מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תפקוד ראות המשךיעל28/05/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקוד ראות המשך - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו29/05/2013גם החלק הזה של התפקוד הינו תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד ראותיעל28/05/2013
בת 49 עם סוכרת , ברונכיט כרונית. כולסטרול שומנים ובעיות שדרה.מעשנת כ5 סגריות ליום
לפני כשלושה שבועות הייתי חולה קיבלתי אנטיביוטיקה ובאופן קבוע משתמשת פעמיים ביום סימבקורט ואף אנהלציות.
השיעול לא עובר ומעיר אותי משינה חונק. עם ליחה קשה. לפעמים לבן לפעמים צהוב ירוק.
נשלחתי לתפקוד ראות והרי התוצאות .
אודה לך בעזרה על פענוח ואם תוכל לומר לי האם יש בעיה
מאחר שהתור לרופא ראות שלי רק בעוד שבועיים
בתודה מראש יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקוד ראות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו29/05/2013שלום,
בדיקת הספירומטריה תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תפקודי ריאות ומשאףאיתי28/05/2013
שלום נשלחתי לבידקת תפקודי ריאות,(ספירומטריה עם מרחיבי סימפונות), כרגע אני נוטל משאף QVAR 100 . רציתי לדעת האם עליי להפסיק את השימוש במשאף לפני הבדיקה ? במידה וכן, לכמה זמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת תפקודי ריאות ומשאף - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו29/05/2013שלום,
אין צורך להפסיק לצורך בדיקה שציינת אם המטרה להעריך את מצבך הנוכחי לאחר שבעייתך אובחנה. אם הבדיקה הינה אבחנתית (למשל חשד לאסתמה שעדיין לא אושר/לא אובחן) רצוי להפסיק ל 2-3 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
איתי31/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת רגישות לעובש או נזק מעובשנטלי27/05/2013
שלום רב,
אני בת 36, משתעלת כבר הרבה חודשים עם ליחה ירוקה וצהובה.בשלב מסויים הסתבר שגרתי בדירה מלאה בעובש. החלפנו דירה, המצב השתפר זמנית ואחרי תקופה חזר לקדמותו. בדירה החדשה יש, למשל, מזגן שאף פעם לא נוקה וריח רטיבות בחדר אמבטיה, אבל עובש לא נראה.
לאיזה רופא אני צריכה לפנות ואלו בדיקות לבקש ממנו, כדי לברר האם יש רגישות לעובש או שיש נזק מהעובש לדרכי הנשימה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת רגישות לעובש או נזק מעובש - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו28/05/2013שלום,
פני לאלרגולוג שיבצע תבחיני עור לרגישות לעובשים וגם תפקודי ריאה פשוטים. במקרה הצורך התיעצי גם עם רופא ריאות לאחר מכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נטלי28/05/2013תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה בזמן מנוחהד``ר שבתאי ורסנו25/05/2013
בן 54 מעשן 30 שנה ,ב5 שנים האחרונות מעשן בממוצע 6 סיגריות ליום,לפני כן הצלחתי להפסיק כשנתיים. בשנה האחרונה שמנתי 1.78 מ" 110 ק"ג.
בדיקות תפקוד ריאה,מיפוי לב,צילום חזה,אקו במאמץ תקין. לפני כחודש החלו קשיי הנשימה, אין לי מתיחויות או הטרדות נפשיות. בפעם ראשונה לפי חודש התעוררתי עם סחרחורות וקושי נשימתי,ופוניתי באמבולנס לביח"ל- לא נמצאו סיבות. הפסקתי לעשן
לחלוטין והפעם לצמיתות לפני מספר ימים. מתעמל אירובי ללא קושי נשימתי.
