פורום ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חדשות
    דליה
    27/10/2010

ברצוני לדעת האם נכונה העובדה שאפשר לקבע את השומן העצמי של עפעפיים תחתונות לתחתית העפעף[שינוע שומן למקום השקע במקום להוציאו] ללא תפרים פנימיים???

תודה
    ו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חדשות

הוספת תגובה

• חדשות - תגובה

פרופ. אריה נמט
    27/10/2010

דליה שלום,

הדרך המקובלת הינה קיבוע עם תפרים פנימיים. אמנם יש דיווחים בספרות (תואר בשנת 2008 בספר Pearls and Pitfalls in Cosmetic Oculoplastic Surgery
    ע"י בורף ואנדרסון) על שיטה דומה ללא תפרים. לא ידועה לי שיעורי ההצלחה בשיטה זו ואיני משוכנע שהיא מציעה פתרון עדיף על פני השיטה המקובלת.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת עפעפיים וקרטוקונוס
    עוז
    19/10/2010

שלום רב,
    אני בן 30, עם קרטוקונוס שאובחן לפני כ-15 שנה.
    ב-10 השנים האחרונות אני מרכיב עדשות מגע מותאמות אישית (קשות) ובמהלך השנה האחרונה חלה החמרה בקרטוקונוס בעיני השמאלית ,כך שנכון להיום, אני ממתין להשתלת קרנית.
    בנוסף,אני סובל מצניחת עפעפיים לא חמורה,בעיקר בעין שמאל. הדבר מפריע לי בעיקר מטעמי אסתטיקה. קראתי שהרכבת עדשות מגע קשות עשויה להיות גורם לצניחת עפעף, ורציתי לשאול:
    1. האם נכון לשקול ניתוח הרמת עפעפיים כאשר ידוע שאמשיך להרכיב עדשות מגע קשות גם לאחר הניתוח?
    2. האם עדיף לחכות לאחר השתלת הקרנית, או שמא אין לניתוח כזה השפעה על צניחת העפעף?

תודה מראש,
    עוז

לקביעת תור
    סגירה
    הרמת עפעפיים וקרטוקונוס

הוספת תגובה

• הרמת עפעפיים וקרטוקונוס - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    20/10/2010

שלום רב

אכן שימוש ממושך בעדשות מגע עלול לגרום לצניחת עפעפיים אך אין הדבר אומר כי אסור לבצע הניתוח.

עם זאת, אם הנך מועמד לניתוח השתלת קרנית מומלץ בחום להמתין מספר חודשים לאחר ניתוח השתלת הקרנית בטרם תבצע את ניתוח הרמת העפעפיים וזאת ממספר טעמים:

1. כל ניתוחי עיני עלול להחמיר את צניחת העפעפיים
    2. ההחלמה לרוב מניתוח השתלת קרנית היא ארוכה

משום כך המתן מספר חודשים לאחר השתלת הקרנית. העובדה כי תמשיך להשתמש בעדשות מגע בעתיד - אינה מונעת את ניתוח תיקון צניחת העפעפיים.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי סימטריה במבנה העין
    מאיה אריאל
    19/10/2010

שלום שמי מאיה בת 28 נולדתי עם חצי עין סגורה נותחתי שהייתי תינוקת ועין שמאל יותר קטנה מעין ימין הרופאים אומרים שזו עין עצלה הרכבתי משקפיים שהייתי ילדה כיום לפי הבדיקות שנערכו לי אינני צריכה להרכיב משפי ראיה האם אפשר לעשות עם זה משהו זה קצת מפריע לי בעיקר כשאני מצטלמת מחכה לתשובה בתודה מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    אי סימטריה במבנה העין

הוספת תגובה

• אי סימטריה במבנה העין - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    20/10/2010

מאיה שלום רב

לפי תאורך את סובלת מצניחת עפעף מולדת הגורמת לאסימטריה במבנה העיניים, ועלולה לגרום לעין עצלה.

הטיפול בצניחה מולדת של העפעף הינו ניתוחי, כאשר ישנם מספר סוגי ניתוחי בהתאם למידת הצניחה ולתפקוד השריר.

על פי רוב ניתוח לתיקון מביא לשיפור נכר בעמדת העפעף ולהקטנה של האסימטריה בין העיניים. תוכלי לצפות באתרי בתמונות לפני ואחרי ניתוח של צניחה חד צדית של העפעף.

מומלץ להבדק על ידי רופא עיניים מומחה לפלסטיקה של העין (אוקולופלסטיקה) על מנת למדוד את האסימטריה ולהעריך את הצורך בניתוח.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קטרקט להסרת מישקפיים + עפעפיים
    שרה
    05/10/2010

שלום
    האם ניתוח קטרקט יכול לשמש כניתוח להסרת מישקפיים למי שאינו מתאים לליזר? ואם כן האם עדיף מולטיפוקל - מה הסיכונים
    2. האם ניתן לשלב הרמת עפעפיים יחד עם הקטרקט - האם מנתח הקטרקט הוא זה שמבצע את הרמת העפעפיים
    אני בת 52 ומרכיבה מישקפיים מולטיפוקל

תודה

הוספת תגובה

• קטרקט להסרת מישקפיים + עפעפיים - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    06/10/2010

שלום רב

במקרים מסוימים מוטב לעשות ניתוח קטרקט להסרת משקפיים כאשר טיפול לייזר אינו מתאים, אך חייבים לבדוק את העינייים לפני קבלת החלטה כזו.

קיים ניסיון מסויים עם עדשות מולטי פוקליות אך הדבר תלוי במנתח, ורק המנתח יכול להסביר לך על ניסיונו הוא עם עדשות מולטי פוקליות. לעתים עלולים להיות בעיות כמו סנוור בלילה, ראית עיגולים סביב אורות בלילה וכיו"ב, לא כל מקרה מתאים לעדשות מולטי פוקליות.

לא ניתן לשלב ניתוח עפעפיים וניתוח קטרקט מאחר שניתוח קטרקט הוא ניתוח תוך עיני וניתוח עפעפיים הוא ניתוח חוץ עיני, ניתוח תוך עיני מתבצע בתנאים סטריליים לחלוטין.

חלק ממנתחי הקטרקט מבצעים ניתוחי עפעפיים, והפוך, תלוי בניסיונו והכשרתו של המנתח.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניוון רשתית יבש
    קובי
    04/10/2010

סבתא שלי סובלת מניוון רשתי יבש (לא רטוב) המונע קריאה של מלל, קושי גדול בזיהוי מוצרים במכולת וכן קושי כללי בזיהוי עצמים,

היא לא קיבלה טיפול עוזר אלא רק נתנו לה ויטמינים שונים כדי שלא יחמיר לה המצב למצב רטוב חס וחלילה,

לשאלתי, האם ניתן לטפל ולשפר את איכות הראייה באופן די משמעותי של סבתי (ולא רק טיפול שלא יחמיר המצב), והאם הטיפול הוא יעיל??

היא ממש עצובה על אי יכולת הראייה שלקתה בה

תודה לכם

לקביעת תור
    סגירה
    ניוון רשתית יבש

הוספת תגובה

• טיפול בזריקות אבסטין

אמא שלי מטופלת בתל
    27/10/2012

מזריקים כל חודש סדרה של 3 , צילום ostובדיקת רופא וחוזר חלילה וכל זה לשפר ולמנוע התדרדרות_--מומלץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בזריקות אבסטין - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    13/11/2012

מתאים לנייוון רטוב של הרשתית

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניוון רשתית יבש - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    13/11/2012

שלום רב

כיום למעט ויטמינים אין עדות לטיפות יעיל בניוון יבש של המקולה.

ישנם עזרים לראיה מוגדלת כמו טלויזיה במעגל סגור, מצלמות, זכוכיות מגדלת - מומלץ להבדק במרפאה לליקויי ראיה או לנסות את אחד העזרים אשר משווקים בקיבוץ תשר / געש.

קיימים גם טלסקופים המושתלים בניתוח הסרת הירוד, אך להערכתי הם בשלבי ניסוי בארץ.

בנוסף רצוי להיות במעקב על ידי רופא עיניים מומחה למחלות רשתית.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    25/11/2012

שלום רב

כיום אין טיפול יעיל לניוון רשתית יבש של הרשתית למעט ויטמינים אשר עשויים למנוע החמרה

בכל מקרה חשוב מעקב למקרים של מעבר לניוון רטוב, אך ניתן לשקול עזרים לראיה לקויה כמו מגדלות, טמ"ס, ועוד אשר משווקים על ידי קיבוץ געש. במידה רבה הם עשויים לשפר את איכות החיים והתפקוד הראייתי.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    06/10/2010

שלום רב

נכון להיום אין טיפול יעיל בניוון רשתית יבש

הויטמינים הוכחו כמסייעים ליצב ולמנוע החמרה במקרים מסויימים אך לא לשפר ראיה

אבדן הראיה הוא מרכזי בלבד אך תמיד ישמר שדה הראיה ההיקפי, עם זאת חדות הראיה נפגעת לעתים באופן כזה המקשה בקריאה.

ישנם עזרים רבים בקיבוץ געש המתמחה בפתרונות לכבדי ראיה והייתי ממליץ בחום לבחון מה מתאים לשימושה.

בברכה

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעורה כלואה
    טל
    01/10/2010

שלום, אובחנה אצלי שעורה כלואה בעין, בעפעף העליון . הרופא נתן לי משחה של maxitrol oinment למשך 10 ימים פעמיים ביום. כעבור שלושה ימים מאז סיום הטיפול העפעף הנתפח לי כמו בשעורה רגילה. עברו כ-4 חודשים מהטיפול התרופתי, אכן רואים שינוי, השעורה הכלואה התחילה לקטון אבל לא נעלמה לגמרי. השאלה שלי אם לדעתך, לעשות ניתוח או האם אפשר לעשות טיפול אחר? או להמשיך את המשחה? תודה מראש, טל.

לקביעת תור
    סגירה
    שעורה כלואה

הוספת תגובה

• שעורה כלואה - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    04/10/2010

שלום רב

ישנם שני טיפולים עיקריים לשעורה כרונית בעפעף (כאשר הטיפול התרופתי לא הביא לריפוי מלא)

1. ניתוח קטן לחיתוך וניקוז השעורה, נעשה בהרדמה מקומית ודרך חתך פנימי (ללא צלקת חיצונית), הניתוח יעיל בכ 95% מהמקרים
    2. הזרקת סטרואידים לעפעף היעילים בהמסת השעורה בכ 90% מהמקרים, תוך מספר ימים.

יש לבדקך על מנת לאמוד את סוג הטיפול המתאים לך, במקרים מסוימים ניתן לתת גם אנטיביוטיקה בכדורים אם יש עדות לדלקת בעפעפיים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך

טל
    07/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בצינורית דמעות סתומה
    מ
    29/09/2010

שלום רב, אני בת 66, סובלת מהיצרות רצינית בצינורית דמעות, עד כדי זליגת דמעות. ברצוני לשאול

1. מהן אפשרויות הטיפול?

2. מהם סיכויי ההצלחה? ואם יצליח - כמה זמן יישאר מצב תקין?

3. מהם הסיכונים בטיפול ?

4. האם דחיית הטיפול עלולה להזיק או להקשות על הטיפול או לגרום למצב בלתי הפיך?

תודה רבה על תשובתך.

הוספת תגובה

• טיפול בצינורית דמעות סתומה - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    04/10/2010

שלום רב

חסימה מלאה של צינורית הדמעות בגיל המבוגר המתבטאת בדמעת קבוע, דלקות עיניים ו / או הפרשה מוגלתית יכולה לעבור רק על ידי ניתוח מעקף דרכי דמעות DCR.

הניתוח מתבצע בהרדמה מקומית או כללית, והוא יעיל מאוד בפתרון הבעיה בכ 90-95% מהמקרים. בסיום הניתוח משאיריים צינורית סיליקון במערכת הניקוז למספר שבועות, על מנת למנוע הצטלקות איזור המעקף. הצינורית מוצאת במרפאה (ללא ניתוח).

ישנן 2 טכניקות עיקריות לניתוח - חתך חיצוני של כ 1.5 סמ' בגשר האף (צלקת שאינה נראית על פי רוב) ודרך האף (בגישה האנדוסקופית, ללא צלקת חיצונית). השיטות יעילות באותה מידה, אך לרוב הגישה האנדוסקופית אורכת מעט יותר (בין שעה לשעה ומחצה לעומת שעה בגישה החיצונית)

מובן, שמומלץ להבדק על מנת לראות האם החסימה מלאה - והאם אכן ניתוח DCR מתאים במקרה שלך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרופאי הפורום
    שירה
    24/09/2010

Visual acuity and refraction #
    Intraocular pressure #
    Anterior chamber depth of the eye #
    White to white corneal diameter #
    Gonioscopy of anterior chamber angle #
    Peripheral retinal examination and axial length of the eye #

אני צריכה לעבור את הבדיקות הנ"ל
    אפשא להסביר לי בעברית מה הבדיקות האלו?

לקביעת תור
    סגירה
    לרופאי הפורום

הוספת תגובה

• בדיקות עיניים

פרופ' גיא בן סימון
    26/09/2010

הבדיקות לפי סדר הופעתן

1. חדות ראיה + תשבורת (מספר משקפיים)
    2. לחץ תוך עיני
    3. עומק הלשכה הקדמית של העין (החלק הקדמי)
    4. מדידת קוטר קרנית (מאיזור לבן לאיזור לבן)
    5. בדיקת זוית העין (מערכת ניקוז הנוזלים בלשכה הקדמית)
    6. בדיקת קרקעית העין ואורך העין (בממ')

בברכה

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליזזז
    שרון
    21/09/2010

שלום.. כבר כמה זמן אני שמה לב כשאני מתעייפת קצת..או אפילו לא עייפה העפעפיים שלי מתעייפות כנראה... הן נראות נפולות וגורמות לי להיראות יותר מבוגרת.. ואני מרגישה יותר קושי לפתוח את העיניים (כשאני מרימה את הגבות שלי טיפה אני מרגישה בהבדל).. ואני כולה בת 24! והעור של אמא שלי גם התקמט מהר העור שלנו מאוד דק...
    אני לא חושבת שאני צריכה ניתוח בגילי אבל יש משהו קטן שאני יכולה לעשות כדי לשפר את המצב או להאט את קצב ההתקמטות?

לקביעת תור
    סגירה
    פליזזז

הוספת תגובה

• עפעפיים נפולים

פרופ' גיא בן סימון
    26/09/2010

שלום רב

על מנת להעריך את הצורך בניתוח עפעפיים יש לבצע בדיקה בעירנות מלאה (לא לאחר מאמץ של ראיה)

אם לא סבלת מצניחת עפעפיים בילדות הסיכוי שתזדקקי לניתוח אינו רב

מומלץ להבדק על ידי רופא עיניים מומחה לפלסטיקה של העין לאמוד את מנח העפעפיים

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע על לוסנטיס
    תמנע
    20/09/2010

שלום דר',
    מה ידוע לך על תרופת לוסנטיס? אבי חולה בנמ"ג ואני ואחיותי שוקלות לממן לו את הטיפולים בלוסנטיס. רצינו לדעת האם היא יעילה ויכולה לעצור את ההתדרדרות בראיה.
    כידוע לך הטיפול מאוד יקר וחשוב לנו לקבל חוות דעת נוספת לפני תחילת הטיפול.
    מודה לך על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    מידע על לוסנטיס

הוספת תגובה

• לוסנטיס

פרופ' גיא בן סימון
    26/09/2010

שלום רב

לוסנטיס הינה תרופה המעכבת שגשוג של כלי דם, שהיא הפתולוגיה הגורמת לירידה בראיה בניוון מרכז הראיה התלוי בגיל

התרופה מאושרת לשימוש בעין לאחר שנבדקה במחקרים, למרות שמרכזים רבים בארץ משתמשים באווסטין, תרופה דומה עם יעילות דומה אך בעלות נמוכה באופן יחסי

ישנם מרכזים רבים בארץ המבצעים את הטיפול בלוסנטיס ללא תשלום, עלייך לפנות למחלקות העיניים השונות על מנת לראות אם הם מבצעים מחקר שכזה והאם אמך מתאימה להכלל

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת משקפיים בלייזר
    חסוי,
    20/09/2010

שלום לכולם אני בן 19 וחצי רציתי לדעת אם זה גיל מתאים לעשות ניתוח להסרת משקפיים בלייזר? על איזה מכון אתם הכי ממליצים וכמה יעלה לי פחות או יותר? ומה הסיכויים שאני שייך לקבוצה שלא יכולה לעשות ניתוח כזה? ובמקרה שכן,כמה זמן נמשך ניתוח והאם הוא מסוכן , לאחר הניתוח על איזה כללים אני צריך לשמור והאם מומלץ לעשות את הניתוח בקיץ/חורף ודבר אחרון מה הסיכויים שאחרי כמה שנים יצוצו בעיות בעיניים בגלל הניתוח?

לקביעת תור
    סגירה
    הסרת משקפיים בלייזר

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר להסרת משקפיים

פרופ' גיא בן סימון
    20/09/2010

שלום רב

ניתן לעשות ניתוח כאשר הרפרקציה (מספר המשקפיים) יציב וכן עובי הקרנית מתאים

עליך לעבור בדיקת התאמה באחד המכונים המבצעים את הניתוח, או רופא עיניים מומחה בניתוחי רפרקציה וקרנית.

הבחירה בידך, מובן שיש להפגש עם הרופא לבחון את בטיחות הפעולה, סיבוכים אפשריים ויציבות הרפרקציה.

במרבית המקרים הפעולה אינה מסוכנת (בהנחה שעברת את בדיקת ההתאמה) ולמיטב ידיעתי אין הבדל בין קיץ לחורף

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גובה העיניים
    טל
    18/09/2010

עין שמאל שלי יותר גבוהה מהשניה וזה נורא בולט.
    האם קיים ניתוח שיוכל לסדר זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    גובה העיניים

הוספת תגובה

• גובה העיניים

פרופ' גיא בן סימון
    19/09/2010

שלום רב

עין גבוהה יכולה לנבוע מצניחת עפעף בצד השני או רטרקציה (מנח גבוה של העפעף) של אותו עפעף.

במקרה האחרון יש לבצע בדיקות בלוטת התריס לשלול מחלת בלוטת התריס.

בהנתן שהבדיקה הסיסטמית תקינה וכן בדיקת העיניים תקינה ניתן לבצע ניתוח להשוות בין גובה העיניים.

בברכה,

דר' בן סימון גיא
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה מעל הגבה אצל תינוק
    ליטל
    14/09/2010

שלום, בני בן 8 שבועות כיום. לפני כארבעה וחצי שבועות גילינו גוש קטן מעל הגבה השמאלית שלו.(יש לציין כי כאשר נולד לא ראו את הגוש הזה ). רופא הילדים הפנה אותנו לאולטראסאונד ובו התגלה כי: "מעל החלק המדיאלי של הגבה השמאלית במצח מודגמת ציסטה תת עורית בגודל 9/3/9 מ"מ, בעלת גבולות סדירים. אין סימני שיבוש של הפריאוסטאום תחתיה".
    למראית עין נראה כי הציסטה גדלה קצת מאז שעשינו את אותו אולטראסאונד.
    1.האם זה רק נראה כך כי גם התינוק גדל או שבאמת הציסטה גדלה? איזו ציסטה זו?
    2.האם יכול להיווצר מצב בו הציסטה לוחצת על העצם וגורמת לעיוות?
    3.האם צריך לנתח? אם כן, מתי? מהם הסיכונים בהרדמה לתינוק?
    4.כיצד מתבצע הניתוח?
    אודה מאד לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה מעל הגבה אצל תינוק

הוספת תגובה

• ציסטה בגבה אצל תינוק

פרופ. אריה נמט
    15/09/2010

ליטל שלום,
    1 . ציסטות סביב העין אצל תינוק הם לרוב מסוג דרמואיד ציסט ובאופן מעט פחות שכיח היא מסוג sebaceos. בכל מקרה, לרוב הציסטות לא גדלות אך עשויות לבלוט יותר בשל גדילת הרקמות שמסביב.
    2. מדובר לרוב על ציסטות רכות בעלות דופן אשר עשויות ללחוץ על העצם אך לרוב לא משנות את המבנה.
    3. מקובל להמתין לפחות עד גיל שנה עד הניתוח. הסיכונים בהמתנה הם פריצת דופן הציסטה ויצירת דלקת מקומית. אך בשל הגיל הצעיר מקובל כאמור להמתין עד לגיל שנה.
    4. הניתוח מתבצע לרוב עם חתך בכפל הטבעי של העפעף (במידה וניתן). הוא נמשך כחצי שעה. שיעור הסיבוכים נמוך.
    בברכה,
    ד"ר אריה נמט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להרמת עפעף
    ענבל
    12/09/2010

שלום רב,

בילדותי עברתי ניתוח בתל השומר להרמת העין ימנית שצנחה בשל שיתוק בעצב השלישי. הניתוח עבר בהצלחה, אך לאחריו נותרה צניחה מסויימת קלה של העפעף הימני, דבר שיצר פגם אסטטי בולט שמפריע לי מאוד.

כעת אני בת 20 ומעוניינת לעבור ניתוח להרמת העפעף שצנח. יש לי הפניה מקופ"ח שלי, כללית.

למי עלי לפנות להמשך התהליך?

אציין כי ברצוני לעבור את הניתוח בתל השומר.

תודה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להרמת עפעף

הוספת תגובה

• ניתוח לתיקון צניחת עפעף

פרופ. אריה נמט
    13/09/2010

שלום לך,

עליך לפנות לקופת חולים לקבלת התחייבות לביקור במרפאת עיניים בתל השומר ולקבוע תור למרפאה אוקולפלסטית.

בהצלחה ושנה טובה.

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומן
    לאה
    12/09/2010

כמה שנים יעיל ניתוח השרת שקיות עניים על ידי פיזור השומן במקום להוציאו? ואיזה סוג ניתוח יעיל לתווך ארוך?[הוצאה הכנסה לארובה או פיזור]? תודה על הפורום הנפלא

לקביעת תור
    סגירה
    שומן

הוספת תגובה

• טיפול בשומן

פרופ. אריה נמט
    13/09/2010

לאה שלום,

מיקום מחדש של השומן (רפוזיציה) עשויה להיות יעילה לטווח של קרוב ל 10 שנים. באופן עקרוני אין הבדל לטווח רחוק בין השיטות הניתוחיות (רפוזיציה או הסרת השומן) . ההבדל נעוץ בטכניקה הניתוחית.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה