פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• באיזו דרך ניתן לקבל אישור רשמי על ציון LAS
    יגאל
    21/03/2018

שלום דוקטור!
    אני סובל מ-PMF (סיליקוזיס). לפי חישובי מחשבון של OPTN יש לי ציון LAS 44. שמעתי שמרכז לאומי להשתלות יכול לתת אישור רשמי, אך לא בטוח. באיזו דרך ניתן לקבל אישור רשמי על ציון LAS שלי?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PMF

ד''ר שבתאי ורסנו
    21/03/2018

שלום,

מרכז השתלות ריאה ארצי נמצא במכון ריאות, בי"ח בילינסון. התקשר אליהם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם ריאתי במקרה של PMF
    יגאל
    21/03/2018

שלום דוקטור!
    אני סובל מ-PMF. לחץ דם ריאתי 28 mmHg במנוחה.
    האם זה נחשב כמוגבר?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם ריאתי במקרה של PMF

הוספת תגובה

• לחץ דם ריאתי

ד''ר שבתאי ורסנו
    21/03/2018

שלום,

אני מניח שזהו לחץ דם ריאתי סיסטולי, מוערך על פי בדיקת אקולב. אם כך- הוא תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת תפקוד ראיות
    יובל
    20/03/2018

היי עשיתי את הבדיקה ממש לפני שבוע אני רוצה להבין אם התוצאות הן תקינות או לא

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת תפקוד ראיות

הוספת תגובה

• תפקודי ריאה

ד''ר שבתאי ורסנו
    21/03/2018

לא צרפת?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד לא בכושר או חולה במשהו?
    אמא לבן 17
    19/03/2018

הבן שלי לא בכושר, לא משתתף בשעורי ספורט ולא עושה כל פעילות גופנית.
    התחלנו להכריח אותו להשתתף בשיעורי ספורט.
    אחרי כל פעילות כואב לו הכל.
    היום לאחר ריצת 1000 מ' הוא לא סיים אותה שרף לו בריאות ויותר משעה אחרי השיעור הוא לא נרגע.
    המורים לספורט התייעצו בינהם ואמרו לו שנראה שיש לו איזו בעיה רפואית ועליו להיבדק, לבדוק אנמיה כי הוא ממש החוויר, ולהם נראה שהיה לו קוצר נשימה.
    עכשיו כבר מספר שעות לאחר השיעור כואב לו הראש וקשה לו לנשום.
    אני חושבת שהילד עצלן והיפוכנדר
    אבל המורים ממש מודאגים, ואני מתחילה להרגיש יסורי מצפון שאולי אני סתם שוללת את הילד ורציתי לדעת האם כך באמת מרגישים לאחר התקף קוצר נשימה?
    אילו בדיקות עלי לעשות לו?.

הוספת תגובה

• חולה או לא בכושר.

ד''ר שבתאי ורסנו
    19/03/2018

שלום,

הייתי מתייחס לתלונותיו של הילד. התשובה לשאלה שלך מחייבת בדיקת רופא ילדים וברור לפי התרשמותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברוזיס ריאתי שהחל כ NSIP
    ניסים
    18/03/2018

שלום לך .אני בן 69 מזה כ6 שנים אובחנתי מחלת ריאות שהחלה כ NSIP. בחצי שנה אחרונה המצב הדרדר לאחר מחלת השפעת.וכיום הרופא המטפל טוען שהיא נקראת פיברוזיס לכול דבר.תפקודי הריאה רסטריקציה בינונית FVCשל 49%-54% DCO
    CT שינויי GGO עם פיברוזיס באיזורים עליונים.לפני 3 שניםFVC היה 70% כעת 54%.שאלתי האם אני יהיה זקוק להשתלה באופן המיידי? או המצב יכול להשתנות מבחינת תפקודי ריאה באם אני ילך לשיקום ריאות? ועוד שאלה התחלתי לפני חודשיים תרופה חדשה שנקראת אסברייט שכבר שנתיים בסל . האם יש חולים במחלה שלי שלוקחים את התרופה ויש באמת שינוי לטובה שזה קצת מעט את ההדרדרות? כי אין לי אפשרות לדעת האם באמת זה עובד? עלי לציין שאני גם לוקח 10 מ"ג פרדיננזון מזה 6 שנים.תודה רבה ואשמח לקבל תשובה בהקדם...

לקביעת תור
    סגירה
    פיברוזיס ריאתי שהחל כ NSIP

הוספת תגובה

• NSIP

ד''ר שבתאי ורסנו
    19/03/2018

שלום,
    NSIP יכולה להופיע כמחלת ריאות בפני עצמה או יחד (או אף להקדים) מחלות רקמת חיבור. אני מקווה שאתה מטופל במרכז רפואי שבו מחלקת ריאות/מכון ריאות. לעיתים המחלה הופכת לפיברוטית/צלקתית ובמידה והיא חמורה מאד הפתרון הוא השתלת ריאות. הטיפולים התרופתיים המוכחים עד היום הם רק למחלה שנקראת IPF. אם המצב מראה סימני החמרה רצוי שייפנו אותך להתייעצות במרכז השתלות ריאה בבי"ח בילינסון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הזמן מתמלא חזה בבועות
    נעמי
    18/03/2018

שלום ,
    הבן שלי בן 15י מתאמן כדורסל מקצועי תחרותי. לפני שבוע באמצע המשחק הרגיש לחץ בחזה וקוצר נשימה. הגענו למיון ואובחן פנאטמטורקס. מאז כבר שבוע ימים מאושפז עם נקז אוויר. עדיין יש אוויר /בועות סביב שתי הראות לאחר צילום סיטי. בראה השמאלית יש יותר בועות מהראיה הימנית. כל יום עושים צילום חזה . ונראה שאין הבועות מתנקזות עד הסוף מתוך הראיות ואנו לא רואים אור בקצה . לפעצים התחושה היא שאין ריקון אוויר בכלל. וכאילו התחושה שכל הזמן מתמלא חזה בבועות. מה הפתרון במצב הזה ?

לקביעת תור
    סגירה
    כל הזמן מתמלא חזה בבועות

הוספת תגובה

• חזה אוויר

ד''ר שבתאי ורסנו
    19/03/2018

שלום,

במקרים כאלו אם דליפת האוויר נמשכת או הריאה לא מתפשטת מקובל לעשות טורקוסקופיה (ניתוח בו דרך 2-3 נק דרכן כורתים א חלק הריאה בה יש בועות ומשפשפים את קרומי הריאה כדי שיידבקו וחזה האוויר לא יישנה). בררו עם הרופאים מה התוכניות והאם יש מקום לערב כרורג חזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות ספירומטריה לחץ בחזה
    יוסי
    15/03/2018

שלום ,

מזה כ 3 חודשים מרגיש לחץ בחזה , עשיתי בירור מאמץ לב והכל תקין .
    בבדיקת תפקודי ריאה קיבלתי את התוצאות הנ"ל מצ"ב קובץ, אודה על קבלת הסבר לתוצאות הבדיקה .
    בשנת 2005 הייתי עם לימפומה במדיסטנום עברתי כימותרפיה והקרנות לבית חזה , לא נוטל תרופות או טיפולים משנת 2005 .

תודה

הוספת תגובה

• כאבי חזה.

ד''ר שבתאי ורסנו
    15/03/2018

שלום,

תפקודי ריאה לא מסבירים כאב בבית החזה. התפקוד מעלה שאלה של הקטנה קלה בנפחי הריאות שיש לאשרה/לשלול אותה בתפקוד ריאה מלא. אם לא בצעת צילום חזה יש לדעתי לבצע ולאחר מכן להבדק על ידי רופא ריאות שישקול CT חזה במידה והכאב נמשך, לאור עברך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקוד ריאה מלא

יוסי
    16/03/2018

ביצעתי רנטגן חזה והיה תקין , כאבי חזה חלפו אך שאלתי לגבי תפקודי הריאה - מצ"ב המשך בדיקה תפקודי ריאה מלאים .
    האם קיימת הצבעה על פגיעה בריאות ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי ריאה

ד''ר שבתאי ורסנו
    16/03/2018

שלום,

הנפחים על גבול הנורמה התחתון וכושר הדיפוזיה האבסלוטי מעט נמוך. חזור לרופא ששלח אותך לבדיקה. כדי שיעריך האם משמעותי/צריך המשך ברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיפת מזןן בעת אכילת ארוחת צהריים
    רונן
    15/03/2018

שלום, אני חושד ששאפתי חתיכת ירק קטן מהסלט שלי היום. אני לא חווה קשיי נשימה כלשהם, אך יש כיח מדי פעם. האם הדבר דורש טיפול? תןדה מראש!

הוספת תגובה

• שאיפת מזון

ד''ר שבתאי ורסנו
    15/03/2018

שלום,

אם החשד שלך גבוה ויש שינוי במצב הנשימתי, גם שיעול עם או ללא ליחה רצוי שתיגש להבדק על ידי רופא ריאות שיקול צורך בברונכוסקופיה. גם אם התקופה הקרובה תהיה ללא סימפטומים ואלו יופיעו רק כעבור תקופה ארוכה, יש לזכור את הארוע הזה ולשקול צילום חזה וברונכוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיפת מזון בעת אכילת ארוחת צהריים

רונן
    16/03/2018

תודה רבה על התגובה. קשה לי להעריך את מידת החשד שלי או מה הוביל אותי לחשוב ששאפתי חתיכת מזון. האם ישנם סימפטומים מסוימים אשר עלי לצפות להם ותקופת הזמן בהם הם אמורים להופיע על מנת לאשש את החשד? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח תוצאות בדיקת כיח דמי
    רובי
    14/03/2018

שלום.

אני סובל מאסטמה מילדות. לפני כמה ימים התחיל לי שיעול ונזלת. הפרשות כיח דמי (ורוד עד כהה) בדיקת צילום חזה הייהת תקינה
    תוצאות בדיקת כיח הם
    SPUTUM MICROSCOPY

COL. EPIL CELLS לא נמצא

EPITHEL. CELLS: +

ERYTHROCYTES: ++

LEUKOCYTES: שדה מלא

MACROPHAGE: בודדים

YEAST: לא נמצא

SPUTUM CULTURE טרם בוצע

הבדיקה האחרונה צפויה להימסר מחר. האם אפשר לדעת משהו מהתוצאות האלו ?
    מקווה שלא משהו חמור

בתודה

הוספת תגובה

• כיח דמי

ד''ר שבתאי ורסנו
    14/03/2018

שלום,

בבדיקה המיקרוסקופית של הכיח יש כדוריות דם אדומות שלא מוסיפות על היות הכיח דמי. המשך בברור דרך הרופא שלך שצריך להתחשב בגורמי סיכון לכיח דמי/אבחנה מבדלת. אסתמה אינה סיבה לכיח דמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה באימון אינטנסיבי
    שרון
    08/03/2018

שלום,
    בן 33 מתאמן כבר הרבה שנים ושומר על מסת שריר גבוהה, ללא מחולת רקע או כל בעיה רפואית אחרת.
    בשנה האחרונה התחלתי להרגיש קוצר נשימה באימונים שהם אינטנסיביים מאוד.
    זה מתחיל במין תחושה כאילו נגמר החמצן(אין כאבים בחזה או קושי לנשום)
    מלווה לזה תמיד! רעשים בנשימה - מין שריקות חנק כאילו האוויר עובר במעבר שהוא ממש צר ולא חלק.
    את הרעשים אני מרגיש ממש בסוף האימון, בדכ סידרה של שיעולים קלים גורמים להקלה.
    הרעשים לא נמשכים לרוב ליותר מ30 דקות לאחר סיום האימון(תלוי בעוצמת האימון)
    לעיטים קורה שאני מסיים אימון בגלל הקושי לנשום וזה ממש מבאס אותי.
    הלכתי לרופאת ראות ועשיתי - צילום חזה, תפקוד ריאות, תגר, ומאמץ - הכל תקין
    אמרה לי שהיא לא מוצאת בעיה ושלחה אותי לקרדיאולוג , נשלחתי לארגונומטיה.
    הרופא התרשם מאוד מהתוצאות הבדיקה, ושאמרתי לו שאני מרגיש שנגמר לי החמצן הוא צחק ואמר שהריאות מפוצצת חמצן...
    האם ייתכן שאין שום בעיה ולרעשים מהנשימה אין שום משמעות רפואית?
    רצוי להמשיך ולנסות למוצא את הבעיה?
    אם יש דרך אוכל להעביר הקלטה של הנשימות

תודה!!

הוספת תגובה

• קוצר נשימה באימון אינטנסיבי

ד''ר שבתאי ורסנו
    11/03/2018

שלום,

מכוון שעברת ברור שלא העלה תוצאות, קיימת האפשרות של סגירת מיתרי הקול בעת השאיפה שקורית לעיתים בספורטאים באימון בעצימות גבוהה. זו תנועה פאראדוכסלית של מיתרי הקול שבמקום להיפתח הם נסגרים. בד"כ מה ששומעים זה צפצוף גס בעת השאיפה דווקא וקושי להכניס אוויר כאלו משהו נחסם בבסיס הגרון (סטרידור). הדרך לאבחון היא לבצע בדיקה של מיתרי הקול בעת אימון בעצימות גבוהה כלומר אינדוקציה של הארוע (למשל בהריצה על מסילה במכון ריאות בבי"ח ומיד האזנה האם מדובר בסטרידור הסתכלות של רופא א.א.ג במיתרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלאוריטיס חדה מדרג ראשון
    נועם
    07/03/2018

שלום הייתי מאושפז וגילו אצלי פלאוריטיס ויראלית חדה ברצוני לשאול כמה זמן לוקח לכאבי התופת להעלם אני מטופל באיבופן 3 פעמים ביום , אני מרגיש את הנשימות בגב כמו דקירות ובמיוחד כשאני שוכב כמה זמן אני אשאר עם הכאב הזה?? יש לציין שזה התחיל ב 13/2 וטופלתי באזניל ל 5 ימים וזה לא עבר אחרי כל הבדיקות וCTA הגיעו למסקנה שזה ויראלי מתייי אני אמור להחלים כמה זמן זה לוקח . היה גם נוזל דו״צ עכשיו ראו כמות קטנה בצד שמאל

לקביעת תור
    סגירה
    פלאוריטיס חדה מדרג ראשון

הוספת תגובה

• פלאוריטיס- כאבים

ד''ר שבתאי ורסנו
    11/03/2018

שלום,

כל גירוי דלקתי של הפלוירה (קרום הריאה), כגון אחרי זהום, יכול לגרום לכאבים ממושכים, שאט אט, לאורך שבועות ולעיתים חודשים, פוחתים. כמובן שבמידה והכאב לא הולך ופוחת לאורך הזמן יש ליידע את הרופא ולהיבדק שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול ממושך, בית החזה
    דניאלה
    07/03/2018

שלום
    אני בת 40 בדרך כלל בריאה.
    מזה כמה חודשים משתעלת.

נמצא גידול שפיר במדיאסטנום כ 6 סמ קוטר ולפני חודש וחצי הוציאו לי אותו בניתוח.

עבר חודש וחצי ואני עדיין משתעלת כמו קודם.
    ביצעתי אתמול צילום חזה ולהלן הממצאים:

"סיכות ניתוח מוטלות על קנה הנשימה
    עכירות עדינה / צל פסי אנכי בשדה עליון של הריאה הימנית: אטלקטזה שטוחה? סרכה פליאוררלית?
    צל המיצר כולל הלב תקין בגודלו וצורתו
    סינוסים קוסטטסטופורניים חופשיים"

אודה על עזרתך:
    1. האם לפי הצילום נשארו לי בטעות סיכות מהניתוח וצריך ניתוח חוזר להוציא אותן??
    2.מה המשמעות של העכירות וכו' האם זה אומר שהריאות לא מתפקדות טוב וזה מסביר את העובדה שאני עדיין משתעלת? זה יחלים?

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול ממושך, בית החזה

הוספת תגובה

• שיעול

ד''ר שבתאי ורסנו
    07/03/2018

שלום,

המשך השיעול יכול להעידעלכךשלאהיהקשרביוהגידוללביןהשיעולאולחילופיןשיש סיבה אחרת לשיעול, אולי כזו שקשור בניתוח. לגבי סיכות, סיכות מתכת נשארות בית החזה לעולם. כדי לדעת האם הסיכות הן במקום הנכון או שנדדו ומהוות למשל סיבה לשיעול יש קרוב לוודאי צורך ב CT חזה כהתחלה. העכירות המדוברת/תמט פסי יכולים להיות כמצב אחר ניתוח אך דורשים ביקורת הדמייתית.
    מציע ראשית לשמוע את דעת המנתח ורופא הריאות שלך. במידה ולא באת על סיפוקך/השיעול לא חולף את כמובן יכולה לפנות לחוות דעת שנייה, רצוי מרופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח תוצאות בדיקת ריאות
    גד
    06/03/2018

לום מעשן לשעבר בבדיקת ספירומטריה , במנוחה fev1=51% רסטריקציה קלה קולות נשימה מרוחקים . אפיזמה.
    ן copd . שאלתי האם ניתן להחזיר את הגלגל אחורה (ריפוי). כמה המחלה מתקדמת ? וכן האם הביטוח הלאומי מכיר במספרים הנ"ל לצורך אחוזי נכות ? ( לא קיצבה נכות אלא אחוזי נכות בלבד). רצ"ב בקובץ הבדיקה.

הוספת תגובה

• תפקודי ריאה

ד''ר שבתאי ורסנו
    06/03/2018

שלום,
    ערך של FEV1 בלבד אינו מספיק לשם איבחון. חסרים כל יתר הערכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמת ילדות-פרופיל בצבא
    אריאל
    04/03/2018

שלום רב,
    יש לי בעיה עם הצבא כבר זמן רב מאוד בקשר לאסטמה.
    בילדותי האסטמה שלי הייתי פעילה ואילו כיום היא כלל לא מורגשת.
    אני עושה המון פעילות ספורטיבית ועובד המון על ריצות וסיבולת לב - ריאה.
    בנוסף ביצעתי בדיקת תגר לפני כשנתיים והתוצאה הייתה חריפה וקיצונית כבר במינון הראשון ואילו בבדיקה נוספת שביצעתי לאחר שנה וחצי מאז הבדיקה הראשונה, היה שיפור משמעותי מאוד בבדיקה, כלומר תפקוד הריאות השתפר (?)
    עשיתי בדיקת מאמץ ובדיקת נפח ריאה והכל יצא תקין, חוץ מבדיקת תגר.
    ולמרות שאני עושה פעילות ספורטיבית על בסיס יום יומי, רץ המון ועובד המון ובעיקר על סיבולת רב - ריאה, הצבא לא מוכן לקחת סיכון ואפילו לא לבצע בדיקת תגר נוספת.
    רציתי לשאול אתכם. האם עליי לוותר מבחינה רפואית, האם הרופאים בצבא צודקים ואבוד לי לשרת כחייל קרבי או כדאי שאמשיך ואלחם על פרופיל קרבי?
    (כרגע אני משרת בתור תורן מטבח, לדעתי ביזבוז..)
    אשמח לחוות דעתם שלכם כרופאים.
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמת ילדות-פרופיל בצבא

הוספת תגובה

• תגר

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/03/2018

שלום,

תגר מטאכולין היא בדיקה רגישה מאד אבל פחות ספציפית. כלומר אם היית בפעם הראשונה אחרי זהום בדרכי הנשימה/מצונן היא יכולה להיות חיובית ולעומת בהמשך תקינה.
    ממליץ לחזור על תגר מטאכולין וגם על תגר מאמץ כאשר אתה בבריאות טובה לא מצונן/מנוזל/משתעל. נסה דרך רופא ריאות בקופה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק בעקבטת בדיקות כלליות
    יעל
    02/03/2018

קיבלתי דוקסילין פעמיים ביום בגלל אוראופלסמה. כל כמה זמן בין כדור לכדור מחכים?ושנית כתוב בעלון שאפשר לשתות אותו עים חלב והרוקחת אמרה להימנע עד שעתיים אחרי הכדור למוצרי חלב. מה דעתך?

הוספת תגובה

• דוקסילין

ד''ר שבתאי ורסנו
    04/03/2018

שלום,
    דוקסילין בוקר וערב, מרווח 12 שעות. נהג לפי עלון היצרן למטופל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה