מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוספת לתוצאות הבדיקות של הברונכוסקופיהיאלי12/07/2018
תוספת לדגימות שנלקחו
רוב התאים אפתיאל כמו כן מקרופאגים בכמות 89 ליקוציטים 1
ניטרופילים 10
Wbc 52
3 פלוסים איריתרוציטים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוספת
ד''ר שבתאי ורסנו13/07/2018נראה כממצא תקין. האריתרוציטים (כדוריות אדומות9 ייתכן ובשל הפעולה עצמה. אין להסיק מתוצאות אלו משהו אבחנתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצעתי ברונכוסקופיה ונילקחו דגימותיאלי12/07/2018
היי
תוצאות ברונכוסקופיה היא דלקת כרונית כולל בהדמיות סיטי חזה ניראה הצטלקות בריאות
חלק מהבדיקות חזרו אשמח להבין מה משמעותם בינתיים עד שאגש לרופא ריאות מטפל מצורף קובץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברונכוסקופיה
ד''ר שבתאי ורסנו13/07/2018שלום,
כמו שאתה קורא בנוזל השטיפה מצחו חיידקים שונים. לא בהכרח יש לזה משמעות קלינית. אתה צריך לחזור לרופא שהמליץ על הבדיקה בכדי שיחליט האם הברונכוסקופיה שרתה את יעד הבדיקה (שאני מניח שהוא ברור ממצא רנטגני) או שיש צורך בברור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקרום הריאות מרגיש שמשו לוחץ על הנשימהעידן10/07/2018
שלום יש לי כאבים בקרום הריאןצ משתי הצדדים ולחץ שם בגב העליון בדיקוצ הדמיה של כןל הגב לא הראו איזב בעיה שליקח נשימע עמןקכ יש רעשיפ של קליקים מהמקןם הכואב יש קוצר נשימה גם צילום חזה תקין בדיקוצ דם ואקג גפ תקיננם האם דלקת בקרום ריאה צריך להייוצ מדיי דלקת גבןהים בבדיקת דם? מה הטיייפןל לזה בן 27 תןדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום
ד''ר שבתאי ורסנו10/07/2018הכאבים לא בהכרח מקומי הריאה אלא יכולים לנבוע מדופן בית החזה (שרירים, עצמות, סחוסים). ממליץ לפנות לאורתופד שיבדוק אפשרות זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוח בדיקת תפקודי ריאותשמואל08/07/2018
אני מעשן עד לפנח חודש בסך הכל כ 25 שנה עם הפסקה של 8 שנים באמצע. עשנתי בדרך כלל מספר סגריות בודדות 3-4 ביום. עב חולשה כללית הרופא הפנה אותי לבדיקת תפקודי ריאות.
עשיתי בדיקה ואלו התוצאות
נפחי הריאות בגדר הנורמה עדות לניפוח יתר.
ירידה בינונית בזרימות הנשיפתיות ושיפור לאחר מרחיבי סימפונות.
לסיכום הפרעה חסימתית עם מרכיב הפיך.
הממצאים יכולים להתאים גם לאסטמה או ברונכיטיס כרונית
האם התוצאות צריכות להלחיץ אותי מה זה אומר שהירידה בזרימתיות בינונית ושזה הפיך?
אשמח לתשובתכם במהרה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דוח תפקודי ריאות
ד''ר שבתאי ורסנו09/07/2018שלום,
המשמעות של פענוח הבדיקה היא כי דרכי הנשימה שלך מוצרות ומפריעות לזרימת האוויר במידה בינונית וכי לאחר שאיפה של מרחיב סמפונות (למשל ונטולין שאני מניח שקיבלת לאחר הבדיקה הראשונה ולפני החוזרת) חל שיפור משמעותי והחסימה פחתה. הממצאים מעלים שאלה של מחלת ריאות חסימתית כרונית. ממליץ שתחזור לרופא ריאות שיבדוק וישקול את הגישה הטיפולית/המשך ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאז הפנומוניה אני לא התאוששתייאלי08/07/2018
היי
אני אסביר שוב ציינתי ששיתוק סרעפות זו בעיה ניפרד שמטופלת ביפאפ
הבעיה העיקרית לפני שנתיים חליתי ב פנומוניה אושפזתי עם חמצן אינהלציות אנטיביוטיקה ואני מחדדת מאז ה פנומוניה אני לא התאוששתי חליתי עוד כמה פעמים בדלקת ריאות שאובחנה בסיטי חזה מאז עדין צפצופים שיעול עם כיח קשה וצמיגי במאמץ קל מתחיל קוצר נשימה שהסיטואציה מחמירה במיוחד בשכיבה וקושי לנשום אך לא רק גם בעיית פחמן דו חמצני לא תקין
סיטי חזה שבוצע לאחרונה מדגים גרנולומה מסוידת בריאה שמאל
אציין שהממצא שניראה בסיטי חזה לא היה בסיטי לפני 3 חודשים
אומנם תחת טיפול רלבר וסינגולר השיעול פחת משמעותית אבל עדין זה לא ניראה לי יש משהו שמפספסים ברקע לאחר טיפול ביוד רדיואקטיבי עקב follicular carcinoma thyroid
מה עוד אפשר לעשות תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תעלומה
ד''ר שבתאי ורסנו08/07/2018ממליץ לפנות עם כל החומר כולו לחוות דעת שנייה של רופא ריאות ולאחר מכן במידה וזה המצב גם נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלעות, כאב צד שמאלענבל04/07/2018
היי,בת 45,בשלושה חודשים אחרונים כאבים מתחת לחזה בצלעות.הכאב טיפה שמאלה למפתח הלב,ממש בצלעות .כואב בלחיצה,התעטשות,מתיחה לאחור,בעת קימה משכיבה לעמידה.בימים האחרונים יש לי גם קושי נשימה,מעין נשימה רדודה ,בעיקר בשכיבה.בדיקות דם כלליות היו בסדר פרט לcrp גבוה 8(הנורמה עד 5),צילום צלעות תקין.זה מציק לי מאוד,איזה בירור לעשות כדי לעלות על הבעיה??תודה
כאבי חזה
ד''ר שבתאי ורסנו08/07/2018שלום,
המאפיינים שהזכרת מרמזים כי מקור הכאב הוא ברכיבי דופן החזה (בגלל הרגישות במישוש). מציע שייראה אותך אורטופד וגם לבצע מיפוי עצמות וכיו"ב בגלל התמשכות התלונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ריאתי סיסטולייגאל03/07/2018
שלום רב!
עברתי צנתור לב (על רקע סיליקוזיס קשה). כפי שהבנתי, הנורמה של לחץ ריאתי היינה:
23-26 סיסטולי, אצלי 30 (לפני כחצי שנה היה 28),
7-9 דיסטולי, אצלי 12,
ו-12-15 ממוצע, אצלי 17.
מצ"ב תדפיס.
יחד עם זאת, יתר לחץ דם ריאתי מבחינים מ-36. מה האבחנה יכולה להיות בטווח של 27-35 של לחץ דם ריאתי סיסטולי במקרה שלי?
תודה רבה.
לחץ דם ריאתי
יש להבדיל בין מדידת לחצים בעורק הריאה בצינטור (מדידה ישירה) לבין הערכה של לחץ סיסטולי באקולב. המדידה בצינטור היא הגולד סטנדרט והכי מדוייקת ומתייחסים ללחץ העורקי הממוצע- שהוא תקין אצלך. בדיקת הצינטור שהצגת היא לדעתי תקינה לחלוטין. חזור לשיחת סיכום עם המצנטר/הרופא המטפל, במידה ועדיין לא הייתה כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילויות לאחר פנאומטורקס ספונטנימוז03/07/2018
שלום. גבר בן 35. בגיל 16 היה לי פעמיים פנאומטורקס ספונטני (אחד בכל ריאה) בהפרש של מספר חודשים. באחת הריאות הנקז לא הספיק ועברתי ניתוח עם סיב אופטי וגירוד הריאה, ובריאה השניה לא. בריאה בה היה נקז בלבד וללא הניתוח, נמצא ב ct שנערך לפני מספר שנים בולה בפסגת הריאה. בהתייעצות עם מנתח הוא התנגד לניתוח בטענה שמעל הבולה יש הצטלקויות רבות כך שהסיכון לפנאומטורקס נמוך וכן הצטלקויות אלו גם יגדילו את הטראומה שבניתוח. הייתי רוצה לחזור להרים משקולות (גם כבדות ודחיקת חזה) בחדר כושר, האם יש סיכון בדבר? כמו כן האם קיימת מגבלת גובה ? למשל טרקים בדרום אמריקה או למשל באתרי סקי? האם מגבלות בטיסה ? תודה
פנוימוטורקס
בריאה שלא נותחה הסיכון לחזה אוויר חוזר הינו גבוה יותר מבצד המנותח. ממליץ להתייעץ עם כירורג חזה נוסף יחד עם צילומי ה CT בעקר אם אתה חובב אקסטרים או טיולים למקומות נידחים. לחיצת משקלות, בעקר עם נשימה לא נכונה (הוצאת אוויר תוך דחיקה) עלולה לסכן. חזה אוויר יכול לקרות גם לפתע, ללא סיבה ברורה חיצונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעלומה שלא נמצאה לה פתרוןיאלי03/07/2018
שלום רב
אספר בקצרה בת 37 לפני בערך שנתיים חליתי ב פנומוניה אושפזתי וטופלתי חמצן אינהלציות אנטיביוטיקה למשך 10 ימים מאז נימשך קוצר הנשימה יחד עם הצפצופים וכן מקבלת מרחיבי סמפונות מסוגים שונים
בקרתי אצל רופא ריאות אמר ברונכוספאזם וכם סוג של אסטמה ושיעול מאז תחת טיפול ברלבר ו סינגולייר יש שיפור תחת טיפול זה
בבדיקות לבירור נימצא שרירי נשימה חלשים הצללות בהדמיות ו סרעפות מוגבהות בוצע אולטרסאונד סרעפות מדגים שיתוק סרעפות לזה יש ביפאפ
עכשיו ביצעתי סיטי חזה מדגים גרנולומה מסוידת בריאה שמאל לא היה לי שחפת ובעיות נשימה אף פעם לדעת הרופא סיטי תקין
בדיקת מתכולין שלילית
הסימפטומים אצלי כוללים שיעול עם כיח לעיתים דמי לא תמיד השיעול טורדני מאוד
צפצופים כל הזמן כמעט נשמעים היטב כך גם הליחה והיא קשה להוצאה לפעמים קל
בשכיבה יש קושי בנשימה
מרגישה שלא יודעים בדיוק מה קורה אצלי...
אין רפלוקס ובכול מקרה אני עם לנטון..
לא יודעת מה עושים איזה כיוון
מספר פעמיים טופלתי בפרדניזון ואזניל בשל היתלקחויות כמעט כל 4 חודשיים
מבחינת טיפול במרחיבי סמפונות יש ונטולין אירובנט פליקסוטייד אמפולות והטיפול הקבוע
במילים אחת מרגישה שאני קבלתי אבחנה שגויה וטיפול לא נכון
ברקע follicular carcinoma thyroid לפני 3 חודשים טיפול ביוד
מה עושים תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תעלומה
מטאכולין שלילי בנוכחות סימפטומים שולל אסתמה. שיתוק הסרעפות לא מתאים לאסתמה. אם באמת הסרעפות משותקות יש להעמיק ברור נוירולוגי/שריר-עצב. ממליץ לפנות לחוות דעת שנייה של רופא ריאות ולאחר מכן במידה וזה המצב גם נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכוספאזם אם זה יכול להיות קשור לרפלוקס?ילנה02/07/2018
שלום.
לבעלי לעיתים רחוקות (פעם בשנה בארך ) יש ברונכוספאזם ללא קשר להצטננות או סיבה אחרת.האם זה יכול להיות קשור לרפלוקס? הוא סובל מצרבות.ומה צריך לעשות כעזרה ראשונה שזה קורה לו.
תודה ילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברונכוספזם
ד''ר שבתאי ורסנו03/07/2018שלום,
ייתכןוזה קשר לרפלוקס וייתכן וזה ביטוי לאסתמה שמוחמרת בשל רפלוקס. מציע לעבור הערכה אצל רופא ריאות עם תפקודי ריאה וכיו"ב שיבדוק את מידת הסבירויות. אבחנה קודמת לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת ממש כאבי חזה וליחה עם דםמלי30/06/2018
שלום רב בת37.סובלת מכאב הולך וחוזר בבית החזה.נשללה בעייה לבבית.התקפים חוזרים של ברונכיט וסינוסיטוס כרוני . היום חשתי כאב קל בחזה ובגב וכחכחתי בגרון בחוזקה.אחרי כמה דקות הקאתימאין גוש ליחה שבתוכו חוטים ואזורים עם דם אדום-חום. מאז כאב קל בביתהחזה ובגב בצד,שמאל וכאב ראש מתה מפחד.מה זה יכול להיות?חפני כחודש הייתי בצילום חזה-תקין אודה לעזרתכם
ליחה עם דם
ד''ר שבתאי ורסנו01/07/2018שלום,
עלייך לחזור לרופא ריאות שיבדוק אותך, יקבל פרטים על המהלך/גורמי סיכון וישקול ביצוע CT חזה. הסיבה הכי שכיחה לסימני דם בליחה היא זהומית/ברונכיטיס, אך אם הדברים חוזרים ללא הסבר טוב אז יש להעמיק ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטורציה יורדת לאחר ספורטMerav Hayun29/06/2018
בת 48 עם COPD קל. לא מעשנת יותר. עושה הליכות על הליכון. מעולם לא ירדה לי הסטורציה לאחר הליכה על ההליכון (40 דקות, מהירות יפה של 5.5 ק'מ"ש) והיא נשארה על 97-99!. בפעמיים האחרונות אני מרגישה קוצר אחרי 40 דקות והסטורציה על 92-93. זה מעיד על החמרת המחלה? אני ממש מדוכאת. אחרי חצי שעה אמנם הסתדרה הסטורציה ל- 97, אבל מה זה 92-93? זה חמור ממש לאחר ביצוע פעילות גופנית מאומצת?
ירידת סטורציה
ד''ר שבתאי ורסנו01/07/2018שלום,
ירידה בסטורצייה בעקבות מאמץ עלולה להיות סימן להחמרה. לא תמיד האוקסימטרים הרגילים המצויים בשוק מדייקים במאמץ. בדקי שוב ערכים אלו ופני להערכת רופא ריאות כולל תפקודי ריאה מלאים ומבחן הליכה 6 דקות כהתחלת הברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה copd משנת 1999yoram ratson28/06/2018
copd fev1 26 fvc 35 תפקודי ריאות פענוח בולות בריאות מה המשמעות האם אני בשלב הסופי דרגה 4 האם אני מוגדר סופני ?
COPD
ד''ר שבתאי ורסנו28/06/2018שלום,
דרגת החסימה לא נקבעת על ידי FVC אלא על ידי FEV1=26% (בנוכחות יחס חסימתישל FEV1/FV<0.70 ).
לנוכח החסימה הקשה ו FVC נמוך אני ממליץ לבצע תפקודי ריאה מלאים כולל קיבולות וכושר הדפוזיה וגם מבחן הליכה 6 דקות (הכל במכון לתפודי ריאה). לגבי הבולות יש לראות צילומי CTובמידה וממש גדולוות ולוחצות על הרקמה הסמוכה לשקול אפילו כריתתן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה הצללה פסית ע"ר צוואראלעד27/06/2018
לאחרונה הרגשתי לא טוב, בעיקר היה לי שיעול וקצת חום, הופניתי לצילום חזה ואלה התוצאות:
צל הלב תקין.
ללא עדות לגודש או תסנין.
הצללה פסית עם גבול חד - ע"ר צוואר משמאל כנראה חיצונית.
מה זה הצללה פסית עם גבול חד? מה זה אומר "ע"ר צוואר".
מה המשמעות של זה והאם זה לא תקין?
הצללה
ד''ר שבתאי ורסנו27/06/2018שלום,
בדיוק מה שכתוב: המפענח לא יודע מה זה אבל חושב שזה לא שייך לצוואר אלא משהו חיצוני (ארטפקט).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לגגות אסבסטלירון25/06/2018
שלום רב , אשמח להתייחסות . הבנתי שגגות אסבט מסוכנים , היום עשיתי סיור בשכונה שלי ולצערי גילתי מס גגות אסבסט, הבנתי שהם מסוכנים במידה ומנסרים אותם או מפרקים אותם , אך מה קורה במצב שהגג לא בשלמותו ? זאת אומרת שיש חתיכה שחסרה בגג, ? בכל הגגות שהסתכלתי ובחנתי לא היה גג שלם , בכל הגגות היתה חתיכה חסרה או שבחלקו היה שבור .האם זה גם מצב מסוכן לנו ? האם אפשר להסיק מכן שנחלה בעוד מס שנים , ? אני תוהה מה היה בזמנו שרוב הבתים היו עם גגות כאלה האם היו הרבה מקרים של סרטן כתוצאה ממגורים ליד גגות כאלה ? , , האם יש לזה ביסוס ו? האם הפאניקה שלי מיותרת? יש לי ילדים קטנים בבית וכבר כמה ימים שאני לא ישנה ואני בחרדות זה מאוד פוגע באיכות חיי ! בניתי בית לגור פה כל החיים . תודה
אסבסט
ד''ר שבתאי ורסנו26/06/2018שלום,
הסיכון הוא בשאיפת סיבי אסבסט הנישאים באוויר. לדעתי כדאי לך לבקש מהמשרד לאיכות הסביבה שיישלחו בודק מוסמך למקום ויגישו לך אישור. עדיף אולי מכתב/פנייה מכמה שכנים יחדיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)