פורום ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תיקון אחרי ניתוח
    רינה
    13/06/2009

שלום,
    עברתי ניתוח הרמת עפעפיים (הסרת עודפי שומן בעפעפיים עליונים) לפני שבועיים. בסה"כ - הנפיחות די ירדה. נראה לי שמעפעף אחד הוסר פחות מדי עודף - הוא גם לא סימטרי וגם לא מספיק "מורם" לדעתי.

האם זה עניין של זמן? האם ניתן לתקן? כמה זמן אחרי הניתוח ניתן לתקן?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תיקון אחרי ניתוח

הוספת תגובה

• תיקון אחרי ניתוח

פרופ. אריה נמט
    13/06/2009

רינה שלום,

גם אם הנפיחות ירדה ברובה, רצוי להמתין עוד שבועיים- שלושה לירידת הנפיחות באופן מלא. אז ניתו להתרשם טוב יותר מהתוצאות.

ניתן לתקן אם לא הוסרה כמות רבה מידי. כלומר- אם יש עודף עור ניתן להסיר יותר, אך לא במידה והוסרה הכמות המקסימילת. רק בדיקה מקצועית תוכל להעריך זאת.

מבחינת העיתוי, ניתן לתקן עם ספיגת הבצקות, בין 6-12 שבועות לאחר הניתוח.

בברכה,

ד"ר אריה נמט
    מומחה עיניים, ניתוחי עפעפיים, דרכי דמעות, ארובה וקטרקט
    להתיעצות 052-8386855

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסטולה מצד העין לעור
    רחלי
    10/06/2009

שלום!
    בני בן 3 סובל מדלקות חוזרות ונשנות תחילה פנינו לרופא עיניים והוא ייעץ לנו לחכות עד גיל 3 שכנראה ששק הדמעות שלו סתום וישנה אפשרות שעד גיל זה התופעה תחלוף. בבדיקה אחרונה אצל רופא העיניים הבחנו כי הדמעות אשר זולגות הן לא מין העין אלא מין "חור" בגודל סיכה בסמוך לעין שמאל. רציתי לשאול האם נתקלתם בתופעה מסוג זה ומה הפתרון??
    בתודה רחלי

לקביעת תור
    סגירה
    פיסטולה מצד העין לעור

הוספת תגובה

• פיסטולה מצד העין לעור

פרופ. אריה נמט
    12/06/2009

רחלי שלום,

מדובר על מקרה לא שגרתי, אך בהחלט נצפה מידי פעם במרפאה האוקולופלסטית.
    את מתארת נכון את המצב כפיסטולה. במצב זה ישנו חיבור בין דרכי הדמעות לבין העור, במקום או לעיתים, בנוסף למוצא הרגיל הממוקם בפונקטום- בפתחים הפנימיים העליון והתחתון של העפעף.

במקרים של פיסטולה, יש שכיחות מוגברת של התפתחות לא סדירה של דרכי הדמעות, והדבר עשוי להתבטא בדלקות חוזרות ובדמעת.

ובכן, מה כדאי לעשות. במידה ויש דמעת טורדנית מהעין או מחוץ לעין, מומלץ כבר עכשיו לבצע אקספלורציה, כלומר חקירה של דרכי הדמעות תחת הרדמה כללית. בפעולה זו עוקבים אחר הפתחים הקיימים ואלו החסרים של דרכי הדמעות.
    במקרה של פיסטולה מקובל לבצע גירוד של התאים המצפים אותה ובכך למעשה לסתום את נוכחותה.
    במקרה ונמצאת אנומליה אחרת, כמו חסימה של פתחי הניקוז, מבצעים צנטור (פתיחה) , ולעיתים צנרור (השארת צינורית סיליקון לתקופה מוגבלת) של הפתחים.

במידה והתופעה אינה מציקה ניתן לדחות זאת לגיל מאוחר יותר.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט
    מומחה עיניים, ניתוחי עפעפיים, דרכי דמעות, ארובה וקטרקט
    להתיעצות 052-8386855

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !!!!

רחלי
    13/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים
    רינה
    10/06/2009

עברתי ניתוח עפעפיים עליון ותחתון בשני העניים ועדיין יש לי שטפי דם מעטים ליד העניים ובאיזור הלחי כשבאיזור הלחי בשתי הצדדים יש לי נפיחות כמו בצקת האם זה יעבור יש לי חתונה לבת בעוד חודש אודה לך אם תענה לי בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח עפעפיים

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים

פרופ. אריה נמט
    10/06/2009

חנה שלום,

בצקות ונפיחויות לאחר ניתוחי עפעפים נוטים להצטבר באיזור תחתיות העפעף התחתון והלחי העליונה וזאת בשל אפקט הכבידה שמוריד כלפי מטה את הצטברויות הנוזלים.

בצקות אלו (השארתיות) עשויות להמשך מספר שבועות והן נספגות בקצב איטי . לא פירטת מתי ביצעת את הניתוח. במידה וחלף חודש או יותר מאז הניתוח, ויש לך חתונה בטווח של חודש אני ממליץ על שימוש בכדורי סטרואידים למשך שבוע עד 10 ימים לצורך זירוז ספיגת הבצקות.
    כל זאת כמובן תחת בקרת הרופא המטפל.

אם חלף זמן קצר יותר, ניתן להמתין עוד שבוע ולהתחיל בטיפול זה במידה ואין שיפור ניכר בספיגת הבצקות.

בהצלחה ומזל טוב,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחת עפעף בעין אחת
    שני.
    10/06/2009

עקב אבצס בקרנית בעין שמאל לפני כחודשיים אושפזתי בבי"ח וטופלתי במגוון רחב של טיפות ובתדירות גבוהה (מידי שעה) לאחר השחרור המושך הטיפול בין היתר בטיפות סטרודקס למשך כחודש, כבר שבוע שאותה עין נראית נפולה יותר ואיננה פתוחה כפי שהיתה קודם בשל צניחת העפעף. ביקרתי היום אצל רופא שאמר שאין זיהום כלשהו בעין ושכנראה שהצניחה של העפעף נגרמה עקב הטיפות ועלי להפסיקם במיידי. כעת הפסקתי את הסטרואידים למרות שנרשם לי בהתחלה להמשיך עוד שבועיים טיפה אחת ביום.

שאלתי היא ממה נגרמה הצניחה של הבעפעף?, ומהו הטיפול שעלי לעשות כעת על על מנת להחזיר את העין לקדמותה?,

תודה מראש

שני

לקביעת תור
    סגירה
    צניחת עפעף בעין אחת

הוספת תגובה

• בנוסף,

שני.
    10/06/2009

בנוסף, האם ניתן לערוך ניתוח בעין אחת בלבד על מנת לתקן את המצב?

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחת עפעף

פרופ. אריה נמט
    10/06/2009

שני שלום,

הסיבה לצניחת העפעף יכולה לנבוע מהסיבות הבאות:

1. הגירוי הניכר של הלחמית בעפעף העליון בעקבות התהליך הדלקתי בעין.
    2. השימוש התכוף בטיפות שחלקן, למשל טיפות סטרואידים, יכולות לגרום לצניחת עפעף, לרוב זמנית.
    3. מתיחת העפעף התכופה בתקופה האחרונה שעלולה להרפות את כוחות החיבור בין השריר המעלה לעפעף.

לגבי הטיפול, יש כמובן להמתין מספר שבועות (לפחות חודשיים) לאחר הפסקת הטיפול לחלוטין כדי להתרשם ממצב העפעף. במידה ועדיין קיימת צניחה, ניתן לשקול תיקון. במקרים כאלו ניתן לבצע תיקון בצד אחד, על אף שיצירת סימטריה בניתוח חד צדדי קשה יותר מאשר בתיקון דו צדדי.

בברכת החלמה מהירה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח הרמת עפעפיים
    דפנה
    07/06/2009

יש לי שאלה בשמה של אמא שלי: היא רוצה לעבור ניתוח להרמת עפעפיים אבל חוששת שיהיה לה מן מבט "מופתע" שכזה שקורה לפעמים אחרי שעושים את הניתוח. האם זה מחייב שכך זה יראה?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח הרמת עפעפיים

הוספת תגובה

• ניתוח הרמת עפעפיים

פרופ. אריה נמט
    07/06/2009

לירון שלום רב,

רבות מהפונות לניתוח עפעפים עליונים חוששות ממבט "מופתע". החשש אינו מוצדק ואינו מבוסס על ניתוח הרמת עפעפיים שגרתיים.
    יש ניתוחים בהם מבצעים הרמת שריר העפעף העליון (ניתוח פטוזיס), ואז משנים את גובה העפעף הצנוח. במקרים כאלו, במידה ונעשתה הרמת יתר, עשוי הדבר להתבטא במראה שונה של המבט, למשל מבט מופתע. גם במידה והדבר מתרחש, ניתן בקלות יחסית לתקן את המצב.

מומלץ לדבר עם מטופלות שעברו את הניתוח בעבר כדי להווכח כי השד אינו כה נורא.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דפנה
    08/06/2009

תודה ד"ר! והאם יש פה מישהי בפורום שעברה ניתוח דומה ויכולה לייעץ לאמא שלי מנסיונה איך עובר הניתוח ומה ההרגשה לאחר מכן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון אחרי ניתוח
    סיגלית
    06/06/2009

עברתי לפני כשמונה חודשים ניתוח עפעפיים עליונים, תחתונים ופיטוזיס.
    היתה לי אי סימטריה בגלל הפיטוזיס ולהערכתי היא נשארה, כמו כן יש לי בזוית עין אחת מן נפיחות כמו גוש שומן. אך באופן כללי הניתוח שיפר משמעותית את מראה העיניים, ואני מקבלת הרבה מחמאות.
    הרופא המתח שהוא אוקולופלסט מבלינסון, אמר שניתן לתקן את בעית השומן בזויות ע"י ניתוח קטן בזויות העין. ואכן קבעתי תור.
    אני מעונינת לדעת מעוד מקור, האם תיקון לאחר ניתוח הוא בעייתי? האם מדובר בניתוח עם החלמה ארוכה?
    אני פשוט חוששת בגלל הניתוח הראשון המורכב שלקח לי כשלושה שבועות להתאושש ממנו ולחזור לעבודה.
    כמו כן מה לפי דעתכם הסיבה לשומן שהצטבר בזויות? האם מדובר בכשל בניתוח?

לקביעת תור
    סגירה
    תיקון אחרי ניתוח

הוספת תגובה

• ניתוח חוזר

פרופ' גיא בן סימון
    06/06/2009

שלום רב,

ככלל ניתוח ארבע עפעפיים כולל תיקון צניחת עפעפיים הינו ניתוח מורכב, וכפי שאני מבין מתשובתך התוצאות טובות מאוד.

אסימטריה במידה קלה הינה דבר שכיח למדי שאינו בהכרח קשור בניתוח, מאחר שהניתוח מתוכנן במידה מאוד קפדנית, ואני מכיר היטב את המנתחים מבילינסון שהנם מצויינים. אם יש הבדל בגובה מעל 2 ממ' הרי שהוא נכר לכל, ובניתוח תיקון ניתן להגביר את מידת הסימטריה בין העפעפיים.

נפיחות בזוית העין, כפי שעולה משאלתך נראית כהצטברות שומן אשר בניתוח פשוט יחסית ניתן להוציאה. הדבר אינו מעיד על כשלון הניתוח, מאחר שאוקולופלסטיקאים נוטים להוציא שומן באופן שמרני על מנת שלא תווצרנה עיניים שקועות, ולכן לעתים יש מעט עודף שומן, מה שעדיף על הוצאת שומן ביתר, דבר הקשה מאוד לתקן.

תיקון לאחר הניתוח אינו בעייתי, ומאחר שהפעם היקף הניתוח מצומצם יותר, קרוב לודאי שמשך ההחלמה יהיה מהיר יותר.

בהצלחה!

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פזילה מולדת, לאחר ניתוח תיקון
    דור
    06/06/2009

ד"ר שלום,
    אני בן 25. נולדתי עם פזילה, ועברתי בתור תינוק 2 ניתוחים.
    בגיל ההתבגרות העניין הפריע לי (פזילה של עין שמאל החוצה) ועברתי ניתוח.

1. עד היום (7-8 שנים אחרים) יש לי בעין שמאל (העין שנותחה) קצת אודם בחלק הפנימי (קרוב לאף). לא מדובר על אודם רגיל, אלא קצת כמו ההמשך של אודם העין, מעין שלפוחית או שכבה אדמומית. זה גורם לכך שכאשר העיניים פקוחות, עין שמאל נראת קצת סגורה יותר (ממש טיפה, משהו שרק אני מבחין בו כנראה).

2. עדיין נשארה פזילה, אך מועטה מאוד (פזילה החוצה כאמור) - האם יש מה לעשות מעבר להליך כירוגי?

תודה.

הוספת תגובה

• תיקון פזילה מאוחר

פרופ' גיא בן סימון
    06/06/2009

שלום רב,

שאלתך מתחלקת לשניים:

1. לגבי האודם בלחמית העין, יש לבחון ממה הוא נובע, לעתים לאחר ניתוח פזילה יש רקמה עודפת או רקמה צלקתית אשר אותה ניתן לתקן בניתוח בהרדמה מקומית, מובן שיש לבחון מה הגורם לאודם. לרוב ניתוח שכזה יכול להעשות על ידי רופא עיניים מומחה לאוקולופלסטיקה.

2. לגבי הפזילה, תלוי מה היא זוית הפזילה ומה מידת ההפרעה (האם יש סיבוב ראש, האם יש עין עצלה, האם ישנה בעית רפרקציה?). מאחר שבזויות קטנות מאוד לא מקובל לתקן מאחר שניתוח לא בהכרח יביא לשיפור לאורך זמן. בנושא זה מומלץ להוועץ במומחה לרפואת עיניים ילדים ופזילה.

בברכה,

כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות (אוקולופלסטיקה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי מחלה cpeo
    אריה
    06/06/2009

העם ניתן לנתח צניחה שבמחלת Chronic Progressive External Ophthalmoplegia
    עם כן במה זה עלול לפגוע

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי מחלה cpeo

הוספת תגובה

• CPEO

פרופ' גיא בן סימון
    06/06/2009

שלום רב,

Chronic progressive external ophthalmoplegia הינה מחלה שיתוקית של שרירי העיניים הפוגעת בתנועתיות גלגל העין ומלווה בצניחת עפעפיים קשה עם הפרעה לציר הראיה.

ניתן בהחלט לבצע תיקון צניחת עפעף במקרים אלה אם ישנה הפרעה תפקודית לראיה, כאשר סוג הניתוח יקבע לפי תפקוד שריר העפעף.

במקרים רבים יהיה צורך בניתוח frontalis suspension היוצר חיבור בין השריר המרים את הגבה לשריר העפעף מאחר שתפקוד שריר העפעף ירוד. במקרים אלה החולה נאלץ לפתוח את העין על ידי שימוש בהרמת הגבות, הניתוח מאוד נפוץ גם במקרים של צניחת עפעף מולדת.

מאחר שישנה הפרעה בתנועות גלגלי העיניים, הרי מנגנון ההגנה של העין בעת עצימתה ירוד (העין באופן נורמלי עולה למעלה והחוצה, מה שמגן על הקרנית מפני יובש). מאחר שבניתוח מסוג frontalis suspension יש קושי בסגירה מלאה של העין לפחות בהתחלה, יש צורך לבצע ניתוח תיקון בחסר או ניתוח שמרני על מנת לא לגרום ליובש קשה בקרנית העין.

אנו מנתחים מקרים רבים בשל CPEO אך שוב מקפידים על ניתוח שמרני (בחסר).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קמטים מתחת לעיניים
    ריקי
    01/06/2009

עשיתי ניתוח עפעפים ונשארו לי קמטים הרופא הציע לי T.C. 20% האם זה מוריד קמטים והאם צריך לעבור על זה כמה פעמים

לקביעת תור
    סגירה
    קמטים מתחת לעיניים

הוספת תגובה

• קמטים מתחת לעיניים

פרופ' גיא בן סימון
    02/06/2009

ריקי שלום רב,

הדבר תלוי בסוג הניתוח שעברת וכן בטיב העור מתחת לעיניים.

שקיות מתחת לעיניים הן דבר מורכב והן נובעות ממספר גורמים אפשריים:

1. בלט של שומן ארובתי תקין בשל חולשה ברקמות
    2. חולשה של העפעף
    3. עודף עור / עודף שריר תת עורי
    4. צניחת פנים מרכזיות

אנו מתאימים את הניתוח או הטיפול לסוג הבעיה הגורמת למראה של שקיות מתחת לעיניים. במקרים שאין בלט או שקע, ויש מעט עודף עור, או שינוי בטונוס העור ניתן בהחלט לבצע peeling בעזרת חומצה מסוג TCA, אך יש לברר האם טיפול מסוג זה מתאים לך (הוא אינו מתאים לכל גוון עור). הטיפול לרוב מחזק את העור ומותח אותו מעט כך שמקנה לעפעף מראה צעיר יותר, גם לאחר ניתוח.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיות פתאומיות?
    רן (בן 40)
    31/05/2009

ד"ר שלום,

בשבועיים האחרונות הופיעו אצלי שקיות עם גוון מעט כחול מתחת לעיניים.

ממה זו עשוי לנבוע? האם זה עשוי להעיד על בעיה אחרת? מה אפשר לעשות?

האם שקיות מתפתחות כ"כ מהר?

הרבה שאלות, ולא מעט חשש. אודה לתגובה מהירה...

בתודה מראש, רן

לקביעת תור
    סגירה
    שקיות פתאומיות?

הוספת תגובה

• שקיות פתאומיות

פרופ' גיא בן סימון
    02/06/2009

רן שלום רב,

לרוב שקיות מתחת לעיניים נובעות מבלט יחסי של שומן ארובתי ו / או מצניחה של פנים מרכזיות ביחס לעפעף (מה שמקנה הצללה של שקית השומן על הלחי ומכאן שקיות שחורות)

שקיות אשר התפתחו באופן פתאומי יכולות לנבוע או מבצקת, או מדימום. במקרים אלה יש לשלול גורם אחר המביא לתופעה בייחוד אם מופיעים כתמים דומים במקומות אחרים בגוף.

ברוב המקרים אנו מודעים באופן "פתאומי" לשקיות גם אם התפתחו באופן הדרגתי.

בבדיקה קלינית ניתן לאבחן מה הגורם לשקיות מתחת לעיניים במקרה שלך ומה הוא הברור או הטיפול הרצוי.

בברכה,

טלפון להתייעצות 050-2971663
    מרכז רפואי רמת אביב, איינשטיין 40 תל אביב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומן בעפעף
    הילה
    31/05/2009

לפני כשנתיים יצא לי גוש שומן קטן מתחת לעין שמאל ולאחרונה מתחיל גם בעין ימין. אני מעוניינת להסיר את הגוש כיוון שהוא מפריע לי מאוד מבחינה אסטטית.

רופא - מנתח פלסטי או מנתח שהוא רופא עיניים?
    כיצד מבצעים זאת? מהם הסימנים שישארו?

תודה,
    הילה

לקביעת תור
    סגירה
    שומן בעפעף

הוספת תגובה

• גוש שומן מתחת לעיניים

פרופ' גיא בן סימון
    31/05/2009

הילה שלום רב,

לפי התמונה המצב מתאים למשקע כולסטרול מתחת לעור - מה שקרוי Xanthelasma, הדבר אינו הולך בהכרח עם יתר שומנים בדם, אך מובן כי יש לבדוק זאת.

הניתוח כולל הסרה מלאה של הנגע (אם ניתן מבחינת כמות העור אותו הוא מערב, אך לפי התמונה נראה כי ניתן להסיר בשלמות) כולל תפירה של האיזור לאחר החיתוך. משך ההחלמה מספר ימים, כאשר התפרי מוצאים לאחר כ 6 ימים.

מוטב כי הניתוח יבוצע על ידי רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין (אוקולופלסטיקה) שהינה תת התמחות הנמשכת בין 1-3 שנים במוסד מוכר בחו"ל, לרוב ארה"ב, אוסטרליה או אירופה. רופא כזה מבצע אך ורק ניתוחי עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות, וכן הוא רופא מומחה ברפואת עיניים כך שבכל מקרה יכול להתאים את הניתוח למצב העין ולבדיקתה.

בברכה,

מרכז רפואי רמת אביב
    טל. 050-2971663

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאוששות במצב של "ראש אופקי"
    אהד
    31/05/2009

שלום רב,
    יש לי רעיון למוצר שמסייע להאוששות קלה של חולה שנדרש להתאושש במצב של "ראש כלפי מטה".
    האם תוכל לפרט בכלליות אילו פרוצדורות דורשות התאוששות כזאת ? מה מספרם ?
    תודה מראש,
    אהד

הוספת תגובה

• התאוששות במצב של ראש אופקי

פרופ' גיא בן סימון
    31/05/2009

אהד שלום רב,

בעיניים הפרוצדורה הדורשת ריפוי כזה היא ניתוח לתיקון חור מקולרי עם הזרקת גז לתוך העין. במקרים אלה יש להבטיח כי הגז ילחץ על הרשתית המרכזית דהיינו מנח ראש כלפי מטה.

ישנם מקרים נוספים של הפרדויות רשתית המצריכים מנח ראש דומה.

אתה מוזמן לפנות למחלקת העיניים בתל השומר על מנת לדון ברעיון שעשוי לסייע למספר רב של אנשים.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כהות מתחת לעיניים
    מירב
    30/05/2009

שלום
    שמעתי שמועה על הליך שבו מזריקים שומן מתחת לעור שתחת העיניים לטיפול ב"עיגולים שחורים".
    האם קיים טיפול כזה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כהות מתחת לעיניים

הוספת תגובה

• כהות מתחת לעיניים

פרופ' גיא בן סימון
    31/05/2009

שלום רב,

אכן ישנם מספר טיפולי בשל כהות מתחת לעיניים הכוללים הזרקת חומרי מילוי או שומן טבעי (ממקום אחר בגוף) תלוי בהתאם למראה הכהות.

הכהות נקראת בשפה המקצועית tear trough deformity מאחר שהיא בצורת טיפה, כאשר אני נוהג להזריק חומר מילוי טבעי מסוג חומצה היאלורונית לאיזור. ההזרקה נעשית במרפאה בהרדמה מקומית (במשחת לידוקאין) ועל פי רוב אינה כואבת.

הכמות המוזרקת היא מועטה (כ 0.5 סמ"ק בשתי העיניים) אך לעתים יש צורך בהזרקה נוספת בביקורת (שבוע עד שבועיים לאחר ההזרקה הראשונית). היתרון בחומר זה (חומצה היאלורונית) הוא שהינו בטוח לשימוש ואינו גורם לתופעות לוואי כמו אלרגיה או אודם. בחודשים האחרונים אני מזריק גם קולגן מיוחד בעל תכונות דומות לחומצה ההיאלורונית ובעל משך דומה.

בנוסף אין צורך לקחת שומן ממקום אחר בגוף (מה שמצריך הרדמה).

עצתי לך לקבוע פגישת ייעוץ לראות האם הנך מתאימה לחומרי מילוי.

בברכה,

כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות
    מרכז רפואי רמת אביב
    טלפון להתייעצות 050-2971663

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עין אחת גבוהה יותר מהשניה
    טל
    29/05/2009

בצורה די בולטת.
    זה מאוד מפריע לי. יש אפשרות לעשות עם זה משהו??
    (ייתכן וזה גורם לפזילה קלה?)

לקביעת תור
    סגירה
    עין אחת גבוהה יותר מהשניה

הוספת תגובה

• עין אחת גבוהה יותר מהשניה

פרופ. אריה נמט
    30/05/2009

שלום רב,

יש מצבים שונים שעשוים לתת ביטוי של עין גבוהה יותר מהשניה- עפעף מורם יותר, גבה גבוהה יותר, עין שקועה פחות, גובה שונה של שרירי העינים, ועוד.

בחלק גדול מהמקרים יש פתרון, והוא לרוב , אך לא תמיד, ניתוחי.

כדי להבין מה המקרה שלך, רצוי לצרף תמונה.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים
    רינה
    24/05/2009

עברתי ניתוח עפעפיים עליון ותחתון לפני שבועיים ועדיין יש לי שטפי דם באיזור הלחיים וניפיחות על הלחיים כמו בצקת האם זה נורמלי אודה לך אם תעזור לי זה נראה נורה וזה מדכה אותי

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח עפעפיים

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים

פרופ. אריה נמט
    24/05/2009

חנה שלום,

ניתוח עפעפיים עליונים ותחתונים יוצר כמעט תמיד דימומים רבים ונפיחויות סביב העיניים, אשר "צונחים" לאיזור הלחי בשל הגרביטציה.

לעיתים לוקח שבועות עד שהבצקות חולפות. במידה והבצקת חולפת לאט, או שברצונך לזרז אותה ניתן לבצע מספר פעולות:
    *נטילת כדורי סטרואידים (לפי אישור רופא) במינון נמון- בינוני (עד 30-40 מ"ג ליום) למספר ימים.
    * מסג' של הפנים. יש אנשי מקצוע מיוחדים המתעסקים בכך.
    *שימוש במשחות ומסג' עצמי של האיזורים הנפוחים.
    *פעילות גופנית המזרזת את זרימת כלי הדם והלימפה ומאיצה את הניקוז.
    *ומעל לכל- הזמן מעביר הכל. סבלנות של 4-5 שבועות חיונית. כאמור, לעיתים שאריות הבצקות חולפות רק לאחר יותר מחודשיים.

החלמה קלה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה