מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריבוי ביצוע בדיקות אולטרה - סאונדשירה09/01/2009
שלום רב. ברצוני לדעת האם יש סכנה כלשהי להריון וכמובן לעובר בביצוע מ"ס רב של בדיקות אולטרה - סאונד ( בין 3 - 4 פעמים בשבוע ) ללא שום קשר לסיבת הביצוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלתי הקודמת
שירה09/01/2009יש לציין כי הנני בשבוע 10 וביצעתי כבר כ 8 בדיקות אולטרה - סאונד קצרות לווידוי קיום דופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירה
פרופ` ישראל מייזנר11/01/2009בדיקות האולטראסאונד אינן מזיקות, למיטב הידע המדעי המצטבר. עם זאת, לא רצוי להגזים במספר הבדיקות, כשאין בכך צורך.הבדיקות נעשות למטרות רפואה בלבד, ורק כשהן נדרשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיצא לי לקרוא מספר מחקרים
סתיו19/01/2009שטענו שיש קשר בין ריבוי בדיקות US לבין תסמונת דאון ופיגור. אתה טוען שזה מחקר שגוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא רופאה אבל...
שלי21/01/2009אני חושבת שאת מתבלבלת היות ותסמונת דאון היא בעייה גנטית אשר נקבעת כבר בשלב ההפריה ולכן אין קשר בינה ובין בדיקות us
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבוי אולטרה סאונד
אחת20/01/2009כששאלו את דעתו של הרבי מלובאוויטש את דעתו על בדיקות אלה, ענה שלא הוכח שאינן מזיקות, ולכן אם אין הוראה מפורשת וספציפית מרופא לבצא - עדיף שלא לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפיר בהריון בסיכוןסיון08/01/2009
שלום, אני נמצאת בשבוע 12. הריון לאחר IVF. בשבוע 6, כאבים ודימום עקב היפרדות שלייה. ההריון נמשך והדימום פסק בשבוע 10. אין כאבים יותר. אולטרסאונד החל משבוע 10 תקין. בדיקת שקיפות עורפית תקינה. האם בדיקת מי השפיר עלולה לסכן את המשך ההריון הזה, מעבר לסיכון הרגיל? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיון
פרופ` ישראל מייזנר11/01/2009בדיקת מי השפיר נערכת בשבועות 16-20. בהנחה שעד אז, הכל יתנהל כשורה, להערכתי, הריונך אינו בסיכון יתר לפגיעה עקב דיקור מי השפיר המתוכנן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט מי שפיראורטל08/01/2009
אני בשבוע 29 ולפני כשבוע עשיתי אולטרסאונד ונמצא כי afi-8 והרחבה קלה של אגני הכליות 5 מ"מ בשניהם האם זה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורטל
פרופ` ישראל מייזנר08/01/2009תלוי מהו שבוע ההריון. בעיקרון, הרחבת אגני כליה ל 5 מ"מ, מעבר לשליש הראשון להריון, הינה ממצא שאינו נחשב לפתולוגי. AFI של 8 ס"מ, נחשב אף הוא לתקין, בגילאי הריון מסוימים, ולכן יש חשיבות לגיל ההריון. בעיקרון, טווח הנורמה הינו מעל 5 ס"מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר סקירה מאוחרתדידי08/01/2009
שלום אני בת 35 , בשבוע 24 להריון, לאחר סקירה מאוחרת, (ציטוט מסיכום הרופא) נצפה בין הקיבה לוריד הטבורי ממצא היפואקוגני, ייתכן ומדובר בכיס מרה למרות שבצד שבו צריכים לראות כיס מרה רואים מבנה ככיס מרה - pruv - מומלץ אקו לב עובר וסקירה מכוונת לבירור. מה זה אומר? כל שאר הבדיקות שעשיתי היו תקינות, לא עשיתי מי שפיר. קבעתי תור לאולטרסאונד מכוון, ולאקו לב. אבל עד אז בבקשה תשובתכם והסבר. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדידי
פרופ` ישראל מייזנר08/01/2009במקרה ראיתי את הפנייתך לבילינסון. ככל הנראה, אם זה באמת הממצא, מדובר בכיס מרה, הממוקם שלא במקומו הרגיל. בד"כ, הממצא אינו אמור לגרום לבעיות, בהנחה שאמנם בוצעו בדיקות מסוימות, כמו אקו לב עובר, סקירת מערכות מלאה ויתכן אף דיקור מי שפיר. בבית החולים, תבדקי ותקבלי אח"כ את כל ההסברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא של סיסיטיק היגורומהענבל07/01/2009
שלום הייתי היום בבדיקת שקיפות עורפית וכמו שציינתי בכותרת נתגלה ממצא של סיסיטיק היגרומה ובצקת מסביבי לבטו העובר. הרופא היה חד משמעי לגבי הצורך בהפסקת הריון וזה כנראה גם מה שנעשה. רציתי רק לדעת מה בדיוק אומר הממצא הזה. באיזה מום מדובר? תודה ענבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטיק היגרומה
ד``ר רון ברדין07/01/2009ענבל היקרה
ציסטיק היגרומה הינו מימצא בעורף העובר המתגלה בטרימסטר 1 . החשד למימצא עולה למעשה בעתגילוי שקיפות עורפית מעובה במיוחד .קשור כניראה בהפרעה בניקוז הלימפטי למערכת הורידית. על פי הדיווחים יש סיכוי של מעל 50% למומים כרומוזומליים בעיקר תסמונת דאון, טרנר או טריזומיה 18 (רעה חולה במיוחד ). גם אם כרומוזומלית תקין הסיכון למומים אחרים כלב , מע' שלד ועוד היא מעל 50%.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות שקיפות עורפית -מאוד מודאגת!יערה07/01/2009
שלום רב, רציתי להתייעץ בקשר לתוצאות שקיפות עורפית של חברתי היקרה. היא ממש מודאגת ואני מקווה שתוכלו לעזור לה. יצאה בבדיקה עובי של 5 מ"מ. וסיכון של 1 ל-16. נאמר לה שמדובר תוצאה לא טובה (בלשון המעטה) והסיכון הוא רב. נאמר לה שצריכה לעשות בדיקה נוספת סיסי שיליה. היא בשבוע 12-13 להיריון והלכ היום לביה"ח על מנת לתאם תאריך לבדיקה אשר חשבה שאמורה להיות כמה שיותר מוקדם. אך קבע לה בדיקה רק לעוד כשבועיים (ב- 19 לינואר). הרופא המטפל אמר שזה בסדר כיוון שאז הסיכון להפלה נמוך יותר. מצד שני, נאמר לה ע"י רופא המומחה בגנטיקה שגם אם תישלל מחלת תיסמונת דאון ותיסמונות אחרות שמגלים בסיסי שיליה לא בטוח שיגלו מומים אחריםן שיתכן וקיימים לאור התוצאה הגבוהה. לכן, השאלה היא, נראה כי מימד הזמן מאוד חשוב כאן ומשום מה בביה"ח לא מתרגשים... וכן, מהם באמת הסיכונים? האם ישנה תועלת כלל בבדיקות הבאות כגון סיסי שיליה או מי שפיר או שמא הייתם ממליצים על הפסקת הריון כבר בשלב זה? אשמח לתשובה כנה ומפורטת גם אם היא קשה. היא מאוד מיואשת וזקוקה לדעת מה לעשות... תודה מראש אתם ממש מקסימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית לא תקינה
ד``ר רון ברדין07/01/2009יערה המסורה שלום רב
אכן ערך גבוה מאוד של עובי השקיפות. בהחלט נידרש בירור כרומוסומלי אם בצורת סיסי שלייה או דיקור מי שפיר. לגבי סיסי שלייה רצוי מוקדם . לגבי מי שפיר מבוצע מאוחר יותר לכיוון 17 שבועותוהלאה. נכון הוא שגם אם בדיקה הכרומוסומלית תקינה עובי השקיפות יכול להיות קשור עם מומים במערכות אחרות כדוגמת מומי לב. אין אנו נוהגים להמליץ או לשלול הפסקת ההריון אך על חברתך לשים על כף המזניים הנתונים ולהחליט בהתאם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 21+ 5 ועדיין לא מרגישה בתנועותשלי07/01/2009
סקירה שנעשתה בשבוע שעבר היתה תקינה. אני מתחילה להילחץ... אין לי עודף משקל ( אם זה משנה) וניסיתי מספר פעמים לאכול משהו מתוק ולשכב על צד שמאל במשך כחצי שעה ולא הרגשתי כלום. האם יכול להיות שהעובר זז חלש? או לא מספיק? האם יכול להיות מצב שלמרות שבסקירות נראו תנועות משהו בהן לא תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיה
פרופ` ישראל מייזנר07/01/2009בד"כ, בשבוע הריון כזה כבר יש תחושה של תנועות העובר. יש לבצע US ולהראות לנבדקת תנועות בזמן אמת ולברר אם חשה בהן או לא. יש תמיד נשים שחשות בתנועות מאוחר יותר. אם גם זה לא עוזר, יש לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא גבוהה ללא שקמיקי06/01/2009
שלום. אחרי החזרת 3 עוברים. בטא 706. בשבוע 4 ויומיים בטא 5022 ללא שק הריון האם נשמע תקין? האם הגיוני שלא רואים שק הריון עדיין? לחוצה מאד. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקי
פרופ` ישראל מייזנר06/01/2009עדיין יתכן כי יופיע שק הריוני כל יום, ברחם. בכל מקרה, יש לבדוק היטב שלא מדובר בהריון חוץ רחמי!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבה של הכליות ונקודה לבנה בלב.מיכל06/01/2009
אני בשבוע 23. בת 34 .הריון 4. עשיתי 2 סקירות. בסקירה המוקדמת גילו הרחבה של הכליות ונקודה לבנה. שלחו אותי ליעוץ גנטי ושם המליצו על מי שפיר, בגלל 2 הסימנים, אבל לא חד משמעי. חיכינו לסקירה השניה. ושם ראו שיש הרחבה של הכליות- ל8 מ"מ ונקודה לבנה. האם כדאי ללכת למי שפיר. אני מפחדת מהסיכון בבדיקה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
פרופ` ישראל מייזנר06/01/2009חבל שחיכית כלכך הרבה זמן. הן הנקודה הלבנה והן הרחבת אגני הכליות הינם סימנים מחשידים "רכים" לתסמונת דאון. שני אילו, וגילך שהינו 34 (מגיל קיימת המלצה גורפת למי שפיר) - הם אינדיקציה טובה לדיקור. עם כל הפחד שבביצוע הבדיקה (פחד שאינו רציונלי) - יש מקום לבצעה על מנת לשלול תסמונת דאון. כיון שהסיכון ללידה מוקדמת בשבוע זה (23) ומעלה קיים, רצוי לשקול דחיית דיקור מי השפיר לשבוע 30 להריון, בו הסיכון ללידה מוקדמת עם פגות קיצונית לא קיים בד"כ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סריקת מערכות מורחבתאורית05/01/2009
שלום רב עשיתי סקירת מערכות מורחבת בשבוע 23 להריון. הרופא עשה את חלק מהבדיקה ואגינלית. האם זה תקין , ומותר? האם זה לא מסכן את העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לש'
פרופ` ישראל מייזנר06/01/2009בדיקה וגינלית באולטראסאונד, מותרת, ולעיתים אף נדרשת כאשר רוצים לבדוק איברים בעובר הנמצאים במיקום נמוך באגן ושקשה לראותם דרך הבטן. לכן, השילוב בין בדיקה וגינלית לבטנית הינו חלק מבדיקת מערכות נכונה. מובן, שאין כל סיכון לעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת לולאות המעיאחי05/01/2009
בסקירת מערכות שלישית במהלך הריוני (שבוע 24) גילו אצל העובר הרחבה של לולאות המעי הדק 1.36 ס"מ (ההרחבה גדולה יותר מבסקירות הקודמות).בסקירות קודמות נכתב כי המעי נראה אקוגני יותר עם איזורי הסתיידות. מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א
אלינור05/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבת לולאות מעי
פרופ` ישראל מייזנר06/01/2009הרחבה כזו יכולה לנבוע ממספר סיבות כמו: מחלת צציסטיק פיברוזיס, חסימת מעיים בעובר, סיבה זיהומית ועוד. יש לבציע מספר בדיקות על מנת לנסות ולהגיע לאבחנה נכונה (לא תמיד ניתן עד ללידה). בהנחה, וכל הבדיקות והבירור ללא ממצא פתולוגי - אזי יש מקום להירגע מעט, שכן גם אם יש חסימת מעיים - קיים לכך פיתרון כירורגי פשוט בד"כ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
אלינור07/01/2009אני מודה לך מאוד על תשובתך. ביצעו לי בדיקת cf שיצאה שלילית והייתי רוצה לדעת בבקשה אילו בדיקות נוספות עלי לעבור בכדי לגלות מה הבעיה (שכן למיטב הבנתי אם לא מדובר בחסימת מעיים פשוטה התינוק עלול להימצא בבעייה חמורה). אודה לתשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלינור
פרופ` ישראל מייזנר07/01/2009דיקור מי שפיר + יעוץ גנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב גדילה בהריוןליזה05/01/2009
שלום, אני בשבוע 25+6 ולהלן ממצאי בדיקת מעקב הגדילה BPD הינו 63 מ"מ מתאים ל25+4 שבועות הריון היקף ראש 236 מ"מ מתאים ל25+6 שבועות באחוזון היקף בטן 203 מ"מ מתאים ל25 שבועות באחוזון FEMOR הינו 45 מ"מ מתאים ל25+2 שבועות הריון יחס ראש/גוף 1.1 הערכת משקל בממוצע 780 גרם (+/-) 10% משקל אחוזון 27 האם גודל העובר תקין או שהעובר קטן מידי? מה המשמעות של משקל אחוזון 27? מה המשמעות שהיקץ הבטן מתאין לשבוע 25 באחוזון? תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל עובר
ד``ר רון ברדין05/01/2009שלום רב
ראשית גודל העובר תואם את שבוע ההריון שלך כך שהבדיקה תקינה
לגבי נושא אחוזונים הכוונה לאחוז העוברים מעל ומתחת למשקל זה. אחוזון מתחת ל 10 דורש כניסה למסגרת מעקב מיוחד ועוברך רחוק מכך ובנורמה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ליזה05/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכיפות בדיקות US בשליש ראשוןטריני04/01/2009
שלום, אני בשבוע שמיני+ ועשיתי US לתקינות וקביעת גיל ההריון ביום רביעי שעבר. מאז ועד בדיקת השקיפות העורפית שתהיה בעוד יותר משלושה שבועות לא נקבעה לי אף בדיקה. האם כך מקובל או שבד"כ בודקים עוד קודם שהכל טוב? אני אחרי טיפולים בהם המעקב היה מאוד צמוד וקצת מוזרים לי המרווחים בין הבדיקות... יכול להיות שמוזר לי בגלל השינוי, וגם כי אין אף סימן חיצוני (מלבד קצת כאבי בטן תחתונה פעם-פעמיים ביום ועייפות). תודה וסליחה על השאלה ההזויה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרש זמן בין בדיקות אולטרהסאונד
ד``ר רון ברדין04/01/2009טריני שלום
אכן הפרשי הזמנים שנקבעו לך לבדיקה מקובלים בהחלט. נהוג לבצע סונר 1 להערכת גיל הריון ובדיקת התאמת גודל העובר לגיל הריון על פי וסת אחרונה.הבדיקה הבאה היא בשקיפות עורפית בסביבות שבוע 12 אלה אם ישנה תלונה כלשהי( דימום , אחר) בעטייה מבצעים בדיקת אולטרהסאונד נוספת לתקינות הריון. לכך נוסיף את מימד זמינות מכשיר האולטרהסאונד כך שכל ביקור אצל הרופא כולל הרבה פעמים גם בדיקת אולטרהסאונד בטח אם הניבדקת מאוד דואגת.
לסיכום שימי מרגוע לנפשך בעניין הפרשי הזמנים בין הבדיקות . אין פסול בהם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחה מומים במעיאלינור04/01/2009
אם נתגלתה בעיה במעי של עובר ,האם יש מומחה מיוחד לגילוי הבעיה? האם מישהו יכול להמליץ למי לפנות עם בעיה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה במעי העובר למי לפנות
ד``ר רון ברדין04/01/2009אלינור שלום לך
קונקרטית לרשימת רופאים לא נהוג בפורום זה לפרסם ותאלצי להעזר במקורות שונים להשיג שמות שונים. יחד עם זאת אציין שפנייה ליחידת אולטרהסאונד בבית חולים יכולה להוות מענה מקצועי הולם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלינור05/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' מייזנר - מודאגת מאוד...דחוףלירי04/01/2009
שלום, בבדיקת אולטראסאונד אובחנתי כי אני בהריון בשבוע 7. הרופא אמנם ראה שק הריון והריון תוך רחמי, אך לא ראה את העובר ולא שמע דופק, קבע לי תור לעוד שבועיים על מנת לבדוק שוב. האם יכול להיות שיש בעיה? האם לא אמור להיראות דופק כבר בשבוע 6? בבקשה תשובתך המהירה, תודה מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למודאגת
פרופ` ישראל מייזנר06/01/2009אם הביוץ היה מעט מאוחר, יתכן ועדיין לא תראה הרקמה העוברית. כל זמן שאינך מדממת, יש בהחלט מקום לחכות ולחזור על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)