מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח לכהות שקעים וקמטים מתחת לעיןשיר25/11/2010
שלום רב.
אני אישה כבת 31 שסובלת מכהות ,שקעים וקמטוטים מתחת לעיניים.אני מנסה להסתיר זאת בדרך איפור אך לא תמיד זה מסתיר. העניין מאוד מפריע ומציק לי.. ברצוני לדעת האם קיים ניתוח או טיפול שיוכל לעזור לי? האם אתה תוכל לעשות זאת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לכהות שקעים וקמטים מתחת לעין - תגובה
פרופ. אריה נמט25/11/2010שיר שלום רב,
יש מצבים בהם ניתן לפתור את הבעיה ע"י ניתוח ומתיחת העור. לצורך כך את מוזמנת לפנות למומחה עפעפיים לצורך התיעצות. את מוזמנת להתייעצות בכתובת המופיעה למטה.
אני חוזר על נושא "כתמים שחורים":
ראשית, יש תפקיד משמעותי לגנטיקה במקרה של כתמים שחורים מתחת לעיניים, בייחוד אצל בעלי עור בגוון כהה. בזמן עייפות, חוסר נוזלים או מחלה, עלולה ההתכהות להחמיר, כנראה בשל השינויים בזרימת הדם הגורמים לעור מתחת לעיניים להיראות חיוור ולורידים להתבלט. גם הצטננות, סינוסיטיס, הריון ואף מחזור חודשי עשויים לגרום לעור להיראות חיוור יותר ולורידים להתבלט, כך שנוצר האפקט השחור.
אצל חלק מהסובלים מהתופעה, הגוון השחור מתחת לעיניים הוא תוצאה של מבנה העצם: עיניים שקועות יוצרות הצללה תחתן, ואצל בעלי גוון עור בהיר ההצללה הזו בולטת יותר ונראית כעיגולים שחורים. סיבות אחרות הגורמות לאפקט שחור הינן עייפות, הצטננות, סינוסיטיס, הריון ואף מחזור חודשי שעשויים לגרום לעור להיראות שחור יותר בשל חיוורון ובלט ורידים,
סיבות אחרות לתופעה הינן: יתר פיגמנטציה ,חשיפה מוגזמת לשמש ללא הגנה מתחת לעיניים, תזונה לקויה המביאה למחסור בויטמינים ומינרלים ומיעוט בשתייה המשפיעה על לחות העור
הפתרון לכתמים אינו כה קל. למעשה, אין פתרון ניתוחי לנושא, ומגוון הטיפולים המוצע מעיד על כך שאף אחד לא ממש יעיל.
אפשר להשיג שיפור חלקי באמצעות שימוש ממושך בתכשירים קוסמטים . כמו כן יש להימנע מחשיפה לשמש ולמרוח מסנני קרינה.
לסיכום, הפתרונות המוצעים הינם:
מניעה:
שינה טובה
המנעות מחשיפה לשמש
טיפול:
תכשירים מקומיים: הידרוקינון (חומר הבהרה שניתן עם מרשם רופא)
קרמים העשירים בלחות, עשויים להפחית את בלט הורידים ולהגביר את פעילות הפיברובלסטים בשכבת העור. כל זה עשוי לתת לעור מראה אחיד יותר ומוצק יותר.
תזונה נכונה: מחסור בויטמינים ובמיוחד אלה מסוג A, K, C ו- E עשויים לתרום להידלדלות שכבת העור מתחת לעיניים, ולהבלטת העיגולים השחורים.
בברכה,
ישנם מצבים המגיבים היטב לניתוח למתיחת העור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרופא24/11/2010
יש לי שאלה כרופא לגבי בחור צעיר לפני גיוס. בחור בריא בד"כ שטוען כי אין לו כל מגבלה.
אבחנתו (מעולם לא פנה לרופא קודם לכן) היא ככל הנראה -
Blepharophimosis, ptosis, and epicanthus inversus syndrome
האם מצריך ביצוע בדיקת שדות ראייה/אוקלופלסטיקאי או לא באם אומר שהכל בסדר גמור איתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ. אריה נמט25/11/2010שלום לך ד"ר.
בלפרופימוזיס הינה תסמנות הכוללת את הממצאים שצינת. פרקטית- הבעיה היחידה שעשויה להפריע לו הינה הפטוזיס. מציע פניה למומחה אוקולופלסטיקה לקבלת אבחון והערכת מצבו.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון ניתוח עפעפייםמרגה24/11/2010
שלום רב,
עברתי לפני שנתיים ניתוח עפעפיים בחול, מיד לאחר הניתוח הבנתי שיש בעיה. העפעף התחתון הוא שקוע למטה והצלקת של האליון מכוון את העין למטה דבר שנותן לי הבעת פנים של עצב ומקטין לי את העיניים שהיו יפות ובצורה של שקד. אני מסתובבת עם הרגשה של אובדן ההבעה האישית שלי,,זה לא אני. למי אני יכולה לפנות לצורך ניתוח שני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון ניתוח עפעפיים - תגובה
פרופ. אריה נמט25/11/2010מרגה שלום,
מדבריך נשמע כי ישנה בעיה בעפעף עליון ותחתון. יש כמובן דרכים לפתור את הבעיה, וייתכן ויש צורך בניתוח נוסף.
המלצתי לפנות למומחה לניתוחי אוקולופלסטיקה לצורך הערכה.
תוכלי לפנות אם תרצי לכתובת המופיעה מטה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגב, שאלה מעניינת אותיאלמוני22/11/2010
דבר שמעניין אותי.
במידה והעין הבריאה מכוסה הפזילה נעלמת.
מזה אומר מבחינת תיקון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב, שאלה מעניינת אותי - תגובה
פרופ. אריה נמט22/11/2010במידה והעין מכוסה והפזילה נעלמת- הרי שהכפל נוצר רק בזמן ששתי העינים פקוחות כיוון שכל עין מקבלת תמונה שונה. זה אומר שהמוח במקרה שלך "מחליט" לא להתעלם מאף אחת מהתמונות ולכן אתה מקבל 2 תמונות שונות במקביל- כפל ראיה.
יש אנשים אצלם המוח מתעלם מאחת התמונות, ולכן הם אינם סובלים מכפל ראיה, למרות התמונה השונה המתקבלת.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה שונה
אלמוני23/11/2010אני לא מצליח לזהות את התמונה...
(הדמות השניה בהתבוננות על דבר מסויים מטושטשת).
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון ראיה
אלמוני22/11/2010האם תיקון הפזילה יעלים את הכפל ראיה?
במידה ואני עוצם את העין הלא פוזלת הפזילה נעלמת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפל ראיה ונהיגהאלמוני22/11/2010
שלום לצוות האתר.
בעבר רציתי להוציא רישיון אך נפסלתי עקב כפל ראיה.
היום אני קורא באינטרנט על אנשים שגם להם יש ומהתשובות של הרופאים הבנתי שאין ממש בעיה עם כפל ראיה וניתן לנהוג עם רטיה.
האם באמת אפשר להוציא רישיון?(עם רטיה, משקפיים או משהו אחר?
ואם יש אפשרות,
איך מבטלים את הפסילה, במרשרד בחולון, האם עלי להביא איתי מסמכים?
חשוב לציין שאני לא מרגיש את הכפל ראיה, אני קורא טקסטים שלמים ולא מרגיש צורך לעצום את העין.
שאלה נוספת.
האם יש דרך לתקן את הפזילה?(כך שהעיניים יזוזו יחד ותהיה תמונה אחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפל ראיה ונהיגה - תגובה
פרופ. אריה נמט22/11/2010שלום רב,
יש צורך לפנות למשרד הרישוי ולבדוק את המקומות המורשים לבדיקת עיניים- שם לבצע את בדיקת העינים. בעקרון אין צורך בראיה בשתי העינים לצורך קבלת רשיון.
באשר לכפל הראיה- לעיתים ניתן לטפל את הפזילה, אך לא תמיד הדבר מתקן את הפזילה. ניתן לבצע בדיקת דמי כזו לפני הניתוח בעזרת פריזמות מתאימות.
יש לפנות למומחה לפזילה לצורך הבדיקה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ותודה על תשובתך
אלמוני22/11/2010המשכתי לחקור וקראתי מידע על תקנון התעבורה
לפי סעיף 201 "המבקש רישיון נהיגה לפי תקנות 176-180 הסובל מראיה כפולה לא ינהג ברכב מנועי אלא כשעינו האחת מכוסה"
הסעיף האמורים מדברים על רישיון לאופנוע, טרקטורון ורכב עד 3 וחצי טון.
סעיף נוסף סותר את סעיף 201
"לא ינתן רישיון נהיגה לפי תקנות 181עד 185 או היתר לפי תקנות 84 (ה') ו 190
למבקש הסובל מכפל ראיה.
הסעיפים האמורים מדברים על רכב ציבורי(מוניות, אוטובוסים ורכבים כבדים)
אני אובד עיצות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ותודה על תשובתך - תגובה
פרופ. אריה נמט22/11/2010אכן יש הבדל בחוק בין נהג ציבורי לבין נהג פרטי מבחינת ראיה כפולה.
נהג פרטי יכול לנהוג עם עין אחת מכוסה במקרה כפל ראיה דו עיני.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כלזיוןשלומי21/11/2010
היי אני סובל כבר קרוב לשנה מכלזיונים
עברתי 2 ניתוחים בעיין ימין ו1 בעין שמאל
מחר אני אמור לעבור עוד ניתוח בעין שמאל
אבל פתאום אני שם לב שבעין ימין שום התנפח לי איזה נפיחות כמו גולה
מה עושים כבר לא נעים לעבור את הסדרה של הניתוחים האלה
ועוד שאלה האם חייבים השאר עם התחבושת על העין עד יום למחרת
תודה ויום טוב:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח כלזיון - תגובה
פרופ. אריה נמט21/11/2010שלומי שלום,
הניתוח אינו פותר את שורש הבעיה של הווצרות הכלזיונים, אלא מטפל נקודתית בשעורה הכלואה. לפיכך- היות ואתה סובל משעורות חוזרות, יש צורך בטיפול לשורש הבעיה- לרוב מדובר על בלפריטיס אחורית- שהיא דלקת של בלוטות החלב בעפעפים. הטיפול הוא ע"י כדורים דרך הפה, טיפות לעינים והגיינה של העפעפים. יש צורך בהכוונת מומחה לענין.
לגבי החבישה- כל מנתח נוהג באופן אחר. לרוב ניתן להסיר את התחבושת כעבור שעות ספורות.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעפיים תחתונות נפוחות וכואבותיריב14/11/2010
שלום רב
הנני סובל במיוחד בבקרים מכאב בעיניים, יובש ועפעפיים תחתונות כואבות
בעין אחת הושתלו שתי טבעות בגלל קרטקונוס ובגיל הילדות סבלתי מדלקת אביבית ומרגישויות העיניים
האם אפשר להקל על הסבל והאם לטיפות ג'נטיל(שקצת מקלות)אפשר להתמכר?
בברכה
י2932ריב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעפיים תחתונות נפוחות וכואבות - תגובה
פרופ' גיא בן סימון14/11/2010יריב שלום רב
אם הכאב מוקל על ידי טיפול גי'נטיל אין מניעה להשתמש בהן לא נגרם נזק בעין ולא ידועה התמכרות לטיפות מסוג זה.
בכל מקרה אם הכאב אינו חולף ו / או יש ירידה בראיה עליך להבדק על ידי רופא עיניים
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקטרינת14/11/2010
שלום רב ד''ר אריה נמט
אבא שלי צריך לעבור ניתוח קטרקט
היכן אתה מקבל במרפאה
פניתי לטלפון 097410934 ואמרו לי שאתה לא עובד שם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קטרקט - תגובה
פרופ. אריה נמט14/11/2010רינת שלום,
אכן הטל. הזה אינו מעודכן.
ניתן להתקשר ל 097687604 או 097680464 . הכתובת - קניון הדרים, רחוב בקעת בית נטופה 25, כפר סבא.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העין שקעה לתוך ארובת העיןפרופ. אריה נמט10/11/2010
שלום
במהלך שבוע שעבר שמתי לב לאחר אי נוחות מסויימת בפתיחה וסגירה של העפעף הימני שהעין שקעה פנימה לתוך ארובת העין. ללא קושי בראיה וללא כאבים.
לאחר בדיקת ct בארובות העיניים וסקירה של המוח לא נמצאו ממצאים חריגים למעט התדקקות של שריר הרקטוס התחתון משמאל והצללות במערות הפנים.
יש לציין שאני סובלת מסינוסיטיס ומנזלת אלרגית.
השאלה שלי היא האם יש קשר בין כל הממצאים לשקיעתה של העין והאם ישנו טיפול להחזרתה של העין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העין שקעה - תגובה
פרופ. אריה נמט10/11/2010סיון שלום,
בהחלט עשוי להיות קשר. הדבר דורש בדיקה מדוקדקת של ה CT, השוואה של תמונות שלך מלפני ולאחר התופעה ובדיקת רופא אף, אוזן וגרון ושקילת מעקב רופא אוקולופלסטיקאי. יש לשים דגש לאבחנה אפשרית של silent sinus syndrome
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן צדקת,
סיון16/05/2011שלום לך
ראשית, הודות לך כל הליך האבחנה היה קצר מאוד, אובחנתי סופית כסובלת מs.s.s
לפני כשבועיים כחלק מההליך הטיפולי עברתי ניתוח fess+bil+tr לאחר ירידת כל הנפיחות שמלווה בעקבות הניתוח, העין חזרה למקומה השקוע ללא כל הבדל מלפני הניתוח,
ידוע לי שעליי לחכות לפחות חצי שנה לפני שקילת ניתוח אוקולופלסטיקה, מה שלא ברור לי הוא: האם העין אמורה לחזור תוך חצי שנה למקומה הבריא או מיד אחרי ניתוח ה fess היה צריך להיות שינוי לטובה במיקומה של העין וחצי שנה זה הזמן הדרוש לדעת אם המיקום ישאר קבוע.
בנוסף אשמח לקבל מידע לגבי ניתוח אוקולופסטיקי למצבי.(משך הניתוח,החלמה,מוגבלות כלשהי....)
תודה רבה
ויום טוב
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה מתחת לעינייםאור09/11/2010
יש לי נקודה של מין עור מיותר מתחת לעין שמאל
אמרו לי שזה שומן אבל לא אמרו לי איך אני נפטר מזה
אשמח לקבל קצת עזרה בנוגע לזה.
------
אני לא בטוח שזה המקום שאני צריך לפנות אליו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה מתחת לעיניים - תגובה
פרופ. אריה נמט09/11/2010אור שלום,
מדובר קרוב לודאי על נגע עורי. יש סוגים רבים של נגעי עור באיזור העפעפיים, רובם המכריע שפיר. תוכל לפנות לרופא עינים מטפל- ואם הוא יחשוב כי יש צורך להסיר את הנגע, הוא יפנה אותך לפלסטיקאי של העיניים.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה!!!לוסי07/11/2010
שלום,
אני בת 19 הסובלת מצניחת עפעף בעין שמאל. הצניחה לא כ"כ משמעותית אבל לי היא נורא מפריעה במיוחד כשאני מצטלמת!
אני רוצה לעבור ניתוח להרמת עפעף אבל אני נורא פוחדת.
מהם הסיכונים האפשריים?האם הניתוח עלול לשנות את הפנים ( גבה אחת יותר מורמת מהשניה)? כמה זמן לוקח להחלים מהניתוח? קראתי שמישהו כתב שאחרי חודש העין עדיין נפוחה, זה המון זמן לא? אנשים בגילי עוברים ניתוח כזה?
אני לא יודעת מה לעשות, מצד אחד אני נורא רוצה לעבור את הניתוח אבל מצד שני נורא מפחדת, אודה לכם אם תענו לי, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה!!! - תגובה
פרופ. אריה נמט07/11/2010נעה שלום,
לחץ לפני כל ניתוח, ופרט באיזור הפנים הינו מלחיץ באופן טבעי.
לדעתי האינדיקציה הקובעת אם כדאי ללכת לניתוח היא רמת ההפרעה שהתופעה הזו גורמת לך. במידה ואת מודעת כל הזמן להפרעה, כדאי ללכת על זה תוך הבנה כי ישנו סיכון מסוים בניתוח.
הניתוח לא משנה את הפנים, אך עשוי להותיר אסימטריה בין העינים (ב כ 10-15% מהמקרים), מצב הדורש ניתוח חוזר. לרוב הנפיחות חולפת תוך כשבוע.
בהצלחה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלפרוספזם מתמשך...יונתן אל06/11/2010
שלום רב!
שמי יונתן, אני בן 22 והובחנתי לפני כ6 חודשים כסובל ממחלת בלפרוספזם...
חשוב לציין שעברתי כבר שני טיפולי הזרקות בבוטוקס מסביב לעיניים..
בהזרקה הראשונה, היה במשך חודש אחד על הפנים גם סבלתי מצניחת עפעף בעין שמאל, אחרי חודש היה הטבה קלה ואז שוב לא משהו בכלל...
עשיתי הזרקה שנייה, חודש ראשון היה עדיין הרבה התקפים, אחרי זה שיפור קל, והיום שזה כמעט חודש לפני ההזרקה הבאה המצב חזר להיות על הפנים...
חשוב לציין שאני מחסיר מהעבודה המון ואני כבר לא נהנה מהחיים כמו בעבר..כמעט לא יוצא ואם יוצא אני משקפי שמש כדי שלא יבחינו בבעיה :[
מה עושים? מה הפיתרון? האם לעלות את אופציית הניתוח? האם קיים פיתרון אחר יעיל יותר?
אני לא יכול כבר להתמודד עם הדבר הזה זה ממש מתיש אותי !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלפרוספזם מתמשך... - תגובה
פרופ' גיא בן סימון06/11/2010שלום רב
ראשית אל ייאוש
בוטוקס הינו טיפול יעיל מאוד בבלפרוספזם אך ישנם מספר עקרונות
1. יש לטפל במקביל ביובש בעיניים בצורה הטובה ביותר
2. אם מינון נמוך של זריקה אינו יעיל (ונשמע כי אתה מטופל במינון נמוך עבורך) יש להעלות את מינון הזריקות (מספר היחידות ואיזורי ההזרקה) ולא צריך לחכות שלושה חודשים
כלומר עליך לעבור זריקה ולהמתין מספר ימים (5-7 ימים) אם ההטבה חלקית יש להוסיף בוטוקס כעת, עד אשר אתה מגיע לריפוי מהספזם.
חשוב להזריק במקומות הנכונים על מנת לקבל שיפור.
בוטוקס פותח למעשה בשביל ספזם, והינה תרופה מאוד יעילה ובטוחה בשימוש. במקרים מסויימים ניתן לשמש בנגזרות של בנזודיאזפנים (כדור). כיום ישנם משקפיים יעילים לספזם המפחיתות מעט את כמות האור הנכנסת לעין (אך הם בגוון ורוד ומקטבים את האור הנכנס).
ניתוח שמור למקרים שאינם מגיבים לבוטוקס במינון הנכון, אך כיום הוא כמעט שאינו מבוצע. אני שומר את הניתוח למקרים קשים מאוד, ולרוב אחרי שנסיונות חוזרים של בוטוקס במינון גבוה לא עזרו. לעתים אחרי ניתוח יש צורך בבוטוקס והוא עובד מאחד שיש פחות רקמת שריר.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלפרוספזם מתמשך...
יונתן אל10/11/2010המצב עכשיו שוב נהייה גרוע, יש לי התקפים בעיניים כבר 4 ימים שלא פוסקים, כדי לעשות כול פעולה עם זה לכתוב או סתם לראות משהו אני לוחץ על העין השנייה...
אני מיואש מהמצב, אין לי כוח להתמודד עם זה כבר, אני חייב פתרון אני מוכן לעשות כול דבר אשר נדרש כדי לגמור עם העניין הזה....
אני אציין שבעוד שבועיים יש לי שוב את טיפול ההזרקות בהדסה עין כרם, אך אני לא מצפה להצלחה יתרה בשל הניסיונות הקודמים...
האם אתה מטפל בבעיות מסוג זה?, רק אציין שאני חבר בקופת חולים מאוחדת...
אשמח לעזרה ולכול פתרון....
אני בן 22 ואני כבר לא זוכר את התקופה שלפני זה בה הייתי ללא הדבר הזה !
בתודה...יונתן!
,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלפרוספזם מתמשך... - תגובה
פרופ. אריה נמט10/11/2010יונתן שלום,
רצוי לנסות למצות היטב את הטיפול של בוטוקס. אני מציע לקבל טיפול עם מינון גבוה יותר. למיטבידיעתי יש מומחה להזרקות אלו בסניף המרכזי של מאוחדת בת"א בשפרינצק.
במידה וזה לא יועיל- ניתן לבצע ניתוח רדיקלישבו כורתים את השריר שעוטף את העין. שוב- כפי שכתב ד"ר בן סימון- יש לשמור פתרון זה רק למקרים בהם כל הנסיונות האחרים מוצו עד תומם.
לפיכך הייתי פונה גם לנוירולוג לשלקית קבלת כדורים שעשויים להקל על התפעה.
בברכה ,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלפרוספזם מתמשך...
יונתן אל10/11/2010הכדור שציינת פה זה אותו כדור שכתב ד"ר בן סימון ?
והאם ידוע לך שמו של המומחה אשר ציינת פה בשביל שאוכל ליצור קשר ?
לגבי ההזרקות ניסיתי כבר פעמיים וזה סתם לוקח זמן כי אחרי כול הזרקה צריך לחכות להבאה שזה 3 חודשים, דבר אשר פוגע לי בעבודה ובחיים בפרט בשל אי הצלחת ההזרקות, הניתוח אותו ציינת מה בעצם הוא גורם ?! האם אוכל לעצום את העין או שבכלל לא כמו שקראתי בכמה מקומות שלאחר הניתוח העיניים נשארות פקוחות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלפרוספזם מתמשך... - תגובה
פרופ. אריה נמט10/11/2010יש מגוון סוגי כדורים אפשריים, האחד הינו ממשחת ה Benzodiazepine, אך יש רשימה שלמה של סוגי כדורים אלו. תוכל לעין לדוגמא בקישור הבא המפרט אותן:
http://www.blepharospasm.org/oral-meds.html
יש לציין כי אף אחת מהתרופות הללו אינן מאושרות ע"י ארגון התרופות האמריקאי- ה FDA לשימוש בבלפרוספאזם.
לגבי הניתוח- שם הניתוח הוא protractor myectomy- ובו נעשית כריתת השריר המתכווץ. בכך נמנעת משמעותית ההתכווצות הבלתי רצונית של השריר. אין בעיה לסגור את העין לאחר מכן כיוון שנותרים תמיד סיבים פעילים.
אם אכן הנושא מוצה באופן מלא, ניתן לשקול את ביצוע הניתוח. אני ביצעתי מספר ניתוחים מסוג זה עם שיפור ניכר בתלונות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלפרוספזם...
יונתן אל01/12/2010שוב שלום !
הייתי אצל המנתח ביום שלישי שעבר והוא הזריק לי הפעם כמות גדולה יותר של חומר ב5 נקודות שונות מסביב לכול עין...
היום קמתי בבוקר עם עין ימין שהיא ניראת כ"עין עצלה" רק אציין שזה ממש מוזר מפני שהוא לא הזריק לי על העפעף עצמו ולכן נראה לי מוזר שזה נהייה ככה... אולי בגלל שהכמות גדלה זה נהייה כך... זה ההזרקה ה3 שאני כבר עושה !
נ.ב
שאלתי אותו לגבי הניתוח שאותו ציינת כאן ולטענתו הוא אמר שזה בכלל לא קשור לבלפרוספזם, האם זה נכון ?
אני חייב למצוא פיתרון יעיל לבעיה הזו עקב כך שזה מונע ממני אורך חיים רגילים !
אשמח לעדכון יונתן :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלפרוספזם... - תגובה
פרופ' גיא בן סימון01/12/2010שלום רב
עין עצלה - האם אתה מתכוון לצניחת עפעף? יכול להופיע לאחר הזרקת בוטוקס
ניתוח כריתת שריר האורביקולריס הינו פתרון יעיל ומקובל בכל העולם בבלפרוספזם שאינו מגיב לזריקות בוטוקס
בברכה
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקטישראל30/10/2010
שלום!
אבא שלי עבר ניתוח קטרקט לפני שבועיים והוא מתלונן שהעפעפיים נסגרות לו.
האם זה בגלל הטיפות האנטיביוטיקה שהוא שם לאחר הניתוח או שזה לא קשור לטיפות.
אבא שלי בגיל 84.
תודה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קטרקט - תגובה
פרופ. אריה נמט30/10/2010שלום רב,
מדובר על תקופה מוקדמת מידי לאחר ניתוח קטרקט. יש צורך לסיים את הטיפות. הסיבה יכולה עשויה להיות אחת מיני רבות: גירוי מהטיפות, גירוי מהניתוח או צניחת עפעף אמיתית (שעשויה להיות משנית לניתוח או שרק עכשיו נהיה מודע לכך.)
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמנ מניתוח "הרמת עפעפיים"מיכל28/10/2010
שלום רב,
אני נמצאת כחודש אחרי ניתוח של "הרמת עפעפיים", עין אחת נפוחה מעט אך נפתחה יחסית מהר, העין השניה כמעט ולא נפתחת, אדומה, דומעת ונפוחה יותר.
המנתח שלי אמר שזה כנראה אלרגיה לחוט שמרים את העפעף ויש צורך לפתוח שוב, להוציא את החוט ולשים חדש.
השאלות שלי הן: האם יש מצבים שזה עובר לבד? האם יש דרך אחרת לטפל בזה חוץ מניתוח? האם המצב הנוכחי שלי יכול לפגוע לי בעיניים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מניתוח הרמת עפעפים - תגובה
פרופ. אריה נמט29/10/2010מיכל שלום,
הדבר תלוי במקרה. במידה והחוט הפנימי במגע עם החלק הפנימי של העין, יש צורך להסיר את החוט וזאת בשל העובדה כי הגירוי מתמיד וללא הסרה הוא עלול לגרום לחיכוך מתמיד עם העין.
אלרגיה לחוטים היא תופעה נדירה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת משקפיים בלייזרבשמת27/10/2010
שלום
לפני כשבועיים עשיתי בדיקת התאמה ללייזר ונאמר לי שהקרנית שלי דקה מידי אבל שאפשר לנסות להיות עוד שבוע ללא עדשות מגע ויכול להיות שהקרנית תתעבה. כעבור שבוע ביצעתי בדיקה נוספת ונאמר לי שיש אפשרות לבצע ניתוח lasek, אולם עובי הקרנית גבולי ולכן אני אוכל לעשות ניתוח אחד בלבד, ז"א לא תהיה לי אפשרות לבצע תיקונים לאחר הניתוח או ניתוחים נוספים במידה וישתנה המספר.
המספר שלי יציב כבר כ-3 שנים ולכן, לפי הרופא, הוא לא אמור להשתנות, אלא במקרה של מחלות מסויימות.
יש לי מספר שאלות בקשר לניתוח הlasek.
קודם כל, האם הוא מומלץ? נכון שאין לי אופציות אחרות אבל אם הוא לא מומלץ ולא בטוח אולי עדיף לוותר..
שאלה שניה היא האם יש לכם נתונים סטטיסטיים לגביי אחוז האנשים שנזקקים לתיקון של הניתוח, ואחוז האנשים שמבצעים ניתוח חוזר במהלך 10 השנים הראשונות שלאחר הניתוח.
ובעצם, בהתחשב במצבי שאני יודעת מראש שאני לא אוכל לעשות עוד ניתוח, האם בכל זאת כדאי לעשות אותו??
תודה מראש, בשמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להסרת משקפיים בלייזר - תגובה
פרופ. אריה נמט27/10/2010בשמת שלום,
ניתוח ה LASEK הינו ניתוח מצוין בעיקר בשל העובדה שאין בו חתך בקרנית ובשל כך יש המנעות מסיבוכים אפשריים הקשורים בחתך בקרנית.
שיעור הניתוחים החוזרים לאחר LASIK או LASEK הוא סביב 15% במחקרים שונים.
יש לזכור כי גם כאשר המספר יציב טרם הניתוח, עלול להיות רגרסיה של המספר לאחריו.
לפיכך לא ניתן לתת לך המלצה, אלא את הנתונים, ועליך לדעת כי קיים סיכון מסוים שיהיה צורך לבצע ניתוח חוזר אותו לא תוכלי לבצע.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
בשמת28/10/2010רק עוד שאלה, הכוונה בסיכון של ניתוח חוזר היא אך ורק מבחינת לייזר לתיקון הראייה, נכון? במקרה של ניתוחים אחרים בריאותיים בעיניים או כל דבר אחר ברמה הרפואית, אם אני אצטרך אני אוכל לעבור ניתוחים כאלה או שגם על זה יש השפעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
פרופ. אריה נמט28/10/2010בשמת שלום,
עקרונית אין בעיה לבצע פעולות אחרות. יש אמנם משמעות טיפולית לענין (למשל - בחישובי עדשה במקרי ניתוחי ירוד), אך ככלל המערכת למדה להתמודד מול הענין.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)