פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר ראובן שרוני
    אורית
    03/01/2009

האם אתה עובד גם בנתניה? דרך קופת חולים כללית? האם אתה עושה סקירות פרטיות?...היכן? עם כן...אני רוצה טלפון ליצירת קשר...תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר ראובן שרוני

הוספת תגובה

• לאור

ד''ר ראובן שרוני
    03/01/2009

שלום אור:
    09-8821395

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקירה מאוחרת
    אורית
    03/01/2009

שלום רב , בבדיקת סקירה מאוחרת בשבוע 23 להריון לא נצפו שופכנים . האם זה תקין?? כמו כן הבדיקה נעשתה בשבוע 23+0 ואילו גודל העובר ( זכר) נראה 23+4 במשקל 565 האם תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    סקירה מאוחרת

הוספת תגובה

• לש.

ד''ר ראובן שרוני
    03/01/2009

שלום ש:
    בסקירה מאוחרת אין רואים שופכנים אם הם בגודל תקין אבל לא מציינים זאת. מהיכן המידע?
    הפרש של 4 ימים בשבוע 23 הינו תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לד"ר

אורית
    03/01/2009

המידע התקבל בדף שבו פירט הרופא הבודק( ד"ר ולמן יגאל) את כל האיברים סימן הרופא וי ליד כל האיברים, ליד האיבר שופכנים סימן איקס מתשובתך אני מבינה שזה תקין. אם הבנתי לא נכון אודה לך אם תתקן אותי תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובר גדול - אח קטן
    נינה
    02/01/2009

שלום . אני בהריון שני - עם עובר ממין נקבה שאובחנה בסקירה ל PRUV. סקירות , אקו לב ומי שפיר תקינים. בשבוע 27 +4 הערכת משקל 1370 גרם. ובכל המדידות מתאימה לשבועיים יותר מגיל ההריון. כל המדידות פורפורציוניות. העמסת סוכר 100 גר תקינה. רופאת הנשים בקשה שאבדוק רמת סוכר בגלוקומטר לפני ושעה אחרי ארוחה והמדדים היו תקינים (83 לפני, 104 אחרי שעה). כמות מי שפיר תקינה עד כמה הערכת המשקל חריגה בעינך? ע"פ הרופאה זה מעל אחוזון 90, אך במקורות אחרים שאני בודקת זה נראה פחות קיצוני. אציין שבאולטרסאונד הראשון בשבוע 6+3 ע"פ גיל ההריון - הערכה מחושבת התאימה, וכן בסקירה הראשונה בשבוע 15 +3 המדידות התאימו לגיל 16 שבועות, כך שלא נראה לי שיש טעות בחישוב גיל ההריון בני בן השנתיים סובל מ FTT קשה - שמקורו עדיין לא אובחן למרות אינסוף הבדיקות שעבר - כך שכל נושא "חריגות" נופל על קרקע רגישה. הוא אמור לעבור ברור גנטי - לרסל סילבר - למרות שרק גודלו קטן ואין מאפינים נוספים לתסמונת אצלו האם יש לבצע בדיקות נוספות? האם עדיין יתכן כי יש לי סכרת לא מאובחנת? מהן סיבות נוספות לחריגה שזו בגודל העובר? האם עלי להיות במעקב נוסף בשל מצבו של בני הבכור? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עובר גדול - אח קטן

הוספת תגובה

• לנינה

ד''ר ראובן שרוני
    03/01/2009

שלום נינה:
    הפרש שבועיים יכול להיות עדיין בתחום הואריאציה הנורמלית
    אבל יש לעבור יעוץ גנטי מסודר בו ילקחו בחשבון מהלך ההריו,ן תוצאות הבדיקות, גודל ההורים וכן אבחנות משוערות אשר יתכנו וישללו לאור ההתפתחות בעתיד
    איני רואה קשר לעובר קודם אשר גודלו היה תקין במהלך ההריון ואחר לידה מציג האטה בגדילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פשוט מלאך.
    אורית
    02/01/2009

לפרופסור מייזנר המקסים אתמול הינו אצלך בבדיקת מי שפיר. אם יש משהו שפחדתי ממנו בחיים שלי זאת הבדיקה. ואתה בדרך שלך הובלתה אותנו בצורה נעימה ומצחיקה לעבר החדר, הבדיקה עברה במהירות ללא כאב (אולי קצת הבטן כאבה מהצחוק ). רציתי להודות לך מעומק הלב תודה. אתמול ישנתי לילה שלם אחרי הרבה זמן.... עכשו מה שנשאר חלק בלתי נפרד וחשוב (מאד) הם התשובות....אני מאחלת לעצמי להיות מאושרת בקבלת התוצאות ממש כפי שהייתי מאושרת שהבדיקה הסתיימה. תודה תודה תודה. נתראה בסקירה....אני צריכה לקבוע.....באיזה שבוע אתה ממליץ לעשות סקירה מאוחרת מורחבת? אני בשבוע 19+2. אורית פריינטה.

לקביעת תור
    סגירה
    פשוט מלאך.

הוספת תגובה

• לאורית

פרופ` ישראל מייזנר
    03/01/2009

נקווה שהתשובות אמנם תהיינה תקינות, וששאר ההריון יעבור בקלות ובכיף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבה קלה של אגני הכליות
    אורטל
    01/01/2009

בסקירת מערכות שעשיתי גילו שיש הרחבה קלה של אגני הכליות 5 מ"מ בשני הכליות אני בשבוע 28 האם זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    הרחבה קלה של אגני הכליות

הוספת תגובה

• לאורטל

ד''ר ראובן שרוני
    03/01/2009

שלום אורטל:
    אם זהו ממצא יחיד ושאר ההבדיקות תקינות - קרוב לודאי שכן
    במקרה זה מומלץ לעקוב אחר הכליות, אגניהן וכמות מי השפיר בהמשך ההריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• dandy walker variantמודאגת מאוד
    ענת
    01/01/2009

שלום רב, בסקירת מערכות מוקדמת (שבוע 15) התגלה שחדר רביעי בצרבלום רחב. נשלחתי לבדיקה נוספת (שבוע 19) ועדיין יש הרחבה של החדר הרביעי בחלק התחתון של הצרבלום. נצפה חיבור בין החדר הרביעי לגומה האחורית. יש חשש לחסר חלקי של הורמיס. שאלתי היא האם יש סיכוי שהחדר יסגר בהמשך, או שהדבר מעיד על מום ודאי?

לקביעת תור
    סגירה
    dandy walker variantמודאגת מאוד

הוספת תגובה

• לענת

ד''ר ראובן שרוני
    03/01/2009

שלום ענת:
    הורמים עדיין יכול להיות פתוח במעל ל 50% בשבוע 14 בקרוב לרבע מהעוברים בשבוע 15 ואף במיעוטם בשבוע 17
    להערכתי, יש לבצע סקירה מכוונת למבני המוח כולם ובאזור הגומה האחורית של המוח ולשלול רוטציה קדמית והרמה של הורמיס. ייש צורך יעוץ בעקבות הבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרגת שליה 1 בשבוע 22
    ילנה
    01/01/2009

שלום רב, בסקירת מערכות האחרונה התגלתה דרגת שליה 1. ידוע לי שבגיל הריון כזה דרגת שליה אמורה להיות 0. מה המשמעות של הנתון? מה עלי לעשות ומה הסכנות של הזדקנות שליה? בתודה על תשובתכם, ילנה.

לקביעת תור
    סגירה
    דרגת שליה 1 בשבוע 22

הוספת תגובה

• לילנה

ד''ר ראובן שרוני
    03/01/2009

שלום ילנה:
    אין לכך משמעות כי בודקים שונים משתמשים בסווג מעט שונה
    בבדיקות היום יש בדיקות יותר מפורטות מאשר דרגת בשלות השליה כגון זרימות דם בעורק הטבור
    אם הבודק לא המליץ על בדיקות נוספות - אפשר להרגע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות סקר ביוכימי ושקיפות - דחוף
    אופטימית
    31/12/2008

שלום, בת 25.5, הריון ראשון שהושג ע"י טיפול בגונל F + הזרעה. עפ"י הוסת - שבוע 15+1, עפ"י ה- US בשקיפות וה- US בסקירת מערכות , העוברית גדולה בשבוע. כל הבדיקות שעשיתי עד כה היו טובות, כנ"ל סקירת מערכות. ***** להלן תוצאות שקיפות עורפית מהתאריך 10/12 שבוע 12.2: שקיפות - 1.2 מ"מ CRL - 72 מ"מ גיל הריון לפי השקיפות - 13.2 שבועות. סיכון לפי גיל - 1/1268 סיכון לפי שקיפות + גיל - 1/8453 סיכום הבדיקה: הודגם דוקטוס ונוזוס גל A חיובי *****להלן תוצאות הסקר הביוכימי מהתאריך 11/12 : NT NUCHAL TRANSUCENCY - 1.00 MOM NT NUCHAL TRANSUCENCY - 1.20 MM PAPP A - 0.88 MOM PAPP A - 2338 MIU/L FREE BETA HCG - 3.50 MOM FREE BETA HCG - 97.6 NG/ML סיכון לדאון לפי גיל - 1/1300 סיכון לדאון לפי גיל+שקיפות + ביוכימי - 1/1500 סיכון לטריזומיה 18 לפי גיל + שקיפות+ ביוכימי - 1/20000 עוד לא ביקרתי אצל הרופא המטפל ( תור בשבוע הבא) אבל בטיפת חלב בתאריך - 26/12/08 הבהילו אותי מאוד ואמרו שהתוצאות לא טובות , וביקשו שאגש מיד לרופא. מאז התקשרו אלי עוד פעמיים על מנת לוודא שהלכתי לרופא, אך יש לי תור רק בשבוע הבא ואני מאוד לחוצה. אנא ממך דוקטור תאמר לי בבקשה מה אומרות התשובות של הסקר הביוכימי? אציין כי כל יתר הבדיקות טובות . מצטערת על האורך. תודה.

הוספת תגובה

• פספסתם את שאלתי- אנא תענו לי......

אופטימית
    01/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק ועובר
    מיכל
    31/12/2008

שלום רב! בשבוע 6+2 עשיתי אולטראסונד וגינלי שכתב שיש הד עוברי ודופק, אני בבדיקה ראיתי גוש שחור שדומה בצורתו לדג ולא הצלחתי לשמוע מאיפה היא שומעת את הדופק... האם ככה אמור להראות העובר?? לא ראיתי משהו שמזכיר עובר.. אבל הטכנאית אמרה שהכל בסדר. עכשיו אני שבוע ומשהו אחרי והכל בסדר... אבל זה נורמלי??? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    דופק ועובר

הוספת תגובה

• למיכל

ד''ר ראובן שרוני
    03/01/2009

שלום מיכל:
    קרוב לודאי שזה בסדר כפי שאמרה לך הטכנאית
    הד עוברי הינו הביטוי לקיומו של עובר הנראה כהד באולטרה סאונד (על קול)
    כנראה שהיא ראתה את הדופק. מן הסתם בבדיקה הבאה תוכלי להבחין גם כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורך עובר
    שני
    30/12/2008

שבוע 12 ושלושה ימים לפי בדיקת אולטרסאונד אורך העובר 19 מ"מ האם יש מקום לדאגה? מה זה אומר כשהאורך מתאים לחודש קודם?

לקביעת תור
    סגירה
    אורך עובר

הוספת תגובה

• למודאגת

פרופ` ישראל מייזנר
    30/12/2008

בהנחה שנצפה דופק בעובר, האפשרות היחידה היא ביוץ מאוחר. אין מקום לדאגה, ויש לחשב את גיל ההריון לפי האולטראסאונד ולא לפי הוסת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכת משקל-דחוף
    זגש
    29/12/2008

שלום רב, ביצעתי בשבוע 32+1 הערכת משקל. bpd: 82 ממ מתאים לשבוע 32.3 hc: 308 מ"מ מתאים לשבוע 33.6 ab.cir : 307 מ"מ מתאים לשבוע 34.6 femur len: 59 מ"מ מתאים לשבוע 31.0 גיל הריון us: 33.6 משקל ילוד us: 2194 כמות מי שפיר-תקינה בדיקה נוספת שבוע 37+3 מצג ראש דרגת שלייה 3 כמות מי שפיר תקינה bpd: 90 מתאים לשבוע 36+5 326 מתאים לשבוע 37 ac:348 מתאים לשבוע 38+5 fl67 מתאים לשבוע 34+5 כמו כן נעשתה בריקה של כל העצמות הארכות: tib:6.04 מתאים לשבוע 35 fib:5.86 מתאים לשבוע 36+4 hl:5.86 מתאים לשבוע 34+3 rad:4.79 מתאים לשבוע 35 ulna:5.62 מתאים לשבוע 35+2 הערכת משקל:3186 גיל הריון 37+5 הרופא ציין: כל העצמות הארוכות נמדדו קטנות מהממוצע אך מעל אחוזון 5 , מינרצליזה של העצמות תקין. עמ"ש נראה תקין מבנה גולגולת קין יש לציין כי שקיפות עורפית חלבון עוברי וכל הסקירות המוקדמות היו תקינות כל המדדים התאימו לגיל ההריון. ישנם מספר דברים שאני חוששת מהם: 1. הקיטון בעצם הירך , האם זהו טווח סטייה נורמלי אני חוששת מגמדות ?יש לציין כי אני 1.52 ובעלי 1.77 כמו כן האם רק ממצא זה יכול להעיד על תסמונת דאון? במידה וכן כמה הסיכון עולה ? ומה אני יכולה לעשות בשבוע כזה מתקדם? ולגבי בטן העובר אשר גדולה ביצעתי העמסת סוכר בשבוע 25 של ה100 ויצאה תקינה (אך זה היה לאחר דיאטה של שבועיים עקב אבוד בדיקת 100 קודמת אכלתי קצת מתוקים יומיים שלושה לפני הבדיקה) האם עליי לבצע שוב העמסת סוכר ? מה ניתן לבצע , אני מאוד חוששת.

לקביעת תור
    סגירה
    הערכת משקל-דחוף

הוספת תגובה

• לדגש

פרופ` ישראל מייזנר
    29/12/2008

בשורה התחתונה - אין מה לדאוג. אורך העצמות הארוכות, אינו מצביע על חשד לגמדות, בייחוד כשאת אינך גבוהה במיוחד. הבטן הגדולה אינה מצביעה דווקא על סוכרת, ואין מה לעשות עם זה עתה. לגבי תסמונת דאון, אינני יודע אם אין זה מאוחר עתה לביצוע מי שפיר, בכל מקרה, אין להערכתי עליה בסיכון לתסמונת, רק עקב עצמות ארוכות מעט קצרות. בכל מקרה, יש להתייעץ עם יועץ גנטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דומה

רויטל
    29/12/2008

גם אני ביצעתי מעקב גדילה עכשיו בשבוע 35, עצם ירך יצא אחוזון נמוך מ 5%. שאר העצמות ארוכות נמוכות אבל מעל אחוזון 10. גם במעקב גדילה של שבוע 31 נצפה עצם ירך נמוך יחסית (אבל מעל אחוזון 10 לא נמדדו העצמות האחרות באותו מועד). בכל הסקירות (שקיפות, סקירה I וסקירה II) עצם ירך היה ממוצע, ורק לאחרונה נצפתה עצם ירך קצרה. בבדיקת חלבון עוברי יצא חלבון עוברי גבוה. נעשה גם בדיקת מי שפיר שיצא תקין (גם מבחינת החלבון עוברי. לא נבדק גמדות ולא שום בדיקה מיוחדת נוספת במי שפיר). בדיקת סכרת תקינה וכל שאר הבדיקות (פרט למעקבי הגדילה האחרונים המצביעים על עצם ירך קצרה) היו תקינים. אנחנו לא גבוהים. מה החשש בשלב כזה של עצם ירך קצרה, במיוחד לאור העובדה שבטרימסטר I ו-II היה ממוצע? איזה עוד בדיקות / טיפולים צריך לעשות בשלב זה לאור הממצא של עצם ירך קצרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרויטל

פרופ' מייזנר
    29/12/2008

קשה מאד לענות לשאלתך ללא צפייה בבדיקות הגדילה של העובר לאורך העקומות. לא תמיד המספר האבסולוטי של גודל העצם קובע, אלא גם צורת גדילתה לאורך שבועות ההריון. לכן, לא אוכל לענות לך ישירות. מה שברור הוא, שאם העצם הארוכה גדלה לאורך אותו אחוזון, וממשיכה לגדול - הסיכוי לגמדות אינו גדול. אך כפי שציינתי לעיל - יש להתבונן בעקומות הגדילה, או ליצור אותן מחדש אם אינן קיימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היה ממוצע ועכשיו נמוך

רויטל
    30/12/2008

להלן תוצאות אורך הירך בכל הסקירות. למטה שאר התוצאות. סה"כ עד תוצאות האחרונות אורך הירך התאים לתאריך של המחזור והיה הפרש של יומיים בין תאריך מחזור לבין תאריך אולטראסאונד. מה המשמעות של העובדה שעצם הירך היה תקין עד שבוע 21.5 ועכשיו נוצר פער בין המדידה לשאר התוצאות? (מי שפיר נעשה בשבוע 17-18 ויצא תקין) Skira 15+6 - FL 16mm = 15+6 Skira 18+6 - FL 29mm = 18+8 Skira 21+5 - FL 37.3mm = 21+6 Gdila 30+5 - FL 56mm = 29+3 Gdila 34+6 - FL 61.6 = (לא צוין, מופיע באוחוזונים הנמוכים), Humerus 54.9mm=32+0; Ulna 55.3mm =34+5; Radius 47.5mm; Tibia 55.2mm = 32+4; Fibula 56.3mm Skira 15+6 - BPD 36mm; HC 46mm; AC 107mm; FL 16mm. Mean GSA 16+1. 152gram Skira 18+6 - BPD 46.2mm; OFD 57.9; HC 168.5mm; AC 136.2mm; FL 29mm. Mean GSA 19+1. ~270gram Skira 21+5- BPD 55.8mm; OFD 69.3mm; HC 202.6mm; AC 181.1 mm; FL 37.3mm. Mean GSA 22+1. ~517gram Gdilat Ubar 30+5 - BPD 78mm; HC289mm; AC 265mm; FL 56mm. Mean GSA 30+4. ~1570gram Gdilat Ubar 34+6 - BPD 83.4mm; OFD 107.5mm; HC 302.4mm; AC 305.1mm FL 61.6mm; Humerus 54.9mm=32+0; Ulna 55.3mm; Radius 47.5mm; Tibia 55.2mm; Fibula 56.3mm. ~2267gram.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

זגש
    01/01/2009

שלום רב,הייתי בייעוץ גנטי שם נאמר לי כי התוצאות הן בתוך הטווח, לא חורגות מהנורמה אך נמוכות. היועץ ציין כי ייתכן ונובע מגובהי 1.52 וכי לא נראית בעייה של גמדות. כמו כן לגבי תסמונת דאון-הוא לא המליץ על בדיקת מי שפיר הנני כבר שבוע מתקדם 38, האם יש אפשרות לעשות עוד משהו בנדון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדגש

פרופ` ישראל מייזנר
    03/01/2009

בשבוע כזה נראה לי שהדבר הנכון הוא להמתין ללידה, ביחוד כשביעוץ הגנטי לא ממליצים על כל בדיקה נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פערים בגדילה ובעיות זרימות
    רומי
    29/12/2008

היום אני בשבוע 26+3 ה US האחרון בוצע בשבוע 25+6 בסונארים חוזרים שבוצעו במכון ה US נמצאה הפרעה משמעותית בצמיחה תוך רחמית של העובר עם הערכת משקל סונוגרפית של 530 גרם וביומטריה תואמת שבוע 21-23 מעבר לכך, תנגודת מוגברת בזרימת הדם בחבל הטבור עם אפקט שימור ראש בזרימת הדם ב MCA. בניטור עוברי נצפו מספר האטות עמוקות בדופק העוברי. הראש קטן בשלושה שבועות ממה שאמור. הבטן קטנה בארבעה שבועות. אמרו לנו שהזרימות לא טובות בחבל הטבור. שבמקום 10 ארוחות ביום, העוברית מקבלת 3. לא נותנים לה סיכוי. לא ברחם ולא בחוץ. מה דעתך? יש סיכוי לשיפור מדדים כאלה? יש דרך כלשהי <מוכנים לשלם כל סכום> לדעת אם יש כבר פגיעות מוחיות או פיזיות אחרות בעקבות הזרימות הלא תקינות? תודה מראש

הוספת תגובה

• למודאגת

פרופ` ישראל מייזנר
    29/12/2008

מתיאורך אני למד כי קיימת בעיית גדילה קשה בעובר, ובשלב מוקדם יחסית של ההיריון. אלו המקרים הקשים מבחינת תוחלת חיים, כי מדובר בשילוב של פיגור גדילה ברחם + פגות קיצונית. לכן קבלת חוות דעת עם פרוגנוזה רעה לעובר. עליה בתנגודת לזרימה מצביעה על בעייה קשה בזרימה בכלי הדם הרחמיים, ואין דרכים בשלב זה לשפרה. כיון , שמדובר הן בפגות והן במצב IUGR הסיכוי שקיימת כבר פגיעה בעובר חייב להילקח בחשבון במהלך ניהול המקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכי אולטראסאונד- -האם תקין?
    אני
    28/12/2008

אשמח לעזרה בפענוח . . . גיל הריון לפי וסת :18+1 גיל הריון לפי אולטרסאונד 17+4 40 מ'מ מתאים ל 18+2 BPD 144 מ'מ מתאים ל 17+4 head cir 127 מ'מ מתאים ל 17+6 AC.cir 23 מ'מ מתאים ל 17+1 femur len משקל עובר 290 גר' ההבדלים לא גדולים מדי? . . .

הוספת תגובה

• לאני

פרופ` ישראל מייזנר
    28/12/2008

יתכנו הבדלים במדידות השונות, וההבדלים שבעוברך, נמצאים בטווח הנורמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :)

אני
    29/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת- חלבון עוברי
    ענת
    28/12/2008

פרופסור שלום רב, גיל: 28 משקל: 79 הריון IVF (נסיון 4) גיל הריון: 19.3 חלבון עוברי בוצע בשבוע 17.3 תוצאות: A.F.P - 0.81Mom 34.10 ng/ml H.C.G - 1.29 Mom 24.48 ng/ml uE3 - 0.78 Mom 1.17 ng/ml סיכון לגיל בלבד 1/1059 סיכון גיל ובדיקות ביוכימיות 1/979 שקיפות עורפית 0.7mm סיכון לפי גיל 1/1100 סיכון לפי גיל, שקיפות, וסקר ביוכימי ראשון 1/20,000 סקירה מוקדמת שבוע 15 תקינה 1.האם אתה ממליץ על מי שפיר בגילי ולאור תוצאות הללו? 2. בנוסף מה המשמעות של עלייה בסיכון של תוצאות החלבון עוברי לעומת השקיפות? 3. האם ישנה דרך לשקלל את תוצאות החלבון העוברי והטרימסטר 1 יחד ולהגיע לידי תוצאה אחת? תודה מראש ענת.

לקביעת תור
    סגירה
    מתלבטת- חלבון עוברי

הוספת תגובה

• עוד דבר

ענת
    28/12/2008

האם אפשרי ביצוע מי שפיר בשבוע 32-33 ובכך לא מסכנת את העובר להפלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת

פרופ` ישראל מייזנר
    29/12/2008

לא רצוי בשבוע כה מאוחר. ומה אם תהיה פתאום לידה מוקדמת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון מומים מולדים
    פנינה ליברמן
    27/12/2008

ברצוני לדעת האם מום מסוג מיקרוטיה עם אטרזיה בצד אחד ניתן לגילוי בביצוע סקירת מערכות ?

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון מומים מולדים

הוספת תגובה

• לפנינה

פרופ` ישראל מייזנר
    28/12/2008

בספק רב אם מיקרוטיה ניתנת לגילוי בסקירת מערכות שגרתיתץ לגבי אטרזיה - זו מילה כללית אטרזיה של מה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה