פורום אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גודל עובר
    מעט מודאגת
    15/01/2009

וסת אחרון ב18/11 לפי חישוב וסת הייתי אמורה להיות בשבוע 8. עקב דימומים (שהתפתחו לכבדים) ביצעתי בערך עד כה כ 4 בדיקות אולטראסאונד. בבדיקה הראשונה (שבוע 5 לספירתי - נצפה שק הריון וחלמון. לאחר בדיקה זו החלו הדימומים ביצעתי שוב בדיקה ואז נצפה שק + הד עוברי. כ4 ימים לאחר מכן החלו דימומים כבדים נבדקתי שוב הרופא זיהה דופק יחד עם זאת להערכתו העובר בשבוע 6+2 (כשלספירתי 7+2) הומלץ על 2 זריקות פרוגרסטרון אחת לשבוע. כעבור 6 ימים היו קרישי דם כתוצאה מהדימום נבדקתי שוב הרופא ראה עובר +דופק תקין ואמר שהדימום בסדר ואמור להיפסק בבדיקה זו העריך שהעובר בשבוע 6+5 ימים ושעליי להתחיל לספור לפי אולטראסאונד. האם יש מקום לדאגה מכך שההתפתחות איטית או שזה בסדר בשלב זה של ההריון אודה לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גודל עובר

הוספת תגובה

• דימום בשליש 1

ד``ר רון ברדין
    15/01/2009

שלום למודאגת
    על פי סדר הבדיקות ניראה שהעובר מתפתח בהתאם לשבוע ומכך את בהחלט יכולה לשאוב עידוד. ככלל דימום בשליש 1 הוא תמיד איום מסויים כפי שמכונה ,, הפלה מאיימת " . עם זאת נוכחות דופק מהווה פרמטר אופטימי מאוד
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

מעט מודאגת
    15/01/2009

ראשית, תודה על תשובתך המהירה. לא חידדתי את שאלתי אך האם עליי לדאוג שבשישה ימים העריך הרופא את קצב הגדילה כ 3 ימים בלבד.? אודה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

ד``ר רון ברדין
    16/01/2009

לשאלתך לגמרי לא ו חבל להעמיס בדאגות . הפתרון "ריווח " מס' בדיקות האולטרהסאונד....
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה מוקדמת עקב תוצאות מי השפיר
    שיר
    15/01/2009

שלום לפרופ' מייזנר, אני בת 35. לפני כחודש וחצי עשיתי בדיקת מי שפיר בשל הגיל שלי וכן היותי נשאית גבולית של X שביר (הייתי בשבוע ה- 18). אתה במקרה ביצעת את הבדיקה. לאחר כחודש, בהיותי בשבוע ה- 22 +, קיבלתי את התוצאה. הממצא היה טריזומיה 21 במי השפיר. נאלצתי לעשות לידה מוקדמת בשבוע 23 + גרידה בבית חולים. טראומה לא קטנה. שאלתי היא במידה וארצה להכנס שוב להריון, איך אפשר למנוע את קבלת תוצאות בדיקת מי השפיר בשבוע כל כך מאוחר ? האם אפשר לעשות סיסי שילייה ? האם אתה מבצע בדיקות אלו ? איפה מבצעים את בדיקת סיסי השיליה ?

הוספת תגובה

• לשיר

פרופ` ישראל מייזנר
    16/01/2009

ראשית, צר לי על המקרה העצוב.
    באופן עקרוני, ניתן לבצע בדיקת סיסי שיליה בין השבועות 10-12 להריון, ולקבל תשובה על מספר הכרומוזומים תוך 3-4 ימים. במקביל, ניתן גם לבצע דיקור מי שפיר, ולקבל בעזרת בדיקה הקרויה FISH תשובה על 5 כרומוזומים הכוללים X,Y, 13ת18ת ו 21 - הקשור בתסמונת דאון, תוך 24 שעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה מוקדמת עקב תוצאות מי שפיר

שיר
    17/01/2009

לפרופ' מייזנר תודה על תשובתך. ברצוני לשאול אותך לגבי בדיקת סיסי השיליה, האם אתה מבצע בדיקות אלו גם לבדיקת תסמונת דאון וגם לבדיקת איקס שביר ? כמו כן ברצוני לדעת מהו פרק הזמן המומלץ לכניסה להריון לאחר לידה מוקדמת + גרידה (בשבוע ה- 23) ? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיסי שיליה

פרופ' מייזנר
    17/01/2009

הזמן המומלץ לכניסה להריון הוא לאחר כחודשיים, כשעברו שני מחזורי וסת. אני מבצע בדיקות סיסי שיליה במסגרת ביה"ח בילינסון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטררסאונד - עזרה בבקשה בדחיפות
    חסוי
    15/01/2009

שלום לכל הרופאים, אשמח לקבל את דעתכם בדילמה בפניה אני עומדת. אני בהריון שבוע 28 (לאחר 3 שנים של נסיונות, טיפולים וניתוח לבעלי). שקיפות עורפית יצאה תקינה 1.62מ"מ, אובחנה עצם האף (סיכון משוקללל לתסמונת דאון של 1:3800), בבדיקת דם המלווה אותה יצא PAPP-A של 0.17, ומכאן הסיכון המשוקלל יצא 1:230. חלבון עוברי משוקלל יצא תקין 1:4800, הסקירה המוקדמת - מורחבת (באופן פרטי) יצאה תקינה גם כן. ביעוץ גנטי נאמר כי אין אני חייבת לבצע מי שפיר, היות והסיכון המשוקלל נמוך מהגיל, (כלומר גבוה מספרית מ-1:1200) והוחלט לבצע סקירה מאוחרת מורחבת, שיצאה תקינה לחלוטין, אקו לב עובר שיצא תקין גם כן ואולטרה סאונד מכוון למוח שטרם בוצע. כעבור שבועיים מהיעוץ הגנטי יצרו איתי קשר וביקשו להגיע ליעוץ שוב, במעמדו נאמר לי כי ישנה תוכנה חדשה שמעלה את הסיכויים שלי לילד עם תסמונת דאון ל-1:700 והומלץ על מי שפיר. היות ומדובר בהריון יקר עד מאוד שהושג במאמצים שלא יתוארו, ויתרנו על מי השפיר מהחשש להפלה. כעת מצפה לי בעוד כשבוע אולטרה סאונד מכוון למוח (באופן פרטי).. ממחקרים שקראתי ומיעוץ רופא נוסף בעל רקע בגנטיקה הבנתי כי מוח של תינוק בריא וזה של החולה בתסמונת דאון נראים אותו הדבר באולטרסאונד, וכי זה מיותר, למרות לחץ הגנטיקאי. אנא עזרו לי!!! אני לא יודעת מה לעשות?? מה מחפש הגנטיקאי והאם אולטרסאונד מכוון למוח באמת נחוץ? התבלבלתי לגמריי? האם על סמך בדיקה סטטיסטית אחת (סקר ביוכימי ראשון) ניתן להסיק כי אכן ישנה בעיה או שמא להירגע ולנסות לנוח מכל הבדיקות ולהנות מהריון שתקין עד כה ב"ה מלבד בדיקה סטטיסטית אחת? תודה מראש.

הוספת תגובה

• לאלין

ד''ר ראובן שרוני
    16/01/2009

אלין שלום:
    לא ברור לי מדוע המליצו רק בהמשך היעוץ על דיקור מי שפיר
    לדבריך סקר שליש ראשון כבר הדגים סיכון של 1:230
    להזכירך הסיכונים הם לתסמונת דאון. PAPP-A מלמד לא רק על כך
    האם הומלץ לך על דיקור שאמור להתבצע בשליש השלישי? הסיכונים הם שונים מאשר דיקור גנטי בין 16-20 שבועות
    לסיכום, את רוב התשובות לשאלות שאת מעלית את אמורה לקבל ביעוץ גנטי פורמלי עליו הייתי ממליץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך....

אלין
    16/01/2009

תודה על התשובה המהירה... היות וכל שאר הבדיקות יצאו תקינות, כמו השקיפות עצמה, חלבון עוברי וסקירה ראשונה, ביעוץ הגנטי הסברתי עד כמה הריון זה יקר, הגנטיקאית אמרה כי אני לא חייבת לבצע מי שפיר, וניתן "לכסות" את עצמנו בכך שנבצע סקירה מאוחרת מורחבת, אקו לב וכן אולטרה סאונד מכוון למוח. אציין כי קראתי המון מחקרים בנושא, והבנתי כי ערכו הנמוך של PAPP-A באם שאר הבדיקות תקינות קשור בעיקר לרעלת הריון, לידות מוקדמות והאטת קצב גדילה עוברי. עד כה נעשים מעקבים קפדניים (פעם בשבועיים) אחר התפתחות העובר, ולא נצפתה שום בעיה ב"ה, כמו כן, מדידת לחץ דם פעמיים ביום (בבית)... הבנתי מרוב המחקרים וספרי הריון (מרוב לחץ נראה לי שכבר יש לי דוקטורט בנושא :( ) שבחו"ל, במיוחד בארה"ב לא מקובל לבצע גם סקר ביוכימי ראשון וגם חלבון עוברי, היות ומדובר בשתי בדיקות סטטיסטיות ולעתים הן מנוגדות האחת לשנייה ולא אמינות כאשר נעשות ביחד. האם אתה בכל זאת ממליץ על אולטרה סאונד מכוון למוח או לחילופין על סקירה מורחבת נוספת בעוד כחודש (בשבוע ה-32)? אני כל כך מבולבלת ולא יודעת מה לעשות, הריון זה, בהיותו ראשון כבר לא מהנה, אלא מלחיץ, ומטרתי היחידה בשלב זה היא להירגע, על מנת לא להזיק לעובר.... תודה מראש על העזרה... אלין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלין

ד''ר ראובן שרוני
    16/01/2009

שלום אלין:
    ישנן שאלות טריוויאליות אשר תשובה יכולה להינתן בפורום אולטרה סאונד בהריון
    איני חושב שזה נכון לגבי המצב שלך בשלב זה
    אני מבין מדבריך שעברת יעוץ גנטי מוסדר. אם עדיין את מוטרדת מומלץ יעוץ חוזר לדעתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אלין
    17/01/2009

שלום ד"ר ראובן שרוני, אכן עברתי יעוץ גנטי מסודר במהלכו נאמר לי כי אין אני חייבת לבצע מי שפיר, אך כעבור שבועיים קיבלתי שיחת טלפון מגנטיקאית שביקשה שאגיע בדחיפות היות וקיבלה תוכנה חדשה מחו"ל, המעלה את הסיכויים שלי ל-1:700 במקום ל-1:1200 כמו קודם לכן, ועל כן ישנה המלצה חדשה: לבצע מי שפיר. זאת הסיבה שניתי מלחתחילה לפורום זה במטרה לקבל חוות דעת נוספת, היות ונעשתה כאן החלטה הפוכה לחלוטין בהפרש של שבועיים שבין יעוץ גנטי אחד לשני... תודה, וסליחה על אופי השאלות ואורכן. אלין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלין

ד''ר ראובן שרוני
    17/01/2009

שלום אלין:
    אני מודע למצב בו את נמצאת
    בשל אופי שאלותיך ואורכן הבעתי את דעתי שיש מקום ליעוץ פורמלי
    לא נראה לי שנכון יהיה לחוות דעה במקרה זה בפורום אינטרנטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודל העובר
    סיסי
    14/01/2009

שלום אני בשבוע 37 ביצעתי השבוע בדיקה והמדדים היו שונים אחד מהשני רציתי לדעת האם הם תקינים ? ואם כן אז למה יש הפרשים כאלה גדולים ? BPD-37.5 HC-32.7 AC-38.2 FL-7.1 HC/AC-0.9 EFW1-3261 EFW2-3290 בבקשה תשובה מנומקת. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גודל העובר

הוספת תגובה

• לסיסי

פרופ` ישראל מייזנר
    14/01/2009

ממדי העובר אינם מדויקים בשלהי ההריון כבשליש השני לו. לכן יתכנו הפרשים במדידות עקב תנוחת עובר או קושי טכני במדידות. בכל מקרה, משקל העובר תקין לגיל ההריון, וההפרשים אינם מהותיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון - 2 עוברים ושק הריון אחד
    חן
    14/01/2009

פרופ' מייזנר שלום אני בשבוע ה 7 להריון ובבדיקת אולטרסאונד וגינאלית שנערכה לפני כיום הרופא הבחין ב 2 עוברים + דופק כאשר 2 העוברים בשק הריון אחד. הרופא הפנה אותנו לרופא מטפל לשמוע משמעות שני העוברים בשק אחד (נקבע תור לתאריך ה 15/1) כמו כן המליץ על ביקורת סונר (תתקיים בתאריך ה21/1). הרופא תאר את המצב כבעייתי בעל נטייה לסיבוכים. אשמח לקבלהסברים ועצות בנושא (למי ניתן לפנות לקבלת ייעוץ מורחב ומה נדרש לעשות במקרה כזה) בברכה, חן

הוספת תגובה

• לחן

פרופ` ישראל מייזנר
    14/01/2009

יש הבדל מהותי בין תאומים בשק אחד או תאומים בשק אחד כשכל אחד מהם מוקף בקרום שפיר משלו. התאומים מהסוג הראשון קרויים תאומים מונוזיגוטים מונואמניוטים. הסוג השני - תאומים מונוזיגוטים ביאמניוטים. הסוג הראשון, מסובך בכריכת חבל טבור בין העוברים, ובמקרים מסוימים מומלצת הפסקת הריון. בסוג השני - יש שיליה אחת ושני שקים, ולמרות שיתכנו כאן סיבוכים אחרים - שני שליש מההריונות האלו מסתיימים בטוב.
    האיבחון של השקים האמניוטים, נעשה החל משבוע 8 להריון. לכן, בשבוע 7 - זנ מוקדם מידי. הייתי מחכה עוד שבוע, ואז חוזר על הUS - וגינלית. אם לא נצפתה מחיצה בין העוברים - הייתי חוזר שוב על הבדיקה לאחר מספר ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• INVEMARK
    מ
    14/01/2009

שלום, אני נמצא בהריון בשבוע ה-10 בעבר עברתי 2 הפסקות הריון יזומות הראשונה בעקבות DANDY WALKER השניה בעקבות SITUS INVERSUS היועץ הגנטי אליו ניגשתי מתאר את הקשר בין המקרים כ-INVEMARK בכל המאמרים שמצאתי באינטרנט התופעה לא מתארת קשר להפלה הראשונה. מה המשמעות של INVEMARK? והאם יש קשר בין המקרים? מה הסיכוי שהמקרה יחזור על עצמו? חשוב לי לציין כי בין ההפלות ילדתי בת בריאה לחלוטין (בת 3.5) תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    INVEMARK

הוספת תגובה

• ל מ'

פרופ` ישראל מייזנר
    14/01/2009

הפורום שלנו הינו פורום אולטוראסאונד. אני ממליץ לך,לפנות לפורום גנטיקה, הדן בדיוק בשאלה שהפנית. לצערי, לא אוכל לתת לך תשובה מוסמכת, כפי שהייתי רוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות לבדיקה סקר ביו כימי
    טלי
    14/01/2009

שלום רב. אשמח לעזרתך/כם בנוגע לתשובות לסקי ביו כימי ושקיפות עורפית. בת: 36 וסת אחרון: 12/9/08 CRL: 54 PAPPA-A : 1.55 PAPPA-A: 2864 free beta HCG: 1.52 free beta HCG: 58.1 1/290 סיכון סטטיסטי לפי הגיל 1/2500 סיכון סטטיסטי לפי גיל+תוצאות בדיקת שקיפות עורפית+ביוכימיות 1/2000 סיכון סטטיסטי לפי גיל+תוצאות בדיקת שקיפות עורפית+ביוכימיות אני מתלבטת מאוד!! לגבי דיקור מי-שפיר אשמח אם אקבל עזרה מכם על מנת להחליט. בתודה מראש

הוספת תגובה

• לעשות או לא לעשות דיקור מי שפיר

ד``ר רון ברדין
    14/01/2009

טלי שלום רב
    בחינת הבדיקות שצירפת מראה שהסיכון לעובר עם תסמונת דאון ירד בקרוב ל פי 10 בהשוואה בין החישוב על פי גילך בלבד לבין השיקלול של שבו הריון, גילך , שקיפות ורפית וסקר ביוכימי טרימסטר 1. הסיכון של 1:2000 או 2500 מעביר אותך למעשה לקטגוריה של סיכון נמוך. יחד עם זאת אני מבין שאת מוטרדת.זיכרי שהבדיקות שביצע יש בהם ברמת דיוק גבוהה לנבא הסיכון ולעזור לך בקבלת ההחלטות. בכל מיקרה אינך חייבת לקבל החלטה כעת שכן דיקור מבוצע בשבועות 17-18 . במידה וסקירת המערכות המוקדמת תקינה הסיכון ירד עוד כ פי 2 על סיכון הרקע הקיים . ועוד מחכה לך חלבון עוברי טרימסטר 2. כמו כן קיימת בפנייך האפשרות המומלצת לייעוץ עם גנטיקאי בנושא. בכל מיקרה קבלת ההחלטה האחרונה תישאר שלך לאחר ש"תשימי על כף המאזניים" סיכונים מול יתרונות
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגן כליות מורחב
    בלה
    13/01/2009

שלום רב! אני בת 26 בשבוע 26 . ערכתי סקירת מערכות מורחבת ונצפה אגן כליה ימנית של 6 ס"מ. הרופא המליץ לבצע שוב סקירה ובסקירה נצפה עלייה בס"מ 1 והרחבה בשמאלית של 6 ס"מ, כלומר בימנית 7 ובשמאלית 6. כל הבדיקות שערכתי תקינות שקיפות עורפית סקירת מערכות. העמסת סוכר.... אני מבקשת את עזרתכם ועצתכם בנושא בכדי שאוכל לדעת מה לעשות בנדון ואם זה לא מסוכן בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אגן כליות מורחב

הוספת תגובה

• הרחבה קלה של אגני כלייה

ד``ר רון ברדין
    14/01/2009

בלה שלום
    ראשית בלה כניראה שטעית בין מ"מ לס"מ ורוחב אגני הכלייה 7 או 6 ממ ולא ס"מ
    רוחב זה הוא מעט מעל הגבול העליון של הנורמה בשבועות אלה. לא ניתן לדבר על סכנה לעובר בהרחבה קלה זו. בדר"כ הרחבה משמעותית היא מעבר ל 10 ממ. התופעה שכיחה יותר בזכרים. מכאן שמחד יש לבצע מעקב כדי לראות שאין דינמיקה והגדלת הרחבת אגני הכליה. בנוסף מקובל לבצע ייעוץ גנטי בשאלה של דיקור מי שפיר אם כי במידה וכל שאר הבדיקת כולל שקיפות , סקירה מוקדמת וסיכון בסיסי נמוך לתיסמונת דאון נמוך על פי הבדיקות כולן אני משער שלא תבוא המלצה כזו מהגנטיקאי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדרי מוח
    אילנה
    13/01/2009

שלום, בסקירה מאוחרת התגלתה אסימטריה קלה של חדרי המוח הלטלריים: 6.9 ו-4.4 מ"מ. מהן ההשלכות של ממצא כזה ותוך כמה מה זמן עליי לחזור לבדיקה חוזרת? (אציין שביצעתי מי שפיר והכל תקין). תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חדרי מוח

הוספת תגובה

• אסימטריה קלה של חדרי המח

ד``ר רון ברדין
    14/01/2009

אילנה שלום
    זו בהחלט אטסימטריה קלה ועוד בתחום הנורמה. אסימטריה כאשר רוחב אחד החדרים מעל 10 מ"מ בעייתי יותר אך בתחום הנורמה הדיווחים המעטים בספרות לא מצביעים על בעיה. בכל מקרה מציע ביקורת עוד כ 2-3 שבועות על מנת לראות שאין כל שינוי או דינמיקה לרעה .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל עובר
    נני
    13/01/2009

על פי מיטב הבנתי כאשר עושים אולטרסאונד ראשון מודדים את גודל העובר. ואם מבצעים תיקון זה בגלל שהביוץ חל מוקדם או מאוחר יותר מהצפוי ע"פ וסת. האם לאור כך ניתן לומר שאפשר לדעת בערך את זמן הביוץ בדיעבד? (לפי גיל העובר שזה בעצם גיל ההפרייה...) הרופא תיקן אצלי את תאריך הו.א ל-2/5/08 כאשר הcrl הוא 18 מ"מ ומתאים ל-8 שבועות. חשבנו שאנחנו בשבוע 7. כמה יכול להיות שהוא טעה? והאם אני יכולה לדעת מתי היה ביוץ? בערך?

לקביעת תור
    סגירה
    גיל עובר

הוספת תגובה

• גיל הריון טרימסטר 1

ד``ר רון ברדין
    14/01/2009

נני שלום רב
    את בהחלט שולטת בחומר
    מקובל לשנות את גיל ההריון ואת הוסת האחרונה על פי גודלה עובר הנימדד באולטרהסאונד כאשר הפער שבוע ויותר. אצלך הביוץ היה כניראה מוקדם יותר מזה שחשבת. בכל מקרה דיוק ברמת יום לא אפשרי וגם למען האמת פחות חשוב
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכת משקל בסקירה מוקדמת
    סמדר
    12/01/2009

שלום, עשיתי סקירה מוקדמת בשבוע 14+6. הערכת המשקל היתה 107 גרם. הרופא אמר שהכל תקין אבל במקרה ראיתי במדריך הריון כי המשקל בשבוע 15 אמור להיות כ 65 גרם. בדקתי באתרי אינטרנט שונים ובכולם מדובר על 65 גרם. האם סטייה כזו הגיונית? מה הייתם ממליצים לעשות? תודה! רונה.

לקביעת תור
    סגירה
    הערכת משקל בסקירה מוקדמת

הוספת תגובה

• בהמשך להודעה הקודמת

רונה
    13/01/2009

שכחתי לציין כי אין אפשרות שיש טעות של שבוע בחישוב גיל ההריון. הטעות המקסימלית האפשרית היא של יומיים (כלומר 15+1 במקום 14+6) וגם זה בספק גדול, כמעט ודאי שמדובר ב 14+6

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל בסקירה מוקדמת

ד``ר רון ברדין
    14/01/2009

רונה יקרה
    להערכת משק בשבוע צעיר זה אין כל משמעות
    מה שחשוב הוא האם המדדים של אורך ירך , היקף בטן והיקף ראש תואמים השבוע. במידה ולא יש לשוב ולבדוק את בדיקת האולטרהסאונד משליש 1 של הריון ולראות האם גיל ההריון אז על פי הבדיקה תאם את גיל ההריון על פי ו אחרונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע 6 + 6 ימים ונראה שגודל העובר 2
    קרי
    11/01/2009

הי, חזרתי עכשיו מאולטרסאונד ראשון. אני בשבוע 6 + 6 ימים ונראה שגודל העובר 2.77 מ"מ. הרופא אמר להנמיך ציפיות... הבטא של לפני 4 ימים = 8500. ישנם עוד פרטים מהאולטרסאונד שאני לא יודעת אם יש להם משמעות: 6CM, DR66, G48 האם יש עוד תקווה או שזה נראה ממש ממש גרוע? הרופא אמר לחזור לאולטרסאונד נוסף בעוד שבועיים ואני לא יודעת איך אעביר את הזמן הזה בחוסר ידיעה... תודה!

הוספת תגובה

• לקרי

פרופ` ישראל מייזנר
    14/01/2009

לפי אורך העובר והבטא - צריך להיראות דופק עוברי. לא הייתי מחכה שבועיים ולא שבוע, אלא חוזר על הבדיקה בידיים מוסמכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה קטנה
    ד
    11/01/2009

אנחנו בשבוע 6 +2 ימים יש שק הריון 14 מ"מ ושק חלבון האם יש אפשרות להיריון תקין ? לא נצפה עובר עדיין

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה קטנה

הוספת תגובה

• ל ד'

פרופ` ישראל מייזנר
    14/01/2009

בהחלט יתכן הריון תקין, אם הביוץ היה מאוחר במספר ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת מאוד
    YAEL
    11/01/2009

שלום, אני בת 28.9 , בהיריון עם תאומים (בן ובת) לאחר IVF , שבוע 27. בסקירה הראשונה והשנייה לא התגלו ממצאים המעידים על כך שיש לעשות מי-שפיר. בשקיפות עורפית יצא יחס של 1:6000 לכל עובר , אך אציין כי הרופא לא דגם עצם אף (אולי שכח , או ש אני לא יודעת מדוע לא בדק זאת). אני ובעלי התלבטנו מאוד בזמנו האם לבצע את המי-שפיר והחלטנו לבסוף שלא, כי זהו היריון יקר ומכיוון שהסקירות והשקיפות יצאו בסדר. בזמן האחרון אני ממש מצטערת על כך שלא ביצעתי מי-שפיר ורציתי לשאול האם כבר מאוחר מידיי? האם ניתן לעשות את הפיש על מנת לקבל תשובה מהירה? והאם בהנחה שיהיה עובר אחד עם חשש לתסמונת דאון, יהיה ניתן לעשות משהו על מנת לא להמשיך וללדת אותו? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת מאוד

הוספת תגובה

• ליעל

פרופ` ישראל מייזנר
    14/01/2009

קודם כל לגבי עצם האף: מדד זה רגיש רק ב 73% מן המקרים, ואיננו משפיע על חישוב הסיכון לתסמונת דאון.
    לגבי דיקור מי שפיר, בשבוע כה מתקדם, החשש הוא מלידה מוקדמת. בכל מקרה, אם תחליטי על דיקור, יש לקבל קודם לכן זריקות צלסטון להבשלת ריאות העוברים, ולבצע את הדיקור סביב שבוע 30-32. הסיכוי ללידה מוקדמת, קטן בכל מקרה. בכל מקרה, התייעצי עם הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה המשמעות של עצמות ארוכות קצרות?
    רונית
    09/01/2009

שבוע 35 ונצפה שעצם הירך קצרה (מתחת לאחוזון 10) נמדדו גם העצמות הארוכות שגם קצרות אבל מעל אחוזון 10. יש לציין שעברתי בדיקת מי שפיר סטנדרטית בשבוע 17 ויצא תקין. לא נבדק גמדות. מה המשמעות של התוצאות, מה כדאי לעשות הלאה כדי להבין את ההשלכות ומה עשוים להיות דרכי טיפול בשלב כזה מאוחר של ההריון?

הוספת תגובה

• לרונית

פרופ` ישראל מייזנר
    11/01/2009

קודם כל, תלוי מה גבהך וגובה בעלך, שכן ידוע הוא שאורך העצמות הארוכות מושפע מההורים!
    אורך עצמות סביב אחוזון 10, נחשב לתקין. היום אנו מדברים על סטיות תקן, ועל מנת שנחשוד בגמדות צ"ל סטיה של לפחות 4 סטיות תקן! הדרך הטובה ביותר לזהות גמדות מסוג אכונדרופלזיה (השכיחה ביותר) הינה בבדיקת הגן לגמדות בבדיקת מי שפיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה