פורום ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מראה עייף
    יוסי
    21/08/2007

שלום רב,
    בזמן האחרון עניי ניראות כיאלו שקעו בארוב העין, רציתי לדעת מה הטיפולים? האם ניתן לקרב את העיניים קדימה יותר? שמעתי פעם על אפשרות להחדרת שתל לריצפת ארבות העין ובכך הארובה נעישת קטנה יותר והעין בולטת יותר.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מראה עייף

הוספת תגובה

• עיניים שקועות

פרופ. אריה נמט
    21/08/2007

יוסי שלום

ישנם מספר טיפולים לעינים שקועות. הבירור הראשוני צריך לכלול האם יש דלדול של השומן הארובתי והאם המצב סימטרי. יש טיפולים הכוללים הזרקת חומרי מילוי או שומן עצמוני. יש גם אפשרות עקרונית להשתלת שתל לרצפת הארובה והבלטת העין.

בברכה
    ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריסים מפריעים
    רוז
    19/08/2007

הצילו הריסים שלי ארוכים מציקים ומפריעים מסתבכים נכנסים לעיניים מסתבכים בינהם בזויות העין ונמאס לי למרוט
    האם יש ניתוח או טיפול

לקביעת תור
    סגירה
    ריסים מפריעים

הוספת תגובה

• ריסים מפריעים

פרופ. אריה נמט
    19/08/2007

רוז שלום
    יש טיפול של אפילציה אלקטרוליטית עם מחט מיוחדת הנכנסת עד זקיק הריסים. רופאים אוקולופלסטיקאים מיומנים בנושא.

בברכה

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות מתחת לעיניים
    נועה
    14/08/2007

בת 38 בחודש האחרון אני קמה עם נפיחות מתחת לעיניים והאף....אני סובלת מדלקת כרונית באף ( בצקות) אסור לי כלור לכל החיים כפי הרופא הסביר לכן כל פעם שיש נפיחות באף או בעיניים אני ניגשת לרופא ולוקחת (טלפאסט או סוג אחר לאותה בעיה למשך 10 ימים כולל טיפות אף).....טיפול אחרון סיימתי לפני שבועיים אבל הנפיחות לא ירדה ...אני מרגישה גם כאבים קלים באף בעיקר בעצם של האף ..כרגע לוקחת אנטביוטיקה לטיפול בדלקת שתן חריפה מסוג CIPROFLOXACIN
    תשובתך המהירה בבקשה .תודה...מה הגורם לנפיחות

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות מתחת לעיניים

הוספת תגובה

• נפיחות מתחת לעיניים

פרופ. אריה נמט
    15/08/2007

דלאל שלום

נשמע מתיאור המקרה שאת סובלת מדלקות אלרגיות וריריות גדושות באף, ואולי גם בעיניים. ייתכן שהרגישות באף מיצגת דלקת חריפה של הסינוסים, ועל כן טוב שאת משתמשת באנטיביוטיקה דרך הפה.
    את צריכה להבדק ע"י רופא משפחה או פנימאי, ולפי החלטתו המשך הטיפול.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם רסטלין למילוי שקעים מתחת לעיניי
    אליסה
    14/08/2007

האם חומר רסטלין למילוי שקעים מתחת לעיניים חומר טבעי שאין לו חסרונות??

הוספת תגובה

• רסטילן

פרופ. אריה נמט
    15/08/2007

שלום אליסה

רסטילן הינו אחד מהתכשירים הכוללים חומצה היאלורונית בתור חומר מילוי. זהו חומר הנמצא באופן טבעי בגוף, ומיוצר באופן כזה שמתקבל תוצר כמו זה הטבעי. יתרונו הוא בכך שהוא נספג כעבור כ9- עד 12 חודש, ולכן אינו נותר כחומר זר, ואינו "נודד" בין הרקמות. בכך גם חסרונו- שאינו קובע ויש צורך לחזור על ההזרקות. ישנן תופעות אפשריות אחרות- דימום בזמן ולאחר ההזרקה, כאב באיזור, נפיחות עורית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניים שהולכות ושוקעות
    הילה
    12/08/2007

ד"ר נמט שלום רב,
    אני בחורה בת 31, ויש לי בעיה שממש מדירה שינה מעיניי (דבר שבתורו מחמיר את הבעיה). העור מסביב לעיניי מאוד עדין ודק, והעיניים הולכות ושוקעות בארובתן. בכל פעם שאני ישנה פחות משש שעות בלילה, אני קמה בבוקר ומגלה שהעיניים שקעו עוד קצת. גם בצדי העיניים חל תהליך שקיעה וגם מתחת לעיניים. בכל פעם שאני חושבת: או. קיי., אין לעין הארורה לאן לשקוע עוד, אני מגלה שהשקיעה מתרחבת כלפי מטה (כך שגם הלחיים החמודות שהיו לי פעם הולכות ומצטמקות ומשתטחות). ככל שהעיניים והלחיים שוקעות, האף נראה בולט יותר, והפנים נראות ממש רע. אין מה לומר, אני פשוט מפחידה את עצמי במראה, וטוב שיש לי משקפיים (שאותן אני מקפידה שלא להסיר, על מנת שלא להפחיד גם אנשים חפים מפשע). אני כל הזמן חושבת: אם זה המצב עכשיו, איך הפרצוף שלי ייראה בעוד מספר שנים? בכנות, אני מפחדת לחשוב על כך. לא נראה לי שניתוח פלסטי יוכל לעזור במקרה שלי (ראיתי איך אהוד אולמרט - שאמנם סבל מבעיה אחרת - נראה אחרי ניתוח העפעפיים שלו, ואני מוכרחה לציין, שהוא נראה אחרי הניתוח בדיוק כמו שהוא נראה לפני הניתוח, אבל אולי זו רק אני שחושבת כך).
    הדבר הזה ממש מדכא אותי ומשפיע על מצב הרוח שלי, שכן השקיעה של העיניים גורמת למראה מגעיל במיוחד של עיניי (שמלכתחילה הן די קטנות, והשקיעה בארובות גורמת להן להיראות עוד יותר קטנות, ואף גורמת לעפעף העליון לצנוח במקצת). בנוסף, יש א-סימטריה קלה בין עיניי (אחת העיניים+הגבה שמעל אותה עין - יותר גבוהות מהעין+גבה השניות), וכל העניין הזה משווה לי מראה שכלל אינו תואם את רוחי ונפשי הצעירות.
    ייתכן שמה שהחמיר את הבעיה שלי היה שנים של שיזוף יתר, וכן חוסר שינה מתמשך, וכמה שנים (בזמן הלימודים באוניברסיטה) שהיו מלוות במתח רב - אבל כל הסיבות האלה עדיין אינן יכולות להסביר את העובדה שבכל יום העין שוקעת עוד קצת, או במילים אחרות, תהליך שאורך שנים אצל אנשים אחרים - אם בכלל, אצלי מתרחש תוך תקופה קצרה ביותר. כמו כן, עליי לציין, שהתופעה אינה תורשתית שכן אני היחידה במשפחתי (הגרעינית והמורחבת) שסובלת ממנה (אמא שלי, למשל, בת 60+ והעיניים שלה נראות הרבה יותר טוב משלי, למעט העובדה שיש לה קצת קמטים. העיניים שלה כלל לא שקועות, וקצת קמטים לא מעוותים את מראה הפנים כמו עיניים שקועות), ועוד יש לציין, שאני לא עושה דיאטה כלשהי (מעולם לא עשיתי), אני אוכלת מצויין, תזונה בריאה, שלמה ומאוזנת שכוללת שומנים בריאים (אבוקדו, שמן זית וכיו"ב), ירקות, קטניות, פחמימות מלאות, ביצים טריות ועוד - כך שלא בכך טמונה הסיבה לבעיה.
    ברצוני לשאול אותך, האם סינדרום "שקיעת העין המתמדת" (שם שאני המצאתי, כמובן) מוכר לך ונתקלת בשכמותו במהלך עבודתך כמומחה לפלסטיקה של העין? כמו כן, אם העין הולכת ושוקעת (ולא נמצאת במצב שקוע סטטי וקבוע) - האם יש טיפול שיכול לשפר את המצב, ולו חלקית?
    אודה לך מאוד אם תשיב לי, והתנצלותי הכנה על השאלה הארוכה כאורך הגלות.

לקביעת תור
    סגירה
    עיניים שהולכות ושוקעות

הוספת תגובה

• עיניים שהולכות ושוקעות

פרופ. אריה נמט
    15/08/2007

הילה שלום

שאלתך מעניינת וחשובה.
    מספר רקמות עשויות להיות הגורם להדקקות סביב העיניים : השומן, העור או התת עור.
    כפי שפירטת, גנטיקה, גיל ותזונה עשויים להוות גורמים לאטרופיה סביב העיניים, אך ישנם גורמים נוספים, כמו מבנה הפנים, תרופות (ובייחוד טיפול ל HIV שאינו רלוונטי אצלך), מחלות (בייחוד מחלות רקמת חיבור) ומחלות עור נדירות אחרות.
    אם את חשה בטוב, ללא הפרעות באיזורים אחרים בגוף- עור, מפרקים ועוד, וללא מחלות ברקע, סביר להניח שזה מבנה הפנים שלך.
    אך אל יאוש- ישנם רופאים- פלסטיקאים או עור אשר מתעסקים בהזרקות שומן למילוי או חומר מילוי אחר, בדיוק למקרים מסוג זה. עצתי- פני לאחר מאלו.

בהצלה
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך, ד"ר נמט. אני מתחילה

הילה
    17/08/2007

לחסוך כסף מהיום לצורך הטיפולים. שבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים תחתונות
    מירית
    11/08/2007

שלום
    אני בחורה צעירה בת 30, סובלת מנפיחות קשה בעפעפיים תחתונות
    ורציתי לשאול על כדאות הניתוח .
    זה מפריע לי מאוד, אך אני חוששת :
    1. אם הניתוח משאיר סימנים
    2 במידה והניתוח לא יצליח, יש אפשרות לתיקון ?
    הבנתי שאי הצלחה יכול להתבטא בעינים נפולות , האם זה נכון?
    מה הסיכונים , ומה ההסתברות שלהם?
    3. האם כדאי לי לעשות בכלל בגיל כזה?
    3. האם אתה יכול להמליץ לי על רופא ? (זליקובסקי , טומאן,מאייר..)
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח עפעפיים תחתונות

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים תחתונות

פרופ. אריה נמט
    11/08/2007

שלום רב

לא ברור לי משאלתך מהי הנפיחות בעפעפיים התחתונות. אני מניח שכוונתך לבלט שלהן, הנובע בין השאר משקיות שומן.
    יש מספר טכניקות לביצוע הניתוח- דרך הלחמית או חתך דרך העור. בשתי השיטות בדרך כלל לא נותרים סימנים חיצוניים.
    במרבית המקרים יש אפשרות לתיקון אם הניתוח לא מצליח.
    אחד מהסיבוכים האפשריים הוא משיכה כלפי מטה של העפעפיים. מדובר על סיבוך לא שכיח, ואשר ניתן לתקנו בדרך כלל.
    אין משמעות לגיל וניתן לבצע את הניתוח גם בגילך.
    איני יכול להמליץ לך על מנתח. את יכולה לפנות למנתח אוקולופלסטיקאי- שהוא פלסטיקאי עינים, עם יכולת והבנה באיזור העפעפיים, או לפלסטיקאי כללי- בכל מקרה כדאי לברר מהי רמת הנסיון בניתוחי עפעפיים.

בהצלחה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחת עפעפים אחרי ניתוח לייזר
    איריס
    09/08/2007

לפני 7 שנים עשיתי ניתוח לייזר לתיקון הראיה. מאז באופן עקבי התחילו לצנוח לי העפעפים העליונות. קראתי באיזשהי כתבה שזה יכול להיות תופעת לוואי לניתוח הלייזר. האם יש אמת בדבר?
    השאלה השניה, על העפעפים העליונים צמחו לי כמו חתיכות עור קטנות מאוד (האם בניתוח להרמת העפעפים אפשר להוריד אותם? תודה.

הוספת תגובה

• צניחת עפעפים אחרי ניתוח לייזר

פרופ. אריה נמט
    10/08/2007

איריס שלום

לאחר ניתוחי עיניים שונים, כולל טיפול לייזר להסרת משקפים, עשויה להופיע צניחת עפעפיים. בדרך כלל התופעה קשורה לניתוק בין סיבי השריר מעלה העפעפים לעפעף. יש צורך לברר מספר עובדות- האם זה מלווה בתופעות גופניות אחרות, כגון חולשת ידיים, האם התופעה מחמירה בשעות הערב או לאחר פעילות רבה, ועוד .
    בדרך כלל התיקון ע"י תיקון לתיקון פטוזיס ונעשה ע"י אוקולופלסטיקאי בהרדמה מקומית. ניתן להסיר נגעי עור במהלך הניתוח.

שבת שלום

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפתח העין
    סיגל
    08/08/2007

יש לי שיתוק עצבי שגורם למפתח העין להיות גדול (רק בצד אחד של הפנים). עברתי ניתוח להצרת המפתח רק בצד העין החיצוני של הפנים. האם ניתן להצר את מפתח העין גם בצד הפנימי של העין (הקרוב לאף) ?

לקביעת תור
    סגירה
    מפתח העין

הוספת תגובה

• מפתח העין

פרופ. אריה נמט
    08/08/2007

סיגל שלום

נראה שעברת שיתוק היקפי של עצב 7- עצב הפנים. על אף שבמירב המקרים חוזר התפקוד לתיקנו, הרי שלעיתים נותרת חולשה באותו צד שנפגע, עם רפיון עפעף תחתון ולעיתים חולשה בסגירת העפעפיים. הדבר גורם למפתח גדול יותר של העפעפיים.
    ולשאלתך- ניתן להצר את מפתח העין גם בחלקו המדיאלי (הפנימי).

בהצלחה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים
    דנה
    05/08/2007

מישהו פה יודע אם זמן ההחלמה מניתוח פלסטי יכול להיחשב כחופשת מחלה?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח עפעפיים

הוספת תגובה

• חופשת מחלה

פרופ. אריה נמט
    07/08/2007

רחל שלום

גם כאשר קופות החולים אינן משתתפות בהוצאות הניתוח, אם ביצעת ניתוח וקיבלת אישור מהרופא המטפל, את אמורה להיות זכאית לחופשת מחלה.

בברכה

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שק הדמעות
    נדיה
    04/08/2007

אימי סובלת זמן רב מיובש בעיניים. לפני מספר חודשים היא התחילה לסבול מדלקות חוזרות וטופלה בסוגים שונים של אנטיביוטיקה, אך ללא הועיל. נאמר לה שיש לה סתימה בשק הדמעות, והטיפול לכך הוא ניתוחי, כאשר מסירים חלק מעצם האף בהרדמה מלאה. הפרוצדורה הזו לא נשמעת לי מתאימה לאשה בגילה (עד 120 )שסובלת מרשימה ארוכה של מחלות. שאלתי הראשונה היא כיצד נעשית האבחנה המדויקת, ואם זוהי אכן הבעיה, האם יש פתרונות נוספים לניתוח הנ"ל. ואם אכן דרוש ניתוח, מיהו המנתח המומלץ לסוג זה של ניתוח? (שאלה קשה!)

לקביעת תור
    סגירה
    שק הדמעות

הוספת תגובה

• שק הדמעות

פרופ. אריה נמט
    07/08/2007

נדיה שלום

אם אכן אימך נבדקה ע"י רופא עיניים המתמצא בתחום- אוקולופלסטיקאי, ונאמר לה כי יש לה סתימה בשק או תעלת הדמעות, אין מוצא יעיל מלבד אותו ניתוח הנקרא בקיצור DCR. ניתן לבצעו בהרדמה מלאה או בטשטוש. האבחנה מתבצעת ע"י סדרת בדיקות, כולל שטיפת דרכי הדמעות והערכת מצבן.
    המנתח צריך להיות אקולופלסטיקאי, כיוון שזו המיומנות שלו. יש בכל בית חולים רופא כזה במחלקת עיניים.

בהצלחה רבה

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אריה נמט
    מיכה
    03/08/2007

שלום זה שוב מיכה. אני מודה לך על תשובתך. אני מאוד רוצה לעשות את הניתוח ולסיים עם זה אבל רציתי לדעת לאן לפנות, למי, לאיזה רופא וכן הלאה. הייתי רוצה שתמליץ לי איפה אפשר לקבוע תור, אצל איזה רופא מומחה כי זה נורא דחוף לי. ראיתי שגם אתה עוסק בזה, אי אפשר פשוט לקבוע תור להתיעצות אצלך? מחכה לתשובה.

בברכת שבת שלום, מיכה.

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר אריה נמט

הוספת תגובה

• פגישה

פרופ. אריה נמט
    07/08/2007

מיכה שלום

מתנצל על האיחור בתשובתי. אתה יכול ליצור קשר או להשאיר הודעה למזכירה מורן,
    טל. 09-7680464- לצורך קביעת תור.

בהצלחה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

מיכה
    14/08/2007

התקשרתי אילך ענה לי רק המענה קולי... הם שאלו משהו בקשר לקופ"ח החולים שלי, והאמת היא שאני לא יודע כי אני חייל... מה אני אמור לעשות? אני ממש רוצה להיפגש איתך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגישה

פרופ. אריה נמט
    19/08/2007

מיכה שלום

אתה מוזמן להגיע למרפאה בקניון הדרים, מזרח כפר סבא ביום חמישי בשעה 20.30. ייתכן שיהיה תור. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אריה נמט.

מיכה
    21/08/2007

אז זהו.. אני מהדרום וזה היה די קשה להגיע.. אי אפשר לקבוע תור פשוט? בלי שאצטרך לחכות? תור ליעוץ זאת אומרת. ושאלה נוספת: אין אפשרות לעשות את הפגישה במקום אחר, באיזור המרכז ומטה? אין לך שלוחה באיזור דרומי יותר? מחכה לתשובה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכה

פרופ. אריה נמט
    21/08/2007

מיכה שלום

ירושלים היא אופציה אחרת. ביום חמישי בבוקר במרפאת עיניים בבי"ח שערי צדק.- קומה רביעית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים
    חיים
    02/08/2007

אני בן 51 והייתי מעוניין לעבור ניתוח עפעפיים. כמה זמן לכל היותר יקח לי להחלים מהניתוח?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח עפעפיים

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים- החלמה

פרופ. אריה נמט
    03/08/2007

חיים שלום

זמן מקובל של ריפוי ראשוני של עפעפיים עליונים- שבוע, ושל עפעפיים תחתונים- כשבועיים. לעיתים נותרים סימני בצקת ונפיחות משך ארוך יותר. חודש הינו טווח בטחון ראוי כמעט לפני כל אירוע.

בהצלחה

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רציתי לדעת משהו בקשר לדול העין
    מיכה
    01/08/2007

שלום שמי מיכה. יש לי צורה של עין די קטנה זאת אומרת, כשהייתי קטן העיניים שלי היו די גדולות והעפעפיים מורמות וגבוהות. בגיל 8 לערך, נדקרתי עם חפץ חד בעין שמאל, מאז העפעף שלי קצת נפול בצד שמאל ויש הבדל משמעותי בצורה שבין עין ימין לעין שמאל. במשך הזמן סבלתי המון ממכות באיזורי העיניים אם זה בגבות ואם זה בעפעף. הצורה של העיניים נייהו קטנות. הייתי רוצה לדעת אם יש אפשרות להחזיר את העין להיות גדולה יותר. דיברתי עם רופא שאמר שיש ניתוח לתיקון מפתח העפעפיים שיחזיר לי את העין לצורה נורמלית. האם זה אפשרי? (רציתי לציין גם שסבלתי ממצב נפשי חמור מאוד כשהייתי בן גיל 16 ל-19, והיום אני בן 20, דבר שגם השפיע על מראה עיניי) רציתי לדעת דרכים לשיפור צורת העין, אם זה בהרמה, תיקון מפתח העפעפיים, מתיחה של העור בעפעפיים התחתונים כלפי מטה, ושל העליונים כלפי מעלה, או כל דרך שהיא. אשמח לתשובה. מיכה.

הוספת תגובה

• עין קטנה

פרופ. אריה נמט
    03/08/2007

מיכה שלום

ניתן לתקן צניחת עפעף, מתיחת העפעפיים כלפי מטה וכן הגדלת מפתח העפעפים. חשוב לדעת מה באמת מפריע לך ולמה אתה מצפה מתיקון זה.
    ממליץ על התיעצות עם אוקולופלסטיקאי.

בהצלחה

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים בגיל צעיר
    דנה
    31/07/2007

שלום ד"ר
    האם ישנה הגבלה כלשהי על הגיל בו מותר לבצע ניתוח הרמת עפעפיים קוסמטי? האם אפשר לעשות ניתוח גם בגיל 25 - במידה ויש עפעפיים נפולים, כתוצאה מגנטיקה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח עפעפיים בגיל צעיר

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים בגיל צעיר

פרופ. אריה נמט
    31/07/2007

נועה שלום

אין הגבלה על הגיל בו ניתן לבצע ניתוח עפעפיים. כפי שציינת- יש משמעות רבה לתורשה מבחינת סוג ומנח העפעפיים.
    בהצלחה
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיות מתחת לעיניים
    גילית
    29/07/2007

שלום רב,
    מה הפרוצדורה הטיפולית והאם חייבים ניתוח כדי להיפטר מהשקיות? מדובר באמי בת ה-65.

תודה, גילית

לקביעת תור
    סגירה
    שקיות מתחת לעיניים

הוספת תגובה

• שקיות מתחת לעיניים

פרופ. אריה נמט
    29/07/2007

שלום גילית

לצורך הסרת שקיות השומן שתחת העיניים יש צורך בניתוח קןסמטי של העפעף התחתון. לעיתים טיפולי פילינג (בלייזר או כימי)יכולים להועיל כאשר מדובר בעור רפוי בלבד,אך בדר"כ שקיות מבטאות שומן בולט ואז יש צורך בניתוח. ניתן לבצעו פרקטית כמעט בכל גיל (לאחר 18) ובמידה והמצב הרפואי יציב.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה