מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח עפעף תחתוןמירי26/08/2009
שלום,
לבני היתה תאונת אופנים שאחריה תפרו לו מתחת לעפעף התחתון של עין שמאל,יש לציין שהרופא ניסה ככל האפשר לשמור על צורת העין אך בגלל שהיה חוסר בעור נוצר עיוות בעפעף.(העפעף פתוח קצת) האם אפשר לתקן את זה בניתוח? האם כדאי לעשות את זה לפני שהתפרים מגלידים או אחרי.
תודה על העזרה
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעף תחתון
פרופ' גיא בן סימון26/08/2009שלום רב,
מתאור המקרה נראה כל מדובר באקטרופיון צלקתי של עפעף תחתון מלווה ברטרקציה של העפעף (מנח נמוך יחסי של העפעף התחתון ופתיחה שלו ביחס לגלגל העין).
על פי רוב יש להמתין מספר חודשים לאחר התפירה הראשונית, ואם עדיין מופיעה הפרעה תפקודית או קוסמטית, ניתן לשקול ניתוח תיקון. יש להתחשב כמובן בגיל הילד ומידת ההפרעה, כאשר לעתים לא לבצע ניתוח חוזר - היא האופציה הסבירה ביותר.
עצתי לך לקבוע פגישת ייעוץ אצל מומחה לאוקולופלסטיקה.
בברכה,
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות
מרכז רפואי רמת אביב + יחידת אוקולופלסטיקה מחלקת עיניים, תל השומר
טלפון להתייעצות 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים מתחת לעינייםקרן26/08/2009
שלום רב,
בשנה האחרונה יצאו לי כתמים צהובים/לבנים מתחת לעיניים. בתחילה נאמר לי כי מדובר בכולסטרול גבוה ו/או שומנים בדם, אך לאחר בדיקות דם מתברר כי הכולסטרול תקין וכי מדובר בבעיה אסתטית בלבד.
רציתי לשאול מה האפשרויות במקרה הנ"ל ?
וכן- ממה זה נוצר?
תודה רבה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים צהובים מתחת לעיניים
לפי תאורך נראה כי מדובר בכתמים הנקראים קסנטלזמה והם אכן משקעי כולסטרול תת עוריים. במקרים רבים אין הדבר מלווה ברמות כולסטרול גבוהות בדם.
הטיפול להסרת הכמתים הוא טיפול כירורגי - הסרת מקטע העור ותפירה ראשונית במידת האפשר. יש להבין כי אנו מוגבלים במידת העור אותו ניתן להסיר בעפעפיים על מנת לא לפגוע במנגנון הפתיחה והסגירה של העיניים.
עצתי לך לקבוע פגישת ייעוץ על מנת לאמוד את טיב הכתמים, וכן לראות האם במקרה שלך ניתן לבצע תיקון כירורגי. ככלל הניתוח פשוט באופן יחסי, ואינו מותיר צלקת.
בברכה,
כירורגיה פלסטית עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות
מרכז רפואי רמת אביב + יחידת אוקולופלסטיקה בית חולים תל השומר
טלפון להתייעצות 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמים צהובים מתחת לעין - קסנטלזמה
חני17/11/2013שלום , יש לי מחת לעין כתמים צהובים שאובחנו ע"י רופא כירוג כקסנטלזמה.
לפני מספר שנים הסרתי אותם (היו קטנים) אבל בשנים האחרונות חזרו שוב שטח גדול יותר.
אני מנסה להסתיר בקונסילר אך הם מפריעים לי מאוד.
מה עליי לעשות בכדי לטפל , האם לבצע שוב ניתוח? האם קופ"ח יכולה להשתתף בעלויות של ניתוח מעין זה, בזמנו פניתי לכירוג פרטי ושלמתי המון כסף.
האם יש טיפול אחר? איך אפשר למנוע?
אשמח לקבל תשובות לשאלותיי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ביצעתי את הניתוח הזה
מעיין17/02/2014ואחרי שמונה חודשים הכתמים צצו ועלו שנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמים צהובים מתחת לעין - קסנטלזמה - תגובה
פרופ' גיא בן סימון25/02/2014שלום רב
על פי רוב רק ניתוח יכול להסיר קסנטלזמות, אם כי במידה שהן בשטח נרחב לא מומלץ לבצע ניתוח עם הסרה מלאה, ניתן לבצע ניתוח בשלבים.
הביטוח המשלי םשל קופות החולים אינה מכסה ניתוח כזה מאחר שהוא אסתטי בעיקרו. תוכל לבדוק בבית חולים ציבורי לעתים ניתן לבצע את הניתוח שם עם טופס 17 רגיל.
בתודה
פרופ' בן סימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטוזיס?איתן26/08/2009
שלום,
קיימת אצלי חוסר סימטריה בין העיניים שמתבטאת בהעדר הקפל בעפעף העליון בעין השמאלית. לאחר קריאה וצפייה בתמונות של מקרי פטוזיס נדמה שקיימת אצלי הבעיה, ועדיין איני בטוח.
קודם כל התופעה אצלי אינה מולדת בוודאות, אנ חושב שצצה בשנות העשרה לחיי, ואני בן 24. כמו כן, נראה כי העפעף העליון מכסה את האישון עד לאותה הנקודה בשתי העיניים (האם זה מבטל פטוזיס?), ומעבר לכך לא רק שברוב הבקרים העפעפיים סמטריים, אלא שגם במהלך היום העפעפף השמאלי "נופל וקם".
מה ניתן להבין מכך?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטוזיס
לפי תאורך נראה כי קיימת צניחת עפעף שמאל (פטוזיס) עם אופי משתנה כאשר בבקרים הצניחה אינה מורגשת, והיא מחמירה בערב.
מרבית צניחות העפעפיים (חד או דו צדדיות) מחמירות עם היממה, ובעת עייפות.
האם קיימות תופעות נוירולוגיות אחרות כמו קושי בבליעה, קושי בהפעלה שרירם מקורבים, כפל ראיה וכדומה? אם כן יש לבצע בדיקה והערכה של נוירולוג. חשוב לדעת האם הנך משתמש בעדשות מגע, האם עברת ניתוחי עיניים בעבר, האם קיים שימוש כרוני בטיפות עיניים - כל הנ"ל עלולים לגרום לצניחה משנית של העפעף
באם הצניחה ממוקדת לעפעף בלבד, ללא תופעות אחרות עליך לערוך בדיקה יסודית אצל מומחה עפעפיים (אוקולופלסטיקה) על מנת לאמוד האם אכן קיימת צניחה, מה מידתה והאם יש צורך בביצוע תיקון כירורגי. מומלץ להביא לבדיקה תמונות ילדות ישנות.
בברכה,
טלפון להתייעצות 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות בלוטת דמע מוגדלתאתי26/08/2009
בבדיקת mri שביצעתי בשל הפרעות שונות בעין נמצא כי בלוטת הדמע בעין שמאל מוגדלת יחסית לבלוטת הדמע בעין ימין . מה משמעות הממצא ? האם זה גורם לכאבים בעין והבהובים .?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת דמע מוגדלת
מה היא הסיבה אותה בצעת את בדיקת ה MRI?
האם היו לך תלונות של כאבים או דלקת בארובה ימנית?
ממצא מקרי של בלוטת דמע מוגדלת לרוב הינו חסר משמעות וזוהי הגדלה שפירה של הבלוטה.
מובן שיש צורך לבחון את בדיקת ה MRI ולאמוד את טיב ההגדלה, ואת יחס הבלוטה לרקמות אחרות בארובה. וכן לבצע בדיקה מלאה של ארובות העיניים. בהנחה שהבדיקות הללו תקינות, ואין ממצאים מחשידים ב MRI קרוב לודאי שהממצא חסר משמעות קלינית.
בברכה,
טלפון להתייעצות 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת דמע מוגדלת
אתי26/08/2009את בדיקת הmri ביצעתי בשל מספר בעיות בעין ככאבים בעין תחושת גרגר בעין , מעין הורדת מסך הבהובים מתחתית העין , נפילת עפעף . ביצעתי בדיקת אולטראסאונד של הארובה , בדיקת emg הכל תקין פרט לתןפעת בלוטת הדמע מה לדעתך יש לבצע לבדוק מה הבעיה? התופעות הנ"ל מחמירות ומשתנות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת דמעות מוגדלת
פרופ' גיא בן סימון26/08/2009האם בדיקת ה MRI היתה מכוונת לארובות העיניים.?
האם בצעת בדיקת CT?
להערכתי מעבר לכך יש לבצע בדיקת קלינית יסודית של ארובות העיניים ותפולות העין.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת דמע
אתי27/08/2009בשיקת mriיתה מכוונת לראש וכן בוצע ct כל היה תקין , מהי בדיקת תפולות העין??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת דמע
פרופ' גיא בן סימון27/08/2009אתי שלום,
תפולות העין הכוונה לכל האיברים בארובה סביב העין - כולל בלוטת הדמעות, לחמית, עפעפיים, בלוטות העפעפיים.
חלק מבדיקה הארובה כולל למשל סימני דלקת לא ספצפים בבלוטת הדמעות (אודם, נפיחות, רגישות מקומית). לכן חשוב מאוד לבצע בדיקה קלינית יסודית וכן לבחון את בדיקת ה CT ו ה MRI המקוריות.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסטזיס להחזרת דמעות בעין יבשהיואל25/08/2009
אני סובלת מיובש קיצוני בעין וניסיתי את כל הדמעות המלאכותיות שקיימות
לצערי התרומה שלהם מוגבלת גם בהקלה וגם בזמן,
רופא העיניים שלי המליץ לי על תרופה שנקראת רסטזיס שמחזירה את הדמעות, מכיוון שאני בקופ"ח מכבי יש לי הנחה מסוימת אך עדיין מדובר בתרופה לא זולה ויש לקחת אותה לפחות שלושה חודשים
שאלתי היא האם אתה מכיר את רסטזיס
מה יאתה יכול לספר לי עליה?
ואם רסטזיס היא תרופה שמחזירה את יצור הדמעות מדוע לא רשמו לי אותה לפני?
תודה
הודיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסטזייס
רסטזיס הינה תרופה האמורה להגביר את ייצור הדמעות הטבעיות, החומר הפעיל נקרא ציקלוספורין. היא אושרה לשימוש רק בשנים האחרונות, ועלות הטיפול יקרה.
בשנה האחרונה טפלתי במספר חולים בתכשיר זה עם הצלחה חלקית בלבד (כ 50%) כך שיש סיכוי מסויים שאכן התרופה תעזור לך, ואין מניעה לנסות. יש רוקח ברעננה המייצר את התרופה באותו ריכוז באופן עצמאי כך שתוכלי לרכוש אותה במחיר מוזל. חלק מהמטופלים טוענים שהתכשיר המקורי טוב יותר, אך זוהי למעשה אותה תרופה.
טיפולים נוספים שעלייך לשקול הוא חסימת ניקוז צינוריות הדמעות (punctal plugs) וכן בדיקה של מנח העפעפיים מאחר שלעתים חולשה של העפעף התחתון עלולה להגביר דמעת.
בנוסף יש לבחון את מצב העפעפיים לדלקת כרונית - Meibomian gland disfunction מאחר שדלקת זו נפוצה , היא גורמת ליובש משני בעיניים, וטיפול בה משפר את העין היבשה.
מובן שעליך לעבור בדיקות של זמן שבירת הדמעות ומבחן שירמר לאמוד את כמות הדמעות המימית.
בברכה,
טלפון להתייעצות 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסטזיס לי זה עזר
קרן15/07/2010אני ניסיתי רסטזיס אחרי שניסיתי הרבה דמעות מלאכותיות זה ממולץ בחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח עפעפייםט.ש20/08/2009
מהו משך זמן ההחלמה לאחר ניתוח עפעפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים- זמן החלמה
פרופ. אריה נמט20/08/2009שלום רב,
בימים הראשונים לאחר ניתוח עפעפים עליונות יש לצפות לנפיחות, לדימומים ולקושי בפתיחת העפעפיים. הטיפול הוא ע"י קומפרסים קרים ביממה הראשונה. כשבוע לאחר הניתוח ניתן להסיר את התפרים החיצוניים, ואז ניתן להתרשם מהתוצאה. לעיתים קיימת בצקת למשך עוד שבוע-שבועיים.
בניתוח עפעפים תחתונים זמן ההחלמה ארוך יותר מאשר עפעפיים עליונים (תלוי בסוג הניתוח ובתגובה הסובייקטיבית של כל מטופל) ואורך כשבועיים. בימים הראשונים יש לצפות לנפיחות, שטפי דם עוריים, קושי בפתיחת העיניים, תחושת דמעת או יובש. רוב התופעות קלות חולפות לאחר כ 10 ימים, ולעיתים כלל לא מופיעות. הטיפול הוא ע"י קומפרסים קרים ביומיים הראשונים. כ- 10 ימים לאחר הניתוח ניתן הסיר את התפרים החיצוניים, ואז ניתן להתרשם מהתוצאה. לעיתים קיימת בצקת למשך עוד שבוע-שבועיים.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מימון ע"י קופת חולים מכבימירה19/08/2009
שלום רב,
באיזה מקרה משתתפת קופ"ח מכבי במימון ניתוח עפעפיים עליונים?
בתודה
מירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מימון ע"י קופת חולים מכבי
פרופ. אריה נמט20/08/2009מירה שלום,
ניתוח עפעפים עליונים שאינו כרוך בחסימת ציר הראיה אינה כלול בסל הבריאות הממלכתי, ולפיכך גם אינו בסל של מכבי.
לפיכך, רק במקרים בהם ישנה צניחת עור מאד משמעותית החוסמת את ציר הראיה, ומוכחת בבדיקת שדה ראיה- המטופל מופנה לרופא מסוים שמונה מטעם הקופה לאשר מקרים חריגים.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורה בעין ושוםשי19/08/2009
היי דוקטור..סובל משעורה בעין ימין בעפעף תחתון כמה ימים..ברוב טיפשוטתי שמתי שן שום על הגולה של השעורה..וגם על 2 העניים חשבתי שהשום אמור להכנס לעניים ועכשיו הן ממש שורפות...לדעתך עשיתי נזק לעין . כי השום רעיל ? הלכתי לרופאת ענייים היא התסכלה במכשיר הזה שאני מניח גרון והיא מסתכלת לתוך העין והיא אמרה שלדעתה אין נזק לעין. אבל אם לא תרד השעורה צריך לעשות ניתוח. מה דעתך ? יכול להיות שעשיתי נזק רציני ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעורה בעין ושום
פרופ. אריה נמט20/08/2009שי שלום,
אם בבדיקת הרופאה לא נמצאה בעיה, סביר מאד כי לא נגרם כלל נזק לעין.
מבחינת הטיפול בשעורה- רצוי להמשיך עם קומפרים חמים-פושרים, כמובן על העפעף ומחוץ לעין.
במידה ולא יחול שיפור כעבור 3-4 שבועות, ניתן לשקול פעולה להסרת השעורה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטנוי18/08/2009
היי, בערך מלפני שנה הופיעה לי נקודה אדומה- חומה בעין ימין הלכתי לשלושה רופאים ואחד אמר שזה כלום ואני אשאיר את זה והאחרים אמרו שכדאי להוריד כי זה יכול לגדול (ראיתי גם אנשים שיש להם ממש גדול) ואחרי זה אי אפשר להוריד את זה .. אמרו לי שעושים לי הרדמה בעין מושכים את הקרום וחותכים את הנקודה וזה פשוט.. אני ממש מפחדת כי ניתוח בעין?? ואוו בקיצור זה כואב? זה מסוכן..מה הסיכוניםם?? כדאי בכלל?
בבקשהההההההה תענו ליי הניתוח החודש ממש קרובב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנט בלחמית
פרופ. אריה נמט20/08/2009שלום,
משאלתך אני מבין כי נקבע לך תור לניתוח.
מדטבר על פעולה פשוטה יחסית הנעשית בהרדמה מקומית. הרדמה זו היא ע"י טיפות מאלחשות וג'ל מאלחש, ולעיתים זריקה עדינה ללחמית.
באופן עקרוני הפעולה אינה כואבת לאחר מתן הטיפות.
בהצלחה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצותסיגלית15/08/2009
אני רוצה לציין את הפורום הזה לטובה. המענה מהיר ואמפטי וניכר רצון כן לסייע. תודה.
כבר פניתי אליכם בעבר עם בעייתי שטרם באה על פתרונה.
עברתי ניתו עפעפיים עליונים ותחתונים כולל פיטוזיס באוקטובר 2008. היתה לי אסימטריה קלה בגלל פיטוזיס בעין ימין.התלבטתי רבות לפני הניתוח ובררתי רבות על רופאים וביקרתי במרפאות רבות עד שבחרתי רופא שההמלצות שלו היו מאוד טובות ואפילו אתם אמרתם שמדובר ברופא טוב. ולמרות הריחוק הגיאוגרפי העדפתי לעשות אצל אותו רופא.
לאחר ההחלמה(שארכה הרבה מאוד זמן) שמתי לב שעדיין קיימת אי סימטריה, אך מה שיותר הפריע לי זה שבזוית הפנימית של העין השמאלי נוצרה לי מן בליטה שומנית שהפריעה מאוד אסתטית, וכשהחלו אנשים כבר לשאול אותי מה זה החלטתי לשאול את הרופא המנתח מה ניתן לעשות. הוא החליט שניתן לתקן ואמר שצריך להוציא שומן גם בעין ימין, מאחר ולהערכתו המצב יגיע לאותו מצב כמו עין שמאל. ואכן עברתי את התיקון ביוני שנה זו והפעם ההחלמה היתה מאוד מהירה, אך התוצאה מאוד מאכזבת. עין ימין נראית די בסדר למרות שנראה שאפשר היה להוציא עוד שומן מהעפעף העליון אך עין שמאל נראית בעיתית מאוד מאחר ונראה שהוצא שומן יתר על המידה ואזור הצלקת לא נראה מתוח אלא מקומט מעט. בקיצור - אני מאוד מאוכזבת ולא יודעת מה לעשות.
נראה לי מפחיד ולא סביר לעשות תיקון שלישי. ואם כן איך אוכל לדעת שהפעם התוצאה לא תהיה גרועה יותר.
אני קצת חוששת שהרופא המנתח נהג קצת בפזיזיות בניתוחים, מאחר ולאחר ביקור ראשון אצלו, קבעתי תור לניתוח וביום הניתוח הוא ראה אותי למשך כדקה לפני הניתוח על מנת לצלם אותי. האם הסתמך על מה שרשם ביום הביקור? ייתכן ולא זכר שיש פיטוזיס יותר בעים ימין? גם בתיקון לא נראה לי שבחן ביסודיות לפני התיקון.
בקיצור אני די אובדת עצות ואשמח לכל עצה. וסליחה על אורך ההודעה.
ואגב הרופא הוא ד"ר יפתח יסעור ממרכז נארא.
אני מנסה לצרף צילום, אך הוא לא ממש ברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה קצת יותר ברורה
סיגלית15/08/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון ניתוח עפעפיים
פרופ. אריה נמט18/08/2009סיגלית שלום,
ראשית, הערה לגבי פנייתך: אין למסור את שם או פרטי הרופא. הדבר אינו הגון ואינו אתי.
לגופו של ענין- אני משוכנע שקבלת ההחלטות נעשתה באופן מקצועי. עם זאת, צריך לזכור כי א-סימטריה עשויה להתקבל בשל העובדה כי הניתוח נעשה בתנאים של הרדמה הגורמת לנפיחות בזמן הניתוח, וקושי בהערכת המצב המדויק של גובה העפעף..
מהתמונה נראה כי השומן הוצא בצורה טובה ומלאה. נראה כי עיקר האסימטריה נובעת מגובה שונה של כפל העפעף (גבוה יותר משמאל). עקרונית ניתן לשנות גובה זה ע"י יצירת קו כפל חדש.
הדרך הנכונה ביותר היא לפנות לרופא המנתח (שרמתו המקצועית גבוהה) ולהתייעץ איתו.
הוא "היה שם" והוא מכיר ויכול להציע פתרון.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעף תחתוןli sa10/08/2009
האם עושים גם ניתוח עדין של עפעף תחתון?
אם עושים, האם זה בטוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעף תחתון
פרופ' גיא בן סימון10/08/2009שלום רב
בהחלט במידת הצורך ניתן לבצע ניתוחים עדינים או טיפולים עדינים בעפעפיים תחתונים. לנוחיותך אני מצרף את תשובתי לשאלה הקודמת לגבי עפעפיים תחתונים:
עיגולים שחורים או שקיות סביב העיניים נובעים ממספר גורמים:
1. בלט שומן ארובתי נורמלי
2. צניחת פנים מרכזיות
3. הופעה של שקע מתחת לבלט השומן
4. פעילות יתר של השריר התת עורי
5. שינוי באלסטיות של עור
6. שינוי במתח הגיד המחבר את העפעף לארובת העין
כל אחד מהגורמים הנ"ל תורם למראה של שקיות מתחת לעיניים כאשר המרכיב הבולט בהן הינן שקיות בולטות מעל שקע כהה יותר. הדבר מקנה לעיניים ולפנים מראה עייף.
רק לאחר בדיקה מלאה של העיניים, העפעפיים והפנים ניתן לקבוע מה הוא המרכיב הבולט ביותר הגורם לעיגולים השחורים מתחת לעיניים, ומה הוא הטיפול המוצע לתיקון הבעיה. לעתים ניתן להזריק חומר מילוי לשקע - כדוגמת חומצה היאולרונית או קולגן. במקרים אחרים יש לבצע ניתוח לדיקוק השומן או למתיחת העור / גיד העפעף.
ההמלצה היא להבדק על ידי מומחה באוקולופלסטיקה על מנת לאמוד את השינויים בעפעפיים, וכן לביצוע בדיקה מקיפה של העין רק לאחר מכן ניתן להמליץ על סוג טיפול או ניתוח.
בברכה
טלפון להתייעצות 050-2971663
drbensimon* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת עפעפייםרבקה09/08/2009
שלום ,
יש לי עיגולים שחורים סביב העיניים שלא נעלמים לא משנה כמה אני ישנה, כמה קרמים אני שמה ובטח שהקונסילר לא עוזר כבר...
האם הרמת עפעפיים יכולה לעזור במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון09/08/2009אווה שלום רב
יש להבדיל בין צניחת עפעפיים עליונים לבין עיגולים שחורים סביב העיניים
עיגולים שחורים סביב העיניים נובעים ממספר גורמים:
1. בלט שומן ארובתי נורמלי
2. צניחת פנים מרכזיות
3. הופעה של שקע מתחת לבלט השומן
4. פעילות יתר של השריר התת עורי
5. שינוי באלסטיות של עור
6. שינוי במתח הגיד המחבר את העפעף לארובת העין
כל אחד מהגורמים הנ"ל תורם למראה של שקיות מתחת לעיניים כאשר המרכיב הבולט בהן הינן שקיות בולטות מעל שקע כהה יותר. הדבר מקנה לעיניים ולפנים מראה עייף.
רק לאחר בדיקה מלאה של העיניים, העפעפיים והפנים ניתן לקבוע מה הוא המרכיב הבולט ביותר הגורם לעיגולים השחורים מתחת לעיניים, ומה הוא הטיפול המוצע לתיקון הבעיה. לעתים ניתן להזריק חומר מילוי לשקע - כדוגמת חומצה היאולרונית או קולגן. במקרים אחרים יש לבצע ניתוח לדיקוק השומן או למתיחת העור / גיד העפעף.
ניתוח הרמת עפעפיים מתכוון למקרים בהם ישנה צניחה אמיתית של עפעפיים עליונים עם עודף עור, בניתוח זה אנו מוצאים עור בצורה שמרנית ואם יש צורך מבצעים הרמה של העפעף דהיינו קיצור שריר העפעף, גם בניתוח זה מתבצע דיקוק מבוקר של השומן הארובתי.
לכן יש להבדק על ידי מומחה באוקולופלסטיקה על מנת לאמוד את השינויים בעפעפיים, וכן לביצוע בדיקה מקיפה של העין רק לאחר מכן ניתן להמליץ על סוג טיפול או ניתוח.
בברכה
drbensimon* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז...
רבקה10/08/2009תודה רבה ד"ר!
האם אני זקוקה להפנייה על מנת לבצע את ההערכה של מצב העיניים שציינת?
האם זה משהו שהביטוח שלי יכול לכסות? כלומר יתכן וזהו לא רק הליך קוסמטי אלא גם רפואי? אני שייכת לכללית מושלם אם זה עוזר לתשובה..אני מניחה שאתה ו/או אנשים בפורום בקיאים בנושאי ביטוחי בריאות של כל קופה יותר ממני...
ועוד שאלה- אם אני עושה את ההרמה, כמה ימי מנוחה אני צריכה? קראתי איפשהו שיתכן והעין תשאר קצת פתוחה לאחר הניתוח, האם זה יפריע לי לישון?
שוב תודה!
אווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכה על הצורך בניתוח
פרופ' גיא בן סימון11/08/2009שלום שוב,
אינך זקוקה להפניה על מנת להבדק, אם את שייכת לכללית מושלם אשמח לבדקך במרפאתי ולראות האם את זקוקה לניתוח, והאם הניתוח יכול להתבצע מטעמים רפואיים (בבית חולים ציבורי או בבית חולים פרטי דרך כללית מושלם) או שמא הוא ניתוח קוסמטי בלבד.
תוכלי לקבוע תור לבדיקה.
באופן חלופי תוכלי לגשת לרופא עיניים בקופת חולים על מנת שיפנה אותך למחלקת אוקולופלסטיקה בכל בית חולים ציבורי, ושם יעריכו האם קיים מרכיב קוסמטי לניתוח או שמא מדובר בניתוח המתבצע מטעמים רפואיים.
בברכה,
מרכז רפואי רמת אביב, אינשטיין 40 תל אביב
יחידת אוקולופלסטיקה
מחלקת עיניים
בית חולים תל השומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיגולים תחת לעיניים
פרופ' גיא בן סימון12/08/2009שלום רב
אם אכן העיגולים נובעים מבלט שומן או צניחה יחסית של הפנים המרכזיות, הרי שהטיפול יהיה כירורגיה בעיקרו (הזרקת חומר מילוי או ניתוח). אם יש פגמנטצית יתר (כהות) מתחת לעיניים ניתן להשתמש בחומרי הבהרה שונים (אסור שיבואו במגע עם העיניים), אך יש להוועץ גם ברופא עור לגבי סוג החומר ואופן השימוש.
אינני מכיר דרך טבעית להפתר מהעיגולים, אך יש מקרים בהם העדר שינה מחמיר נפיחות בעיניים בייחוד בבוקר, והפתרון לכך ברור.
ב 23/08/2009 אני מופיע בתוכנית הבריאות של ערוץ 10 (בריאות 10) ומדבר על הנושא (התוכנית בהנחיית פרופ' קרסו), תוכל לצפות (משודרת בשעות הבוקר)
בברכה,
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח להרמת עפעפיים
אתי19/08/2009שלום אני בת 55 ומעוניינת לעבור ניתוח להרמת עפעפיים שאלתי היא האם ניתן לעשות אם טיפול הרמת עפעפים ללא ניתוח ומה האופציה וכמה זמן החלמה ניתוח אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח להרמת עפעפיים
פרופ. אריה נמט20/08/2009אתי שלום,
הרמת עפעפיים מבוצעת בניתוח- כלומר- יש להסיר את עודף העור ולעיתים השריר עוטף העין.
אין דרך אחרת כיום.
זמן ההחלמה 7-10 ימים.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פונדוסדויד06/08/2009
שלום,
הופניתי ע"י רופא המשפחה לבצע בדיקת פונדוס אצל רופא עיניים.
אשמח לפרטים אודות בדיקה זו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פונדוס
פרופ. אריה נמט06/08/2009דוד שלום,
בדיקה זו נעשית לצורך הערכת מצב עצבי הראיה, מצב הרשתית וכלי הדם.
היא נועדה לבדוק הן את מצב עצבי הראיה והחלק הפנימי של העין, והן לצורך הערכה של מצבים מערכתיים- כמו לחץ בראש, סכרת ולחץ דם.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטיפוקל בנתוח קטרקט.לוי שושנה06/08/2009
שלום! האם זה אפשרי לקבל עדשה מולטיפוקל בנתוח קטארקט? או שצריכים להרכיב משקפיים גם אחרי הניתוח. מתוך העובדה שאני מרכיבה משקפיים מוטיפוקל. אני מודה לכם מראש, ומקווה לקבל תשובה לפני יום שלישי 11.8.09 תודה מראש לוי שושנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולטיפוקל בנתוח קטרקט
פרופ. אריה נמט06/08/2009גברת שושנה שלום,
ניתן עקרונית להשתיל עדשה מולטיפוקלית תוך עינית במהלך ניתוח ירוד.
הדבר דורש תיאום עם המנתח והכנה מתאימה של העדשה. עלות העדשה גבוהה משמעותית בהשוואה לעדשה רגילה.
לא לכל מטופל מתאימה עדשה מולטיפוקאלית, ויש לזכור כי איכות הראיה עם עדשה כזו מעט פחות טוב ואינו דומה לאיכות לאחר ניתוח עם עדשה רגילה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח עינייםיון05/08/2009
מבקשת לדעת פרטים על ניתוח עיניים עפעפיים ex lesion exe תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עינים
פרופ. אריה נמט06/08/2009שלום לך,
מינוח הניתוח לא ברור. האם כוונתך לניתוח להסרת לזיה (נגע ) מהעפעף?
נסי לאיית שוב את שם הניתוח.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)