מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קושי נשימה ופיהוקים להכנסת אווירשיר11/06/2018
בוקר טוב,
בזמן פעילות ספורטיבית אני מתקשה לנשום ומתחילים פיהוקים להכנסת אוויר , יש לציין שהייתי ספורטיבית מאוד עד למקרים האלה בשנה האחרונה, מה שגורם לי להימנע או להתעמל "בזהירות" כדי לא להעלות דופק.
לאחר בדיקת אקו במאמץ, צילום חזה, בדיקות דם הכל תקין.
מה ניתן לעשות?
תודה,
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיהוקים וקוצר נשימה.
ד''ר שבתאי ורסנו11/06/2018שלום,
מכיוון שהתלונות הן במאמץ ולא במנוחה עלייך להיבדק על ידי רופא ריאות שיכלול בין היתר גם בדיקת תפקודי ריאות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מטכולין לאסטמה סמויהחן11/06/2018
עשיתי בדיקת מטכולין לבדוק האם יש אסטמה סמויה .אני בת 31 אחרי לידה התחילו קשי נשימה אז הרופא שלח אותי לבדוק אסטמה. רציתי לדעת מה תוצאות הטסט ?עד שיש לי תור לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מטאכולין
הדפוס קטן מדי בכדי לקוראו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת מטכולין לאסטמה
חן12/06/2018
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגר מטאכולין
ד''ר שבתאי ורסנו14/06/2018שלום,
מבחן התגר מטאכולין הוא שלילי. המשמעות היא שבסבירות מאד גבוהה לא מדובר באסתמה פעילה (בתנאי שהבדיקה לא בוצעה תחת טיפול ריאתי, ורצוי בתקופה של סימפטומים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ct חזה פענוח תשובה שינויים אינטרסטיציאליםאסתר09/06/2018
עשיתי ct חזה עקב כאבים בצלעות צד שמאל
בתשובה נכתב שינויים אינטרסטיציאלים ואלקטזיות לוחיות תסנינים שרידיים?
אשמח להבין מה מדובר לציין כי אני מעשנת כבת 40* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שינויים אינטרסטיציאליים
מדובר בשינויים ברקמת הריאה. הצילום לא נותן את הסיבה. רופא ריאות צריך לבחון את הצילומים ולהחליט האם הם משמעותיים ודורשים ברור כגון ביופסיה ובדיקות נוספות על פי התרשמותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש מיידי במשאף כמו סימביקורטגלעד05/06/2018
שלום
רציתי לדעת האם במצב חירום של התקף קוצר נשימה מאסתמה ו/או אלרגיה כשיש סכנה עקב קוצר נשימה,
שימוש מיידי במשאף כמו סימביקורט יכול להציל חיים ולהרחיב את הסימפונות מיידית ולפתור את הבעיה?
או שבמצב כזה סימביקורט לא יסייע ורק ונטולין יכול לסייע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סימביקורט
בסימביקורט יש חוץ מסטרואיד גפם מרחיב סמפונות ארוך טווח (פועל 12 שעות9 אבל תחילת פעןולתו מהיאה כמו ונטולין כ 3 דקות. משום כך אפשר להשתמש בסימביקורט גם להקלה מיידית. אם ההתקף קשה ולא מגיב לטיפול המידי יש לפנות לעזרה רפואית דחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהונטולין
גלעד12/06/2018תודה רבה!
אם כך בזמן התקף קשה אפשר לתת סימביקורט
להשפעה מיידית להקלה על קוצר נשימה
נניח 2 פעמים של 160.
אם זה לא עוזר, האם מותר לתת מיידית גם 2 ונטולין או שאסור בבת אחת גם 2 סימביקורט וגם 2 ונטולין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שימוש מיידי
ד''ר שבתאי ורסנו14/06/2018שלום,
ניתן לחזור על ונטולין כל 20 דקות עד 3 פעמים. לגבי סימביקורט אין הנחייה כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון PCD ותסמונת קרטגנריהל05/06/2018
שלום אשמח לעזרה,
כבר שנים מאובחנת עם ברונכיאקטזיות בריאות ,situs inversus וסינוסיטיס. נמצאת במעקב רופא ריאות ואף אוזן גרון, יודעת כי מתאים לאבחנה של PCD ותסמונת קרטגנר . מנסה להבין כיצד ניתן לאבחן את המחלה,עד כה רופא ריאות הפנה לאא"ג ואא"ג לריאות- כל אחד מפיל אחריות על האחר. היכן אני יכולה לקבל אבחון ומי יכול לתת לי את ההפנייה לאבחון ע"י ביופסיה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרטגנר
אם את חשודה באבחנה זו הרי שבכדי לאשרה יש לבצע קודם כל ביופסיה של רירית דרכי הנשימה (אפשר גם מרירית האף) ולבודקה במיקרוסקופ אלקטרוני. אם לא תעזרי ברופא הריאות שלך נסי לברר זאת בהדסה ירושלים בשר"פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזה רוצה לדעת אם הכל בסדרלוי רבקה04/06/2018
ביצעתי צילום ראות ולא ברור לי כלום האם הכל תקין והתור שלי רק ב24.06 ואני חרדתית עקב סרטן מישפחתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פענוח צילום
ד''ר שבתאי ורסנו04/06/2018שלום,
הצילום חתוך בצדדיו ולא מאפשר לראות את כל הריאות ובנוסף חסר צילום צדדי. ככלל, פענוח של צילום צריך להתבצע מול הצילום עצמו, ולא מול העתק שלו המועבר במרשתת באיכות לא ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימביק, ונטולין לפני טיסהדני03/06/2018
שלום
הבן שלנו בן 10 בריא בד"כ. בערך מגיל 4 אמרו שיש אסתמה.
בגיל 6 היה מקרה שפתאום בבת אחת אחרי ביקור אצל חבר
החל התקף שיעול וקוצר נשימה משמעותי ( אולי תגובה אלרגית ) ובלילה הגיע אמבולנס, אמרו שיש לו סטורציה 84 ולקחו אותו לבית חולים.
במשך כמה שנים קיבל רוב הזמן סימביקורט והסתדר עם זה.
זה לא הפריע לו ולא מפריע לו לעשות ספורט והוא פעיל מאוד.
בשנתיים האחרונות שיפור מדהים כמעט ולא לוקח משאפים ופעיל מאוד במשחקי כדור. בשנתיים לקח רק פעמים סימביקורט לכחודש כל פעם.
בשבוע הבא הוא נוסע פעם ראשונה לחו"ל, לא איתנו.
רצינו לדעת 1. האם מומלץ לפני טיסה לקחת קצת סימביקורט ( כאמור לא לקח כבר שנה! ).
2 אם חס וחלילה וחס יש התקף קשה כמו שהיה בגיל 6 והוא נמצא במטוס האם סימביקורט יכול להציל חיים במצב חירום ולהרחיב סימפונות או שבעת קוצר נשימה חריף סימביקורט לא פועל מהר וחייבים ונטולין להציל חיים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה בילד
הפורום הזה אינו למחלות בילדים. פנו לפורום המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לאחר חזה אווירלימור03/06/2018
שלום, עברתי 3 ניתוחים בשל חזרה של חזה אוויר. פעמיים עם נקז ופעם אחת שהייתה האחרונה עם כריתת האונה ודבק כולשהו... זה היה פעם אחרונה לפני כשנתיים כמעט.
לפני כשנה רופא ריאות אמר שיש לי אסטמה חבויה ככל הנראה כתוצאה מכל זה.
כיום, אני עדיין חווה כאבים באיזור הניתוח ולפעמים דקירות בריאה גם אם לא עושה מאמץ...
לפני כשבועיים עשיתי צילום חזה והוא יצא תקין.
עוד שבועיים מתכננת לטוס לחופשה. האם אפשרי לעלות על טיסה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חזה אוויר
אסתמה היא לא תוצאה של חזה אוויר אבל ההפך ייתכן.
לגבי טיסה עתידית, קרוב לוודאי שאין מגבלה לאחר הניתוח שעברת אבל תשובה סופית עלייך לקבל מהרופא המטפל בריאותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח של תוצאות של בדיקותארז03/06/2018
פענוח
מבחן תגר מטאכולין שלילי משמעותו שאין עדות לאסתמה פעילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתך בבקשהיאלי31/05/2018
שלום
השיתוק של הסרעפת נובע ניורפתיה זה מה שאמרו לי אני לא רואה שזה עובר אותו מצב
ועוד שאלה בסיטי של החזה כול הזמן רואים הצללות בריאות מה זה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיתוק סרעפות
ד''ר שבתאי ורסנו01/06/2018שלום,
נוירופתיה זה שם כללי לבעיות עצביות. השאלה האם יש לך נוירופתיה מסוג מוכר שבעבורו יש אולי טיפולים ספציפיים. לגבי ההצללות הריאתיות יש לבדוק האם הן קשורות לשיתוק הסרעפות (סרעפות שלוחצות על רקמת הריאות וגורמות תמט פסיבי) או עומדות בפני עצמן. מציע שתפנה לבדיקת רופא ריאות עם הצילומים השונים/CT חזה ומסמכים הקשורים לנוירופתיה/חוות דעת נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סכנה שאתרגל לחמצןיגאל31/05/2018
שלום דוקטור!
ברקע של פיברוזיס אני משתמש במחולל חמצן בשעות הלילה (2 ליטר לדקה). האם יש סכנה שאתרגל לחמצן ולא אוכל לחיות בלעדיו גם אם מצבי ישתפר ולא אצטרך בחמצן בעתיד? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התרגלות לחמצן
אין מצב של התרגלות או התמכרות לחמצן. כל זמן שהחמצן בדמך ירוד מספיק בכדי לתרום לקוצר נשימה ותוספת החמצן מקלה עלייך, זהו סימן כי תוספת החמצן דרושה לך ואין להימנע ממנה, במינון שהומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT של ריאות קשריותלימור31/05/2018
שלום רב,עברתי ct ריאות לפניי שבועיים,היו כאבים כשאני נושמת ,זיעת לילה,נימול באצבעות הידיים וירידה במשקל.
להלן תשובת הct:
מבוא בית החזה ללא סטיות.
אין לזהות לימפאדנופתיה בבית שחי.
מצב לאחר אוגמנטציה של השדיים.
ללא לימפאדנופתיה במיצר או בשערי הריאות.
שרידי תימוס במיצר הקדמי העליון.
הלב בגודל תקין.
לא הודגם תפליט פלאורלי או פריקרדיאלי.
הקנה והסימפונות הראשיים שמורים.
באונות התחתונות של שתי הריאות מזוהות מספר קשריות ריאתיות זעירות בקוטר 0.2-0.1 סמ,חלקן מסויידות.
מעבר חזה בטן ללא סטיות.
האדרנלים שמורים.
האאורטה והעורק הריאתי הראשי בקוטר תקין.
ללא נגעים פוקליים חשודים בשלד הגרמי בטווח הסריקה.
יש הסטוריה משפחתית של סרטן,אימי נפטרה לפני 12 שנים מסרטן במערות הפנים וגרורות בריאה,גזע המוח והמעי הגס.
אני מעשנת,40+2.
האם בגלל ההסטוריה המשפחתית אני נמצאת בסיכון ומה הטיפול שנותנים אם בכלל?
אודה לך על התייחסותך.
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשריות
אין ספק שאת נמצאת בקבוצת סיכון להתפתחות ממאירויות ולו רק בגלל היסטוריית העישון שלך (עישון מעלה סיכון להתפתחות סרטן ברקמות שונות, לא רק בריאות). ממליץ שתצטרפי לסדנת גמילה מעישון בהקדם. לגבי הקשריות הן לכשעצמן קטנות מאד ובד"כ בגודל כזה לא מבררים אותן ואף לא עוקבים אחריהן. במקרה שלך הייתי מתייחס אליהן בזהירות, כלומר שוקל לחזור על CT בקרינה נמוכה בעוד כשנה. הקשריות האלו לכשעצמן לא מסבירות אף אחת מתלונותייך ועלייך בפרוש להמשיך ולברר את סיבתן, בעקר אם מדובר בירידת משקל לא מוסברת, דרך הרופא המטפל כולל ממאירויות באברים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח של תוצאות של בדיקותארז בן דוד30/05/2018
שלום רב ד"ר ורסנו,
עברתי תאונה בה נשמתי המון אבק ואבק פחם.
אשמח אם תוכל לעזור לי להבין את תוצאות הבדיקות שעברתי.
בתודה ובברכה,
ארז
פענוח
ד''ר שבתאי ורסנו30/05/2018שלום,
לא צורפו תוצאות בדיקות ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח של תוצאות של בדיקות
ארז03/06/2018המשך של תוצאות הבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח של תוצאות של בדיקות
ארז03/06/2018
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח של תוצאות של בדיקות
ארז03/06/2018שלום רב ד"ר ורסנו,
מצ"ב הבדיקות לפענוח.
בתודה ובברכה,
ארז
ארז03/06/2018שלום רב,
מצ"ב הקבצים.
תודה,
ארז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פענוח
כפי שהפענוח הרשמי אומר אכן כל הפרמטרים תקינים מלבד כושר הדפוזיה של הריאות (כושר רקמת הריאה להעביר חמצן). האם אתה מעשן? רצוי שתחזור לרופא שלך לברור הסיבה לירידה בכושר הדפוזיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירציה נמוכה ללא אסטמההדס25/05/2018
שלום רב, אני בת 38 עם הרבה היסטוריה של אסטמה במשפחה. עברתי בדיקת תגר מטכולין ואני שלילית לאסטמה. מה יכולות להיות הסיבות שיש לי אספירציה נמוכה כ- 70%? צילום ריאות תקין, בדיקות דם תקינות, הכל בנורמה
אני לא מעשנת ומעולם לא עישנתי
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סטורציה נמוכה?
ד''ר שבתאי ורסנו30/05/2018שלום,
אני מניח שאת מתכוונת לסטורצייה (ריווי חמצן בדם) ולא לאספירציה. הערך אכן נמוך מאד ויש ראשית לברר האם הדגימה היא מדם ורידי (ואז הערך תקין) או מדם עורקי (ואז זהו ערך מאד נמוך שמצריך ברור דחוף).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח ct של אמא שלי בת 68סיגל24/05/2018
אשמח לפענוח של הנל ... בדיקה של אמא .
תודה .
פענוח
ד''ר שבתאי ורסנו30/05/2018המסמך לא קריא, כתב קטן והדף הפוך על צידו.
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)