מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עפעפיים נפוחיםבלה13/12/2008
שלום, לפני כ- 7 שנים חליתי במחלת גרייבס, מה שגרם לי גם לבלט עין ועפעפיים נפוחים מאוד, בעיקר בבוקר. עם השנים בלט העין הסתדר כמעט לגמרי, אך העפעפיים הנפוחים נשארו. עניין זה מציק לי מאוד.חשוב לי לציין כי לאחר טיפול של פחות משנה עם מרקפטיזול, הבלוטה התאזנה לחלוטין ומאז הכל תקין. שמעתי שישנה שיטה להורדת העפעפפיים הנפוחים ע"י שאיבת הנוזלים שהצטברו בעפעפיים. האם אתם יודעים משהו על כך? אם לא, איך אפשר לפתור זאת? משחה? טיפות? כדורים? גם ניתוח אני מוכנה לשקול. בברכה, בלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעפיים נפוחים
פרופ' גיא בן סימון13/12/2008שלום רב,
מחלת בלוטת התריס המערבת את ארובת העין הינה תופעה ייחודית, כאשר גם במקרים של איזון מלא של הבלוטה תתכנה תופעות עיניות. לעתים אף המחלה העינית / ארובתית (עפעפיים) מקדימה את הופעת המחלה הכללית.
בשלב החריף של המחלה (אודם ובצקת נכרת בעפעפיים) הטיפול המקובל הוא סטרואידים (בהזרקות מקומיות לארובת העיניים או בכדורים) כאשר ישנם מרכזים בעולם המטפלים גם בקרינה חיצונית לארובה. אם אין סימנים דלקתיים (אודם / חום מקומי / בצקת) וישנה הפרעה קוסמטית או תפקודית מקובל לבצע ניתוחי עפעפיים על מנת להחזיר את העפעפיים כמה שניתן למראה הטבעי שלפני המחלה.
בברכה,
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעפיים תחתונות.גל12/12/2008
רציתי לשאול מהי צורה תיקנית של העפעפיים התחתונות , אין לי שום בעיית ראיה או משהו כזה אבל העפעפיים התחתונות של טיפה סוטות בצידן מאיזור האישון ויש רווח לבן כזה שאני לא אוהב וזה נותן מראה עייף כזה. האם זה נורמלי ? או שאפשר לתקן את זה בעזרת ניתוח. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעפיים תחתונות
פרופ' גיא בן סימון12/12/2008שלום רב,
עפעפיים תחתונות לרוב מגיעות עד לחלק התחתון של צבע העין (הקשתית ולא האישון) לעומת עפעפיים עליונות המכסות אותו בכ 1 ממ'. בחלק הצדי הזוית עם העפעף העליון היא חדה כאשר היא מורמת ביחס לחלק המרכזי של העין.
מצב בו רואים לובן מתחת לצבע העין (הקשתית) נקרא רטרקציה של עפעף תחתון (מנח מוסט) כאשר ברוב המקרים זה מבנה נורמלי, אך לעתים זו תוצאה של חבלה / ניתוח. על ידי בדיקה יסודית של העפעפיים והעיניים ניתן לאמר האם הדבר בר תיקון בניתוח, כאשר במקרים רבים ניתן בניתוח פשוט למדי לשפר את מנח העפעף. במקרים אחרים (בהתאם לתוצאת הבדיקה) יש צורך בניתוחים מעט יותר מרוכבים.
תוכל לתאם פגישת ייעוץ לצורך בחינת העניין.
בברכה,
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקתסיגלית10/12/2008
אני כמעט חודשיים לאחר ניתוח עפעפיים עליונים ותחתונים עם הסרת עור עודף . עדיין נשארה לי בצקת בעפעפיים התחתונים. האם יש טיפול לזרוז ספיגת הבצקת? האם זה חריג לאחר חודשיים? יש לי ביקורת בעוד מספר ימים, אך בכ"ז רציתי לדעת מכם אם יש מה לעשות בעניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת
פרופ' גיא בן סימון10/12/2008סיגלית שלום רב,
בצקת לאחר ניתוח 4 עפעפיים (עליונים ותחתונים) הינה תופעה שכיחה ואכן ניתן לצפות בתופעה גם חודשיים לאחר הניתוח.
טיפולים מסייעים (רק לאחר היוועצות עם הרופא המנתח כמובן) כוללים טיפות ומשחות סטרואידליות שונות אך אלה מחייבות מעקב אחר בדיקת עיניים ובייחוד הלחץ התוך עיני.
תהליך ספיגת הבצקת לרוב נמשך 2-4 חודשים לאחר הניתוח.
בברכה,
כירורגיה פלסטית ואסתטית עפעפיים ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטובה10/12/2008
שלום, אני בת 79, ויש לי קטרקט בעין. עין שמאלית – עברתי ניתוח קטרקט לפני כחודשיים , אשר לא שיפר לי את הראייה כלל. איני רואה בה כלום, פרט לצללים. עין זו אובחנה אצלי לפני שנים רבות כעין עצלה וגם לפני הניתוח לא ראיתי באמצעותה כמעט כלום פרט לצללים. עין ימנית - יש לי קטרקט (פחות חמור ממה שהיה בעין שמאל). בעין זו אני רואה מטושטש. שאלתי – האם לאור הניסיון עם עין שמאל , כדאי לי לבצע ניתוח קטרקט בעין ימין. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קטרקט
פרופ' גיא בן סימון10/12/2008טובה שלום רב,
ניתוח ירוד בעין עצלה עשוי להביא לשיפור בראיה אם כי במרבית המקרים אין שינוי מהותי בחדות ראיה. לכן ישנם רופאים רבים המעדיפים להתחיל את הניתוח בעין זו (לתת כל סיכוי אפשרי לשיפור), ומאחר שכיום הניתוח בטוח באופן יחסי הרי שזוהי החלטה ראויה.
לגבי ניתוח הירוד בעין השניה, אם הירוד משמעותי ומפריע בראיה הרי שאין כל סיבה לדחות את הניתוח, מובן שעליך להיוועץ ברופא המנתח לגבי מחלות נוספות בעיניים (אם קיימות) ומה הסיכוי הסביר לשיפור בראיה. ברוב המקרים ניתוח הסרת הירוד (פרט לעין עצלה או ניוון מרכז הרשתית הקשור בגיל) מביא לשיפור בראיה.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחגי07/12/2008
שלום רב, הנני בן 30, נבדקתי ונמצאתי מתאים לעבור את ניתוח האינטרלאסיק. מאחר והיתה לי עין עצלה בילדותי אשר טופלה מצאו כי עדיין יש לי קצת עין עצלה. 1. רציתי לדעת מה מידת ההשפעה של ניתוח זה על עין עצלה ? האם יחול שיפור/יישאר ללא שינוי ? 2. באופן כללי - מה מידת ההצלחה של ניתוח זה במידה ויש לי מספר -6,-6.25 ? מה הסיכוי שאצטרך לחזור למשקפיים לאחר הניתוח ? בתודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר להסרת משקפיים
פרופ' גיא בן סימון07/12/2008שלום רב,
על פי רוב תיקון רפרקציה (משקפיים / עדשות או לייזר) לא אמור לתקן עין עצלה. עם זאת, היו תיאורים בעבר כי תיקון רפרקציה (על ידי עדשה תוך עינית) יכול להביא לשיפור בעין עצלה (תיאורים של פרופ' בן עזרא זכרו לברכה)
טיפול בעין עצלה מתבצע עד גיל 10 (תיקון רפרקציה / כיסוי עין / טיפות אטרופין) ולכן אם לא טופל סביר שלא יהיה שיפור מעבר ל BCVA (ראיה מיטבית בעין זו)
כיום ניתוח הלייזר בטוח למדי ויש מעקב ארוך טווח. כמו כל ניתוח עלולים להיות סיבוכים אך עליך להיוועץ ברופא המנתח לקבלת פרופיל הבטיחות של הפרוצדורה.
בהצלחה!
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיגול שחורים מתחת לעינייםשירה04/12/2008
אני בת 30 והייתי רוצה לדעת האם יש איזה טיפול או שאפשר לנתח עיגולים כהות מתחת לעיניים ולמלא את השקע שקיים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיגולים שחורים מתחת לעיניים
פרופ. אריה נמט04/12/2008שירה שלום רב,
את מוזמנת לקרוא ביתר הרחבה על הנושא באתר:
drnemet, תחת הנושא "מחלות וטיפולים נוספים" ובתוכו: "כתמים שחורים"
לגופו של ענין-
יש סוגים שונים וסיבות שונות לגוון כהה מתחת לעיניים. יש לבחון כל מקרה לגופו, אך אציב את העקרונות הבסיסיים.
ראשית, יש תפקיד משמעותי לגנטיקה ולמוצא האתני במקרה של כתמים שחורים מתחת לעיניים. לבעלי עור בגוון כהה יש לעיתים פיגמנטציית יתר באיזור העפעף התחתון הנובעת מפעילות מואצת של תאים מלנוציטים המייצרים את פיגמנט השיזוף מלנין באיזור העיניים.
בנוסף, העור מתחת לעיניים דק מאד , והוא למעשה העור הדק ביותר בגוף. עור זה אינו עשיר בבלוטות שומן כמו באיזורי גוף אחרים. ככל שאנחנו מתבגרים, העור הופך דק ויבש יותר. כתוצאה מכך, כלי הדם מתחת לעיניים נראים בולטים יותר מבעד לעור הדק, מה שמעניק הגוון כהה מתחת לעיניים.
אצל חלק מהסובלים מהתופעה, הגוון הכהה מתחת לעיניים הוא תוצאה של יחסי אור וצל הקשורים למבנה הגרמי סביב העיניים. עיניים שקועות כתוצאה מאטרופית השומן הארובתי או מצניחה יחסית של הפנים המרכזיות או שינוי ביחס השומן הארובתי לפנים יוצרות הצללה תחתן, ואצל בעלי גוון עור בהיר ההצללה הזו בולטת יותר ונראית כעיגולים שחורים.
הפתרון לכתמים אינו כה קל. למעשה, אין פתרון ניתוחי לנושא, ומגוון הטיפולים המוצע מעיד על כך שאף אחד לא ממש יעיל. כאמור, גורמי הבעיה מגוונים, ויש לבצע הערכה מקצועית לבחינת כל מקרה. להלן טיפולים שונים העשויים לתת מענה למקרים השונים.
מריחת קרמים עם חומרים המגרים את העור (כמו הידרוקינון, רטינול, חומצות אלפא הידרוקסיות) עלול לגרום לגירוי, ולהאיץ את הזדקנות העור העדין הזה, שממילא מזדקן מהר יותר משאר אזורי הפנים. כל התחלת טיפול באזור זה בחומרים עם פוטנציאל גירוי תהיה בהדרגה. רצוי להתחיל פעמיים בשבוע, למשך מס' שעות בערב. אם הטיפול לא עורר תגובה - אפשר לעבור לתדירות קצת יותר גבוהה, בהדרגה. מריחת הקרם: אין צורך למרוח ממש מתחת לעין מתחת לקו הריסים, אלא רחוק יותר - באזור הגבול הגרמי של ארובת העין.
פילינג כימי: יש פילינגים שטחיים ובינוניים שמבהירים את הפנים בצורה מתונה כגון פילינג הכולל TCA או ויטמין C. מידת ההבהרה קלה אבל משמעותית. רצוי לבצע פילינג בזהירות -20%.אין לבצע פילינג בעור כהה (דרגות 4 או 5), כיוון שעלולים להווצר כתמים חיוורים באיזור המטופל. במקרים המתאימים רצוי לבצע את הפילינג באופן נרחב על הפנים.
פילינג לייזר: עם לייזר erbium
חומרי מילוי: במקרים של שקיעה יחסית של העין עם אפקט צל -מילוי השקע בעזרת חומרי מילוי כדוגמת רסטילן אכן יכול לטשטש או להעלים את העיגולים השחורים, אך בעל אפקט חולף.
ניתוח עפעפיים תחתונים: במקרים של בלט שומני, קפלי עור כהה, שקע באיזור הצומת בין המבנה הגרמי של הארובה לפנים העליונות, ניתן טשטש משמעותית את האפקט הכהה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת "שדה ראייה" לפני ניתוח עפעפייאבי בכר04/12/2008
שלום רב
האם לצורך ניתוח עפעפיים נידרשת בדיקה מקדימה של "שדה ראייה"
האם בדיקה כזאת עשויה לקבוע אם הניתוח הוא צורך רפואי או עיניין אסטטיץ
אודה לתשובתך בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שדה ראיה
פרופ. אריה נמט04/12/2008מר בכר שלום רב,
אכן בדיקת שדה ראיה (מסוג 120-2 או 80-2) עשויה לתת אינדיקציה לגבי פגיעה בשדה ראיה עליון בשל צניחת עפעפיים.
רוב קופות חולים וחברות ביטוח מסתמכות על בדיקה זו לצורך אישורו כניתוח רפואי.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהכרמית03/12/2008
שלום אני בת 27 נשואה כבר שנתיים ואין לי עוד ילדים , יש לי חולשה בראייה ובדקתי אצל רופא העיניים אם מותר לעשות לייזר בעיניים ואמר לי שבמקרה שלי שזה אידיאלי לעשות לייזר. עכשיו השאלה היא: 1- האם מותר לחשוב על ביצוע לייזר בעיניים לפני כניסה להריון? כי שמעתי שזה מסוכן ויכול להזיק בהרמונים שבגוף? האם זו טענה או מה הנכון? 2- אם אפשר לפרט לי בדיוק את תהליך הביצוע : כמה זמן זה? מה הן תופעות הליוואי? יש כאבים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר לקרנית
פרופ. אריה נמט03/12/2008כרמית שלום,
הנושא שאת מעלה קשור לניתוחי רפרקציה- תחום אחר מזה של ניתוחי עפעפיים.
באופן כללי- מומלץ לדחות ניתוח רפרקציה למועד אחר מאשר סביב הלידה, וזאת בגלל שינויים ב"מספר" שעלולים להתרחש בזמן ההריון וסמוך ללידה.
באשר לטיפול עצמו, יש מומחים ספציפיים לתחום זה. חפשי בנושאים: "נתוחי רפרקציה" "לסיק"
או במכונים השונים כמו "עיניים" או " care vision" או "אסותא אופטיק".
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לשאולאתי30/11/2008
האם יש פתרון לילדה שסובלת מדלקת קבועה בעיניים??? (חוץ מטיפות עיניים..) זה התחיל מאז שעברה נתוח פזילה .. תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים כרונית
פרופ. אריה נמט30/11/2008אתי שלום,
ראשית יש לברר מה כוונתך ב"דלקת עינים". האם מדובר על עין אדומה? עין אחת או שתיהן? מלווה הפרשות? ואם כן- באיזה צבע?
יש שאלות נוספות חשובות לצורך בירור הענין.
היות ולדבריך התופעה החלה לאחר ניתוח, סביר מאד שיש קשר לניתוח, ולכן התופעה עשויה להיות קשורה לאיזור הריפוי או לתפרים. יש להבדק ע"י הרופא המנתח לצורך קבלת תשובות מדויקות.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ניתוח פזילהאלי29/11/2008
שלום רציתי לדעת כמה זמן אחרי הניתוח פזילה אפשר לדעת אם הניתוח עבר טוב.. האם יכול להיות שאחרי שבוע-שבועיים מזמן הניתוח עדין יהיה שינוי בעין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ניתוח פזילה
פרופ' גיא בן סימון29/11/2008שלום רב,
בהחלט, ישנם סוגים שונים של ניתוחי פזילה, כאשר התוצאות (מידת היישור הסופית של העיניים) נראות עד מספר שבועות לאחר הניתוח, כך ששבוע שבועיים נשמע בהחלט זמן סביר.
עצתי לך להוועץ ברופא המנתח.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ניתוח עפעפייםשולי29/11/2008
אני מעוניינת לעבור ניתוח עפעפיים, אבל חוששת מפגיעה כלשהי בראיה. האם יש קשר בין ניתוח כזה לפגיעה בראיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון29/11/2008שולי שלום רב,
העפעפיים נועדו לשמירה על בריאות העין וכן להבטיח כי משטח הדמעות (החיוני לבריאות הקרנית ולראיה) יתפזר באופן שווה.
ניתוח עפעפיים מתוכננן היטב כולל בדיקת ראיה ובדיקת עיניים יסודית על ידי רופא מומחה בעיניים ובניתוחים פלסטיים של עפעפיים (אוקולופלסטיקה) מבטיח כי שיעור הסיבוכים יהיה מינימילי. ככלל בתכנון וביצוע מדוייקים של הניתוח שיעור הסיבוכים ו / או הפגיעה בעין מזעריים אם בכלל.
בכל ניתוח יש להתחשב במצב העין (למשל עיניים יבשות) מחלות נלוות כמו גלאוקומה או ירוד ולתכנן בהתאם את הניתוח כך שיהיה בטוח ועם תוצאות אסתטיות ותפקודיות טובות.
בברכה,
דר' בן סימון, מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסדני28/11/2008
עין ימין שלי פתוחה יותר מעין שמאל. קראתי קצת והבנתי שיש מחלה שקשורה בבלוטת התריס, העין פתוחה ככה בערך מגיל 7-8 היום בן 25. המחלה של בלוטת התריס נמשכת כל הזמן? עברתי ניתוח אחד והעין חזרה למצבה פתוחה כמו לפני הניתוח. עשיתי בדיקה לפני הניתוח של בלטת התריס ויצא תקין. אם זה לא בלוטת התריס , מה הסיבה שהיא ככה פתוחה?(רואים את הלבן, ויש מצב שהיא גם טיפה בולטת מהשנייה. אפשר בערך להבהיר מה הבעייה במקרה שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
פרופ' גיא בן סימון28/11/2008יוסי שלום רב,
הגורם השכיח ביותר לעין פתוחה ובלט עין חד או דו צדי הינה מחלת בלוטת התריס המערבת את ארובת העין. בדיקות הדם יכולות להיות תקינות אך המחלה יכולה לערב את הארובה.
ישנם שני שלבים למחלה - שלב דלקתי בו יש אודם ונפיחות סביב העין (נמשך מספר חודשים) ושלב הצטלקותי המאופיין בעין פתוחה יותר מהרגיל, בלט עין ויתכן הפרעה בתנועות גלגלי העיניים. שלב זה לרוב יציב ולא מחמיר עם הזמן.
יש לבצע מספר בדיקות עזר על מנת לאשש את האבחנה (בדיקות הדמיה) ואם המצב יציב ניתן לבצע ניתוחים משחזרים על מנת להביא את העין והעפעפיים למנח תקין.
בתודה,
כירורגיה פלסטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרובי27/11/2008
שלום רב, אם אשתמש בעדשות מגע יומיות יומיום במשך שלושה ימים (כל ערב אאכסן אותן במחסנית), מה הנזק הכי גדול שיכול להיות לי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע
פרופ' גיא בן סימון27/11/2008שלום רב,
ככלל יש להשתמש בעדשות מגע על פי הוראות היצרן והרופא / אופטימטריסט המטפל. חשוב מאוד להקפיד על היגיינת העדשות, חומרי חיטוי וניקוי, חומרי אחסון, וכן לא להשתמש מעל המותר (כלומר לא לישון עם העדשות בלילה).
הנזק החמור שיכול להגרם עקב שימוש בעדשות מגע הוא זיהום חיידקי בקרנית הדורש טיפול אנטיביוטי מקומי בתדירות גבוהה. זיהומים אלה במקרים רבים חולפים ללא נזק שארי לעין אך במקרים קשים עלולים לגרום לאבדן או ירידה קשה בראיה ואף להצריך השתלת קרנית.
עצתי לך אם הנך משתמש בעדשות מגע באופן קבוע לבצע ביקורות תקופתיות אצל רופא עיניים מטפל על מנת לבדוק את מצב העין, הקרנית והעפעפיים.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא עין עצלהמיכאל בנישו24/11/2008
יש לי בעיה כבר שנים שעין אחת שלי פתוחה יותר מהשנייה . השאלה איך אני מטפל בזה ואיך זה ניקרא הבעיה הזאת בתודה מיכאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין פתוחה ביתר
פרופ' גיא בן סימון24/11/2008שלום רב,
המצב אותו הנך מתאר אינו נקרא עין עצלה אלא רטרקציה של עפעף (עפעף במנח גבוה מהשני), לרוב העפעף החולה הוא העפעף הצנוח (צניחת עפעף או פטוזיס) ומאחר שהמוח מנסה לפתוח את העפעף ועצבוב העפעפיים זהה העפעף השני יראה פתוח יותר.
יש לבצע בדיקה יסודית אצל אוקולופלסטיקאי (מומחה עיניים בעל התמחות על בניתוחי עפעפיים) על מנת להעריך את מצב העפעפיים וכן להציע פתרונות אפשריים (לרוב ניתוחיים)
תוכל ליצור קשר למרפאתי על מנת לתאם בדיקה בטלפון 050-2971663
בתודה
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת23/11/2008
אולי תדעו לענות לי. אני רוצה לקנות עדשות מגע ולא יודעת אילו כדאי לי - קבועות, שבועיות או יומיות. אני מספר ארבע והשתמשתי עד עכשיו בעדשות קבועות רכות. מהן הקריטריונים לפיהם אני צריכה להחלט אילו עדשות לקנות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע
פרופ' גיא בן סימון23/11/2008שלום רב,
ראשית עליך לבצע בדיקת עיניים מלאה טרם החלטה על שימוש בעדשות מגע, בנוסף מומלץ לפנות לרופא או אופטימטריסט שמתעסק בעדשות מגע, מאחר שהענין אינו כה פשוט.
היתרון בעדשות מגע היא נוחות השימוש וכן ישנן עדשות יומיות אותן מחליפים מדי יום (אך לא הוכח כי הסיכוי לזיהום בקרנית פוחת) והן נושמות. עדשות קשות יכולות לתקן אסטיגמטיזם וכן מתאימות למצבים קיצוניים יותר כמו קרטוקונוס.
עצתי לך להבדק על ידי רופא עיניים המתעסק בתחום.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)