פורום ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הימנעות מניתוח.
    בני
    10/03/2008

שלום רב ,

העפעפיים שלי מעט צונחות מלידה ( לא קריטי) ואני מעוניין ליפתור את הבעיה, אך אני לא רואה כול הצדקה לניתוח משום שהעפעפיים צונחות מעט .

האם ,עם כול הטכנולוגייה של מדינת ישראל ,יש אפשרות העומדת בפניי?

אשמח מאוד לקבל תשובה עניינית , תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הימנעות מניתוח.

הוספת תגובה

• טכניקות לתיקון פטוזיס

פרופ. אריה נמט
    10/03/2008

בני שלום,

כפי שתיארתי בתשובות לשאלות קודמות, השיטה המקובלת והכמעט בלעדית לתיקון צניחת עפעפיים היא ע"י ניתוח, יהא זה בגישה קדמית או אחורית, עם או ללא שתל. עם זאת, ישנם מצבים בהם הצניחה היא קלה (מצב הדומה לתיאורך) ובו ניתן להרים לעיתים את הצניחה באמצעות טיפות העיניים אפרין. מדובר למעשה על בדיקה לפני הניתוח לצורך החלטה על סוג הניתוח, אך יש המשתמשים בטיפות אלו מידי פעם לצורך הרמת העפעפיים.
    באופן כללי, אין להשתשמש בטיפות באופן קבוע בשל תופעות לוואי לא מבוטלות (הרחבת אישון , כיווץ כלי דם ולאחריו הופעת הרחבת כלי דם ואדמימות הלחמית, חשש לספיגה למערכת הדם ועליית לחץ דם).

ולכן- דווקא בשל הטכנולוגיה הקיימת כיום, והניסיון שלנו בתחומי ניתוח אלו, ההמלצה היא לבצע ניתוח (קטן) לפתרון הבעיה.

בהצלחה,

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפות עיניים.

בני
    11/03/2008

קודם כול תודה על תשובתך ,

הייתי רוצה לדעת איפה ניתן לירכוש את הטיפות וכמה הם עולות ?

ולפי תושבתך אני מבין שהטיפות מעלות את העפעפיים זמנית בלבד, אין איזה פתרון קבוע חוץ מניתוח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טכניקה לתיקון צניחת עפעפים

פרופ. אריה נמט
    11/03/2008

ניתן לרכוש את הטיפות בכל בית מרקחת. עלות- אצל הרוקח. יש צורך במרשם רופא עיניים לצורך כך, וכפי שציינתי, יש לבדוק קודם כל את העיניים והעפעפיים. אני מזכיר את תופעות הלוואי.
    כאמור, אין כיום פתרון אחר מלבד הניתוח.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמעות בתינוק
    דגנית
    09/03/2008

שלום
    אני אם לתינוק בן 13 חודש. מאז הלידה הוא סובל מדמעת בעין ימין לעיתים עם הפרשות צהובות-ירוקות. לאחר טיפול בהמלצת רופא העיניים של קומפרסים ללא הטבה, הוא הפנה אותי אליך בענין זה. רציתי לשאול מה הפתרון לבעיה זו.
    בתודה

דגנית

לקביעת תור
    סגירה
    דמעות בתינוק

הוספת תגובה

• דמעות בתינוק

פרופ. אריה נמט
    09/03/2008

דגנית שלום

דמעת כרונית בתינוק מקורה לרוב בחסימה של דרכי הדמעות. במידה ומדובר על דמעת קבועה בצד אחד בכל עונות השנה, הסבירות שמדובר על חסימת דרכי הדמעות גבוהה. התופעה נפוצה למדי בחודשים הראשונים ומופיעה בכ 6% מהתינוקות. יש מרכיב תורשתי משמעותי לתופעה, אך גם דלקות ויראליות חוזרות של דרכי הנשימה, פוליפים גורמים סביבתיים אחרים קשורים בה.

בדיקת רופא העינים תכלול הערכת החסימה לפי רמת פלס הדמעות, ושלילת מקור אחר לדמעת. (אלרגיה, דלקת כרונית זיהומית וכדומה).
    כאשר מדובר בחסימת דרכי דמעות, לעיתים מופיעה הפרשה מוגלתית- צהובה או ירוקה המעידה על התארגנות של חיידקים באיזור אגן הניקוז של הדמעות. (שאינו פעיל). הטיפול הוא ע"י מתן טיפות אנטיביוטיות מקומיות, ובאופן נדיר יש צורך במתן אנטיביוטיקה דרך הפה.
    ברוב המקרים (כ 90%)התופעה מסתדרת עד גיל שנה תחת טיפול שמרני של קומפרסים עם האצבע לכיוון שק הדמעות.
    במידה והתופעה לא חלפה ויש דמעת גם לאחר גיל שנה, מקובל להמתין עד לאחר תקופת ה"נזלות" וההצטננויות, ולבצע בגיל 12-18 חודש פתיחה מכנית של פתח שק הדמעות. מדובר על פעולה כירורגית פשוטה הנמשכת מספר דקות, ונעשית בהרדמה כללית. אם בתום הפעולה מתברר כי יש מצב אנטומי לא תקין, מומלץ להשתיל צינורית סיליקון לשמירת דרכי הדמעות פתוחות , ולהשאירן למספר חודשים. ניתן להוציאן אז במרפאה ללא הרדמה.
    ברוב המקרים די בפעולות אלו לפתור את הבעיה. באופן נדיר יש צורך בניתוח דרכי דמעות עם מעקף לאף. תוכלי לקרוא סקירה נרחבת על כך במאמר שפרסמתי בעיתון EYE במרץ 2007, לפי הקישור:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17363927?ordinalpos=8&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum

הערה חשובה: בשל העובדה שהורים רבים חוששים מהפעולה בהרדמה כללית, אם התינוק מופנה עד גיל 8 חודשים, אנו מבצעים את פעולת הפתיחה המכנית ללא הרדמה- ובכך חוסכים את ההרדמה.

בברכת החלמה מהירה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחת עפעפיים.
    בני
    08/03/2008

שלום ,

יש לי בעיה שהעפעפיים שלי קצת נופלות , אבל שאני הולך לים למשך כול היום, ואני חוזר ,
    הם ממש נופלות מה יוכולה להיות הבעיה?
    וכיצד ניתן ליפתור אותה?

לקביעת תור
    סגירה
    צניחת עפעפיים.

הוספת תגובה

• צניחת עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    08/03/2008

בני שלום רב,

צניחת עפעפיים הינה תופעה שכיחה הנובעת משתי סיבות:

1. עודף עור עפעפיים שאכן מחמיר עם שעות היום, ובא לידי ביטוי בערב
    2. חולשת שריר העפעף העליון - לרוב צניחה חמורה יותר, אך גם היא יכולה להופיע יותר בשעות הערב לאחר שעות עבודה.

ישנם מספר סוגי ניתוחים לתיקון צניחת עפעפיים - הכוללים הסרה מבוקרת של עודף עור, חיבור מחדש של שריר העפעף לעפעף (בגישה חיצונית ופנימית) או שילוב של שני הניתוחים על מנת לקבל תוצאה קוסמטית ופונקציונלית טובה יותר.

הניתוח מאוד מוצלח - וב 80-90% מהמקרים מגיעים לתוצאה טובה. ב 10-20% מהמקרים יש צורך בניתוח תיקון נוסף בשל תיקון בחסר, תיקון ביתר ו / או אסימטריה בין שתי העפעפיים.

במקרים של צניחת עפעף חד צדדית יש צורך לבצע בדיקת עיניים מלאה וכן בדיקה של העפעף השני מאחר שבמקרים רבים הצניחה היא דו צדדית אך במידה אסימטרית.

בדיקת עיניים וארובה מלאים הינם חלק הכרחי מהערכה של צניחת עפעפיים (פטוזיס).

בברכה,
    דר' גיא בן סימון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות מתחת לעיניים
    שרון
    05/03/2008

אני בת 37 אמא לשני ילדים ומאז שאני זוכרת את עצמי יש לי שקיות מתחת לעינים שמתנפחות יותר מחוסר שינה אבל הן תמיד שם.
    1. רציתי לדעת מה הם הסיכונים בניתוח עפעפיים תחתונים ? לפי הפורום הבנתי שזו הדרך היחידה לטיפול בבעיה (תקנו אותי אם אני טועה)
    2. האם כדאי לבצע את הניתוח אם אני מתכננת הריון נוסף (עוד שנה בערך) אן לחכות לאחר סיום ההריונות?
    תודה מראש
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות מתחת לעיניים

הוספת תגובה

• נפיחות מתחת לעיניים

פרופ' גיא בן סימון
    05/03/2008

שרון שלום רב,

נפיחות מתחת לעיניים נגרמת ממספר סיבות. הראשונה והיעקרית היא אבדן נפח רקמות בחלק התחתון של הארובה (deflation) ובלט של שומן ארובתי נורמלי מעליו. השומן יוצר הצללה על איזור עצם הלסת העליונה מה שנותן מראה של עיגולים שחורים מתחת לעיניים.

