מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זיהום בראות עקב פגיעה בתאונת דרכיםרחמים זנזורי04/04/2017
שלום ..אני בן 57 עברתי תאונת דרכים ליפני 25 שנים פגיעה רב מערכתית ואושפזתי בבית חולים מאיר .הפגיעה הכי רצינית היא בריאות מאז אני חווה זיהומים בריאות שמלווים בכיח דמי .זה קורה לפחות פעמיים בשנה . ולאחר לקיחת אנטיביוטיקה זה חולף היו מקרים שאושפזתי עקב הדימומים אני רוצה לדעת עים יש טיפול בכדי למנוע את הזיהומים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זהומים בריאות
ד''ר שבתאי ורסנו05/04/2017שלום,
לא ידוע לי מה מצב ריאותייך והאם יש קשר בין התאונה לבין הזהומים. בכל מקרה של זהומים חוזרים בריאה יש לברר את הסיבה המדוייקת. הסיבה יכולה להיות מקומית כגון פגיעה במנגנוני ההגנה המקומיים כגון ברונכיאקטזיות (התרחבות הסימפונות) או בעיה סיסטמית במערכת החיסון הכללית. על פי הסיבה גם הגישה הטיפולית, כולל במקרים מסוימים אנטיביוטיקה למניעה בחורף או כל השנה. גש להערכת רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון קנביס רפואי - מזיק לריאות?אליבס30/03/2017
אני סובל מסרקואידוזיס, דלק מפרקים פסוריאטית, ופיברומיילגיה וכן אושר לי קנביס רפואי. הסרקואידוזיס הוכח על ידי ביופסיה אבל אינו פעיל (CT)
האם עישון הקנביס מזיק לריאות ו/או כדי לעבור לשיטה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קנביס מזיק לריאות?
ד''ר שבתאי ורסנו03/04/2017שלום,
צריכת קנביס בדרך של עישון ושאיפה לריאות עלולה להזיק לריאות. מוכרת התופעה של אמפיזמה בצורת בולות גדולות בריאותיהם של מעשני קנביס. אמפיזמה היא למעשה הרס של רקמת הריאות התקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבות לדלקת ריאות חוזרתאור26/03/2017
שלום רב,
מאז שאני זוכרת את עצמי (ואני כבר בת 30) כל פעם שאני קצת מצוננת (על כל סוגי ההתקררות וכו) אחרי יום או יומיים אני מפתחת קושי בנשימה, חרחורים. תמיד אני צריכה לעשות אינהלציה . ויש לי לפחות 4 משאפים לתקופה הזאת.
עשיתי אבחון אסטמה, אינני אסמטית.
רופאת המשפחה אומרת שזה פשוט קורה..
אבל זה לא כיף בכלל.
ממה זה נובע? זה הגיוני? טיפול מומלץ? ביקשתי לבצע חיסון לדלקת ריאות אך הוסבר לי שזה רק לקשישים הנמצאים בסיכון לחלות במחלה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום,
ד''ר שבתאי ורסנו26/03/2017ישנן מספר אפשרויות תלונותייך, בהן זיהומים חוזרים (שאולי יש להם רקע שניתן לזהותו) וגם אסתמה. אינני יודע כיצד בוררה האסתמה שלך, אך תפקוד ריאה תקין איננו שולל אסתמה. מציע לך לפנות לרופא ריאות לייעוץ, עם כל הנתונים, צילומים אם נעשו, תפקודי ריאה קודמים וכיו"ב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי דלקת ריאות לפי פיענוח צילום חזה?אינגה23/03/2017
אבקש את דעתכם לגבי צילום חזה שעשיתי היום. סובלת 5 ימים מחום, ושיעול חריף וכאב ראש. מצרפת פיענוח של רופא. אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת ריאות
ד''ר שבתאי ורסנו25/03/2017שלום,
עקרונית צילום מתאר ממצאים רדיוגרפיים ואף פעם לא אבחנה זהומית או אחרת. ההחלטה האם הממצאים הרדיוגרפיים יכולים להתאים לדלקת ריאות זהומית תלויה בקליניקה והיא בתחום שיפוטו של הרופא המטפל.
הצילום המתואר בהחלט לא תקין ועלייך לחזור אל הרופא שהפנה אותך לצילום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוס קוסטרופני שמאלי חסוםיפית23/03/2017
לפני כחודש שברתי צלעות 4,5,6. בצילום מעקב לאחר 3 שבועות התגלה מלבד השברים הללו {שכבר לא מצוינים בצילום החדש}-סינוס קוסטופרני שמאלי חסום וכן צלע 10 שבר, ללא תזוזה. השאר תקין. האם זה כתוצאה מהנפילה? האם תתכן עקב כך הקרנת כאב קל למפשעה? יש כאבים אך אין חם או שיעול. מידי פעם צריכה לסחוב אויר. מה דרכי טיפול?
סינוס קוסטופרני
ד''ר שבתאי ורסנו23/03/2017סביר שהסינוס הסתום הוא תוצאה של נוזל/דמום בעקבות השברים, בעקר אם הוא באותו צד של השברים. בשברים אין מטיפול מיוחד מעבר לנוגדי כאבים. אפם קוצר הנשימה ייתגבר עליך לחזור על צילום חזה לשלילת הצטברות נוזל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלום חזה אי ספיקת לביקי23/03/2017
שלום רב ,
אני חולה אי ספיקת לב , מזה 3 שבועות אני סובל משעול עם ליחה . אני לא מצונן , ואין לי חום . נשלחתי לצלום חזה , התוצאה תקינה , מלבד ף "עיבוי סדק ראשי כנראה משמאל "
אני מבקש לדעת 1)מה משמעות הממצא . 2) האם יכול להיות קשר בין הממצא לשעול ? 3) האם נדרש המשך ברור ?
תודה עבור תשומת הלב . יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי ספיקת לב
ד''ר שבתאי ורסנו23/03/2017שלום,
לשיעול תתכנה סיבות שונות, כולל אי ספיקת לב. עבוי הסדק, בעקר אם הוא מימין יכול להיות ביטוי לאי ספיקת לב, ממליץ להשוות לצילומים קודמים. עבוי הסדק לכשעצמו פחות סביר כסיבה לשיעול. פנה עם צילומים קודמים לרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול לילדה בת 4נינה22/03/2017
היי בתי לפני חודשים סבלה משיעול מאוד חזק צילום ראות תקין ובדיקה לשעות שלילי הרופאה נתנתה בודיקורט -מים -וונוטולין וסינוגולייר אמרה למשך חודש וכול חודש אמרה עוד חודש בגלל שקר השבוע שוב פעם הילדה התחילה להשתעל והיא בטיפול וגם וונוטולין הוספתי ומרגישה שהטיפול לא עוזר יש לילדה נזלת מה עושים רופא ראות יש רק בעוד שבועיים מה יכול להיות כול השיעולים האלה
שעול בבת 4
ד''ר שבתאי ורסנו22/03/2017הפורום, כפי שכתוב בכותרתו, אינו מיועד למחלות ילדים. פני לפורום ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת למחלה פנאומוניה אורגנייזר והגורם להפנינה21/03/2017
* בחודש ינואר 2016 התחלתי עם תסמונת ריינו בעיקר בחשיפה לקור , בהמשך בהדרגה היו לי כאבי ראש תכופים ,מעט חולשה, ומחודש מרץ נוספה הרגשה של קוצר נשימה שהלך והחמיר גם בזמן מנוחה וחוסר פעילות , עם הפנייה לרופא קיבלתי מספר סוגים של אנטיביוטיקה שלא הועילו כלל , מחודש אפריל בגלל לא חל שום שיפור , נשלחתי לאקו לב ולב במאמץ שיצא תקין וגם בבדיקה של עורקי גפיים ע"י דופלר - יצאו תקינים ,
מתחילת חודש יוני תסמונת הריינו נעלמה .
בצילום חזה נצפו כתמים רבים ולכן עברתי בדיקה ברונכוסקופיה (מצורף צילום של תוצאות הבדיקה) , ומאז ועד היום אני לוקחת כדורים פרטניזון ואימורן 125 מ"ג ולא מרגישה ממש שיפור רציני במצבי הרפואי , אני רוצה לציין שבזמן מאמץ רמת החמצן שלי יורדת ל87% ואני כלל לא מרגישה את זה פיזית בגוף .
* אשמח לחוות דעת כיצד להמשיך לפעול
* והאם יש אפשרות שמצב זה נוצר בגלל שימוש בחומר שמשמש כתוסף שיער המכיל אמוניה כלואוריד והיה על ראשי 24/7 ?
אורניזינג פנוימוניה
ד''ר שבתאי ורסנו22/03/2017על פי הביופסיה החומר הוא דל ובמוקד זעיר נראית דלקת בהתארגנות. אני לא חושב שניתן לצאת באבחנה רק על פי הביופסיה הזו. יש לראות את כל התמונה הקלינית ואם הוחלט שהכיוון הוא אכן זה והחלו סטרואידים ואימורן הרי שצריך לעקוב אחר התגובה הקלינית והרנטגנית ולשקול במידת הצורך ביופסיה חוזרת. בד"כ אבחנה של דלקת ריאות מאורגנת מצריכה בביופסיה ניתוחית אך אם הביופסיות בברונכוסקופיות מאד משכנעות וגם כל התמונה הקלינית אזי בד"כ מתחילים טיפול בסטרואידים. הסיבות לדלקת ריאות מאורגנת יכולות להיות כל מיני מחלות רקמת חיבור (אולי יש לך על רקע הרינו), זהומים, גידולים ועוד וגם ללא סיבה ידועה (אידיופטי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הודעה
פנינה22/03/2017אני מודה לך על תשובתך המהירה , יש מצב שהאמוניה כולואוריד גרם לזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אורגניזינג פנוימוניה
ד''ר שבתאי ורסנו22/03/2017לא ידוע לי על קשר לאורגניזינג פנוימוניה. שאיפה של אדים מחומר זה יכולה לגרות את הריריות ודרכי הנשימה (חומרים איריטנטיים) ובריכוז גבוה אולי גם לגרום נזק לרקמת הריאות אך בד"כ מדובר על חשיפה לריכוז גבוה. במקרה שלך את צריכה לשאול את הרופאים שלך עד כמה הם בטוחים באבחנה ומה האופציות האחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזקים של עשן הסיגריותרונן21/03/2017
שלום אני גר בבנין שבכל קומנ 4דירות הדיירים מעשנים כבדים ומרגישים את כל ריח עשן הסיגריות ישר שיוצאים מהדלת למעלית ביקשנו מאוד מכיון שיש לנו ילדים קטנים שאולי יעשנו פחות גם לטובתם אבל הם אמרו שבבית שלהם מותר להם עכשיו השאלה הדלת כמובן אצלינו סגורה אבל ישר שפותחים אותה הריח כבד מאוד האם זה יכול ליפגוע בנו בריאותית אני מאוד דואג
ריח סיגריות
ד''ר שבתאי ורסנו21/03/2017שלום,
לא סביר שרק הריחות/ריח עשן, ללא שהייה ממושכת ונישנית במחיצת המעשנים, יגרום נזק בריאותי. יש בכך כמובן דוגמא רעה לילדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה ומאמץ בהליכה בעת התגברות חירחוריםדודו15/03/2017
אני 67 אין לי כל מחלות פרט לאסתמה ,C.T ריאות תקינים לא מעשן, מדוע כאשר האסתמה תוקפת אותי כתוצאה מליחה שנוצרת ושיעולים מאוד קשים והתגברות החירחורים, כשאני יושב אני עדיין רגוע אך כאשר אני הולך אני מרגיש חולשה קשה ובקושי אני מחזיק מעמד כבר בצעדים הראשונים ,לאחר ההליכה כשאני יושב החולשה עוברת והחירחורים נחלשים, מדוע בהליכה החולשה כל כך מתגברת, כאשר עדיין אני לא מרגיש קוצר נשימה
אני לוקח סימבקורט 320 פעמיים ביום ,וזה בכלל לא עוזר לי בטיפול באסתמה אני לא מרגיש שם רגיעה ,מה ניתן לעשות עוד לשיפור האסתמה ?
שיעולים קשים תוקפים אותי כל הזמן כתוצאה מליחה שקופה שלא מפסיקה וחירחורים כמובן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה.
מדבריך לא ברורה הסיבה לחולשה וגם לא מידת החומרה של האסתמה שלך.ץ מציע לך לבצע תפקודי ריאה להערכה אוביקטיבית של המחלה ולהבדק גם על ידי רופא ריאות. לחולשה תתכנה סיבות שונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה וטרשת נפוצה טיפול בקלנבוטרולסמבו14/03/2017
שלום אני פונה בשם אמי חולת טרשת מעל ל35 שנים.
בעשור האחרון סובלת גם מאסטמה וקושי שהולך וגדל בנשימה במקביל לעלייה במשקל.
רציתי לברר אפשרות טיפול בתרופה בשם קלנבוטרול- למיטב ידיעתי נמצאת בשימוש באירופה ובמדינות אחרות בעולם אך אסורה בארהב ובארץ. האם כדאי לנסות במינונים מאוד נמוכים לתקופה של שבועיים. הבנתי שמדובר בתרופה מרחיבת סימפונות מאוד יעילה אך עם תופעות לוואי
אשמח לתשובה. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה בMS
אינני מכיר תרופה זו ולא יכול להמליץ עליה. אסתמה לא מאוזנת הטיפול הבסיסי איננו במרחיב סמפונות בלבד.
מציע שתבדק על ידי רופא ריאות כולל תפקודי ריאה מלאים וכוחות שרירי נשימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ ריאתי עד 48 ממ"כפיסטוק09/03/2017
שלום,
בגלל קוצר נשימה נשלחתי לעשות אקו לב במאמץ.
לסיכום נמצא שאין עדות קלינית ואקוקרדיוגרפית לאיסכמיה במאמץ טוב ודופק מטרה. אולם יש עליה בלחץ ריאתי עד 48 ממ"כ.
אני בן 70 וסובל מעייפות וחולשה.
אודה לך אם תבהיר מה אומרת מדידה זו ומהי המחלה והטיפול.
תודה
שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחץ דם ריאתי
ד''ר שבתאי ורסנו11/03/2017שלום,
לחץ הדם הריאתי שציינת הוא לחץ מוערך בלבד, על פי אקולב. הוא מעט גבוה (תקין עד 35 ממ'). עלייך לבקש מהקרדיולוג לברר מהו ההסבר, אולי אי ספיקה דיאסטולית או סיבות אחרות ליתר לחץ דם ריאתי. אם הוא לא יכול להסביר את הסיבה באופן ברור אזי רצוי שתפנה לברור רופא ריאות המתמצא בתחום יתר לחץ דם ריאתי. יתר לחץ דם ריאתי הוא תמיד עדות לבעיה אמיתית, אם הבדיקה נעשתה בידיים מיומנות (ניתן גם לחזור עליה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי משמעות האבחנה בבדיקת תפקודי ריאותשי09/03/2017
מה משמעות האבחנה בבדיקת תפקודי ריאות
Mild restrictive ventilatory defect* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקודי ריאה- אבחנה
תפקודי ריאה פשוטים (ספירומטריה) יכולים לאבחן חסימה לזרימת האוויר בסמפונות (הפרעה אובסטרוקטיבית, כגון אסתמה ו COPD) וגם לעלות חשד להקטנת נפחי הריאות (רסטריקציה, כגון במחלות ריאה אינטרסטיציאליות). תפקודי ריאות מורחבים יכולים לאשר את החשד לרסטריקציה וגם להעריך נתון נוסף כגון כושר הדיפוזיה+מעבר החמצן בבועיות הריאה. בדיקות מאמץ לב ריאה נותנות נתונים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנוחת השינה והשפעה על דום נשימה בשינהערן09/03/2017
שלום
מה מידת ההשפעה של תנוחת השינה על דום נשימה בשינה?
הבנתי שבשינה על הגב יש יותר בעיה, כי זה גורם לצניחת בסיס הלשון.
אם מדובר במישהו שישן רק על הצד, ובכל זאת יש נחירות ודום נשימה בשינה, האם גם במקרה כזה זה נובע מצניחת בסיס הלשון, או שצניחת בסיס הלשון זה רק בשינה על הגב, ועל הצד זה נובע מסיבות אחרות?
והאם לצורת מנח הראש על הכרית, סוג הכרית, המזרן וכדו', יש השפעה על דום נשימה בשינה? יש משהו שגורם למעבר חופשי של אוויר, או לחסימה של אוויר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דום נשימה- תנוחה
לתנוחה אכן יש במקרים רבים השפעה על דום נשימה חסימתי בשינה. לרוב תנוחה על הצד מפחיתה את האירועים של חסימה ויש כאלו, לאחר בדיקת שינה, שמומלץ להם לישון עם חגורה וכדור טניס לגב כדי למנוע שכיבה על הגב תוך שינה עמוקה. ההסבר הוא כי האנטומיה של בסיס הלשון לעומת הלוע משתנה. בכל מקרה החסימה היא תמיד בשל התרופפות שרירי הלשון וקירות הלוע בעת שינה בעקר באנשים שמנים אך לא רק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אסטמה משפיעה על מהלך boopתמר07/03/2017
שלום רב. במקרה שמישהו חולה ב-boop ויש לו גם אסטמה,האם מחלת הboop תהיה מושפעת מהאסטמה שברקע,כמו חומרת המחלה או זמן ההבראה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין מענה?
תמר10/03/2017למה אין מענה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אסתמה ו BOOP
ד''ר שבתאי ורסנו22/03/2017לא ידועה לי השפעת גומלין. מאידך סטרואידים שנותנים כטיפול ב BOOP משפיעים לטובה על האסתמה.
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)