מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון ללא סימני הריוןמיכל05/10/2007
אני בשבוע השישי להריון ( בטא 9200) ועוד לא מרגישה שום סימנים - לא הגדלת חזה, לא שינויים בצבע הפטמה ולא בחילות . אין לי דימומים ובאולטרסאונד בשבוע חמישי נצפה רק שק הריון. האם הריון ללא שום סימנים (מלבד אי קבלת המחזור) יכול להיות תקין? האם יש קשר בין העדר סימני הריון בשלב זה לתקינות ההריון?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ללא סמני הריון למיכל
ד''ר יורי פרליץ17/10/2007את מתארת מצב מאוד שכיח. ליתר בטחון עשי אולטרהסאונד נוסף בעוד חודש לוודא תקינות ההריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כליות מורחבאמירה כהן05/10/2007
אני בשבוע 21
באולטרסאונד ניצפה הרחבת אגני כליות דו צדדית.
אגן כליה ימני ברוחב 6 מ"מ
אגן כליה שמאלית 7 מ"מ
בכרואיד פלקסוס הימני ניצפה מבנה ציסטי פשוט בגודל 5 מ"מ
למישהו יש מושג מה זה אומר?
ד"א, לפני שבוע עשיתי בדיקת מי שפיר, ללא קשר לממצאים הנ"ל(בגלל גיל+חלבון עוברי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמנים לתסמונת דאון לאמירה
ד''ר יורי פרליץ17/10/2007הממצאים שתארת יכולים להעיד על סיכון מוגבר לתסמונת דאון. מכיון שבצעת דיקור מי שפיר המתיני לתשובה ובמידה והיא תקינה אזי אין בעיה מבחינה זו.
בנוגע להרחבת אגני הכליות: נדרש מעקב בהמשך ההריון לוודא שאין החמרה בהרחבת האגנים. הייתי ממליץ על בדיקת כליות העובר אחת ל 4-6 במהלך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת לידהליאת04/10/2007
הי, אני בהריון תאומים, סוף שבוע 34 ומתחילה לחשוב על הלידה עצמה. קיסרי או רגיל?
נכון שלא הכול תלוי בי, יחד אם זאת בהנחה ששני העוברים במצג ראש ועל פניו מתאפשרת לידה רגילה - על מה היית ממליץ?
אני רוצה להמנע ממצב בו אני מתחילה לידה רגילה ובאמצע עוברת לקיסרי.(בעברי שתי לידות רגילות)
תודה מראש וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידת תאומים
פרופ` ישראל מייזנר04/10/2007כששני העוברים במצג ראש, עדיפה בכל מקרה לידה וגינלית, וביחוד כשכבר ילדת בעבר פעמיים.
אין דרך לחזות מה יקרה בלידה, והאם יהיה צורך בניתוח קיסרי במהלכה. אם המצגים ראש / עכוז, אזי הסיכוי לניתוח עולה. אולם במצגים ראש / ראש - רוב הסיכויים ללידה וגינלית רגילה רגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאמודאגת02/10/2007
שלום
ב25/9 ביצעתי בדיקת בטא והתוצאה היתה 2417
והיום ב2/10 ביצעת בדיקת בטא והתוצאה היתה 15026
האם העליה תקינה אני ממש מודאגת
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא
פרופ` ישראל מייזנר02/10/2007על פניו הערכים תקינים. חג שמח! ונא לאמת תקינות ההריון באמצעות האולטראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ מייזנרמירית02/10/2007
שלום,
רציתי לדעת מדוע התשובות של הרופאים סותרות לעניין בטיחות השימוש בנרות פרוגסטרון בתחילת הריון. קראתי באינטרנט חומר מניסויים קליניים בארה"ב של החברה היצרנית של התרופות שדיווחו על עליה בסיכון למומים בעובר.
אני מקבלת תמיכה בלבד בשל חשש לשלב לוטאלי קצר. שבוע 8 והבנתי שעלי ליטול הנרותלפחות עוד שבועיים.
האם יש תשובה חד משמעית בעניין?
אם אכן יש השפעה על העובר באיזה שבוע תוכל כבר לראות באולטרסאונד פגמים מעין אלה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון צעיר
פרופ` ישראל מייזנר02/10/2007הפרוגסטרון נחשב תמיד כתרופה בטוחה בהריון. השאלה לגבי מומים, תמיד עולה, ובד"כ נענית במשיכת כתפיים של הרופא, מעין אינני יודע. זו האמת. אני ממליץ לפנות ליעוץ טרטולוגי בבית החולים הדסה עין כרם, והם יתנו את המענה המדוייק ביותר. אישית, אינני זוכר מקרה של מום עוברי באישה שקבלה נירות אלו . יש לבדוק כראוי עוברים ממין נקבה לגבי השפעה על אברי המין החיצוניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת
מיכאלה03/10/2007מתי לכל המוקדם רואים באולטרסאונד מומים מעין אלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכאלה
פרופ' מייזנר04/10/2007בסקירות המערכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי נמוך מדי?ליטל01/10/2007
ערב טוב. אני בת 33.5 בהריון שלישי סוף שבוע 19. קיבלתי היום את תוצאת התבחין המשולש. afp : 0.6 mom . hcg: 0.68 mom. ue3: 1/28 mom. הסיכון המשולב לפי גיל ותוצאות 1:2828 . עוד יש לציין כי בסקירה המוקדמת שסה"כ היתה תקינה למעט מוקד אקוגני שמאלי בלב, ושקיפות עורפית תקינה. האם רמת החלבון העוברי מצדיקה ניקור מי שפיר?ועוד יותר חשוב לי, עד כמה הרמה נמוכה? האם זה באמת "נורמלי" בטווח של 0.15-2.00? בתודה מראש, ליטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי
פרופ` ישראל מייזנר01/10/2007החלבון העוברי בגדר הנורמה למרות שבטווח הנמוך. השיקול לגבי דיקור מי שפיר כולל מספר גורמים, ביניהם גילך ושקלול התוצאות שהיה תקין. לאור המוקד האקוגני בלב, מתעוררת השאלה לגבי דיקור מי שפיר. כיון שאני אישית מחסידי דיקור במקרים כאלו, ולאור גילך, הייתי שוקל זאת בחיוב. גם השקט הנפשי שלך עד סוף ההריון חשוב לא פחות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וחג שמח.
ליטל02/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שלא מתפתח- האם גרידה?ליאת01/10/2007
שלום,
לצערי ההריון לא מתפתח, בטא עולה לאט מידי וכו'.
הרופא זיהה כתם קטנטן ברחם, והמליץ על גרידה.שאלתי:
1. האם יש דרך אחרת להפסיק את ההריון ,במקום גרידה?
2. האם עדיין יש סיכוי שההריון יפסיק מעצמו, ותהיה הפלה טבעית?היה לי דימום בן 10 ימים שנפסק...
3. עד מתי ניתן לחכות עם הגרידה? כרגע הבטא עומדת על 661
4. כמה זמן אחרי ניתן להכנס שוב להריון?
5. במידה ואין מנוס מגרידה- האם יש רופאים פרטיים שמבצעים אותה או שזה נעשה רק בביה"ח ציבוריים?
תודה,ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שלא מתפתח
פרופ` ישראל מייזנר01/10/20071. ניתן להפסיק הריון גם על ידי טיפול תרופתי בתנאים מסוימים - כדאי לשאול את הרופא.
2. יש סיכוי שההריון יפסק מעצמו ולא יהיה צורך בגרידה כלל.
3. ניתן לחכות עם הגרידה כל זמן שהדימום קל ואין כאבי בטן.
4. לאחר חודשיים
5. גם רופאים פרטיים מבצעים גרידות של הריונות לא תקינים בבתי חולים פרטיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!!! וחג שמח
ליאת02/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוחון העוברמיכל01/10/2007
בסקירה מוקדמת שנעשתה בשבוע 15+3 (לפי ממצאי הבדיקה) נאמר לי כי הממצאים תקינים מלבד הורמיס במוחון שאינו מפותח לגמרי ואינו סגור במלואו. הוזמנתי לביקורת בעוד כמה שבועות.
מה משמעות הממצא? האם כדאי לבצע ביקורת לפני שבוע 20 כדיי שתהייה אופציה למי שפיר במקרה הצורך, או שבמקרים כאלו בדיקת מי שפיר לא מומלצת? אודה לך על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוחון
פרופ' משה בן עמי01/10/2007שלום רב
הורמיס הוא החלק המרכזי של המוחון. החלק העליון שלו מתפתח מוקדם בהריון והחלק התחתון מתפתח בין השבועות 16-20 . לכן בשבוע 15 חוסר התפתחות של החלק התחתון אינו נחשב כמימצא אלא כנורמה ואם כך אז גם אין צורך בביקורת מכוונת בגלל משהו תקין. בכל מיקרה מומלץ לבצע סקירת מערכות בשבוע 22-24 ואז גם בודקים שהורמיס השלים את התפתחותו. אין הצדקה לביקורת לפני שבוע 20.
בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת שבוע חמישימודאגת30/09/2007
מה אומרות הפרשות חומות האם זה מסוכן או סימן לא טוב
אני ממש בלחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למודאגת
ד''ר יורי פרליץ30/09/2007לדימום, הפרשות שחורות בשליש הראשון להריון יש סיבות רבות: זו יכולה להיות השרשה לא תקינה, הפלה מאוד מוקדמת, הריון מחוץ לרחם וצרות נוספות. אבל, יש סיכוי טוב שהדימום ייפסק וההריון ימשיך כשורה.
אני ממליץ לפנות בכל מקרה לרופא הנשים המטפל שלך לבדיקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה הפרשות חומות בהירות
מודאגת30/09/2007.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולא בתדירות ממש גבוהה
מודאגת30/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיסי שיליה - הריון מרובה עוברים?!ר.מ29/09/2007
אני בשבוע ה- 7 להריוני נמצאו 3 עוברים ( אחרי טיפול באיקקלומין- זה הריון ראשון ולא עברתי הפלה, אני בת 30.5)- אני ובעלי הובחנו כנשאים של הגן סיסיטיק פיברוזיס!
אני מעויניינת לעשות סיסי שליה!
רציתי: א. לשמוע פרטים על תהליך זה בהריון מרובה עוברים?
ב. לקבל המלצה על רופא מומחה שמתעסק בסיסי שליה בהריון מרובה עוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיסי שיליה
פרופ` ישראל מייזנר29/09/2007בדיקת סיסי שיליה בהריון שלישיה אינה פשוטה, וצריך למפות היטב את מיקום העוברים והשיליות, עקב סיכון וחשש לטעות בין העוברים. כלומר, יתכן או עלול להיווצר מצב בו הבדיקה או שתהיה קשה ובעלת סיכון לטעות, או שהדגימה תהיה בלתי אפשרית. במצבים אלו, קשה להשלים בבדיקת מי שפיר שכן לא תמיד ברור אם העובר שנדגם, הוא זה שנצפה מאוחר יותר טרם דיקור מי שפיר.
אני מבין את הרצון לדיקור מוקדם, אך אינני משוכנע שסיסי שיליה היא הבדיקה האופטימלית לכך, בהריון שלישיה.
אינני נוהג להמליץ על רופאים. אנא פני לרואפ המטפל ואני משוכנע שידע להדריכך. אגב, מה עם דילול עוברים? האם על הפרק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי דילול
ר.מ29/09/20071. תודה על ההתיחסות המהירה!
2. רציתי לעשות את הדילול לאחר הבדיקה על מנת שבמידה ויתגלו עובר או יותר חלילה חולים נדע את מי לנפות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה כדאי?
ר.מ29/09/2007מה אתה ממליץ? לחכות למי שפיר? או...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיסי שיליה
פרופ' מייזנר30/09/2007לחכות למי שפיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריו וLOCAHסאלי29/09/2007
שלום פרופ',
אני בהריוני השלישי,בשבוע ה11,שני בנים בבית,בת 36.
שני ההריונות הסתיימו בלידות מוקדמות (שבוע 28 ו34 בהתאמה)
בגיל 17 אובחנתי כסובלת מLOCAH וטופלתי בדיאנה ואנדרוקור.
ההריונות שלי ספונטניים ללא טיפול הורמונלי.
עם השנים הטבה ניכרת בתופעות,
לאחר לידת הצעיר שחגג 4 לא מזמן,נטלתי גלולות הרמונט והייתי מרוצה.
פרופיל הורמונלי (ללא טסט) שבוצע לפני ההריון הראשון,לאחר הפסקת נטילת הגלולות היה תקין.
רופא הנשים הנוכחי הלחיץ אותי שללא טיפול בסטרואידים עלולה להוולד לי בת עם אברי מין בעלי מופע זכרי.
אפשר בבקשה לקבל את חוות דעתך וקצת מידע בנושא?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסאלי
פרופ` ישראל מייזנר29/09/2007כיון שילדת בעבר שני ילדים בריאים ללא טיפול, אני מניח שהמעקב ההורמונלי שלך תקין. אין לכן מקום להלחץ וכדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג, לגבי הצורך בטיפול, אם בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה,הבנתי שעלולה להיות
סאלי29/09/2007בעיה רק בעוברית נקבה,ושני ההריונות הקודמים היו של בנים...
ידוע לך על קשר בין LOCAH ובין צירים מוקדמים ולידות מוקדמות?
(נתקלתי במאמר בנושא ברשת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות פוריותמיק29/09/2007
שלום אני בן 26 ואני ואישתי החלטנו שאנחנו רוצים להביא ילדים לעולם אומנם מאז ההחלטה אני חיי במין סרט כזה שאולי אני לא יכול ואולי יש לי בעיות אך יש ברשותי 2 שאלות האחת כאשר הגבר גומר אמורה להיות השפרצה מין האיבר לתוך הגוף של האישה ומשום מה לי אין את הקטע של ההשפרצה אבל יוצא הזרע מהאיבר .ןשאלה השניה אני חושב שיש לי אשכך אחד קטן ואשכך אחד גדול אשמח אם תחזירו לי תשובה בהגדם האפשרי
בנוסף תמליצו לי אצל איזה רופא כדי ללכת ולהיבדק על מנת לפסול את כל האפשריות שיש .חשוב לציין שאנחנו מנסים רק חודש וזה אומנם בתחילת הדרך אבל החיים שלי הם כמו בתוך סרט ואני פשוט סובל מזה
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיק
פרופ` ישראל מייזנר29/09/2007בעייתך אינה בתחום הפורום הנוכחי. אני ממליץ לפנות לרופא המתעסק בפריון או לחילופין לסקסולוג. אינני נוהג להמליץ על רופאים ספציפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקינות סקירה מוקדמתאילנית29/09/2007
שלום, אני בת 30 שבוע 14+6. שקיפות לפי גיל בלבד 1:920, לפי השקיפות בלבד 1:5800בשכלול עם בדיקת הדם הנלוות 1:9999, עובי 0.9 מ"מ.
בסקירה נמצאו מספר ממצאים:
- ציסטות צוואריות לטארליות דו צדדיות 3 מ"מ.
- עורק ריאתי ראשי 2 מ"מ, אבי העורקים 1 מ"מ.
- חדר שמאלי של הלב נקודה היפראקוגנית 1 מ"מ.
הרופא הפנה ליעוץ גנטי ואקו לב אך עד אז אשמח לקבל פרטים לגבי הממצאים, שכיחותם, העלמותם? והשלכות להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילנית
פרופ` ישראל מייזנר29/09/2007ציסטות צואריות הן בד"כ ממצא תקין המצביע על התפתחות שקי הלימפה הצואריים, ואלו נעלמים תוך 2-3 שב'. פעם חשבו שיש קשר בין הממצא לבעיות כרומוזומליות, והיום חושבים על כך פחות.
הנקודה האקוגנית בלב, אף היא ממצא ששנוי במחלוקת בהקשר לתסמונת דאון בעובר, אך השילוב של שני הסימנים, אפילו שהם פחותים בערכם, בד"כ מהווה אינדיקציה לדיקור מ י שפיר.
לגבי הלב, מדידות כלי הדם בשלב במוקדם יכולות להטעות. הייתי מחכה לבדיקת האקו-לב הנערכת ע"י קרדיולוג ילדים ובשלב מאוחר יותר בו הלב גדול יותר והערכת כלי הדם אמינה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אילנית01/10/2007
ראשית, תודה על התשובה המפורטת.
האם לפני ביצוע מי שפיר במקרה זה בודקים שנית באולטרהסאונד האם הממצאים עדיים קיימים ולפי זה מחליטים האם לבצע את הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר
פרופ' מייזנר01/10/2007התשובה היא לא. עצם הופעת הממצאים היא החשובה, גם אם הם נעלמים אחר כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיריעל28/09/2007
פרופסור מייזנר שלום רב
ביום חמישי (בדיוק לפני שבוע) עשיתי בדיקת מי שפיר.
תודה לאל עד היום הכל עבר בסדר, אבל היום מהבוקר אני מרגישה באזור הנרתיק מין לחץ מוזר...
קצת קשה לי לתאר מה ההרגשה...אולם ההרגשה היא כאילו יש פיפי והשלפוחית לוחצת .
מה דעתך? קשור למי שפיר? דורש איזשהי התייחסות או בדיקה דחופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ` ישראל מייזנר29/09/2007לאחר שבוע ללא כל בעיות, ככל הנראה אין קשר בין הלחץ לבין דיקור מי השפיר. קשה לי להתמודד עם הרגשתך הסוביקטיבית. אם את לא שקטה, כדאי לפנות לרופא המטפל לבדיקה, כולל בדיקת אולטראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לממצאים?ליאת28/09/2007
שלום, וחג סוכות שמח,
האם ייתכן מצב שבו בתחילת ההריון (עד שבוע 6- הערכה) ההריון כמעט ולא התפתח (הורמון ההריון היה סטטי יחסית)בשילוב דימום קל( עד כדי כך שהרופא אמר לי שצפויה לי הפלה טבעית), ופתאום בשבוע ה-7 נצפה דופק וההריון לכאורה מתנהל כרגיל?
האם זה מצביע על עובר בעל מום?
מה זה אומר????
אני למעשה כרגע בשבוע 8, אבל מבחינת הממצאים זה מתאים לשבוע 6.
תודה וחג שמח,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
פרופ` ישראל מייזנר29/09/2007יש לעקוב אחר התפתחות העובר בשבועות הקרובים. במקרים מסוימים, הממצאים שאת מתארת, יכולים לרמז על הפלה מאיימת. בהחלט יתכן והמצב כפי שאת מדווחת, קשור בביוץ מאוחר. בד"כ אין הדימום גורם לפגיעה בעובר בשלב מוקדם זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)