פורום ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זה נורמאלי
    לימור
    11/09/2010

שתיתי מים מכוס זכוכית גדולה וכשלגמתי ראיתי מעבר לכוס את הכוס שהייתה מולי זזה ואז כפולה הורדתי את הכוס זה הפסיק הרמתי את הכוס זה המשיך... אח"כ ניסתי מול חפצים קטנים אחרים והיה שוב אותו דבר וכאשר הורדתי את הכוס זה הפסיק האם זה נורמאלי?בפעם הראשונה זה קצת הלחיץ כי זה היה לא צפוי עד שהבנתי שזה עם הכוס
    אודה על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זה נורמאלי

הוספת תגובה

• אברציות

פרופ. אריה נמט
    13/09/2010

לימור שלום,

המדובר בתופעה אופטית הקשורה לשבירת הקרניים דרך החלקים הלא ישרים של דפנות הכוס.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות..
    לימור
    04/09/2010

ד"ר שלום
    קודם כל רקע אני בת 36 כיום בהריון הומוזיגוטית ל MTHFR נוטלת חומצה פולית 5 מ"ג
    אמי לקתה באירוע מוחי בגזע המוח לפני כשלוש וחצי שנים מצבה קשה מאוד .
    אני מאז חוששת מאירוע מוחי החלו בעיות של טשטוש הרדמות חצי פנים לפני כשנתים וחצי עברתי בירור מלא של CT CTA MRI EEG EMG דופלר עורקי צוואר שדה ראיה בדיקות עיניים ובדיקות של עצב הראיה אצל נרופתומולוג אחרון לפני כשלושה חודשים . מה עוד נותר לעשות?
    כולם אמרו חרדה.
    מאז זה ממשיך מדי פעם אך הפסקתי להתייחס מדי פעם אני מבקרת את הנירולוג שלי.
    נכון להיום מפחדת מאוד מכפל ראיה יש הרבה מקרים בהם אנ חושבת אני רואה כפול אך לא יכולה ממש להצביע על זה . היו לי יקיצות בשבועיים האחרונים שאני רואה דברים זזים וקופצים וזה נעלם בשבריר שניה בעצימת עיניים אולי זה כפילות לא יודעת.
    היום בבוקר עשיתי ניסיון: התעוררתי בבוקר הסתכלתי במראה שדרכה רואים את הטלויזיה ושיחקתי עם עין ימין עד שהראה מעט כפול את הטלויזיה כשסגרתי את עין שמאל זה נעלם ועשיתי את זה כשזה בשליטתי מספר פעמים כאשר הייתי מסירה מבט מהטלויזיה כמובן שהכפילות או הטשטוש נעלם אם זה נעשה בשליטתי זה יכול להצביע על בעיה נירולוגית??? ובכלל מה אתה אומר על כל האינפורמציה שנתתי האם יש לי מימה לחשוש ? האם יש סיכוי שזה כפילות ראיה ממקור נירולוגי או שבכלל לא? מאוד לחוצה אשמח להסבר....
    והאם כל מה שאני מתארת

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות..

הוספת תגובה

• MTHFR

פרופ. אריה נמט
    04/09/2010

לימור שלום,

את מתארת מצב של חרדה בשל מצב קרישתיות יתר בסיסי עם גורמי סיכון נלווים (הריון).
    אין ספק שהמצב דורש טיפול מניעתי קבוע וליווי צמוד של המטולוג, נוירולוג ונוירואופטלמולוג.
    הסיפור שאת מתארת בו את מצליחה ליצור כפל ראיה נשלט הוא בהחלט נורמלי ומייצג השריה של הפרדה בין התמונה המתקבלת מכל עין.

עם זאת, אין זה המקום הנכון לתת לך תשובות על סימפטומים משתנים בראיה במקרה מורכב כשלך. יש צורך לפנות לנוירואופטלמולוג אשר יבדוק כל תלונה לגופה וינחה אותך באשר לסימנים חשודים הדורשים פניה דחופה לבירור.
    הדבר מומלץ ביותר לאור החרדה בה את שרויה.

בהצלחה רבה ובבריאות,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדלים בין שתי העיניים
    אתי
    04/09/2010

שלום,
    שמי אתי אני בת 24 ויש לי הבדל בין העיניים (עין ימין 3.5- ועין שמאל 0.5+) בנוסף ניתן להבחין בהבדל כאשר מתבוננים בי . רק לאחרונה שמתי לב שההבדל בין העיניים הוא כה משמעותי. אני מעונינת לדעת אם אפשר לעשות ניתוח ובנוסף גם לשלב לייזר.
    תודה מראש,
    אתי.

לקביעת תור
    סגירה
    הבדלים בין שתי העיניים

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע למשקפיים

אתי
    04/09/2010

בנוסף אני לא מרכיבה משקפיים יותר מ 5 שנים. האם ההבדל המשמעותי נובע כתוצאה מאי הרכבת משקפיים? ואם אני ארכיב משקפיים האם זה יעזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפים

פרופ. אריה נמט
    04/09/2010

אתי שלום,

יש צורך לבצע בדיקת עיניים מלאה ע"י רופא עינים, כולל הרחבת אישונים ולבדוק את החלק הפנימי של העינים- כולל העדשות (לשלול קטרקט).
    במידה והכל בסדר מבחינת הבדיקה, יכול להיות הבדל במספר בין העיניים. הדבר אינו קשור לחוסר הרכבת משקפים. מאידך, גם אם תרכיבי משקפים, הדבר לא ישנה.

ניתן לעשות טיפול ליזר לצורך התיקון בעין עם המינוס. אין צורך לבצע תיקון בעין עם ה 0.5+.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אתי
    05/09/2010

שלום,
    תודה על המענה המהיר, ציינת שניתן לעשות ניתוח לייזר בעין עם המינוס. השאלה שלי האם ניתן לעשות ניתוח בנוסף לליזר על מנת שלא יהיה הבדל בין העיניים.(בדומה לניתוח עפעפיים...)ו האם יש מצב שההבדל לא רק במספר יגדל עם הזמן ? (אני רוצה לציין שלא נולדתי עם הבדל בין העיניים, לדעתי ההבדל נוצר עם השנים, יכול להיות כתוצאה מאי הרכבת משקפיים)
    תודה מראש,
    אתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדלים בין שתי העיניים

פרופ. אריה נמט
    04/09/2010

ראי את התשובה בסעיף השני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדלים בין שתי העיניים

פרופ' גיא בן סימון
    05/09/2010

שלום רב

לגבי ניתוח לייזר יש להוועץ ברופא או מרפאה המבצעת ניתוחים אלה, יש צורך בבדיקת התאמת של העין והקרנית לפני הניתוח.

הבדלים קוסמטים בין שתי העיניים לעתים ניתן לנתח אך לא תמיד, מומלץ להבדק - ולאמוד את הגורמים להבדלים אלה

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדלים בין שתי העיניים

פרופ' גיא בן סימון
    05/09/2010

שלום רב

ישנם מקרים בהם ניתן לנתח אסימטריה במבנה העין (ניתוח עפעפיים / ארובה) אך הדבר תלוי בגורם להבדל. יש צורך להבדק על ידי רופא עיניים מומחה לאוקולופלסטיקה.

בדיקת התאמה לניתוח לייזר להסרת משקפיים תעשה על ידי מרפאה מתאימה או רופא המבצע ניתוחי רפרקציה

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדמומיות והפרשות בעין
    אבי
    01/09/2010

אני מרכיב עדשות מגע כבר תקופה ארוכה..ולאחרונה התחילו העיניים שלי

להוציא הפרשות קלות,במיוחד בבוקר..ולקבל אדמומיות קלה בעיניים.

בבדיקה אצל רופא עיניים נאמר לי כי אין זו דלקת עיניים...אלא "דלקת לא זיהומית"

שמקורה בעדשות המגע..והומלץ לי לא להשתמש שעות רבות ואף אולי להפסיק לתקופה (ואיני יכול).

וניתן לי טיפול של ג'נטיל במשך היום..ומקסיטרול בלילה.

אני מתכונן לעבור ניתוח בתקופה הקרובה (פחות מחודש) האם יש אפשרות להינתח במצב כזה ?

האם אחת מהתרופות מפריעה לניתוח?

בתודה מראש..ויישר כוח על מתן התשובות באתר !

לקביעת תור
    סגירה
    אדמומיות והפרשות בעין

הוספת תגובה

• אדמומיות והפרשות בעין

פרופ. אריה נמט
    01/09/2010

שלום לך,

אין בעיה ליטול טיפות ג'נטיל. מצד שני רצוי שלא ליטול משחת מקסיטרול באופן קבוע כל לילה.

אני מציע בכל מקרה להפסיק כליל את השימוש בעדשות כשבוע לפני הניתוח, למנוע גירוי של העין כשאתה נכנס לניתוח.

שיהיה בהצלחה ,

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשות מגע וניתוח
    אליאור
    31/08/2010

שלום וברכה ..

אני מעוניין לעבור ניתוח לייזר בתקופה הקרובה.. כרגע אני משתמש בעדשות מגע

יומיות..למשך זמן של בערך 10 שעות ביום.

השאלה שלי מתחלקת ל-2 נקודות ..בדיקת ההתאמה והניתוח :
    כמה זמן לפני בדיקת ההתאמה אני צריך להסיר את עדשות המגע ?
    והאם בגלל שאני מרכיב עדשות מגע יומיות..העדשות פחות משפיעות על צורת הקרנית..ולכן איני נדרש לפרק זמן ארוך של הסרה לפני הבדיקה או הניתוח.

בתודה מראש
    ליאור

לקביעת תור
    סגירה
    עדשות מגע וניתוח

הוספת תגובה

• עדשות מגע וניתוח

פרופ. אריה נמט
    31/08/2010

ליאור שלום,

אכן עדשות רכות יומיות פחות משפיעות על מבנה הקרנית. עם זאת יש להסירן לפחות 24 שעות לפני ההתאמה.
    בכל מקרה יש לכל מכון את המדיניות שלו, ועל כן יש לברר היטב במקום אליו אתה הולך מה הדרישות.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלות ניתוח פטריגיום
    יאיר
    27/08/2010

שלום רב
    רציתי לברר מה עלות ניתוח פטריגיום היות שחברת הביטוח מנורה בה אני מבוטח בביטוח בריאות פרטי אמורה להחזיר לי 50% מעלות הניתוח ע"פ מחירון קופת חולים כללית בה אני חבר
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עלות ניתוח פטריגיום

הוספת תגובה

• עלות ניתוח הסרת פטריגיום

פרופ' גיא בן סימון
    29/08/2010

יאיר שלום רב

בניתוח הסרת פטריגיום יש צורך לבצע גם שתל לחמית (רקמה בריאה מאיזור אחר בעין) על מנת להקטין את שיעור החזרה.

הסרה של פטריגיום עלולה להיות מלווה בעד 50% חזרה! כאשר משתמשים בשתל לחמית אחוז החזרה יורד באופן משמעותי (פחות מ 3 %).

חברת ביטוח מנורה מכסה את כל עלות הניתוח (שכר מנתח + חדר הניתוח) לכן אין כל בעיה לבצע את הניתוח דרכם.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תביעה יצוגית

צבי
    21/12/2010

נגד מנורה תלויה ועומדת תביעה יצוגית בדיוק בנושא זה. מנורה החזירה למבוטחים שבצעו את הניתוח דרך קופת חולים הרבה פחות ממה שהיתה אמורה להחזיר
    עצתי - בצע את הניתוח דרך קופת חולים ודרוש 50 נראה מה תקבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיה המשך
    לימור
    23/08/2010

עפ רופא העיניים לא צריך שום בירור .... הבדיקות שנעשו אצל נירופתומולוג בדיקה של העצב הרחבת אישונים והבדיקה של הרשתית לפני כשנתיים שדה ראיה MRI CT CTA EMG EEG דופלר עורקי צוואר כמובן נירולוג כמה פעמים ..... הבדיקות שדיברת עליהם לא ידועות לי והרופא לא ראה סיבה ואמר שזה גם לא נראה לו כפילות ראיה
    הלילה הזה ... שוב היו לי כמו הזיות אני לא יודעת כמה זה בערות מלאה האם זה יכול להיות קשור להריון...
    ואם הרופא לא נותן לי את הבדיקות האלו האם עלי לבקש אותם

לקביעת תור
    סגירה
    ראיה המשך

הוספת תגובה

• ראיה כפולה

פרופ' גיא בן סימון
    24/08/2010

שלום רב

ככלל ביצוע הבדיקות יעשה בהתאם להחלטת הרופא המטפל שלך, אם אליבא דרופא העיניים הבדיקה תקינה - רק הוא יכול להחליט אם יש או אין מקום לבצע הבדיקות

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיה
    לימור
    22/08/2010

ד"ר שלום
    אני בת 36 בהריון שבוע 16 ברקע ב 3 שנים האחרונות לאחר אירוע מוחי קשה של אמי חוויתי חרדות ופחדים בנושא .אמי ראתה כפול ואז הכול החל...
    במהלך שלוש שנים אלו עברתי בדיקות מקיפות לאחר תלונות של טשטוש ראיה גם נירולוגית גם נירופתומולוגית וגם רופא עיניים והתשובה הכול מלחץ.
    הפחד הכי גדול שלי לראות כפול ואספר על סיטואציה וארצה להבין אם זו ראיה כפולה : ביקיצה פתאום ראיתי בחדר את המאוורר או קופץ או אולי חלקו פעמים נבהלתי נורא אנ אותו רגע עוצמת עיניים פותחת אותם וכאילו כלום לא קרה אחרי כמה זמן שוב יקיצה המסגרת של התמונה בחדר או קופצת או חלקו פעמים לא יודעת אפילו להסביר עוצמת עיניים פותחת והכול שוב עובר מיד שבריר שניה
    הלכתי לרופא עיניים בפעם הקמה אמר לי שהוא לא מבין על מה אני מדברת וזה לא נשמע ראיה כפולה
    הפחד שלי מזה כל כך גדול שאני לא יודעת איך להתייחס אל זה.... אשמח לדעתך בנושא
    במהלך היום עדין יש טשטושים מדי פעם קלים אך כבר למדתי ךהתעלם כי אין הרבה מה לעשות כבר לא נישאר מה לבדוק לגבי הפחד מכפילות זה משהו חדש....

לקביעת תור
    סגירה
    ראיה

הוספת תגובה

• ראיה כפולה

פרופ' גיא בן סימון
    23/08/2010

שלום רב

ישנם מספר רב של גורמים לראיה כפולה, ובגילך הצעיר קרוב לודאי שארוע מוחי אינו אחד מהם. אם נבדקת על ידי רופא עיניים והבדיקה תקינה - אין כל חשש.

בדיקות נוספות אותן ניתן להשלים לפי החלטת רופא העיניים המטפל - שדה ראיה בינוקולרי, הערכה אורטופטית, שדה ראיה ממוחשב, מבחן HESS. אם כל הנ"ל תקינים הרי שאין סיבה לדאגה.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצקת
    לאה
    17/08/2010

ברצוני לדעת מתי חולפת הנפיחות לאחר ניתוח עפעפיים והאים היא חולפת בשתי העניים במידה שווה או שיתכן מצב שעיין אחת תחלים יותר לאט ותשיאר נפוחה זמן רב יותר מהעיין השנייה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בצקת

הוספת תגובה

• בצקת לאחר ניתוח עפעפים

פרופ. אריה נמט
    19/08/2010

ירדנה שלום,

תחילה יש לזכור כי כל אדם מגיב באופן שונה לניתוח זה. יש כאלה שתוך שבוע אין כמעט סימנים, ויש אשר אצלם הבצקת נמשכת חודש ואף יותר.
    הדבר תלוי בסוג הניתוח (רק עפעפיים עליונות או כולל תחתונות? האם נעשה גם חיזוק לשרירי, וכד.), אך גם במצב הרקע הכללי- יתר לחץ דם, עישון, סכרת, ואף בנטיה אישית של המנותח.

בהחלט יש מקרים בהם עין אחת מחלימה לפני השניה.

בברכת החלמה מהירה לשתי העיניים,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלות ניתוח להרמת עפעף
    יעל
    16/08/2010

כמה בערך,בערך, בערך, (אני לא אתפוס אף אחד במילה)
    צריך לעלות ניתוח להרמת עפעף?
    יש לי צניחת עפעף, ואני מבינה שניתוח זה הפתרון,
    אני רוצה לקבל מושג בערך באיזה סדר גודל כספי מדובר.

לקביעת תור
    סגירה
    עלות ניתוח להרמת עפעף

הוספת תגובה

• עלות ניתוח להרמת עפעף

פרופ. אריה נמט
    16/08/2010

יעל שלום,

אני מבין שכוונתך לניתוח פרטי. עלות של ניתוח עפעפיים (בדרך כלל מנותחות 2 העפעפיים ליצירת סימטריה) היא בין 6000-10000 ש"ח. (תלוי בסוג הניתוח, בתעריף... וכולי)

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סגול מתחת לעיניים..
    מנש
    15/08/2010

אני בן 15, אני יושן הרבה ושותה הרבה - ולמרות זאת יש לי תופעה חריפה של עיגולים סגולים מתחת לעיניים.
    אין שקיות אלא רק סימנים סגולים - בבדיקת דם שערכתי לאחרונה התגלה כי אין לי מחסור אבל יש לי בממוצע כמות קטנה מאוד של ברזל - האם זה קשור ?

אם לא, איך אוכל לטפל בבעיה זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    סגול מתחת לעיניים..

הוספת תגובה

• סגול מתחת לעיניים

פרופ. אריה נמט
    15/08/2010

שלום רב,

לא אמור להיות קשר לרמת הברזל ולגוון הכהה מתחת לעיניים. ישנם גורמים רבים אפשריים- בינהם העבודה כי העור דק מאד בעפעפיים וכלי הדם הורידיים בולטים למדי שם, וכן אפקט ההצללה של עצמות הלחיים העליונות.

לגבי אפשרויות נוספות וטיפולים אפשריים, תוכל לקרוא תחת "שאלות נפוצות" בנושא "כתמים שחורים"

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרמואיד ציסט
    מיקה
    11/08/2010

לבני בן השלשה וחצי חודשים יש דרמואיד ציסט בגבה הימנית. הציסטה בגודל של כ 2.5 ס"מ וגדלה עם התינוק באופן פרופורציונאלי מאז הלידה. הציסטה "מובילית" ובבדיקת אולטרסאונד מח שנעשתה נשלל קשר לסיצטה. שאלתי היא באיזה גיל ניתן ומומלץ להסיר את הציסטה? כמו כן, הבנתי כי עקב הקירה לשרירי הגבה והעפעף הניתוח נחשב מורכב, מה אורכו של ניתוח מסוג זה ומה רמת הסיכון לפגיעה בשרירים / עצבים באיזור?

תודה מראש,
    מיקה

לקביעת תור
    סגירה
    דרמואיד ציסט

הוספת תגובה

• ציסטה דרמואידית

פרופ' גיא בן סימון
    13/08/2010

מיקה שלום רב,

ציסטה דרמואידית אם אינה מפריעה לראיה (לא גורמת לצניחת עפעף או לחץ על העפעף) מומלץ להסיר לאחר גיל שנה.

מומלץ לבצע בדיקת עיניים מלאה לילד כולל הרחבת אישונים ורפרקציה ציקלופלגית. בהנחה שהבדיקה תקינה, יש לבוא ולהבדק בגיל שנה אצל רופא עיניים מומחה לאוקולופלסטיקה על מנת לתאם מועד לניתוח.

על פי רוב הניתוח אינו מורכב ואין כל סכנה ממשית לפגיעה בשריר הגבה. מובן שבכל ניתוח עלולים להופיע סיבוכים כמו דימום או זיהום מקומי או פגיעה עצבית, אך לרוב הם נדירים מאוד בניתוח מסוג זה.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הרחבה

מיקה
    14/08/2010

ראשית, תודה על התגובה.
    שנית, באתרו של ד"ר נמט נכתב כי במקרה של חבטה באזור קיים סיכוי שהציסטה תתפוצץ. החשש שלי הוא שכעת כשהתינוק מתחיל להיות פעיל ובעתיד אף יותר, הוא יקבל מכה באיזור מנפילה או התקלות בדבר מה. ולכן, למרות שההמלצה היא להסיר את הציסטה לאחר גיל שנה, האם קיימת מניעה (בהנחה וכל הבדיקות תקינות) להסירה בגיל מוקדם יותר? כמו כן, קראתי במקום כלשהו כי קיימת סכנה כי המתנה ארוכה מדי עלולה להותיר שקע בעצם במקום לאחר ההסרה בעקבות מניעת התפתחות של העצם בגלל נוכחות הציסטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה דרמואידית

פרופ' גיא בן סימון
    14/08/2010

שלום רב

אכן חבלה באיזור הציסטה עלולה לגרום לדלקת מקומית ובמקרה זה הסרה כירורגית תהיה מסוכנת יותר - שקע בעצם גם אם יהיה קיים עד גיל שנה לא יבוא לידי ביטוי קוסמטי מאחר שהעצם נמצאת תחת השכבות העמוקות של העור.

במקרה של ניתוח דחוף (הצלת ראיה / איבר או הצלת חיים) מובן שיש צורך לבצע ניתוח בהקדם. במקרה של ציסטה דרמואידית בהחלט מקובל לחכות לפחות עד גיל שנה מאחר שהרדמה בגיל שנה נחשבת בטוחה יותר. אין כל התוויה רפואית ממשית לנתח לפני כן.יש מקרים אף שילדים עם דרמואיד לא נותחו בילדות, והם פונים בגיל העשרה - במקרים אלו עוברים את הניתוח בהרדמה מקומית.

ההחלטה שלך כמובן, אך מומלץ לחכות.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריגיום
    תום
    10/08/2010

שלום אני בן 25 ובריא בכללי אובחן אצלי פטריגיום בעין שמאל ואני אמור לעבור ניתוח בקרוב , בנוסף התחילה להיווצר לי אדמומיות וסימנים זהים בעין השנייה(עין ימין)... יש אפשרות למנוע את התפתחות הקרום ? ולהימנע מלהגיע למצב של העין השנייה? אני נמנע משמש כבר אבל זה לא עוזר...
    אני לומד בחול כך שאני לא יכול לגשת כרגע לרופא....

לקביעת תור
    סגירה
    פטריגיום

הוספת תגובה

• פטריגיום

פרופ' גיא בן סימון
    13/08/2010

שלום רב

הדרך היחידה היא להמנע מחשיפה לשמש (משקפי שמש מסנני קרינה UV), עם זאת אם התפתח פטריגיום בעין אחת החשיפה לשמש נעשתה בעבר ועלול להתפתח גם בצד השני. לא כל פטריגיום מחייב ניתוח אלא כזה המפריע לציר הראיה, יותר הפרעת אסטיגמטיזים ו / או הפרעה קוסמטית

בניתוח יש להשתמש בשתל לחמית או חומר מונע השנות.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללא כריתת שומן
    זיווה
    10/08/2010

שלום רב האים ניתוח עפעפיים תחתונות שמבוצע בשיטת החזרת השומן העצמי לשקע יעילה לתווח ארוך?

לקביעת תור
    סגירה
    ללא כריתת שומן

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    10/08/2010

שלום רב

השתלת שומן עצמי באיזור עפעפיים תחתונים עשויה להיות יעילה למספר שנים. מקובל לאמר ש 50 % מהשומן המושתל נספג לאחר שנה עד מספר שנים.

בבברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת גרייבס
    אילה
    07/08/2010

מחלת גרייבס הביאה לריקמה מעובה בעפעף תחתון (אחד). היום, לאחר שנתיים וחצי הבלוטה מאוזנת. האם כדאי לנתח את העפעף הפגום? יש מקרים ששמחלת הגרייבס חוזרת ועלולה לגרום נזק דומה?
    תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת גרייבס

הוספת תגובה

• מחלה גרייבס

פרופ' גיא בן סימון
    08/08/2010

שלום רב

הצטברות שומן בעפעפיים / בארובה הוא סימן קליני אופייני למחלת גרייבס, והדבר יכול להופיע בצורה אסימטרית.

האם המחלה מאוזנת בשנתיים וחצי האחרונות ואין סימני דלקת פעילה בארובה (אודם / רגישות / בצקת הלחמית) אין כל מניעה לנתח את העפעפיים בשלב הנוכחי.

מובן שמומלץ להבדק בטרם החלטה על ניתוח על מנת להחליט אם כדאי לנתח ואת סוג הניתוח. לא בכל מקרה מומלץ לנתח.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה