מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- cmvדנה15/10/2007
שלום
רציתי לשאול האם בדיקת נוגדנים ל cmv בחודש ספטמבר יכולה להעיד על מחלה שהיתה או לא היתה בחודש יולי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV לדנה
ד''ר יורי פרליץ15/10/2007שלום דנה, באופן כללי התשובה היא כן. אבל, הנושא מורכב מדי מכדי להסבירו במסגרת זו. בכל מקרה של ספק יש לפנות למומחה בזיהומים בדי לדון במקרה לגופו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת עובר---דחוףףףףףףףקרן14/10/2007
שלום רב,
להלן התוצאות שנמדדו בשבוע 28+5 (חשוב לציין כי גיל ההריון חושב ע"פ אולטרה סאונד ראשון וכי אני בטוחה שהווסת היתה מוקדמת בשבוע):
BPD 79.2 מתאים ל- 31+6
OFD 98.9
HC 280.5 מ"מ מתאים ל 30+5
AC 253.8 מתאים ל- 29+4
FERUR 58 מ"מ מתאים ל- 30+2
גיל ממוצע ע"פ HC ו- FL 30+3
HC/AC 1.11
AC/FEMUR 4.38
BDP/FEMUR 1.37
HC/BPD 3.54
FL/HC 0.21
משקל- Hadlock1 1512 גר'
משקל Hadlock4 1535 גר'
האם תקין?
מדוע BPD מאוד גבוה? שקיפות עורפית, חלבון עוברי, מי שפיר ושלוש סקירות תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנצלות ותגובה
פרופ' משה בן עמי15/10/2007ראשית התנצלות קטנה לכל השואלות: דר' פרליץ ופרופ' בן עמי חזרו מחו"ל היום ולכן לא התפנינו לענות. (ייתכן שגם פרופ' מייזנר?) נשתדל בימים הקרובים להשלים את הפיגור.
באשר לשאלתך:
הנתונים הם בגבולות הנורמה (היקף הראש בגבול הנורמה BPD קצת מעבר) בעיקר אם יש סימן שאלה לגבי גיל ההריון.
למרות זאת ממליץ כ-2-3 שבועות לאחר הבדיקה הנ"ל לגשת לבדיקה נוספת כולל הסתכלות על מבנה המוח ולגשת עם כל התוצאות לרופא נשים מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvליאת13/10/2007
פרופסור מייזנר שלוםאני בהריון ואין לי נוגדנים ל cmv.
כל כמה זמן היית ממליץ לי לעשות בדיקות דם על מנת לשלול הדבקה בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת CMV
ד''ר יורי פרליץ15/10/2007אין כל המלצה לבצע בדיקות חוזרות לנוגדנים לCMV בהריון רק מהסיבה שאת לא מחוסנת.
במידה ויש לך מחלת חום דמוית שפעת, מופיע פיגור בגדילה, מיעוט מיים, או סמנים מיוחדים באולטרהסאונד שיכולים לכוון להדבקה עם CMV אזי יש צורך בברור לזיהומים, כולל CMV.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשת הבהרה
שר15/10/2007האם כך למרות תוצאת השקיפות העורפית (3 מ"מ + 2 ציסטות)? אמרו לי שייתכן ויש קשר בין תוצאות בדיקות ה-CMV לתוצאות השקיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלמירי12/10/2007
שלום!
מתי עדיף לבצע הערכת משקל:
בשבוע 30+5 ימים או בשבוע 32+4 ימים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל
פרופ' משה בן עמי15/10/2007אם עבר לפחות חודש מההערכה הקודמת זה לא משנה. אם בנוסף להערכת משקל רוצים לבדוק שוב את התפתחות המוח עדיף בשבוע 32
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvיעל11/10/2007
פרופסור מייזנר שלום!
יש לי שאלה לגבי cmv:
אני כרגע בשבוע 21. תאריך וסת אחרון 12.5.07.
בתאריך 26.6.07 בדיקת cmv הראתה: cmv igg-196.8
cmv igm-negative
בתאריך 3.9.07 בדיקת cmv נוספת הראתה cmv igg-144.6
cmv igm-negative
הבדיקה הנוספת נעשתה כיוון שבמהלך חודש יולי הרגשתי מאוד לא טוב, ושכבתי כמה ימים חולה (גרון,חולשה). שאלתי: במידה וחליתי ב cmv בחודש יולי האם הבדיקות בחודש ספטמבר יכולות היו להעיד על כך, או שעבר כבר יותר מידי זמן, וה igm כאילו "התאפס" שוב והפך לשלילי.אם הייתי עושה את הבדיקות באוגוסט יכול להיות שהייתי רואה igm חיובי?
שאלה אחרונה:בדיקת igm-כמה זמן מעידה על מחלה מהעבר?
אני מאוד דואגת ואף שוקלת בגלל זה לבצע מי שפיר מאוחרים?
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV ליעל
ד''ר יורי פרליץ15/10/2007יעל שלום,
הבדיקות מעידות על כך שלא נדבקת ב CMV.
לא אוכל להרחיב מעבר לכך בפורום. הנושא מורכב ומסובך מדי.
בכל מקרה של ספק, אנא פני ליועץ זיהומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור מייזנר אפשר תגובתך
יעל15/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת! עובר גדולחגית11/10/2007
הווסת האחרונה שלי הייתה ב11.4 ( אין לי מחזור סדיר). באולטרסאונד הראשון אבחן הרופא שאני שבוע יותר מתאריך הווסת האחרונה. תאריך הלידה נקבע ל 9.1 במקום 16.1 .
מאחר ואני לא גרה בישראל הבדיקות אצלי הם אצל רופאים שונים. סקירה מוקדמת עשיתי בישראל בתאריך ה 30.7
HC - 13.80
AC - 11.20
FL 2.50
הערכים התאימו לפי הסיכום לשבועות 16 , 17
ב5.9 ערכתי באנגליה סקירה שנייה
HC - 197.4
AC - 172.9
FL- 38.2
ערכים שמתאימים לשבוע 22, לפי הבנתי חלקם בעשירון הגבוה אבל עדיין נורמליים.
היום עשיתי במרפאה אחרת אולטרסאונד שקבע HC - 268.6
AC - 238.8 ו FL - 56
משקל התינוק 1297 ג"ר . עובר מאוד גדול שמקדים את זמנו לפי הרופא בשבועיים . עשיתי בדיקת סכרת שבוע שעבר והתוצאות תקינות. מה אתם ממליצים והאם התוצאות הללו הגיוניות? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר גדול לחגית
ד''ר יורי פרליץ15/10/2007לפי החשבון שלי את כעת בשבוע 27-28. משקל עובר של 1300 ג' בשבוע זה הוא תקין לחלוטין ואין כל סיבה לדאגה.
אמליץ לך בכל זאת לבצע הערכת משקל נוספת בעוד חודש כדי לודא גדילה תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכותלימור10/10/2007
שלום רב,
שבוע 23.4
בצעתי סקירה להלן המדדים:
BPD 55 מתאים לשבוע 22.2
HEAD CIR 200 מתאים לשבוע 22.1
AB CIR 193 מתאים לשבוע 23.6
FL 39 מתאים לשבוע 21.2
גיל הריון ע"פ אולט 22.1
הערכת משקל 589.6
האם הפערים לא אמורים להדאיג בהתחשב
בעובדה שבסקירה המוקדמת לא היו כלל פערים?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות ללימור
ד''ר יורי פרליץ15/10/2007המדדים תקינים לגמרי ואין כל סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מ-CMVשר09/10/2007
שלום, אני בשבוע 18 להריון לאחר מי שפיר וסקירת מערכות תקינים.
בשקיפות העורפית התקבלה שקיפות 2.8 מ"מ +2 ציסטות צוואריות לכן עשיתי מי שפיר+בדיקת פיש שכאמור היתה תקינה. עם זאת, התקבלו תוצאות של CMV כדלקמן:
בבדיקה בשבוע 9: IGG חיובי 115.8, IGM שלילי (קרוב לcut off), בנוסף IGM ADDITIONAL ASSAY חיובי, IGG AVIDITY 42.9%.
בבדיקה בשבוע 15: IGG חיובי 122, IGM גבולי, בנוסף IGM ADDITIONAL ASSAY חיובי, IGG AVIDITY 49.4%.
כמו כן מצוין כי בבדיקת 2 הבדיקות במקביל באותם תנאים התוצאה עבור הדגימה הקודמת היא 41.4%.
מה משמעות הבדיקות והאם יש סיבה לדאגה? האם יש צורך לחזור על בדיקת מי השפיר או שאם כל שאר הבדיקות תקינות זה מספיק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV לשר
ד''ר יורי פרליץ15/10/2007הבדיקות מעידות על כך שלא נדבקת ב CMV. לכן, כל בדיקה נוספת מיותרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה לשאלה הקודמת של שר
שר15/10/2007האם כך למרות תוצאת השקיפות העורפית (3 מ"מ + 2 ציסטות)? אמרו לי שייתכן ויש קשר בין תוצאות בדיקות ה-CMV לתוצאות השקיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקיפות עורפית ו CMV
ד''ר יורי פרליץ17/10/2007אין קשר בין השקיפות העורפית והציסטות הצוואריות להדבקה אפשרית ב CMV.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העאכת משקל בשבועות מתקדמיםאניטה שוורץ09/10/2007
שלום, אני בשבוע 39 +1 עשיתי 2 הערכות משקל +מדידות גודל העובר בהפרש של כחודש וחצי. השוותי את 2 הבדיקות ויצאה כי צמיחת העובר היא לא פרופורציונלית.
המדידות:
BPD: 93 מ"מ מתאים לשבוע 37 +3
HC: 336 מ"מ מתאים לשבוע 38 +4
AC: 339.7 מ"מ מתאים לשבוע 37 +6
FEMUR: 76.9 מ"מ מתאים לשבוע 39 +2
ממוצע גיל ההריון 39 שבועות
יחסים:
HC/BPD: 3.61
BPD/FEMUR: 1.21
FL/HC: 0.23
הערכת משקל עפ"י HADLOCK1 3494 גר'
הערכת משקל עפ"י HADLOCK 4 3477 גר'
מדידות משבוע 33 +2
BPD: 84 מ"מ מתאים לשבוע 33 +6
AC: 284 מ"מ מתאים לשבוע 32 +4
FEMUR: 66 מ"מ מתאים לשבוע 34
יחסים:
AC/FEMUR: 4.3
BPD/FEMUR: 1.72
הערכת משקל 2153 גר'
שאלות:
ממה נובעים הבדלים כ"כ גדולים במדידות כאשר בשבוע 33 המדידות היו פחות או יותר מסביב לגיל ההריון ובשבוע 39 חלק מהדברים מתאימים לשבוע 37 + (?!) בעיקר ראש שבכל המדידות היה מעט גדול לגיל ההריון ופתאום היא כ"כ קטן...
האם זה לא מצביע על מצוקה עוברית או על בעיה כלשהי בעובר
איך זה יכול להיות שבערכת משקל אחרונה רוב המדידות מחתח לממוצע אך משקל מעל הממוצע?
האם יש סיבה לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל לאניטה
ד''ר יורי פרליץ15/10/2007הערכת משקל באולטרהסאונד, ובעיקר בחודש 9 היא תקינה כשהמדדים תואמים ל 3 שבועות פער (+-) מגיל ההריון. לכן, אין כל סיבה לדאגה, העובר שלך בהחלט בתחום התקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלליהי08/10/2007
שלום.
בשבוע 28+4 הרופא ציין כי העובר גדול בשבועיים והעריך את משקלו ב-1550 גרם.
האם ינתן לשער את משקל העובר בלידה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל-לליהי
ד''ר יורי פרליץ15/10/2007לא ניתן להעריך במדויק את המשקל בלידה מהערכת משקל זו. אבל, הגיוני להניח שפוטנציאל הגדילה שלו יביא את העובר למעל 3500ג' במידה ולא יהיו תקלות בדרך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילו תקלות עלולות לצוץ ?
ליהי15/10/2007
תקלות ביחס ישיר למשקל הגדול, או תקלות שאפשריות גם בהריון עם משקל תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליהי
ד''ר יורי פרליץ17/10/2007לכל עובר פוטנציאל גדילה גנטי משלו. יש מקרים שבהם פוטנציאל גדילה זה מושפע מהסביבה (גם עיכוב וגם האצה בגדילה).
בכל מקרה, יש לבצע הערכת משקל כל 8 שבועות כדי לוודא שהעובר גדל ע"פ העקומות הגדילה שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US שבוע 8קרן08/10/2007
שלום ,
US שבוע 8 הודגמו דופק ורקמה עוברית, כמו כן מבנה שק תקין.CRL 16 ממ
בתמונות עצמן ניתן להבחין בנק' שחורה , הנחנו שאלו העינים.מעל נקודה זו ישנו כתם שחור גדול יחסית.זה מופיע ב- 2 תמונות.מה זה הכתם השחור הזה ?האם יש סיבה לדאגה ?תודה רבה , קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
ד''ר יורי פרליץ15/10/2007לא ניתן לראות את עיני העובר בשבוע 8. למעשה, ניתן להבחין במעט אנטומיה של העובר עד שבוע 12. לא אוכל להתייחס לתאורים של התמונה ללא יכולת להבין בדיוק למה את מתכוונת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אולטראסאונד מזיק לעוברשי-לי07/10/2007
אני בשבוע 10 להריון, ובעקבות 2 הפלות קודמות שהיו לי (בשבוע 12), אני עושה בדיקת אולטראסאונד אחת לשבוע, רק ע"מ לבדוק שיש דופק לעובר ולשקט הנפשי שלי.
חייבת לציין שכל המעקבים זה ללא הפנייה מהרופא, אלא יוזמה פרטית שלי.
האם תדירות גבוהה כזו של מעקב א.ס. מזיקה לעובר / תזיק לו בעתיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד לא מזיק לעובר
פרופ' משה בן עמי15/10/2007מהידוע עד כה א"ס בשימוש הרפואי האבחנתי אינו מזיק לעובר. עדיין יש לעשות א"ס רק מסיבה רפואית ויש מיקרים שצריך לעשות בתדירות גבוהה.
לא ממליץ על א"ס פעם בשבוע" רק לשקט הנפשי"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיותשני06/10/2007
שלום רב!
האם יש בדיקות גנטיות מיוחדות/ספציפיות למקרה שהאם היא יהודיה-ישראלית והאב הינו נוצרי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות לליהי
ד''ר יורי פרליץ15/10/2007אין קשר לגנטיקה ולדת.
במידה ויש לך שאלות לגבי בדיקות גנטיות שניתן לאבחן כיום, פני לייעוץ גנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נצפה דופק רק לעובר אחדאורית06/10/2007
שלום. השבוע בשבוע 7.3 ימים ביצעתי בדיקת אולטרסאונד ראשונה. הרופא אמר שמדובר בהריון של תאומים ואולם רואה כרגע רק דופק לעובר אחד. כמו כן אמר שישנה המטומה והראה לי על המסך כתם שחור שכניראה הוא שטף דם המעיד על הדימומים שיש לי מעת לעת. מגודל ההתרגשות שזה הריון של שניים לא שאלתי ואני מאוד מוטרדת: האם יש סיכוי שלמרות שלא נצפה דופק לעובר השני ההריון יתפתח להריון תקין של שני עוברים? אם ביומיים האחרונים הפסיקו הדימומים האם יש סיכוי שההמטומה תספג ושני העוברים יתפתחו? האם יתכן מצב שבשבוע כזה עוד יהיה דופק? אודה מאוד לתשובתכם אני ממש מתיסרת מהמחשבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
ד''ר יורי פרליץ15/10/2007לא סביר שבשבוע 7.3 לא יצפו בדופק של עובר אחד (וכן יש דופק לשני) והוא יופיע אח"כ. כמו שקורה בהרבה הריונות תאומים, אחד מהם לא מתפתח אבל השני ממשיך וההריון מסתיים ברוב המקרים בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מיי שפיר ?ליהי06/10/2007
שלום.
בשבוע 28+3 נצפה AFI=22.
האם תקין ?
ואם לא - איזה טיפול / מעקב יש לבצע ?
תודה.
(העמסת סוכר 100 משבוע 25 תקינה).
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי מיים לליהי
ד''ר יורי פרליץ17/10/2007ריבוי מיים מוגדר מ 25 ס"מ ומעלה.
אני ממליץ לבצע בעוד 3-4- אולטרהסאונד נוסף למעקב, ולוודא שהסקירה תקינה, אין סוכרת הריונית ואין סכון מוגבר לתסמונת דאון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)