פורום ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמעות
    בן
    06/07/2009

שאלה:
    חברה שלי עברה ניתוח LASEK להסרת משקפיים.
    מדוע אחרי הניתוח אין דמעות ?
    יש כאילו השבתה של שק הדמעות.
    היא שמה טיפות עיניים ,שמעות מלאכותיות ליובש, ואמרו לה שלאט הדמעות יחזרו לתפקד.
    אפשר הסבר?....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמעות

הוספת תגובה

• יובש לאחר ניתוח LASEK

פרופ. אריה נמט
    06/07/2009

בן שלום,

בניתוח תשבורת נעשיה חתך בהיקף הקרנית, שם חוצים סיבי עצב רבים. הדבר גורם לכך שתהיה פחות תחושה המגיעה אל הקרנית, ותחושה זו חשובה לצורך הפעלת בלוטת הדמעות וייצור הדמעות.

לכן, בשלבים הראשונים קיים יובש במידה זו או אחרת. תופעה זו משתפרת בהדרגה עם "שיקום" מערכת העצבים, והתחושה של הקרנית.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זילה לילדה בת 3
    אלינה
    30/06/2009

לילדה פזילה מגיל 1.5 בגיל שנתיים וחצי פנינו לראופה . הרכבנו לילדה משקפיים והעינים התישרו אבל לא עד הסוף . עכשיו הראופה אמרה שצריך לעשות ניתוח, רציתי לישאול האם הניתוח מתקן ב 100% את הפזילה , ו איזה סיבוחים יכולים ליהיות אחרי הניתוח?
    תודה מראוש!

לקביעת תור
    סגירה
    זילה לילדה בת 3

הוספת תגובה

• פזילה לילדה בת 3

פרופ' גיא בן סימון
    30/06/2009

שלום רב,

לפי התיאור נראה כי מדובר בפזילה אקומודטיבית, כלומר הניתנת לתיקון על ידי משקפיים, כפי שאכן הותאמו לביתך.

לעתים כאשר מתקנים את המרכיב של המשקפיים מופיעה שארית פזילה הדורשת ניתוח. אם המצב אכן כך, יש סיכוי סביר מאוד לניתוח לעזור. סיבוכים של ניתוח פזילה הינם תיקון בחסר או תיקון ביתר אך אלה באחוזים נמוכים באופן יחסי.

אמליץ לך לקבוע תור למרפאת ילדים ופזילה (בכל בית חולים עם מחלקת עיניים) על מנת להעריך את הצורך בניתוח ואת סוג הניתוח. בכל מקרה רק רופא עיניים מומחה לילדים ופזילה בעל ידע היכול להסביר לך באופן מדוייק על סיכויי ההצלחה ומידת הסיכון בניתוח.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיגולים שחורים מתחת לעיניים (גבר)
    אלמוני
    28/06/2009

שלום דוקטור.
    בתקופה האחרונה מעירים לי על עיגולים שחורים מתחת לעיניים.
    בבקרים מרגיש כבדות בעיניים. והעיניים רגישות נורא לשמש.
    זה מוזר לי, כי אני אדם בריא (22) אוכל הרבה ונכון. גובהי 188 ושוקל 88.
    אמרו לי שכנראה חסרים לי ויטמנים.

יש אפשרות לאבחן את הבעיה דרך תצלום?

הוספת תגובה

• עיגולים שחורים מתחת לעיניים

פרופ' גיא בן סימון
    28/06/2009

שלום רב,

ישנם מספר גורמים לעיגולים שחורים מתחת לעיניים, בהתאם לכך ניתן לטפל או לשפר את המראה.

ראשית - עיניים שקועות באופן יחסי (שקע מתחת לעיניים ומעל הלחי), כאשר בשקעים אלה אנו מטפלים בהזרקה של חומרי מילוי טבעייים (חומצה היאלורונית או קולגן). חשוב לדעת, לעתים יש גם פגמנט כהה מתחת לעיניים (בייחוד ברזים) כאשר הפגמנט לא יעלם לאחר ההזרקה, אך השקע יתמלא ויתן מראה פחות של "עיגולים שחורים". בפגמנט לעתים ניתן לטפל במשחות המפחיתות את הכהות. במקרים אלה השיפור צפוי להיות 50-70% ולא יותר.

במקרים בהם אין פגמנט מתחת לעיניים, השיפור עם ההזרקה יהיה רב יותר.

בנוסף יש מקרים בהם ישנה צניחה של שומן ארובתי נורמלי בשל חולשה יחסית של הגידים של ארובת העין, מה שמחייב ניתוח לעיצוב השומן או להסרתו מחדש (תופעה זו קורית בגיל מבוגר יותר לרוב 25-30 ומעלה).

סיבות נוספות כוללות: צניחה של פנים מרכזיות, בלט יחסי של העין, חולשה של גיד העין.

תוכל לשלוח תמונה על מנת לבחון מה הגורמים העיקריים אצלך, אך בכל מקרה מומלץ לבצע בדיקה קלינית מאחר שחלק נכר מהבדיקה הינו דינמי אשר לא ניתן לאבחן בתמונה.

חשוב לדעת כי כל טיפול או ניתוח באיזור עפעפיים תחתונות מביא לשיפור בדרגות שונות של המצב אך לא להעלמה מוחלטת.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות

טלפון להתייעצות 050-2971663

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל חוות דעת בעזרת תמונה שלי

אלמוני
    29/06/2009

אני נורא אשמח אם אקבל חוות דעת דרך תמונה, זה מאוד חשוב לי.
    אשמח לדעת פחות או יותר מה הבעיה שלי, אם היא יותר תורשתית או בריאותית. אולי בכלל חסרים לי ויטמנים.

איך אפשר לשלוח תמונה באופן פרטי יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שליחת תמונה

פרופ' גיא בן סימון
    29/06/2009

שלום רב

תוכל לשלוח תמונה לכתובת הדואר שלי

[email protected]

בברכה

דר' בן סימון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת עדשה בקטרקט מולד
    יעל
    28/06/2009

שלום ,

רציתי לדעת מה הכוח של העדשה המושתלת בדיופטר בקטרקט מולד ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת עדשה בקטרקט מולד

הוספת תגובה

• עדשה בקטרקט מולד

פרופ' גיא בן סימון
    28/06/2009

שלום רב,

על מנת לענות על השאלה יש צורך במספר פרטים מבדיקת התינוק כדוגמת אורך עין, כח הקרנית ורפרקציה ציקלופגית של הילוד.

באופן כללי יש מספר גישות לניתוח, כאשר מכוונים לא בהכרח לאמטרופיה (חוזק 0) בשל השינויים הצפויים ברפרקציה לאחר הניתוח.

מומלץ לפנות למומחה למחלות עיניים ילדים.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעורה כרונית בעפעף העליון
    שגיב מפגבקר
    26/06/2009

התגלה אצלי בעפעף העליון בעין שמאל שעורה כרונית.
    הרופא נתן לי טיפול שכולל עיסוי בלידקייר ובמשחה הנקראת מקסיטרול.
    אני כבר שבוע ויומיים מטופל במוצרים אלה והשיפור במצב השעורה היא קטן.

אמרו לי שאפשר לפנות לניתוח להסרת השעורה ורציתי לדעת מהו ההליך של הניתוח, מה יכולות להיות ההשלכות שלו, מה זמן ההחלמה שלו והאם הוא באמת אפקטיבי ב100% וכמובן עד כמה הוא כואב.

בנוסף אם תוכל להמליץ לי על טיפולים אחרים שיכולים לסייע בצורה משמעותית להסרת השעורה אודה לך מאוד. כמו כן אמרו לי לעשות קומפרסים יבשים רציתי לדעת במה זה מדובר..

תודה רבה.
    שגיב.

הוספת תגובה

• שעורה כרונית בעפעף העליון

פרופ. אריה נמט
    26/06/2009

שגיב שלום,

אתה מתאר את המצב כשורה כרונית, אך אם השעורה קיימת 10 ימים מדובר עדיין על תהליך מוקדם ולא כרוני.
    מומלץ במקרים אלו להתמיד עם הקומפרסים - רצוי עם שקיות תה קמומיל, או ביצה מקולפת חמה, והמשחות במשך 3 שבועות, ובמידה ונותרת שארית, יש לפנות לרופא עינים להחלטה האם התהליך בשל דיו להסרה. ברוב המקרים התהליך חולף ומסתדר ללא ניתוח.

הסרת השעורה מצליחה ברוב המוחלט של המקרים, אך לעיתים נותרת שארית. הניתוחון מבוצע תחת הרדמה מקומית- מוזרק חומר הרדמה לעפעף, ואז נעשה ניקוז דרך החלק הפנימי שלו.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניים לא סימטריות
    יוסי
    25/06/2009

שלום.
    יש לי עיניים לא סימטריות איפה אני יכול לטפל בזה והאם חייב ניתוח ?

לקביעת תור
    סגירה
    עיניים לא סימטריות

הוספת תגובה

• עיניים לא סימטריות

פרופ. אריה נמט
    25/06/2009

יוסי שלום רב,

עיניים לא סימטריות יכולות לנבוע ממגוון מצבים רב. מצבים אלו כוללים: מבנה גרמי שונה של הארובות, שוני ברקמות הרכות העוטפות את העינים, בלט עין מולד או נרכש, ועוד מצבים שונים.

אסימטריה היא תופעה נפוצה ביותר וקיימת במידה זו או אחרת בשיעור גבוה מאד באוכלוסיה. במידה והדבר מציק מבחינה אסטטית, ניתן לעיתים לפתור זאת בדרכים ניתוחיות או לא ניתוחיות. (כגון הזרקת חומרי מילוי).

עצתי- התייעץ עם גורם מקצועי מוסמך- מומחה לאוקולופלסטיקה.
    אם אתה מעונין, תוכל לשלוח תמונה באיכות טובה של איזור העפעפיים לאימייל:
    [email protected]

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות עפעפיים
    מעין
    25/06/2009

עברתי לפני למעלה מחודש ניתוח להרמת עפעפיים. עין אחת החלימה והשנייה נפוחה מאוד ללא כל סימני שיפור. יש לציין שמלבד הבצקת- הצלקות ושטפי הדם בשתי העינים החלימו.
    הרופא המנתח טוען שהכל בסדר וצריך סבלנות ואני שואלת: א.האם יש דרך לזרז את ספיגת הנוזלים? ב.כעבור כמה זמן ללא כל שיפור אפשר להגדיר את המצב כ"בעיה"? ג. אם יש בעיה האם יש אפשרות לתקנה?
    מודאגת
    מעין

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות עפעפיים

הוספת תגובה

• נפיחות עפעפיים

פרופ. אריה נמט
    25/06/2009

מעין שלום,

בצקות ונפיחויות לאחר ניתוחי עפעפים נוטים להצטבר באיזור תחתיות העפעף התחתון והלחי העליונה וזאת בשל אפקט הכבידה שמוריד כלפי מטה את הצטברויות הנוזלים.

בצקות אלו (השארתיות) עשויות להמשך מספר שבועות והן נספגות בקצב איטי . ניתן לזרז את קצב הספיגה ע"י מסז' מקומי ו/או שימוש בכדורי סטרואידים למשך שבוע עד 10 ימים כל זאת כמובן תחת בקרת הרופא המטפל.

לרוב בצקות אלו חולפות תוך 8 שבועות, ולעיתים מעט יותר מאוחר. אם הרופא המטפל רואה כי אין שיפור בבצקות לאחר פרק זמן זה הוא עשוי לאבחן זאת כ"בעיה".
    לרוב אין בעיה. במידה ובכל זאת היא קיימת לרוב ניתן לטפל בה.

בהצלחה ,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אבי
    25/06/2009

עברתי פטוזיס בעין אחת, בלי קשר לפני ואחרי הניתוח מאז ומתמיד עפעף עין שניה תמיד "משתגע" כזה מנסה להיפתח מה גורם לו להתנהג כך? והאם הורדת העפעף בניתוח "תרגיע" אותו ולא ינסה להיפתח?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• פטוזיס בעין אחת

פרופ. אריה נמט
    25/06/2009

אבי שלום רב,

ניתוח פטוזיס בעין אחת עשוי לגרום לאסימטריה בין העינים. התופעה נובעת בשל העובדה שלאחר הניתוח, העין שצנחה זקוקה לפחות מאמץ בפקיחתה, וכתוצאה מכך - פחות מאמץ נעשה גם בפתיחת העין השניה.

לא ברור משאלתך האם העין השניה נפקחת יותר מידי או שגם בה יש צניחה.
    בכל מקרה, מומלץ להמתין לפחות חודשיים לאחר הניתוח ואז ניתן לבצע בדיקה ולהעריך האם יש צורך בתיאום מבנה העפעפיים. ניתן להעלות או להוריד את גובה העפעף בהתאם לצורך.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים
    רינה
    22/06/2009

עברתי ניתוח עפעפיים עלין ותחתון ב8 למאי ומאז יש לי עדיין מעט שטפי דם בחלק התחתון ונפיחות מעל הלחיים כמו בצקת מה עליי לעשות כדי שזה יעלם זה מאוד מדכה אותי אשמח אם תיענה לשאלתי תודה רינה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח עפעפיים

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים

פרופ. אריה נמט
    22/06/2009

רינה שלום,

בצקות ונפיחויות לאחר ניתוחי עפעפים נוטים להצטבר באיזור תחתיות העפעף התחתון והלחי העליונה וזאת בשל אפקט הכבידה שמוריד כלפי מטה את הצטברויות הנוזלים.

בצקות אלו (השארתיות) עשויות להמשך מספר שבועות והן נספגות בקצב איטי . ניתן לזרז את קצב הספיגה ע"י מסז' מקומי ו/או שימוש בכדורי סטרואידים למשך שבוע עד 10 ימים כל זאת כמובן תחת בקרת הרופא המטפל.

בהצלחה ,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כהות בעיניים
    טליה
    21/06/2009

האם ניתן לטפל בכהות בעפעף תחתון(קרוב לאזור האף) לא כתוצאה מפיגמנטיציה.

לקביעת תור
    סגירה
    כהות בעיניים

הוספת תגובה

• כהות בעיניים

פרופ. אריה נמט
    21/06/2009

טליה שלום,

יש סוגים שונים וסיבות שונות לגוון כהה מתחת לעיניים. יש לבחון כל מקרה לגופו, אך אציב את העקרונות הבסיסיים.
    ראשית, יש תפקיד משמעותי לגנטיקה ולמוצא האתני במקרה של כתמים שחורים מתחת לעיניים. לבעלי עור בגוון כהה יש לעיתים פיגמנטציית יתר באיזור העפעף התחתון הנובעת מפעילות מואצת של תאים מלנוציטים המייצרים את פיגמנט השיזוף מלנין באיזור העיניים.

בנוסף, העור מתחת לעיניים דק מאד , והוא למעשה העור הדק ביותר בגוף. עור זה אינו עשיר בבלוטות שומן כמו באיזורי גוף אחרים. ככל שאנחנו מתבגרים, העור הופך דק ויבש יותר. כתוצאה מכך, כלי הדם מתחת לעיניים נראים בולטים יותר מבעד לעור הדק, מה שמעניק הגוון כהה מתחת לעיניים.

אצל חלק מהסובלים מהתופעה, הגוון הכהה מתחת לעיניים הוא תוצאה של יחסי אור וצל הקשורים למבנה הגרמי סביב העיניים. עיניים שקועות כתוצאה מאטרופית השומן הארובתי או מצניחה יחסית של הפנים המרכזיות או שינוי ביחס השומן הארובתי לפנים יוצרות הצללה תחתן, ואצל בעלי גוון עור בהיר ההצללה הזו בולטת יותר ונראית כעיגולים שחורים.

מעבר לאלה ישנם מספר גורמים העשויים להחמיר את התופעה, בינהם:
    קרינת אור,שפשוף וגירוד איזורי העיניים, תזונה לקויה המביאה למחסור בויטמינים ומינרלים,
    מיעוט בשתייה המשפיעה על לחות העור.
    הפתרון לכתמים אינו כה קל. למעשה, אין פתרון ניתוחי לנושא, ומגוון הטיפולים המוצע מעיד על כך שאף אחד לא ממש יעיל. כאמור, גורמי הבעיה מגוונים, ויש לבצע הערכה מקצועית לבחינת כל מקרה.

לגבי המקרה שלך- אם מדובר על גוון כהה באיזור הפנימי ליד האף, ייתכן מאד ויש קשר להצללה הנוצרת ממבנה הארובה באיזור הקרוב לאף. (tear trough). במקרים אלו מילוי החלל עם חומר טבעי עשוי באופן קל לפתור את הבעיה.
    תוכלי לשלוח תמונה שלך דרך כתובת האתר שלי לצורך בחינת הנושא.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיות
    רונית
    20/06/2009

שלום דוקטור נמט האם אתה מבצע ניתוחים בפועל גם בירושליים?? והאם אתה גובה תשלום עבור יעוץ במידה והניתוח מתבצע על ידך?ושאלה אחרונה האם לאחר ניתוח עפעפיים תחתונות בלבד ניתן לראות משהו או שהנפיחות מצריחה ליווי בדרך חזרה?
    תודה רונית[אני מקווה לקבל מענה]

לקביעת תור
    סגירה
    שקיות

הוספת תגובה

• שקיות

פרופ. אריה נמט
    21/06/2009

רונית שלום,

אני מבצע עקרונית ניתוחים גם בירושלים, אך לאחרונה יש מעט שינויים בלוח הזמנים שלי.

איני גובה תשלום על יעוץ לפני ניתוח.

לאחר ניתוח עפעפיים תחתונות ניתן לראות. עם זאת, מומלץ בכל ניתוח עפעפים ליווי לאחר הניתוח לצורך סיוע גם בטיפול סביב העיניים וגם בתחושה מנטלית בריאה יותר.

תוכלי ליצור קשר טלפוני ישיר לגבי תיאום פגישה 052-8386855, בשעות הערב לאחר 8.00

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרמטוכלזיס
    ענת
    20/06/2009

בבדיקת עיניים ,עקב חשד לפגיעה ברשתית, אובחן אצלי בשתי העיניים מצב זה.למען האמת לא הייתי מודעת לכך שיש לתופעה שם.אני חשה עייפות וכבדות סביב העיניים אך מעבר לכך לא הבחנתי בקושי.גילי 62.הייתי מעוניינת לדעת מה עושים בניתוח הרמת העפעפיים?היכן החתך ומה ארכו?האם הוא נראה לעין?האם אפשר לעשותו דרך הביטוח המושלם?ומה בערך העלות שלו?
    אודה מאוד על תשובתכם.
    ענת

לקביעת תור
    סגירה
    דרמטוכלזיס

הוספת תגובה

• הרמת עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    21/06/2009

שלום רב,

ניתוח הרמת עפעפיים כולל שני מרכיבים עיקריים:

1. הוצאת עודף עור ועיצוב שומן בולט
    2. תיקון צניחת עפעף (אם קיימת) - קיצור שריר העפעף

לעתים יש צורך בהרמת גבות אם ישנה צניחה משמעותית של הגבות.

ככלל, מרבית הניתוחים נעשים בהרדמה מקומית, כאשר החתכים הינם נסתרים (קפל עפעף) כך שלאחר מספר חודשים אין צלקת גלוייה. בימים הראשונים שלאחר הניתוח ישנה נפיחות ודמם תת עורי הנספגים בהדרגה תוך 1-2 שבועות, אך אין כאבים או הגבלה בתפקוד.

הניתוח יחסית בטוח אם נעשה על ידי מומחים לניתוחי עפעפיים.

בברכה,

כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות

טל. להתיעצות 050-2971663

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לאמא שלי
    דפנה
    19/06/2009

אמא שלי מדברת כבר תקופה על זה שהיא מתוסכלת מהעפעפיים שלה שמתחילים לצנוח (היא בת 56) ועל זה שהיא כבר לא יפה כמו פעם. היא רואה בטלויזיה כל מיני כוכבות אפילו מבוגרות ממנה עם עפעפיים מתוחים ומושלמים ולא מבינה איך זה יכול להיות. הסבירה לה שכנראה הן עברו טיפול אבל היא טוענת שמה פתאום. בכל מקרה, האם כדאי לדבר איתה על טיפול ניתוחי כלשהו?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לאמא שלי

הוספת תגובה

• עפעפיים עליונים

פרופ' גיא בן סימון
    19/06/2009

לירון שלום רב,

ראשית כל הכבוד על הדאגה הכנה.

בהחלט בגיל 56 ואף צעיר מכך ישנם שינויים אופינים הגורמים לצניחת עפעפיים. באופן כללי הבעיה מתחלקת לשניים - עודף עור עפעפיים עליונים וצניחה אמיתית של העפעף (חולשת החיבור בין השריר לעפעף). במקרים רבים הבעיה משולבת ועלולה להופיע בנוסף גם צניחה חלקית של הגבות.

עצתי לכם לקבוע פגישת ייעוץ, על מנת להסביר לאמך את האופציות ובעיקר להרגיע, מאחר שהניתוחים הללו בטוחים ואחוז הסיבוכים הוא נמוך. החשוב מכל אמך צריכה להחליט האם היא רוצה לעבור ניתוח ואם כן מתי, לא הרופא המטפל. בכל זאת מומלץ לשמוע מעט על הניתוחים וכן לראות תמונות לפני ואחרי או לדבר עם מנותחות.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה לרפואת עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דפנה
    23/06/2009

תודה רבה על התשובה המפורטת! שיתפתי את אמא שלי במה שאני חושבת ובמה שכתבת, ויש מצב טוב שהיא תתחיל לגלגל את העניין...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מותר לחולה במחלה אוטואימונית

אני
    24/06/2009

לעבור ניתוח הרמת עפעפיים? מדובר בחולה שמצבה טוב כרגע והתרופה היחידה שהיא לוקחת היא סטרואידים במינון 5 מ"ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת עפעפעיים

פרופ' גיא בן סימון
    28/06/2009

שלום רב,

ככלל אין מניעה לחולים במחלה אוטואימונית לעבור ניתוח להרמת עפעפיים, גם תחת טיפול במינון נמוך של סטרואידים.

מובן שיש לבצע בדיקה מלאה של העין על מנת לראות האם יש יובש נכר אשר עלול להיות חלק מהמחלה האוטואימונית, או האם ישנם התבטאויות אחרות של המחלה בעיניים. רק לאחר בדיקה מדוקדקת של מומחה באוקולופלסטיקה (עיניים + פלסטיקה) ניתן להעריך את האפשרות לעשות ניתוח הרמת עפעפיים, וכיצה להתאים את הניתוח למצב העין.

בברכה,

כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות

טלפון להתייעצות 050-2971663

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרום ניתוח
    יבגני
    17/06/2009

שלום לכם
    סתבא שלי היא אמורה בזמן הקרוב לעבור ניתוח קטרקט אבל בעיה שאנחנו לא יכולים למצואה
    את הזמנה של תרום ניתוח אולי מישהו יודע אזה בדיקות אמורים לעשות לפני תרום ניתוח
    אני זוכר שהי עשתה א.ק.ג

ועוד בדיקות דם בדיקות דם היא אמורה לעשות

האם אני טועה או לא תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טרום ניתוח

הוספת תגובה

• טרום ניתוח

פרופ' גיא בן סימון
    17/06/2009

שלום רב,

בדיקות טרום ניתוח כוללות:

1. מכתב רופא המפרט מחלות פעילות תרופות ורגישות
    2. ס"ד + כימיה עדכניים
    3. אק"ג + פענוח
    4. אם ניתן הפסקת אספירין 7 ימים לפני ניתוח (באישור רופא מטפל)
    5. הפסקת קומדין 4 ימים לפני ניתוח (באישור רופא מטפל) וכן לשקול מעבר לזריקות קלקסן באישור רופא מטפל
    6. ישנם רופאים שאינם מפסיקים אספירין או קומדין לפני ניתוח ויש לוודא זאת

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קטרקט לתינוק

שלום ד"ר נמט,
    לבני בן שנה וחצי נמצא קטרקט על רקע תורשתי. כשנולד לא אובחן, בגיל 3 חודשים עדיין לא אובחן, בגיל שנה התחילו סימנים וכעט בגיל שנה וחצי בשלב מתקדם ונאמר לנו שנדרש ניתוח דחוף (למרות שנראה לנו שהילד רואה ומזהה חפצים גם ממרחק).
    1. מדוע אם כך זה כל כך דחוף לנתח התינוק – האם לא סובל דיחויי (אני יודע שאין לי יותר פרטים אך אני רוצה לדעת באופן כללי)
    2. האם ידוע לך / תוכל להמליץ על רופא שמומחה בתחום זה של תינוקות.

אודה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    קטרקט לתינוק

הוספת תגובה

• ניתוח קטרקט לילוד

פרופ' גיא בן סימון
    17/06/2009

שלום רב,

אם הקטרקט גורם להפרעה בראיה יש לנתח בהקדם על מנת למנוע החמרה או התפתחות של עין עצלה, ואם אובחן כעת יש אכן לבצע את הניתוח. עלייך לפנות לרופאים מומחים ברפואת עיניים ילדים או בניתוחי ירוד לילדים כדוגמה
    פרופ' שפירר, דר' תמרה ויגננסקי - תל השומר
    דר' אלי דהן - עין טל
    פרופ' אהוד אסיה - ב"ח מאיר / עין טל

בכל מקרה יש לבצע בדיקת רופא עיניים ילדים (שני הרופאים הראשונים)

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה