מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תפקודי נשימה בבית חוליםיותם06/03/2017
מה אומר התפקודי נשימה שמופיעים מטה בעקבות האסטמה שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין07/03/2017לפי תפקודי ריאות (ספירומטריה ) המופיעה מדובר בהפרעה איורורית חסימתית בדרגה בינונית . תוצאות בדיקה תואמות אבחנה של אסתמה. אבחון של חומרת המחלה נקבעת יותר על בסיס ממצאים קליניים (תסמינים, חומרה, תדירות , צורך בטיפול קבוע, לפי הצורך וכו') מאשר על בסיס דגרת הפרעה חסימתית בתפקודי ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף משקל נחירות ודום נשימה בשינהניר03/03/2017
שלום
עד כמה משפיע העודף משקל על הנושא של נחירות ודום נשימה בשינה?
ועד כמה משפיעה ירידה במשקל על מניעת נחירות ודום נשימה בשינה? האם גם במקרים של דום נשימה בינוני וקשה?
הקשר בין עודף משקל לדום נשימה ונחירות, קשור לסוג חסימה מסויים בלבד?
למשל צניחת בסיס הלשון קשורה בכלל לעודף משקל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משקל ודום נשימה
ד''ר שבתאי ורסנו04/03/2017שלום,
ככל שהמשקל גבוה יותר הסכנה לדום נשימה חסימתי בשינה גדולה יותר. השומן באזור הלוע כולל בסיס הלשון משפיעים על הנטייה לחסימה. ישנם עוד פרמטרים שמשפיעים כולל הקף הצוואר, מבנה הלוע. ירידת משקל עשויה להפחית את חומרת ההפרעה אבל בכל מקרה יש לוודא את ההשפעה על ידי בדיקת שינה חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגביי עבודה של אשתיקובי02/03/2017
שלום לך ד"ר..יש לי שאלה לגביי אשתי היא עובדת סייעת לרופא שיניים ובמסגרת עבודתה היא נחשפת הרבה לחיטוי של אלכוהול וגם מגבונים של אלכוהול בין המטופלים ..האם יש סיכון בחומרים האלה שהיא נושמת אותם ונחשפת אליהם יום יום או שזה זניח?תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רופםא שיניים
ד''ר שבתאי ורסנו03/03/2017שלום,
אינני רואה סכנה במגבוני אלכוהול אך במרפאת רופא שיניים או במעבדתו תתכן חשיפה לחומרים אחרים כגון אקריליים או חלקיקי סיליקה העלולים להשפיע על מערכת הנשימה. יש לבדוק לגופה של כל מרפאה/מעבדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HRCT וCT חזה בקרינה נמוכהדינה02/03/2017
שלום רב!
הייתי רוצה לדעת מהו ההבדל בין CT חזה עם קרינה נמוכה לבין HRCT.
איזה CT מדויק יותר?איפה פחות קרינה?
מדובר בבן 56 שעבר בחצי השנה האחרונה פעמיים CT עמוד השדרה ו-3 פעמים CT בטן...
בתודה מראש,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
CT בקינה נמוכה
בעקרו CT בקרינה נמוכה הוא אכן בקרינה נמוכה יחסית לCT רגיל. לפחות לגבי בית החזה/ריאות הוא נעשה כ HRCT (חתכים דקים). לגבי עמוד שדרה או יתר האברים אינני בקי.
לגבי בית החזה בקרינה נמוכה אינו טוב לכל סוג של ממצא וההחלטה על פי טיב הממצא ב CT הרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימה ובדיקת מטכוליןליאת28/02/2017
שלום!
