מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סובל מדורבןאמנון23/04/2013
אובחן אצלי בעקב רגל ימין דורבן, מהו הטיפול ? והאם כרוך באישפוז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה אינה קשורה לתחום מחלות ריאה
ד``ר דניאל סטרובין23/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה ושימוש בסרטיידקרן23/04/2013
אני משתמשת במשאף סרטייד פעמיים ביום (500) כשנתיים בנוסף יש לי בעיה בעיניים של יובש קיצוני והפרשות (בעבר לא סבלתי מבעיות עיניים מהוג הזה)
האם לדעתך יש קשר לשימוש במשאף?? והאם יש תרופה חלופית???
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין23/04/2013הדרך כלל סטרואידים נשאפים עד 1 מ"ג ליממה אינם אמורים להביא לתופעות לוואי סיסטמיות , לכן סבירות לקשר נמוכה. לגבי המשך טיפול קבוע לאסתמה - ניתן לפנות לבדיקה ויעוץ אצל רופא ריאות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד נפטרים מהליחהאמנון22/04/2013
הפסקתי לעשן לפני כ-24 שנה, אני בן 59 וכל בוקר אני קם עם ליחה צמיגית, הרופא אומר שזה בגלל שעישנתי, האם אני חייב להמשיך לסבול או שיש טיפול לדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין23/04/2013יש לברר מקור לשיעול והפרשות (כיח) . במידת הצורך רופא המטפל יכול להפנות לבדיקת רופא א.א.ג וגם לבירור ריאתי (צילום חזה, תפקודי ריאות , יעוץ רופא). עישון יכול לגרום לחסמת הריאות שהינה מקור לשיעול והפרשות , מחלה ממשיכה גם אחרי הפסקת עישון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תגר מטכולין במאמץ בשביל הצבאד``ר שבתאי ורסנו22/04/2013
שלום רב,
בעוד כמה ימים יש לי בדיקת תגר מטכולין במאמץ בשביל הצבא, אני קצת בלחץ,
ויש לי כמה שאלות-
1. אם בבדיקה נותנים חומר שכולם בעצם רגישים אליו, איך אפשר לדעת שזאת בוודאות אסתמה?
2. יש גורמים שיכולים להטעות את הבדיקה ולתת תוצאות שגויות ? למשל-
יש לי מחיצה עקומה באף, בגלל זה האף שלי סתום נורא, בנוסף אני לא בכושר בכלל ואולי בגלל זה קיבולת הריאות שלי תרד, וגם קצת שרירים תפוסים בחזה.
3. זה שזה תקופת האביב ויש עכשיו אלרגיות יכול ליצור אלרגיה שלא קשורה לאסתמה ולהשפיע על הבדיקה ?
4. יש אולי דרך שאפשר לשפר קצת את תפקוד הריאות ? לחזק אותך או שריר הסרעפת כדי שהנשימה תיהיה יותר חלקה וקיבולת אוויר הרבה יותר טובה?
אשמח לקבל תשובה לכל השאלות בפירוט,
תודה רבה !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין22/04/2013מבחן תגר מטאכולין מתבצע במנוחה עם גירוי ע"י חומר שגורם לכיווץ שריר חלק בסימפונות , בחולי אסתמה ובעוד מספר מחלות ריאתיות תגובה לחומר תהיה במיהול יחסית נמוך . לא עושים בדיקה במיהולים גבוהים בהם לכל בן אדם תהיה תגובה חיובית לחומר .
נוכחות מבחן חיובי אינו אופייני לאסתמה בלבד , אך בדיקה תקינה (שלילית) שוללת אסתמה בסבירות גבוהה מאוד.
מחלות כגון סרקואידוזיס , מחלה ע"ש סיוגרן, וסקולטיס ריאתית , לעיתים ברונכיטיס יכולים להיות עם תגר מטאכולין חיובי .
בעיות אף אינן קשורות לביצוע תגר. לעומת זאת מומלץ להפסיק שימוש בתרופות לאסתמה ונזלת אלרגית (מרחיבי סימפונות בעיקר אך גם סטרואידים נשאפים ותרופות אנטי-אלרגיות) כדי לא להוריד רגישות הבדיקה באופן מלאכותי . מאותה סיבה אסור לפני בדיקה לשתות משקאות עם קופאין (קפה, תה, קולה). עישון לפני הבדיקה להיפך, יכול להגדיל רגישות של הטסט.
אטופיה (נזלת אלרגית , פריחה ) אינה אמורה להשפיע על תוצאות תגר מטאכולין במידה ואין מדובר באסתמה או מצבי דמוי אסתמה . במידה וקיימת אסתמה בתקופת ריבוי גירוים אלרגיים בסביבה, רמת רגישות תהיה במיהול נמוך יותר מאשר בתקופה ללא גירוים אלרגיים בסביבה (לא אמור להשפיע על סה"כ תגובה חיובית או שלילית)
בדיקת תגר מאמץ הינה בדיקה אחרת - עושים תפקודי ריאות לפני ואחרי מאמץ וכך בודקים תגובה של שריר החלק למאמץ. זאת בדיקה שונה מתגר מטאכולין ובדרך כלל לא עושים אותם בו זמנית.
תפקודי ריאות ניתן לשפר ע"י פעילות גופנית סדירה לאורך זמן ממושך (חודשים ושנים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !! רק עוד שאלה קטנה
שלום22/04/2013תודה רבה על כל התשובה המפורטת רק עוד שאלה אחת קטנה-
האם יכול להיות שיהיה בזמן מאמץ מן גירוי בגרון או קצת קושי בנשימה בגלל נשימה לא נכונה שבוצעה או בגלל חוסר כושר גופני?
אם כן, מה עושים באותו הרגע?
ובנוסף, אם בבדיקה יוצא במקרה תשובה חיובית, אך אסתמה מאוד קלה, האם אפשר עדיין לקבל פרופיל 97, עד היום ביצעתי כל החיים פעילויות ספורט במסגרת תחרותית (שחייה בנבחרת, נבחרת ריצה וקבוצת כדורסל), המאמץ גופני היה גדול?
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
שלום23/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין23/04/2013לתחושות בגרון או בית החזה אין קשר ברור או ידוע לאסתמה .
קביעת פרופיל הינה לפי המלצות רופא ריאות שניתנת על בסיס כל הנתונים (אנמנזה נשימתית, תוצאות בדיקה גופנית , רמת תגר חיובי , סיבולת מאמץ) .ישנם חולי אסתמה עם פרופיל 97* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
שלום23/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת מודאגתאנונימי21/04/2013
אבא שלי בן 52 והוא מעשן כבד..
לאחרונה נהיה לו ממש קשיי נשימה, נחירות שהיו מאז ומתמיד, שיעולים באופן קבוע
האף שלו ממש התנפח בצורה שנראית לעין וקשה לו לנשום
עכשיו אני לומדת מכשור רפואי ואחד הקורסים שלי זה ריאות.. ולמדנו על מחלת הCOPD
ועל מחלות נוספות ואני ממש מפחדת שיש לו את אחת המחלות
אחיו נפטר מסרטן ריאות וכנראה זה הפחד שלו מללכת לרופא, הוא ממש מתנגד
מה אפשר לעשות? ומה זה יכול להיות אם האף שלו ממש התנפח??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין22/04/2013במידה של תסמינים נשימתיים כרוניים ורקע של עישון כבד, קיים חשד קלינית לחסמת הריאות (COPD ). יש להמשיך בירור וטיפול דרך רופא המטפל בהתייעצות עם רופא ריאות . לנפיחות באף אין קשר לתלונות נשימתיות ולמחלת ריאות אפשרית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי ריאה מלאיםעדי21/04/2013
שלום.בעקבות קוצר נשימה דופק מהיר כיח מוגלתי וקצת דמי בבקרים בלבד והסטוריה של שחפת ריאתית שטופלה,הופניתי לבדיקת ספירומטריה עם נפחים לפני ואחרי ונטולין+דיפוזיה. רציתי לדעת אם קיימת סכנה כלשהי ביצוע בדיקות אלו?ברקע יש לי אנמיה,תלסמיה ושחפת. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/04/2013בדיקה אינה פולשנית. אין סיכון בריאותי מהבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת רטט +C.T. חזהשירה20/04/2013
ד"ר שלום רב,
בת 50.לא לוקחת שום כדורים. לא מעשנת.
