מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהשירלי21/08/2007
אני בשבוע 33 להריון, העובר בתנוחת עכוז שבוע שעבר הייתי באולטרסאונד וביצעו הארכת מישקל, ואמרו לי שהעובר שוקל 1,800 והוא מעל לממוצע.
האם יש סיבה לכך שאם העובר לא יתהפך לבד לא יהיה אפשרות לבצע היפוך והאם היפוך הוא מסוכן? זה ממש מטריד אותי.
ומה הסיבה למשקל כה גדול של העובר לשבוע כזה, שאני לא עליתי הרבה במשקל.
אודה לתשובה שירלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירלי
ד''ר יורי פרליץ21/08/2007משקל העובר שלך לא גדול מדי. ליתר דיוק, 50% מהעוברים בשבוע 32 משקלם 1800, לכן את במקום טוב באמצע. ולכן גם אין לחשוש מהיפוך חיצוני שנעשה בין 36-38 שבועות הריון.
ההיפוך לא מסוכן, הסיבוכים נדירים ובמידה ואין הוריות נגד אחוזי ההצלחה גם טובים (עד 70%).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה
פרופ` ישראל מייזנר21/08/2007שירלי שלום,
בד"כ רוב העוברים מסתובבים מעכוז לראש עד שבוע 34 להריון. קיימים מס' תנאים לכך שהעובר לא מסתובב: גדול מדי, חבל טבור מפריע, מבנה רחם מיוחד, מיקום השיליה ועוד. כל אלו נשקלים על ידי הרופא טרם ההיפוך. מובן שיש לבצע בדיקת אולטראסאונד לאימות כל הממצאים.
משקל העובר אינו כה מוגזם, והערכות המשקל באולטראסאונד אינן כה מדוייקות והטעויות יכולות להגיע עד ל 10-20%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למייזנרלירז20/08/2007
מייזנר שלום ,
בבדיקת דם שעשיתי ב-15.7.07 יצא תשובה שלילית
לאחר מכן ביצעתי בדיקת שתן ביתית ב-29.7.07 יצא חיובי.
עשיתי אולטרסאונד ב-31.6.07 נצפה שק הריון תוך רחמי ,אני אמורה לבצע בעוד יומיים אולטרסאונד האם יש אפשרות שאראה דופק ?
ובאיזה שבוע אני צריכה להיות ?
(וסת אחרונה 24.6.07)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` ישראל מייזנר20/08/2007ללירז,
אני מניח שיש לך טעות, והשק ההריוני נצפה ב 31.7 ולא ב31.6. אם כך, את כיום סביב שבוע 8 להריון, וצפוי בהחלט להראות דופק עוברי. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה צודק
לירז20/08/2007כן אכן טעיתי זה היה בתאריך 31.07.07 .
אין ההריון לא התגלה בבדיקת דם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' מייזנר20/08/2007הבדיקה נערכה מוקדם מידי, ולא ניתן עדיין היה לראות את ההורמון בעליה. בדיקת השתן מאד מדוייקת אף היא והראתה את תחילת עלית הורמון ה hCG מה שמתאים לשק הריוני קטן ברחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה דחופה!!!!!סימונה אשכנזי18/08/2007
ביום שישי שבוע 21 להריון ערכתי סריקת מערכות מורחבת שבה גילו שאגן כיליה ימני 9.5 ס"מ ואגן כיליה שמאלי 5.3
עם הרחבה קלה באורטר.כמו כן נמצא ריבוי סובייקטיבי של מי שפיר 20.4
בבדיקה המשלושת אינבין איי שקיפות עורפית וחלבון עוברי יצא 1:190000. הרופאה לא מצאה
סממן נוסף האם יש לבצע בדיקת מי שפיר? אנא כתבו לי במהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה
פרופ` ישראל מייזנר18/08/2007לסימונה,
למרות שהשקיפות העורפית תקינה, יש בכל זאת מקום לשקול דיקור מי שפיר, שכן הרחבת אגני כליות הינה אחד הסימנים "הרכים" לתסמונת דאון. בדיקת השקיפות העורפית נותנת אמנם ביטחון רב אך לא 100% לשלילת התסמונת. בדיקת מי השפיר הינה חד משמעית ויש להתייעץ עם יועץ גנטי באם לבצעה או לא. מנסיוני במקרים דומים רבים, היעוץ הגנטי נוטה להמליץ על ביצוע הדיקור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשהה תעזרוו ליייאוריאן16/08/2007
שלום רב.
אני נמצאת כעת בהיריון בסיכון גבוה, יש לי את מחלת הוריצלה (אבעבועות רוח) ואני חייבת דחוף ככל האפשר פרופ בכיר לאולטרסאונד 4 מימדים אחד שיכול לעשות בדיקות מיוחדות לברור מומים עובריים שנתגלו.
בבקשה אם מישהו מכיר אז בבקשה תענו לי ותתנו לי את מספר הטלפון.
אם מישהו יענה אני ממש אודה !
בבקשהההההה !!! ;-( כי אני כבברר התייאשתיי !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריצלה
פרופ` ישראל מייזנר17/08/2007לאוריאן
אין קשר בין הוריצלה לאולטראסאונד 4 ממדי שהינו בסה"כ תלת מימדי עם תנועה. עקב מחלתך, עלייך להיות מופנה ע"י הרופא המטפל לאותו בי"ח אליו את שייכת, או לקופה, בה צריכה להערך בדיקתך. אין שום סיבה שתהיי "נואשת". אם המחלה אקטיבית - זהו גורם שעלול להרתיע בודקים פרטיים עקב חשש להדבקה בוריצלה אפילו בחדר ההמתנה. לכן ההפנייה לבי"ח מומלצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקה-הבדל בין שבוע הראש לבטןשר16/08/2007
שלום,
לפני שבועיים עשיתי בדיקה והתוצאות היו: מיעוט יחסי של מי שפיר
BPP תקין
BPD תואם שבוע 34.6
AC תואם 33
FL תואם 33
משקל 2134-2159גר'
אתמול עשיתי בדיקה נוספת והתוצאות היו: עדיין מיעוט יחסי של מי שפיר
BPP תקין
BPD תואם שבוע 38
AC תואם 33.5
FL תואם 36.5
משקל 2631-2725 גר'
אבקש לדעת מה התוצאות מראות? האם ההבדל בין הראש לבטן הוא מסוכן? משמעותי ?
כל שביקשו ממני זה לבוא למעקב עוד 12 יום.
יש משהו שאני יכולה לעשות עד אז כדי לוודא שהמצב לא יחמיר?
האם יש סיכוי שהתינוקת תצא עם ראש לא פרופורציונלי לגוף?
תודה מראש על התשובה,
אני לחוצה מאוד............* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ציינתי- אני בשבוע 35+6
שר16/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשר
ד''ר יורי פרליץ16/08/2007שלום,
הערכת המשקל באחוזון 50, כך שאין בעיה, גם אם הבטן "קטנה" לגיל ההריון.
המיעוט היחסי של המיים: לא ברור לי מה זה יחסי. האם יש איזכור של מס' הסנטימטרים???
הייתי מציע לבקש מעקב צמוד יותר עקב מיעוט המיים "היחסי" (פעמיים לשבוע פרופיל ביופיזיקלי מלא).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין אזכור
שר16/08/2007אין איזכור של מס' הס"מ. מתנצלת על הבורות אך מה משמעות"הערכת המשקל באחוזון 50"?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירהנרי15/08/2007
לא עשיתי סקירה מוקדמת. אילו מימצאים היו רואים בסקירה המוקדמת שלא יראו בסקירה הבסיסית (בעוד שבועיים), ואילו בדיקות ניתן לעשות היום כדי ל"גלות" את אותם מימצאים שהיו מופיעים רק בסקירה המוקדמת? בתודה מראש, נרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה
פרופ` ישראל מייזנר15/08/2007לנרי,
בסקירה המוקדמת ניתן לצפות היטב באצבעות הידיים שכן העובר אוהב לפתוח את כפות הידיים, בניגוד לסקירה המאוחרת, בה ברוב המקרים כפות הידיים קפוצות. מעבר לכך, ניתן לצפות באותם האיברים בסקירה המאוחרת. היתרון בסקירה המוקדמת אינו באיברים הנצפים אלא בגיל הריון מוקדם לזיהוי מומים בעובר. מכאן נובע, שבסקירה מאוחרת טובה, ניתן לקבל את אותה האינפורמציה כבבדיקה המוקדמת.
באם בסקירה מוקדמת צופים בבעיה המחייבת הפסקת הריון, זו ניתנת להיעשות בגרידה ולא בלידה מוקדמת, על כל השלכותיה. כמו כן, אם קיים ממצא חריג בעובר, ניתן לבצע בדיקת מי שפיר לפי צורך, מוקדם יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ מייזנרמירי15/08/2007
שלום פרופ מייזנר!
2 שאלות:
לאחר כמה ימים חולפת סכנה לזיהום והפלה אחרי דיקור מי שפיר?
האם צינון או שפעת יכולים להוות סכנה לאחר דיקור מי שפיר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
פרופ` ישראל מייזנר15/08/2007מירי שלום,
התקופה הקריטית לזיהום לאחר דיקור מי שפיר הינה 4 הימים הראשונים. אח"כ, הסיכון יורד בצורה משמעותית. הסיכון להפלה קיים בערך כשבועיים ימים.
בד"כ צינון אינו בעיה לאחר הדיקור. גם שפעת אינה בעייתית אם אין חום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית ובדיקת מי שפירחיים14/08/2007
פרופסור מייזנר שלום,
1. מה השבוע האופטימלי לביצוע שקיפות עורפית?
2. אם מתכננים לבצע בדיקת מי שפיר,האם ניתן לוותר על בדיקת שקיפות עורפית?
3. מה ההבדל בין בדיקת מי שפיר מוקדמת למאוחרת והאם ניתן לזהות הדבקה ב CMV בבדיקה זו?
תודה מראש,
חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' מייזנר-מקפיצה
חיים14/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקיפות עורפית
פרופ' מייזנר14/08/2007הזמן הטוב לביצוע שקיפות הוא בין 11-14 שב', והאופטימום סביב 12 שבועות.
בדיקת מי שפיר עדיפה על השקיפות, אך רצוי לבצע את השקיפות גם כן, כיון שאז היא מהווה גיבוי, אם חס וחלילה במועד ביצוע מי השפיר, הבדיקה אינה אפשרית מסיבות אימהיות שונות (חום, דימום וכד').
בדיקת מי שפיר מוקדמת תמיד עדיפה על מאוחרת. בדיקה ל CMV מתבצעת מעבר לשבוע 21 להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
חיים14/08/2007האם בדיקת מי שפיר + CMV מעבר לשבוע 21 נחשבת מאוחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירותחיים14/08/2007
שלום
ברצוני לשאול מהו השבוע האופטימלי לבצע סקירה מוקדמת ומאוחרת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומהו שבוע האופטימלי לשקיפות עורפית
חיים14/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקיפות
פרופ' משה בן עמי14/08/2007טווח :10 שב' ו-4 ימים עד 13 שב' ו-6 ימים
אופטימלי 11-12 שב'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמועד סקירות
פרופ' משה בן עמי14/08/2007מוקדמת 14-16 שבועות
מאוחרת: לאישה שביצעה מוקדמת 22-24 שב'
לאישה שלא ביצעה מוקדמת 20-22 שב'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמת ומאוחרתחיים13/08/2007
שלום רב
רציתי לשאול: האם הסקירה המאוחרת "מכסה" את הסקירה המוקדמת?
אני בשבוע 13, ובעוד שבועיים אבצע סקירה מוקדמת. מאחר שיש באפשרותי מבחינה כלכלית לבצע רק סקירה אחת באופן פרטי , רציתי לדעת באיזה סקירה כדאי "להשקיע" יותר?
האם יש דברים בסקירה המוקדמת שלא ניתן לאבחנם במאוחרת או שנעלמים עד אז?
תודה וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מוקדמת ומאוחרת
פרופ` ישראל מייזנר13/08/2007הסקירה המאוחרת מכסה את המוקדמת. במאוחרת, צופים בדברים שקשה או לא ניתן לראותם במוקדמת: איזורים מסוימים במוח, זיהוי של גמדות מסוג מסוים וכד'. היתרון שבסקירה המוקדמת נעוץ בעובדה שניתן בשלב מוקדם לזהות מומים, ואז אם עולה השאלה של הפסקת הריון או של בדיקות נוספות - יש מרווח זמן לביצוע כל אלו. הייתי משקיע יותר בסקירה המאוחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור מייזנר-תודה רבה!!
חיים14/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר ציסטה בטחול שנמצאה בסקיריעל13/08/2007
בסקירה מאוחרת
יש לצין שרמות חלבון בנורמה וגם מי שפיר תקינה וגם הסקירה פרט לציסטה הזו
מה המשמעות אם חלילה הציסטה גדלה ומה עושים במקרה זה?
בתודה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בטחול
פרופ` ישראל מייזנר13/08/2007ציסטה הינה נוזל המוקף על ידי קרום, ויכולה להופיע באיברים שונים. ציסטה בטחול אינה שכיחה, אך מוכרת. לציסטה אין כל משמעות קלינית מבחינת העובר. במהלך ההריון עוקבים אחריה כפי שעוקבים אחר עובר רגיל בעזרת האולטראסאונד.
לאחר הלידה מבצעים לילוד אימות של הממצא באולטראסאונד. בד"כ הציסטה בטחול שפירה וחסרת משמעות, והילד יכול לחיות עמה forever and ever.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליה בדרגה 2-3לי13/08/2007
האם ממצא זה הוא תקין בשבוע 32?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרגת שיליה
פרופ` ישראל מייזנר13/08/2007דרגות השיליה נקבעו בעבודת מחקר בשלהי שנות ה 80, ע"י חוקר אמריקאי בשם פיטר גרנום. מטרתן היתה לתאר את השיליות לפי התאמתן לגיל הריון מסוים. כיום זה פחות בשימוש ויש לכך יותר ערך היסטורי. דרגה 2-3 בשבוע 32 להריון - תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
לי13/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהליאת12/08/2007
שלום,
אני נמצאת בשבוע 7.0
היום ביצעתי בדיקת אולטרסאונד גניקולוגי + בדיקת דם
תוצאות ה - HCG-B הן מעל 1000
בבדיקה מצאו
שק היריון 1
גודל שק- 4-5מ"מ (ממוצע 4.5)
שק חלמון עדיין לא הודגם
הד עוברי הודגם
הבודקת אמרה שלא אובחן דופק. ונקבע תור לאולטרסאונד נוסף בעוד 14 יום.
האם התוצאות נורמליות? גודל שק ןהעובדה שאין דופק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מוקדם באולטרהסאונד
ד''ר יורי פרליץ12/08/2007בשבוע 7 בד"כ רואים עובר עם דופק שאורכו (CRL) כ 10 מ"מ.
אבל, במידה והביוץ התאחר מס' ימים והעובר קטן יותר אזי לא ניתן לראות את העובר.
רמת ה BHCG לא תורמת הרבה כי לא הצגת כאן מספר מדויק, אלא רק מס' בתחום הגדול מ1000.עד 1500-2500 לא תמיד ניתן לראות עובר ברחם.
ניתן לבצע שוב TVS ובדיקת דם בעוד שבוע עד 10 ימים ואז תדעי האם ההריון מתפתח כראוי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שאלה נוספת
ליאת12/08/2007תודה רבה.
יש לי שאלה, רופא הנשים לא שלח אותי לבצע בדיקת דם (לאישור היריון) נשלחתי ע"י רופא המשפחה. דברתי איתו בטלפון והוא אמר שאין צורך בבדיקות נוספות אלא רק לחכות ל-US נוסף. אני עוברת בפורומים ורואה בדיקות רמות ביטא ומעקבים. האם עלי לדרוש בדיקה כלשהי? למה התשובות של ה-HCG חזרו ללא מספר מדויק? עשיתי את הבדיקה הבוקר האם יתכן שיגיעו תוצאות מדויקות?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיבחון הריון צעיר
ד''ר יורי פרליץ14/08/2007מהרגע שנצפה שק ברחם צריך להופיע דופק עוברי בטווח של 7-10 ימים. לכן, מטעמי נוחות, במקום לדקור את האישה, לשלוח למעבדה את הדם, להמתין לתשובה, פשוט ממתינים את הזמן של 7-10 ימים, רואים (או לא) דופק עוברי ומאשרים את תקינות ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבועות הריוןרוית11/08/2007
שלום,
עשיתי בדיקת שקיפות עורפית, ובדיקת דם- שעדיין אין לי את תוצאותיה. אני מתכוונת לעשות בדיקת חלבון עוברי+אינהיבין, ואז אדע את שקלול כל התוצאות. אבל בינתיים רציתי לשאול האם בדיקת השקיפות שעשיתי תקינה..
וסת אחרון.- 6.4
את הבדיקת שקיפות עשיתי בשבוע 12.5
גילי- 26
NT- 1.7 mm
הרופא אמר שסיכון לפי גיל הוא 1:1200 וסיכון לפי גיל ושקיפות 1:4800
האם זה מדוייק? האם תוצאת ה- NT. תקינה? מה טווח הנורמה?
את התור לחלבון העוברי+אינהיבין קבעתי ל-2.8., זה בסדר מבחינת שבועות ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאריכי בדיקות
ד''ר יורי פרליץ12/08/2007תוצאת השקיפות תקינה (עד 3 מ"מ). התור לחלבון עוברי ולאינהיבין מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהרעות10/08/2007
שלום רב,
אני בשבוע 34+1 כאשר בבדיקת אולטראסאונד
שנערכה כיום נמצא: היקף ראש- 299 (33+2)
והיקף בטן- 258(30+1) והערכת משקל של 1,567 ק"ג.
בבדיקה שנערכה לפני כ 3 שבועות נמצא כי:
היקף ראש- 278 (30+3) והיקף בטן 240 (28+2)
והמשקל היה 1,285 ק"ג.
1.האם העובר קטן מידי?
2. האם יש בעיה בהתפתחות ובגדילה שלו?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה
פרופ` ישראל מייזנר11/08/2007לפי מדדי הבדיקות אין ספק כי העובר קטן מהצפוי לגיל ההריון, והיקף הבטן קטן מאחוזון 10 לגיל ההריון. מדדים אלו מתאימים לעובר עם הפרעת גדילה תוך רחמית. המצב קרוי IUGR (Intra Uterine Growth Restriction) ומחייב מעקב צמוד ובדיקות עזר נוספות לחיפוש הסיבה לתופעה. עלייך לפנות לרופא המטפל שיפנה אותך ליחידה להריונות בסיכון להמשך בירור ומעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)