מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות סקירה מאוחרת ....ג'וי14/09/2007
שלום ושנה טובה !
ביצעתי את הסקירה המורחבת בשבוע 22 +5 ימים תוצאות הבדיקה הראו שהעוברית הקטנה שלי שוקלת 451 גר'
BDP -
51 מ"מ (21+3)
HC -
190 מ"מ (21+1)
AC -
167 מ"מ ( 21+3)
FL -
38 מ"מ (22+3)
ובהערות נרשם - שהשיליה מפוצלת :ימנית + אחורית - ביפרטיטה .
האם תוכל לומר לי מה דעתך על התוצאות ? ומה הכוונה בהערה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות סקירה מאוחרת
פרופ` ישראל מייזנר15/09/2007לג'וי,
תוצאות הבדיקה מראות שהעובר ככל הנראה קטן בשבוע ימים מגיל ההריון לפי מועד הוסת האחרונה. אולם, יש להשוות את מדדי העובר לסקירה המוקדמת, ולראות התאמה בגדילה לפי מספר השבועות שעברו בין הבדיקות. אם למשל עברו 8 שב' והעובר גדל ב 8 שב', סימן שהגדילה תקינה אך גיל ההריון צעיר יותר (עקב ביוץ מאוחר, למשל).
שיליה ביפרטיטה הינה שיליה ביאונתית - כלומר גוף השיליה מפוצל לשניים ובד"כ שני החלקים דומים בגודלם. אין משמעות לסוג זה של שיליה מבחינה תפקודית. יש חשיבות לוודא לאחר הלידה ששני חלקי השיליה יצאו מהרחם בשלמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הסקירה המוקדמת ...
ליאל16/09/2007כאשר ביצעתי את הסקירה המוקדמת נאמר לי שהעובר מתאים בול לשבוע ההריון לפי כל הממצאים .
אז כנראה שהיא גודלת אבל לאט לאט ....אני יחכה לה עד שהיא תיהיה מוכנה לצאת .
תודה על התשובה המפורטת ושהקדשת מזמנך בכדי לענות לי .
שנה טובה !
ג'וי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור מייזנריעל12/09/2007
לשם שינוי....אין שום שאלה...
רק רציתי לאחל לך שנה טובה....
שתהיה שנה נפלאה , בלי שום הפלות, שום מומים , והמון לידות...
מאחלת לך הרבה בריאות, וניפגש רק בשמחות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשנה החדשה
פרופ` ישראל מייזנר12/09/2007הרבה תודות יעל, ושנה טובה מכל הלב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvגילה10/09/2007
שלום
בבדיקת דם לcmv מה13/8 נימצאתי שלילית גם לigm ןגםלigg
בבדיקה חוזרת 27/8 igm חיובי igg עדיין שלילי
בבדיקה חוזרת 6/9 igm חיובי igg חיובי 9
מתי עליי לבצע בדיקת מי שפיר הכי מוקדם כדי לוודא שבס"ד העובר לא נידבק?
אני מוכנה לקחת את הסיכון שבבדיקת מי שפיר...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv
פרופ` ישראל מייזנר10/09/2007מקובל לבצע את בדיקת מי השפיר בשלב בו מפריש העובר את הנגיף למי השפיר. זה קורה משבוע 21 להריון לערך. לכן, מומלץ לבצע את הדיקור סביב שבוע 22.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מחשמלסיגל10/09/2007
שלום. אני בשבוע 19. קורה לי משהו מוזר בהריון זה. אם אני עושה תנועה כלשהי לצד, או בכלל, קשה להגדיר בדיוק איזו תנועה. אני מקבלת מעין זץ חשמלי בבטן וזה עובר. הדבר קורה לעיתים קרובות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חב' החשמל
פרופ` ישראל מייזנר10/09/2007אין לי מושג במה מדובר. יתכן ותחושותייך מבטאות משהו אחר. כדאי שהרופא המטפל ידע על כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל פריקרדיאלי, מוקד אקוגני, סכרתרעות08/09/2007
מזה יותר מחודש ממצאי האקולב והאולטראסאונד מראים נוזל פריקרדיאלי בכמות מועטה בלב
העובר, מוקד אקוגני. עשיתי מי שפיר ובדיקה גנטית, עדיין אין תוצאות.
שבוע שעבר (אני כעת בשבוע 25-24) התגלתה אצלי סכרת הריונית (לאחר בדיקת של העמסת סוכר
של 100 גר').
האם יש קשר בין הדברים? האם סוכרת קשורה לממצאים החריגים בלב - או להיפך?
מה המשמעות של הממצאים?
מה הטיפול להמשך (מלבד דיאטה לטיפול בסכרת)?
מה ההשלכות של הממצאים להמשך ההריון, וללידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל פריקרדיאלי
פרופ` ישראל מייזנר10/09/2007לרעות:
1. ככל הנראה אין כל משמעות לנוזל המועט בפריקרד.
2. המוקד האקוגני חסר משמעות בנוכחות בדיקת מי שפיר תקינה.
3. אין כל קשר בין הממצאים הנ"ל לסוכרת הריונית.
4. קיימים פרוטוקולים לטיפול בסוכרת הריונית, ואני משוכנע שהרופא המטפל בך מכירם היטב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאום נעלם וסקר ביוכימינועה08/09/2007
בת 27.5 . בשבוע 15 לפני סקירה מוקדמת ואחרי בדיקת שקיפות שיצאה תקינה ( 1:7000 לאחר שיכלול של גילי עם תוצאות הבדיקה , בנוסף נצפה גשר האף). התחלתי את ההריון עם תאומים 2 שקים נפרדים ובשבוע עובר אחד 8 אחד הפסיק להתפתח והשק אמור להיספג עם הזמן.
מה אמינותה של בדיקת החלבון העוברי במקרה כזה?
הרופא שלי לא הפנה אותי לבדיקת אינהיבין למרות שראיתי נשים עם הריונות תאומים שכן מבצעות אותה... האם צריך/ כדאי לעשות ? עד כמה הבדיקה תהיה אמינה ?
עד איזה שבוע אפשר לעשות אינהיבין ואיפה מבצעים את הבדיקה ?
תודה על התשובה נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאום נעלם
פרופ` ישראל מייזנר10/09/2007בנוכחות עובר אחד מת, כל הבדיקות ההורמונליות מאבדות מאמינותן, שכן לא ברור מהי תרומתו האמיתית לתוצאה הסופית של העובר המת! הדבר נכון גם לגבי האינהיבין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !! עוד שאלה קטנה
נועה10/09/2007מה דעתך על בדיקת מי שפיר במקרה זה? האם בסדר להסתמך רק על הסקירה המוקדמת ועל השקיפות או שכדאי לעשות את הבדיקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאום נעלם
פרופ` ישראל מייזנר10/09/2007אני אישית חסיד גדול של מי שפיר. דין ביצוע הבדיקה כמו בכל אישה רגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידות עובר בשבוע 27 +2set84907/09/2007
BPD - 73
HC - 273
AC - 236
FL - 55
הערכת משקל - 1280 גר'
הרופא המליץ על סקירה מכוונת לראש / מוח בעוד כ- 10 ימים.
האם יש מקום לדאגה ? מה משמעות הדבר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידות עובר
פרופ` ישראל מייזנר10/09/2007מדידות העובר מראות על עובר גדול מהצפוי לגיל ההריון בהיקף ראשו (על אחוזון 90), ולכן ביקש הרופא לבדוק את המוח. אל תדאגי, מדידות הראש יכולות להיות באחוזון מתקדם, והאנטומיה המוחית בד"כ תקינה (בל נשכח כי הסקירות היו תקינות - כך אני מניח). על פניו, אינני רואה מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv ומי שפיר בשבוע 32set84907/09/2007
לפרופ' מייזנר שלום,
2 בדיקות CMV בתחילת ההריון (שבוע 8 ושבוע 11) הראו תוצאות דומות:
IgG - 13.7
IgM - Iow positive
Avidity - 50%
התייעצות עם מומחים למחלות זיהומיות הביאה למסקנה כי לאור הממצאים, מדובר בזיהום ישן, ללא ריאקטיבציה ולכן אין צורך בבדיקת מי שפיר.
אבל...
בבדיקה נוספת שעשיתי בשבוע 26 נמצא כי:
IgG - 170
IgM - Reactive
Avidity - 70%
(בזמן שעבר בין הבדיקות שונתה שיטת הבדיקה בקופ"ח לאומית).
מה משמעות התוצאה החדשה ? האם יש מקום לדאגה ?
בהמלצת רופא מתה"ש, ביקשתי מהמעבדה לבדוק בשנית את דגימות הדם (כל ה- 3) בשיטה החדשה וזאת על מנת שאוכל להתייחס לאותם מדדים.
כמו כן, נקבע לי מועד לדיקור מי שפיר בשבוע 32.
אני כרגע בשבוע 27+4 .
מה עושים ? האם באמת יש צורך בבדיקת מי שפיר בשבוע כל כך מאוחר ? האם יש חשש לאור הממצאים שהעובר נדבק ?
אודה עבור עזרתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV שב' 32
פרופ` ישראל מייזנר10/09/2007הייתי פונה שוב למומחה למחלות זיהומיות. לפי הבדיקות, הסיכוי שהעובר חולה, להערכתי, קטן ביותר אם בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןחסוי06/09/2007
האם בכל זאת היריון?..
מחזור אחרון 11.08.07
המחזור שלי כל 29-33* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון
פרופ` ישראל מייזנר10/09/2007לא בטוח.ככל הנראה מדובר בביוץ מאוחר ויש לחכות לפחות 3 שב' ממועד הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמת-לפרופסור מייזנררונית06/09/2007
פרופסור מייזנר שלום
לפני כשבוע עשיתי סקירה מוקדמת, ותודה לאל הכל היה בסדר.
במהלך הבדיקה, לעובר היה דופק אבל הוא לא ממש זז. הרופא ממש לחץ לי חזק על הבטן, והשתמש במוט האולטראסאונד כדי לגרום לו לזוז.
בסופו של דבר הרופא הצליח להביא אותו לתנוחה הרצויה , ביצוע את הבדיקה וכאמור הכל היה בסדר.
היום קראתי באינטרנט באיזשהו אתר שעובר שלא זז, או שהוא ישן או שזה מעיד על מומים...
כמובן שדבר ראשון נכנסתי ללחץ (אלא מה...)....
שיחזרתי אחורה ונזכרתי שגם בבדיקות אולטראסאונד קודמות (שקיפות עורפית למשל) הוא לא ממש התלהב לזוז...הרים פה ושם יד ,אבל לא יותר מזה...
מה דעתך?יש סיכוי חלילה לאיזשהו מום במצב כזה, או שאם הסקירה הראשונה עברה בסדר אז אין מה לדאוג (לפחות לא בהקשר הזה, כי דאגות אחרות,אתה יודע , לא חסר....)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מוקדמת
פרופ` ישראל מייזנר10/09/2007בהחלט קורה לפעמים שהעוברים "ישנים" ויש להעירם. אני מניח שאם הרופא ביצע סקירה, הרי עצם העובדה שביצע אותה, מצביעה על כך שהעובר זז לשביעות רצונו המלאה. לא כל מה שנחשב לתנוחה לא טובה לבדיקה קשור דווקא בתנועות העובר. עובדה, שלמרות שהעובר לא זז, לא נצפו בו מומים, מה שאומר שגם לעוברים מותר לישון. לא בהכרח קיים קשר בין נוכחות מומים ותנועות עובר. קיימים גם מומים קשים בנוכחות תנועות תקינות. לכן - מה שחשוב הוא מה ראה הרופא בבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv-שאלה נוספתטלי06/09/2007
פרופסור מייזנר שלום-בהמשך לשאלתי הקודמת-
IgG=196.8
IgM=שלילי.
בערך באמצע יולי הרגשתי מאוד לא טוב וזה כלל כאבי גרון וחום, אולם רק עכשיו (חודש וחצי אחרי)
עשיתי שוב בדיקת נוגדנים ולהלן התוצאות:
IgG=144.6
IgM=שלילי.
1. מה המשמעות השיונוי בערך הנוגדנים?
2. אם המחלה שהיתה לי היא cmv ,האם ה IGM היה משתנה ל"חיובי", למרות שעשיתי בדיקת דם חודש וחצי אחרי שלא הרגשתי טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
פרופ` ישראל מייזנר10/09/2007ה IgM היה עולה קרוב לודאי. השינוי ברמת הנוגדנים אינו מהותי ומראה על הדבקה ישנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרידה או לידה מוקדמתשרה05/09/2007
אני בשבוע 22 ואני נאלצת לצערי להפסיק את ההריון עקב מומים קשים בלב.
רציתי לשאול בבקשה האם בשבוע 22-23 ניתן לבצע גרידה?
מה עדיף רפואית לבצע גרידה או לידה מוקדמת?
אני שואלת יותר לגבי הסיכוי להיכנס להריון בעתיד. האם זה נכון שבגרידה יש יותר חשש לבעיות בכניסה להריונות הבאים?
כמו כן מה ההבדל בתהליך בין 2 האפשרויות הן מבחינת אשפוז והן מבחינת החלמה?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרידה או לידה מוקדמת
פרופ` ישראל מייזנר05/09/2007גרידות מאוחרות אינן פעולה פשוטה ודורשות ניסיון רב על מנת למנוע סיכון למטופלת. בארץ, לא מקובל לבצע גרידות בשבועות כה מתקדמים, אם כי קיימים מרכזים המבצעים אותן - בד"כ בשבועות מוקדמים יותר. לידה מוקדמת עדיפה מבחינת נזק עתידי לרחם. כמובן שגרידה דורשת אשפוז קצר יותר ולידה הינה תהליך ממושך יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Aמירי05/09/2007
שלום פרופ'!
אילו מומים יכולים להיווצר בעקבות נטילת ויטמין A?
האם ניתן לגלות את המומים בסקירת מערכותת? מה לא ניתן לגלות בעזרת סקירת מערכות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין A
פרופ` ישראל מייזנר05/09/2007לא מוכרים לי מומים ספציפים. ממליץ להתקשר למרכז המידע הטרטולוגי בהדסה עין כרם ולשאול ספציפית תרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא ציסטילילך05/09/2007
שלום,
אני בהריון בשבוע 15 לאחר סקירת מערכות התגלה ממצא ציסטי בכולדוכוס בגודל 0.8 , רציתי בבקשה לדעת האם זה מסכן את העובר וממה זה נגרם, האם זה שכיח ויכול להעלם בהמשך ,אני ממש לחוצה
האם צריך לעשות בדיקת מי שפיר?
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא ציסטי
פרופ` ישראל מייזנר05/09/2007קשה להתייחס לממצא כזה ללא בדיקה וצפיה במיקומו המדוייק. בכל אופן, אם מדובר בציסטה של צינור המרה המשותף (כולדוכוס), ואם נצפה כיס מרה תקין, זהו ממצא מוכר, שבד"כ אינו נושא בחובו בעיות לילוד. נדרש מעקב בלבד ואין קשר לבדיקת מי שפיר. יש מקום למעקב בעזרת אולטראסאונד ולשקול את כל ההיבטים של האבחנה המבדלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvטלי05/09/2007
פרופסור מייזנר שלום
אני בשבוע 16 ומתכוננת למי שפיר בקרוב.וסת אחרונה 12.5.07
להלן תוצאות בדיקת cmv:
בבדיקה שנעשתה בתאריך 26.6.07:(בתחילת ההריון)
IgG=196.8
IgM=שלילי.
בערך באמצע יולי הרגשתי מאוד לא טוב וזה כלל כאבי גרון וחום, אולם רק עכשיו (חודש וחצי אחרי)
עשיתי שוב בדיקת נוגדנים ולהלן התוצאות:
IgG=144.6
IgM=שלילי.
1. מה המשמעות?
2. האם התוצאות שבוצעו רק עכשיו יכולות להעיד חודש וחצי אחורה?
3. חוששת מאוד מהדבקות העובר ב cmv, האם היית ממליץ על מי שפיר מאוחר?
תודה על ההתיחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
פרופ` ישראל מייזנר05/09/2007תוצאות שתי הבדיקות מראות על הדבקה ישנה ואין סכנה לעובר. IgM שלילי, שולל הדבקה טריה של העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)