מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אולטראסאונד שאלה.27/09/2007
למה לפני בדיקת אולטראסאונד צריך שיהיה שתן?
אם אין שתן לפני בדיקת אולטראסאונד שגרתית (לא לשם הריון) האם זה משמעותי על מנת לקבל חוות דעת תיקנית לחלוטין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטראסאונד
פרופ` ישראל מייזנר29/09/2007בבדיקת אולטראסאונד וגינלית יש לרוקן את שלפוחית השתן. בבדיקת אולטראסאונד בטנית, יש למלאה על מנת ליצור חלון אקוסטי (נוזל נראה שחור, ובמילוי השלפוחית זה מה שיראה) שיפריד בין קיר הבטן לבין אברי האגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל והקף ראש HCשוש25/09/2007
שלום,
ביצעתי הערכת משקל בשבוע 33.3:
BPD- 34.6
FL-31.5
HC-36.3 -ללא הרחבה של חדרי המח
AC- 33
גיל לפי US -33
EFW-2080
גם בהערכות משקל קודמות הHC היה מעט גבוה אך תמיד אמרו לי שהוא תקין ובטווח הנורמה.
גם לי יש ראש קצת גדול...
האם עדיין תקין???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש גדול
פרופ` ישראל מייזנר25/09/2007לקראת סוף ההריון, מדידות העובר פחות מדויקות ואז הההפרשים בגדילה הופכים לפתע למפחידים. 3 שב' הפרש בהיקף ראש שכבר היה גדול קודם לכן, הינם עדיין בתחום הנורמה. מדידת קטרי הראש כשהוא נמוך באגן, אינה תמיד מדוייקת. כיון שקיים דיסקרפנס בין היקף הראש והיקף הבטן, הייתי חוזר על המדידות ואם הן אותו הדבר, רצוי מעקב לבירור מדוע היקף הבטן קטן מהצפוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר-לפרופסור מייזנרהדר24/09/2007
פרופסור מייזנר שלום
ביום חמישי האחרון עשיתי מי שפיר. עד עכשיו הכל בסדר (טפו,טפו טפו...). רציתי לשאול:
מתי אני כבר יכולה להיות רגועה שהבדיקה "עברה בשלום"?
מתי מותר לקיים יחסי מין?
ושאלה אחרונה....בעוד כשבועיים וחצי יש לי סקירה מאוחרת, האם זה בסדר לבצע את הבדיקה (שהיא וגינלית) לאחר מי שפיר? כלומר האם מוט האוךלטרסאונד לא מסכן משהו...כי בכל זאת מדובר בבדיקה וגינלית, לא כל כך נעימה....
תודה מראש על התייחסןתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
פרופ` ישראל מייזנר25/09/2007א. עברו 4 ימים, ואם הכל בסדר, הסיכוי לבעיה קטן ביותר.
ב. אין כל מניעה מיחסי מין.
ג. הבדיקה עברה בשלום הינו מונח יחסי. הפחד מזיהום הינו בעיקר בימים הראשונים לאחר הפעולה, ונראה לי שזה כבר חלף, וכרגע יש רק לקוות לתשובה תקינה.
ד. סקירה מאוחרת נערכת בגישה בטנית, ולכן בעיית המתמר הואגינלי לא קיימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתגיטל24/09/2007
שלום,
אני בת 30 בקרוב וביצעתי בדיקה של שקיפות עורפית בשבוע 13+6
התשובה יצאה לפי הבדיקה 1:160 בעוד שלפי גילי זה אמור להיות 1:910ומצויין כי השקיפות עורפית היא: 3.5 מ"מ .
הרופא הציע לי :
1)ייעוץ גנטי
2)אקו לב עוברי
רציתי לדעת האם יש בדיקה נוספת שניתן לעשות על מנת לדעת מה קורה .
ועד כמה התשובה לא תקינה (האם זה גבולי הוא ממש גרוע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות
פרופ' משה בן עמי25/09/2007הבדיקה לא תקינה ומצריכה ייעוץ גנטי,אקו לב וסקירת מערכות מוקדמת. אין צורך בשלב זה בבירור נוסף. המצב לא ממש גרוע ומצביע על סיכון של פחות מאחוז אחד לתסמונת דאון.
בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מאוחרתסיגל24/09/2007
שלום. האם בסדר לעשות סקירה מאוחרת בשבוע 24.2 והאם אפשר לשתות מדי פעם כוס יין בהריון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מאוחרת
פרופ' משה בן עמי25/09/2007מועד הסקירה בסדר גמור.
כוס יין בתדירות של כפעם בשבוע אינה מזיקה.
לחיים וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף בטן גדול?gil23/09/2007
שלום,
אני בשבוע 33 + 5 ימים, עשיתי בדיקת טרימסטר שלישי ( הערכת משקל ) והממצאים:
היקף ראש HC הוא: 306 מתאים לשבוע 34 ויום.
היקף בטן AC הוא: 320 מתאים לשבוע 36.
BPD הוא: 84 מ"מ מתאים לשבוע 34 ויום.
FEMUR הוא: 63 מ"מ מתאים לשבוע 32 + 4 ימים.
הערכת משקל - 2.524 ק"ג.
מיקום שיליה קידמי.
מצב עכוז.
הרופא ציין כי היקף הבטן גדול.
שאלה: מה המשמעות? אני מאוד מודאגת היות וזו הפעם השנייה שאומרים לנו כי היקף הבטן גדול מידי. האם המצב מסוכן? מה לגבי המשקל ? גדול מידי- מה המשמעות לכך?
אודה על תשובה בדחיפות- אנו מודאגים!
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף בטן
פרופ' משה בן עמי25/09/2007היקף הבטן באחוזון 85 והערכת משקל באחוזון 80 לפי אחת הטבלאות המקובלות.
דהיינו הכל בתחום הנורמה (נורמה עד אחוזון 90-97 ). המצב אינו מסוכן.יש לבדוק האם בדיקת העמסת סוכר 50 גר' היתה תקינה. במידה והיתה גבולית או במידה ויש גם כעת ריבוי מים ממליץ לבצע העמסת סוכר 100 גר'. בנוסףממליץ הערכת משקל נוספת ובדיקת מצג העובר (ראש,עכוז?) בשבוע 37 והמשך ניהול ההריון בהתאם למימצאים.
לפי הנתונים הנ"ל אין מקום לדאגה
חג שמח ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם בהריוןחלי20/09/2007
שבוע 6, ערכתי בדיקות דם ולהלן התוצאות:
כימיה בדם
Vitamin B12 | pg/ml |
267
Folic Acid | גדול מ- 10 ng/ml-
Coombs Indirect Ab.scree | | NEGATIVE
|
שתן-כללי
PH )
6.5 )
|
Nitrit (U) | | NEGATIVE
|
Ketone (U) | | NEGATIVE
|
Glucose (U) | | NORMAL
|
Urobilinogen (U) | | NORMAL
|
Bilirubin (U) | | NEGATIVE
|
Protein (U) | | NEGATIVE
|
Leucocytes (U) | | NEGATIVE
|
Erythrocytes (U) | | NEGATIVE
|
בקטריולוגיה
Syphilis Ab (ELISA) | | NEGATIVE
|
Urine Culture (Diaslide) | | תרבית שלילית
וירולוגיה
CMV IgG | | NEGATIVE
|
CMV IgM | | שלילי
|
Hepatitis B Surface Ag | | NEGATIVE
|
Rubella IgG | | לחץ לתוצאות
|
Toxoplasmosis IgG | Iu/ml | *
40.5
|
Toxoplasmosis IgM | | NEGATIVE
|
** האם הכל תקין? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ' מייזנר21/09/2007על פניו הבדיקות נראות תקינות. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב העליה של הורמון HCGליאת19/09/2007
שלום רב,
אני מודאגת נורא מתוצאות בדיקת הדם האחרונה:
וסת אחרונה: 7/8/07
בדיקת דם 10/9: HCG 70
בדיקת דם 19/9: HCG 335
אני לא יודעת אם זה רלוונטי- אבל המחזור שלי מאוד לא סדיר.
האם יש מקום לדאגה? האם ייתכן שמדובר בהריון מחוץ לרחם?
אודה לתשובה מהירה!!
תודה רבה וחג שמח
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hCG
פרופ` ישראל מייזנר19/09/2007אמנם צפוי היה שרמת הורמון הhCG תהיה גבוהה יותר בשבוע 6 להריון לפי הוסת האחרונה, אך את מציינת שהמחזור לא סדיר. לכן, יתכן והביוץ מאוחר יותר, ולכן רמת ההורמון לא גבוהה. יש להתאזר בסבלנות, ולבצע בדיקת אולטראסאונד כשערכי ההורמון יעלו סביב 1000 ויותר. אם רמת ההורמון תשאר סטטית, אזי יש להתייעץ עם הרופא המטפל באשר לתקינות ההריון או בחשש להריון חוץ רחמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות חומות...
ליאת20/09/2007פרופ' מייזנר שלום, ותודה על תשובתך המהירה.
לצערי- התווסף סימפטום נוסף- החלו לי הפרשות חומות דלילת כמו בסוף/התחלה של וסת.
מה המשמעות?
אני מצטערת על כל השאלות פשוט הרופא שלי בחופש עד יום שני, ואני לא ישנה מרוב מחשבות טורדניות...
דרך אגב- זה הריון שני. הריון ראשון היה תקין לחלוטין...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ' מייזנר20/09/2007הפרשות חומות יכולות להעיד על הריון לא תקין, אם כי לא בהכרח. יש להדוק הנושא אצל הרופא בבדיקה וגינלית+אולטראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר בדיקה ואגינלית
ליאת21/09/2007שוב שלום,
בבדיקה ואגנילית לא נראה דבר- לא הריון ולא כלום.
הרופא אמר שהדימום שיש לי הוא הפרשה מזערית וזה מאוד שכיח...
השאלה היא, האם ייתכן שבשלב הזה עדיין לא רואים כלום, ולמעשה חוץ מבדיקת הדם, אין שום אסמכתא לקיום ההריון? האם ייתכן שמדובר בהפלה טבעית, ולכן הדימום? או שהפלה מלווה בדימום מסיבי הרבה יותר?
אני מצטערת על מבול השאלות, אבל אני מוטרדת מאוד.
תודה וגמר חתימה טובה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא נוספת- מאכזבת במיוחד
ליאת23/09/2007היי,
הבוקר ביצעתי בדיקת דם נסופת והבטא מאכזבת במיוחד: 401.
אני מניהח שלאור הערכים הנמוכים ברור שההריון לא תקין.
השאלה היא : מה עושים עכשיו?
האם הוא ייעלם מעצמו? האם נדרת התערבות כירורגית? כפי שציינתי בבדיקת אולטרסאונד מיום חמישי האחרון לא ראו כלום.
מתי אפשר להתחיל לעבוד על ההריון הבא? האם נדרת תקופת צינון? מה הסיכויי שזה יקרה לנו שוב? והאם יש דרך למנוע?
תודה על כל העזרה והתמיכה!!!
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv שבוע 9.3שני19/09/2007
שמי שיר בת 31,
הריון ראשון שבוע 9.3 בבדיקה שנערכה ב 20/8
igg negative
igm negative
בבדיקה שנערכה ב 10/9
igg positive6.4
igm positive 86.1
האם תיתכן הדבקה בחודש הנ"ל והאם הסיכון הוא רב בשל השבועות המוקדמים?
האם בכל זאת ישנה אפשרות שהעובר לא נדבק
ערכתי שוב את הבדירה ומופנית למומחה למחלות זיהומיות.....
קשה להמתין עד שבוע 22 במתח כזה למי השפיר
האם ישנה דרך לאופטימיות לפני כן?
לתשובתך המהירה אודה אני כל היום בוכה.....
תודה שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
פרופ` ישראל מייזנר19/09/2007רוב הסיכויים שנדבקת בוירוס בהדבקה טריה. הדרך לברר הדבקה עוברית היא במי שפיר ואין דרך ישירה יותר. צריך קצת סבלנות והרבה אופטימיות. הדבקה מוקדמת עלולה להיות מסוכנת יותר מהדבקה מאוחרת. אין לי ןלצערי, חדשות טובות יותר, ואולי המומחה למחלות זיהומיות יוכל להאיר את עיניך באינפורמציה שונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' ישראל שלום
שני20/09/2007תודה על תשובתך המהירה
שאלה נוספת לי אלייך
במידה וההדבקה התרחשה בתחילת ההריון שבוע 3-4 האם הסיכון פוחת מכיוון שאין עדיין התפתחות ממשית של העובר?
מאוד מאוד אודה
זו נקודה אופטימית עבורי שכן יש לי הערכת זמן הדבקה לפי חום שהיה לי
תודה ויום מקסים,
אנא השב לי במהרה
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMV
פרופ' מייזנר21/09/2007ההגיון אומר שכך הדבר. אייני יודע ספציפית לגבי CMV, ואולי למומחים למחלות זיהומיות ידע נוסף בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפת מי שפירקרן19/09/2007
שלום רב,
אני בשבוע 25. מזה כמה ימים אני מרגישה רטיבות. איך מזהים מי שפיר? ביצעתי בדיקה ביתית שנקראת AL-SENCE ע"פ הבדיקה נראה כי לא מדובר במי שפיר- האם ניתן להסתמך על הבדיקה?
לפני כשלושה שבועות היתה לי אותה הרגשה (אם כי כמות קטנה יותר), הייתי בבי"ח ושללו דליפת מי שפיר בהסתמך על בדיקות גניקולוגיות+ אולטרהסאונד....האם יכול להיות שמדובר בפטריה או בהפרשות טבעיות להריון? (יש לי חיידק בנרתיק בשם STREP B)... או שאולי מדובר בהזעה? ...
תודה רבה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליפת מי שפיר
פרופ` ישראל מייזנר19/09/2007קרן שלום,
דליפת מים נותנת תחושת רטיבות בין אם מועטה ועד זרם מים חזק. למי השפיר ריח חריף דמוי ריח של נוזל הזרע. מובן, שהפרשות טבעיות מהנרתיק יכולות לחקות מצב של ירידת מים. אולם הפרשות אילו אינן מימיות כמו מי השפיר.
לפי תיאורך, ככל הנראה לפי הבדיקות, לא מדובר בירידת מים, אך יש לעקוב ולא להתבייש להיבדק על כל חשד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מערכי הבטאחלי18/09/2007
אני בשבוע 6 +3 אתמול עשיתי תוצאות של בדיקות דם ואני מודאגת מערכי הבטא- הם לא הכפילו את עצמם. להלן התוצאות:
HCG-B Qualitative (B) 03/09/07
58
HCG-B Qualitative (B) 06/09/07
246
17/09/07 | | 1000 IU/L-גדול מ
|
האם זה אומר בוודאות שההריון לא תקין? מחר יש לי אולטסאונד ראשון האם לומר להם על הבטא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא
פרופ` ישראל מייזנר18/09/2007בכל מקרה ערכי הבטא מצביעים על הריון צעיר מהצפוי - הערכים לא מתאימים ל 6שב'+3. הערכים תוך 3 ימים עלו בצורה יפה, ואינני רואה איתם בעיה. גיל ההריון ככל הנראה אינו מדויק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור אחרון 4/8
חלי18/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא
פרופ' מייזנר18/09/2007גיל ההריון 6+2 שב', והבטא נמוך. ככל הנראה מדובר בהריון צעיר ביתר ויש לעקוב הן בבדיקות דם והן באולטראסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עוברי + שקיפותענבל17/09/2007
שלום,
קבלתי תוצאות בדיקה כוללת של טריסימסטר ראשון + שני ממעבדות זר.
סיכוי לפי גיל בלבד 1:1100 סיכוי לפי גיל ושש בדיקות 1:14,000.
למרות שהתוצאה הכללית טובה, רציתי לדעת אם כל אחד מהמדדים, בפני עצמו, תקין:
PAPA A 2.46 MIU/ML 1.22 MOM
AFP 44.0 IU/ML 0.98 MOM
HCG 37.5 IU/ML 1.30 MOM
UE3 1.02 NG/ML 1.00 MOM
INHIBIN-A 388 PG/ML 2.12 MOM
NT 1.0 MM 0.90 MOM
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות חלבון עוברי
פרופ` ישראל מייזנר17/09/2007על פניו נראה כי התוצאות תקינות. המוסמכים לתשובות אלו הם היועצים הגנטים, וכדאי, מה שבטוח, לשאול אחד מהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי גבוה?בלה17/09/2007
שלום רב,
אלה התוצאות שקיבלתי בבדיקת התבחין המשולש. כרגע אני בשבוע 19, בת 34
הרופא שלי העריך כי רמת החלבון העוברי גבוהה ויש צורך בבדיקות נוספות
אני עומדת לעשות מי שפיר
בגלל שרמת החלבון העוברי בקצה העליון, האם יש צורך בייעוץ גנטי או שמספיק לבצע סקירת מערכות ?
האם צריך לחכות לתוצאות מי שפיר לפני סקירת מערכות או ייעוץ גנטי?
------------
ערכי ייחוס: חציון תוצאה בדיקה
----- ----- ----- ------------
AFP 88.38 NG/UL 2.48 MOM ( < 1.99 MOM )
HCG 23.84 IU/UL 1.10 MOM ( 0.20 - 3.00 MOM )
UE3 1.12 NG/UL 1.11 MOM ( 0.15 -99.99 MOM )
1:7203 סיכונים: הסיכון המשולב לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקות
1: 427 הסיכון לתסמונת דאון לפי גילך בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי גבוה
פרופ` ישראל מייזנר17/09/2007בכל מקרה יש מקום ליעוץ גנטי. במקרה שלך, יש לשקול דיקור מי שפיר, ובכל מקרה, לחזור כל סקירת המערכות בשבוע 22 להריון תוך התמקדות על מערכת העצבים המרכזית ודופן הבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונדדידי17/09/2007
שבוע 34 להריון. הריון תקין.
בבדיקת אולטרסאונד מצא הרופא
מידות גוף מתאימות לשבוע 34
מידות ראש מתאימות לשבוע 35
מידות רגליים מתאימות לשבוע 33
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטראסאונד
פרופ` ישראל מייזנר17/09/2007תקין. הסטיות הן בגדר הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת SMAליאל16/09/2007
בוקר טוב ,
אני לא בטוחה שהשאלה מתאימה לפורום אבל אנסה בכל זאת .
ביצעתי את כל הבדיקות הגנטיות שנדרשתי ועוד בנוסף למעט בדיקת הSMA ,
אני בשבוע 24 + , רציתי לדעת האם אתה ממליץ לי לבצע את הבדיקה היות ואני בשבוע דיי מתקדם יחסית ? ועד שיתקבלו תשובות אני כבר בטח יהיה בשבוע 29 בערך .
אודה לתשובתך .
ג'וי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SMA
פרופ` ישראל מייזנר16/09/2007תמיד טוב לבצע בדיקה המאפשרת גילוי מוקדם של בעיה עתידית. לכן, רצוי לבדוק את התסמונת גם בשבוע כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)