ישנם מספר סוגי טיפולים ו / או ניתוחים לשפר את השקיות. אם הבלט הוא קל, ניתן להזריק חומרי מילוי טבעיים (כדוגמת Restylane) או שומן מאיזורים אחרים בגוף (פעולה זו נעשית בהרדמה מקומית והיא אינה נחשבת לניתוח).

אם לעומת זאת הנפיחות רבה ניתן להסיר / לעצב או למקם מחדש את השומן הארובתי כך שיטשטש את המעבר בין הארובה ללחי. לעתים הפעולה מלווה בחיזוק עור העפעף ו / או חיזק שריר העפעף התחתון.

מובן שמידת הנפיחות עשויה להשתנות עם הריונות, על פי רוב בצורה חולפת בשל הבצקות הכלליות הנלוות להריון. אם הנפיחות אצלך נובעת מבלט שומן, סביר שזה לא ישתנה עם הריונות נוספים.

בהצלחה !

דר' גיא בן סימון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיגולים שחורים
    גל
    05/03/2008

שלום רב!
    אני סובלת מעיגולים שחורים מתחת לעיניים. פניתי לפלסטיקאי שאמר שהזרקה של רסטילן עשויה לפתור את הבעייה אך ניתן להזריק את החומר רק לאחר שהבצקת שיש לי מתחת לעין תיעלם.
    האם אכן הזרקת רסטילן תיפתור סוף סוף את הבעייה? האם יש דרכים אחרות?

לקביעת תור
    סגירה
    עיגולים שחורים

הוספת תגובה

• עיגולים שחורים

פרופ' גיא בן סימון
    05/03/2008

גל שלום רב,

עיגולים שחורים או שקיות סביב העיניים (בייחוד באיזור החיבור בין העפעף התחתון לפנים מרכזיות) נובעים מצניחה יחסית של הפנים המרכזיות ו / או שינוי ביחס השומן הארובתי לפנים מרכזיות. תהליך הנקרא deflation.
    באופן תל ממדי ישנה "גבעה" עדינה של השומן הארובתי באיזור העפעף התחתון, לאחר מכן שקע ושוב בלט יחסי של עצם הלסת העליונה. השומן הארובתי מצל על איזור השקע וכך נוצרים העיגולים השחורים.
    מילוי השקע בעזרת חומרי מילוי כדוגמת רסטילן אכן יכול לטשטש או להעלים את העיגולים השחורים, אך בעל אפקט חולף - מספר חודשים (זהו גם יתרון הטיפול). טיפולים ארוכי טווח יותר כוללים ניתוח הסרה ועיצוב שקיות השומן, מיקום מחדש של שקיות השומן הארובתי ו / או הזרקת שומן עצמי.
    הזרקת חומרי מילוי כדוגמת רסטילן יעילה במקרים קלים בינוניים והטיפול נעשה בהרדמה מקומית (משחת הרדמה) ואינו ניתוח. ישנם גורמים נוספים לעיגולים שחורים או לשקיות מתחת לעיניים.

בברכה,
    דר' גיא בן סימון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיגולים שחורים ושקע מתחת לעין

שירה
    16/03/2008

שלום רב,

אני מעונינת מאוד לדעת איך אוכל לפתור בעיה זו של עיגולים שחורים מתחת לעיניים ושקע
    הזה מאוד מפריע לי ומבגר אותי אני רק בת 29 והייתי רוצה לפתור בעיה זו .

אודה לכם אם תעזרו לי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיגולים שחורים

פרופ' גיא בן סימון
    17/03/2008

שירה שלום

ראשית אל דאגה, בגיל 29 לרוב עיגולים שחורים נובעים מצניחה קלה של שומן ארובתי ביחס לפנים מרכזיות (הצללה של שומן נורמלי על איזור הלחיים). על פי רוב, ניתן לפתור זאת על ידי הזרקה של חומרי מילויי טבעיים (כדוגמת ג'ובדרם או רסטילן) עם תוצאות טובות.

במקרים נדירים יותר יש צורך בניתוח עיצוב שקיות השומן מתחת לעין, אך על פי רוב ניתוח זה מתבצע בשלבים מאוחרים יותר (גילאים 40-50) בהתאם למבנה העין והארובה.

בברכה,

דר' גיא בן סימון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון רצפת הארובה
    מילי
    03/03/2008

שלום רב,
    אני בת 24 ולפני 3 שנים עברתי תאונת דרכים שבעקבותה יש לי שבר ברצפת הארובה - העיק שקעה ב-4 מ"מ פנימה והתפתחה פזילה קלה. רציתי בבקשה לברר על ניתוח לתיקון השבר :
    רציתי לדעת איך מתבצע ניתוח לתיקון השבר - האם בהרדמה כללית? כמה ימי אישפוז? תוך כמה זמן בממוצע חוזרים לשגרה?
    והאם הניתוח מומלץ - כשאני מאופרת לא רואים את ה"שקיעה"...
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תיקון רצפת הארובה

הוספת תגובה

• תיקון שבר ברצפת הארובה

פרופ' גיא בן סימון
    04/03/2008

מילי שלום רב,

ניתוח תיקון שבר בארובה נעשה בשתי התוויות:
    1. כליאה של שריר והפרעה בתנועת גלגלי העיניים, אופיני לשברים בילדים
    2. עין שקועה שהינו המצב אותו את מתארת.

הניתוח מתבצע בהרדמה כללית, בו חושפים את רצפת הארובה ומניחים שתל מחומר פלסטי ברצפת הארובה. השתל דוחק את תוכן הארובה כלפי מעלה וקדימה כך שמתקן את רוב המקרים של אנופתלמוס (= עין שקועה). הניתוח מתבצע לרוב סמוך לחבלה (2-4 שבועות) אם כי ניתן לנתח גם מאוחר (מספר שנים לאחר החבלה) עם תוצאות טובות. אנו בחנו בעבר כ 50 מקרים שנותחו חלקם מאוחר (מספר שנים לאחר השבר) וחלקם מוקדם (עד שבועיים לאחר השבר) ומצאנו תיקון טוב של מידת שקיעת העין בשתי הקבוצות.

סיבוכים של הניתוח נדירים, ויתכנו בעקר חוסר תחושה באיזור הלחי והעפעף התחתון החולפים מספר שבועות עד חודשים לאחר הניתוח. נזק לעין או לראיה נדיר.

לגבי הפזילה יש לבצע מדידות פזילה לאחר הניתוח, ואם עדיין קיימת ומפריעה תפקודית או קוסמטית, ניתן לבצע ניתוח תיקון פזילה או להתאים משקפיים מיוחדות. אם לעומת זאת הפזילה סמויה אין צורך בניתוח.

מובן שניתן להשאיר את המצב כמות שהוא אם בלט העין לא מפריע. יש לבצע בדיקת עיניים וארובה מלאים כולל בדיקת הדמיה (קרוב לודאי שבצעת CT סמוך לשבר)

בברכה,

דר' גיא בן סימון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

מילי
    04/03/2008

האם מצב הבלט והפזילה יכול להחמיר? התאונה היתה לפני 3 שנים. אני מרגישה שזה חוסר ארחיות מצידי שאני לא מתקנת את נושא הבלט (הרופאים המליצו לי לא לנתח כי הפגיעה לא ממש נראית לעין ומי שלא מכיר לא שם לב לפגיעה).. ואני מודאגת שאני מזניחה את הנושא ובסוף אגרום להחמרת המצב..
    תודה רבה לך!
    שיהיה לך יום נפלא!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון שבר ארובה

פרופ' גיא בן סימון
    04/03/2008

מילי שלום

על פי רוב שקיעת העין והפזילה לא יחמיר לאחר שלוש שנים לכן אין לך מה לדאוג בנושא זה. לגבי ההחלטה על ניתוח - עליך ללכת לפי נטיית לבך אם את מוטרדת מהעין השקועה ניתן לתקן זאת בניתוח עם שתל. מומלץ בדיקה מלאה של עיניים וארובות וכן הערכת פזילה לפני הניתוח.

שוב אין סבה לדאגה כי להערכתי לא צפויה החמרה נוספת.

בהצלחה,

דר' גיא בן סימון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לתיקון בלט עין
    יפית
    03/03/2008

שלום רב,
    הייתי מעוניינת לדעת האם יש ניתוח המבצע תיקון לעין בולטת. סיבת הבלט אינה נובעת מתפקוד לקוי של בלוטת המגן אלא זהו המבנה של העין.הייתי רוצה לדעת האם יש ניתוח להשקעת עיניים בולטות, כיצד הוא מתבצע ומהן השלכותיו . תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לתיקון בלט עין

הוספת תגובה

• ניתוח תיקון בלט עין

פרופ' גיא בן סימון
    04/03/2008

יפית שלום רב,

ראשית יש לברר ממה נובע בלט העין. יתכן בלט עין פיזיולוגי (מבנה העין והארובה) ללא כל מחלה, בלט עין מקוצר ראיה גבוה וכפי שאמרת בלט עין ממחלת בלוטת התריס.

הניתוח לתיקון בלט העין נקרא Orbital decompression בו מוציאים למעשה עצם מקירות הארובה העמוקים, וכן מוציאים שומן עמוק מארובת העין. באופן כזה יש מקום לתוכן ארובה העין להתפשט והעין חוזרת אחורה. לרוב ניתן להחזיר את העין כ 4 ממ' לאחור תלוי במידת הניתוח.

הניתוח נעשה בהרדמה כללית, כאשר על פי רוב הינו ניתוח בטוח. הסיבוכים השכיחים הינם חוסר תחושה חולף באיזור מעל הגבה ובצד הרכה. סיבוכים אחרים כמו דימום או זיהום וכן נזק לעין נדירים מאוד אך תוארו בעבר. אם בלט העין קל, לרוב ניתן להסתפק בהוצאת שומן עמוק מאחורי העין, במקרים אלה ניתן לקבל חזרה של 2-4 ממ'.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון בלט קל בעין

י.ש.ז.
    26/01/2011

שלום רב,
    ברצוני לשאול האם מקובל לתקן בלט קל אשר מפריע בעיקר מבחינה אסטתית, ע"י ניתוח הרמת עפעף של העין השניה אשר נראית "סגורה" יותר.
    תודה
    י.ש.ז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון בלט קל בעין - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    26/01/2011

שלום רב

בהחלט זוהי אופציה סבירה אם בלט העין הוא קל

מומלץ להבדק על ידי אוקולופלסטיקאי על מנת לראות האם האופציה אפשרית אצלך

בברכה

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוו"ד על ניתוח עפעפיים
    כרמית
    02/03/2008

שלום לכולם,
    לפני שבוע לערך הגעתי להחלטה שאני מוכנה ורוצה לעשות ניתוח עפעפיים.
    קיבלתי המלצות על ד"ר אדי ורטהיים (מנתח פלסטי).
    בהמשך להמלצות רוצה ליבחון עוד דעות של אנשים אשר מכירים\נותחו ע"י ד"ר ורטהיים בניתוח עפעפיים.
    האם יש מישהו שנותח אצלו ויכול להביע דעה כי יכול להיות שבניתוחים אחרים הוא מתמחה ובהרמת עפעפיים הוא לא באותה רמה .
    במידה וישנם אנשי שנותחו ע"י רופאים אחרים מעוניינת בשמות בכדי ליבחון עוד אפשרויות של מנתחים.
    אודה לכל תגובה.

כרמית.

לקביעת תור
    סגירה
    חוו"ד על ניתוח עפעפיים

הוספת תגובה

• חוות דעת על ניתוח עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    02/03/2008

כרמית שלום,

הייתי ממליץ כי תבקשי מהרופא הנבחר שמות של מטופלים כך שתוכלי לשאול אותם באופן ישיר.

מנהלי הפורום הנוכחי הם רופאי עיניים עם התמחות על בניתוחי עפעפיים (אוקולופלסטיקה), כלומר עיקר עבודתם היא ניתוחי עפעפיים.

בברכה,

דר' גיא בן סימון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב קודם
    גליה
    02/03/2008

שלום, האם הרמ העפעפיים מחזירה אותם למצבם הקודם, או שיתכן כי הם ישתנו לחלוטין מאיך שהיו בעבר?

לקביעת תור
    סגירה
    מצב קודם

הוספת תגובה

• הרמת עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    02/03/2008

ניתוח הרמת עפעפיים יכול להחזיר אותן למצב קודם בהתאם לגורם לצניחה. ישנם מספר גורמים המביאים לצניחת עפעפיים: הראשון עודף עור ובלט שומן והשני חולשה בחיבור השרירים לגוף העפעף. במקרה הראשון מבצעים ניתוח קוסמטי להסרת עודף העור ועיצוב השומן ובניתוח השני מבצעים ניתוח לחיבור מחדש של השריר לעפעף. לעתים קרובות מבצעים את שני הניתוחים בניתוח אחד, ומצב העפעף חוזר למראה הקודם. ניתן עם זאת, לעצב את העפעף בדרכים שונות בהתאם למצב העין ולרצון המטופל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת עפעפיים

שירן
    02/04/2008

אני מעוניינת לעבור הרמת עפעפיים. עיינתי קצת באתר של פרופורציה, ורציתי לשאול מאיזה גיל מקובל לבצע את הניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    02/04/2008

שירן שלום רב,

אין גיל להרמת עפעפיים, הכל בהתאם למידת ההפרעה. ישנם מטופלים העוברים את הניתוח בגיל 25-30 ואחרים בגיל 40-50, לעומתם ישנם אנשים עם צניחת עפעפיים נכרת שאינם מעוניינים כלל לעבור את הניתוח.