כל שנה כשאני חולה אני סובלת מקשיי נשימה. הרופאה המליצה לי לעשות בדיקת מטכולין כדי לבדוק אם יש לי אסטמה. הבדיקה יצאה שלילית. מה זה אומר שאין לי אסטמה? יש מצב שיצא שלילי ובכל זאת יש לי אסטמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מטאכולין שלילי
ד''ר שבתאי ורסנו01/03/2017שלום,
מטאכולין שלילי למעשה שולל אסתמה בעקר במידה ובוצע בתקופה של סימפטומים. אם תקופת קשיי הנשימה שלך לא מלווה בתחושת חולי של הצטננות או חום וכיו' ב אזי מומלץ לבצע את תגר המטאכולין בתקופה זו, כמובן במידה ותפקוד הריאות הפשוט לא מתאים לאסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטאכולין שלילי
ליאת01/03/2017שלום!
בזמן שביצעתי את הבדיקה אכן סבלתי מקוצר נשימה וכפי שציינתי המטכולין יצא שלילי. אז זה אומר שאין לי אסתמה? שהכל תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מטאכולין
ד''ר שבתאי ורסנו02/03/2017באופן פרקטי זה אכן שולל אסתמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימה לירידה התפקודים ריאותגפן28/02/2017
שלום, רציתי להתייעץ לגבי ממצאי הבדיקה הבאים :
FEV1-51% FVC-65% RV-165% RV/TLC-162%
כושר דיפוזיה תקין DLCO-106%
מדובר באדם בן 61 עם אסטמה מטופלת תרופתית שאינו מעשן עם בקע סרעפתי גדול.
ראשית אשמח להסבר מדויק לגבי הבדיקות ופירושן.
שנית, האם יכול להיות שמדובר באמפיזמה למרות שכושר הדיפוזיה תקין ?
תודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקודי ריאה
ד''ר שבתאי ורסנו01/03/2017שלום,
הערכים שציטטת הם חלקיים ולא מאפשרים לדעת האם יש חסימה וכיו"ב. ממליץ שתצלם את כל התוצאות הערכיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי נשימה לירידה התפקודים ריאות
גפן01/03/2017מצרפת את התוצאות הערכיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תפקודי ריאה
ד''ר שבתאי ורסנו02/03/2017מהו ה TLC, לפני בדיקת הדיפוזיה?
עדיף לצלם את התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיתוק חלקי של הסרעפת בשתי הצדדים וכן דלקת כרונית בסמפונותרעות27/02/2017
שלום רב
לאחר ביקורת אצל רופא ריאות ולאחר שנשללו אסתמה
נאמר כי יש שיתוק חלקי של שתי הסרעפות וכן יש דלקת כרונית בסמפונות
כחודש מטופלת ברלבר משאף וכרגע הוסיפו זטו ל8ימים וכן ממתינה להתאמת מכשיר bipap שאותו יצטרך להשתמש בלילה ומתי שאצטרך
ענין הסרעפת קשור בפולינרופתיה כול הסיפור התחיל בשל פנומוניה שהיתה בנובמבר ומאז הסיפור
מה דעתך והאם יש מצב שיתוק חלקי בסרעפת עובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיתוק סרעפות חלקי
ד''ר שבתאי ורסנו28/02/2017שלום,
מצב הסרעפות תלוי במצב הנוירופתיה, כלומר יש לטפל בסיבה לנוירופתיה, במידת האפשר. לא ברור לי מדוע הטיפול ברלבר?! מה מראים תפקודי הריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרעפת צפצופים דלקת כרונית בסמפונות
רעות28/02/2017
אז ככה חוץ מבעיית הסרעפת יש בעיה של דלקת כרונית בסמפונות שמלווה בצפצופים וקוצר נשימה כבר 3 חודשים וגם כיח ירוק מוגלתי סמיך
בענין הנוירופתיה הומלץ גם שיקום נשימתי וכן ביפאפ בשל שיתוק חלקי של הסרעפת בשתי הצדדים תפקודי ריאות מראים חולשה של שרירי הנשימה
נאמר לי שבשל בעיית הסרעפת שלא מתפקדת טוב יש לי זיהומים חוזרים בריאה
אסתמה שלילית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סרעפות
במידה ובתפקודי ריאה אין מרכיב חסימתי אני לא רואה, על פניו, סיבה למשאף רלבר מה עוד שהחלק הסטרואידי עלול להגדיל סיכון לזהומים. מה שצריך זה פיזוטרפיה אינטנסיבית בעזרת פיזוטרפיסט, מיכשור מתאים לפליטת ליחה או שניהם, טיפול בזהומים כאשר קורים וחיסונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות C.T ריאותדודו25/02/2017
בגלל בעיות אסתמה עשיתי בדיקת C.T ריאות ,האם אני יכול לקבל הסבר לתוצאות הבדיקות, מצב הריאות, ודרך הטיפול לממצאים שלילים
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
CT ואסתמה
לא ברור לי מה הממצאים שנמצאו ב CT?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה ושיעולים שלא נפסקיםדודו25/02/2017
אני סובל מאסתמה קרוב ל 10 שנים ,ובן 67 ,פרט לאסתמה אין לי כל מחלות הכל תקין,
כיום למרות שאין לי קוצר נשימה ,אני מבצע באופן יום יומי תרגילי נשימה בשיטת בוטייקו
דבר שיוצר לי נשימה טובה ,וקבועה, אך לעומת זאת הליחה +שיעולים באופן קל ממשיכים לתקוף אותי כל יום, ובהליכה חירחורים קלים, כיצד אני יכול לטפל בליחה ובעיקבות זאת בשיעולים, האם ע"י כדורי ארדוטין לאורך זמן כל עוד שיש ליחה , או משהוא אפקטיבי יותר. מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה ושיעול
שיטת בוטיקו אולי משפרת את תחושתך אך היא אינה טיפול ספציפי. עלייך לבצע תפקודי ריאה ובמידה והרושם של הרופא המטפל הוא כי מדובר באסתמה פעילה הרי שיש לתת טיפול מונע במשאף המכיל סטרואידים במינון נמוך-בינוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אבדוק זאת
דודו28/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של מבחן תגר - המשךסטודנט24/02/2017
המשך תוצאות -
תגר
כאמור המבחן שלילי= אין תגובתיות יתר של הסימפונות כפי שרואים באסתמה. התוצאות למעשה שוללות אסתמה סמוייה בעקר אם בוצע בתקופת תלונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצוע מעקב לספירומטריה
סטודנט03/03/2017כרגע היתי אצל הרופא, הוא אמר שאכן אין לי אסטמה לפי התוצאות, אך המליץ בכל זאת לפחות פעם בשנה לעשות בדיקת ספירומטריה, כי תפקוד הריאות שלי הוא בגבול התחתון של הנורמה.
מה יכולה להיות הסיבה לכך? אמנם בשנים הראשונות של חיי היתי חשוף לעישון פאסיבי מצד אחד מקרובי משפחה, אבל אף פעם לא חוויתי בעיה נשימתית כלשהי מעבר לכושר ירוד בשיעורי ספורט.
האם זה יכול בעתיד להביא לאיזו מחלת ריאה חסימתית? גם צילום הרנטגן היה תקין.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגר
בהעדר ערכים של התוצאות אינני יכול להתייחס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכים של התוצאות והגרפים -
סטודנט03/03/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - גרפים
סטודנט03/03/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגר
ד''ר שבתאי ורסנו04/03/2017שלום,
הכוונה הייתה לערכי תפקודי הריאות שנאמר עליהם שהם גבוליים. מה ששלחת זה גרף תגר המטאכולין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכים של התוצאות -
סטודנט04/03/2017אוקיי, בתגובה שלמעלה יש את התוצאות -
זה כל מה שקבלתי. הגרפים והתוצאות שבקובץ המצורף.
תגר
ד''ר שבתאי ורסנו07/03/2017שלום,
כאמור, אין ראייה לאסתמה. מציע שתחזור בעוד כמה חודשים על ספירומטריה רגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סטודנט07/03/2017הבנתי, תודה.
זה גם מה שהרופא הציע: לראות אם יש דינאמיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של מבחן תגרסטודנט24/02/2017
שלום.
אשמח אם תוכלו להסביר לי את התוצאות של הטסט לתפקודי ריאה. הבודקת אמרה שנראית איזושהי היצרות, ולבדיקה נשלחתי כי אצל הרופא ריאות היתה תוצאה של FEV 85%. הבדיקה במכון ריאות ארכה כ 40 דקות, לא הרגשתי סמפטומים כלשהם, ובדיקות עור לפני כמה שנים לא הראו אלרגיה.
בן 35, לא מעשן, עוסק בספורט חובבני.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/02/2017מבחן תגר סימפונות שהוצג הינו שלילי (תקין). מבחן הינו אבחינתי (חיובי) במקרים בהם קיימת ירידה של מעל 20% בFEV1 תוך כדי גירוי סימפונות ע"י מטאכולין או אדנוזין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
סטודנט24/02/2017תודה על המענה המהיר!
הבנתי שאצלי זה פשוט בגבול הנמוך של הנורמה...
לצערי, לא בוצע מבחן לאבחון אסטמה במאמץ - האם כעקרון יש צורך בכך? כשאני מתאמן בחדר כושר, אני יכול להרגיש דפיקות לב חזקות וחולשה, אם אני מגיע לגבול מסוים, אבל אף פעם לא היה איזה קוצר נשימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה באבחנה בצילום חזהיעל22/02/2017
בפיענוח צילום חזה נרשם : בצילום צדדי בלבד הודגמה הצללה מוטלת על בסיס החזה-לא ניתן לשלול תסנין בסגמנט אנטרו בזלי. לא ברור מאיזה צד. פרט לכך אין עדות לתפליט או גודש. צל הלב בגדר הנורמה. הסרעפת בעמדה תקינה. סינוסים חופשיים. מה המשמעות של האבחנה ? האם ייתכן כי מדובר בגרורות של סרטן כל שהוא ? בתודה מראש יעל
ד``ר דניאל סטרובין22/02/2017לפי ניסוח התשובה - חשד לדלקת ריאות . בדיקות דימות (צילום חזה) הינן כלי עזר לאבחון דרך סיפור חולה וממצאים בבדיקה גופנית . לכן אין משמעות עצמאית לתשובת צילום חזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתכם צפצופים סרעפת שיעולרעות19/02/2017
שלום
בהמשך לשאלותי למטה רציתי להוסיף מאז שהתחיל ענין הצפצופים וקוצר נשימה יש לי מידי פעם כיח צמיגי בצבע ירוק
באילן מצבים יש כיח מוגלתי אציין שסיפור זה מאז הפנומוניה שהיתה בנובמבר היו פעמים שהיה כיח צמיגי עם דם וזה לא כול יום אבל יש
אילו בעיות נשימה גורמות לכיח מוגלתי והאם דורש טיפול
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין20/02/2017שיעול עם כיח צבעוני יכול להיות מגורם דרכי אויר עליונות (דלקת גרון, סינוסיטיס) או תחתונות (דלקת סימפונות, ברונכיאקטזיות מזוהמות, דלקת ברקמת ריאה- פנאומוניה). צבע צהור/ירוק מחשיד לזיהום חיידקי אך אינו הוכחה חד משמעית לכך. לגבי מקור להפרשות דמיות אבחנה מבדלת דומה למקור השיעול .
מומלץ לפנות לרופא מטפל כדי לשקול המשך בירור ע"י בדיקת רופא א.א.ג, ביצוע CT חזה ויעוץ רופא ריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך צפצופים שיעול סרעפת
רעות20/02/2017היי
אז ככה ענין הכיח הצמיגי אינו בתדירות גבוה וזה מאז הפנומוניה שטופלה ועבר כבר 3חודשיים אאג בדיקות תקינות וכי כול ענין השיעול וצפצופים שכבר נימשך זמן הוא בעיה מדרכי האוויר התחתונות כרגע בבירור בגלל ענין זה שבינתיים יש את בעיית הסרעפת שרירי נשימה חלשים בתפקודי ריאות ובסרעפת תנועתיות מופחתת מאוד בשתי הצדדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין20/02/2017הפרעה בתנועתיות הסרעפת יכולה לגרום קשיי הנשימה אך אינה סיבה ישירה לשיעול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך דר סטרובין
רעות20/02/2017היי
ענין השיעול זה סיפור אחר שכרגע מטופל ע״י משאף רלבר וסינגולר כדור שדווקא מגיב טוב לעומת מה שהיה ישנו שילוב של כמה דברים
הדבר הראשון התחיל מאז דלקת הריאות שהיתה לי וכי תקופה ארוכה טופלתי עם אינלציות וחמצן אנטיביוטיקה מאז ועד לפני חודש טופלתי עם אינלציות עד שהוחלף טיפול במשאף וסינגולר וכי ישנה הטבה בטיפול זה בענין השיעול הצפצופים וקוצר הנשימה אך עדיין יש קוצר נשימה במאמץ מינימלי שגורם לנשמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגבלות להשתלת ריאות עקב גיליגאל17/02/2017
שלום רב!
אני בן 55 ואני מועמד להשתלת ריאות עקב סיליקוזיס.
באתר של בי"ח בילינסון מצוין בין המצבים המונעים ההשתלה: "גיל מעל 65 שנה (במקרים מיוחדים עד 70 שנה)".
האם מידע זה רלוונטי וקיימת הגבלה כזאת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצ"ב צילום מסך של העמוד הנ"ל של בי"ח בילינסון
יגאל17/02/2017מצ"ב צילום מסך של העמוד הנ"ל של בי"ח בילינסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין20/02/2017גיל המטופל בזמן ביצוע השתלת ריאה/ריאות הינו גורם משפיע על הצלחה/העדר סיבוכים. לאנשים מעל גיל 65 סבירות גבוהה יותר לסיבוכים, לכן קריטריון גיל המטופל בזמן הכללה לרשימת השתלות הינו חשוב בכל העולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשוואה עם חו"ל
יגאל20/02/2017תודה רבה, דוקטור. אני קיבלתי תגובה ממרכז רפואי מלוס- אנג'לס שבה מצוין שלפי גיל אין להם הגבלות מסוימות (אם אין כמוןן משהוא כרוני חמור אחר). ברשותך רציתי לברר האם אתה יודע שבארץ אכן ישנם הגבלות כאלה, ברצוני לברר בחברת ביטוח אפשרות של השתלה בחו"ל בגל 65+. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין20/02/2017גיל הינו פקטור המשפיע על תחלואה ותמותה אחרי השתלה. אלה המלצות בינלאומיות כתוצאות השתלות ריאה אחרי גיל 60-65 נעשות פחות ופחות טובות עם כל שנת גיל. לא כל מרכז בעולם חייב להצמד להמלצות האלה, לכן יכול להיות מרכזי השתלות בעולם שאצלם קריטריון גיל הינו משני אם כלל קיים. דבר נוסף הוא שגיל הינו קריטריון שהכללה לרשימת ממתינים להשתלה . המתנה עד המצאות איבר (ריאה) מתאים יכולה להיארך מספר שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ תוך ראיתי-דום נשימהשי14/02/2017
רציתי לדעת אם לחץ תוך ראיתי כתוצאה מדום נשימה הוא הפיך?
ד``ר דניאל סטרובין20/02/2017יתר לחץ דם ריאתי הנובע מהפרעות נשימה בשינה (כולל דום נשימה בשינה) אמור להשתפר עם טיפול נכון בגורם (דום נשימה בשינה, לדוגמה)
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)