מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבוע אחרי ניתוח פטוזיסgali24/05/2009
שלום, לפני שבוע עברתי ניתוח פטוזיס מולד בעין אחד אבל העין נשארה קטנה כאילו שלא עשו כלום , האם זה נורמלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע אחרי ניתוח פטוזיס
פרופ. אריה נמט24/05/2009גלי שלום,
כמובן שצריך לראות אותך כדי לקבוע מה המצב. פעמים רבות ישנה נפיחות ובצקת שבוע לאחר הניתוח אשר מקטינה את גודל העין, והמצב חוזר לתקנו שבוע לאחר מכן.
אני מניח שיש לך ביקורת אצל הרופא המנתח להוצאת תפרים, אז תוכלי לשאול אותו ולהתייעץ.
בכל מקרה 2 או שלושה שבועות הינם מועדים טובים יותר להחלטה על הצלחת הניתוח.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה ענייםשירה23/05/2009
אני בת 26 ומשתמשת בגלולת מרסילון כ- 4 שנים (מלבד הפסקה של כשנה בעקבות לידה)
אני סובלת כשנה מיובש, אדמומיות ועפעפיים נפוחות דבר שלא מאפשר לי ללבוש עדשות מגע.
לאחר התייעצות עם רופאי עניים נאמר לי כי מדובר באלרגיה ויש להסתפק בטיפות.
מיותר לציין שהטיפול לא הצליח ואף החמיר וזאת למרות שע"פ המלצת הרופאים עברתי לטיפות חזקות עם סטרואידים.
בשבוע האחרון המצב נהייה בלתי נסבל ואני מרגישה החמרה משמעותית.
האם יש קשר בין נטילת מרסילון לתופעה שציינתי?
האם יש דרך אחרת לטפל בבעיה?
אשמח לתשובה מפורטת, אני אובדת עצות.
תודה,
שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה בעניים
פרופ. אריה נמט24/05/2009שירה שלום,
אלרגיה בעינים הינה תופעה נפוצה, ובמיוחד בארצינו בעונה זו השופעת פריחות של עצי הדר, זיתים, אקליפטוסים ועוד.
לרוב מדובר על תופעה עונתית, בעיקר בעונות המעבר, אם כי יש לא מעט הסובלים לאורך עונות שונות במהלך השנה, ולעיתים במשך כל השנה.
ישנן תרופות העשויות לעורר אלרגיה, אך לא נפוצה תופעה של כדורים הנלקחים דרך הפה וגורמים לאלרגיה בעיניים. הדבר נכון גם לגבי כדורי המרסילון אותם את נוטלת.
מדבריך נשמע כי את מרכיבה עדשות מגע. אי סבילות לעדשות נראית בבדיקה פעמים רבות דומה מאד לתגובה אלרגית, ויש לשלול את האפשרות שפיתחת אי סבילות לעדשות, ולא מדובר על אלרגיה. במקרה זה יש לעשות הפסקה של מספר שבועות עם הרכבת העדשות, ולנסות לעבור לסוג אחר של עדשות, ולעדשות יומיות או לכל היותר שבועיות, כיוןשאז ריכוז החומר המשמר נמוך יותר, ויש סיכוי קטן יותר לאלרגיה.
בברכת החלמה מהירה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעצם סליחה דוקטור, מה לגבישלי19/05/2009
משחת אולטרקורטנול?
פשוט יש לי את המרשם ...
או שמקסיטרול עדיף?
ואם גם אולטרקורטנול בסדר, אז מהו אופן השימוש?
סליחה .... (:
ותודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת עיניים
פרופ' גיא בן סימון19/05/2009שלי שלום רב,
נסי תחילה משחת מקסיטרול, מנסיוני היא יעילה מאוד בדל'קות / מחלות אלרגיות של העפעפיים.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דר' בן סימון
שלי01/06/2009
אני משתמשתבמשחת מקסיטרול כבר 9 ימים, פעמיים ביום. בינתיים אין שינוי במידת הנפיחות.
מתי אני אמורה לראות שינוי? מתי להפסיק אם אין שינוי?
המלצת להשתמש בין 2-4 שבועות.
תודה ויום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחת מקסיטרול
פרופ' גיא בן סימון02/06/2009שלי שלום רב,
תוכלי להשתמש במשחה למשך שבוע נוסף, אם עדיין לא יחול כל שינוי כדאי לבצע בדיקה נוספת על מנת לאמוד בדיוק מה מפריע לך במראה העפעפיים.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פזילהאני18/05/2009
עברתי ניתוח פזילה בגיל שנתיים בערך.. וניתוח אינטרלאסיק לפני כשנה... לאחרונה אני מרגישה שהעין השמאלית פוזלת שוב ונוטה קצת פנימה... מה עושים במצב כזה? ניתוח תיקון? אולי יש דרכים אחרות? ואם לא, אז מהו זמן ההחלמה מהניתוח?
תודה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פזילה
פרופ' גיא בן סימון18/05/2009נועה שלום רב,
הדבר תלוי בגורם לחזרה של הפזילה ובזוית הפזילה.
יש לבצע בדיקת עיניים מקיפה כולל הערכת פזילה על מנת לראות האם יש מקום לניתוח חוזר, או ניתן באמצעים שמרניים (כדוגמת תרגילי עיניים, תיקון רפרקציה) לשפר את מנח העין. מובן, כי ההחלטה תלויה בסוג הפזילה שהיתה ובסוג ניתוח התיקון שעברת בגיל שנתיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני18/05/2009שלום גיא
במידה וכן ניתוח, זה כרוך באישפוז?
יכול לפגוע בראיה?- אני יודעת שזה לא קשור לרשתית אבל זה יכול לפגוע בעצבים השונים של השרירים או בכלל במשהו? אני מפחדת שזה ניתוח מסובך ואולי לא כדאי לעשות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בכתיבת הודעותאני18/05/2009
מנסה כבר שבוע לכתוב הודעה וכל הזמן כותב שאירעה שגיאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתיבת הודעות
פרופ' גיא בן סימון18/05/2009נועה שלום רב, הודעתך התקבלה?
אנא שלחי שוב עם השאלה הספציפית
בברכה
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסוף הצלחתי- תודה! וזאת השאלה שלי
אני18/05/2009עברתי ניתוח פזילה בגיל שנתיים בערך.. וניתוח אינטרלאסיק לפני כשנה... לאחרונה אני מרגישה שהעין השמאלית פוזלת שוב ונוטה קצת פנימה... מה עושים במצב כזה? ניתוח תיקון? אולי יש דרכים אחרות? ואם לא, אז מהו זמן ההחלמה מהניתוח?
תודה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי...מחכה לתשובה... מהעשירי לחודששלי18/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
נפיחות בעפעפיים
פרופ' גיא בן סימון18/05/2009שלי שלום רב,
במקרים של נפיחות בעפעפיים ניתן להשתמש במשחת סטרואידלית כדוגמת מקסיטרול, אותה יש למרוח פעמיים ביום על העפעפיים העליונים למשך 2-4 שבועות. אין לשים את המשחה בתוך העין, תוכלי לנסות זאת ולראות האם חל שינוי במידת הנפיחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסדר. תודה רבה :)
שלי19/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פזילה ועפעפייםלירן שטרית14/05/2009
שלום שמי לירן שטרית ואני בת 19 וחצי
העפעפיים העליונות שלי צונחות, עין שמאל יותר שקועה מעין ימין
בנוסף ישנה פזילה..לא חמורה אך אם אסתכל ישר אין סמטריה וישנה פזילה לכיון האף של שתי העיניים.
השאלות שלי הן ככה:
האם ניתן לבצע ניתוח פזילה וניתוח עפעפיים בניתוח אחד?
יש סיכוי שבגלל צניחת העפעפיים העיניים נראות פוזלות?
קשה לי מאד להתמקד בנקודה מסויימת והעיניים מתחילות לכאוב בשלב מסויים, האם בניתוח ישנה התערבות מצב הביטוח של קופת החולים?
האם היא תכסה חלק מהוצאות הניתוח??
תודה רבה על זמנכם, אך אני יודה לכם מאד אם תענו לי במפורט על כל שאלה ששאלתי כאן
ולא באופן ענייני!!
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פזילה ועפעפיים
פרופ. אריה נמט14/05/2009לירן שלום,
אענה על שאלותיך אחת לאחת.
1. ניתן עקרונית לבצע ניתוח פזילה ועפעפים בו זמנית. למרות זאת, לא מקובל לעשות זאת ממספר סיבות. ראשית לרוב מנתחי פזילה אינם מנתחים עפעיים ולהיפך. מדובר על שני צוותי ניתוח שונים. שנית, איזורי הניתוח שונים, ובצקת ונפיחות של העפעפים עשויה להפריע לניתוח השרירים, ולהיפך.
בשורה תחתונה- התשובה היא: לא מבצעים אותם יחד.
2. צניחת העפעפיים, או עינים שקועות אכן יכולות לתת מראה שעשוי להראות כפזילה. כאשר קימת חוסר סימטריה במבנה ארובות העינים, יש אנשים הנוטים לראות זאת כ"פזילה", אף שהבעיה אינה קשורה לשרירי העינים, ואינה באמת פזילה. מומחה לפזילה או לאוקולופלסטיקה יוכל לבדוק ולענות על המקרה הפרטני שלך.
3. קושי במיקוד עשוי להיות קשור לפזילה, אך יכול להיות מצב בפני עצמו הדורש טיפול (בתרגילים).
4. ניתוחי פזילה ופלסטיקה רפואיים משולמים לרוב ע" י הקופות במידה והניתוחים מבוצעים מסיבות אסטטיות, הן לרוב אינן משלמות.
בהצלחה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח פזילה ועפעפיים
מדלן18/05/2009אז איזה ניתוח מומלץ לפני מה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח פזילה ועפעפיים
פרופ' גיא בן סימון18/05/2009שלום רב,
באופן עקרוני מומלץ לבצע ניתוח פזילה לפני ניתוח עפעפיים מאחר שניתוח פזילה על חלק מהשרירים עלול לשנות את מנח העפעפיים.
בכל מקרה יש להבדק הן על ידי מומחה לניתוחי פזילה והן על ידי רופא מומחה באוקולופלסטיקה בטרם החלטה על סוג הניתוח ותזמון המועד.
בברכה,
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות
טלפון להתיעצות 050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעין לאחר שעורהאמיר13/05/2009
לפני כחודש הייתה לי שעורה בעין ומאז אני חש כאילו נכנס לי משהו לעין אולם בפועל אני לא מוצא חדירה של גוף זר.
התחושה הזו בדר"כ בשעות אחה"צ אך לפעמים גם בבוקר
האם התופעה הזו מוכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בעין לאחר שעורה
פרופ. אריה נמט13/05/2009אמיר שלום רב,
לעיתים לאחר נסיגת השעורה נותרת שארית פנימית שאינה ניכרת בעפעף החיצוני, והיא יכולה ליצור תחושת גוף זר.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטוזיס מלידה.דורית ומאיר11/05/2009
יש לי ילדה בת שנה וחודשיים שנולדה עם פטוזיס בשתי העיניים. ביצענו את כל הבדיקות הנירולוגיות והכל חזר תקין. אנו לפני ניתוח. מה הסיכונים? תופעות לוואי? ומהו הליך ההחלמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטוזיס מולד
פרופ. אריה נמט14/05/2009דורית ומאיר שלום רב,
צניחת עפעף המופיעה בזמן הלידה הינה מולדת, ונובעת לרוב מפגם בתפקוד השריר האחראי על הרמת העפעף העליון – שריר הלבטור. לעיתים הצניחה קלה ולעיתים חמורה עד לחוסר פתיחה מלא של העפעף. הצניחה עשויה להיות חד או דו צדדית.
מקרים אלו דורשים התייחסות מיוחדת, כיוון שחוסר חשיפה לראיה בשלושת החודשים הראשונים תגרום לעין עצלה. לכן, במידה והעפעף מכסה את האישון ואת ציר הראיה, יש לנתח את העפעף אף בגיל שבועות ספורים. מקרים אחרים הדורשים תיקון פטוזיס בגיל צעיר הם כאשר צניחת העפעף גורמת להפרעה ברפרקציה או אסטיגמטיזם (אי סדירות של קמירות הקרנית הגורמת לטשטוש ראיה) של העין , כלומר גורמת לשוני ב"מספר" בין העיניים, או שהדבר גורם למנח ראש לא תקין בשל הנסיון של התינוק לראות בעין עם העפעף הצנוח.
במקרים אחרים של צניחת עפעף מולדת, מטרת התינוק היא לשוות גובה ומראה שווה בין העיניים, ואז מומלץ לדחות את הניתוח לקראת גיל בית הספר- גיל 4 או 5 שנים.
ברוב המקרים הטיפול בצניחת עפעף הינו ניתוחי.
ישנן מספר טכניקות לביצוע הניתוח. ההחלטה על השיטה תלויה בסיבה לצניחת העפעף, לחומרת הצניחה, ולרמת תפקוד השריר מעלה העפעף. לרוב מבוצע ניתוח בו מחברים את השריר לרקמה קשיחה של העפעף(טרסוס) ואז העפעף חוזר לגובה תקין. במהלך הניתוח משווה המנתח את שתי העיניים לקבלת תוצאת סימטרית.
במקרים של פעילות ירודה של השריר המעלה, או במקרה של צניחה חמורה, יש לבצע קיצור ממשי של שריר הלבטור (האחראי על הרמת העפעף) , דבר הגורם להרמת העפעף.
במידה ושריר הלבטור חלש במיוחד, ניתן להשתיל שתל-מתלה המחבר את העפעף העליון לגבה וכך העפעף מורם על ידי הפעלת שרירי המצח. ישנה סבירות רבה שזה המקרה של בתכם.
ניתוח תיקון פטוזיס נמשך כ- 30-60 דקות בתלות בסוג הניתוח.
הניתוח מבוצע בהרדמה כללית בתינוקות וילדים, ואינו דורש אשפוז אלא השגחה קצרה, ולאחריה המטופל משתחרר.
תופעות לאחר הניתוח וההחלמה: בימים הראשונים יש לצפות לנפיחות, שטפי דם עוריים, קושי בסגירת העיניים, תחושת דמעת או יובש. רוב התופעות קלות חולפות לאחר כשבוע, ולעיתים כלל לא מופיעות.הטיפול הוא ע"י קומפרסים קרים ביומיים הראשונים. לעיתים קיימת בצקת למשך עוד שבוע-שבועיים.
כבר ביום הניתוח ניתן לראות שהעפעף מורם יותר, אם כי התוצאה הסופית של הניתוח נראית בבירור רק לאחר מספר שבועות. בילדים ניתן להשתמש בתפרים שנספגים מעצמם, ואז אין צורך להוציאם.
סיבוכים אפשריים:
ניתוח לתיקון צניחת עפעפיים הינו לרוב ניתוח פשוט, עם אחוזי הצלחה גבוהים.
סיבוכים ניתוחי פטוזיס הם בעיקר: אסימטריה, תיקון יתר או תת תיקון וניתנים לרוב לתיקון פשוט. דמעת ותחושת יובש הינם לרוב זמניים וחולפים עם טיפול משלים.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאור08/05/2009
בס"ד
שלום רב,
האם ניתן להשתיל עיי שלמה שהוסרה ?
בתודה
ליאור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין שהוסרה
פרופ. אריה נמט09/05/2009ליאור שלום,
לפני פירוט התשובה, יש להקדים כי מבחינת התפקוד הפונקציונלי- ראיה , אין עדין יכולת להחזיר את מאור העינים לאחר הסרתה. ישנם כיום פיתוחים בשלבים די מתקדמים בעולם, אך כל אלו עדין ברמה מחקרית ואינם ישימים עדיין.
מבחינה אסטטית, כאשר יש צורך בהסרת העין, נעשה נסיון לשמור על הרקמות המקנות את יכולת התנועה של העיניים- שרירים, גידים. כך לאחר הסרת העין נשמרת יכולת התנועה של השרירים , ואז לאחר התאמת תותבת, ניתן לקבל תוצאה אסטטית יפה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח עפעפייםנועה08/05/2009
מתי אני יודעת שאני צריכה ניתוח עפעפיים?
אני כבר לא צעירה אמנם, והאיזור שבו אני מתאפרת מעל לעין יש בו כבר הרבה קפלים ועור "משוחרר", אבל זה לא משהו אקוטי שמפריע לראייה וכל זה.
אני צריכה לחכו עוד כמה שנים, או שמומלץ לעשות עכשיו? ואם אני עושה עכשיו אז יש סיכוי שבעוד כמה שנים אני אצטרך לחזור על הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים
פרופ. אריה נמט08/05/2009נועה שלום רב,
המצב שאת מתארת הינו צניחת עפעפים על רקע שאינו רפואי.
ניתן לבצע את הניתוח אם הדבר מפריע לך אסטטית. הניתוח מחזיק שנים רבות. לרוב מעל 10 שנים.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים אדומותעודד06/05/2009
שלום,
אני גבר בן 29, מזה תקופה ארוכה אני סובל מאדמומיות בעיניים ללא צריבה בעיקר בשעות הערב לאחר עבודה משרדית,
אני לא נמצא במגע עם אבק/חול וכו...
לאחר מספר פניות לרופא עיניים של קופת חולים מכבי נאמר לי שאין יותר מדיי מה לעשות וכנראה שהעניים שלי רגישות ושיש להשתמש בטיפות עיניים לפי הצורך
הבעיה שהנושא מאוד מפריע מבחינה אסטטית ואשמח לדעת אם יש אפשרות שאכן יש טיפול מונע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים אדומות
פרופ. אריה נמט07/05/2009עודד שלום,
ישנן סיבות רבות לאודם בעיניים. מתיאורך נראה כי מדובר על אודם הקשור לעייפות העיניים ומתבטא בעיקר בשעות הערב. קרוב לוודאי כי הדבר קשור להרחבת כלי דם בלחמיות העיניים המבטאות צורך בהגברת אספקת החמצן למשטח החיצוני של העין- והביטוי החיצוני הינו עין אדומה.
הטיפול היסודי הינו מניעת עייפות של העינים, אך הדבר לא מעשי לאדם עובד בסוף שעות היום. לכן ניתן לרענן את המשטח החיצוני של העין ע"י תחליפי דמעות והדבר עשוי לצמצם את הרחבת כלי הדם. רצוי להשתמש בטיפות ללא חומר משמר (כדוגמת רפרש, היפוטירס, הילוקומוד ועוד).
טיפות אחרות שיכולות לעזור מכילים חומרים מכווצי כלי דם, אך רצוי להמנע משימוש קבוע בהן, כי נוצרת תופעת "ריבאונד"- כלי הדם נוטים להתרחב יותר כאשר לא נוטלים את הטיפות.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להרמת עפעפייםפרומה קורון05/05/2009
אבקש המצה לרופים המבצעים ניתוח להרמת עפעפיים באיזור חיפה והצפון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להרמת עפעפיים
פרופ. אריה נמט05/05/2009פרומה שלום,
בכל בית חולים יש רופאים העוסקים בתחום אוקולופלסטיקה.
ד"ר דני בריסקו מגיע בקרוב לאזור עפולה. כמו כן ד"ר יואב ורדיזר בעפולה וחיפה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבזקי אורגנית03/05/2009
הבוקר הייתי בבדיקת עיניים לאחר שהחלתי לראות הבזקי אור (לפני כשבועיים קיבלתי מכה חזקה בעין). לא אובחן קרע ברשתית ונאמר לי לחזור לביקורת עוד עשרה ימים וכי מדובר במשיכה של הרשתית ע"י הג'ל וזה אולי גם ענין של גיל (42) - אני בטח לא מתארת את זה נכון, בכל אופן השאלה שלי - האם אני יכולה להמשיך להשתמש בעדשות המגע שלי (שכחתי לשאול את הרופאה...)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבזקי אור
פרופ. אריה נמט03/05/2009גנית שלום,
דווקא תיארת לא רע את מצבך. מדובר על התנתקות הזגוגית מהרשתית, וכאשר התופעה מתרשת ללא קרעים ברשתית, יש צורך במעקב בלבד.
לגבי השימוש בעדשות- אין כל מניעה משימוש בהן.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זהו פטוזיס ?? כבר שבועות שמטרידרוייקו02/05/2009
אותי רעד מעצבן של העפעף והיה קשה לי להבין מאיפה זה.. הראיה עצמה לא ניזוקה. הכל מתרכז בעין אחת (ימין) והתחושה היא שהעין כמו תפוסה.. ניסגרת משהו.. ואני מנסה לאמץ איזה שריר בעין להשאיר אותה פתוחה.
אני בן 37, אחרי ירידה גדולה במשקל, בריא בסה"כ.
הריפיון של עין ימין היא תופעה מוכרת במשפחה שלנו.ל כמה מבני המשפחה ישנה צניחה משמעותית של העפעף על העין. כניראה שזה מה שעבר עלי לאחרונה באופן מואץ וזה כניראה יושב לי על הריס ומכביד עליה . יכול להיות ?
צרפתי הנה תמונה שלי, של העפעף.. האם כך זה ניראה ?
אם אכן זהו פטוזיס, מה הפתרון
תודה על תשובתכם,
רוייקו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד תמונה
רוייקו02/05/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטוזיס
פרופ' גיא בן סימון02/05/2009שלום רב,
מהתמונה לא נראה כי מדובר בצניחת עפעף אלא בצניחה יחסית של הגבה עם עודף עור מדומה באיזור עפעף ימני עליון.
אם מנח הגבה והעפעף קבועים (יותר ממספר שבועות) במרבית המקרים יהיה ניתן להציע פתרון ניתוחי. בכל מקרה מומלץ להבדק על מנת לראות האם יש תופעות נלוות בבדיקה העינית ובבדיקה הגופנית הכללית לשלול גורם מערכתי למנח הגבה / עפעף.
בברכה,
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)