קושי נשימתי מופיע רק במנוחה. האם הסיבה יכולה להיות הצטברות השומן מסביב לאיברים פנימיים הלוחצים על הסרעפת? או יתכן סיבה נוספת? עלי לציין שבכל מקום הוצהר כלא מעשן לצורך מניעת שלילת כיסוי חב ביטוח חיים. היתכן שהמהרה זו התטעתה את הרופא בבדיקת תפקוד ריאה? האם יתכן שהבעיה תיעלם עם הפסקת העישון ותזונה ופעילות ספורטיבית מתאימה להורדת משקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין26/05/2013עודף המשקל הינו אחת הסיבות לתחושת קשיי הנשימה . במידה ובירור מקיף לא מצאה סיבה בריאותית נוספת לקשיי הנשימה במנוחה , יש להוריד משקל ולעקוב אחרי תחושה קושי הנשימה מספר חודשים אחרי הפסקת עישון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשמעות של בדיקת CT?ד``ר שבתאי ורסנו20/05/2013
שלום רב
עברתי בדיקת סי טי של החזה להלן הממצאים (רק הבלתי תקינים שנמצאו :
אוורור תקין של שדות הריאה .
קשרית קטנה כ - 4 מ"מ בלינגולה
קשרי זעירה ב- RLK
קשרית בקדמת ה- LLL מאחורי הסדק האלכסוני בקוטר 7 מ"מ
קשרית תת פלואורית ב - LLL 5 מ"מ ללא שינוי מבדיקה קודמת .
מהי קשרית ?
מה משמעות הבדיקה ?
הרופא שלי נמצא בחו"ל והתור אליו בעוד שלושה שבועות , האם יש טעם לקבוע תור לרופא אחר?
תודה עבור תשומת הלב
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין22/05/2013קשריות ריאתיות הינו מושג רנטגני ויכול לכלול בתוכו הרבה דברים שונים - מתחיל מצלקות ריאתיות אחרי מחלות דלקתיות בעבר עד מחלות ריאה פעילות שונות. איבחון והחלטה על צורך במעקב רנטגני מתקבל בהתאם למקרה ע"י רופא המטפל . אין דחיפות בביקורת לפי ממצאים בתוארו כאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי ריאות מלאיםיעל19/05/2013
שלום. אני בת 22 וסובלת מקוצר נשימה מזה כשמונה חודשים. אני זוכרת שהכל התחיל מכאב גרון אוזניים ואחר כך כאבי שרירים וקוצר נשימה. גילו לי סטרפטקוקוס בגרון לפני כשמונה חודשים. אני מרגישה שאני חייבת לפהק כדי להכניס אוויר ויש לי כאבים בגב ובחזה בנשימה עמוקה. עשיתי בדיקת תפקודי ריאות רגילים ובדיקת אסטמה שיצאה תקינה. צילום חזה לפני שישה חודשים אומר שיש ציור אינטרסציאלי מוגבר וצילום לפני חודשיים אומר אוורור יתר ריאתי. רופא הריאות לא ייחס חשיבות לצילומים בטענה שלו הם נראים תקינים. לאחרונה קוצר הנשימה התגבר ואני ממש סובלת ולא יודעת מה לעשות ולמי לפנות. הרופא נתן לי לעשות מיפוי ריאות שיצא תקין וטען שאין לו מושג מה יש לח. הוא נתן לי משאף סגול לcopd לנסות והוא קצת עזר אך אני עדיין סובלת. כאבי הגב אינם בעמוד השדרה והם מקבילים לריאות והם מציקים לי מאוד. ביצעתי לפני בערך שלושה חודשים בדיקת תפקודי ריאות מלאים והרופא אמר שהיא תקינה. למרות זאת קראתי קצת באינטרנט על תוצאות הבדיקה וראיתי שהתוצאות שלי הם לא כל כך בנורמה. צירפתי את הבדיקה כדי שתוכל להסתכל. אני ראיתי שהERV שלי נמוך באופן משמעותי ושRV שלי מאוד גבוה. כלומר נשאר לי הרבה אוויר בריאות גם ראיתי שהsGAWtot נמצא על 54% בלבד. אשמח אם תוכל להסתכל על הערכים השונים ולומר לי מה דעתך. אני פשוט סובלת כל עצה תתקבל בברכה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין22/05/2013מתרשם שבדיקת תפקודי ריאות מלאים הינה בגדר הנורמה . העדר הפרעה בתפקודי ריאות אינו שולל סיבה ריאתית לקשיי הנשימה , לכן מומלץ להמשיך מעקב אצל רופא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברונכיטיס מתמשךמירי המיואשת19/05/2013
אני בת 53 בריאה בדרך כלל , לפני שלושה חודשי9ם הצטננתי עם דלקת קלה בגרון. בחודשיים האחרונים התפתחה ברונכיטיס המלווה בשיעול צפצפני , כעת המצב הוא שאני משתעלת ובבדיקה נשמעים צפצופים. קבלתי רוקסו בתחילת הטיפול צילום הרנטגן חזה וסינוסים נמצא תקין , קילתי טיפול במשאפים של ונטולין וסרוסטייד, עשיתי אנילציה ועדיין אין שום הטבה השיעול והציפצופים נמשכים . מה אתם מציעים לי לעשות בעבר כשזה קרה לי תפקודי הריאות נמצאו תקינים וכך גם בדיקת א.א.ג וגם בבדיקות אלרגיה לא מצאו כלום.
לאיזה רופא לפנות א.א.ג או ריאות .
הרופא המליץ על סטרואידים ל10 ימים האם זה כדאי.?.
האם זה ייתכן שיש ברונכיטיס כבר כל כך הרבה זמן ואין טיפול מתאים?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין22/05/2013שיעול ממושך יכול להיות בשל סיבות רבות , בינהם גם בעיות בתחום דרכי אויר עליונות (א.א.ג) וגם סימפונות וריאות (ריאות). במידה ואין הטבה בתסמינים נשימתיים יש להמשיך בירור לפי שיקול רופא המטפל - יכול להיות שיהיה צורך גם בבדיקת א.א.ג וגם ביעוץ ריאות . טיפול תרופתי ניתן ע,י רופא המטפל לפי שיקולו ע"פ מקרה פרטני , לעיתים יש הגיון במתן סטרואידים סיסטמיים לתקופה קצרה.
ברונכיטיס לא זיהומית הינה אחת הסיבות לתלונות נשימתיות (שיעול וקשיי הנשימה) לתקופות ממושכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי שיעולליטל19/05/2013
בני בן ה-3 מזה כ-10 ימים משתעל
בד"כ יש לו התקפי שיעול שבאים והולכים לעיתים עם מתן טיפול ולעיתים השיעול חולף מעצמו
ביום שני שעבר היה לו התקף די חזק והקיא לאחר מכן.גם לאחר ההקאה המשיך להשתעל כשעה וחצי עד שנרגע
מיום חמישי אני שמה לב שאינו משתעל כלל אולם בשעה ארבע בצהריים היה התקף חריף של שיעול וסובב 23:00 שוב קרה לו את אותו התקף
בשישי פעם אחת בלילה
אתמול שוב פעם אחת בלילה
רופא בדק ריאות ולדבריו ריאות נקיות
נתן מרשם של אזניל והסביר שאם יש החמרה לתת 3 ימים
אני מנסה להבין אם מדובר בליחה שהצטברה האם יתכן ויופיע שיעול חד פעמי ??
חס וחלילה האם יתכן ומדובר במקרה של שעלת??????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התקפי שיעול - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו19/05/2013שלום,
כפי שרשום בכותרת הפורום- הוא אינו מיועד למחלות ילדים.
מצטער, פני לפורום מחלות ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה גירוי בגרון וקנה נשימהנפתלי18/05/2013
שלום רב.
לפני שבועיים החל שיעול לח ,עם לחה הכוללת הפרעה בנשימה.
נזלת אחורית שקופה ולא מוגלתית (יתכן אלרגית).
הלחה מקנה הנשימה עברה לאחר כשבוע וחצי. עדין משתעל.
ממשיך להרגיש לפעמים קוצר נשימה המצריך שאיפה והגדלת בית החזה בכח על מנת להכניס אוויר. מורגש גירוי בגרון וכאבים באזור קנה עליון.
ברקע : ניתוח מעקפים לפני 8 שנים .סובל מצרבות לפעמים ומקבל אומפרדקס (2).
תרופות: BRONCHO -D .
לשאלתי : האם ברונכיט והאם אין סיבוך בגלל קשאי נשימה וכאבים.
האם מעורבות קרדיאולוגית ?
אשמך לשמוע חוות דעתך והפנייה לרופאים המתאימים (א.א.ג ,ראות ,קרדיולוג ).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נשימה גירוי בגרון וקנה נשימה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו19/05/2013שלום,
יכולה להיות בו זמנית יוצר מסיבה אחת (גם ברונכיטיס/נזילחה אחורית וגם למשל אי ספיקת לב שהחמירה בעקבותיה).
ממליץ ראשית להבדק עי רופא המשפחה ולשמוע התרשמותו ואם אין התקדמות להתייעץ עם רופא מומחה, ריאות למשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CFשירי17/05/2013
שלום, אני שירי, אני בכיתה יב' במגמת רפואה, כחלק מהמגמה אנחנו צריכים לעשות פרוייקט גמר על מחלה שאנחנו בוחרים, אני בחרתי את מחלת ה-CF. בפרוייקט הייתי צריכה לראיין חולים ועכשיו הגעתי לשלב של ראיון עם רופא, אשמח אם תענה לי על השאלות הבאות:
1.האם אתה יכול לספר על תחום התמחותך, באילו נושאים אתה עוסק ומהן הבעיות השכיחות בהן אתה נתקל במהלך עבודתך?
2.מהי שכיחות מחלת ה-CF אצל מטופליך? בארץ? בעולם?
3. מהם גורמי הסיכון הנפוצים יותר בארץ למחלה זו? האם קיימים גורמים מאפיינים לארץ?
4.דרכי אבחון חדישים למחלה?
5.דרכי טיפול חדישים למחלה?
6.מחקרים / ניסויים קליניים אחרונים שנערכו בנושא המחלה?
7.מהם השיקולים המנחים אותך בבחירת הטיפול המתאים לחולה מסוים?
8.מהן ההשלכות על המשק של מחלה זו?
9.מהי הפרוגנוזה של חולים במחלה ובמה היא תלויה?
10.האם סל הבריאות מכסה את עלות הטיפול?
11.האם קיים הבדל ובמה הוא מתבטא בין מרכז הארץ לפריפריה בנושא אבחון וטיפול במחלה?
תודה מראש,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין22/05/2013בשל כך שמחלקת CYSTIC FIBROSIS מתחילה בילדות , מטפלים ועוקבים אחריה רופאי ריאות ילדים (גם בשלב שמטופל כבר מעל גיל 18 ). לכן יש טעם לראיין רופא ריאות ילדים שמטפל בחולי CF . באתר זה עונים רופאי ריאות מבוגרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבוש נוזלי ריאותיהודה12/05/2013
שאלה מוזרה , משהו שמע על יבוש נוזלים בריאות באמצעות טלק ?
יבוש נוזלי ריאות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו13/05/2013שלום,
יש טיפול כזה שהוא מיועד לנוזל המצטבר פעם אחר פעם בבית החזה (מחוץ לריאות בינן לבין דופן החזה) לרוב על רקע ממאירות. מכניסים את הטלק, לרוב בפעולה כרורגית קטנה, אל תוך חלל החזה והפעולה גורמת לדלקת המדביקה את הקרומים ומונעת באחוז גבוה הישנות של הצטברות נוזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפחתיעלי12/05/2013
שלום רב.בן זוגי בן 50 סובל מנפחת הריאות.ספירומטריה עם הפרעה חסימתית קשה 38% = FEF25.75 בסמפונות הקטנים בלבד % FEV1=82ֵֵֵֵ מטופל בסרטייד דיסקוס פעמיים ביום.רופא הריאות ביקש להפסיק לעשן דחוף ולחזור אליו בעוד חצי שנה.בנתיים בן זוגי הפסיק לעשן אבל חווה מידי פעם לחץ חזק בחזה.ולעיתים קושי עצום בנשימה.רציתי לדעת אם יש עוד טיפול שיכול להקל עליו.ולדעת עד כמה חמור מצבו.תודה מראש יעלי
נפחת - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו12/05/2013שלום,
חומרת החסימה לא נקבעת על ידי ערך של FEF25-75 אלא על ידי הערך של FEV1 לאחר שהיחס FEV1//FVC נמצא נמוך (בגילו 0ץ75 הינו תקין). הערך של FEV1 82% הוא לכשעצמו תקין. סיבת תלונותיו לא ברורה ועליו לעבור הערכת רופא. לא בהכרח הסיבה היא ריאתית ויש לשלול גם אפשרות של סיבה לבבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות תפקודי ריאותשירה09/05/2013
שלום,
עברתי אתמול בדיקת תפקודי ריאות ואילו התוצאות:
fvc 81%
fev1 71%
fev1/fvc 90%
fef25% 73%
fef25-75% 47%
fef25% 37%
fef Max 68%
fivc 1.71
fif Max 4.6
SVC 79%
IC 66%
ERV 106%
TGV 110%
RV 117%
TLC 89%
RV/TLC 128%
DLCO 95%
DLCOcor 28.5
DL/VA 88
VA 89
RAW 166%
GOW 26%
sROW <4.76
sGOW 96
תגר מטכולין יצא תקין (מינוס 11% במקסימום).
סיטורציה תקינה.
איני מעשנת.
האם הבדיקות תקינות?
אשמח לפענוח מהיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פענוח תוצאות תפקודי ריאות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו09/05/2013שלום,
התפקוד נראה כתקין. יש לבקש מהרופא המפענח שישים לב גם לעקומת הזרימה (גרף).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
שירה09/05/2013הוגדרתי לפני כחצי שנה כאסטמטית בשל ברונכיות חוזרות.
מטופלת בשוטף בסינגולר ובסרטייד 500 מ"ג.
בכל בדיקה נשמעים צפצופים.
Fev1 במקסימום 73%. מינימום: 61%.
אגב, בשעת בדיקת המטכולין חשתי בטוב אך לאחריה חשתי קוצר נשימה ונעזרתי בוונטולין. אני חשה גם היום קוצר נשימה קל (אתמול התבצעה הבדיקה) .
האם יתכן שאין לי כלל בעיה נשימתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלת המשך - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו10/05/2013שלום,
אבחנת אסתמה נעשית על סמך סימפטומים/תלונות, תפקודי ריאות שאמורים למלא קריטריונים ברורים (לא תחת טיפול) ולעיתים בדיקות עזר נוספות.
הנתונים שמסרת אינם מספקים. ערך FEV! לכשעצמו לא אומר אם ישנה חסימה , יש צורך גם בערך של FEV1/FVC בהתאם לגיל. מציע לך להבדק על ידי רופא ריאות ולשאול אותו את כל השאלות על סמך הנתונים שהצטברו מאז תחילת בעייתך הרפואית/תפקודים קודמים וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול מתמשך..מור09/05/2013
שלום,
אני בת 45 חולת אסטמה + אבחון אמפיזמה מהתקופה האחרונה.
בימים האחרונים אני סובלת מהתקפי שיעול קשים וכבדים שנמשכים בכל פעם מספר דקות. בלילה ההתקפים מחמירים. בשלב ראשון אני חשה גירוי בגרון ואח"כ אני מתחילה להשתעל עד תחושת חנק וכמעט הקאה.
מבקשת לשאול אם ייתכן שהמקור לשיעול הוא אחר ולא אסטמה (אגב בעבר אבחנו אצלי בקע בסרעפת). כמו כן, האם ייתכן שמדובר בדלקת ריאות, למרות שבין התקף שיעול אחד לשני, פרט להצטננות קלה ביותר, אני מרגישה טוב, ואף מתאמנת מידי יום בחדר כושר?
האם ייתכן שמדובר בתופעת לואי של המשאף סרטייד אותו אני נוטלת מזה תקופה ארוכה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול מתמשך.. - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו09/05/2013שלום,
עליית חומצה מהקיבה עלולה לגרום לתלונותייך, אך גם החרפת אסתמה עלולה לגרום לכך. פחוץת סביר שמדובר בדלקת ריאות בהעדר חום והרגשה כללית טובה. לא סביר שהסרטייד גרם. רצוי להבדק ו/או להגביר טיפול לאסתמה ובמידה ואין שיפור להוסיף טיפול כנגד חומציות הקיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובותיכם המפורטות.
מור09/05/2013מעריכה מאוד שהתשובה לא מסתכמת רק ב"פני לרופא"..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)