בתודה,

דר' גיא בן סימון, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח ולחץ דם
    ריט
    27/02/2008

אני צריכה לעבור ניתוח עפעפיים עליונות על אינדיקציה רפאוית - השאלה שלי הוא באם מישהו עם לחץ דם גבוה יכולה גם לעבור את ניתוח - אני לא המשכתי את הטיפול בלחץ דם הגבוה שלי כי אני מרגישה יותר טוב בלי הכדורים האלה.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח ולחץ דם

הוספת תגובה

• ניתוח ולחץ דם

פרופ. אריה נמט
    27/02/2008

לפני כל ניתוח- עם אינדיקציה רפואית או קוסמטית, יש להגיע עם לחץ דם מאוזן. לחץ דם לא מאוזן מסוכן בראש וראשונה למערכת זרימת הדם הכללית, ללב, לכליות ולמח, ומעבר לכך התוצאות של הניתוח עלולות להפגע, ולפחות בריפוי הרקאשוני בשל דימומים נרחבים באיזור.

המלצתי- הבדקי ע"י הרופא המטפל, וקבלי את אישורו לעבור ניתוח לאחר איזון לחץ הדם.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת עפעפיים לילד
    שי
    27/02/2008

מאיזה גיל אפשר לבצע לילד הרמת עפעפיים מסיבות אסתטיות?

לקביעת תור
    סגירה
    הרמת עפעפיים לילד

הוספת תגובה

• הרמת עפעפיים לילד

פרופ. אריה נמט
    27/02/2008

שני שלום

ניתוח צניחת עפעפיים לילד כאשר אין בעיה של חסימת ציר הראיה , מנח ראש לא תקין, או התפתחות עין עצלה בשל בעיית רפרקציה (מספר לא תקין בעין) נעשה לרוב לקראת גיל בית ספר- גיל 5-6.
    יש לציין כי קיימות טכניקות ניתוחיות שונות התלויות בחומרת הצניחה וברמת תפקוד השריר מעלה העפעף.

בברכה

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניים
    שלו עזרן
    26/02/2008

שלום.
    יש לי עין אחת גדולה ואחת קצת יותר קטנה. העפעפים בסדר אבל זה נראה כאילו הצוררה שונה..

מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    עיניים

הוספת תגובה

• סימטריה של העפעפים

פרופ. אריה נמט
    26/02/2008

שלו שלום

מבנה העפעפיים מורכב ממבנים שטחיים ועמוקים. לכן עין "גדולה" או "קטנה" תלויה במרכיבים שונים. למשל - הארובה- כלומר, המבנה הגרמי שבתוכו נמצאת העין יכולה להיות עמוקה יותר בעין אחת מאשר בשניה, וכתוצאה מכך העין תיראה שקועה יותר באותו צד. כך גם ביחס לרקמות הרכות- שרירים, שומן ועור העוטפים את העיניים, והם אינם סימטרים בהכרח בין העיניים.
    לכן, לשאלתך "מה עושים", התשובה היא כי בדרך כלל לא עושים דבר. במידה והתופעה מפריעה אסטטית, יש צורך לעבור בדיקה מקיפה ע"י מומחה בתחום והוא יציע לך מה ניתן לעשות. לעיתים ניתן להזריק חומרי מילוי, אף שמדובר על פעולה חדשנית יחסית, עם אפשרות לתופעות לוואי. אפשרות אחרת היא ניתוח לשינוי ומתיחת מבני הרקמות הרכות, ולעיתים ניתן להציע השתלת חומרים להוצאת גלגל העין החוצה, כמו שתל MEDPOR לרצפת הארובה.

בהצלחה

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת עפעפיים
    שי
    25/02/2008

מזה זמן שאני מעוניינת בהרמת עפעפיים ולאחרונה גם התחלתי להתעניין גם במתיחת פנים. עשיתי בירור במרכזי אסתטיקה שונים ונאמר לי בפרופורציה כי החודש יש להם מבצע מיוחד להרמת עפעפיים ומתיחת פנים. רציתי לדעת אם אתם ממליצים לעבור את שני הטיפולים ביחד? ומה אני צריכה לבדוק ולשאול לפני טיפול כזה. אודה לעצתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    הרמת עפעפיים

הוספת תגובה

• הרמת עפעפיים

פרופ. אריה נמט
    25/02/2008

יעל שלום

ניתן בהחלט לבצע את שני הניתוחים ביחד, ואז קוי המתיחה כוללים גם את האיזור שסביב העפעפיים.
    לפני טיפול כזה יש להפגש עם המנתח ולבדוק את הסיכונים, משך ההחלמה ותוצאות צפויות.

בהצלחה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעפיים - האם זמני?
    לי
    24/02/2008

שלום, אם ניתוח עפפיים מצריך שלבים ניתוחיים שונים? כלומר יתכן טהבעיה תחזור על עצמה?

לקביעת תור
    סגירה
    עפעפיים - האם זמני?

הוספת תגובה

• עפעפיים - האם זמני?

פרופ. אריה נמט
    24/02/2008

לי שלום רב,

ניתוח עפעפיים מבוצע מסיבות שונות ובאינדיקציות שונות. לעיתים הבעיה נובעת מרפיון העור, לעיתים בשילוב עם השריר, ויש פעמים בהן מעורבות גם הרקמות העמוקות בינהן הספטום ושקיות השומן. מעבר לכך, נודעת חשיבות רבה למבנה הגרמי (העצמות) של הארובה.
    לאור הבדלים אלו, קיימות טכניקות ניתוחיות שונות לכל מקרה ומקרה. באופן עקרוני ניתוח מוצלח פותר את הבעיה לשנים רבות, 10-15 שנה. עם זאת, צריך לזכור כי הרקמות הרכות ואף העצמות, ממשיכות ל"הזדקן" וגם הגרביטציה מוסיפה לעבוד וגורמת לצניחת הרקמות כלפי מטה.
    לכן, הניתוח מועיל לתקופה ארוכה, אך ככלל התופעה חוזרת על עצמה.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה תלוי בגיל?

שולי
    16/09/2008

האם תדירות הניתוחים וצניחת העפעף חזרה קשורה גם לגיל? אני שוקלת לעבור ניתוח הרמת עפעפיים בפרופורציה אך אחת ההתלבטויות שלי קשורה לתהייה האם אצטרך לעבור ניתוחים חוזרים ונשנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם תלוי בגיל

פרופ. אריה נמט
    17/09/2008

שירה שלום,

באופן עקרוני ניתוח מוצלח פותר את הבעיה לשנים רבות, 10-15 שנה. עם זאת, צריך לזכור כי בכל גיל הרקמות מוסיפות ל"הזדקן" וגם הגרביטציה מוסיפה לעבוד וגורמת לצניחת הרקמות כלפי מטה.
    תדירות הניתוחים אינה קשורה עקרונית לגיל בו הניתוח מבוצע.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצלי זה מחזיק זמן רב

שוש
    18/09/2008

אצלי הטיפול מחזיק כבר 8 וחצי שנים, ואין שום זכר לצניחה חוזרת של העפעף. אמנם לא התנסיתי בניתוח הנ"ל בפרופורציה ואני לא יודעת איך זה אצלם מבחינת השיטה והרופאים, אבל גם אני עשיתי בזמנו את הניתוח במפראה פרטית, והייתי מאוד מרוצה מהתוצאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח צניחת עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    20/09/2008

שלום רב

במרבית המקרים אכן ניתוח תיקון צניחת עפעפיים מחזיק שנים רבות (10-20 שנה ויותר), לעתים קרובות יותר עודף עור עפעפיים חוזר אך לא בהכרח למידה המצדיקה ניתוח נוסף.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת גידול בעפעף התחתון
    מיכל
    21/02/2008

ד"ר שלום רב,
    אימי בת 60 צריכה לעבור בקרוב ניתוח להסרת גידול קטן בעפעף התחתון.
    מדובר בגידול עורי קטן אשר לעיתים גדל ונראה כמו שלפוחית קטנה ,לעיתים הוא קטן לגודל שכמעט ולא נראה.
    הגידול נמצא בחלק הקרוב יותר לשק הדמעות.
    הרופא הבודק טוען כי בסיס הגידול עמוק ביותר ונראה כי מדובר בפעולה כירורגית לא פשוטה.
    למהלך הניתוח יצטרף פתולוג אשר יאבחן אם מדובר בגידול ממאיר,וע"פ ממצאיו המנתח יחליט על עומק/גודל ההסרה.
    רציתי לשאול:
    מה יש לשאול את הרופא לפני הניתוח? קראתי כתבות בנושא כי יש ניתוחים המחייבים שיחזור.
    אצלנו לא נאמר דבר בנושא?
    מה עוד עלינו לבדוק?לשאול?
    אודה לסיוע
    יום טוב
    רונית

הוספת תגובה

• גידול בעפעף תחתון

פרופ' גיא בן סימון
    21/02/2008

רונית שלום,

ראשית רפואה שלמה לאמך, ואני מקווה שהכל יעבור כשורה.

אני מניח כי את מדברת על גידול מסוג BCC - Basal Cell Carcinoma שהינו הגידול השכיח ביותר בעפעפיים (הגידול השני בשכיחותו הינו מסוג SCC או squamous cell carcinoma). על פיר רוב הגידולים הללו גדלים באופן איטי והסרה כירורגית מלאה ניתנת במרבית המקרים עם סיכון קטן לחזרה. חשוב להבין שיש להסיר את הגידול בשלמותו עם שולי רקמה נקיים מגידול, דבר זה נעשה על ידי בדיקה פתולוגית במהלך הניתוח (בשיטה שנקראת חתך קפוא). שיטה אלטרנטיבית דומה לחתך קפוא היא מיפוי הרקמה המוסרת בשיטת Mohs.
    אם יש צורך להקריב את צינורית הדמעות, מובן שכדאי לעשות כן על מנת להבטיח הסרה מלאה של הגידול. ישנם מקרים שיסבלו מדמעת לאחר פגיעה בצינורית הדמעות, אך למרבה הפלא במרבית המקרים החולים אינם סובלים מדמעת יתרה לאחר הסרת הגידול. במקרים בהם כן מופיעה דמעת והיא מפריעה לחולה, ניתן לבצע שחזור של דרכי הדמעות.
    לגבי שיטות שחזור קיימות טכניקות רבות - בהתאם לגודל הגידול המוסר, לעתים יש לקחת שתל עור מעפעף עליון, עפעף נגדי או מאחורי האוזן. במקרים של שתל רירית (הצד הפנימי של העפעף) ניתן לקחת גם מעפעף עליון, עפעף נגדי או רירית הפה. ברוב המקרים השחזור האסתטי והפונקציונלי נעשה באותו מעמד ניתוחי לאחר הסרה שלמה של הגידול. עליך לשאול את המנתח באיזה אופי הוא מתכנן לשחזר את העפעף.
    עליך לדעת שבמרבית המקרים ניתן להסיר את הגידול בשלמות עם שחזור קוסמטי ופונקציונלי יפה כך שלא יהיה ניתן לדעת בעתיד כי אכן החולה עבר ניתוח. על פי רוב הפרוגנוזה מצויינת.

שוב אני מאחל לאמך רפואה שלמה והצלחה בניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר בן סימון אני מאוד מודה לך על

מיכל
    22/02/2008

התשובה העניינית והאדיבה.
    רציתי לשאול ברשותך עוד 3 שאלות:
    א. האם בהכרח מדובר על גידול ממאיר? (BCC או SCC) האם ישנם גידולים על העפעף שאינם ממאירים?
    ב. מהו זמן החלמה מניתוח מסוג זה ? (במידה ולא ממאיר ובמידה ואכן ממאיר).
    ג.בעוד כחודש וחצי אימי צריכה לטוס לחו"ל לתקופה של שבועיים.האם ישנה מניעה לטוס אחרי ניתוח מסוג זה (מלבד שתקופת ההחלמה אינה ארוכה) מהי הדחיפות של ניתוח מסוג זה?הרי הגידול הקטן קיים כבר תקופה לא מעטה....
    תודה לך שוב
    רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידולי עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    24/02/2008

רונית שלום

לא בהכרח מדובר על גידול ממאיר, ודאי כי ישנם גידולים שאינם ממאירים. גם בגידולים ממאירים מסוג BCC או SCC לרוב ההתנהגות היא כגידול עם התפשטות מקומית אטית שאינו שולח גרורות.

משך ההחלמה מניתוח כזה תלוי בגדול הגידול ומיקומו ובמידת השחזור. בגידולים קטנים מאוד משך ההחלמה מספר ימים או שבועות. עם זאת ישנם גידולים הדורשים מידת כירורגיה רבה ושחזור רב יותר ובהתאם יתארך משך ההחלמה. אם תופסים בזמן על פי רוב הניתוח אינו נרחב.

כפי שאמרת הגידול גדל באופן מאוד איטי ולהערכתי (למרות כי איני מכיר את אמך) אין מניעה לטוס לחו"ל לאחר הניתוח או אף לדחות את הניתוח בתנאי שאין חשד לגידולים מסוג Sebaceous carcinoma או מלנומה. בנוסף גידול הקרוב לחלק האפי (מערכת ניקוז הדמעות) מומלץ לא לדחות את הניתוח וכן גידול עם התפשטות ארובתית.

שוב רפואה שלמה ואני משוכנע כי הכל יעבור בשלום.

דר' בן סימון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך על התשובה האדיבה

מיכל
    26/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה