מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בירור מינונים של פלקסוטיידקסם05/04/2018
שלום וחג שמח ,
שמתי לב שנתתי בטעות מינון כפול של פלקסוטייד (המינון שנתבקשתי לתת הוא 2 לחיצות בבוקר ו 2 לחיצות בערב) .
בטעות נתתי בבוקר 4 לחיצות ובערב עוד 4 .
משום מה ככה הבנתי ממה שהיה רשום על המשאף .
מדובר בילדה בת 5 .
לטיפול באסטמה .
עד כמה זה משמעותי ?
( מדובר על 4 ימים ) .
מפחדת שזה מסוכן .....
האם אפשר להתחיל להוריד מינון מעכשיו ?
במידה וכן - לכמה ?
תודה רבה וערב נפלא ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פליקסוטייד
ד''ר שבתאי ורסנו08/04/2018שלום,
אין בכך סכנה. המשיכי במינון כפי שהומלץ לך, ללא צורך בירידה הדרגתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לבדיקת תגר מטכולין שגויהליאור קליין05/04/2018
שלום,
לפני חודש קיבלתי הפנייה צבאית לבדיקת תגר מטכולין בעקבות חשש לאסטמה אלרגית.
את ההפנייה קיבלתי בלי פירוט והנחיות של מה אסור לעשות לפני הבדיקה ולכן יצא שעישנתי 2 סיגריות באותו יום של הבדיקה מבלי לדעת שזה אסור ורק אחרי הבדיקה הבנתי שטעיתי.
הבדיקה יצאה חיובית, יכול להיות שהעובדה שעישנתי השפיעה על כך שהבדיקה הראתה שיש לי אסתמה? או שהעישון עושה את הפעולה ההפוכה ומקשה על הבדיקה לצאת חיובית, מה שאומר שיש לי אסתמה וודאית (כי הבדיקה יצאה חיובית בכל זאת)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מטאכולין
אם רוצים להיות בטוחים בתוצאה יש לחזור עלייה בהכנה המתאימה, ללא עישון. בקש לדבר עם רופא המכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זינוק בלחץ דם ריאתיגלעד04/04/2018
שלום
גיל 48.
ידוע על אסתמה קלה יחסית. פעם בערך בשנה לוקח סימביקורט כשבועיים.
בגלל הסטוריה של פעימות מוקדמות מבצע מדי 3 שנים בדיקת אקו לב.
לא מטופל בכדורים לפעימות מוקדמות עד כה בבדיקות אקו הלב תקין.
באקו לב שביצעתי אתמול שבסיכומו כתוב שאין עדות למחלת לב כתוב:
"לחץ ריאתי מחושב - 30 ממ"כ ".
זכרתי שבעבר היו מספרים אחרים -
ואכן בבדיקות אקו מהעבר לחץ הדם הריאתי היה
"לחץ ריאתי מוערך 23 מ"מ כספית "
והיה גם 21 ממ"כ ולפני כן 22 ממ"כ. לאורך שנים תמיד נע בין 20 ל 23.
1. מה יכול להסביר את הזינוק של כמעט 50 אחוז בלחץ הריאתי
מ כ 21 לכ 30 ?!!!
2. האם זה לחץ קצת גבוה וגבולי?
3. האם זה שינוי בעייתי ונדרש המשך מעקב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחץ דם ריאתי
ד''ר שבתאי ורסנו05/04/2018שלום,
מדובר בלחץ דם ריאתי סיסטולי שלא נבדק ישירות (על ידי צינטור לב ימני) אלא מוערך/מחושב על ידי בדיקת האקו. ערכים עד 35 ממ"כ הם תקינים. בתוך הטווח ייתכנו שינויים מבדיקה לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלייה בלחץ הריאתי
גלעד05/04/2018תודה רבה
אם כך , האם לאור עליית הלחץ הריאתי מכ 20 ( בכ 5 בדיקות לאורך השנים ) ל כ 30 ( שעדיין לדבריך בתוך הנורמה )
יש צורך במעקב כלשהוא?
יש סיכון מסוים?
או שאפשר לחזור לשגרה ולעשות אקו לב בעוד 5 שנים כפי שעושה כל 5 שנים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אקולב
רצוי שתתייעץ עם רופא הלב שלך, בהתאם לנסיבות/רקע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא שניראה במיפוי כל גופי וכן ב ct חזהיאלי01/04/2018
מצא נוזלי מאורך במיצר פראווסקולרי פראטרכיאלי מימין ללא קליטת חומר. לקורלציה קלינית ולהמשך בירור.
אבקש לדעת לאיזה רופא שייך הממצא ומהו??
תודה בת 37* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממצא ב CT
ד''ר שבתאי ורסנו03/04/2018שלום,
ראשית חזרי לרופא ששלח אותך לבדיקה באינדיקציה מסויימת ושמכיר את ההסטוריה הרפואית שלך. הוא יישקול הפנייה לרופא ריאות או כרורג חזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורך בנשימות עמוקות וקשיי נשימה במאמץשיראל30/03/2018
שלום רב ותודה מראש על המענה ביצעתי מס בדיקות עקב קשיי נשימה אקו לה בדיקת מאמץ תפקודי ריאות עם נפחים וללא תגר מטכולין היה חיובי אך הקושי בנשימה הוא רב מאוד בזמן מאמץ אני חוששת שמא אולי לחץ דם ריאתי והראש כבר חושב דברים לא טובים מפחדת ממחלת ריאות עתידית אינני מעשנת בת שלושים עובדת המשרד כך שאיני חשופה לחומרים רעילים אודה לתשובתך והאם יש בדיקות נוספות שעלי לבצע יש לומר שאני חוששת מאוד ומודאגת בסיטי היה מעט ניפוח יתר בדקו שני רופאים של בית חולים ואמרו שנראה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש צורך לקחת על הזמן השימור עמוקות כאילו חוסר באוויר
שיראל31/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קשיי נשימה
ד''ר שבתאי ורסנו01/04/2018שלום,
לעיתים מצבי לחץ נפשי גורמים לתחושה שלא ניתן למלא אוויר עד הסוף, אבל במקרים שזה מלחץ נפשי לא קורה שיש גם תחושת קוצר נשימה במאמץ.
אם התחושות נמשכות אני מציע לך להיבדק אצל רופא ריאות לחו"ד שנייה עם כל החומרים/בדיקות/צילומים שבצעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד משפיעים אדי כלור על חולי סרטן לבלבצהי27/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

אדי כלור
לא ידוע לי שהם משפיעים באופן חריג על חלי סרטן הלבלב. אדי כלור הם חומר מגרה מאד לדרכי הנשימה של כל אדם. בשאיפת ריכוז גבוה במיוחד עלולה להיגרם אסתמה. חולי אסתמה ידועים - מחלתם עלולה להחמיר בחשיפה לאדי כלור בריכוזים קטנים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה חוזרת בדרכי הנשימהמורן27/03/2018
שלום. אמא שלי בת 62. בחודשים האחרונים בכל פעם שהיא טסה לחו״ל היא חוזרת עם מחלה קשה בדרכי הנשימה, שיעול נוראי, חום, כאבים בחזה ובצלעות. לוקחת אנטיביוטיקה וזה עוזר. כל עוד היא לא טסה זה לא קורה. אציין שהיא מעשנת כבדה. האם יש משהו באויר במטוס? או האם יש סיבה אחרת שבגללה דווקא במצבים האלה היא חולה? האם ניתן למנוע את זה מראש? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחלה חוזרת
טיסות, בעקר ארוכות, מהוות גורם סיכון לזיהומים בדרכי הנשימה (חלל סגור, אנשים רבים שיושבים בסמיכות גדולה וחולה שמשתעל בגלל מחלת דרכי הנשימה). חולים מעשנים, ובעקר אלו עם COPD נוטים לכך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח סיטי - תסחיף ריאהאביבית27/03/2018
שלום רב,
אני בת 36 נשואה ואם ל 2 בנות.
אובחנתי לפני שבוע עם תסחיף ריאה , קרישי דם בריאה.
פענוח סיטי:
מודגמים פגמי מילוי בעורק לאונה השמאלית עם שלוחות קצרות לענפים הסגמנטריים וכן בעורק לסגמנט המידאלי של rml . מודגמת גם האדרה לא אחידה של וריד הריאה השמאלי התחתון. פרנכימת הריאות: הצללה קלושה זעירה בתבנית זכוכית מט קדמית ב lul
{בפועל הסתובבתי שבועיים אולי יותר עם התסחיף בריאה פשוט לא עלו לצערי על הבעיה ואז הובהלתי בטיפול נמרץ לביהח עקב קוצר נשימה חמור בבביתי לאחר 4 ימים של נטילת קלקסן }
כעת מטופלת בכדורים eliqus.
לצערי עדיין יש לי כאבים חזקים בחזה ובגב ועדיין קושי נשמתי בפעולות פשוטות שלא נאמר על הליכה בכלל מטורף.
אני אמא ל 2 בנות ומדריכת פילאטיס.
כרגע כמעט כל הבדיקות לקרישיות ומחלות אוטאימנוית תקינות , אני ממתינה לעוד 3 בדיקות שאולי יראו אור על מה שקורה בגופי.
כל הסיבות שתסחיף ריאה יכול להתרחש אני לא מתאימה להן:
הריון - לפני שנתיים וארבעה חחודשים
נטילת גלולות - גלולות של פרוגסטרון ולא אסטרוגן
עודף משקל - לא
עישון - לא
יתר לחץ דם - לא
תקופות של שכיבה / ישיבה - לפני 10 חודשים עברתי ניתוח גדול לפרסקופיה עקב מחלת האנדומטריוזיס שלי , לצערי הגיעה לחלל הבטן למעיים ולשופכה.
טיסה - לא
שאלתי האם זה תקין והגיוני ושאני חווה כאבים בחזה ובגב וקושי נשמתי עדיין אחרי שאני נוטלת עכשיו כמעט שבועייים מדללי דם.
תודה לך מעומק ליבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תסחיף
יש מצב שבו מתרחש תסחיף ריאתי ללא סיבה ברורה (אידיופטי). ללא סיבה ברורה זה לא אומר שאין סיבה, פשוט הרפואה עדיין לא עלתה על הסיבה/ות במקרים אלו.
כאבים יכולים להמשך זמן במידה והתסחיף גרם לנזק לקרום הריאה. בכל מקרה אם הכאב גובר או לא מראה סימני דעיכה עלייך לחזור לבדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
ג27/03/2018תודה,
איך ייתכן שכשסיימתי את האנטיביוטיקה היו לי מספר ימים ללא שיעול וכשחזרתי לעבודה חזר גם השיעול?
האנטיביוטיקה לא עמידה למספר שבועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לטפל בשיעול חוזרג27/03/2018
שלום
ביום שני שעבר קיבלתי אנטיביוטיקה מסוג אזניל לאחר שהתלוננתי על שיעול בלתי פוסק 10 ימים, שני כדורים ביום ל3 ימים, כל כדור 250 מ"ג, הרופאה אמרה שזה דלקת בדרכי הנשימה, לקחתי 3 ימים והשיעול פסק כמעט לגמרי, כלומר בשישי שבת כבר לא השתעלתי כמעט ממצב שלא חדלתי להשתעל. חזרתי לעבודה ביום ראשון ומאז אני שוב משתעלת ללא הפסקה. אני עובדת בבית אבות שרבים שם משתעלים שיעולים ממש כבדים ולא מוכנים לפתוח חלון כי קר להם. האם נדבקתי שוב? האנטיביוטיקה לא עמידה למספר שבועות ? מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול
ד''ר שבתאי ורסנו27/03/2018שלום,
עקרונית, שיעול יכול להמשך עוד תקופה לאחר חלוף הזיהום בעקר במי שיש להם רקע אסתמטי/אלרגי של דרכי הנשימה או לאחר זהום וירלי. במידה ובתחילה הייתה לך ליחה צבעונית/מוגלתית והיא חלפה, סימן שאת בדרך הנכונה. בכל מקרה אם השיעול נמשך חזרי לביקורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
ג27/03/2018השיעול ציינתי חזר אחרי שחזרתי לעבודה ששם משתעלים, אחרי שהיו לי יומיים שקטים לאחר נטילת האנטיביוטיקה.
האנטיביוטיקה לא אמורה להשפיע מספר שבועות? האם שוב נדבקתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שיעול שנמשך/נשנה
ד''ר שבתאי ורסנו01/04/2018קיראו שוב את תשובתי הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי כל גופי לאחר טיפול ביוד רדיואקטיבי וסיטי חזהיאלי26/03/2018
שלום רב
בת 37 לאחר טיפול ביוד רדיואקטיבי לפני כשבוע ימים בצעתי מיפוי כל גופי משולב סיטי חזה
הרקע follicular carcinoma thyroid
התוצאה
הודגמו ריכוזי קליטת חומר בצוואר תחתון דו צדדי ובצוואר עליון אמצעי ככול הנראה מדובר בשארית קליטה במיטת הבלוטה ובאונה הפירמידלית לא הודגמו ריכוזים אקטופיים בירורים בשאר אזורי הגוף שנבדקו החשודים לפעילות ומעורבות המחלה הבסיסית
ע"פ הסיטי הודגמו הצללות בלתי ספציפיות בבסיסי הריאות דו צדדי ללא ממצא פוקלי ללא עדות לתפליט פלאורלי
ממצא נוזלי מאורך במיצר פארווסקולרי פראטרכיאלי מימין ללא קליטת חומר לקורלציה קלינית והמשך בירור
מהו הממצא שדורש בירור? אני רוצה לציין לעמיתים יש כיח צמיגי דמי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיפוי כל גופי
כפי שנכתב גם בפענוח משמעות הממצאים הריאתיים/מדיאסטינום לא ברורה למפענח. ממליץ שראשית תחזרי לרופא האנדוקרינולוג/אונקולוג ומומלץ שהצילומים/את תבדקו על ידי רופא ריאות (בהשוואה ל CT קודמים) שיעריך את המשמעות של הממצאים ב CT והאם יש צורך לעקוב באמצעות הדמייה או לבצע ברור נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תפקודי ריאות - האם תקין?אלעד26/03/2018
שלום רב אשמח לדעת האם הבדיקה שלי תקינה?
תפקוד ריאות
המסמך לא קריא לחלוטין וגם הפוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ראיתי סיסטולי או לחץ דם ראיתי ממוצעיגאל24/03/2018
שלום דוקטור!
עברתי בדיקה בדיקת אקולב:
"לסכום: בדיקת אקו-דופלר - קדרייגרפיה הראתה:
לחץ מילוי תקין. אי-ספיקה מטרלית קלה.
אי-ספיקה טריקוספידלית קלה. לחץ דם ראיתי תקין, מעורך כ-28 ממ"כ."
לכדי לחשב את ציון LAS אני אמור לדעת האם מדובר על לחץ דם ראיתי סיסטולי או לחץ דם ראיתי ממוצע. על מה מדובר בדיקת אקולב?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחץ דם ריאתי
ד''ר שבתאי ורסנו25/03/2018שלום,
בדיקת אקולב מעריכה את לחץ הדם הריאתי הסיסטולי והיא "הערכה" ולא בדיקה מדוייקת. המדידה המדוייקת , כולל לחץ ממוצע, זה רק בצינטור לב ימני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
יגאל26/03/2018תודה רבה דוקטור. התשובות מקצועיות ומדויקות כתמיד. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאות חשד לברונכיאטטיתמיכל24/03/2018
שלום רב!
אני סובלת מדלקת ריאות ארבעה חודשים. מקבלת טיפול אנטיביוטי בכל פעם, הדלקת עוברת ולאחר שבוע שבועיים היא חוזרת. לרוב אני מזהה אותה ע״י חולשה נוראית ועייפות וחום גוף קבוע 37. בבדיקה הרופא לא שומע ואני מבקשת צילום ריאות וכך מתגלה העניין. בפעם האחרונה הייתה דלקת דו צדדית (לרוב צד אחד) וגם הרופא שמע חירחורים מה שלא היה בעבר. טופלתי באנטיביוטיקה לוריד צפאלין (לא זוכרת את השם המדוייק, דור שלישי) זינט ואוגמנטין בהמשך, התרופה ״הרגילה״. אחרי שבוע חזרה הדלקת והפעם ביקשתי הפנייה לרופא ריאות. הרופאה חושדת שיש לי ברונכיאטטית. ושלחה אותי לבצע תרבית ליחה ובדיקות דם בעוד שבועיים ו-ct חזה בעוד חודש. אני שבוע וחצי לאחר סיום האנטיביוטיקה והיא מבקשת שאהיה נקייה ממנה בבדיקות. הבעיה היא- אני סובלת ברמה היומיומית, לא יכולה לתפקד והמצב מתדרדר מיום ליום. חום בערבים 38, שיעול כל הזמן שמלווה בכאב ראש חד בעת השיעול, צמרמורת, חולשה מטורפת, עייפות נסבלת, כואב לי כל הגוף. אני בת 36, דלקת ריאות ראשונה עברתי בסביבות גיל 23 ועד לרצף הנוכחי חליתי בערך שלוש פעמים. עישנתי בעבר מריחואנה עם טבק במשך 20 שנה, לא ברצף יומיומי כמובן.
לטענת הרופאה אין לה טיפול לתת לי כרגע. אני מרותקת למיטה רוב היום, כמה שאני יכולה. לוקחת תרופות להורדת חום כמו אופטלגין ואקמולים שונים. זה עוזר בהורדת החום אך לא לשיעולים ולא לחולשה המטורפת. מה עליי לעשות בפרק הזמן הזה? חודש ללא טיפול. אחרי ארבעה חודשים בהם אני בבית מטופלת באנטיביוטיקה לפרקים. מיואשת וסובלת מאד.
אשמח לקבל מענה
תודה רבה!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חום שיעול
ד''ר שבתאי ורסנו25/03/2018שלום,
אין ספק שאת זקוקה לברור מקיף. התלונות שלך לא ספציפיות ולכן יש לברר סיבות מקבוצות שונות כולל מחלות זהומיות ולא זהומיות, ריאתיות ןוחוץ ריאתיות, תפקוד מערכת החיסון, HRCT חזה ועוד.
את צריכה להיות בידיים של רופא מקצועי, בשל השיעול ו"דלקת הריאות" הייתי מתחיל מרופא ריאות עם ראייה רחבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות צילום ריאות וסיטידיש22/03/2018
שלום,
בצילום ריאות כתוב:
הידבקות פליורו- סרעפתית בזווית קרדיו -פרני מימין.
בעקבות יעוץ נכתב: נראית הצללה מוארכת מכיוון הסרעפת לשער ימין שטיבה לא ברור. גם צילום צדדי אינו מסביר אותה. - ללא שינוי מצילום קודם ב2008.
בבדיקת סיטי בטן נכתב:
ממצא ציסטה בגודל 10 ממ שנראה בחלקו (בסריקת הבטן) ב-Rll
מה המשמעות? צריך לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום CT
ד''ר שבתאי ורסנו23/03/2018שלום,
ממליץ להיבדק על ידי רופא ריאות שיבחן גם את הצילומים (תמונה אחת = יותר מאלף מילים). רצוי להמציא צילומי חזה שנעשו גם בשנים קודמות. רק לפחי התיאור שמסרת משמעות הממצא לא ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה שהחלה בגיל 20 ומה הטיפולענת22/03/2018
שלום, ביתי בת 20 משרתת בבסיס סגור בצבא והתגלה אצלה אסטמה כשמעולם לא סבלה מכך. מה הסיבה לזה והאם זה משהו שייעלם כמו שהופיע?
אסתמה
ד''ר שבתאי ורסנו23/03/2018שלום,
אסתמה יכולה להופיע בכל גיל !
בילדים/צעירים הרקע הוא לרוב אלרגי. גורמי סיכון משפחתיים כגון הורה/הורים אלרגיים או אסתמטיים.
בכל מקרה צריך לוודא שהאבחנה מבוססת על תוצאות מתאימות של תפקודי ריאות והטיפול הולם את הביטוי הקליני.
ממליץ שתראה/תמשיך מעקב רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)