כעט, לפני למעלה משמונה חודשים החל לי מעין "רטט" חזק (ויברציה קבועה) ובלתי פוסקת, 24 שעות ביממה מרגישה זאת גם בזמן שינה כאמור מעין רטט באזור החזה העליון מצד שמאל באזור נקודתי אזור שד שמאל/צלעות שמאל (כירורג שד הגדיר המקום צלע 3-4 בקו אקסילרי קידמי)הרטט מובהק יותר ומוחשי מאד בצד זה!!!, לעיתים התחושה שם כאילו וזה פעימות , לא תחושת דופק אלא פעימות כאילו יותר מודגשות, ואני מצליחה לתרגם זאת כמעין רטט, תחושה סיבובית כמו זרימה קבועה ומטרידה. אותו הרטט הזה שנמשך כאמור מספר רב של חודשים אני מרגישה שהינו גורם לי לתחושת ויברציה בכל הגוף וגורם לי לתחושה כמו מעין זרם קל בגוף כשהוא ממש קבוע ולא מרפה 24 שעות ביממה.
כמו כן יש לי את התחושה הנ"ל גם בכפות הרגליים כשברגל ימין זה יותר בולט והתחושה יכולה לעיתים ברגליים להזכיר תחושת נימולים, רטט של "עורקים" רוטטים אך לא נרדמות לי הרגליים . זה החל באותו הזמן.
זו תחושה בלתי נסבלת וכמובן שאיכות החיים שלי מאד נפגמה כתוצאה מכך.
אני נושמת רגיל, אין לי לחץ בחזה שאר התחושה זאת אומרת תקינה, איני מתעייפת ו/או חלשה כתוצאה מכך, אך בכל זאת יש זמן שאני מרגישה שבעצם משהו בלב או באזור הלב מרטיט לי את המקום והגוף. היתכן מהריאות???
הייתי אצל כירורג שד- אולטרסאונד שד תקין.
אורטופד - מיפוי עצמות תקין.
נוירולוג (שתי נוירולוגים) - הבדיקה תקינה .
EMG ידיים ורגליים תקין אף על פי שהאזור כאמור יותר באזור החזה אך כמובן גם רגליים וידיים (כאמור כל הגוף) רטט ומעין תחושת זרמים חשמליים עדינים קלים (כך אני מסוגלת לתאר את התופעה לגמרי).
נוירולוג ששלח אותי ל-C.T. עמוד שדרה צווארי וגבי תקין.
MRI עמוד שדרה צווארי וגבי תקין.
הייתי אף אצל פסיכיאטר מכיוון שרופא המשפחה אמר שאם זו לא בעיה אורטופדית ו/או נוירולוגית אז כנראה היא פסיכוסומטית אך הפסיכיאטר אמר שהבדיקה תקינה.
קיבלתי למשך שבועיים סימבלטה שלא עזרה.
קיבלתי למשך חודש כדורי ליריקה 300 מ"ג שלא עזר. (אז כנראה שזה לא משהו עיצבי).
אקו לב בוצע - תקין.
בדיקות דם תקינות.
כעט עשיתי בדיקת C.T. חזה ובטן ובתשובה:
בריאות מודגם פס אטלקטטי בבסיס הלינגולה.
פרט לכך הריאות נקיות.
(לציין כי לא היתה לי דלקת ריאות, איני מעשנת, ולא משתעלת, מקבלת חיסון לשפעת פעם בשנה).
מה אומרת התשובה של ה-C.T. לגבי :בריאות מודגם פס אטלקטטי בבסיס הלינגולה?
היש קשר בין הדברים? כי הרי התחושה שלי הא בחזה בצד שמאל.
אשמח לתשובתך ולדעתך.
תודה מראש על סבלנותך האדיבה
ב ב ר כ ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/04/2013תסמינים אינם אופייניים למחלות ריאה וקרוב לודאי בין ממצא שהתגלה בCT חזה לבין תלונות אין קשר. ממצא שמתואר בCT אמור להיות צלקת אחרי תהליך דלקתי , לא חייב להיות אחרי דלקת ריאות , יתכן גם מצב ללא תסמינים מיוחדים.
לגבי ממצא בריאות ניתן להגיע לייעץ אצל רופא ריאות , יש להביא צילומי CT חזה וכול חומר רלוונטי לריאות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה טיפולברוך18/04/2013
האם ניתן לעשות אינהלציה רק עם פלקסוטייד ומה המינון לאדם בגיל 40
האם ניתן לעשות אינהלציה פלקסוטייד וונטולין ביחד ומה המינון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/04/2013אינהלציות של פליקסוטייד נבולס באיש מבוגר ללא קשר לגיל עושים פעמיים ביום , 2 מ"ל (0.5 מ,ג) כל פעם . בדרך כלל לא נהוג לבצע יחד פליקסוטייד ומרחיבי סימפונות (ונטולין /אארובנט)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעוקת נשימה התקפית בעקבות בקע סרעפתלבנה18/04/2013
שלום רב,
אני פונה בשם קרובה ללא גישה לאינטרנט.
הבחורה בת 45,רזה ובריאה בדכ.
לאחרונה בעקבות כאבי בטן והתקפות של תעוקות נשימה,נבדקה
ואובחנה כסובלת מדלקת בקיבה,ריפלוקס ובקע סרעפתי קטן.
היא מטופלת בקונטרלוק (ממתינה לאישור החלפה ל-לוסק).
הטיפול התרופתי עוזר בהפגת הכאבים ובהפחתת חומציות אך לא מתמודד עם תעוקות הנשימה בעלות אופי התקפי אשר פוגעות באיכות החיים שלה.הוסבר לה שבשל הבקע הקיבה לוחצת על הריאות ומכאן התעוקה. נאמר לה גם שלא מומלצת אופציה ניתוחית בשלב זה. אבקש לקבל חוות דעתך בנושא שאלותיי הם:
1. האם יש באמת קשר בין בקע סרעפתי קטן לבין תעוקת נשימה?
2. מה האבחנה המבדלת?
3. האם יש דרכים אלטרנטיביות/שמרניות מומלצות להתמודדות עם תעוקות נשימה מסוג זה?
4. מעורבות כאן שתי מערכות-נשימה וגסטרו.מי הכתובת הנכונה לטפל בקושי הנשימתי?
5. לאור העובדה שהיא מעידה על ירידה באיכות חיים האם היית ממליץ לה לעבור ניתוח למרות שהשבר מוגדר כ-קטן?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תעוקת נשימה התקפית בעקבות בקע סרעפת - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו18/04/2013שלום,
בכדי שבקע יגרום בגלל גודלו לקוצר נשימה הוא צריך להיות ענק ולתפוס מקום בבית החזה על חשבון הריאות. החזר וישטי מהקיבה לתוך הושט עם דלקת וישטית יכול לתת תחושת מועקה בחזה ואפילו לחץ/תעוקה. החזר וישטי עלול להחמיר גם אסתמה קיימת ו/או לגרום לשיעול. במידה ומדובר בקוצר נשימה רצוי שהיא תבדק במקביל גם על ידי רופא ריאות. על פי התרשמות והממצאים יהיה ניתן לגבש דעה יותר ברורה על סיבת מצוקותיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטיידבני17/04/2013
שלום רב
האם שאיפה של התרופה לפני ביצוע ספירומטריה יכול לשפר התוצאה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/04/2013סרטייד הינו משאף משולב - מכיל סטרואיד נשאף (פליקסוטייד) ומרחיב סימפונות בטא-אגוניסטי ארוך טווח (סרבנט) . השפעת סרבנט מתחילה מספר דקות אחרי שאיפה. לכן תוצאות ספירומטריה יכולות להיות טובות יותר מספר דקות אחרי שאיפה מאשר לפני . בחולים מטופלים קבוע במשאף סרטייד , הבדל לפני ואחרי שאיפה יכול להיות זניח או לא קיים כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמפיזמה, אסטמה ושיעול מתמשךמור17/04/2013
שלום,
בת 45 עם אסטמה ולאחרונה בצילום סיטי גם נפחת. במהלך כל שעות היממה חוטפת התקפי שיעול קשים שנמשכים מספר דקות, כל פעם מחדש. עד כה כל טיפול/ משאף לא מסייע בהפחתת התקפי השיעול. מבקשת לברר אם להתקפי השעול שגורמים לי אח"כ לנשימה מהירה ולכאבים באיזור החזה יש השפעה על הדרדרות הריאות. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אמפיזמה, אסטמה ושיעול מתמשך - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו17/04/2013שלום,
התקפי השיעול הינם תוצאה של החרפת מחלת הריאות ולכשעצמם אינם גורמים להתדרדרות. יש לטפל בסיבת השיעול/בהחרפת המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך..
מור18/04/2013שלום ד"ר,
תודה על תשובתך.
בעבר עברתי ניתוח סינוסים + מחיצה. אני חשה בנוזלים שיורדים לי מהאף לגרון. קראתי שגם זו יכולה להיות סיבה להחרפת השיעול, למרות שבלי קשר אני גם חולת אסטמה/ אמפיזמה. האם ייתכן שבעצם הגורם לשיעול הוא לא הריאות עצמם?
פשוט לפני כל התקף שיעול אני חשה גירוי באיזור הגרון ורק אז מתחיל ההתקף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לתשובתך.. - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו18/04/2013שלום,
נזילה אפית אחורית (אל תוך הגרון) היא מהסיבות השכיחות לשעול אך בדרך כלל הוא יותר כחכוח מאשר שיעול עמוק שגרויו תחתון. גם א6סתמה הינה סיבה שכיחה לשיעול (עמוק) ובאנשים רבים שתי הסיבות מתקיימות בו זמנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךהדר15/04/2013
דר תודה באמת שאין עלייך שכחתי להוסיף גם שקיים בסיטי עוד מוקד אך גם קטן בגודל 2 מילימטר וגוש במדיאסטנום הקדמי וכתוב כנראה שארית של תימוס שעוד לא התאחה אז עוד פעם הראיתי לרופאים אמרו לא לדאוג ?? אני בן 18 אתה לא חושב שזה סרטן כולם אומרים לי שלא אני מפחד מאוד וגם אני לא יכול לישון יותר מ6 שעות אני כל פעם קם עם כאבים מטורפים בין הצלעות בשרירים אחרי 40 דקות זה עובר נמאס לי אני כל הזמן אוכל סרטים על אונקולוגיה אפשר להרגעע ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשך - תגובה
ישנם אנשים שנכנסים למצבי חרדה. יש כמובן להתייחס לכך מכוון שזה פוגע באיכות חיים. אם החרדה נמשכת כדאי להבקש מרופא/ת המשפחה הפנייה לפסיכולוג/ית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעוללהדר14/04/2013
דר נכבד שלום בן 18 לקראת גיוס סובל מחרדת סרטן כבר הרבה מאוד זמן אז ככה לפני חצי שנה החל שיעול מעצבן שנמשך לאורך כל היום השיעול מורגש בגלל גירוי בגרון התחתון ברגע שיש גירוי יש שיעול חזק מעשן השיעול מוציא אותי מדעתי ניסיתי ראולין ונזקורט כמו כן מטפטף כבר 3 שנים טיפות לאף חשבתי אולי פוסט נייזל דריפ לפני שבועיים עשיתי סיטי ריאות בסיטי נמצא מוקד קטנטן בגודל 0.4 מילימטר הרנטגנולוגים ורופאת ריאות אמרו שזה שטויות וסתם ממצא אולי גרנולומה קטנה וזה לא יכול לגרום לשעיעול המטורף הזה אניכבר כולי בדאגות שזה סרטן ??? ומפחד נורא שתי שאלות מה יכול להיות השיעול המעצבן וומטורף הזה האם זה יכול להיות סרטן ריאות ואיך להפסיק אותו ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעולל - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו15/04/2013שלום,
השיעול בודאות לא נובע מהממצא ב CT. מצאים כאלו ב CT מתגלים במרבית האנשים שמבצעים CT מסיבה אחרת. שיעול יכול לנבוע מסיבות שונות, כולל נזילה אפית אחורית/סינוסיטיס, עליית חומצת קיבה לושט, אסתמה/אלרגיה וכמובן עישון סיגריות. יתכן גם שיעול פסיכוגני כלומר על רקע נפשי/חרדה אך כמובן יש לשלול קודם כל סיבות גופניות. במידה ואתה מעשן הפסק מייד לעשן !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעישון
הדר15/04/2013ומדוע רשמת הפסק מייד לעשן יש סיכוי שיש משו כבר בגיל הזה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עישון - תגובה
הנזק של העישון הוא מצטבר. כשכבר נגרם נזק אין להשיבו לאחור. לכן ככל שתפסיק מוקדם יותר תמנע נזקים עתידיים !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה,אלרגי יבש זמן רבשמש10/04/2013
שלום רב,
אני בת 25, בחצי שנה האחרונה היתי אולי 3 פעמים חולה עם שיעול יבש/לח + צינון,
הפעם האחרונה שהיתי חולה הייתה בינואר-פברואר , הבראתי ומאז ועד היום אני משתעלת שיעול יבש מעצבן לסירוגין , היתי אצל א.א.ג שאמר שאין לי דלקת ולא כלום ושרק אקח סטרפסילס לאלחש וזה הכל .
עשיתי צילום ריאות - אמרו שברוך ה' גם הכל בסדר. בנוסף לשיעול נתקפתי קשיי נשימה בסוף פברואר השנה שאובחנה כחרדה , היתי אצל פסיכיאטרית בהתיעצות רופא והיא נתנה לי תרופות,אני מטופלת ברסיטל 20מ"ג כל יום ואלפרוקס 0.25 מ"ג למקרה צורך.
רופא המשפחה הפנה אותי לבדיקת תפקודי ריאות , הבדיקת גם יצאה תקינה ורופא תפקודי הריאות אמר שהוא רוצה לשלוח אותי לct חזה , יש לי הפניה לתל השומר בקרוב, והרופא ציין שבגלל השיעול שלי לא יזריקו לי את היוד הזה שמראה יותר בבירור .
שלשום היתי אצל אלרגולוג לבדוק אולי קשיי הנשימה והשיעול הם גם בגלל האלרגיה או יתכן שרק(!) בגלל האלרגיה ואין לי חרדה בכלל למרות שבמשפחתי כ10 אנשים כולל אבי לוקים בחרדה.
---- שאלותיי הן :
1.אם לא יזריקו לי את חומר היוד הזה שמראה בברור את כלי הדם - האם זה ישבש את תשובות הרופא לפה או לפה ?
2. האלרגולוג אמר לי בביטחון שזה רק אלרגיה לפי הסיפור שלי ואין לי שום חרדה ולא צריך ct ושאבוא לאחר 3 שבועות לבדיקה אצלו אחרי שאטול את כל הכדורים והמשאף כפי שרשם לי ,האם צודק?
3. שמעתי שct יכול לא עלינו לגרום למחלה בעתיד הרחוק בגלל הקרינה, אני מתכונת לעשות בתל השומר, האם הציוד שם בטוח? פחות קרינה?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין10/04/2013שיעול וקשיי הנשימה יכולים להגרם מסיבות שונות , בינהם גם בשל תופעות של אלרגיה . לכן יכול להיות שקביעת רופא אלרגולוג הינה נכונה . מין הצד השני לעתים יכולות להיות מספר סיבות לתלונות נשימתיות הנ"ל . ביצוע CT אינו מחייב בכל מקרה הזרקת חומר ניגוד , דבר תלוי בשיקול דעתו של רופא מפנה וגם רופא רדיולוג.
סיכון לטווח זמן ארוך מבדיקת CT אחת אינו ידוע אך קרוב לודאי אין לזה משמעות בריאותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר תודה על תשובתך המהירה
שמש10/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאף בריקליןגלי קורן07/04/2013
שלום רב,
אני בת 58, אובחנתי כאסטמתית לפני כחודשיים. איני מעשנת. לכמה שעות אמור טיפול במשאף בריקלין לעזור והאם מותר לקחת שוב אחרי שעתיים?
תודה מראש, גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין08/04/2013השפעה של משאף מרחיב סימפונות בטא-אגוניסטי קצר טווח (כגון בריקאלין או ונטולין) נמשכת עד 3-4 שעות. במידת הצורך ניתן להשתמש במשאף עד 8 פעמים ביום , אך שימוש בו לעיתים קרובות באופן קבוע יכול לגרום לתופעות לוואי . מין הצד השני דבר משבש איכות החיים. לכן במקרים בהם לחולה אסתמה דרוש שימוש במרחיב סימפונות קצר טווח לעיתים קרובות , מומלץ לתת טיפול קבוע ע"י תרופות נשאפות ארוכות טווח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)