מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מראה עינייםבני18/02/2008
שלום ד"ר
הייתי רוצה לדעת, עם יש אפשרות לשנות את מראה העיניים, שילכו כלפי מעלה כמו חתול בלי ניתוח?
ועם כן , כמה יעלה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מראה עיניים
פרופ' גיא בן סימון18/02/2008מבנה העיניים שונה בין תרבויות שונות, כאשר במדינות המערב החלק הרכתי של העפעפיים גבוה יותר ב 1 ממ' מהחלק המרכזי. ישנם מקרים בהם מפתח העפעפיים קטן או הפוך ביחס לכלל, ובמקרים אלה ניתן בעזרת ניתוח לשנות את מראה העיניים. הבסיס האנטומי לכך הוא מורכב ויתכנו מספר ניתוחים לשנות את מראה העיניים. בכל פנים רק לאחר בדיקה יסודית של העיניים, עפעפיים, פנים מרכזיות יהיה ניתן להעריך האם מומלץ לבצע תיקון כירורגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרקת שומן
זאב19/02/2008מה דעתכם לגבי הזרקת שומן לתוך הספטום
האם השומן הבטני שונה משומן הירכיים
מאיפה עדיף?
האם ניתן לקחת מהסנטר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרקת שומן
פרופ' גיא בן סימון19/02/2008בהחלט ניתן להזריק שומן או חומרי מילוי לתוך הספטום לתיקון tear trough deformity או נסיגת פנים מרכזיות. ניתן להזריק שומן ממקומות שונים בגוף לאחר עיבוד השומן, אין הבדל לגבי התוצאה. ככלל חומרי מילוי עדיפים (בתנאי שהם חומרים טבעיים) מאחר שניתן לנטר את ההזרקה והתוצאות הפיכות. פעולה זו עליה להתבצע בזהירות מאחר שתואר תופעות לוואי של הזרקה סביב העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמראה עיניים
בני20/02/2008ניתוח הוא האופציה היחידה העומדת בפניי?
ומה לגבי חתיכת חלק מהעפעף גם מצריך ניתוח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילך17/02/2008
האם גם רופא עיניים יכול לנתח עפעפיים או שרק מנתח פלסטי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוחי עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון18/02/2008שאלה טובה מאוד. ניתוחי עפעפיים עדיף שיתבצעו על ידי מומחה עפעפיים בעל ידע רב והבנה בניתוחי עיניים ובמחלות עיניים. אוקולופלסטיקה - או פלסטיקה של העין הינה תת התמחות של רפואת עיניים המתבצעת במוסד מוכר בחו"ל ונמשכת בין שנה לשלוש שנים לאחר סיום התמחות עיניים. בשל הסמיכות האנטומית של עפעפיים והעין הרי שמחלות עיניים שונות יכולות לתת ביטוי בעפעפיים ולהפך. לדוגמה - צניחת עפעפיים בילדות הגורמת לעין עצלה, עיניים יבשות שיכולות להיות מוחמרות מתיקון צניחת עפעפיים, דלקות עיניים המושפעות ממחלות עפעפיים וכיו"ב. מובן שרק לרופא עיניים מומחה ידע והבנה במחלות עיניים ועל כן יכול הוא לתכנן את הניתוח באופן כזה המתאים למצב העין. בדיקה מלאה של העין כולל משטח הדמעות חיונית לפני כל ניתוח עפעפיים וזו מובן שתעשה רק על ידי רופא עיניים. רופא עיניים בעל תת התמחות באוקולופלסטיקה (אני למשל בצעתי התמחות כזו במשך שלוש שנים באוסטרליה ובארה"ב) מתעסק רק בניתוחים פלסטים של עפעפיים ופנים עליונות, ומובן שעל פי רוב הניסיון שירכוש בתחום רחב יותר מרופא פלסטיקאי כללי המתעסק גם באיזורים אחרים בגוף. בארה"ב קיימת מגמה ברורה של ביצוע ניתוחי עפעפיים, מצח / גבות, ופנים מרכזיות (כל האיזור סביב העיניים) על ידי רופא עיניים מומחה באוקולופלסטיקה. מובן, שניתוח זה יכול להתבצע גם על ידי רופא פלסטיקאי כללי אשר עבר התמחות ספציפית באוקולופלסטיקה של לפחות שנה או שנתיים אך עליך לברר כי אכן לרופא אליו את פונה ישנה תת התמחות כזו. באופן דומה אם תפני לרופא עיניים שמתעסק באוקולופלסטיקה מומלץ לברר את אופי תת ההתמחות אותה בצע (לצערי ישנם העוסקים בתחום ללא הכשרה מתאימה).
לבסוף האנטומיה של עפעפיים הינה מורכבת, ויש לבצע הערכה מדוייקת של תפקוד שריר העפעף, מידת עודף העור, מנח הגבות (דינמי ביחס לעפעף), מצב העיניים, ומצב העפעף התחתון בטרם מתכננים ניתוח עפעפיים. מובן, שידע רב בתחום זה הוא נחלתו של רופא אוקולופלסטיקה או פלסטיקה של העין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעפיים תחתונים ועין שקועהללי12/02/2008
שלום
אני בת 48 עם עור פנים ללא קמטים. יש לי בעייה של עיניים שקועות ופס כהה מזוית פנימית של העין שמגיע עד האוזן ומקנה למראה הפנים מראה עייף ומבוגר.
האם ישנם סוגי מילויים שניתן להזריק למקום . או שעדיף ניתוח עפעפיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעפיים תחתונים ועין שקועה
פרופ. אריה נמט12/02/2008ללי שלום
לפי תיאורך, נראה כי את סובלת מאיבוד רקמת שומן באיזור הארובה והעפעפיים. אם אכן זה המצב, מומלץ למלא את החסר בחומרי מילוי, כגון חומצה היאלורונית, ולא להסיר רקמה נוספת.
בכל מקרה עליך לעבור כמובן בדיקה להערכה מקצועית של המצב.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעפיים בצבע כההרבקה11/02/2008
אין לי קמטים,אין לי צניחה אבל צבע העפעפיים כהה,כמעט אפור כחלחל,סובלת מסכרת
טבעי עם הגיל או קורה משהו?
תודה עבור התשובה
רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעפיים בצבע כהה
פרופ. אריה נמט11/02/2008רבקה שלום,
עור העפעפיים שונה לעיתים קרובות מהעור שסביבו הוא דק יותר (הדק ביותר בגוף), ופעמים בעל פיגמנטציה רבה יותר. ניתן להתייחס לתופעה זו כטבעית.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת עפעפייםשרון07/02/2008
האם מומלץ לעשות ניתוח הרמת עפעפיים לילד בן 6?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון צניחת עפעפיים לילד
פרופ. אריה נמט09/02/2008שרון שלום רב,
ניתוח פטוזיס לילד עד גיל 4-5 נעשה בדרך כלל כאשר ישנה חסימה של ציר הראיה ע"י העפעף הצנוח או שקיימת השפעה על הראיה (הרפרקציה). אם זה המצב- רצוי לבצע את הניתוח בהקדם למניעת הווצרות או החמרת עין עצלה. אחרת, ניתן לדחות את הניתוח לקראת גיל בית ספר. בילד בן 6 ניתן לבצע ניתוח גם אם האינדיקציה היא "קוסמטית" עם אסימטריה במנח בין שתי העינים.
ישנם שני סוגי ניתוח, וההחלטה לבצע את אחד מאלה נעשית על סמך הבדיקה הרפואית - האחד בו מקצרים את השריר המעלה, והשני- בו יוצרים מתלה לשריר שמעל לגבה. הסיכונים הקשורים לניתוח תלוים בשיטת הניתוח. ככלל- הסיכונים הינם- תיקון יתר או חסר, זיהום (בעיקר בשימוש בשתל סינטטי), דימום, חשיפת שתל מאוחרת, חשיפת ויובש הקרנית, מנח אסימטרי או לא תקין של העפעף. (אנטרופיון וטריכיאזיס- ריסים הנכנסים פנימה ).
בהצלחה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטות וגידוליםמיכאלה05/02/2008
שלום, ממה נובעת התרבות גידולים סביב העין ועל העפעף, האם תורשה, או יתכן כי ממשהו שניתן למנוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידולים בעפעפיים
פרופ. אריה נמט06/02/2008מיכאלה שלום
רוב הגידולים באיזור העפעפיים הינם נגעים שפירים. מיעוטם ממאירים. גם הסוג הממאיר הנפוץ ביותר (BCC), התופס מעל 90% ממספר הגידולים הממאירים הוא כמעט תמיד מקומי בלבד, ונדיר מאד שהוא יוצר סכנת התפשטות סיסטמית או סכנת חייים.
מבחינת הגורם- קיים קשר ברור לחשיפה מרובה לשמש וקרינת UVB, בעיקר בילדות, לעור בהיר (בייחוד הסוג "הסקוטי") ולגנטיקה. יש אף תסמונות מסוימות בהן יש ריבוי גידולי עור (למשל תסמונת "גורלינג" או xeroderma pigmentosum)
ההמלצה בכל מקרה היא לשמור על העור מפני קרינת UV עם משחות בעלות מקדם הגנה מתאים, בייחוד במקומות בהן הקרינה גבוהה כמו בים, ובאנשים עם עור "מועד".
בישראל שכיחות גידולי העור היא גבוהה מאד, ולמיטב ידיעתי אנחנו תופסים את המקום השני בעולם(אחרי אוסטרליה).
בברכה
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מראה העינייםיונית03/02/2008
שלום ד"ר,
האם ניתוח עפעפיים יכול לשנות לגמרי את מראה העיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי מראה העיניים
פרופ. אריה נמט03/02/2008יונית שלום
ניתוח עפעפיים אינו משנה באופן עקרוני את המראה, אלא מסיר את הרקמות העודפות שסביב העיניים. עם זאת, ניתן לבצע מתיחות מכיוונים שונים איתם ניתן לתכנן שינוי של מראה העיניים.
ברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Tear duck surgeryMiriam31/01/2008
I brought my son to you a couple of monthes ago, in Shaarie Tzedek. He needs to go through the surgery. I still have not gotten a call from anyone telling me what have to do next.
When we called to ask what was going on, they told us because of construction there is a delay. I would like to get this done already, please tell me how to get in touch with you and do the surgery in Tel Aviv, if thats faster.
THank you!
0547399011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Tear duct operation
פרופ. אריה נמט31/01/2008I'll Call you soon.
Regards
Dr A Nemet* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני30/01/2008
היי..אני בת 17 וחצי ושמי שני.
שמעתי שלבעיית העיגולים השחורים מתחת לעיינים יש טיפול חדש- במקום ניתוח עפעפיים, הזרקת חומר מתחת לעין שגורם לכתמים ולסימני העייפות להעלם.
רציתי לדעת מה דעתך בדבר? והאם תוכל להמליץ לי על מקום טוב לעשות את זה.
תוודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים שחורים
פרופ. אריה נמט31/01/2008שני שלום
ניתן להזריק חומרי מילוי (בדר"כ טבעיים, כמו חומצה היאלורונית) מתחת לעפעפים, וההזרקה עשויה לטשטש בחלק מהמקרים את אפקט הצל והכפלים שיוצרים את הגוון הכהה. במקרים מתאימים ההזרקה מומלצת. יש לא מעט מומחים לקוסמטיקה או אוקולופלסטיקאים המזריקים חומרים מסוג זה. אשמח להמליץ לך , אך איני עושה זאת בפורום ציבורי זה.
בברכה
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שני04/02/2008רציתי לשאול אם גם אתה מבצע הזרקות מסוג זה..? הייתי שמחה ליצור איתך קשר, ומה טלפון המרפאה שלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ. אריה נמט04/02/2008שני שלום
אני מבצע הזרקות עם חומצה היאלורונית. מס. טל. המרפאה (מורן המזכירה)- 09-7680464.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרווית29/01/2008
לפני כחודשיים עברתי ניתוח הרמת הצד התחתון של הפנים וכן נתוח עפעפיים.
ההחלמה מן הנתוח היתה לי קשה מאד. היו לי תחושות מתח חזקות מאד בשרירים בצידי הפנים הצוואר לכוון האוזניים. לפי הצעת הרופא עשיתי מסאז'ים לימפטיים אבל למחרת כל מסאז' תחושת המתח והמשיכות היו יותר חזקות . אפשר לקבל המלצה או כיוון לטיפול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח FACE LIFT
פרופ. אריה נמט29/01/2008רווית שלום
לעיתים ההחלמה מניתוח מסוג זה שעשית היא קשה וכואבת. לרוב חל שיפור הדרגתי עם הזמן כתוצאה מהסתגלות העור והרקמות העמוקות לקווי המתח החדש. עם זאת, ההחלמה עשויה להיות ארוכה ומייגעת ולהימשך חודשים.
עצתי- להמשיך מעקב ע"י הרופא המנתח, ועליו לשקול תוספת משחות סטרואידליות בהתאם למצב.
בהצלחה
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמהלילך27/01/2008
שלום למומחה
האים יש אפשרות לבצע ניתוח עפעפיים תחתונות[בשיטת פתיחת הלחמית ו הכנסת השומנים ] בהרדמה מקומית בילבד [עים לידוקאין וללא טישטוש והרדמה כללית ]האים אתה מבצע זאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה מקומית
פרופ. אריה נמט28/01/2008לילך שלום,
באופן עקרוני ניתן לבצע ניתוח עפעפיים תחתונות בשיטות השונות בהרדמה מקומית.
אני מבצע זאת לעיתים בהתאם לרצון ולאופי המטופל.
בברכה
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות לבנות בעפעפייםנירית24/01/2008
שלום, אני בת 26 יש לי נקודות לבנות על העפעפיים התחתונות,
דבר ראשון- הייתי אצל רופא עור והוא אמר לי ללכת לרפואה פלסטית? עם מי בדיוק אני צריכה להתייעץ, מי בעל המקצוע שמתעסק בסוג כזה של בעיה?
דבר שני- ואני מאוד רוצה להסיר אותן אך אני חוששת שמא זה מסוכן, האם יש לי סיבה לדאגה?
האם יש מחקר בתחום, האם זה תופעה ידועה
אשמח מאוד לתשובה בהקדם, יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות לבנות בעפעפיים
פרופ. אריה נמט26/01/2008נירית שלום,
יש סוגים שונים של נגעים לבנים על העפעפיים. רוב מוחלט של המקרים קשור בממצא שפיר שניתן להסירו או לטשטשו בקלות, למעט מקרים שהם תופסים שטחים נרחבים של העור.
פלסטיקאי עיניים או פלסיקאי המתעסק באיזור העפעפיים הם הכתובת עבורך.
בברכה
ד"ר אריה נמט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון ניתוח עפעפייםחנה23/01/2008
עברתי ניתוח לצניחת עפעף עליון שלא הצליח מספיק.(העפעף נשאר צנוח והיתה אי סימטריה של העיניים). עברתי ניתוח בשתי העיניים, אך רק באחת היתה צניחה בולטת וקוצר שריר.
לפני שבוע עברתי ניתוח נוסף לתיקון. כרגע אני נראית זוועה: העין ה"צנוחה" נפתחה מדי ויש שוב הבדל בין העיניים. אחת פתוחה לרווחה (זו שתוקנה)והשניה סגורה יותר.
הרופא הוריד לי את התפרים ואמר שתוך שבועיים העיניים יהיו סימטריות.
אני דואגת ולא כל כך מאמינה. האם יש סיכוי לשיפור?
מה עושים אם ההבדל הגדול עתה, ישאר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון פטוזיס
פרופ. אריה נמט23/01/2008חנה שלום
צריך לזכור כי לעיתים נותרת בצקת ונפיחות למשך שבועים- שלושה, ורק אז ניתן לקבל את התמונה השלמה של גובה העפעף. לכן יש סיכוי לשיפור. במידה ונותר הבדל משמעותי, ניתן לבצע תיקון נוסף.
אני מקווה שבעוד שבוע יחול שיפור בתחושתך.
בברכה
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחה פלסטיקהליאת22/01/2008
שלום למומחה פלסטיקה של העניים
אשמח אים תאיר עני בנוגע לשאלה כיצד מבחינים בין שקיות תחת עניים כתוצאה משומן או רפיון שריר ? השקיות נימצאות רק בחלק הפנימי של העין ליד עצם האף[מתוך הנחה שנישללו סיבות רפואיות, נוזלים ,ורפיון רקמות עקב גיל הכרונולוגי} מודה לך מקרב לב ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיות בעפעף תחתון
פרופ. אריה נמט22/01/2008ליאת שלום
בעפעף התחתון יש 3 שקיות שומן. כל אחת מהן עשויה לבלוט וליצור נפיחותת חיצונית מבעד לעור.
באופו טיפוסי שקיות אלו מתבטאות בנפיחות "שקיקית" בחלק הפנימי, מרכזי או חיצוני של העפעף התחתון, או בכמה מהם. רפיון עור או שריר מתבטא לרוב בקפלי עור בעפעף התחתון, ולא בשק.
בברכה
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעף לא שלם (ליד קולומבה?)שמואל21/01/2008
שלום רב.
לאחותי נולדה בת שבעין שמאל שלה כאילו חסר חלק מהעפעף העליון. אם הבנתי נכון לתופעה זו קוראים "ליד קולומבה". כיצד ניתן לתקן פגם זה ובאיזה גיל? מה הטיפול המומלץ בעין עד לתיקון הפגם? איזה בדיקות נוספות מומלץ לבצע? היכן באינטרנט, ניתן למצוא חומר על תופעה זו?
שמואל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Eyelid coloboma
פרופ. אריה נמט21/01/2008שמואל שלום
הדבר תלוי בכמות ומיקום החלק החסר. ראשית יש לדאוג כי קרנית העין מוגנת היטב ומקבלת לחות מספקת וטובה. במידה והחסר גדול או שיש חשיפת קרנית, יש לתקן זאת בשלב מוקדם מאד. דבר זה נעשה בטכניקות שונות, כמו סגירה ראשונית, או ע"י שתלי עור וריריות שונים.
יש לשלול חסרים נוספים וקשר לתופעות נוספות, כמו cryptophthalmos, תסמונות Treacher Collins או Fraser או Goldenhar . במידה ועולה חשד של אחד מאלו, מומלץ על הדמית CTשל הארובות. יש לבצע בדיקת עיניים מקיפה ולהתייעץ עם גנטיקאי. עיין בערך Eyelid coloboma.
בברכה
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)