פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסטמה אספירין ותרופות ממשפחת NSAID'S
    ריטה
    09/10/2016

שלום, אני חולת אסטמה אלרגית שנים רבות וכן חולת סינוסיטיס כרונית. לפני מספר שנים נאמר לי שעקב השילוב של אסטמה וסינוסיטיס אסור לי ליטול אספירין ונגזרותיו (nsaid's). ואף נאמר לי "אם את לוקחת - את מתה!" ע"י רופא. ברצוני לציין כי עד אז נטלתי ארטופן לכאב ראש ללא בעיה.
    לאסטמה אני מקבלת באופן קבוע כדור סינגולר, 10 מ"ג, כדור פרדניזון 5 מ"ג ומשאף סימביקורט 320/9 פעמיים ביום ומאוזנת מבחינת הנשימה ללא התקפים

שאלתי - מה הסכנה בנטילת אספירין ונגזרותיו במצבי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    09/10/2016

אספירין , כמו שאר תרופות ממשפחת נוגדי כאבים לא סטרואידליים (NSAID ) יכולות להשפיע שלילית על תסמינים אסתמה בשל אפקט על אחד ממנגנוני המחלה . לא לכל חולה אסתמה קיימת השפעה שלילית הזאת. לחלק חולי אסתמה לא נצפתה שום השפעה שלילית משימוש בתרופות ממשפחת NSAID . במקרה פרטני יכול להיות ששימוש קבוע בסינגולייר (מונטלוקאסט) ו/או פרדניזון מונעים תופעות קליניות בעקבות שימוש באספירין. מומלץ להתייץ עם רופא אלרגיה וריאות בנוגע לשימוש בתרופות מאותה קבוצה (NSAID)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה צילומים יש בCT ריאות?
    מור
    08/10/2016

הייתי בשיבא ולפני ברונכוסקופיה רצו לבצע CT וסרבתי מחשש לקרינה גבוהה (כבר עברתי CT כל גופי לפני שנתיים) אז שחררו בלי לעשות דבר.

מחשש שאאלץ לעשות את הבדיקה בכל מקרה אם אאלץ לחזור (מתחילה להרגיש לא טוב והCRP במיון היה 10 כך שכן יש תחילת דלקת) כמה צילומים יש בבדיקה למציאת גוף זר? פחות 2000? אני מרגישה בשיעול כאב קטן בין עצם הבריח לשד משמאל כך שאפשר לומר שזה המיקום המדוייק של חתיכת החביתה. האם יראו אותה בכלל בCT?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כמה צילומים יש בCT ריאות?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    09/10/2016

תסמינים כגון שיעול , כאבים , חום אינם אבחנתיים לנוכחות גוף זר ולא למיקומו מבחינה אנטומית . בדיקת CT חזה מיועדת לברר מיקום מדויק של פטולוגיה. חומר לא מוצק בעץ סימפונות שאינו מזוהה בקרן רנטגן לא להראות בבירור אך במידה וקיימת דלקת סביבו , ניתן יהיה לומר בסבירות גבוהה מאוד היכן לחפש.
    בדיקות CT חזה בהתאם לדרישות רופא מפנה ובהתאם לסוג בדיקה (חתכין דקים, עם או בלי ח.נ) יכול לכלול בין מספר 200-300 עד 2000-3000. יש לציין שאין קשר ישיר בין מספר תמונות לכמות קרינה (מספר קטן של תמונות עם רזוליוציה גבוהה דורש לעיתים יותר קרינה מאשר מספר גבוה יותר של תמונות ברזוליוציה נמוכה )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרקם שומני של כבד וסטורציה נמוחה
    יגאל
    03/10/2016

שלום רב! סיליקוזיס ברקע משנת 2010. הפרעה נשימתית קשה. לאחרונה, סטורציה בהליכה 79%.
    ב-US בטן בשנת 2014 ו-2016 הודגם מרקם שומני של כבד. ב-CT משנת 2013 ולפני היה מרקם תקין. אני בן 54, לא משתמש באלכוהול בכלל, לא מעשן, רזה, בריא מלבד קשיי נשימה וסטורציה נמוחה.
    האם יש מצב שמרקם של כבד הפך לשומני משנת 2014 עקב חוסר חמצן בדם? תודה.

הוספת תגובה

• כבד שומני

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/10/2016

לא ידוע לי כי חסר יחסי בחמצן גורם לכבד שומני. לגבי הסיבה במקרה שלך, יש להתייעץ עם רופא המשפחה או מומחה למערכת העיכול/כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה משאף עדיף להשתמש לטווח ארוך ?
    ידין
    01/10/2016

בן 63. פעיל מאוד ספורטיבית. אובחנתי השבוע כסובל מאסטמה.לא ממש מפריע לי בפעילות. הרופא רשם לי שימוש במשאף רלבר (... fluticasone furoate 92 mcg). הבן שלי בן 22 ואובחן כאסמטי עוד כילד קטן. משתמש ב - Symbicort 160 4.5
    בהנחה ששני המשאפים "יודעים" לעשות את העבודה, לפחות לגבי, באיזה מהם יש מינון נמוך יותר של סטרואידים ? באיזה מהם עדיף להשתמש לטווח ארוך ? שנב טובה.

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    05/10/2016

מדובר בשני משאפים משולבים (סטרואיד נשאף ומרחיב סימפונות בטא-אגוניסטי ) . מבחינת מינון סטרואיד נשאף הוא די דומה בין המשאפים. מרחיב סימפונות של סימביקורט מתחיל לפעול מהר יותר - לכן יכול לתת הקלה מיידית במידה של קשיי הנשימה . יתרון של רלבאר - השפעה לאורך 24 שעות - לכן מדובר במינון קבוע של פעם ביום (סימביקורט פעמיים ביום)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• US בטן וממצאים נודולרים סיליקוטיים בכבד
    יגאל
    30/09/2016

שלום רב! סיליקוזיס ברקע. הפרעה נשימתית קשה. ב-US בטן האחרון הודגם מרקם של כבד שומני. לפני זה ב-CT תמיד היה מרקם תקין. שמעתי שלפעמים ישנם ממצאים נודולרים סיליקוטיים גם בכבד. האם יש מצב שטיפות של שומן וממצאים נודולרים בכבד דומים זה לזה ב-US בטן? תודה.

הוספת תגובה

• US בטן וממצאים נודולרים סיליקוטיים בכבד - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/10/2016

שלום,

לדעתי הממצאים ב US בשני המקרים שונים לגמרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה דילגת על השאלה שלי?

מור
    04/10/2016

אני צריכה עזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיפת מזון במקום לבלוע
    דניאל
    30/09/2016

בת 18, ביום חמישי אכלתי חתיכה קטנה של חביתה ולצערי שאפתי אותה במקום לבלוע, די נחנקתי והשתעלתי כשתי דקות ברצף עם תחושה שהחתיכה לא יצאה אך הגירוי להשתעל עבר (יש גם אסתמה וסימביקורט לא מעלים את הצפצופים).
    ביקרתי אצל הרופאה שלי רק אתמול והיא אמרה שבאמת שומעים צפצופים אך רק בריאה השמאלית, היא נתנה לי הפניה למיון לבוקר.
    הייתי במיון, עדיין שמעו צפצופים רק בריאה שמאלית ושלחו לצילום למרות שברור שלא יראו שם דבר כי לא מדובר במתכת... בכל זאת בגלל צילום נקי שלחו הביתה עם המלצה שאם המצב ימשיך\יחמיר\יתפתח חום ללכת לרופא ריאות לעשות CT ריאות (בשום אופן לא עושה) ולשקול ברונכוסקופיה.

לא מבינה למה לחכות לדלקת ריאות אם רק הריאה השמאלית מצפצפת ודי ברור שהחתיכה עדיין שם ומתחילה להרקב ולמה לי ללכת לרופא ריאות שהתור אליו רק עוד חודשים במקום לחזור למיון או להסתכן בחנק אם החתיכה תרד פתאום יותר למטה. האם נשמע שהחתיכה עדיין שם בהתחשב שרק ריאה אחת מצפצפת ויש תחושת מועקה בחזה? טיפה התחדשו השיעולים. האם לפנות למיון אחר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאיפת מזון במקום לבלוע

הוספת תגובה

• תשובה בבקשה?

מור
    04/10/2016

עדיין צפצופים רק מריאה שמאלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    05/10/2016

מזון נוזלי/רק שנשאף לדרכי אויר תחתונות נספג די מהר, לעומת מוצקים (גרעינים, עצמות) שלא נספגים כלל. שיעול מתמשך הינו תסמין הבולט ביותר לגוף זר (אוכל או אחר) בדרכי אויר . במידה ותסמינים לא חולפים - יש לפנות לבית חולים (מיון/מרפאת ריאות של בית חולים) , לפי תסמינים ניתן יהיה לשקול ביצוע ברונכוסקופיה גמישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברונכיט וסינוזיטיס-עד מתי הליחה תיעלם
    אלרגית?
    28/09/2016

שלום. עקב ברונכיט וסינוזיטיס שחטפתי טופלתי בהינאלציות עם מי מלח ונטולין ובודזונייד סטרואידים. בהמשך התווסף אוגמנטין. מאז עבר שבוע של הינאלציות פעמיים ביום והמצב ממש השתפר ולפי המינון ההינאלציות שהוצע לי כבר סיימתי אותו בבוקר וממיכה עם האנטיביוטיקה לעוד יומיים, אך היום בערב הרגשתי כשצחקתי קושי בנשימה. על פי תחושתי עשיתי הינאלציה נוספת עם כל החומרים ומיד השתחררה לי ליחה שהיתה תקועה והרגשתי הקלה. חשבתי שהליחה כבר הסתיימה כי הכל היה נראה שחולף. אודה לדעתכם בנושא. תודה רבה מראש: 1. מדוע הליחה נתקעה ורק ההינאלציות שחררו אותה? 2.האם זה יהיה בסדר להמשיך עוד יום יומיים הינאלציות עם החומרים עד לשיפור לגמרי?

הוספת תגובה

• ברונכיט וסינוזיטיס-עד מתי הליחה תיעלם - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    28/09/2016

שלום,

ליחה שנתקעת הסיבה היא צמיגות. ניתן להמשיך באנהלציות עד שתחושי טוב. האם יש לך רקע אלרגי? אסתמטי? אם לא ידוע לך על כך אבל ארועים כאלו חוזרים יש לחשוב גם על אפשרות זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברונכיט המשך לשאלה

אלרגית?
    28/09/2016

תודה רבה. המשכתי רק עם הונטולין ומי מלח בהינאלציות וזה גם משחרר ועוזר. לאמא שלי יש אסתמה ואלגריה לקרדית האבק חומרי ניקוי וכדומה. אני דיי רגישה ולעיתים שזה בסביבתי אני משתדלת לא לשאוף את זה כי זה עושה לי ממש בחילה. במקרה זה לדעתי שאפתי המון עשן סיגריות וזה מה שגרם לחסימה והיווצרות הדלקת בסימפונות. זה קורה לי אחת לשנתיים בערך ולעיתים מצליחה למנוע זאת מראש על ידי אדים חמים. אך במידה ואני אכן שואפת עשן סיגריות וזה יקרה שוב תחושת החסימה, כיצד אוכל למנוע את הסיוט הזה שוב? מה האפשרויות למניעה שיש בפניי? האם צריך שיהיה בידי משאף ונטולין למקרה חרום כזה על מנת למנוע את כל ההחמרה שמגיעה אחר כך? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברונכיט המשך לשאלה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    28/09/2016

שלום,

את צריכה להגיע לידי אבחנה. פני לרופא ריאות לייעוץ ובדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשימה תקינה בריצה ולאחריה קוצר
    נעמה
    26/09/2016

שלום,
    אני נשאית אסתמה מנעורי ומטופלת לפי הצורך בסימביקורט. היום אני בת 35, רצה כ-5 קמ פעמיים בשבוע. בעת הריצה הנשימה שלי בדכ תקינה אך לעיתים קרובות מתפתח לי קוצר נשימה לאחר שאני מסיימת את הריצה ומגיעה הביתה.
    איך זה יכול להיות שדווקא בעת מאמץ הנשימה תקינה והקוצר מתפתח במנוחה שלאחריה?
    תודה,
    נעמה

הוספת תגובה

• נשימה תקינה בריצה ולאחריה קוצר - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/09/2016

שלום,

התופעה הזו של קוצר נשימה דווקא לאחר סיום המאמץ אופיינית לאסתמה ונקראת EXERCISE-INDUCED BRONCHOSPASM . לא ברור בוודאות מדוע היא קורית אך ההנחה הרווחת היא שהיא קשורה בשינויי טמפרטורה חדים של רירית הסימפונות בתום הריצה.
    ממליץ:
    1. לעשות חימום לפני הריצה וגם מיד בסיומה !(לא להפסיק את הריצה האחת).
    כשהאוויר קר רצוי להשתמש במסכת אף-פה אן צעיף.
    2. אם זה לא עוזר, אז יש לשאוף 2 שאיפות ונטולין (או שאיפת סימביקורט) רבע שעה לפני הריצה.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיליקוזיס ברקע וקשיי הרמת הידיים
    יגאל
    24/09/2016

שלום רב!
    אובחנתי בסיליקוזיס ושחפת (טופלה). FEV1 36%, סטורציה במנוחה 96%, 6 דקות הליכה 79%. לאחרונה ישנם קשיים בהרמת הידיים - נאלצתי להפסיק שיעורי נהיגה עקב קוצר הנשימה בהחזקת ההגה. האם תופעה זו קשורה לסיליקוזיס? תודה.

הוספת תגובה

• סיליקוזיס ברקע וקשיי הרמת הידיים - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/09/2016

שלום,

לא ידוע לי קשר ישיר עם סיליקוזיס. לעומת זאת כאשר יש מוגבלות ריאתית משמעותית כרונית מכל סיבה הרי שגם מאמץ של הידיים עלול לגרום להגברת תחושת הקושי הנשימתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה-סיפור ממש מוזר מבקשת התייחסות
    דניאלי
    23/09/2016

חודשיים האחרונים סובלת יום יום מבעירה בחזה וברון הבטן ,צרבות,כאבים בחזה ועוד.נושא לבבי נשלל,אובחן ריפלוקס בינוני מטופלת בסותרי חומצה ללא שום שינוי.סבל גדול,תחושת גוש בגרון
    בחודש האחרון התחלתי לירוק גושי ליחה שקופה ובתוכם חוטים שחורים וכתמים שחורים. (היו לי שני מקרי דלקת ריאות קשים בעשרה חודשים האחרונים וטופלתי בטאבניק).
    לפני שהליחה והחןטים יוצאים הבעירה מתגברת.

מה זה יכול להיות?שני צילומי חזה בחצי שנה אחרונה תקינים לחלוטין.

אודה מאוד לעזרה.מיואשת

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה-סיפור ממש מוזר מבקשת התייחסות - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/09/2016

שלום,

ככל הנראה הטיפול לצרבת לא מספיק יעיל, רצוי לחזור לרופא הגסטרו לייעוץ/שינוי בטיפול.

לגבי הליחה והסיפור של דלקות ריאה בעבר- פוטנציאלית לאחר דלקות ריאה יכולים להישאר שינויים כגון התרחבות סמפונות באזור מסויים שמועד לזהומים חוזרים.

פני לייעוץ ובדיקה גם אל רופא ריאות, אם רופא המשפחה לא יכול לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום חזה לאחר שיעול ,צרידות,וליחת בוקר
    ציקו
    29/08/2016

שלום רב בתקופה של כחודשיים וחצי האחרונים שהתחילה בשיעול המשיכה בצרידות ובחודש האחרון ליחת בוקר לבנה או ירוקה לאחר שינת לילה , השיעול והצרידות נעלמו,
    ללא טיפול כל שהוא למעט צילום חזה לפני כחודש שתוצאותיו:
    צל הלב אינו מורחב
    לא הודגם תסנין ריאתי
    בליטת שער הריאה משמאל
    סינוסים קוסטופרניים חופשיים

אציין שבעבר עישנתי וכיום 3 שנים לא מעשן ,,,בן 68
    האם אילו נזקי עישון או זיהום וכדומה???,,, בתודה מראש,

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    30/08/2016

שיעול ממושך נובע מגירוי קבוע במערכת דרכי אויר עליונות (אף, סינוסים, ושט) או תחתונות (סימפונות וריאות). אם אין הסבר לסיבת השיעול מומלץ לפנות לרופא המטפל לצורך ביצוע הערכת דרכי אויר עליונות (בדיקת רופא א.א.ג) ותחתונות (תפקודי ריאות , יעוץ רופא ריאות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרבה תודה על ההתיחסות תבורכו

ציקו
    30/08/2016

הרבה תודה על ההתיחסות תבורכו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת משאף פלוטיפורם על לחץ בדם
    שלמה
    26/08/2016

שלום,
    לאחרונה נרשם לבת זוגי - בת 72 - משאף פלוטיפורם. מאז התחילה להשתמש בו היא חווה ירידה בלחץ הדם בהשכמה מ 140-150 סיסטולי לכ 120. האם יש קשר בין הדברים ומהו? תודה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    28/08/2016

משאף משולב פלוטיפורם מורכב מסטרואיד נשאף פלוטיקאזון ומרחיב סימפונות בטא אגוניסטי ארוך טווח פורמוטרול . אף אחד ממרכיבים לא אמור להשפיע על ירידה בערכי לחץ דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שלמה
    28/08/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה לאחר יציאה משחיה בבריכה. תופעה חדשה
    דוד
    22/08/2016

שלום וברכה

גילי: 50 . מזה ארבעה חודשים, אני שוחה פעמיים בשבוע במשך כשעה ללא מאמץ כלל!!. בארבע הפעמים האחרונות, כשעה שעתיים לאחר שובי הביתה, אני חש קוצר נשימה גובר והולך. מתחיל בשיעולים קטנים ומסתיים בקושי נשימתי משמעותי הדועך לאיטו, עד שנמוג כעבור יומיים.
    בפעם האחרונה אף חשתי צמרמורת בכל הגוף במשך מחצית השעה, ללא יכולת שליטה מצידי, עד שנרדמתי על הכסא והתופעה חלפה.

קושי הנשימה בא לידי ביטוי בעיקר באי יכולת נשימה דרך הפה. ברגע בו מגיע האוויר לנקודה מסוימת בבית החזה, משהו שם חוטף גירוי וגורם לשיעול קצר. כמובן שהאוויר אינו נכנס פנימה. חסרות לי הנשימות העמוקות.
    נשימה דרך האף מתאפשרת לעיתים, כשאני מנסה לעקוף את נקודת השבר בבית החזה באמצעות שינויי תנוחה כאלה ואחרים. פה ושם אני מצליח להבליח בכל זאת נשימות ארוכות, כאמור, רק באמצעות האף.

חשוב להדגיש כי הנקודה בבית החזה מוכרה לי משתי תופעות נוספות בהן אני נתקל מידי פעם:

1. כשאני אחרי ארוחה דשנה, הליכה ברחוב, עליה במדרגות או כל פעילות החורגת מישיבה נינוחה על הכסא, גורמת לי לחוש את אותו ״משהו״ התקוע לי שם בקנה הנשימה.

2. כשאני בהליכה מהירה ולפתע נזכר בדבר מרגש כלשהו או ציפיה למשהו משמח שעתיד לקרות, באותה שניה ה״משהו״ הזה בבית החזה מעיק על נשימתי עד שאני צריך לעצור, לבצע תהליך של נשימה עמוקה תוך כדי ״בליעת״ המשהו הזה כביכול וממשיך הלאה. אם אמשיך להתרגש, התופעה תמשיך ללוות אותי. עלי להסיט מחשבות לכיוונים אחרים כדי לא לחסום שוב את קנה הנשימה.
    אשמח לדעת מה קורה אצלי.

חבל לי לאבד את תכונותיה היעילות של השחיה בבריכה. האם אמנם זה הפתרון?

תודה מראש

דוד

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    23/08/2016

הסבר על תופעות מאוד מפורט אך אינו ייחודי למשהוא מסוים במערכת נשימתית . במידה ותופעת חוזרת על עצמה בתנאיים דומים , מומלץ לפנות לרופא המטפל לצורך הפנייתך להמשך בירור , דבר ראשון לבדוק מערכת נשימתית ע,י צילום חזה ותפקודי ריאות , אחרי זה יעוץ רופא ריאות , וגם מערכת עיכול עליונה : בדיקות א.א.ג/יעוץ גסטרואנטרולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול גרוי חזק בלוע והרגשת חנק
    אורה
    20/08/2016

מזה מספר ימים אני סובלת משיעול די יבש, אבל הבעיה היא לא בשיעול אלא בכך שמדי שעה בערך אני מרגישה גרוי חזק בלוע כמו חנק שאחריו אני מכככחת בגרון והפה מתמלא ריר וליחה ואחרי דקות מספר זה נפסק וחוזר חלילה. קבלתי סירופ מוקוליט וסיימתי אותו אבל התופעה נשארה בעינה. התחלתי היום על דעת עצמי בדקסמול ליום ולילה. יש שיפור קל בגרויים בגרון. האם להמשיך או אולי לקחת סירופ אחר או אולי אנטיביוטיקה. אודה על תגובה.

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    20/08/2016

סיבת השיעול קרוב לודאי נובעת מפטולוגיה בגרון (קרוב לודאי ויראלית) . במידה ותסמינים אינם חולפים עם טיפול סימפטומטי תוך שבוע/10 ימים- מומלץ לפנות לרופא מטפל/רופא א.א.ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בפענוח סיטי ריאות - מודאגת מאוד
    מלי
    18/08/2016

שלום רב דוקטור.

אודה לתשובתך, אני בת 33 בריאה בד"כ ללא מחלות רקע. במעקב גינקואונקולוגי לאחר שני ניתוחים בשלוש השנים האחרונות להסרת גידולים מסוג בורדרליין בשחלות דו צדדי.

בחודשים האחרונים יש גם קוצר נשימה וגם כאבים בחזה.

פענוח הסיטי חזה כך:

להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של: בית החזה הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי. השוואה חלקית לחלק העליון של CT בטן מ-16.5.25.

סיבת ההפניה: תהליך נאו-פלסטי בשחלות. מעקב של נודול בבסיס הריאה השמאלית והערכה של הריאות.

ממצאים: גודל תקין של הלב והאאורטה. ללא הגדלה של בלוטות לימפה במיצר או בבתי השחי. בסיגמנט העליון של ה-RUL בחתך 29 של סדרה 2 נודול בקוטר 3 מ"מ קשור לפלאורה, קרוב לוודאי קשור להצטלקות. נודול ב-RLL בחתך 81 מודד 5X3 מ"מ. נודול ב-RLL בחתך 88 מודד 3 מ"מ. ב-LLL בחתך 92 נודול פריפרי בקוטר 4X3 מ"מ. עוד נודול ב-LLL בחתך 55 מודד 4X3 מ"מ. ללא תסנין בריאות. ללא תפליט פלאורלי. הערכה מוגבלת של בטן עליונה, ללא ממצאים פתולוגיים גסים. בליטת דיסק מסוידת בגובה T10-T9 ,ללא היצרות של תעלה ספינלית.

סיכום: מספר נודולים קטנים מאוד בריאות. כל הנודולים האלו קרובים לפלאורה או מחוברים לפלאורה ורובם עם צורה משולשת. רוב הסיכויים שמדובר במוקדים קטנים של הצטלקות. אבל מומלץ מעקב עקב הרקע של תהליך נאו-פלסטי גבולי.

אציין רק שכרגע ישנו ממצא בשחלות דו צדדי שעדיין אינו מאופיין בודאות ואני ממתינה לתשובת הגניקואונקולוג

אני מאוד מודאגת ..למרות שאני יודעת שהממצאים שהיו עד כה בשחלות לא ממאירים אלא בורדרליין אבל הסבירו לי שהגידול מסוג זה נוטה לפתח גרורות באיברים אחרים.

תודה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    20/08/2016

קשריות ריאתיות הינו ממצא נפוץ בבדיקות CT חזה , חלקן הגדול הינו ממצא אקראי ללא משמעות קלינית רבה לגבי עתיד. הערכה הינה לא רק של CT , גם של מטופל כולו כדי לוודא מה דרך אבחון/מעקב הרלוונטית בכל מקרה פרטני. מומלצת הערכת רופא ריאות כדי לבחון זאת. רושם ראשוני שיש צורך במעקב ע"י CT חזה. לצורך החלטה חשוב לדעת מה טיב ממצאים בשחלות נכון להיום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה