פורום ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקות עיניים ממושכות
    איתן
    30/03/2009

ד"ר שלום רב,

בן 33 - ברקע מחלת האשימוטו (ללא טיפול תרופתי)
    מזה כשנה הנני סובל מדלקות חריפות שלא חולפות בעיניים. אני מטופל אצל רופא בקופה וכבר קיבלתי (על פי טענתו) את כל הטיפולים התרופתיים האפשריים ללא הטבה וללא ריפוי. מדובר על למעלה מחמש משחות שונות, למעלה מ - 8 סוגי טיפות, כדורי דוקסילין לתקופה של חודש וכ"ו. איכות החיים שלי ירדה בצורה קיצונית. הראייה שלי מטושטשת (בגלל הפרשות - ללא פגיעה), בלילות אינני ישן עקב תחושת צריבה וכאב נוראי בעיניים ובחודש האחרון תופעה שחוזרת על עצמה אחת לשבוע כאשר אני מתעורר לאחר מעט השעות שאני ישן, עיני השמאלית נפוחה בצורה מפחידה כשכל כולה מוקפת בבצקת. בפעם הראשונה שזה קרה, רצתי למיון בביה"ח בילינסון ולאחר בדיקה וחוסר אונים של הרופאה שבדקה אותי, קראו למנהל המחלקה שיבדוק אותי. לאחר בדיקה שנעשתה על ידו במשך 30 שניות, הנ"ל קבע שמדובר בסינדרום של התהפכות העפעפיים וזה מסביר את הדלקות שלא עוברות כבר כשנה וששום טיפול תרופתי לא משפיע עליהן. נאמר לי שעליי לישון עם סגירה/הדבקה של העפעפיים ומריחה לפני הסגירה של חומר סיכה/תחליף דמעות אך לצערי ללא הטבה. מעבר לכך, לאחר חודש של סגירה יש החמרה במצב. רופא העיניים שאני מטופל אצלו מיואש ואני כבר לא יודע מה לעשות. אני סמנכ"ל בחברה מאוד גדולה, אני נרדם בישיבות עקב חוסר בשעות שינה (אני כבר חושש ללכת לישון), אני חושש מאוד לפגיעה בראייתי (כיום ראייתי 6/6 בשתי העיניים), אני מסונוור מאוד מפנסים של מכוניות הנוסעות מולי בשעות הלילה ובקיצור חיי הפכו די לגיהנום.
    מה עושים?
    למי פונים?
    האם נגזר עליי לחיות כך ללא טיפול ואו הטבה?
    קשה לי להאמין שלרפואה אין פתרונות ולו חלקיים בנושא.
    אשמח לתשובתך.
    איתן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקות עיניים ממושכות

הוספת תגובה

• דלקות עיניים ממושכות

פרופ' גיא בן סימון
    30/03/2009

שלום רב,

אכן במקרה אותו הנך מתאר יתכן שאתה סובל מ floppy eyelid syndrome המלווה בדלקות עיניים ממושכות שאינן מגיבות לטיפול תרופתי. אם אכן זהו המצב ניתן לבצע ניתוח עפעפיים מסויים על מנת לתקן את הבעיה ולהקל בכ 80-90%.

בנוסף מחלת בלוטת התריס כדוגמת השימוטו עלולה לגרום למעורבות ארובת העיניים והדבר מצריך בדיקת עיניים כולל בדיקות הדמיה.

עצתי לך לקבוע פגישת ייעוץ על מנת לאבחן ולראות אם באמת ניתן להציע פתרון כירורגי.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות
    טל להתיעצות 050-2971663

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלזיון
    מישו
    25/03/2009

שלום
    לפני כחודש עברתי ניתוח חלזיון בעפעף עליון.
    מרחתי סינטומיצין ושמתי טיפות דקסמיצין.
    למשך שבוע נראה היה שיש שיפור. אך לאחר שבוע החלה מגמת התנפחות.
    כעת חודש אחרי זה כמעט שלושת רבעי מגודלו ערב הניתוח.
    מה עלי לעשות?
    (ובבקשה אל תגידו עוד ניתוח... זה כבר עושה מהעסק בדיחה רעה).
    אני ממש אובד עיצות.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חלזיון

הוספת תגובה

• חלזיון

פרופ. אריה נמט
    25/03/2009

שלום לך,

ישנם שלבים שלבים של שעורה. כאשר היא עוד פעילה, כלומר, ישנו ייצור של חלב, מוקדם מידי לבצע את הסרת השעורה ואז היא עשויה לחזור.

ייתכן שזה מה שקרה. אפשרות נוספת היא שנותרה שארית ולא כולה הוסרה.

אפשרות שלישית היא שיש תהליך דלקתי כרוני ויש צורך בהזרקת תכשיר סטרואידי לאיזור.

הסביר ביותר הוא שמדובר על האפשרות הראשונה או השניה.

אבחנה מדויקת תתכן רק ע"י רופא עינים, רצוי אוקולופלסטיקאי.
    הטיפול הינו קומפרסים חמים-פושרים בתוספת ריכוך האיזור עם משחה אנטיביוטית כדוגמת סינטומיצין 5%. יש לטפל מספר שבועות עד שהתהליך אינו פעיל יותר. אם נותרת שארית לאחר מכן, אין ברירה אלא להסיר באופן כירורגי.

זו לא בדיחה. חשוב לבצע את הפעולה בעיתוי הנכון.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעפיים נופלות
    יוסי
    25/03/2009

שלום,
    הינני סובל מעפעפיים נופלות מאז שאני זוכר את עצמי,
    אך בשנה האחרונה , באורח פלא, אני מצליח עם הידיים להרים את העפעפיים כאילו שהם לא נפלו בחיים,
    ובבוקר זה שוב חוזר ככה כול בוקר אני ניאלץ להרים אותם עם העצבעות.
    יש לך הסבר הגיוני? האם יוכול להיות שמשום שהתבגרתי זה עבר לי ואני יוכול להרים אותם עם האצבעות?
    אשמח לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    עפעפיים נופלות

הוספת תגובה

• עפעפיים נופלות

פרופ. אריה נמט
    25/03/2009

יוסי שלום רב,

קראתי בעיון את שאלתך אך לא הצלחתי להבין מה בדיוק המצב כיום.

האם העפעפיים צנוחים רק בבקר? האם בכל שעות היום? האם ללא אצבעות הן נותרות פתוחות?

אבקש שתנסח שוב את השאלה ואשמח להשיב.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעפים נופלות

יוסי
    03/04/2009

שלום לך,

המצב כיום הוא שבבוקר העפעפיים צונחות, ועם אני לא טורח להרים אותם
    עם האצבעות או לחילופין לעצום את העיניים חזק וליפתוח כמה וכמה פעמים עד
    שהעפעפיים חוזרים למקומם הטבעי, אז הם נשארים צונחות לשאר היום
    כלומר , רוצה להגיד שפחות או יותר יש לי שליטה על מצב העפעפיים הנני יוכול להשאיר אותם
    צונחות לכול היום או להרימם עם האצבעות לשאר היום. איך הינך מסביר זאת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעפיים צונחות

פרופ. אריה נמט
    05/04/2009

שלום,

במידה ויש צורך להרים את העפעפיים בסיוע האצבעות, הדבר מעיד על צניחת עפעפיים הדורשת תיקון ניתוחי.
    עם זאת, מתיאורך נשמע כי עצם העפעוף מסיע בפתיחת העפעפיים. ייתכן ומדובר רק על קפלי עור ו/או שריר ולא על צניחה ממש.
    הצעתי לך לפנות לפנות לבדיקה להערכת המצב.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד'ר אריה בן נמט.

יוסי
    23/04/2009

שוב שלום ,
    בעקבות דבריך הלכתי לרופא עיניים, וכאמור זה אכן קפלי עור בלבד ולא צניחה של ממש
    אך מה זה אומר? והאם נתקלתה בעוד אנשים אשר באפשרותם להרים עפעף בעזרת אצבעות?
    והאם יש פתרון סופי לבעיה מכיוון שעם באפשרותי להרימם עם האצבעות חייבת להיות פתרון שלא מצריך ניתוח.
    תודה רבה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפלי עור

פרופ. אריה נמט
    24/04/2009

יוסי שלום,

אתה מתאר מצב של עודף עור בעפעפיים הנוצר עם התקדמות הגיל והזדקנות העור.מצב זה משתפר ע"י מתיחת העור באופן מכני. אין פתרון מלבד ניתוח להסרת עודף העור. הניתוח מבוצע בהרדמה מקומית.
    בשל העובדה כי אין כאן אינדיקציה רפואית לביצוע הניתוח, אלא מדובר על סיבה אסטטית, הניתוח אינו מוגדר כרפואי.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוג הניתוח + תדירות בדיקות אחריו
    אורי
    25/03/2009

שלום רב ד"ר,

אני מעוניין לעבור בחודש אפריל ניתוח לייזר (ככהנ בשיטת לאסק) וביולי אני מתכנן ליסוע לטיול של כחצי שנה.

האם אתה ממליץ יותר על ניתוחי הלאסק ללא הרמת המתלה או שמא על הלאסיק, בו להנתי ההחלה מהירה יותר?

כמו כן רציתי לשאול - האם לדעת מסוכן ליסוע לטיול 3 חודשים אחרי ניתוח? כמו כן, כל כמה זמן צריך לבצע בדיקה לאחר מעבר ניתוח? אני יודע שיש בדיקות אחרי יום ואחרי שבוע, ומה אחכ?

ושאלה אחרונה - האם אמורה להיות בעיה עם ביצוע צניחה חופשית מס' חודשים לאחר הניתוח? ואם אני מתכנן זאת, האם עדיף ללכת על שיטה לאל הרמת מתלה, כיוון שייתכן והמתלה לא יעמוד בלחץ הצניחה?

תודה רבה, אורי.

הוספת תגובה

• ניתוח לאסיק

פרופ. אריה נמט
    25/03/2009

אורי שלום רב,

ההחלטה על סוג הניתוח .הינה בעיקרה מקצועית ותלויה בעובי הקרנית ובמספר שאותו צריך לתקן.
    באופן כללי יש יתרונות וחסרונות לכל שיטה. ללסיק יש יתרון שהוא אינו כואב, אך יש לו את חסרונות וסיכוני המתלה. כמו כן ניתן לבצע ניתוח עם מספר גבוה יותר בשיטת ה LASEK.

לאחר ביצוע הבדיקות עליך להתייעץ עם המנתח האם אתה מועמד לשתי השיטות או רק לאחת מהן, ומהי המועדפת.

לרוב יש ביקורת כעובר יום, שבוע, חודש, 3 חודשים.
    3 חודשים הינו זמן בטוח לרוב לטיול ולכל הפעילויות האתגריות.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לאמי
    מורן
    23/03/2009

אמא שלי אישה בת 52 יש לה מין שקיות שומן בעפעפיים התחתונים מה ניתן לעשות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לאמי

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים תחתונים

פרופ. אריה נמט
    23/03/2009

מורן שלום רב,

ישנם מצבים שונים בעפעפיים התחתונים הגורמים למראה עיף. אחד מהם הינו מצב של "שקיות" בולטות- כלומר בעיה של רפיון הספטום- זוהי הרקמה התומכת ברקמת השומן, ולכן שקיות השומן בולטות מתחת לעור.

ישנן מספר שיטות לטיפול:
    ניתן להסיר את שקיות השומן בגישה של חתך מתחת לקו הריסים.

שיטה אחרת היא לשמור על הנפח ולהסיר כמה שפחות. בשיטה זו מבוצע סידור ופיזור השומן מחדש–או "עיצוב העפעף התחתון". הגישה לשומן הארובה הנה דרך החלק החיצוני או הפנימי של העין, תוך איחוד שומן ארובת העין עם קו הלחי העליונה. שיטה זו נקראת Fat reposition.

שיטה אחרת נקראת Septal reset - בה מחזקים את האזורים הרפויים של הספטום. ניתוח לחיזוק רמת הספטום, וכן תמיכה מחדש של השריר והעור הם הטיפול הרצוי. לעתים יש צורך בהסרת רקמת שומן בנוסף.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקטור אפשר עוד שאלה

מורן
    02/04/2009

התשובה שלך עזרה לי מאוד להבין קצת. בלי קשר (או אולי דווקא יש קשר) שמעתי על מושג "אוקולופלסטיקה" האם קשור? דברתי עם רופא עיניים והוא אמר שאולי זאת אופציה טובה בשבילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקולופלסטיקה

פרופ. אריה נמט
    05/04/2009

מורן שלום,

אוקולופלסטיקה הינו ענף בתחום רפואת העיניים העוסק בפלסטיקה שסביב העיניים. הדבר כולל את העפעפיים העליונות, התחתונות, דרכי הדמעות והארובה.
    אכן עפעפיים תחתונות וכל מה שקשור בזה הינו תחום של האוקולופלסטיקה. הרואפים העורכים את הפורום הזה הם אוקולופלסטיקאים.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

מורן
    08/04/2009

האם יש חשש שהמצב יחזור לקדמותו אחרי הניתוח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקולופלסטיקה

עטרה
    08/04/2009

אין לאמך מה לחשוש מהבחינה הזו, מנסיוני האישי הניתוח הזה מחזיק לשנים. בעלי עשה אותו לפני כמה שנים טובות בפרופורציה, והתוצאה עד כה נראית אותו הדבר כמו אחרי הניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מורן
    15/04/2009

אני מתלבטת בין כמה רופאים אחד מהם מנתח בפרופורציה כמו שציינת.
    תגידי, את יכולה לספר קצת על הניתוח מהנסיון שלכם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרת המצב לקדמותו

פרופ. אריה נמט
    10/04/2009

מורן שלום,

באופן עקרוני המצב עשוי לחזור לקדמותו. עם זאת, כיום יש מספר טכניקות המונעות את אפשרות החזרה. בשיטות אלו יוצרים תמיכה נוספת של רקמות (בעיקר ספטום ושריר) היוצרות מעין "חומה" ומונעות את החזרה.

בברכת חג כשר ושמח,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוקטור

מורן
    15/04/2009

והאם השיטה שציינת על מנת למנוע חזרה למצב הקודם נכללת בניתוח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעת חזרה

פרופ. אריה נמט
    19/04/2009

אכן השיטה למניעת החזרה נכללת בניתוח.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מי ואיך מחליטים איזו פרוצדורה

ענת
    02/04/2009

אם אתה אומר שיש שתי אפשרויות, אז איך מחליטים איזו לעשות?
    האם האחת מתאימה למקרים "קלים" והאחרת למקרים יותר מורכבים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו פרוצדורה לבחור

פרופ. אריה נמט
    05/04/2009

ענת שלום,

יש מספר אפשרויות לניתוח, והדבר תלוי בכל מקרה לגופו.
    הפרמטרים הקובעים הינם: עודף העור, רפיון העור והשריר, מצב שקיות השומן, גובה הגבה והמנח שלה, מבנה הרקמות העמוקות.

ההחלטה כיצד ובאיזו שיטה לנתח תלויה בכל אלו ובטכניקה של המנתח.

פסח כשר ושמח,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש משמעות לניתוח קודם?

ענת
    06/04/2009

אם נותחתי בעבר והשקיות חזרו, האם זה מגדיל את הסיכוי לפרוצדורה זו או אחרת?
    ובאמת תודה על הסבלנות והתשובות :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משמעות לניתוח קודם

פרופ. אריה נמט
    10/04/2009

ענת שלום,

התשובה לשאלה היא מורכבת. חשוב לדעת בראש וראשונה איזה ניתוח בוצע בעבר והאם נעשתה תמיכה של הרקמות העמוקות למניעת השנות.
    במידה ומידע זה אינו זמין, ניתן לבצע בניתוח חיזוק של רקמות פנימיות המונע את חזרת השקיות. הסיכוי אז לצורך בפרוצדורה נוספת הוא קטן ביותר.

חג שמח,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחרונה ניתקלתי במונח Fat reposit
    אורנית
    23/03/2009

אני יודעת רק שזה קשור לניתוח (?) או טיפול בעפעפיים התחתונים האם אני יכולה לקבל הסבר מה זה? למי זה מתאים ואיפה אפשר לבצע את זה?

הוספת תגובה

• fat reposition

פרופ. אריה נמט
    23/03/2009

אורנית שלום,

fat reposition הינו מונח של שיטת ניתוח בעפעפיים התחתונות. בשיטה זו במקום להסיר את עודפי שקיות השומן, מבצעים מיקום מחדש את השומן, ותופרים אותו מעל איזור קו רכס הארובה התחתון. כך מנצלים אותו כדי ליצור קו אחיד בין איזור העפעפיים לאיזור הפנים העליונות ומניעת קו "שבר" - tear trough.
    בנוסף נמנעת אפשרות של הסרת יתר של שומן שעלולה לגרום לשקע באיזור הניתוח.

בברכה,

ד"ר אריה נמט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול עפעפיים

מיטל
    25/03/2009

שלום,
    בהמשך לשאלה, האם הטיפול הנ"ל מתאים לכל המטופלים עבור ניתוח עפעפיים? והאם חשוב לעבור אותו אצל רופאים שגם מתמחים ברפואת עיניים? החשש שלי הוא לאור הרגישות של האיזור..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• fat reposition

פרופ. אריה נמט
    25/03/2009

מיטל שלום,

הטיפול הזה מתאים בעיקר למקרים בהם קיימת "מדרגה" בין איזור הארובה לאיזור הפנים העליונות,
    והוא נועד לשטח, או לישר את אותה מדרגה.
    לכן, לא בכל המקרים יש צורך בפעולה זו.

לגבי ניתוח עפעפיים- מומחי פלסטיקה של העינים, אוקולופלסטיקאים, מתמצאים יותר באיזור זה ויודעים לטפל באזור העיניים. לכן מומלץ לבצע ניתוחי עפעיים אצל פלסטיקאים שהינם גם רופאי עיניים.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגולים שחורים
    שני
    20/03/2009

שלום, אני בת 20 , העפעפיים התחתונים שלי נפוחים והעניים שלי די שקועות דבר שיוצר מראה עייף , רציתי לשאול אם יש ניתוח שיכול לעזור בבעיה זו? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עגולים שחורים

הוספת תגובה

• עיגולים שחורים

פרופ' גיא בן סימון
    21/03/2009

שנם מספר רב של גורמים לשקיות מתחת לעיניים, בהתאם למבנה הפנים ולגיל. הסיבה השכיחה היא מעבר של שומן טבעי קדימה בארובת העיניים (איזור העפעף התחתון) בשל חולשה יחסית של רקמת החיבור המחזיקה את השומן במקום. סיבות אחרות הן צניחה יחסית של פנים מרכזיות. השקיות מתחת לעיניים נגרמות מהצללה של השומן הארובתי על הפנים המרכזיות (גבעה, שקע וגבעה).
    הטיפול הניתוחי יעשה בהתאם לבעיה - אם יש מעבר חלק יחסית בין העפעף התחתון לפנים המרכזיות ניתן להסיר באופן מבוקר מעט שומן על מנת למנוע את אותה גבעה היוצרת הצללה (ושקיות), מובן שעדיף כי הניתוח יעשה דרך חתך בלחמית (החלק הפנימי של העפעף) על מנת למנוע הצטלקות בעור באיזור רגיש זה. אם לעומת זאת, עודף השומן הוא מועט, ויש שקע מתחת לשקית השומן, הרי שיש להחזיר נפח לרקמה, כאשר פעולה זו מתבצעת על ידי הזרקת חומרי מילוי טבעיים (חומצה היאלורונית) או שומן (מאיזור הארובה או איזור אחר בגוף). למעשה השומן הצונח הוא שומן טבעי והמצב האמיתי אינו עודף שומן אלא שינוי מקומו הרגיל.
    במקרים אחרים (לרוב בגילאים מבוגרים יותר) ישנו עודף עור אמיתי - (תהליך הנקרא festoon) במקרה זה יש להסיר באופן מבוקר עור אך לשמר את השריר התת עורי (ואף לחזק אותו). ישנם מקרים בהם יש עודף שריר תת עורי - כאן ניתן להזריק בוטוקס במינון נמוך. לסיכום, יש צורך בבדיקה מקיפה של העיניים, עפעפיים, מנח השריר והעין, מנח הפנים המרכזיות, חוזק השריר ומידת המתח של העור. לאחר בדיקה זו ניתן להתאים את הטיפול (שלא חייב להיות כירורגי).

תוכלי לקרוא מידע נוסף על שקיות מתחת לעיניים במעבר שכתבתי בנושא והתפרסם בעיתון פלסטיקה בין לאומי, קישור למאמר המלא מופיע תחת הנושא עפעפיים תחתונות באתר שלי.

בברכה,

כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעפיים תחתונות
    גל
    19/03/2009

שלום העפעפיים התחתונות שלי נוטות לשקוע בצידן. יש לציין שזה לא כ"כ רציני אך בכל זאת רואים טיפה את לובן העין וזה די מפריע. משנולדתי אני כך. רציתי לשאול מהו הטיפול לשם כך והאם זה רציני מבחינה כספית? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עפעפיים תחתונות

הוספת תגובה

• עפעפיים תחתונות

פרופ' גיא בן סימון
    19/03/2009

שלום רב,

המצב אותו הנך מתאר נקרא רטרקציה של עפעפיים תחתונות בו העפעף התחתון נמצא במנח נמוך מהרגיל ולכן רואים את לובן העין ביתר. גורם נוסף לכך עשוי להיות בלט עין יחסי, בייחוד באנשים קצרי ראיה.

במרבית המקרים ניתוח קצר יכול לתקן את מנח העפעף (חיבורו מחדש לגיד הצידי) אך לעתים יש צורך בניתוח מורכב מעט יותר (הרמה של העפעף דרך חתך בחלקו הפנימי). הניתוח האחרון לרוב נחוץ במקרים בהם רטרקצית העפעף נובעת מניתוחים קודמים, חבלות קרינה חיצונית וכיו"ב (תוכל לקרוא מאמר שכתבתי בנושא באתרי, תחת הכותרת ניתוחי עפעפיים).

עצתי לך לקבוע פגישת ייעוץ על מנת לבחון מה הגורם למראה המתואר אצלך, וכיצד ניתן לשפר את מנח העפעף. לרוב ההוצאה הכספית אינה גדולה במיוחד.

בברכה,

כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות

טל. 050-2971663

"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעפיים נפוחים וצונחים. שוב אני-שלי
    שלי
    17/03/2009

שלום דר' נמט. בהמשך להודעותייי ושאלותיי מלפני כמה ימים: צריכה את עזרתך שוב: היום הייתי אצל רופא אונקופלסטיקאי. בדק אותי. אמר שהכל בסדר. אין דלקת. אמר שהנפיחות לא רצינית. שלא היה שם לב בכלל שמשהו לא בסדר. אבל הוא לא ראה אותי אף פעם .... ולכן, לא יכול להשוות... בכל אופן, הוא לא חושב שזה בלפרוכלזיס. סיפרתי לו על הראטויט. אמר שאחכה עוד חודשיים שלושה לראות מה קורה. ושאז אחזור אליו לביקורת. לא נתן שום טיפול. הוסיף שיש מצבים שדברים כאלה הם בלתי הפיכים. וזה מטריד אותי מאוד. הוא חושב שסביר להניח שאצלי זה הפיך, אבל ... אמר שבמצב של מבנה עין מסוים+דלקת-יכול להיות מצב שהנפיחות והנפילה יהיו לתמיד. אוף. אני כל כך כועסת על עצמי שהשתמשתי בקרם רטאויט הזה .... כרגע נותר לי רק להתפלל .... ולחכות ... מה אתה חושב? שאכן הראטויט גרם לדלקת, נפיחות וצניחה? והאם תהליך ההחלמה הוא כל כך ארוך? עוד חודשיים שלושה? יש באמת מצבים כאלה? היש תקווה?? תודה רבה לך. ויום נעים (: *** האם כעת משאין דלקת אני יכולה להתאפר ולצבוע שיער?***

הוספת תגובה

• נפיחות עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    17/03/2009

שלי שלום רב,

שוב להערכתי עלייך להמתין על מנת לראות אם הנפיחות הפיכה או לא, ומאחר שמרבית הטיפות לא הועילו (כדוגמת סטרואידים או אנטי-אלרגיה) הרי שאין טעם לנסות טיפולים מקומיים נוספים.

לעתים הסבלנות משתלמת :-)

אבקש גם מדר' נמט לענות על שאלתך

תודה

כירורגיה פלסטית ואסתטית עפעפיים ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה (:

שלי
    17/03/2009

שלום (: אינני מעוניינת בעוד טיפות וטיפולים. והבנתי שלא נותר לי אלא לחכות בסבלנות ... תודה רבה ויום נעים וטוב! אהיה בקשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות עפעפיים

פרופ. אריה נמט
    17/03/2009

שלי שלום שוב,

אני שמח שהלכת להתייעצות מקצועית אצל רופא ברמה גבוהה כמו ד" בן סימון.

את יכולה בהחלט לסמוך על הערכתו המקצועית. גם אם חל שינוי במראה העפעפים לעומת המצב שלפני התחלת הטיפול בתרופה, עדיין מומלץ על המתנה כפי שאמר לך.

הסבלנות לעיתים קשה, אך משתלמת.

אם תוותר נפיחות גם בעוד 6-8 שבועות, אני מציע להגיע לבדיקה נוספת.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום.

שלי
    18/03/2009

בהחלט סומכת על הערכתו המקצועית. ומודה לו. ולך. לא חל שום שינוי במראה עפעפיים שלי מאז הכל התחיל . . . הם מלכתחילה לא נראו מפחידים ומאוד מאוד נפוחים . . . מניחה שישנם מקרים מזעזעים . . . אך הכל יחסי . . . אחכה כמו שהמלצתם. תודה מכל הלב (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פזילה אצל ילדים A-Syndrom
    רועי
    16/03/2009

לפני כחודשיים החלה בתי (בת6) לפזול באופן פתאומי. לאחר בדיקות CT וMRI נשללה בעיה נוירולוגית. בבדיקת אופטומטריה נקבע כי מדובר ב A-Syndrom . ניסינו תיקון ע"י משקפיים, תחילה +0.5 אח"כ +0.75 יש לציין שבדיקת ראייה ראשונית קבעה קוצר ראייה המצריכה עדשות - 0.5 היום התבשרנו כי כנראה נצטרך לנתח כדי לתקן את הפזילה. היכן אני יכול ללמוד על עוד על סוג זה של פזילה ועל ניתוחי התיקון. האם כדאי למהר ולנתח? הרדמה מקומית או מלאה? מהו משך ההחלמה מניתוח כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    פזילה אצל ילדים A-Syndrom

הוספת תגובה

• פזילת מסוג A

פרופ' גיא בן סימון
    17/03/2009

שלום רב,

במקרים של פזילה מומלץ מאוד להבדק על ידי רופא עיניים מומחה לילדים ופזילה, במחלקות עיניים של בתי החולים.

תיקון פזילה יתכן על ידי תיקון משקפיים אך במקרים רבים ישנו מרכיב בפזילה שאינו מתוקן על ידי משקפיים ויש צורך בניתוח. מובן שלצורך החלטה יש צורך בבדיקה יסודית של העיניים וזאת מוטב שתעשה על ידי מומחה ילדים (וכן בבתי החולים ניתן לבדוק רפרקציה, והערכה אורטופטית הנחוצים לקביעת האבחנה ומדיניות הטיפול).

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקע ,קמטים וכהות מתחת לעין
    שירה
    15/03/2009

שלום רב, רציתי להתיעץ ולשאול האם קיים ניתוח או הליך רפואי מסוים המאפשר לשפר כהות, שקע וקמטים מתחת לעיינים אם כן מהו? והאם אתם מבצעים זאת? תודה מראש..

הוספת תגובה

• כהות שקע וקמטים מתחת לעיניים

פרופ' גיא בן סימון
    15/03/2009

שירה שלום רב,

ישנם מספר גורמים לשקעים או קמטים מתחת לעיניים ובהתאם לכך גם הטיפול המוצע.

אם העיגולים השחורים נגרמים משקע יחסי של השומן הארובתי, ניתן לבצע הזרקת חומר מילוי על מנת להחליק את המעבר בין העפעף התחתון לפנים. פעולה זו נעשית במרפאה בהרדמה מקומית (משחה) ולרוב יש צורך ב 1-2 טיפולים על מנת להשיג תוצאות מיטביות. אני משתמש רק בחומר מילוי טבעי (חומצה היאלורונית, המשמשת גם לניתוחים תוך עיניים) שהיא בטוחה בשימוש ואינה יוצרת תגובה דלקתית כדוגמת חומרי מילוי אחרים.

במקרים בהם הקמטים מתחת לעיניים נובעים מעודף עור עפעפיים תחתונים ו / או פעילות יתר של שריר ההבעה ניתן לבצע ניתוח קוסמטי לעפעפיים תחתונות עם או ללא הזרקת בוטוקס. במקרים אחרים די בזריקת בוטוקס על מנת לטשטש את הקמטים.

גורם שלישי לשקיות מתחת לעיניים הינו צניחה יחסית של שומן ארובתי, פעולה המחייבת ניתוח (עיצוב שומן) בחתך פנימי בעפעף.

הנך מבינה כי ישנו מספר רב של גורמים לשינויים בעפעפיים תחתונות, תוכלי לקרוא עוד בנושא ולראות תמונות לפני ואחרי באתר drbensimon תחת הכותרת טיפולים קוסמטים ותחת הכותרת עפעפיים תחתונים. בנוסף ישנו מאמר מדעי שכתבתי בנושא והתפרסם בספרות הפלסטיקה העולמית - גם למאמר קישור דרך האתר.

עצתי לך לקבוע פגישת ייעוץ על מנת לבחון מה הטיפול המתאים ביותר בשבילך.

בברכה,

כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות
    טל. 050-2971663

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דר' אריה נמט. איך אפשר לקבוע
    שלי
    14/03/2009

תור אליך, והאם אתה עובד עם קופ"ח כללית, או "כללית מושלם"? ואם לא, מה המחיר לפגישה באופן פרטי? תודה.

הוספת תגובה

• תור

פרופ. אריה נמט
    14/03/2009

שלום,

איני עובד עם הכללית.
    תור ומחיר ניתן לקבל דרך המזכירה 09-7680464.

שבוע טוב,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קטרקט מולד
    אנונימי
    13/03/2009

שלום, בני צריך לעבור ניתוח קטרקט בגיל חודשים -שלושה(הובחן בהריון), ברצוני לדעת מהו הטיפול שלאחר הניתוח, האם צריך להחליף עדשות ביוםיום?, האם שפשוף העין תגרום לנזק?שטיפת פנים?ובאיזה גיל יוכל להשתמש בעדשות קבועות ללא צורך בהתעסקות רבה ובזהירות מתמדת?

לקביעת תור
    סגירה
    קטרקט מולד

הוספת תגובה

• קטרקט מולד

פרופ. אריה נמט
    13/03/2009

שלום רב,
    ניתוח קטרקט בגיל זה הינו מורכב ודורש טיפול ארוך טווח לחודשים ולשנים שלאחר הניתוח.

לגבי השימוש בעדשות, ניתן היום להתאים עדשות מגע כבר בגיל של חודשים ספורים. יש עדשות מיוחדות, למשל עדשות סקלרליות שניתן להרכיבן ללא חשש שהוא יוציאן מן העין.

פעמים רבות מומלץ על עדשה תוך עינית כעבור שנתים או שלוש. הדבר תלוי במקרה. במקרה כזה, אין צורך להשתמש עם עדשות מגע לאחר ניתוח השתלת העדשה.

כדאי להתייעץ היטב עם המנתח לגבי התונית הבתר ניתוחית שלוץ

בהצלחה רבה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלפרוכלזיס - המשך לשאלתי מ-10 לחודש
    אבי
    12/03/2009

ד"ר נמט שלום רב , בהמשך לתשובתך אליי מלפני יומיים בדבר הרחבה לנושא שדה הראיה, נבדקתי היום ע"י רופאת עיניים(ניצול יום הגלאוקומה העולמי) וכך כתבה: "בלפרוכלזיס קשה.העפעף נופל ועובר את קו הריסים . סובל מצניחת גבות כך שהעפעפיים העליונים ממש "רוכבים" ועוברים את קו הריסים " הרופאה היפנתה אותי לבדיקת שדה ראיה 24-2 ( תור בעוד שבועיים) . שאלותי : 1. האם זהו מצב המצריך ניתוח להערכתך על פי נתונים ראשוניים אלו שהצגתי בפנייך ? 2.אילו תוצאות אמורה להראות בדיקת שדה הראיה על"מ שהצורך בניתוח יקבל מישנה תוקף? 3.האם במיקרה כזה -או באיזה מיקרה אחר מניסיונך-אהיה זכאי לכיסוי ביטוחי ע"י קופה"ח בה אני חבר (מכבי) או לחילופין ע"י חברת ביטוח אחרת בה אני מבוטח במסגרת אחרת . תודה מראש על כל אינפורמציה בנושא בכבוד רב , אבי

הוספת תגובה

• דרמטוכלזיס (ולא בלפרוכלזיס)

פרופ. אריה נמט
    12/03/2009

אבי שלום,

אענה על ראשון ראשון:
    1. המצב אינו מחייב ניתוח, אך מאפשר ניתוח במידה וצניחת העפעפיים מפריעה לך פונקציונלית.
    2. הפרעה בהיקף עליון של שדה הראיה תתמוך באבחנה של הפרעה רפואית. עם זאת, שדה היקפי יותר של שדות 80-2 או 120-2 מתאימים יותר לצניחת עפעפיים.
    3. לא כל קופות החולים מאשרות ניתוח גם אם ישנה הוכחה להפרעה בשדה הראיה. יש קופות (כמו מכבי), המאשרות ניתוח רק אם יש פטוזיס (רפיון או חולשה של שריר הלבטור) ולא דרמטוכלזיס. מאידך, חברות הביטוח מאשרות לרוב ניתוח עפעפיים (גם דרמטוכלזיס) במידה והמצב הקליני ושדה הראיה מוכיחים זאת.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שוב על התשובה המהירה והמחכימה

אבי
    13/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעפיים נפוחים וצונחים. מה עושים?
    שלי
    11/03/2009

שלום רב! אני בת 35. כבר בערך חודש שהעפעפיים העליונים שלי נפוחים וצונחים. ככה פתאום, בתהליך שהתחיל קודם בהתנפחות. העפעפיים מתקפלים כלפי פנים ונראים עשר שנים יותר מבוגרים. אין לי אודם, גירוד, צריבה, הפרעות בראייה וכו'. הייתי אצל שני רופאי עיניים. נתנו לי טיפות... עשיתי קומפרסים חמים ... אמרו שזו דלקת ... רופא אחד אמר לי לגשת לנוירולוג במידה ולא יעבור תוך 10 ימים. השני לא אמר דבר בקשר לנוירולוג. רק אמר לא לדאוג, זה "יעבור" ... היה כבר אמור "לעבור", אמר לי שבוע, שבוע וחצי. עברו שבועיים ויום. עד היום אין שום שינוי לטובה במצב העפעפיים. אינני יודעת מה עוד עליי לעשות. אני די מתוסכלת מהמצב. אולי יש באמת צורך לגשת לאונקו-פלסטיקאי? תודה מראש על תשובתך, ויום נעים!

הוספת תגובה

• עפעפיים נפוחים וצונחים- בלפרוכלזיס

פרופ. אריה נמט
    12/03/2009

שלי שלום,

התופעה שאת מתארת עשויה להתאים למצב הקרוי בלפרוכלזיס. מדובר על נפיחות עפעפיים משמעותית המתרחשת ב"התקפות". היא מאפיינת נשים צעירות, והסיבה לה אינה וודאית. אמנם יש מרכיב גנטי לכך, אך הוא אינו קייים בחלק מהמקרים.
    לרוב הנפיחות היא בעפעפיים העליונים, (ובשתי העינים), אך לעיתים גם בעפעפיים תחתונים, ולעיתים בצד אחד.

עם זאת, ייתכן שמדובר על תופעה אלרגית בעקבות חשיפה לחומר כלשהו אליו את רגישה.

בשלב זה עצתי להשתמש בתכשיר אנטי היסטמיני דרך הפה (כדוגמת פניסטיל בטיפות)- כמובן לפי מרשם הרופא המטפל. לרוב התופעה משתפרת מאד לאחר הטיפול.

במידה והתופעה חוזרת, צריך לבדוק לאיזה חומר שעשוי להית אלרגני, נחשפת לאחרונה.
    אשמח לשמוע ממך על המשך ההתפתחות.

רפואה שלמה ובהצלחה.

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך. מכל הלב. עוד שאלונת (:

שלי
    12/03/2009

האם יכול להיות שהתופעת התרחשה עקב קרם לפנים שהתחלתי למרוח בלילה לפני שינה, לפני כחודש וחצי? זהו קרם פעיל, שנקרא רטאויט. הוא כיום נחשב לסוג של קרם אנטי אייג'ינג. גורם לקילוף עדין של העור. יש בו טרטינון, ויטמין A. יכול להיות שהוא חדר לעיניים, או נמרח על העפעפיים, בזמן השינה וההתחככות הפנים בכרית?? מעניין. בכל אופן חשבתי על האפשרות הזאת בזמנו, וכבר חודש שאינני מורחת אותו. מודה לך על הסבלנות והידע היקר. יום נעים! דרך אגב - בבוקר המצב גרוע יותר. שטח העפעף שקרוב לריסים העליונים נפוח יותר, ושטח העפעף שמעליו ממש כמעט ונוגע בריסים העליונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תשובונת

פרופ. אריה נמט
    12/03/2009

שלי שלום,

התשובה היא: בהחלט כן.
    קרוב לוודאי שמדובר על תגובה אלרגית לתכשיר החדש איתו התחלת להשתמש. גם אם הפסקת את השימוש בהן, ההשפעה עשויה להמשיך גם מספר שבועות לאחר מכן.
    אויני למצב שבבקר המצב גרוע יותר, ועם המשך היום, בשל הפעלת זרימת הדם והלימפה באיזור, ישנו שיפור בבצקת.

החלמה מהירה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כן, לפי המלצתך, התחלתי היום להשת

שלי
    13/03/2009

להשתמש בפניסטיל טיפות. אך מה המינון שאתה ממליץ עליו? בעלון תרופה כתוב 20-40 טיפות 3 פעמים ביום. תודה רבה לך, מקרב לב. מקווה שאכן זה יעלם עם הפניסטיל ... אעדכנך בהמשך ... סוף שבוע נעים! שוב תודה (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה ענה לי.

שלי
    14/03/2009

חוץ מכמה טיפות לשתות, שכחתי לשאול אותך גם כמה ימים להשתמש בפניסטיל? ומתי אמור לחול שינוי בעיניים? ומתי להפסיק אם יש שינוי? וגם מתי להפסיק אם אין שינוי? (לקחתי התרופה מרופא משפחה. רק אמר לי להשתמש 15 טיפות 3 פעמים ביום) מסתבר שהשאלות הן רבות .... תודה. תודה. תודההההההה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצקת בעפעפיים

פרופ. אריה נמט
    14/03/2009

שלי שבוע טוב,

איני יכול לתת לך טיפול ומינוני תרופה רק לפי תיאור וללא בדיקה. הדבר אסור ואף יכול להיות מסוכן.

באופן כללי, רצוי לקחת פניסטיל בטיפות במינון של 40 טיפות פעם עד פעמיים ביום, בתלות במצב.
    יש לזכור כי יש לתרופה זו תופעות לואי, בינהן טשטוש ועייפות. לכן רצוי לקחת אותה בשעות הלילה.
    כדאי לנסות יומיים -שלושה ולראות אם יש שיפור. אם אין- אין טעם להמשיך.
    במקרה כזה, יש להבדק ולקבל החלה טיפולית לאור המצב.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסדר. מודה לך על הסבלנות והעזרה.

שלי
    14/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה