מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מי שפיר בשבוע 32איילה04/09/2007
שלום ד"ר מייזנר. אנחנו בהריון, בשבוע 18, לאחר לידת עובד מת בשבוע 31 לפני כשנה. (דום לב ללא שנמצאה סיבה. נעשתה בדיקת מי שפיר באותו הריון ויצאה תקינה, וגם הנתיחה לאחר הלידה נמצאה תקינה)
תוצאות החלבון העוברי יצאו 1:1500 (אני בת 33). הסקירה המוקדמת תקינה לחלוטין.
חוששים מאד לעשות מי שפיר מחשש לפגיעה בהריון. הוצע לנו לדחות את הבדיקה לשבוע 32. מה עמדתך בנושא?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת של פרט קטן אך חשוב
איילה04/09/2007בסיכון על פי גיל יצא לנו 1:500, ועל פי בדיקת חלבון עוברי - 1:1500
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתוספת
פרופ` ישראל מייזנר04/09/2007הסיכון להפלה במי שפיר, קטן מהסיכון הסטטיסטי שלך לתסמונת דאון! לכן כדאי לבצע דיקור מי שפיר שכן הסיכון דומה, והתשובה במי שפיר היא חד משמעית!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר בשבוע 32
פרופ` ישראל מייזנר04/09/2007יש לי ניסיון רב בבדיקות מי שפיר מאוחרות. טכנית - אין בעיה בד"כ, ואינני זוכר ולו מקרה אחד של לידה מוקדמת בעקבות הבדיקה. אולם, יש לקחת בחשבון מס' תרחישים: א. אם קורית לידה מוקדמת טרם שבוע 32, העובר יוולד ללא בדיקת מי שפיר! (לידות מוקדמות קורות בשכיחות של כ 10%!). ב. כיון שעיבוד המעבדה לוקח כשבועיים ימים, התשובה ניתנת מאוחר, ולכן יש לבצע בדיקת FISH לכרומוזום 21 (דאון), וזה עולה כסף רב. ג. אם חס וחלילה התשובה חיובית והעובר פגוע - אם נדרשת הפסקת הריון - זו פרוצדורה לא קלה, לא טכנית ולא נפשית לזוג. מדובר בטראומה של המתת עובר בשבוע מתקדם של ההריון, ואינני מאחל לאף אחד דבר שכזה.
מכל אילו - המלצתי לבצע את הבדיקה בשבוע בו אתם נמצאים, הסיכון להפלה קטן ביותר בידיים מיומנות (לפי הבפרות העדכנית - 1:1600), והשקט הנפשי מגיע מוקדם יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר שבוע 18סיגל04/09/2007
שלום אני בשבוע 18. בעוד יומיים אמורה לעשות מי שפיר, התחילו לי היום התכוציות ברחם. האם יש מניעה לעשות את הבדיקה במועד זה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר שבוע 18
פרופ` ישראל מייזנר04/09/2007לסיגל,
בנוכחות התכווצויות של הרחם (הכוונה להתכווצויות סדירות כל זמן קצוב, ולא להתכווצות פעם ביום), לא רצוי לבצע דיקור, והייתי דוחה את הפעולה עד לרגיעה של המצב. יש עדיין מספיק זמן לכך. ממליץ על יעוץ עם הרופא המטפל, ובימים חמים שכאלו, שתייה מרובה עשוייה להועיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר שבוע 18
סיגל04/09/2007הכוונה היתה לכאבים רחמיים במשך הבוקר ואחה"צ. לאחר מכן המצב נרגע. האם אילו נחשבים להתכווציות ? ויש להתייחס אליהם במי שפיר? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר שבוע 18
פרופ` ישראל מייזנר04/09/2007השאלה האם הכאבים דמויי צירים: נמשכים עד דקה, חוזרים במרווח קבוע וכד'. אם הכאבים אינם כאלו - אלו לא צירים, וניתן לבצע את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיריעל04/09/2007
פרופסור מייזנר שלום
בעוד כשבועיים אבצע מי שפיר.
רציתי לשאול מה בעצם יכול להשתבש....?
אני יודעת שבדיקה כזו עלולה לגרום להפלה בסופו של דבר, אבל בפועל אחרי שאני מגיעה הביתה ממה עליי לחשוש? מדימומים, מירידת מים, מזיהום, מכאבי בטן. מתי לרוץ למיון?
אני בת 32 , ואני מתה מפחד ממה שיקרה אחרי הבדיקה...ואפילו עדייין מתלבטת אם לעשותה...
מפחדת לעשות את טעות חיי..
אנא עזור לי בהחלטה גורלית זו.
ןתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר-לפרופסור מייזנר
יעל04/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר
פרופ` ישראל מייזנר04/09/2007יעל רב שלומות,
קיימים מספר מרכיבים חשובים להצלחת בדיקת מי השפיר: א. מיומנות הרופא - יש חשיבות ליכולת להחדיר מחט לחלל הרחם תחת בקרת אולטראסאונד (מכאן מיומנותם של אנשי האולטראסאונד בביצוע בדיקות כאלו ), ב. ביצוע הבדיקה בתנאים סטרילים - יש להקפיד על צורה מסויימת של הכנה סטרילית של השדה, ללא שימוש בג'ל לא סטרילי על הבטן, ג. יש לוודא שאין תנאים המונעים ביצוע הבדיקה באותו יום: חום אמהי, התכווצויות או דימומים וכד'. מנסיוני הרב בתחום, יש גם חשיבות להרגעתה של הנבדקת טרם הפעולה, תוך הסבר על הקלות שבביצועה על ידי מי שמומחים בתחום. ביצוע הבדיקה אינו טעות, שכן היא נותנת מענה על בעיות הניתנות לזיהוי חד משמעי, כמו למשל תסמונת דאון ותסמונות אחרות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליות מורחביםשרון03/09/2007
שלום אני בהריון שני שבוע 23+ 4 עשיתי היום סקירה מורחבת בסיסית
ואני נורא מודאגת לגבי אגני הכליות:
רוחב אגן כליה ימני 7 מ"מ ורוחב אגן כליה שמאלי 6 מ"מ
היקף ראש 24+3=223
היקף בטן 23+4=187
חדרי מוח חדר לטרלי 6 מ"מ
BPD 61 מ"מ
FEMUR 43 מ"מ
הערכת משקל 641 גרם תואם ל-24+2
לציין שהשקיפות וחלבון עוברי היו תקינים
האם עלי לבצע מי שפיר?
מה ההשלכות מה יכול להיות עם ממצא אגני כליות כזה?
מה הנורמלי לשבוע 23?
אני מודאגת ואודה לך על תשובה מפורטת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגני כליות מורחבים
פרופ` ישראל מייזנר03/09/2007בשבוע הריון כזה הרחבת אגני כליות עד 7 מ"מ נחשבת לתקינה ואינה כרוכה בד"כ בנזק כליתי עתידי. יש כמובן לעקוב אחר אגני הכליות לאורך כל ההריון. לאור הקשר בין הרחבת אגני כליות וסיכוי לתסמונת דאון, לא הייתי פוסל את האפשרות של דיקור מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיראורית03/09/2007
פרופסור מייזנר שלום
אני כרגע בשבוע 16.
בתחילת הריוני (3 שבועות ראשונים בלבד) ישבתי במשרד עם בחורה שעברה טיפול ביוד רדיואקטיבי (איזשהו טיפול שקשור לבלוטת התריס). ישבנו ממש קרוב,כסא ליד כסא.
התברר לי מאוחר יותר שאסור לנשים שהריון להתקרב לאנשים שעברו טיפול מסוג זה, מכיון שגופם פולט קרינה שעלולה לפגוע בעובר.
אני מאוד מאוד מוטרדת ורציתי לשאול האם בדיקת מי שפיר שאני בכל מקרה מבצעת בקרוב, יכולה לגלות מומים שנגרמים מקרינה כזאת?
האם קרינה כזאת גורמת למומים שניתן לגלותם בסקירות השונות?
תודה....ואגב אני כבר לא עובדת שם יותר.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
פרופ` ישראל מייזנר03/09/2007לאורית,
אין קשר בין הקרינה לבין גילוי פגיעה שלה בבדיקת מי שפיר. לא מוכר לי נזק מקרינה כזו, וכדאי להתייעץ עם מרכז טרטולוגי כמו זה שבבית חולים הדסה בירושלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברילימור03/09/2007
שלום רב,
קבלתי תוצאות חלבון עוברי
גיל 35.4
לפי וסת 16+6
לפי אולט' 17+1
חלבון עוברי mom 0.82
31.52 NG/ML
גונדוטרופין שילייתי 0.89 MOM
20.70 NG/ML
אסטריול 0.78 MOM
1.05 NG/ML
לפי גיל 1:313 *
לפי גיל+תוצאות 1:642
*ערך חריג, מומלץ לפנות למרפאה ליעוץ גנטי
מה לא תקין בבדיקה אנחנו בלחץ אטומי?!!!!
האם מפאת גילי בלבד כי הכוכבית מסומנת ליד הגיל?
האם מחייב דיקור?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי
פרופ` ישראל מייזנר03/09/2007קודם כל, התשובה של הבדיקה תקינה, והסיכון לתסמונת דאון קטן פי שניים מהסיכון לפי הגיל. הסימון ליד הגיל בכוכבית, מראה על הסיכון לתסמונת דאון שהינו כזה המצביע על צורך בדיקור מי שפיר. בקיצור,לאור גילך רצוי לבצע דיקור מי שפיר, ואת זה ציינו בטופס. לא צריך להיות בלחץ אטומי, אלא לבצע את הדיקור ולהירגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור סיני והריוןסיגל03/09/2007
שלום. אני בשבוע 18. הפסקתי את הדיקור הסיני לאחר כניסתי להריון. אני מעוניינת לחזור שוב. ביום חמישי אני עוברת מי שפיר, האם יש מניעה לקבל טיפול מחר ובשבועות הקרובים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור סיני
פרופ` ישראל מייזנר03/09/2007למיטב ידיעתי, אין מניעה מדיקור סיני בהריון. אין קשר לדיקור מי השפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיסי שליהגלית02/09/2007
שלום אני בת 26 לפני כשנתים ביצעתי הפלה יזומה בעקבות טרנסלוקציה דה נובו בעובר בשבוע 22, לאחר כ10 חודשים נכנסתי להריון וילדתי בן בריא ( תודה לאל) , כעת אני שוב בהריון בתחילתו ושוקלת לערוך בדיקת סיס שליה במקום מי שפיר כמו בהריון הקודם מאחר ואיני מסוגלת להתמודד שוב עם ההמתנה ועם הטראומה של הפלה שהיא למעשה לידה מוקדמת עם חס וחלילה משהו יתגלה כלא בסדר האם אתה ממליץ על בדיקה זו והייתי שמחה אם תוכל להמליץ על מקום בו ניתן לערוך אטת הבדיקה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיסי שיליה
פרופ` ישראל מייזנר03/09/2007בדיקת סיסי השיליה הינה בדיקה אמינה והיתרון שלה בביצוע מוקדם יחסית. לבדיקה אלמנט של סיכון מעט גבוה ממי שפיר ויש בה סיכוי של כ 10% למוזאיקה עם תאים אימהיים, ויש לקחת זאת בחשבון. הבדיקה נערכת בכל בית חולים בו נערכות גם בדיקות מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיותיונה02/09/2007
בעלי ואני מאותו מוצא (שנינו ממוצא מזרחי אני חצי כורדית חצי תורכיה, הוא חצי כורדי חצי עירקי). איזה בדיקות גנטיות כדאי לנו לעשות לפני ההריון? אם יוצא שיש בעיה גנטית זה אומר שלא נוכל להביא ילדים ביחד אלא נצטרך לאמץ או להחליט על תרומת זרע או ביצית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות
פרופ` ישראל מייזנר02/09/2007מומלץ לפנות ליעוץ גנטי של הקופה, ולהתייעץ עמם. הם המוסמכים והמעודכנים בסוגי הבדיקות השונות על פי מוצא ההורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת לפרופ מייזנרמירי31/08/2007
מדידה של עצם הירך 35.6mm(מתאים ל- 21W2D)
אם כפי שציינתה ראש מעט קטן (181mm), מתי מומלץ לבצע סקירה מאוחרת בשבוע 23 או ב-24 שבועות מלאים בכדי לאבחן בעיה חו"ח אם קיימת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
פרופ` ישראל מייזנר01/09/2007מדידת עצם הירך תואמת את גיל ההריון. לכן, צריך לחזור מעל מדידת הראש בשבוע 23 להריון. אין זה משנה מתי מבצעים את סקירת המערכות: גם שבוע 23 וגם 24 מתאימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון נוסף אחרי הפסקת הריון בשל CMVגלית31/08/2007
שלום פרופ' מייזנר,
לפני תשעה חודשים ביצעתי הפסקת הריון בשבוע 23 בשל הדבקות עוברית ב- CMV.
כעת אני שוב בהריון, בשבוע 7 (חלפו שבעה וחצי חודשים מהפסקת ההריון לכניסה להריון הנוסף).
ביצעתי בדיקה חוזרת של נוגדני CMV:
IgG חיובי (6.30)
IgM חיובי (56.1)
אוידיטי - 0.329 - גבוה ("סביר לשלול הדבקה ראשונית ב- 3 חודשים הסמוכים לבדיקה")
מה הסיכון להדבקת עובר בנתונים האלה? האם ההמלצה במקרים כאלה היא לבצע דיקור מי שפיר ולוודא שהעובר לא נדבק?
תודה רבה,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
פרופ` ישראל מייזנר01/09/2007נוגדני ה IgG וה IgM יכולים עדיין להיות משוייכים לזיהום הישן. מבחן ה Avidity הוא המצביע לכיוון זיהום ישן או טרי. תוצאות המבחן שלך מצביעות על זיהום ישן. כיון שאין 100% ברפואה, לא ניתן כמובן לשלול לחלוטין גם הדבקה חדשה, בנוכחות מבחן אבידיטי תקין. רצוי במקרה כזה להתייעץ עם מומחה לזיהומים, ובכל קופת חולים יש כמה כאלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עובריסטודנטית31/08/2007
שלום רב..
אני בהריון בשבוע 20, עשיתי בדיקת חלבון עוברי לפני שבועיים וקבלתי את התוצאה היום,הבעיה שיש לי טור אצל הרופא עוד שבועיים ורציתי שתעזור לי כדי לדעת אם התוצאה היא בסדר או לא:
KLU/L AFP 31.86 כפולות החציון 0.84 MOM
HCG = 28.89 כפולות החציון- 1.57
E3- 9.09 כפולות החציון- 1.53
סיכון סופי לתסמונת דאון- לפי נוסחאות 1:7309
סיכון לפי גיל בלבד 1:1402* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי
פרופ' משה בן עמי31/08/2007שלום רב
התוצאה מצביעה על סיכון מאד נמוך לתסמונת דאון וכל שלושת הערכים שנמסרו תקינים
בהצלחה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור מייזנר- שאלה לגבי cmvיעל30/08/2007
שלום
לפני חודש וחצי בערך הרגשתי לא טוב:כאבי גרון,ראש וכו'. בטמטומי...לא עשיתי בדיקת דם על מנת לבדוק הדבקה חוזרת של cmv (חליתי כבר בעבר הרחוק).
האם יש טעם עכשיו, אחרי חודש וחצי , לבצע בדיקת דם כזו?
האם היא תוכל לשלול הדבקה חוזרת או שכבר עבר זמן רב מידי על מנת לגלות נוגדנים מלפני חודש וחצי?
האם יש אפשרות במי שפיר לגלות זאת? אני עושה מי שפיר עוד 3 שבועות בערך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
פרופ` ישראל מייזנר30/08/2007יש טעם בבדיקת דם ע"מ לבדוק שינוי בכייל הנוגדנים. כמו כן, על מנת לשלול הדבקה טרייה ניתן לבדוק בדיקת avidity המספקת אינפורמציה חשובה לגבי מועד ההדבקה. בדיקת מי שפיר ל CMV נערכת לא לפני 21 שב' הריון. לכן, טרם דחיית מועד הדיקור, רצוי לבדוק נוגדנים ו avidity, ואלו קרוב לודאי יתנו פתרון לבעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוספור מייזנר-תודה וסוף שבוע נעים
יעל30/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבודה- מי שפיר או סיסי שיליה ???אלה30/08/2007
פרופ' מייזנר שלום.
אני בשבוע 9 ו 5ימים. מתכוונת לעשות בדיקה מתלבטת לגביי הסוג.
בעקבות הפסקת הריון שנה שעברה בשבוע 24 -עקב גילוי תסמונת דאון במי שפיר (למרות שלפי כל הבדיקות, שקיפות עורפית, חלבון עוברי והסריקה - הכל היה תקין ולא הומלץ לי לעשות בדיקה !!! סיכוי משוקלל של למעלה מ-1:4000 !!!!!)
ולמרות זאת לבסוף עשינו בדיקת מי שפיר בשבוע 20 , בגלל הגיל, הייתי בת 34.5.
אנו יודעים שנעשה בדיקה. אך חוששים מבדיקת סיסי שיליה שהיא מסוכנת יותר להריון ולעובר. ומצד שני לא רוצים לדחות מדיי את הבדיקה.
הומלץ לנו לא לסכן סתם את ההריון ולעשות שקיפות עורפית ולאור הממצאים , לעשות סיסי שיליה או מי שפיר.
לפי תוצאות העבר, אני קצת חוששת מאמינות הבדיקה.
האם באמת בדיקת סיסי שיליה מסוכנת ?
האם תוכל להמליץ על רופאים שממוחים לעשות בדיקות סיסי שיליה ?
המליצו לנו עליך כממוחה לבדיקת מי שפיר, האם אתה עושה גם סיסי שיליה ?
ממתינה להמלצותיך - אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבודה
פרופ` ישראל מייזנר30/08/2007קודם כל, לאור גילך ולאור סיפור העבר, הייתי ממליץ לך לבצע בדיקת כרומוזומים בהריון הנוכחי. רק בדיקה שכזו תתן לך תשובה חד משמעית לגבי תסמונת דאון או בעייה כרומוזומלית אחרת. רטאומה נוספת כזו שעברת חייבת להמנע ורק בדיקת כרומוזומים הינה חד משמעית.
למי השפיר ולסיסי השיליה יתרונות וחסרונות. בדיקת מי השפיר פחות מסוכנת, יותר זמינה ונבדק בה גם החלבון העוברי. בבדיקת סיסי שיליה התשובה מתקבלת אמנם מוקדם יותר, אך היכון בה מעט מוגבר, קיימת בעייה של ערבוב בין תאי אם ועובר (פסוידומוזאיקה) ולא נבדק החלבון העוברי.
תצטרכי להחליט מה עדיף עבורך: בדיקה מוקדמת עם סיכון יתר או מי שפיר עם סיכון הפסקת הריון מאוחרת בנוכחות מום כרומוזומלי. קיימת גם פשרה: ניתן לבצע את בדיקת מי השפיר בשבוע 16 להריון, לבצע עמה בדיקת FISH ולקבל תשובה לגבי תסמונת דאון תוך 24 שעות, ואז אם התשובה לא תקינה, ניתן לבצע גרידה גם בשבוע 17 להריון.
כמובן שאני מבצע בדיקות סיסי שיליה, ותודה על המחמאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי בדיקות אולטרסאונד בהריוןענבל30/08/2007
שלום,
רציתי לדעת אם מס' רב של בדיקות אולטרסאונד בהריון עלולות לגרום לנזק כלשהוא לעובר?
מאחר ואני רוצה להיות רגועה אני הולכת לרופא המטפל בתדירות די גבוה וחוששת מזה שהבדיקות מזיקות באופן כלשהו..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי בדיקות א"ס
פרופ' משה בן עמי30/08/2007שלום ענבל
לא הוכח שבדיקות אולטרסאונד בתדרים ובעוצמות שאנו משתמשים לאיבחון במיילדות גורמות נזק.
יחד עם זאת יש לבצע את הבדיקות הדרושות לפי ההמלצות המקובלות ואין צורך להרבות בבדיקות מיותרות, במיוחד בהריון בסיכון נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)