מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחלות ריאה ושימוש בקנולהאייל 223/05/2018
שלום דוקטור,
אבי חולה COPD ויש לו טרכאוסטום.
עד היום הבנו שהוא לא מתאים לתרופות החדשות יחסית כמו ספיריוה וכו'
בגלל שהוא נושם דרך קנולה.
האם קיימות תרופות אחרות מתאימות? האם משאף Relvar Ellipta יכול להתאים?
תודה מראש
מוטי עמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טרכאוסטום וטיפול במשאפים.
ד''ר שבתאי ורסנו30/05/2018שלום,
הבעיה לא תלויה בסוג התרופה אלא נעוצה בקושי להשתמש במשאף דרך טרכאוסטום. רב הטיפולים היום הם באמצעות משאפים/אנהלציות ולא בכדורים. ניתן לנסות להשתמש במשאף דרך הפה כאשר פתח הקנולה סגור עם האצבע בעת השאיפה, והבלונית (במידה ויש כזו בקנולה) לא מנופחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתך - דלקת כרונית ברונכיטיס שיעול אסטמתייאלי20/05/2018
היי
האבחנות האילו יש
סוג של דלקת כרונית ברונכיטיס שיעול אסטמתי dyspna paralysis diapgram)(שיתוק דו צדדי של הסרעפת)
בעיקרון אני מקבלת טיפול ברלבר משאף סינגולייר כדור bipap השאלה אם זה עובר מישהו כרגע אני שנה וחצי באותו מצב עם מידי פעם התלקחויות שמצריכים אנטיביוטיקה לריאות וסטארואידים ססטמיםם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום,
ד''ר שבתאי ורסנו30/05/2018מכל האבחנות שהזכרת נראה לי שהבעייתית ביותר היא השיתוק הסרעפתי הדו צדדי. האם המצב הזה יכול להשתפר? הסיכוי תלוי בסיבה לשיתוק. במידה ומדובר במחלה מוכרת שעשויה להגיב לטיפולים ידועים אז הסיכוי לשיפור גדול יותר. במידה ולאחר בירור אין סיבה ידועה אזי שיפור, במידה וקורה, מתרחש תוך השנה הראשונה ולעיתים חוקות עד שנתיים מפרוץ המחלה. כמו בן צריך לדאוג שה BIPAP יותאם בצורה אופטימלית וגם יתר המחלות הריאתיות יאוזנו אופטימאלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בפרדינזון האם לקצר את הטיפולענבר19/05/2018
שלום,
אני לא מאובחנת כאסמטית אבל לאחרונה לאחר וירוס צינון פיתחתי תסמינים. הרופא נתן 5 ימים של 40 מג פרדינזון וכבר אחרי מנה אחת הריאות נקיות והנשימה תקינה. תוהה האם צריך להמשיך ליטול או ניתן לקצר את הטיפול (שכן התלבט האם לתת ל3 או חמישה ימים) תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרדניזון
ד''ר שבתאי ורסנו19/05/2018שלום,
הרופא נתן לך הוראות. כל שינוי צריך להיות בעצתו ובתאום אתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש נקודתי במשאף רלברשי18/05/2018
מה אם השימוש במשאף רלבר הוא לפי הצורך ואינו יום יומי, אלא פעמיים בשבוע בהתאם לתקופה ואפילו נשכח לגמרי בחודשי הקייץ? האם יש השפעה שלילית לאופן שימוש זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רלב ר נקודתי
לטיפול נקודתי פעם בתקופה מספיק ונטולין. אם הצורך בונטולין הופך לדבר קבוע, לפחות פעמיים בשבוע לאורך תקופה ממושכת, או בלילות, אז יש מקום לטיפול במשאף כגון רלבר אבל מדי יום כטיפול מונע. רלבר לא משמש כטיפול נקודתי SOS אלא כטיפול תקופתי לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר צילום חזה?רחל17/05/2018
עשו לי צילום חזה בגלל כואב לי ושורף בצד שמאל וגם יש לי חוסר תאבון וירידה במשקל וסובלת מcopd
מה אומרת האבחנה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום חזה מה פירוש האבחנה
רחל18/05/2018על מה מדובר פה?באבחנה מודפסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו אבחנה שיעול אסטמתייאלי16/05/2018
שלום
בת 37 מהי אבחנה של שיעול אסתמטי והאם זה עובר יש לציין שלא סבלתי בילדות מבעיות נשימה פרט למקרה בודד מלפני 5 שנים של קוצר נשימה שחלף עד לעצם האבחנה הזו מטופלת רלבר משאף סינגולייר כדור בהחמרה פליקסוטייד אירובנט ונטולין
אשמח להסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול אסתמטי
שיעול אסתמטי זו אסתמה המתבטאת רק בשיעול ללא התופעות של קוצר נשימה. תפקודי הריאה הם תמיד תקינים אךמבחן תגר מטכולין חיובי. במקרים האלו הטיפול הוא במשאף סטרואידלי בלבד כאשר אין צורך במשאף כגון רלבר או טבליות סינגוליר (אלא אם האסתמה אינה מתבטאת רק בשיעול).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לראות ממצאים חשודים כלשהם בצילום המצורףדורון15/05/2018
אשמח לעזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום חזה
איכות הצילומים הנשלחים באתר זה לא מאפשרים מתן אבחנות/הערכה והאתר לא מיועד לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח של צילום חזהמיקי15/05/2018
בספק הצללה בבסיס הימני הפעם בולטת, הממצא יכול להתאים לתסנין או שארית תסנין..בקורת בעוד 4 שהועות האם זה דלקת ריאות?
צילום חזה
צילום חזה מראה רק הצללות ולא אבחנות. אבחנה של דלקת ריאות תלויה לא רק בצילום אלא גם בקליניקה מתאימה וגם בכך שצילום ביקורת מראה העלמות מוחלטת של ההצללה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר מונח רפואי מאנגלית לעבריתגילה מאור הטלפו15/05/2018
מה הפרוש שהרופאה רשמה קרוב לוודאי סרקואידוזיסNEDI מבחינת סרטן ריאה אחרי לוקטמיה 6 שנים.
הסבר
ד''ר שבתאי ורסנו19/05/2018ראי הסבר חוזר בעמוד זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר האבחנה מאנגלית לעבריתגילה מאור15/05/2018
אני בת 73 עם סרטן ראה כבר 6 שנים עברתי כריתת אונה ואני מרגישה טוב. נבדקתי ב סיטי פט והתגלו גרנולומות ונאמר לי שיש לי סרקואידוזיס.אני מרגישה טוב תודה לאל.האונקולוגית רשמה במכתב קרוב לוואדי סרקואידוזיס NED1 מה הכוונה ל NED. זה מה שאני שואלת? ומה הכוונה לבצ וע בדיקת ct DNA.אני לא שאלתי את הרופאה פשוט לא קראתי את המכתב אם אפשר לעזור לי בהסבר .האם הכוונה להדיקות שלא בסל? תודה
הסבר
ד''ר שבתאי ורסנו15/05/2018שלוםן,
מדובר בבדיקות גנטיות הקשורות לסרטן. אין קשר לסרקואידוזיס.
מציע לברר עם האונקולוגית את עניין הסל וכיו"ב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסבר 2
ד''ר שבתאי ורסנו19/05/2018שלום NED 1 זו בדיקה גנטית לסרטן. סרקואידוזיס היא מחלה לא סרטנית וכנראה הועלתה במקרה שלך באבחנה המבדלת בגלל ה"גרנולומות" בריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת ניתוח לילד להסרת אונה בריאהג15/05/2018
שלום,
לבני בן השנה וחודשיים יש סקווסטרציה באונה תחתונה בריאה שמאלית עם כלי דם היוצא האורטה הראשית, גילו את זה עוד בסקירת מערכות השניה בהריון, בתקופת ההריון הלב שלו היה נוטה לצד ימין אך לקראת הלידה הלב חזר למקומו והריאה השמאלית נראתה טוב, הילד נולד בלידה רגילה ללא כל קושי, עד היום הילד אסימפטומטי, אילו לא היו רואים את הסקווסטרציה בסקירות אז אף רופא לא היה שם לב לכך...
ההמלצה של הרופאים היא ניתוח להסרת אונה תחתונה בריאה שמאלית...
קשה לי מאד להכניס ילד בריא בסה"כ על שולחן ניתוחים...
רציתי לשאול מה הסיכויים של בן אדם עם סקווסטרציה אסימפטומתי לחיות חיים בריאים ללא סיבוכים? האם יש סטטיסטיקה של אנשים אשר חיו עם זה כל חייהם?
הניתוח יבוצע עם חתך רגיל כלומר לא על ידי שיטה של שלושה חורים, עד כמה ההחלמה קשה ומסוכנת מחתך רגיל בניתוח זה?
במקרה וילד עובר ניתוח, אלולים להופיע לו אחרי הניתוח צפצופים, בעיות נשימה כגון אסטמה?
מה אתה היית ממליץ לעשות עם סקווסטרציה של הילד אסימפטומתי, לנתח, לא לנתח?
תבינו אותי כאמא שהלב שלה נקרע, אנא תתנו לי תשבות לשאלותיי,
אני מודה לכם מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח
ד''ר שבתאי ורסנו15/05/2018שלום,
לצערי זה ואינו ופרום למחלות ילדים. נסי פורום אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור של צילום חזהרחל14/05/2018
כבר שבוע וחצי שורף לי בצד שמאל של החזה וכאבים חזקים בבטן תחתונה משמאל חוסר תאבון וירידה במשקל הייתי שוקל 53 ועכשיו 48 ירדתי 5 קילו בשבוע מודאג מאד
שרפה
ד''ר שבתאי ורסנו14/05/2018שלום,
איכות הצילום ירודה אך נראה שהוא לא תקין. ממליץ להיבדק על ידי רופא המשפחה שייפנה ליועצים המתאימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור אבחנה צילום חזה
רחל15/05/2018
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום רנטגן חזה וצלעותמיכל13/05/2018
שלום רב,
אני בת 58. עשיתי היום צילום חזה וצלעות בעקבות כאבים בצד שמאל לאחר מכה שקבלתי. בצילום לא היו ממצאים לשבר, אבל יש ממצא אחר בצד ימין
התוצאות הן:
אין סימן לשבר
אין עדות לפתולוגיה גרמית
מודגם מוקד קטן מושלך על צלע 9 מימין. חשוד לקשרית ריאתית.
הופניתי לפולמונולוג להמשך בירור, אך עד אז, הייתי שמחה לדעת עד כמה יש מקום לדאגה. האם זה סימן לסרטן? אני בחרדה נוראית. מעשנת שנים רבות.
אציין גם כי לפני כ-4 שנים קיבלתי מכה קשה בצלעות בצד ימין, שהחלימה רק כעבור כחודש. אין לי מושג אם יש קשר לממצא.
תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום חזה
ד''ר שבתאי ורסנו14/05/2018שלום,
רופא הריאות יתרשם מהממצא ובמידה ויסכים עם הפענוח אני מניח שיזמין CT חזה ולפיו ימשיך במידת הצורך בברור. במידה ויש לך צילומים ישנים כלשהם כדאי מאד שתביאי לעיונו. במידה והממצא היה כבר לפני שנתיים לפחות ולא השתנה הסבירות לממצא חשוב פחותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה שבוע ימים לא עובר במשך כול היוםעידן13/05/2018
שלום יש לי קוצר נשימה כבר שבוע ימים במשך כול היום לא עובר הרגשה של חנק כזה בדיקות דם תקינות צילום חזה תקין סטורציה תקינה לא משתעל אין שיעול אין צפצופים מימה זה יכול ליגרם?בסיטי ראש שעשו לי רשום מלאות במערת הלסת מימין יכול להיות קשר ?סיטי חזה לפני שנה יצא אירור קל בשתי ריאות..כואב גם האף ולוחץ בדק אף אוזן לא מצא כלום
קוצר נשימה
ד''ר שבתאי ורסנו13/05/2018שלום,
אני רואה שאת/ה עושה המון בדיקות (2 CT בחצי שנה !). אם קוצר הנשימה נמשך אני ממליץ לך לפנות לרופא מקצועי (רופא ריאות) עם כל הצילומים/בדיקות שכבר בצעת. הצילומים והבדיקות שהזכרת לא בהכרח מגלים את הסיבה לתחושת קוצר נשימה. חשוב שרופא מקצועי יראיין אותך לפרטי התחושות ובהתאם יתקדם בבירורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וינטולין לפני פעילות גופנית- האם ניתן להמשיך במשך שניםיעל08/05/2018
שלום,
אני מבצעת פעילות גופנית מידי יום ריצה על הליכון עם מד דופק. יש לי אסתמה קלה, לוקחת סרטייד שאיפה פעמיים ביום.. ולפני הספורט 2 שאיפות של וינטולין..
רציתי בבקשה לברר: אני בת 33... כבר 8 שנים לוקחת כל יום 2 שאיפות לפני ספורט.. האם במשך שנים זה לא מזיק להמשיך ככה?
והאם ישנה היום תרופה יותר טובה מוינטולין לפני ספורט?
האם ישנה תרופה שפחות מעלה דופק?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ונטולין
ד''ר שבתאי ורסנו09/05/2018שלום,
אם את לוקחת סרטייד בקביעות ייתכן והוא ייתן לך הגנה מספקת מפני מאמץ- אם לא בדקת שווה לבדוק כשהונטולין לידך.
במידה ומצאת שאת כן נזקקת לונטולין (או בריקלין) לפני מאמץ (10-15 דקות לפני) אין עם כך בעיה לאורך שנים. אין מרחיבי סמפונות מידיים אחרים שפועלים בטווח זמן זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)