מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשירי05/08/2009
שלום רב,
לבן שלי בן העשר יש מבנה עיניים נפול. נראה כאילו שהוא עוצם אותן מעט, אף על פי שהוא פוקח אותן לרווחה. רציתי לדעת האם גם בילדים ניתן לעשות הרמת עפעפיים ואם כן, מאיזה גיל זה אפשרי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת עפעפיים בילדים
פרופ. אריה נמט06/08/2009שירי שלום,
יש מצבים של צניחת עפעפים בילדים, לרוב על רקע מצב מולד. כוונתי למצב בו המרווח בין שפת העפעף העליון לאישון הוא קטן מהמקובל (פחות מ 4 מ"מ), או שהמרווח הזה קטן יותר בעין אחת בהשוואה לשניה.
במצב כזה ניתן, ולעיתים מומלץ (כשיש חסימה של ציר הראיה, או כשיש אסימטריה בין העינים) לבצע ניתוח, לרוב לקראת גיל 5-6.
יש גם מצבים מבניים הגורמים לתחושה של עפעפיים נפולים, על אף שאין צניחה אמיתית במדידה. במצבים אלו לא מקובל לבצע ניתוח עד שהילד מתבגר ומחליט בעצמו על הצורך בתיקון.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפרים נמסיםרחלי29/07/2009
עברתי לפני שבוע ניתוח לתיקון ניתוח עפעפיים שעברתי בעבר. הרופא השתמש בתפרים נמסים, מאחר ואני גרה רחוק. עדיין רואים את התפרים. תוך כמה זמן התפרים נמסים. או שאצטרך בכל זאת להוריד אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרים נמסים
פרופ' גיא בן סימון29/07/2009בתיה שלום רב
ישנם מספר סוגים של תפרים נמסים בשימוש בארץ.
הראשון ויקריל רפיד שנמס תוך 10-14 ימים, אך לעתים ניתן לראות אותו יותר זמן, והתפרים נשברי ונופלים לפני שהגוף מפרק אותם עצמונית
ניתן בעפעפיים להשתמש בויקריל 7/0 שנמס תוך מספר שבועות אך מאחר שהתפר עדין הוא נשבר ונופל לפני כן
לרוב בשימוש בתפרים נמסים בעפעפיים יש מעט אודם בצלקת הניתוחית בשל הפירוק האקטיבי של התפר.
אם בכל זאת התפר מפריע לך וצורתו לא השתנתה תוכלי לפנות לכל רופא אוקולפלסטיקאי הקרוב לאיזור מגורייך להסרת התפרים
בברכה
דר בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיתשני27/07/2009
שלום למומחים
בזוית הפנימית של העניים בעפעפיים תחתונות ישנה נפיחות מעטה מאוד ולא בכל העפעף רק בזוית הפנימית האם ישנו ניתוח פשוט יותר לתיקון הבעיה ומה שם הניתוח?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקית בזוית העפעף
פרופ' גיא בן סימון27/07/2009רוית שלום רב
שקית בזוית הפנימית של העיניים בעפעפיים תחתונים יכולה לנבוע או משומן ארובתי או מבצקת (נזולים ברקמה התת עורית). בעזרת בדיקה קלינית פשוטה ניתן להבדיל בין המצבים.
בהתאם לכך ניתן להציע טיפול (בהנחה שהשקית קיימת מזה זמן ואינה משתנה במראה או בגודל), על ידי ניתוח בחתך פנימי (בהנתן כי המצב נובע משקית שומן) או צריבת הבצקת בעזרת טיפול מקומי (גם מתבצע בחדר ניתוח).
אם השקית נובעת משקע (מצב הקרוי tear trough) הרי השטיפול יהיה הזרקת חומר מילוי (חומצה היאלורונית).
בברכה,
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות
מחלקת עיניים בית חולים תל השומר
מרכז רפואי רמת אביב, אינשטיין 40 תל אביב
טלפון להתייעצות 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתרחלי25/07/2009
עשיתי ניתוח עפעפיים באוקטובר 2008.-עליונים תחתונים ופיטוזיס, אצל רופא אוקולופלסט עם המלצות מבלינסון. בגלל הצטברות שומן בזוית הפנימית של העין עשיתי ביום שלישי תיקון אצל אותו רופא, אבל נכון להיום התוצאות מדאיגות אותי. בעין ימין נראה שהכל בסדר, אך בעין שמאל שם היתה הבעיה יותר רצינית לא נראה לי שיש שיפור , להפך זה נראה כאילו הוצא שומן במקום הלא נכון מה שיוצר מן שקע מעל העפעף. האם עלי לחכות עוד כמה ימים אולי התוצאה תשתנה או שעלי ללכת לרופא. ואם כן מה הוא כבר יכול לעשות בשלב כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל יאוש
פרופ. אריה נמט25/07/2009סיגלית שלום,
ראשית, לרוב ישנה בצקת ונפיחות באיזור לאחר הניתוח, הנמשכת 7-10 ימים. רצוי להמתין לפחות את הזמן הראשני הזה כדי לקבל תמונה של המצב.
לאחר מכן אם עדין תחושי שהמצב אינו כפי שציפית, לכי לרופא המנתח לקבל את חוות דעתו.
החלמה קלה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטארקט +יאג קפסטולומייהודית22/07/2009
שלום רב,
אמי בת 84 עברה לפני שנה ניתוח קטארקט בעין אחת (צריכה גם בעין השניה). יום לאחר הניתוח קבלה התקף לב (לא היתה בעבר חולת לב) והרגישה רע .
מיד לאחר הניתוח היא לא ראתה טוב בעין המנותחת והרגישה שמצב הראיה כמעט כמו שהיה קודם לפני הניתוח. מאחר ולא רצינו לזעזע אותה כיוון שעברה התקף לב לא המשכנו בטיפול בעין אך לפני כחודשייםשוה פנינו לרופא קופת חולים שאמר שהיא צריכה לעבור טיפול בלייזר יאג קפסטולומי. ואמנם לפני שבוע היא עשתה בבית חולים את הטיפול בלייזר יאג קפסטולומי ומיד באותו היום כאבה לה העין ומאז העין כל יום כואבת לה והיא שמה טיפות תיאומצין שנתן לה הרופא .
שאלותי : מדוע היו צריכים לעשות לה יאג קפסטולמי? האם לכל מי שעושה ניתוח קטארקט צריך לעשות יאג קספטולומי ? האם לא היו צריכים לנקב את המעטפת שמחזיקה את העדשה כבר כשעשתה את ניתוח הקטראקט? מדוע עדיין כואבת לה העין ? האם מהלייזר יש כאבים ועד מתי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יאג קפסטולומי
פרופ. אריה נמט22/07/2009יהודית שלום,
התפתחות של עכירות על גבי הקופסית האחורית של העדשה המושתלת מתפתחת ב 20-30% ממקרי הירוד. הדבר תלוי בסוג העדשה, במצב העדשה לפני הניתוח ובטכניקה הניתוחית.
אחוז העכירות ירד בשנים האחרונות עקב שיפור באיכות העדשות ובטכניקות הניתוחיות.
עם זאת, התופעה עדין שכיחה יחסית. הטיפול עצמו בליזר הינו פשוט וקל עם שיעור נמוך של סיבוכים.
כאב לאחר הטיפול אינו שכיח, ועשוי להיות קשור לעלית לחץ תוך עיני שעשוי להתרחש לאחר הפעולה.
רצוי לפנות בהקדם לבדיקה ע"י רופא עינים לצורך בדיקה כולל מדידת הלחץ התוך עיני.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא יודעת מה לעשות 21.7.09li sa21/07/2009
קרוב לגיל 13 נפגעתי קשה ליד העין. היתה לי פזילה מזעזעת החוצה .בדקו אותי בבילינסון ורצו לנתח אבל אבא לא הסכים ובסוף נותחתי בגיל 15 ע"י פרופסור שקיבלנו עליו המלצה.הכל היה טוב.הוא נתן לי גם תיקון לכפל ראיה שהיה לי. עכשיו אני בת 35. רופא נשים שלח אותי להבדק אם אני יכולה להמשיך לקבל גלולות כי הוא גילה את זה שהיתה לי תאונה בעבר והיתה לי לפני 22 שנים בעיה במח ורצה לדעת שאין לי כלום. הנוירולוגית עשתה לי בדיקת תנועות עיניים קשה שהצלחתי לעשות תוך שמירה על ריכוז. אמרתי לה כמה דברים על הבעיה שיש לי בעין והיא התעצבנה ואמרה שהיא לא כותבת את זה כי אחרת היא תצטרך לשלוח אותי לפסיכיאטר ואמרה שהעין היא חלק מהמח. .בפעם הבאה באתי לבדיקה עם אמא שלי. הייתי בטוחה שאמא תגיד משהו שיתמוך בי אבל כשהיא אמרה משהו אחרי שרוב הזמן היא שתקה, הנוירולוגית אמרה שגם אותה היא היתה שולחת לפסיכיאטר. את בדיקת תנועות העיניים שעשיתי אצל הנוירולוגית בנוכחות אמא שלי עשיתי ללא ריכוז, והנוירולוגית שמחה לזהות אצלי פרופטוזיס. ניסיתי להגיד משהו ואמא אמרה לי לצאת החוצה בשביל שאני לא אחמיר את המצב, אך מתי שהייתי בחוץ היא לא אמרה שום דבר והנוירולוגית שלחה את האבחנה שלה לרופא המשפחה שלי. מאז אני חושבת שראיה כפולה שתוקנה אצלי ע"י הפרופסור ז"ל ב89 חזרה לי במידה מינימלית .יש לי משקפיים חדשים פחות חזקים שמתקנים לי אותה, אם כי שדה הראיה שלי יותר גדול מהם ואולי זה לא בסדר בשביל העיניים. הדבר שהכי מפריע לי זה שהתחלתי לפזול שוב ובאופן בולט בדבר המינימלי שכנראה לא תוקן אז ע"י הפרופסור. יש לי מכתב סיכום מהניתוח ב89 וכנראה שהיה עוד מכתב ממנו שנעלם, ומידע חסר.הדימוי העצמי שלי צנח .אני מחפשת מי יוכל לאבחן לי את מה שהיה בעין ואת מה שיש עכשיו.אני חושבת שאני צריכה דימות ספיציפי של העין. אני מחפשת מי יוכל לתקן לי את זה בטיפות או בניתוח בלי לגרום לי נזק. אני אומללה לחלוטין ולא מתפקדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזו שמנסה להתאושש
פרופ. אריה נמט21/07/2009שלום וברכה,
ממכתבך ניכר שאת נמצאת במצוקה.
אני משוכנע שניתן לעזור לך לפחות באופן חלקי.
בשל המצב המורכב, אני מציע לפנות לרופא עיניים בסביבתך.
אם את מעונינת אשמח לבדוק אותך. (אני מקבל דרך מכבי, מאוחדת ולאומית.)
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניתי ביררתי
li sa13/08/2009הבעיה והשאלה היא כזו: אם הפזילה בעקבות הפגיעה תוקנה בצורה מושלמת והנפיחות בעפעף הסתברה לא כצניחה אלא נפיחות בעקבות המכה, והצלחתי להביא רופא פרטי נוירואופתלמולוג להסתכל ולהתייחס למסמך בן 20 שנה, שבקופת חולים לא מעניין אף אחד כי הוא ישן,והוא הבין בדיוק מה קרה ולא פיתח אבחנות לפי מה שזה נראה,והוא אמר שהפזילה המינימלית החלקית שיש לי היא בגלל רקמת השומן בעין שנספגה בגלל המכה שחטפתי קרוב לשם לפני 22 שנים, האם אפשר לתקן את רקמת השומן ולהחזיר את העיניים לתיאום בכל הספקטרום/קשת המבט? האם אפשר לעשות משהו? באם אפשר להשתיל רקמת שומן? הבטחון העצמי שלי הרוס במשך שנים, עכשיו מצד אחד הוא חזר כי גיליתי את האמת, ומצד שני אני חסרת תקווה לחלוטין, למרות שזה אולי נשמע קטנוני.וחוץ מזה אנ י מאוד נפגעתי מזה שהנוירולוגית בקופת חולים שרופא המשפחה שלי שלח אותי אליה מתייחסת לבעיה שלי בעין כאל חלק מהבעיה המוחית כי היא אמרה לי שהיא לא רופאת עיניים אבל את זה היא לא כתבה לרופא משפחה, ולעומת זאת היא שלחה לרופא משפחה את האבחנה שלה שיש לי פרופטוזיס, שרופא העיניים הנוירואופטלמולוג שלל ואני ממתינה שיתפנה לכתוב מכתב לרופא המשפחה שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לבירור
פרופ. אריה נמט13/08/2009באופן עקרוני יש מספר אפשרויות להחזיר נפח לאיזורים שונים בגוף, כולל ארובת העין. פעולה זו מבוצעת ע"י אוקולופסטיקאים.
מאידך להחזיר טווח תנועה קשה יותר (לאחר שנים כה רבות), אם כי לעיתים אפשרי. פעולה זו מבוצעת ע"י מומחי פזילה.
נפח ניתן להחזיר ע"י השתלת שומן עצמי, חומרים טבעיים (כגון: קולגן, חומצה היאלורונית..), או שתלים מלאכותיים.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למי אני צריכה לפנות?
li sa ל.03/11/2009ואיך אני יודעת אם בקופת החולים שלי זה קיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקולופלסטיקאי
פרופ. אריה נמט03/11/2009תבררי בסניף קופת החולים מיהו האוקולופלסטיקאי שעובד עם הקופה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא ו-ב
li sa10/12/2009א. אני לא יודעת איך לברר בקופת חולים ואת מי לשאול.
ב. הבנתי ששיכולה לקרות בצקת וגם נפיחות דמם וזיהום בעקבות השתלת שומן,בנוסף אני פוחדת אם הניתוח יצליח מבחינה קוסמטית חוששת מה יקרה אם הוא יצליח רק חלקית ורוצה לדעת איך עורכים את המדידות לאחר ניתוח כזה. אני מקווה שלא התבלבלתי בפורום, אבל הבנתי שזה התחום של ד"ר בן סימון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לא וב
li sa10/12/2009פשוט הבנתי שד"ר נמט לא מתעסק עם השתלות שומן אבל אולי טעיתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות חשובות על עפעפייםג'וליה20/07/2009
שלום,
אני בת 47 ומתעניינת בהרמת עפעפיים. השאלה היא שלי היא האם יש בעיה אחרי הניתוח לשים עדשות? וגם העיניים שלי מאד רגישות ונתקפות אלרגיה כל כמה חודשים, האם זה הופך את הניתוח למסוכן יותר עבורי? האם ידוע לך אם עושים דרך הכללית המשולם יש הנחה?במצב הכלכלי של היום ניתוחים פלסטיים הם די מותרות, אבל אני באמת באמת רוצה לעשות את הניתוח! אשמח למענה על כל שאלותיי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים
פרופ. אריה נמט20/07/2009שלום רויטל,
לאחר ניתוח עפעפים עליונים מקובל להמתין כ 10 ימים עד להנחת עדשות מגע.
במידה ויש לך עיניים עם נטיה לאלרגיות, את צפויה לחוש תחושת יובש ואף עקצוץ או גרד בסבירות גבוהה יותר. עם זאת הניתוח לא מסוכן יותר, וניתן להקל על התחושה באמצעות טיפות עיניים.
יש הסדרים דרך כללית מושלם, אך יש צורך בביצוע שדה ראיה לצורך אישור הקופה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודשיים לאחר ניתוח חלזיוןidan16/07/2009
שלום ד"ר.
לפני כחודשיים עברתי ניתוח חלזיון בשתי העפעפיים התחתונות לסירוגין.
היום לאר כחודשיים מיום הניתוח קיימת אדמומיות בעפעף שמאל תחתון, ללא נפיחות משמעותית.
חשוב לציין כי קיימים גם שני "גבשושים" באזור שפעם היה בו הנפיחות של החלזיון.
לאחר הניתוח השתמשתי במשחה האנטיביוטית כפי שהנחתה הרופא המנתחת..ולאחר כחודש (בביקורת של הניתוח של העין השניה) דיווחתי לרופאת העיניים על האדמומיות וזו אמרה כי היא תעלם מעצמה.
עברו כבר יותר מחודשיים והאדמומיות עודנה קיימת.
מה עלי לעשות?
ממה יכול להיות שנגרמת האדמומיות?
האם ישנו טיפול ביתי/כירורגי/אחר שעלי לבצע?
מצורפת תמונה של העין המדוברת.
אשמח לתשובתך בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות לאחר ניתוח כלזיון
פרופ' גיא בן סימון19/07/2009עידן שלום רב,
ניתוח לניקוז כלזיון יעיל בכ 90% מהמקרים, כאשר לאחר מכן הנפיחות והאודם חולפים ללא עדות למחלה פעילה. במקרים מסוימים עם זאת עלול להופיע אודם או אף דלקת חוזרת לאחר הפעולה, ואם היא אינה חולפת מעצמה או עם טיפול שמרני - כדוגמת משחת סטרואידים, קומפרסים חמים יש לשקול טיפול כירורגי.
אני נוהג להזריק סטרואידים מסוג קנלוג במקרים בהם יש אודם שארי או אף נפיחות קלה לאחר הניתוח, או אם יש אכן חזרה של הכלזיון ניתן לבצע ניקוז נוסף.
תוכל לקרוא מאמר שכתבתי בנושא על הזרקת סטרואידים לשעורה בעפעף דרך אתר האינטרנט שלי
drbensimon תחת הנושא ניתוחי דרכי דמעות, כלזיון. בכל מקרה תוכל לשקול אחד מהטיפולים הללו.
בהצלחה!
דר' בן סימון, מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה המשךרינה15/07/2009
איך רואים בעפעף אם זה צורך קוסמטי בלבד או צניחת עפעף - האם זה מראה שונה?
אנטי רואה עור מיותר אבל אולי זה צניחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון15/07/2009לפני החלטה על ניתוח יש להוועץ ברופא על מנת לאמוד מה הן ההפרעות התפקודיות / קוסמטיות בעפעפיים.
לעתים נדמה כי יש רק עודף עור, אך קיימת צניחה באופן חלקי,
בנוסף יש להעריך את מנח הגבות ביחס לעפעפיים, במקרים מסויימים צניחה יחסית של הגבות משווה מראה של עפעפיים נפולים.
עצתי לך לקבוע פגישת ייעוץ על מנת לבחון את סוג הניתוח המתאים לך.
בברכה,
מרכז רפואי רמת אביב
טלפון להתייעצות 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמהרינה13/07/2009
כמה זמן אחרי ניתוח עפעפיים עליונים לא נפוח ואין צבעים סביב העיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מניתוח עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון14/07/2009רונית שלום רב,
משך ההחלמה מניתוח עפעפיים עליונים תלוי בסוג הניתוח:
ניתוח קוסמטי לחלוטין (הוצאת עור / עיצוב שומן) - מרבית הנפיחות חולפת תוך 1-2 שבועות כאשר גם לאחר חודש עלולים להיות סימנים כחולים, אך ברוב המקרים תוך 1-2 שבועות אין כל בעיה.
במקרים של תיקון צניחת עפעף (בנוסף, תיקון פטוזיס), הנפיחות יכולה להמשך מעט יותר בסדר גודל של 2-3 שבועות
אין הגבלה ממשית בתפקוד, פרט למעט טשטוש ראיה, אך מומלץ מנוחה בבית של כשבוע. אין הפרעה בקריאה, צפיה בטלויזיה, שהיה בחוץ עם משקפי שמש. לא מומלץ לשחות לאחר הניתוח.
בברכה,
טלפון להתייעצות 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח לניתוחי עיניים בלייזרוסילי13/07/2009
שלום רב.
ברצוני לדעת האם מקובל ורצוי לעשות ביטוח בריאות או ביטוח חיים לפני ניתוח להסרת משקפיים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח לפני ניתוח לייזר
פרופ' גיא בן סימון13/07/2009שלום רב,
למיטב ידיעתי מנותחים לא עורכים ביטוח כלשהוא לפני ניתוח להסרת משקפיים, מובן כי לבית החולים או לרופא המנתח יש ביטוח אחריות מקצועית על מנת שיוכל לבצע ניתוחי עיניים.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון ניתוח עפעפייםרינה12/07/2009
לפני שישה שבועות עברתי ניתוח הסרת עודפי שומן מעפעפיים עליונים וכבר הכל חזר לקדמותו ללא בצקות ונפיחויות. אבל לדעתי לא הוסר מספיק ולכן העפעף אמנם לא "נופל" על העין אך מורם רק במעט מעל הריסים. במצב כזה האם יש מצב שהמנתח יעשה תיקון על חשבונו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון13/07/2009רינה שלום רב,
6 שבועות עדיין זו תקופה מוקדמת על מנת להעריך תוצאה סופית של הניתוח. לרוב מקובל להמתין 3 חודשים לפני שבוחנים את תוצאות הניתוח.
לעתים יש עודף עור גם לאחר הניתוח, וזאת מאחר שאנו מוגבלים במידת העור אותה ניתן להוציא בניתוח, מבלי לפגוע בתפקוד העפעפיים (סגירה ופתיחה). במקרים אחרים קיימת צניחת גבות שרק ניתוח לתיקונה יביא לשיפור במראה העפעפיים.
על כל פנים יש להעריך את תפקוד שריר העפעף, מנח העפעפיים והגבות לאחר 2-3 חודשים ובהתאם להחליט האם יש מקום לניתוח נוסף.
לגבי עלות הניתוח לכל מנתח מדיניות משלו, לכן עלייך להוועץ עם הרופא אשר ניתח.
בברכה,
מרכז רפואי רמת אביב
טל. 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סימטריה של העייניםרובי10/07/2009
שלום לכולם
יש לי בעיה מולדת העיינים לא שוות שאני קם בבוקר וגם לקראת הערב היא ניסגרת לי והמצב שנוצר עין גדולה ועין קטנה השאלה היא מה עושים ??? ואם זה משהו שניתן לתיקון ??? או משהו שהוא לא קריטי ???
בתודה מראש רובי דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי סימטריה של העיינים
פרופ. אריה נמט10/07/2009רובי שלום רב,
לרבים מאיתנו יש אסימטריה בגודל העיניים. השוני יכול לנבוע משוני במבנה הגרמי או ברקמות הרכות.
יש מקרים רבים הניתנים לתיקון. יש לבחון כל מקרה לגופו.
לצורך בדיקה תוכל לשלוח תמונה לאימיל [email protected]
שבת שלום,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח עפעפייםרינה06/07/2009
עברתי ניתוח עפעפיים לפני חודשיים ויש לי עדיין שטפי דם באיזור הלחי הרופא שלי וגם רופא עניים שהופניתי אליו על ידי מנתח הפלסטי שלי אומרים שזו פיגמינטציה אני לא הגעתי לניתוח עם פיגמינטציה יש לי תמונות של לפני ואחרי מה זה יכול להיות אני מבקשת את עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח עפעפיים
פרופ. אריה נמט06/07/2009רינה שלום,
לעיתים לאחר ניתוחי עפעפיים עליונים או תחתונים, ישנה שקיעה של תוצרי הדם והדלקת שנוצרה בעקבות הניתוח בחלק התחתון של העפעף התחתון ובאיזור הלחי עליון.
משקעים אלו עלולים להוותר שם תקופה של שבועות ואף חודשים ספורים עד לספיגה, בשל העובדה שהספיגה מבוצעת ע"י תאים של מערכת החיסון שפעולתם איטית יותר.
איני יודע מה היה המצב לפני הניתוח במקרה שלך, אך גם אם התופעה נוצרה בעקבות הניתוח, אני ממליץ להתאזר בסבלנות, ולבצע מסג' באיזור המדובר עם משחה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אלרגית בעינייםמתן06/07/2009
שלום,
אני סובל מדלקת אלרגית בעיניים מזה מספר שנים ומטופל ב-FML ו-ZADITEN בעת הצורך, בעיקר בעונות המעבר.
שאלתי היא, האם הדלקת תהווה בעיה אם ארצה לעבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת אלרגית בעיניים
פרופ. אריה נמט06/07/2009מתן שלום,
האם אתה סובל מדלקת אלרגית במשך כל השנה וללא כל הפוגה? אם כן- האם מדובר על דלקת טורדנית הגורמת כל הזמן לעינים אדומות ומגורות?- אם התשובה חיובית לשאלות אלו, איני ממליץ על ניתוח מסוג זה, כיוון שהדלקת לא אמורה להפסק בעקבות הניתוח, ואתה עשוי לסבול מהיובש והגירוי הנגרמים בעקבותיו.
מאידך, אם הדלקות עונתיות וחלפות, ניתן לשקול ניתוח תשבורת בעת רגיעה, מתוך הבנה שיש ליטול כמות נדיבה ולאורך זמן של טיפות נוגדות דלקת וללחות העינים .
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)