מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סטורציה לא תקינה והמטוקריט גבוהron17/01/2017
שלום
האם יש קשר בין רמות סטורציה לא תקינות ( 94 ומטה ביום) לבין המטוקריט גבוה בדם?
וא"כ, מה הסיבה לכך? ואיך ניתן לאבחן את הקשר ביניהם?
שאלה נוספת, וללא קשר לשאלה לעיל,
דום נשימה חסימתי בשינה משפיע על רמות ההמטוקריט בדם?
רמה של המטוקריט בסביבות 55.00 יכולה להיות מוסברת ע"י אחת מהאופציות דלעיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת חמצון ופוליציטאמיה
ד``ר דניאל סטרובין20/01/2017ירידה בחמצון באופן כרוני מכל סיבה שהיא יכולה לגרום לייצור מוגבר של תאיי דם אדומים ועקב כך עליה בהמטוקריט (מצב הנקרא פוליציטאמיה) . פוליציטאמיה עצמה אינה סיבה לירידה בחמצון (היפוקסיה) אך התוצאה של מצבים שונים בהם חשמה חרחדה מתמדת או חוזרת של חמצון בדם. דום נשימה בשינה הינו אחד מצבים האלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאפי אסטמה כמעט הרגו אותיshir17/01/2017
כבר הרבה שנים שאני חולת אסטמה והביאו לי מלא משאפים שלסירוגין כמעט הרגו אותי.
עד שמצאו משאף שנקרא בריקלין שאכן עזר.
משום מה הפסיקו לייצר את המשאף הזה.
ונסיתי עוד כמה עכשיו משאפים אחרים אבל עד עכשיו גורעים (בין היתר וינטולין זה שאמור להחליף את בריקלין),
ספרתי הכל לרופא ריאות והוא נראה כמו אובד עצות. מה עושים במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באסתמה
ד``ר דניאל סטרובין20/01/2017ונטולין ובריקאלין הינן תרופות להקלה אך לא לטיפול קבוע לאסתמה. במקרים של תופעות לוואי מונטולין, משאף אארובנם מהווה אלטרנטיבה. בהקשר לטיפול קבוע, היום קיים מגוון גדול של משאפים שחלקם ניתנים גם לשימוש לפי הצורך (כגון, סימביקור,דוארספ, פוסטר). בנושא התאמת טיפול אישי יש לפנות לרופא ריאות מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה של המאמץ- נטילת וינטולין מספר שאיפותיעל17/01/2017
שלום,
אני בת 32. יש לי אסתמה קלה יחסית אני לוקחת שאיפה מסרטייד 500 מ"ג פעמיים ביום.
יש לי גם אסתמה של המאמץ, ולפני פעילות גופנית אני לוקחת 2 שאיפות של וינטולין 10 דקות לפני.
אני מתאמנת 6 פעמים בשבוע במכשיר אליפטיקל בייתי עם מד דופק, ולאחרונה מאחר שמאוד שיפרתי את הכושר הגופני
אני מצליחה להגיע מקסימום לדופק 130 שהוא קצת מידי עוברי על מנת לעבוד בדופק טוב ולשרוף קלוריות.
שמתי לב שכאשר אני לוקחת 3 שאיפות של וינטולין ולא 2,
ישנה עלייה בדופק ל 140.
האם ניתן לקחת 3 שאיפות לכמה חודשים הקרובים, או שזה קריטי שזה יהיה רק 2 שאיפות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בונטולין לפני ביצוע מאמץ
ד``ר דניאל סטרובין20/01/2017מינון ונטולין המומלץ למקרי צורך (לפני מאמץ) הינו 2 שאיפות. לא ידוע על תועלת גבוהה יותר מביצוע יותר שאיפות בפעם אחת. תופעת לוואי עיקרית של סלבוטמול (ונטולין) הינה דופק מהיר, יתכן שעליה בדופק הינה בגלל תופעות לוואי של מינון ונטולין עודף מאשר תועלת תרופה למניעת תסמיני אסתמה. בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם רופא מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין פילקסוטייד לסרוטייד?מת16/01/2017
רופאים נכבדים!!!!!
גם אני ובני בן ה21 חודש סובלים מאסטמה.
לבן שלי יש פליקוטייד - משאף כתום ולי יש סרטייד בדיסק לא אירוסול.
התחלתי להשתמש בפליקוטייד לעצמי מנוחיות האירוסול אבל היום הרופא של הבן אמר לי שאני לא עושה נכון.
אני שואל 2 שאלות
1) מה ההבדל בין פילקסוטייד לסרוטייד למניעה?
2) אם מה שעשיתי לא נכון האם יש משהו שיהיה טוב למניעה בארוסול?
אני מציין שאני לא לוקח את המניעה בשוטף רק כשיש צורך עקב מזג אוייר = קור עז או רוחות מזרחיות ואובך או שאני עושה עבודות DIY ונקיון שעושים הרבה אבק.
אני מבין שזו לא פורום כתחליף לביקור אצל רופא אבל אני רוצה לעשות שיעורי בית לפני שאני הולך לרופאת המשפחה.
תודה רבה
מת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרטייד/פחקסוטייד?
ד''ר שבתאי ורסנו16/01/2017שלום,
בסרטייד יש סטרואיד זהה לזה שבפליקסוטייד אך בנוסף יש בו גם מרחיב סמפונות הפועל 12 שעות (סלמטרול), לכן הוא נקרא משאף משולב. כמוכן ייתכן שוני במינון הסטרואיד בכל משאף.
האינדיקציות לטיפול משולב או רק סטרואידי תלויה ברמת החומרה וההחרפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש תכשיר
מת16/01/2017שעושה את העבודה כמו סרטייד אבל מגיע בצורת אירוסול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סרטייד/ארוסול
ד''ר שבתאי ורסנו17/01/2017אכן יש: FOSTER, FLUTIFORM, DUORESP,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהDUORESP
מת20/01/2017הרופא משפחה נותן לי מרשם אבל אמר שאתייעץ עם רופא ריאות על המינון לDUORESP
תודה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
DUORESP
ד''ר שבתאי ורסנו06/02/2017שלום,
המינון משתנה בהתאם לחומרה. לכן עלייך להתייעץ עם רופא הריאות שבדק אותך וביצע תפקודי ריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת ספירומטריהיעל14/01/2017
לרופא המשיב שלום רב,
אני בת 50, בריאה בד"כ, לא מעשנת. ידוע על אלרגיה קלה-בינונית למספר אלרגנים שכיחים, כגון אבק וכדו'.
לאחרונה ביצעתי ספירומטריה (לפני שימוש ב-ונטולין ולאחריו) על רקע מספר בעיות שהופיעו בשנה האחרונה, לרבות אירועי קוצר נשימה, שיעול, תסמיני אלרגיה ועוד.
מצורפות להלן תוצאות הבדיקה. בהסתמך על תוצאות אלה, רופא הריאות קבע שמדובר באסתמה והנחה אותי להתחיל להשתמש בקביעות ב-ונטולין. עם זאת, רופא אחר טען כי תוצאות הבדיקה למעשה שוללות אסתמה, וכי אין כל הצדקה לשימוש ב-ונטולין.
למעט בדיקה זו, לא הופניתי ולא ביצעתי בדיקות נוספות הקשורות בתפקודי ריאה.
אשמח לשמוע את חוות דעתך המקצועית בעניין. האם תוצאות הבדיקה אכן מעידות על אסתמה? האם די בהן כדי להצדיק שימוש קבוע ב-ונטולין מעתה והלאה?
תודה רבה על עזרתך,
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה?
ד''ר שבתאי ורסנו15/01/2017שלום,
תוצאות הספירומטריה לפני ונטולין הן תקינות. לאחר ונטולין יש שיפור נוסף ומשמעותי. זו איננה הוכחה לאסתמה אך יחד עם תלונותייך היא מעלה חשד לאסתמה. לצורך וידוא של אסתמה/שלילתה יש לבצע מבחן תגר מטאכולין (במכון תפקודי ריאות מתאים) , ללא כל טיפול !! בכל מקרה, ונטולין אינו ניתן כטיפול קבוע אלא כ SOS ורק למי שאובחן כאסתמטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל16/01/2017שבתאי היקר, תודה רבה על תשובתך הברורה. אפעל כפי שהמלצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לדעתך יש צורך ב-ct ריאות לאור הממצאים הנ"ל:יובל14/01/2017
שלום רב,
נגשתי עם תוצאות צילום החזה לרופאת הריאות בשל החשד למרפן: כאמור התוצאות:
"להלן ממצאי בדיקה רדיולוגית של בית החזה (פא+לטרל):
אוורור יתר. לא הודגם תסנין או תהליך מוקדי בריאות.
זוויות הסרעפות חופשיות. צל הלב אינו מוגדל."
הרופאה כתבה ברקע פקטוס קרינטום ועקמת.לא מעשן,שולל קוצר נשימה,שיעול או הגבלה נשימתית.מצב כללי טוב. ללא מצוקה נשימתית.מעל הריאות כניסת אוויר טובה ושווה,ללא חירחורים או צפצופים. צ.חזה:רושם של אוורור יתר יותר מימן. ספירו: בוגדל לנורמה. ללא שינוי משמעותי לאחר מרחיבי סימפונות FVC:90,FEV1:90-96,FEF:82-87,FEV1/FVC:83
רופאת הריאות אמרה שלפי הצילום יש משהו לא כ"כ טוב והפנתה לסיטי ט"מ חזה עם/בלי ח.ניגוד.
שאלתי היא: לפי הממצאים מה יצא לא תקין? האם גם לדעתך יש צורך בסיטי?( לא מעוניין בקרינה מיותרת שלא לצורך). האם הממצא היחידי שלא טוב הוא אוורור יתר?אז רשמת לי בעבר שלעיתים זה אבחון סובייקטיבי של המומחה בדימות,אך היא לא התייחסה לכך. ממה שהבנתי מהרופאה, הסיטי נועד להשלים את הפאזל של הבירור למרפן שהפנה אותי גם אליה וזו הסיבה בין היתר לסיטי, אך אם לא אצלול או אעשה מאמץ לא אצטרך לערוך את הבדיקה? כי הבנתי שאם משהו יצא לא טוב גם בסיטי אלו הן ההשלכות ואין טיפול רפואי? האם תפקודי ריאות מלאים כולל מדידת כושר הדיפוזיה מחליף את הצורך ב-ct לצורך העניין במקרה שלי? (לפני שנכנסתי לרופאה אמרו לי לשאוף חזק ולנשוף לתוך מכשיר ושוב לאחר 10 דק' ואינני יודע אם הבדיקה הזאת נקראת תפקודי ריאות ומדידית כושר הדיפוזיה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיף צילום מס' 2
יובל14/01/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיף תוצאות בדיקה אחרונה
יובל14/01/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מרפן
ד''ר שבתאי ורסנו15/01/2017שלום,
החשד לתסמונת מרפן עקרונית צריך לעלות בשל ממצאים בבדיקה גופנית כגון איוושה מעל אבי העורקים, מראה וכיו,ב. לגבי הצילום ניתן לומר שהריאה הימנית נראית ,שחורה, יותר וגם עורק הריאה מאותו צד נראה פחות בולט מהשמאלי. ייתכן וזה "טכני, עקב זוית הצילום וייתכן ואמיתי. ממליץ לבצע תפקוד ריאות מורחב (מה שביצעת הוא תפקוד פשוט) כולל בדיקת כושר הדפוזייה ולפנות עם התוצאות לייעוץ רופא ריאות שיחליט האם יש מקום ל CT חזה. לגבי המרפן שאל את הרופאה שלך האם קיימות אוושות מעל הלב וכיו"ב העלולים להופיע במרפן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחינת הלב
יובל15/01/2017תודה רבה על המענה המהיר :)
האם ניתן לבקש את הבדיקות שציינת מרופא המשפחה/לחזור לרופאת ריאות עם החוות דעת שלך?
"אקו לב מה-12.16 תקין, אין עדות להרחבת אאורטה,ללא MVP,מסתם אאורטאלי טריקוספידאלי. אאורטה העולה 25 מ"מ, סינוסים 25 מ"מ. בעיניים חשד לגלאוקומה. מבנה בית החזה פקטוס קרינטום. בגיל ילדות ידוע על PFO קוטרו 3 מ"מ- דלף בינוני משמאל לימין, בהמשך נסגר ספונטאנית לפי הביקורת אצל פרופ' בלידן מ-2008. קולות הלב סדירים, ללא אוושות,ריאות נקיות,ללא סימני אי ספיקה". הקרדיולוג הסביר שאף על פי שאקו לב תקין עליי לבצע MRA לאורך האאורטה כולה כי ניתן לקבל שם ממצאים חדשים כמו הרחבת האאורטה.
מבחינת השלד יצא לי ערך מעל 7-סימן קרדינלי,אך הלב תקין ובעיניים אין לי תזוזה/נקע של עדשה ורק מיופיה ולחץ תוך עיני גבוה כך שללא מעורבות עם פגיעה עיקרית של מערכת נוספת מלבד השלד גם בהינתן ובבדיקה הגנטית תמצא המוטציה לא ניתן בוודאות לקבוע מרפן ולכן אני בהמשך מעקב רב תחומי).
אגב, יש מס' בתי חולים שמחזיקים במכשיר ct חדש שמפחית את הקרינה עד 80% ומאידך הרזולוציה לא פוחתת, אלא עולה. האם לדעתך ניתן לבקש לערוך את הבדיקה במכשיר הנ"ל?מה שמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מרפן?
ד''ר שבתאי ורסנו16/01/2017שלום,
נראה לי שאתה נמצא בברור מתאים. המשך להתייעץ עם הרופאים המטפלים בך, כך נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תגר מטכולין להעלאת פרופילרוני12/01/2017
שלום רב, כרגע אני בתהליכים להעלת הפרופיל הצבאי שלי וחלק מהתהליך הצבא הפנה אותי לבצע בדיקת תגר מטכולין.
השאלה שלי היא איפה אני עושה את הבדיקה והאם צריך בשביל זה הפניה מרופא משפחה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מטאכולין
ד''ר שבתאי ורסנו13/01/2017שלום,
זו בדיקה שנעשית בדרך כלל רק במכונים של בתי חולים.
יש צורך בהפניית רופא וגם טופס התחייבות לתשלום מקופ"ח/מהצבא !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם אסתמה במהלך טיסהאור10/01/2017
היי אני בת
25 עם אסטמה מילדות. זה עבר לי בגיל מסויים וחזר לפני שנתיים ( מודה שבעקבות עישון).
אני מטופלת בסרטייד פעמיים בשבוע וונטולין לעת צורך. אני מאוזנת לא היו לי התקפי אסטמה.
אני אמורה לטוס לגרמניה בעוד יומיים ודיי חוששת הלחיצו אותי עם תופעה של חוסר חמצן במטוס.
מה אתה ממליץ לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חמצן במטוס
ד''ר שבתאי ורסנו13/01/2017שלום,
לחולים אסתמטיים מאוזנים לא צריכה להיות בעייה של חמצן במטוס. אמנם ריכוז החמצן במטוס נמוך מזה שעל פני הקרקע (155 לעומת 21%9 אך זה מספיק לאנשים שרמת החימצון שלהם תקינה על פני הקרקע. טיפול בסרטייד ניתן באופן יומיומי (במידה ואכן יש אינדיקציה לטיפול בו). במקרה שלך, אם את חוששת מהנסיעה, עברי לטיפול יומי (בוקר וערב) , לפחות עד חזרתך. בחזרתך בדקי עם הרופא שלך את האינדיקציות להמשך טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום לאחר שימוש בפרודניזוןאבי08/01/2017
שלום רב,
אני בן 67 עם COPD קשה.
לא מזמן אושפזתי בבית חולים לאחר התקלחות של המחלה.
שוחררתי לאחר כמה ימים עם המלצה לקחת זינט+רוליד+פרודניזון במינון יורד(40 מ"ג ולהוריד במינון כל 3 ימים).
יש לציין שלפני האשפוז לקחתי כמה ימים זינט ופרודניזון.
מזה 5 ימים יש לי חום (37.0-37.5). האם זה יכול להיות קשור לפרודניזון?
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין08/01/2017סביר יותר שמקור לחום הינו זיהום. מומלץ לפנות לרופא המטפל לצורך בדיקה והערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיפה לטורבוהלר במקום שאיפהיעל28/12/2016
שלום. לבני, בן שמונה, יש רגישות בדרכי הנשימה והרופא רשם לו טורבוהלר פעמיים ביום למניעה. בני אמר שבטעות נשף לתוך הפיה במקום לשאוף באחת הפעמים. האם זה פוגע במשכיר? הוא טוען שמאז לא מרגיש את האבקה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין28/12/2016דרך הנכונה של שימוש במשאפים היא שאיפה תרופה. נשיפה לתוך המכשיר אינה יעילה אך לא אמורה לפגוע במשאף.
כדי לוודא שמכשיר תקין - ניתן אחרי תעינה רגילה במקום שאיפה להפוך מכשיר עם פיה כלפי מטא ולדפוק בעדינות על משטח (לדוגמה, שולחן) , אמורים לראות גרגירים עדינים מאוד של אבקה על השולחן.
תחושת אבקה בזמן שאיפה אינו דבר הכרחי, לעיתים קרובות מטופלים לא מרגישים דבר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום רנטגן חזהיובל28/12/2016
שלום רב,
הגיעו התוצאות של צילום רנטגן חזה שנשלחתי לבצע בשל חשד למרפן.
"להלן ממצאי בדיקה רדיולוגית של בית החזה (פא+לטרל):
אוורור יתר.
לא הודגם תסנין או תהליך מוקדי בריאות.
זוויות הסרעפות חופשיות.
צל הלב אינו מוגדל."
מהי משמעות תוצאות הבדיקה? תקין? אוורור יתר?
תודה רבה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין28/12/2016לפי תאור אין לאבחן פטולוגיה ריאתית. איוורור יתר לעיתים הינו אבחון סובייקטיבי של מומחה בדימות (רנטגן). אבחון של נפחת (אמפיזמה) מתבצע ע"י CT חזה או תפקודי ריאות מלאים כולל מדידת כושר הדיפוזיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש צורך להתקדם עם הבדיקה?
יובל28/12/2016לד"ר דניאל סטרובין שלום רב ותודה על המענה המהיר.
האם אתה ממליץ להסתפק בבדיקה שערכתי או להתקדם לאבחון נפחת ע"י האמצעים שמנית? ( מציין שאני לא מעשן ולא עישנתי מעולם). במידה ויש נפחת האם המשמעות היא פשוט לא לצלול או שיש לכך משמעות יותר רחבה?
איך אפשר לאבחן אוורור יתר בצורה מדעית ולא סובייקטיבית? האם זה נעשה ע"י רדיולוג רק במעמד הבדיקה(טכנאי רנטגן) או רופא מומחה לריאות? אם אביא תוצאות עם דיסק למומחה הריאות הוא יוכל להחליט סופית?
מדוע הטכנאי הצמיד לי סינר מגן קרינה על הגב ולא גם על החזה ? הוא צילם את החזה וצד אחד שעמדתי עם הכתף למכשיר.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/12/2016המשך בירור תלוי בנוכחות תסמינים נשימתיים כרוניים ו/או שיקול דעת של רופא מטפל. תפקודי ריאות מלאים וסיטי חזה מאבחנים נפחת באופן ברור. צילום חזה רק מעלה חשד.
תשובה מקבלים מרופא רדיולוג. טכנאי רנטגן מבצע בדיקה על פי כללים מקובלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו בדיקה נוספת ניתן לבצע על מנת לאשש אסטמה ?
רינת30/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין30/12/2016לעיתים קרובות אין צורך בבדיקות נסופות, אבחנת נעשת על סמן סיפור מטופל, ממצאים בבדיקה גופנית ותוצאות תפקודי ריאות- ספירומטריה . בדיקות תגר (מאמץ או מטאכולין/אדנוזין) הינן בדיקות עזר למקרים בהם קיים ספק באבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי לשיפור מצב copdמירב28/12/2016
שלום רב, מעונינת לדעת אם מצב של אמפיזמה/copd שלא על רקע עישון יכול להשתפר עם השנים ע"י אירובי/ שיקום נשימתי/ תזונה, או שמדובר במצב של אל חזור שמכאן והלאה רק ימשיך להחריף. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין28/12/2016תחזית של חסמת הריאות (COPD ) אינה שונה אצל מעשנים וגם אצל לא מעשנים. פעילות גופנית משפרת כושר/ סיבולת לב-ריאה בכלל חולי COPD.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכוי לשיפור מצב COPD
מירב29/12/2016תודה על תשובתך ד"ר. התכוונתי לשאול אם פעילות ספורטיבית אירובית עשויה לשפר את מצב המחלה (להחזיר את הגלגל אחורה) או שהיא משפרת רק סימפטומים של המחלה. תודה. כלומר, האם יש סיכוי למשל לתמונת מצב טובה יותר בסיטי לאחר תקופת אימונים ארוכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/12/2016לא ניתן לשפר מחלה בעזרת טחפול מיטבי הכולל הפחתת גורמי סיכון, תרופות, מדיניות חיסונים ופעילות גופנית סדירה. כטוב ביותר נחשב ליצור התקדמות המחלה. בחלק גדול מהחולים מחלה ממשיכה להתקדם אך בקצב איטי יותר תחת הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכוי לשיפור מצב COPD
מירב29/12/2016תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמינות של בדיקת תגר מטכוליןרינת28/12/2016
רציתי לברר עד כמה הבדיקה אמינה, כלומר עד כמה היא מושפעת משיתוף פעולה מלא של הנבדק.
האם הנבדק יכול להשפיע על תוצאות הבדיקה?
האם באמת מדובר בבדיקה סובייקטיבית ?
האם יש בדיקה אובייקטיבית שאינה תלויה בנבדק אשר יכולה לאשש בוודאות קיומה של אסטמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין28/12/2016מבחן תגר מטאכולין הינו אמין, במידה ובדיקה תקינה - סבירות לאסתמה הינה פחות מ5% . בדיקה חיובית (פטולוגית) במצבים נוספים פרט לאסתמה, לכן מבחן תגר מטאכולין חיובי אינו שווה אבחנת אסתמה ללא תסמינים (אנמנזה מתאימה למחלה) .
במקרים בהם מטופל אינו מבצע בדיקה באופן מיטבי , לא ניתן להגיע למסקנה בכל בדיקות תפקודי ריאות, לא רק במקרה של תגר מטאכולין. טכנאית המדריכה מטופל במהלך בדיקה יכולה לזהות בקלות האם מטופל הינו מבצע בדיקה באופן שאינו מיטבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם ישנה בדיקה אובייטיבית לאבחנת אסטמה ?
רינת29/12/2016הרי בדיקה זו כמו גם האחרות מושפעת הן מהמטופל והן מהמבצע
וכשמדובר בסטז'ר שאינו בעל ניסיון גבוה, הסיכוי גדל לחוסר דיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/12/2016אבחנת אסתמה נעשת על סמך סיפור החולה )אנמנזה), ממצאים בבדיקה גופנית ובדיקות עזר (בינהם תגר מטאכולין).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת סטורציה בזמן בדיקת שינהרועי27/12/2016
.שלום
האם מדידת רמת החמצן בדם באצבע מושפעת מזרימת הדם באצבע?
השאלה היא לאדם שישן על הצד ומדי פעם היד נרדמת.
האם הירדמות היד קשורה לזרימת הדם ביד? ואם כן, האם הפרעה באספקת הדם ליד תשפיע על מדידת הסטורציה באצבע?
אם זה אכן כך, אז המדידה בשינה אינה בהכרח אובייקטיבית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין28/12/2016מדידת ריווי חמצן אינו מדד אובייקטיבי יחיד ואף לא עיקרי בבדיקת שינה. הרדמות יד נובעת בשכיבה על הצד בדרך כלל בגלל לחץ עיצבי ולא על כלי הדם, לכן לא אמורה להיות השפעה משמעותית על ריווי חמצן במקרים האלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה קשה, COPD וספורטמירי27/12/2016
שלום, אני חולת אסטמה קשה שלאחרונה מוגדרת כחולת COPD למרות שמעולם לא עישנתי. אני משתדלת ללכת על הליכון 40 דקות 4 פעמים בשבוע למרות המאמץ הנשימתי הרב שכרוך בכך. אני מרגישה שלמרות המאמץ שאני משקיעה בספורט, מצבי הבריאותי הולך ומדרדר ואני כבר לא מגיבה לתרופות כמו ספיריבה וסרטייד. האם יש טעם להמשיך בספורט? יש סיכוי שאי פעם מצב הריאות שלי ישתפר, או שההדרדרות היא תמיד בלתי נמנעת? תודה.
ד``ר דניאל סטרובין27/12/2016תסמינים של אסתמה קשה וCOPD יכולים להיות דומים. קיימת אפשרות לשילוב של אסתמה וCOPD. ב30% ממקיר COPD אין רקע של עישון , לכן זאת לא רק מחלת מעשנים. רמת כושר טובה חשובה כמעט בכל מחלה ריאתית, גם לאסתמה וCOPD ללא יוצא מין הכלל. פעילות גופנית מומלצת מאוד ובמקרי מגבלה נשימתית במאמץ קל- גם שיקום נשימתי ייחודי.
נתונים ספציפיים לגבי טיפול במקרה פרטני ניתן לקבל בזמן יעוץ אצל רופא ריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטמה קשה, COPD וספורט
מירי27/12/2016תודה רבה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)