי הרופא שיבצע את הבדיקה ? ו/או מי הרופאים המתמחים בכך ? באילו שבועות מומלץ/נהוג לבצע הבדיקה ? לתשובתך אודה , בברכה רויטל

הוספת תגובה

• רויטל

פרופ` ישראל מייזנר
    07/02/2009

לא צריך להביא משהו ספציפי, למעט התיק הרפואי: יעוץ גנטי, סוג דם וכד'.
    רצוי מלווה כי לפעמים המטופלת מעט מרוגשת מעצם מהפעולה. בבית החולים בילינסון, לא מיידעים מראש מיהו מבצע הפעולה, דבר הנקבע בבוקר הדיקור.
    נהוג לבצע את הבדיקה בין 16-20 שב' הריון, כך שהמועד שלך מצויין.
    נ.ב. תשובתי זאת, נשלחת מיפן, שם אני בכינוס, אז נא להעריך....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופסור מייזנר - תודה

רויטל
    11/02/2009

תודה על תשומת הלב וההתייחסות רויטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירה מאוחרת
    סמדר
    05/02/2009

שלום, רציתי לדעת באיזה שבוע מומלץ לנשים בעלות עודף משקל לבצע סקירה מאוחרת? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סקירה מאוחרת

הוספת תגובה

• לסמדר

ד''ר ראובן שרוני
    07/02/2009

שלום סמדר:
    בשבוע 23-24. אם נגיע לצורך בבדיקה השלמה יתכן שיהיה צורך לדחות ההשלמה לעוד 2-3 שבועות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה
    בר
    05/02/2009

עשיתי אתמול אולטרא סאונד לפי זאת שעשתה לי אותו העובר 6 מ"מ ומתאים לשבוע שישי + 3 ימים לפי המחזור האחרון 29.12 אני בשבוע חמש + יומיים, לא ייתכן שאני בשבוע 6+3 כי לא קיימנו יחסים לא ראו דופק עדיין. היא אמרה שלפי ה6 מ"מ אמורים לראות דופק.. אני מתפגרת תעזול לי בבקשה! נ.ב עשיתי בדיקת דם ב23.1 היה בטא 82 וב 29.1 היה 682 רופא מומחה אמר שזה עוד בסדר גמור ושאני יעשה עוד US בשבוע הבא ולפעמים טועים במדידה..

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה

הוספת תגובה

• בר

ד''ר ראובן שרוני
    07/02/2009

שלום בר:
    נראה לי שהרופא שלך צודק ויש להמתין לבדיקה הבאה. יתכן שמדדו בטעות. נשמע כהריון תקין אבל בשבועות המוקדמים אין לדעת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצובה ןמןדאגת מאוד
    רוחי
    04/02/2009

שלום רב, אני בשבוע 7. אתמול, לאחר דימום קל ביותר ניגשתי למיון וביצעתי בדיקת אולטרסאונד. הרופא אמר שהדופק איטי יחסית (באולטרסאונד קודם מלפני שבוע היה דופק תקין). היום ניגשתי לרופא שלי ונראה דופק תקין ושק חלמון נוסף. דאגתי היא בנושא שק החלמון הנוסף ובעוד עובדה מצערת, כי העובר לא גדל כלל מאז הבדיקה הקודמת, לפני שבוע, וגודלו הוא 4 מ"מ. הרופא דיבר איתי ואמר שמה שמדאיג הוא שהעובר לא גדל כלל ואמר לחזור על בדיקה בעוד 10 ימים. הוא אמר שלדעתו ההריון לא תקין. האם יש תקווה כלשהי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עצובה ןמןדאגת מאוד

הוספת תגובה

• תקינות הריון בהריון צעיר?

ד``ר רון ברדין
    05/02/2009

רוחי היקרה
    קשה להתייחס בלא לצפות בבדיקה. העובדה שדופק תקין מעודדת. לא ברור לי מה הכוונה שק חלמון נוסף ולא איזה מימצאים נימצאו שאינם תקינים. אכן רק כעבור 7-10 ימים עת תחזרי על הבדיקה ניתן יהיה לנתייחס אולי באפן קונקרטי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין דופק עוברי
    עופר
    04/02/2009

שלום. אני בשבוע השישי+5 ימים להריון (קיבלתי וסת אחרונה ב-19/12) ואתמול עשיתי אולטרא סאונד ראשון. בבדיקה נצפה שק הריון (0.9 ס"מ) אך לא נמצאה רקמה עוברית ודופק עוברי. מזה 4 ימים יש לי הפרשה חומה חלשה, מעט רירית מלווה בכאבי בטן בצידי הבטן התחתונה. כמו כן היום ישנה תחושת חולשה ועייפות עם דפיקות לב מואצות. לא הצלחתי להבין מהרופא האם זה שכיח? מרמז על הפלה טבעית? מתי רואים דופק ורקמה עוברית? יש סיבה להילחץ?? בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אין דופק עוברי

הוספת תגובה

• חשש להריון לא תקין

ד``ר רון ברדין
    05/02/2009

עופר שלום
    אם אכן גיל הריון מדויק אזי אכן אמורים לראות דופק עוברי ב 6 שבועות +. העדר קוטב עוברי בשבוע זה מבשר לא טוב. ממליץ הערכה נוספת ואם לא תקין בהחלט חשש להפלה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקף בטן קטן בשבועיים ומיעוט מי שפיר
    עדי
    04/02/2009

שלום רב אני בת 29, נמצאת בשבוע 27+5 להריון,הריון ראשון, עובר אחד, הריון תקין עד לשבועיים האחרונים... לפני כשבועיים זיהו מיעוט מי שפיר אצלי (AFI בין 5 ל 7.5) והיקף בטן קטנה בשבועיים ביחס לשבוע ההריון (רק הבטן...) ועל כן נשלחתי לאשפוז, במהלך האשפוז ה AFI היה בין 8 ל10, מה שהוגדר כמיעוט יחסי של מי שפיר, פחות מטריד. היה רופא אחד שזיהה notching בעורק רחם ימני וזרימות קצת מוגברות אך רופא אחר שלא ראה זאת. כעת העוברית שוקלת בערך 900 גרם, היקף הבטן עדיין קטן בשבועיים ושאר הערכים תקינים, כמות מי השפיר הנוכחית 10.5. יש לי קצת נטייה ללחץ דם, אך אני במעקב וכרגע הוא תקין (עשו לי בדיקות של חלבון בשתן ובדיקות דם שונות שיצאו תקינות). כרגע אני מתחילה מעקב צמוד של מוניטורים ואולטראסאונדים דו שבועיים (לבדיקת כמות מי שפיר) ומעקבי גדילה כל 10-14 יום ונמצאת במנוחה יחסית. המליצו לי על דיקור מי שפיר (לא עשינו בדיקה זו במהלך ההריון אך כל השאר יצאו תקינות, שקיפות, חלבון, סקירות....) אך אני מאד חוששת לעשות אותו מפני שאני יודעת שזה עלול לגרום ללידה וגם בגלל כמות מועטת של מי שפיר אצלי אני לא בטוחה מה ההשלכות. אשמח לעצתך.... תודה מיטל

הוספת תגובה

• למיטל

פרופ` ישראל מייזנר
    07/02/2009

אני מניח ששאלתך המתייחסת לדיקור מי השפיר, נשלחה טרם ייעוץ גנטי. אין לי ספק, כי במקרי פיגור גדילה, ימליצו לך על דיקור מי שפיר כחלק מהעיבוד לשלילת סיבה ל IUGR בהתחלת התהוותו (פיגור גדילה תוך רחמי), שכן במצבים כאלה קיימים מקרים עם מבנה כרומוזומלי לא תקין. נרכאה לי כי את מטוופלת בידיים טובות, ודואגים לך כראוי. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה