פורום ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמעות ויובש
    אור
    11/03/2009

שלום לך ד"ר נמט, אני בת 50 וסובלת מדמעות בשתי העיניים. נבדקתי אצל רופא עיניים. הוא המליץ לי לקחת טיפול לטיפול ביובש בעין. הסברתי לו שזה לא יובש, אלא עודף דמעות והוא התעקש שמדבור על יובש. האם זה יתכן? ואיך? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמעות ויובש

הוספת תגובה

• דמעות ויובש

פרופ. אריה נמט
    11/03/2009

אור שלום רב,

ישנם גורמים רבים לעין יבשה . בין הגורמים הללו:

1.ייצור מופחת, משני לגיל.
    2. תנאי סיבה חיצונית- רוח, מזג אויר יבש, . מפזרי חום ומיזוג אויר
    3. תוצאה של דלקות עיניים ואלרגיות
    4. תרופות מסויימות- לרוב כאלה המשפיעות על ייצור הדמעות.
    5. דלקות בעפעפיים, או מחלות שונות בעין.
    6. לאחר ניתוחי עיניים- כולל ניתוחי רפרקציה, קטרקט וניתוחים פלסטיים.

ישנם שלושה מרכיבים לשכבת הדמעות. השכבה הממסכת (מוצין), השכבה המימית, והשכבה השומנית. עין יבשה נוצרת ככלל בעקבות אחת מהסיבות הבאות: חוסר ייצור של אחד המרכיבים, בעקבות פגיעה באחד ממרכיבי הדמעות (שומן, מים או מיסוך), או בעקבות גורמים חיצוניים הפוגעים בפיזור תקין של דוק הדמעות.

כאשר העין אינה מפרישה מספיק דמעות , אנו חשים אי נוחות בעין. המוח מורה להפריש דמעת ביתר על מנת לפצות את החסר בדמעות, והתוצאה – דמעת מרובה. לפיכך ייתכן כי דמעת מהווה ביטוי של עין יבשה.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלזיון שאינו חולף
    דורית
    11/03/2009

אני סובלת מזה כמה שנים מכלזיון בעין שמאל שחוזר על עצמו. עד היום טיפלתי בעין האמצעות משחת סינטומיצין. לאחרונה, לאחר סיום הטיפול במשחה, חזרתי לביקורת אצל הרופא, הוא המליץ לי לעבור אצלו ניתוח, נקבע לי תור לניתוח למחרת היום, ושהגעתי לבדיקה לפני הניתוח עצמו , לטענת הרופא הציסטה התנקזה לבד, לכן הוא לא ביצע את הניתוח, אל רק מרח לי את המשחה בעין, חבש לי את העין וביקש ממני לחזור אליו להסיר את התחבושת כיומיים לאחר מכן, קיבלתי עוד מרשם למשחה וגם לטיפות עיניים שהרופא ביקש להשאיר את התחבושת ועדיין לא למרוח אותם אלא להגיע איתם לביקורת. שהגעתי אליו, לטענתו המצב השתפר שהסיר את התחבושת ובדק את העין, נאמר לי להשתמש רק במשחה ולא בטיפות העיניים שאין בהן צורך. לאחר סיום הטיפול במשחה, חזרתי שוב לביקורת, נאמר לי שהמצב השתפר ושאין צורך יותר במשחה. הציסטה הנוכחית עדיין קיימת ולכן אינני מסופקת מתוצאת הטיפול שקיבלתי עד היום. יכול להיות שכן צריך לנתח, הציסטה קיימת כבר זמן רב ולא נקטנת ולא נעלמת מהעין, יכול להיות שצריך טיפול תרופתי אחר/נוסף, או שמא להסיר באמצעות ניתוח. אשמח ליעוץ של ד"ר בן סימון וגם מעוניינת לקבוע תור לבדיקה והמשך טיפול אצלך. ארגיש שאהיה בידיים טובות יותר, בשביל הרוגע האישי שלי, לדעת שלפחות אעשה הכל מבחינת פתרון הבעייה. אודה מראש על התייחסותך. בברכת חג שמח, דורית

לקביעת תור
    סגירה
    כלזיון שאינו חולף

הוספת תגובה

• כלזיון שאינו חולף

פרופ. אריה נמט
    11/03/2009

דורית שלום רב,

לעיתים כלזיון אינו מתנקז באופן מלא, אלא מצטמצם בגודלו, ואז הוא פחות בולט.
    לפי תיאורך, מדובר על שארית ציסטה. שאינה חולפת לאחר שנים . במקרים אלו לרוב יש לבצע ניקוז של שארית הציסטה למרות שהיא קטנה.

תוכלי לקשתך לפנות לטיפול לפי פרטי הרופאים המצורפים.

בברכת חג שמח.

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

דורית
    11/03/2009

תודה על התייחסותך המהירה. המשך יום נפלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שדה ראיה -צניחת עפעף עליון
    אבי
    10/03/2009

לרופאים שלום רב , ראיתי בעבר שהשתמשתם בצורך בבדיקה הזו - 120-2 או 80-2 - לצורך קביעת שדה הראיה לעניין ניתוח עפעפים עליונות. האם תוכלו להרחיב במעט מהי הבדיקה הזו ,איך נערכת וכד' .כל אינפורמציה תתקבל בברכה ובתודה . בכבוד רב , אבי

הוספת תגובה

• בדיקת שדה ראיה -צניחת עפעף עליון

פרופ. אריה נמט
    11/03/2009

אבי שלום רב,

בדיקת שדה ראיה מעריכה את מרחב הראיה אותו רואה העין. במקרים בהם יש פגיעה במרחב הראיה, למשל במחלות עיניים כמו גלאוקומה- ישנה פגיעה אופיינית בשדה הראיה. בדיקה זו מגלה פגמים גם אם חדות הראיה היא מצוינת. (6-6)
    בדיקה זו מאפשרת אבחון ומעקב של מחלות ומצבים שונים.
    ניתן לבדוק את שדה הראיה המרכזי- ב 10 המעלות המרכזיות של השדה, רחב יותר ב 24 או 30 מעלות, והבדיקה הרחבה ביותר היא 80-2 או 120-2 הבודקת את היקפי שדה הראיה.

בדיקה זו נחוצה לצורך אבחון הפרעה הנובעת למשל מצניחת העפעפיים וחוסמת את שדה הראיה ההיקפית.
    לפני ניתוחי צניחת עפעפיים עליונות יש לבצע בדיקה זו לצורך קביעת המצב כבעיה רפואית. (ולא קוסמטית).

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה הממצה והמהירה

אבי
    11/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריסים נכנסים לעין
    שלומית
    10/03/2009

שלום. יש לי תינוק בן שנה. יש לו מבנה של רקמת שומן מתחת לעין הגורמת לריסים בעפעף התחתון להכנס לתוך העין. האם זה אמור לעבור לבד, האם צריך לטפל בזה?

לקביעת תור
    סגירה
    ריסים נכנסים לעין

הוספת תגובה

• ריסים הנכנסים לעין בתינוק

פרופ. אריה נמט
    10/03/2009

שלומית שלום,

מדובר על תופעה המוכרת בשם epiblepharon. ברוב המקרים התופעה מסתדרת מעצמה עם הבשלת עצמות הפנים והרקמות הרכות. במידה ויש נגיעה של הריסים בקרנית העין יש צורך לעקוב ולטפל בתכשירים המגינים על משטח העין. (דמעות או ג'ל ללחות העין)

אם לאחר מעקב שמרני התופעה אינה מסתדרת או שיש נזק לקרנית, אז דרושה התערבות. מדובר על ניתוח בעפעף בו מסירים את השריר והעור העודף ומשנים את מנח העפעף באופן כזה בו הריסים מוטים יותר למטה, ולא נכנסים לעין. כאמור, לרוב, התופעה מסתדרת עם הזמן, ללא צורך בפעולה כירורגית.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח עין עצלה
    ליטל
    10/03/2009

שלום רב ! שמי ליטל בת 24 בילדותי עברתי ניתוח פזילה בעין ימין ונראה כי הפזילה אומנם לא נשארה כפי שהייתה אך עדיין קיימת סטייה קטנה, ברצוני לציין כי אני מרכיבה משקפיים רוב שעות היום שאלתי היא אם ניתן לבצע ניתוח לתיקון הפזילה גם בגיל 24 ?? כמו כן , חדות הראיה שלי פוחתת עם השנים עד כדי שהדבר גורם לי מיגרנות קשות וקשיי ראייה בנהיגה ... אודה לכם אם תוכלו להשיב לי על שאלתי בהקדם ליטל

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח עין עצלה

הוספת תגובה

• פזילה

פרופ. אריה נמט
    10/03/2009

ליטל שלום,

באופן עקרוני ניתן לבצע תיקון פזילה גם בגיל 24, ואף בגילאים מאוחרים יותר. חשוב לבדקו מה רמת הפזילה, האם היא קבועה בכל שעות היום, או תלויה בעייפות או בכיווני המבט (לקרוב או לרחוק), וכן מהי חדות הראיה (האם יש לך מספר + או -).
    לא בטוח שיש לך עין עצלה. יתכן שזו פזילה, עם פוטנציאל ראיה טוב בשתי העיניים.

באשר לחדות הראיה ולמיגרנות- יש צורך בבדיקת עינים מקיפה לצורך בירור הענין.
    עצתי- פני לרופא עיניים עם מומחיות בפזילה, לצורך הערכה מחודשת של מצב העיניים.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמעות בעיניים
    דליה
    09/03/2009

שלום, אני בת 24.בזמן האחרון יש לי בעיה שמציקה לי. אני דומעת מאוד בקלות ובלי סיבה בעין אחת. אור, אפילו לא חזק במיוחד, מפריע לי ומגביר את הדמעות. ממה זה יכול לנבוע ומה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    דמעות בעיניים

הוספת תגובה

• מעות בעיניים

פרופ. אריה נמט
    09/03/2009

דליה שלום,

ישנן מספר סיבות לדמעת יתר. באופן כללי יש שתי קבוצות: ייצור יתר של דמעות או הפרעה בניקוז הדמעות.

ייצור יתר עשוי לנבוע מגירוי חיצוני- דלקת אלרגית, גוף זר, יובש ודמעת תגובתית ועוד . הטיפול הינו בהתאם לכל אחד מהגורמים.

הפרעה בניקוז עשויה להיות באיזורים שונים של מבנה העפעפיים, דרכי הדמעות והאף. בדיקה מקצועית של מנח העפעפיים, פתח הניקוז ושטיפת דרכי דמעות נעשים ע"י רופא עינים או מומחה לפלסטיקה של העין, וכך נקבעת סיבת החסימה.
    אם החסימה קשורה למנח העפעפיים או פתח הניקוז, לרוב הטיפול הינו בניתוח קטן בהרדמה מקומית.

מאידך, אם אובחנה חסימה של שק הדמעות יש צורך בניתוח מעקף לפתיחת דרכי הדמעות. ישנן מספר טכניקות מעניינות לביצוע הניתוח. בשיטה המקובלת יוצרים מעקף בין פתחי ניקוז העין לאף, תוך שבירת המחיצה ופתיחת רירית האף. ניתוח זה נעשה דרך חתך חיצוני בעור בצד הפנימי של העין ועלול להשאיר צלקת חיצונית. בעשור האחרון ישנו שימוש גובר בניתוח הנעשה דרך האף ושאינו מותיר צלקת חיצונית, אך עם הצלחה מעט פחותה מהשיטה הקודמת לפי חלק מהמחקרים. שני ניתוחים אלה מבוצעים לרוב תחת הרדמה כללית, או טשטוש עמוק.
    לאחרונה פןתחה שיטה חדשה בה הפתח נעשה ע"י לייזר דקיק שעובר בפתח הניקוז של הדמעות דרך סיב אופטי בעובי 0.4 מ"מ . סיב זה יוצר פתח בשק הדמעות, עצם האף ורירית האף. יתרונות שיטה זו הן : אין צורך בהרדמה כללית, הפעולה פשוטה וקצרה מאד, וללא צלקת חיצונית.

פורים שמח,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נבוס בלחמית גדל שנה האחרונה
    פרופ. אריה נמט
    08/03/2009

שלום,
    אני בן 30. יש לי נבוס בלחמית כמה שנים, אשר לא השתנה עד לפני שנה. בשנה האחרונה הוא גדל מעט. רופא עיניים המליץ לי לפנות לומחה לאוקולופלסטיקה. מה עלי לעשות?

הוספת תגובה

• נבוס בלחמית

פרופ. אריה נמט
    08/03/2009

אורי שלום רב,

נבוס הינו גידול שפיר שעשוי להיות בעל גוון כהה -עם מלנוציטים שהינם תאי פיגמנט, או עם גוון בהיר- ללא תאי פיגמנט. פעמים רבות הוא עובר שינוי בגוון , בעיקר סביב גיל ההתבגרות, והופך כהה יותר.

ניתן לרוב לעקוב באופן שמרני (כלומר- ללא התערבות) אחר הנגע, עם תשומת לב לכך שאינו גדל, לא משנה צבע, שגבולותיו אחידים וצבעו נראה תקין. כמו כן חשוב לראות את מקומות התפשטותו.

במקרים בהם הוא גדל, משנה צבע או גבול, מומלץ על ביופסיה ולעיתים על הסרה מלאה לשלילת גידול מלנוטי. על אף שהסבירות שמדובר בגידול היא נמוכה, מדובר על פעולה פשוטה למדי, כמעט ללא סיבוכים, ולכן מומלץ לבצע את ההסרה. זו פעולה הנעשית בהרדמה מקומית, תחת מיקרוסקופ. ההחלמה נמשכת מספר ימים.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נבוס בלחמית

אסנת
    08/03/2009

ד"ר נמט, תודה על התשובה המהירה והמפורטת. שאלה נוספת- האם הפעולה מתבצעת בבית החולים או אפשר דרך קופת חולים? תודה. אורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נבוס בלחמית

פרופ. אריה נמט
    08/03/2009

אורי שלום,

מדובר על אינדיקציה רפואית ולפיכך ניתן לבצע את הפעולה בבית חולים או דרך הביטוח המשלים של קופות החולים השונות. ניתוחים אלו מבוצעים על ידי מומחי פלסטיקה של העין.

בברכת פורים שמח,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• BCC בעפעף התחתון
    יוסי
    06/03/2009

בביקור אצל רופא עיניים נאמר לי שיש לי גידול קטן (נראה כמו פרונקל קטן) בעפעף התחתון, וכנראה זה גידול מסוג BCC. מה השלבים לפני ביצוע ניתוח להסרת הגידול? האם קודם עושים ביופסיה, מחכים מספר ימים לתוצאות לתוצאות ורק אז מבצעים את הניתוח, או מסירים את הגידול ולאחר מכן מבצעים ביופסיה. מה מקובל בד"כ במקרים דומים, ביצוע ניתוח מוהס , או ניתוח רגיל ע"י אוקולופלסטיקאי? האם חברות הביטוח דורשות לעשות ביופסיה ורק כשיש תשובה לאחר מספר ימים לבצע את הניתוח? בתודה,

לקביעת תור
    סגירה
    BCC בעפעף התחתון

הוספת תגובה

• BCC בעפעף תחתון

פרופ' גיא בן סימון
    06/03/2009

יוסי שלום רב,

BCC הינו הגידול השכיח ביותר בעפעפיים, כאשר העפעף התחתון הינו המקום השכיח להיות מעורב.

ככל הגידול אינו שולח גרורות, ואם מבצעים הסרה כירורגית במועד אינו נוטה להתפשט מקומית.

בבדיקה קלינית על ידי אוקולופלסטיקאי מומחה ניתן להגיע לאבחנה כמעט ודאית לסוג הגידול (לפחות האם הוא ממאיר ומסוג BCC ו / או SCC), ולכן במקרים אלה ניתן לחסוך ביופסיה מקדימה ולבצע הסרה כירורגית מלאה עם שחזור העפעף. במקרים בהם האבחנה אינה ודאית מומלץ לבצע ביופסיה טרם הניתוח הדפניטיבי.

ניתן להסיר את הגידול עם שוליים נקיים קלינית (3 ממ' מכל צד), לקחרת רקמה מהשוליים ולשלוח לבדיקה פתולוגית (חתך קפוא) בעת הניתוח על מנת לוודא שאכן לא נותרה שארית גידול בעפעף. בשיטת MOHS מבצעים פעולה דומה אך באופן חיתוך שונה.

אין כל יתרון ל MOHS בעפעפיים, מאחר שרופא אוקולופלסטיקאי מומחה יודע איזה איזור נגוע וכמה להסיר, בנוסף ניתן לשלוח את השוליים לבדיקה בזמן הניתוח. מנתחי MOHS הם רופאי עור, ולמרות שהינם טובים מאוד בגידולים באיזור הפנים והגוף, הרי שבעפעפיים מוטב כי העבודה תעשה על ידי רופא אוקולופלסטיקאי מומחה. בנוסף יהיה זה רופא אוקולופלסטיקאי אשר יבצע את שחזור העפעף ומוטב כי כל הניתוח יבוצע על ידי מנתח אחד.

תוכל לצפות בדוגמה של גידול בינוני בעפעף עליון לפני ואחרי שחזור באתר שלי drbensimon ,תחת הכותרת של ניתוחים משחזרים - גידולי עפעפיים.

חברות הביטוח מממנות את הניתוח כולל השחזור, וכן ביופסיה מקדימה אם נדרשת.

שוב אל חשש, מאחר שהגידול אינו הרסני, והטיפול הכירורגי מהווה ריפוי מלא.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי באבחון
    דני
    05/03/2009

יש אסימטריה בין 2 העיניים עין קטנה ועין גדולה, כל עין בנפרד נראית בריאה. בתמונות ילדות בגיל ממש קטן 3-6 בערך מבדילים בצניחה ממש קלה בעין שמאל אולי ב 2 תמונות בגיל מאוחר יותר 7 ועד היום בן 20+ רואים בתמונות עין ימין גדולה ורואים את הלבן למעלה. לכן מאוד קשה להבדיל מה העין הטבעית , הייתי אצל 2 רופאים אחד טען לחשד בלט עין ימין פתוחה, רופא אחר טען צניחה מולדת בעין שמאל שבגלל שהמוח מנסה לפתוח את עין שמאל העין הימנית פתוחה כך שמדי פעם רואים את הלובן . בנוסף שאלתי היא מהי עין תקינה? האם עין שהעפעף מכסה קצת מהשחור , או שרואים את כל השחור בלי לראות את הלבן למעלה בעין? נ.ב - ידוע לי בגיל 3 חודשים הייתה לי דלקת בעיניים , העיניים היו סגורות והרופאים חשבו שאהיה עיוור .

לקביעת תור
    סגירה
    קושי באבחון

הוספת תגובה

• קוש.י באבחון

פרופ' גיא בן סימון
    05/03/2009

דני שלום רב,

אכן כפי שהנך טוען האבחנה אינה תמיד קלה, בייחוד אם האסימטריה מופיעה בגיל מוקדם.

ככלל העפעף העליון מכסה 1 ממ' מהשחור של העין (או הקשתית), וכאשר רואים את הלבן מעל השחור המנח הוא גבוה מהנורמלי (מנח הנקרא רטרקציה של עפעף).

במקרים בהם ישנה צניחה של עפעף אחד (למשל עין ימין), המוח מנסה להרים את העפעף על מנת לשפר את הראיה ולהחזיר את העפעף למנח תקין, אך מאחר שהעצבוב לשתי העיניים הוא זהה המוח יתן פקודה גם להרים את העפעף התקין (בדוגמה שלנו צד שמאל) כך שעפעף שמאל יהיה במנח גבוה מהנורמלי ויראו את הלבן מעל השחור.

בבדיקה קלינית ניתן בדרך כלל לראות מה הצד החולה, ואם ישנה הפרעה הדורשת תיקון (קוסמטי או פונקציונלי). אם מאידך מנח העפעפיים אינו מפריע לך אין צורך בהתערבות כירורגית.

גורמים אחרים פחות שכיחים הינם שינוי בגודל העין (שוני במספר המשקפיים או ברפרקציה), גם את זה ניתן לאבחן בבדיקה קלינית ובדיקות עזר.

אמליץ לך לעבור בדיקה על מנת להגיע לאבחנה מדוייקת.

בברכה,

כירורגיה פלסטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות
    מרכז רפואי רמת אביב
    טלפון להתייעצות 050-2971663

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רעות
    03/03/2009

בשנה האמרונה התפרצו לי המון כלי דם בלבן של העין אין לי מושג למה זה לא עובר והעין נראית אדומה כל הזמן יש ניתוח להסרת התפרצות כלי הדם הפנימיים בעין??

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כלי דם בלובן

פרופ' גיא בן סימון
    03/03/2009

רעות שלום רב

ישנן מספר סיבות לכלי דם בלובן העין, לדוגמה דלקת ממוקדת של הלובן או של הרקמה מעליו (בין הלחמית ללובן). בנוסף תתכן גדילה של רקמה פתולוגית על העין (פטריגיום או חלזון בעברית) אותה ניתן להסיר בניתוח בהרדמה מקומית.

עצתי לך היא להבדק על מנת להחליט על הגורם ועל דרכי הטיפול.

בברכה

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עין יבשה
    איציק
    02/03/2009

איפה עושים ניתוח לסגירת צינור הדמעות ? האם זה בסל ? איזה בדיקות יש לעשות לפני הניתוח ?

לקביעת תור
    סגירה
    עין יבשה

הוספת תגובה

• ניתוח לסגירת צינור הדמעות

פרופ' גיא בן סימון
    02/03/2009

שלום רב,

במקרים של עין יבשה ניתן לבצע סגירה של צינור הדמעות בעזרת פקקים עדינים (plugs) או צריבה של פתח הצינורית (לא הפיך). מובן שהבדיקה כלולה בסל הבריאות ותוכל לבצע בכל בית חולים במרפאת אוקולופלסטיקה / קרנית (מרפאות עיניים).

באופן חלופי תוכל לבצע את הניתוח על ידי מנתח בהסדר עם קופות החולים (למשך ביטוח מושלם של כללית) בבתי חולים פרטיים עם השתתפות עצמית מועטה.

בברכה,

כירורגיה פלסטית עפעפיים ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמים כהים בעיניים שנה אחרי ניתוחאף
    נועה
    24/02/2009

יש לי מתחת לעיניים עיגולים כהים מהשטפי דם והם לא יורדים: ( לפני הניתוח אף זה לא נראה כל כך בולט למי לפנות? לרופא עיניים? עור? אולי יש לי בעיה במנהרות האף שמשפיעות על העין ואני צריכה אאג? אני לא יודעת מה לעשות:(

הוספת תגובה

• כתמים כהים בעיניים שנה אחרי ניתוחאף

פרופ. אריה נמט
    24/02/2009

נועה שלום רב,

לאחר ניתוחי פנים עליונות, אף ועפעפיים נותרות לעיתים שאריות של בצקות ואף אזורים של ספיגת המטומות. לרוב איזורים אלו ממוקמים מתחת לעפעפיים. תופעה זו נובעת מהפעת הגרביטציה, ולרוב היא נמשכת מספר שבועות עד לספיגה מלאה.
    אני מציע שתלכי להבדק ע"י רופא עור או פלסטיקאי עיניים לצורך אבחנה. כמו כן רצוי לשמוע את דעתו של המנתח שביצע את הניתוח.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עין גדולה ועין קטנה לילד בן 6
    ישראל ישראלי
    18/02/2009

ד"ר שלום, לפני כחצי שנה הבחנתי בעין גדולה ובעין קטנה אצל ילד בן 6. הרופא שלח אותנו לבדיקת MRI ולא הוסיף את משמעות הבדיקה. האם תוכל להסביר לנו במה מדובר? תודה

הוספת תגובה

• עין גדולה ועין קטנה

פרופ' גיא בן סימון
    19/02/2009

שלום רב,

מראה של עין קטנה יכול להתקבל במקרים של צניחת עפעף בהם מפתח העפעפיים קטן מהעין השניה, או במקרים שיש בלט עין אחת ביחס לרעותה.

ניתן להעריך את הגורמים לפי בדיקה קלינית ו / או בדיקות הדמיה כמו MRI (שעדיפה על CT בילדים בשל הקרינה וכן מראה פרטים מדוייקים יותר במוח ובארובות העיניים).

האם קבלת מידע נוסף מהרופא המטפל?

האם בדיקת העיניים תקינה (חדות ראיה, תנועות, מידת בלט העין, מנח העפעפיים, בדיקת קרקעית העין?) האם ישנם סימפטומים נלווים?

כל הנ"ל חיוניים בהערכה ובבדיקה של ילד ורק לאחר מכן ניתן לחוות דעת לגורם או לטיפול. במקרים רבים אין מחלה הגורמתת לשוני במראה.

בברכה,

כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פזילה ....
    ספיר צדוק
    18/02/2009

מה עושים כשיש פזילה וילדים קצת בוגרים ממך יורדים עליך על זה.? וכן זה מעליב אותי .. =\ ואני אמורה ללבוש משקפי ראייה אבל אני לא לובשת כי אני מתפדחת =\

לקביעת תור
    סגירה
    פזילה ....

הוספת תגובה

• פזילה

פרופ' גיא בן סימון
    18/02/2009

שלום רב,

ישנם מספר סוגי פזילה אשר חלקם ניתנים לתיקון על ידי משקפיים. במקרים אחרים אפשר לעשות ניתוח על השרירים המניעים את גלגלי העיניים, אך בטרם הניתוח יש להבדק על ידי רופא עיניים מומחה לרפואת ילדים ופזילה (הם מנתחים פזילה גם בגילאים המבוגרים).

אוכל לתת מידע נוסף באם תאמרי לנו את סוג הפזילה הקיימת (עין יוצאת החוצה / פנימה, האם יש גובה לפזילה) ומה הוא תיקון המשקפיים, וכן האם עברת ניתוחי פזילה בעבר ו / או טיפול בעין עצלה? (כיסוי או טיפות אטרופין)

בברכה

כירורגיה פלסטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה .....

ספיר צדוק
    19/02/2009

סוג הפזילה שלי זה עין אצלה , ויש לי שיתוק בעצם של העין השמאלית. אם אני מסתכלת נגיד ישר לא רואים ת'פזילה , ואם אני מסתכלת לצד שמאל גם לא רואים , אך אם אני אסתכל לצד ימין עין אחת תסתכל ועין שניה תישאר במקום. אמא שלי ואבא שלי אומרים שאי אפשר לעשות ניתוח כי זה שיתוק בעצם. או שאולי אפשר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פזילה

פרופ' גיא בן סימון
    19/02/2009

שלום רב

ישנן מספר סוגי פזילות המתאימות לתיאור שלך (לדוגמה שיתוק עצב VI מימין, או duane syndrome), ולהערכתי כן ניתן לתקן בניתוח את הפזילה,

שוב אני מייעץ לך לפנות למומחה פזילה (כדוגמת פרופ' שפירר בתל השומר או דר' גדי דותן באיכילוב) והם יוכלו לעשות הערכה מדוייקת של סוג הפזילה והטיפולים האפשריים.

בהצלחה!

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ----

ספיר צדוק
    20/02/2009

אתה אולי מכיר רופאים מומחים לעיניים מאזור פ'ת ? תוודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מומחי ילדים ופזילה

פרופ' גיא בן סימון
    21/02/2009

בהחלט

פרופ' אברהם שפירר
    דר' תמרה ויגננסקי
    דר' גד דותן
    דר' חיים סטולוביץ
    דר' בנימין שלו

כולם מקבלים באיזור המרכז

בהצלחה!

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת כלזיון
    הילה
    17/02/2009

שלום, אובחן אצלי כלזיון בעפעף ימין ע"י רופא עיניים. הוא הפנה אותי לבצע כריתה במסגרת הקופה. 2 שאלות: 1. הבנתי כי כלזיון שלא הבשיל, סיכויו לשוב גם לאחר כריתה גבוהים. איך אני יכולה להיות בטוחה כי הכלזיון בעיני הגיע לכדי הבשלה? 2. האם מדובר בניתוח פשוט? מה הסיכויים לסיבוכים? (נפילת עפעף וכד') האם אתה חושב שיש יתרון לפנות לרופא פרטי או להסתפק בשירותי הקופה? חשוב לי לציין שאני לא מעונינת לקחת סיכון אפילו קטן בנושא העיניים שלי. תודה מראש שירי

לקביעת תור
    סגירה
    כריתת כלזיון

הוספת תגובה

• כלזיון

פרופ' גיא בן סימון
    17/02/2009

שירי שלום רב,

במרבית המקרים כריתה וניקוז של כלזיון היא פעולה פשוטה ובהחלט יכולה להעשות על ידי רופא המיומן בכך.

ישנם מספר עקרונות בביצוע הניתוח, לדוגמה עדיפות לחתך פנימי (בתוך העפעף) אם ניתן, הגנה על צינורית ניקוז הדמעות (אם הכלזיון בחלק המרכזי של העפעף). במקרים בהם המרכיב העיקרי הוא דלקת ניתן להזריק סטרואידים לעפעף במקום כריתה .

בברכה,

כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה